11/11/2008 20:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κρίση, απολύσεις και η ΕΕ σταματά τις επιδοτήσεις (!!!)

Πρόβλεψη για 15.000 νέους άνεργους στο χώρο των εμποροϋπαλλήλων κάνει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, εάν επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αύξηση της ανεργίας από το 7,3% στο 9,2%. Σύμφωνα με στοιχεία, πάνω από 40.000 αυτοαπασχολούμενοι έμποροι σε όλη τη χώρα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας των καταστημάτων τους. Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά ζητάει την ένταξη των εμποροϋπαλλήλων στα επιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ για τους επόμενους 30 μήνες έως ότου ξεπεραστεί η οικονομική κρίση.

Προειδοποίηση για ενδεχόμενο κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων του κλωστοϋφαντουργικού κλάδου και δημιουργίας χιλιάδων ανέργων απευθύνει ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών με επιστολή του στην ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ελ. Κούρταλης επισημαίνει πως σημειώνεται καθυστέρηση που φθάνει μέχρι και τα δύο χρόνια στην κατακύρωση διαγωνισμών του υπουργείου στο πλαίσιο του Προγράμματος Κρατικών Προμηθειών, εκτιμώντας πως το πρόγραμμα αυτό θα έπρεπε να αξιοποιηθεί ως βάση στήριξης των επιχειρήσεων του κλάδου, που βρίσκονται σε βαθιά κρίση.

Στο μεταξύ και όπως γράφει το protothema εν μέσω της οικονομικής θύελλας που σαρώνει ολόκληρο τον πλανήτη και απειλεί να «γονατίσει» την ελληνική οικονομία, η γραφειοκρατία των Βρυξελλών βάζει φρένο στις κοινοτικές ενισχύσεις προς την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ελέγχουν μία προς μία όλες τις κρατικές επιδοτήσεις προς ιδιώτες που δόθηκαν μέσω του Επενδυτικού νόμου ή άλλων προγραμμάτων προς μικρομεσαίους, ψάχνοντας για παρατυπίες. Μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος αυτός η Κομισιόν «παγώνει» την εκταμίευση ποσού περίπου 1,2 δισ. ευρώ προς τη χώρα μας, που αποτελεί την τελευταία δόση του Γ'

ΣΧΟΛΙΑ

 1. κοινοτικός avatar
  κοινοτικός 11/11/2008 20:39:57

  Καλά κάνει η Ευρωπαϊκή ένωση και κόβει επιδοτήσεις
  Τα λαμόγια οι έλληνες θησαύρισαν με αυτές

 2. αφασια avatar
  αφασια 11/11/2008 21:15:19

  τι εγινε βρε μαγκες?
  μολις ο αθανασοπουλος αποφασισε να κοψει το ρευμα στον μυτιληναιο,αρχισε μιντιακη επιθεση.

  "γαλαζιο κινημα εναντια στον αθανασοπουλο"
  "ποιος κραταει τον αθανασοπουλο"
  "ποσα παιρνει ο αθα.."

 3. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 11/11/2008 21:16:46

  Anonymous είσαι Anoitous.

  Μιλάει καθαρά για επιδοτήσεις ιδιωτών.

 4. αφασια avatar
  αφασια 11/11/2008 21:34:32

  ανακτορικα πραξικοπηματα

  Στα ανακτορικά πραξικοπήματα του 1965 ο λαός ήταν καθημερινά στο δρόμο. Θυμάμαι τότε, Λαμπράκης 20 χρόνων, ότι στη μεγάλη αυθόρμητη διαδήλωση που έγινε μετά τη βασιλική κατάργηση του Γεωργίου Παπανδρέου (όλη η Αθήνα είχε κατεβεί στους δρόμους) συνάντησα στους δρόμους έναν παλαίμαχο κομμουνιστή, μεγάλης ηλικίας.

  «Και εσύ εδώ;» τον ρώτησα.

  Μου απάντησε ως εξής:
  «Ναι, διαδηλώνω γιατί δεν θέλω ο Βασιλιάς να μου αφαιρέσει το δικαίωμα να ρίξω εγώ τον Παπανδρέου. Αλίμονο, αν αφήσουμε να μας καθορίζουν τις κυβερνήσεις οι Βασιλιάδες και οι Αμερικανοί».

  Τα θυμήθηκα αυτά τα σοφά λόγια, όταν άκουσα χθες τον βουλευτή του ΚΚΕ, σ. Σκυλάκο, να λέει, ότι αυτά που συμβαίνουν με τον Τατούλη είναι «εσωτερική υπόθεση της Ν.Δ.»!!!

  Αυτά που συμβαίνουν στα κόμματα, αυτά που συμβαίνουν με τα κανάλια των «νταβάδων» μας αφορούν όλους. Είναι ζητήματα δημοκρατικής ουσίας και λειτουργίας. Είναι μέγιστα πολιτικά ζητήματα, που ξεπερνούν τα στενά όρια των κομμάτων.

