Κουτοπονηριές της Αγίας Οικογένειας
09/04/2014 19:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κουτοπονηριές της Αγίας Οικογένειας

Είμαστε εμείς καχύποπτοι ή ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι απλά το… παιδί του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη; Που ξέρει πότε να χτυπά; Πότε να χαλάει τη διάθεση;

Είναι γνωστό ότι η Αγία Οικογένεια Μητσοτάκη παίζει την επικοινωνία στα δάχτυλά της. Ξέρει πότε να χτυπάει και να φεύγει. Έχει εκείνο το… χάρισμα να κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να τραβήξει την προσοχή, ακόμη κι όταν συμβαίνουν σημαντικά γεγονότα στην Ελλάδα.

Φυσικά δεν μπορούσε να ξεφύγει από το… μητσοτάκειο χάρισμα και ο Κυριάκος, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο οποίος σε μια ημέρα ιστορική για την οικονομία αποφάσισε να στρέψει τα φώτα πάνω του.

Η χώρα βγαίνει στις αγορές, είναι η ημέρα της χαράς και της περηφάνιας για τους κόπους που δεν πήγαν χαμένοι. Είναι η ημέρα του Σαμαρά και του Στουρνάρα γιατί μετά από 4 χρόνια η Ελλάδα ξαναμπαίνει στον ενάρετο κύκλο του δημοσιονομικού νοικοκυρέματος.

Αυτή την ημέρα αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να θέσει θέμα άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο. Μια πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση η οποία συζητιέται εδώ και χρόνια και που θα μπορούσε να αποτελέσει ένα μεγάλο στοίχημα για την ανανέωση του κρατικού μηχανισμού.

«Πιστεύω ότι πλέον είμαστε ώριμοι να ανοίξει συζήτηση περί άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο. Είναι ένα ζήτημα που θα συζητήσουμε (αν θα αφορά τους νέους ή τους παλιούς) γιατί υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις, αλλά η κοινωνία είναι ώριμη να ανοίξει ζήτημα άρσης μονιμότητας για τους δημοσίους υπαλλήλους» δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης στο Βήμα FM. Εντελώς… τυχαία την ημέρα της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές.

Έτσι περί το 1 εκατ. Έλληνες που εργάζονται στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα θα ακούνε σήμερα για 5ετές ομόλογο και για επιτυχία και θα σκέφτονται αν θα έχουν δουλειά επειδή ο Μητσοτάκης άνοιξε θέμα άρσης της μονιμότητας.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «για να γίνει, πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης σε δύο κοινοβουλευτικές περιόδους, άρα δεν είναι άμεσο, αλλά στην ατζέντα πρέπει να μπει και αυτό. Η ήπια εκδοχή είναι να αφορά τους νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο. Ούτως ή άλλως, θυμίζω κάτι που έχουμε αμελήσει: ότι από τον υφιστάμενο Κώδικα και τη νομοθεσία προβλέπεται διετής δοκιμαστική περίοδος στο Δημόσιο. Δεν εφαρμόζεται, όμως, ποτέ. Κι ένα πρώτο βήμα θα ήταν να την εφαρμόσουμε και αν σ' αυτήν τη διετία εντοπίσουμε περιπτώσεις υπαλλήλων που δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του Δημοσίου, αυτοί να μην αποκτούν το καθεστώς του μόνιμου δημόσιου υπάλληλου».

Το ομολογεί δηλαδή και ίδιος. Δεν είναι θέμα της παρούσης, θα περάσουν χρόνια για να γίνει, αν γίνει, ωστόσο, ας το θέσουμε σήμερα. Αν αυτό δεν είναι κουτοπονηριά τότε τι είναι;

Γιατί δηλαδή κάποιοι αποφάσισαν να χαλάσουν το πάρτι με θέματα που «καίνε» αλλά τα οποία σε καμιά περίπτωση δεν θα ανοίξουν άμεσα; Είμαστε εμείς καχύποπτοι ή ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι απλά το… παιδί του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη; Που ξέρει πότε να χτυπά; Πότε να χαλάει τη διάθεση;

Ή μήπως γιατί τα φώτα είναι στραμμένα αλλού ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε να κερδίσει λίγα λεπτά δημοσιότητας αυτές τις σημαντικές ημέρες για τη χώρα και την οικονομία;

Παλιά της τέχνη κόσκινο της οικογένειας Μητσοτάκη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. roadrunner avatar
  roadrunner 09/04/2014 21:31:34

  Χμμμ … ίσως υπάρχουν και άλλες πιθανές εξηγήσεις … ας πούμε : α. Σήμερα είναι η 9η του Απριλίου… ή β. Ο Άρης είναι ανάδρομος στο Ζυγό, οπότε ευνοείται η προσέλκυση της προσοχής σε κάθε χώρο ….ή γ. Ήθελε να ενισχύσει την κυβερνητική προετοιμασία για τις ευρωεκλογές, και να παρηγορήσει υπενθυμίζοντας, (σε κάποιους που δυσαρεστήθηκαν για την άρση της μονιμότητας στην Ευρωβουλή), ότι κάποια στιγμή η άρση της μονιμότητας, θα ισχύσει και …. στον απλό Δημόσιο Τομέα !!

 2. Διογένης avatar
  Διογένης 09/04/2014 21:45:36

  Όταν ο Σαμαράς θα κάνει νέο κόμμα (και πιστεύω ότι δεν θα αργήσει αυτή η στιγμή), τότε οι Μητσοτάκηδες θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα προσέλθουν γονυπετείς στο νέο κόμμα ή θα προσποιηθούν ότι είναι "ΝΔ". Πιστεύω ότι η κατάλληλη στιγμή θα είναι ότι η ΝΔ αρχίσει να εκτοξεύεται δημοσκοπικά. Αν δει ότι πάει για 31-32% επί των ερωτηθέντων (χωρίς αναγωγές κλπ. δηλαδή), τότε ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να αρχίσει να υλοποιείται. Από τη στιγμή δηλαδή που θα δει ότι η άνετη αυτοδυναμία είναι εφικτή. Και θα είναι κατάλληλη η στιγμή, διότι αυτό το 31-32 που στην κάλπη θα είναι 40, θα είναι όλο δικό του και δεν θα το έχει "κληρονομήσει" από κανέναν.

 3. X Rhodesian s.a.s avatar
  X Rhodesian s.a.s 09/04/2014 22:00:44

  Εσεις θα μας τρελλάνετε...εδω και 4 χρόνια η αρνητική προπαγάνδα[άλλοτε δικαίως και άλλοτε όχι] κατα των δημοσίων δίνει και παίρνει [με το antinews ως ναυαρχίδα πάντα] και τώρα που ο κ. Κ. Μητσοτάκης είπε το αυτονόητο, πέφτετε και καλά απο τα σύννεφα... λίγη σοβαρότητα και λίγη μπέσα δεν βλάπτει κύριοι.

 4. Αντιγραικύλος avatar
  Αντιγραικύλος 09/04/2014 23:36:04

  Πως το έλεγε ο Ψάλτης για τον Κυριάκο..;

 5. η Dimi avatar
  η Dimi 10/04/2014 09:23:34

  Εδώ ταιριάζει τέλεια αυτό που είπε ο Αλβέρτος: “Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και ως προς το σύμπαν διατηρώ κάποιες αμφιβολίες.”

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.