  Δηλαδή αν οι νταβάδες και οι Αμερικανοί κινούν τις μαριονέτες τους μέσα στα κόμματα με συγκεκριμένους γενικούς πολιτικούς στόχους, είναι ζητήματα που αφορούν τα «εσωτερικά» των κομμάτων; Ή είναι πελώρια πολιτικά ζητήματα που αφορούν ολόκληρη την κοινωνία και ιδιαίτερα τις εργαζόμενες μάζες;

  Το να καθορίζεται η πολιτική από τους Τατούληδες και τις τηλεοπτικές πασαρέλες, από τα διατεταγμένα πιόνια των «ανακτορικών» σχεδιασμών δεν είναι κορυφαίο ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας;

  Το να ρίξουν τον Καραμανλή οι «νταβάδες» και οι Αμερικανοί είναι ΑΔΙΑΦΟΡΟ πολιτικό ζήτημα ή καθοριστικό για τις πολιτικές μας εξελίξεις;

  «Αλίμονο αν αφήσουμε να μας καθορίζουν τις κυβερνήσεις οι Βασιλιάδες (σήμερα οι «νταβάδες») και οι Αμερικανοί»!!!

  Αυτά τα αγωνιστικά λόγια ενός παλαίμαχου κομμουνιστή του 1965, αντηχούν παράφωνα για τους σημερινούς, εκλογικά σαρακοφαγωμένους βουλευτές του ΚΚΕ. Περιμένουν και αυτοί να ρίξουν τον Καραμανλή οι «νταβάδες» και τα πολύχρωμα τσιράκια των Αμερικανών (μέσα εδώ είναι και οι ντόρες, τατούληδες και ΣΙΑ) για να εισπράξουν κάποιες έδρες στη Βουλή παραπάνω: Τα αργύρια της πολιτικής αφασίας και του ολοκληρωτισμού των ΜΜΕ και της αμερικανοκρατίας…

  Υ.Γ. Κάποιοι αρουραίοι των υπονόμων, με τη γνωστή θρασυδειλία που τους χαρακτηρίζει και φορώντας την κουκούλα του σπιούνου, μας κατηγορούν ότι τα «πιάνουμε» από τη Ν.Δ.!!!

  Εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια!!!

  Τους προκαλούμε, λοιπόν, να βγάλουν την «κουκούλα» για να κρίνουν όλοι την ιστορία του καθενός μας και να προσκομίσουν, έστω και μία «ένδειξη», που να τεκμηριώνει τις άθλιες συκοφαντίες τους.

  Ο τόπος μας είναι μικρός και η ιστορία και τα έργα του καθενός μας γνωστά.

  www.resaltomag.gr

 5. μανώλης avatar
  μανώλης 11/11/2008 21:49:28

  Χρόνια τώρα κάποιοι ξελαρυγγιάζονται να φωνάζουν ότι οι επιδοτήσεις της ΕΕ καλό θα ήταν να κατευθύνονται σε παραγωγικές επενδύσεις. Εμείς όμως ως ωραίοι και μοιραίοι το ρίξαμε στην κατανάλωση. Και δώστου "μερσεντέ" στη θέση των αγροτικών μηχανημάτων, και δώστου βίλες (με πισίνες παρακαλώ) στη θέση των Αγροτοτουριστικών καταλυμάτων, (μέχρι σε "ελαφρύ οπλισμό" "επενδύθηκαν" επιδοτήσεις για Τρακτέρ). Και για όσο καιρό ήταν παχειές οι μύγες στας Ευρώπας κανείς δεν έδινε σημασία, (άλλωστε σ' αυτούς γυρίζανε τα φράγκα μια και αυτοί φρόντιζαν να παράγουν τα "μερσεντέ" και τα "τσερόκια").
  Τώρα όμως που σφίγγουν οι κ#λοι παγκοσμίως, κάποιοι θα πρέπει να πληρώσουν το λογαριασμό.
  Και συνήθως την πληρώνουν αυτοί που δεν φταίνε.

 6. Greek avatar
  Greek 11/11/2008 22:37:40

  Επιτελους η Ευρωπαικη Ενωση να ερχεται πιο συχνα στην Ελλαδα και να κανει ελεγχους πιο τακτικα....πρωτου δινει τα Κοινοτικα Πλαισια Στηριξης... και να βλεπει που πανε ολα αυτα τα χρηματα...

 7. Νἰκος avatar
  Νἰκος 12/11/2008 00:15:44

  Θυμαστε το παλιο ανεκδοτο;

  Ο Λαλιωτης πηγε στην Ισπανια και ο Ισπανος ομολογος του του εδειχνε τα εργα με τις επιδοτησεις. Η βιλα του Ισπανου ηταν καταπληκτικη. των ρωτησε λοιπον ο Λαλιωτης, Πως την εκανες; Βλεπεις εκει, του λεει ο ΙΣπανος. 10% απο την γεφυρα πηγε στη Βιλα.
  Οταν επισκεφτηκε την Ελλαδα ο Ισπανος ο Λαλιωτης τον πηγε στη βιλαρα του που ηταν 10 φορες καλυτερη. Καλα, του λεει ο Ισπανος. Πως τα καταφερες; Βλεπεις εκεινη τη γεφυρα, λεει ο Λαλιωτης; Οχι, του απαντα ο Ισπανος, δεν βλεπω καμμια γεφυρα. Ε, Ετσι εκανα τη βιλα μου.....

 8. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 12/11/2008 00:34:47

  Ναι, Δε λέω, καλό είναι να μαθαίνουμε και να σχολιάζουμε τις επιδοτήσεις της Ε.Ε., το ΚΚΕ, το 65, τις κουκούλες, τους σπιούνους, μέχρι το.. Λαλιώτη και τις βίλες των ισπανών υπουργών...
  (Χωρίς καμμιά διάθεση επίκρισης ή ειρωνείας των φίλων συν-σχολιογράφων),που σέβομαι τις απόψεις τους.

  Μήπως όμως, θα ήταν καλύτερα, αντί αυτών όλων να μαθαίναμε, να σχολιάζαμε και να προσπαθούσαμε πως θα λιγοστέψουμε, έως εξαλείψουμε τα παρακάτω, καθόλου τιμητικά για κανέναν μας, φαινόμενα;

  1- «Οι άνθρωποι που αναζητούν στα σκουπίδια της λαϊκής τον επιούσιο δεν χωρούν σε στατιστικές και νούμερα. Κανείς δεν μπορεί να μετρήσει την απελπισία… Στις λαϊκές αγορές, ωστόσο, πολλοί έμποροι και παραγωγοί κάνουν λόγο για διόγκωση του φαινομένου, όχι απαραίτητα από μετανάστες. “Παλιά έβλεπες μόνο τους ξένους, κυρίως τους Αλβανούς και κάποιους ηλικιωμένους να μαζεύουν από τον δρόμο. Τώρα είναι όλο και περισσότεροι, κάθε ηλικίας, Ελληνες και ξένοι. Το φαινόμενο οξύνεται” μας λέει ο 35χρονος Δημήτρης Γρηγοράτος, έμπορος οπωροκηπευτικών, που συναντήσαμε στη λαϊκή της Γούβας».

  2 - «Λίγο παρακάτω συναντάμε την κυρία Ειρήνη, συνταξιούχο. Σηκώνει ένα αχλάδι από το πεζοδρόμιο… “Δεν μένω σε νοίκι, αλλά και πάλι δεν τα φέρνουμε βόλτα. Τα κοινόχρηστα τον χειμώνα ξεπερνούν τα 100 ευρώ. Με μια σύνταξη πώς να τα καταφέρει κανείς; Ετσι ήτανε πρώτα η ζωή; Τα πράγματα έχουν γίνει ανυπόφορα. Αναγκάζομαι να μαζέψω από κάτω. Μου δίνουν μερικές φορές και οι μανάβηδες που με ξέρουν. Να, τώρα μου έδωσε ο κύριος Χρήστος μια σακούλα ντομάτες».

  3.- «Χαρακτηριστικό είναι πως οι αιτήσεις στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων για το “Κοινωνικό Παντοπωλείο” έχουν ήδη ξεπεράσει τις 3.000, από τον Δεκέμβριο του 2007, όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα. “Περίπου 3.250 ενδιαφερόμενοι έχουν απευθυνθεί στις υπηρεσίες μας για να γίνουν δικαιούχοι του ‘Παντοπωλείου’. Οι περισσότεροι έχουν οικογένεια, ενώ μόνο το 22% είναι αλλοδαποί”, εξηγεί ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου της Αθήνας, Λευτέρης Σκιαδάς».

  4.- «Περίπου 120 άτομα τρώνε καθημερινά στο συσσίτιο του Αγ. Παύλου, στον σταθμό Λαρίσης. “Υπάρχει μεγάλη δυσκολία στον κόσμο”, μας λέει ο π. Μιλτιάδης Καστανάς, ιερέας της ενορίας. “Αν και οι πιο πολλοί που τρώνε σε εμάς είναι κατά βάση αλλοδαποί, εμφανίζονται και Ελληνες που έχουν οικογένειες και δεν είναι άστεγοι, για να πάρουν φαγητό για το σπίτι τους”» -« Για αύξηση της προσέλευσης και στα συσσίτια της Εκκλησίας κάνει λόγο ο π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, γενικός διευθυντής της Χριστιανικής Αλληλεγγύης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. “Παρατηρούμε μια αύξηση των ανθρώπων που προσέρχονται στα συσσίτια των ενοριών της Αρχιεπισκοπής τον τελευταίο καιρό”».

  *Ο Γιάννης Φώσκολος, στο «Εθνος»:

  ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΑ, ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ-ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.