#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/03/2012 17:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κουβέλης-ΔΗΜΑΡ: Μνημονιακό ανάχωμα με ...αριστερό άλλοθιΤου Γιώργου Χαρβαλιά

Προσωπικά διαφωνώ σε πολλά με τα κόμματα και τις...συνιστώσες της ελληνικής Αριστεράς, όπως με τις αντιλήψεις τους περί λαθρομετανάστευσης και έννομης τάξης, αλλά και τα δογματικά  αξιώματα τύπου, «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη»...

Από κει και πέρα όμως, δεν μπορώ παρά να ομολογήσω ότι στην περίπτωση του μνημονίου, τόσο ο Αλέξης όσο και η Αλέκα, είναι επαρκώς ξεκάθαροι. Αν άλλες πολιτικές δυνάμεις πρεσβεύουν το «παραμονή στο ευρώ με κάθε κόστος», το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν το ακριβώς αντίθετο: «Όχι στο μνημόνιο και τις αντιλαϊκές πολιτικές του, με κάθε κόστος...»

Τι σημαίνει αυτό; Ότι απλούστατα για τον κ. Τσίπρα και την κ. Παπαρήγα είναι προτιμότερη ακόμη και η επιστροφή στη δραχμή, παρά η αποδοχή των σκληρών όρων που συνεπάγονται τα λεγόμενα «πακέτα διάσωσης».

Οι δύο αριστεροί πολιτικοί αρχηγοί δεν μασάνε τα λόγια τους. Ακόμη και μονομερή διαγραφή του χρέους έχουν προτείνει, γνωρίζοντας προφανώς ότι αυτό συνεπάγεται «καραντίνα δεκαετιών» από τις διεθνείς αγορές. Αντιτείνουν όμως, ότι «ούτως ή άλλως σε καραντίνα είμαστε»...

Δεν επιθυμώ να σχολιάσω την ουσία τέτοιων επιχειρημάτων, ούτε την ορθότητα απόψεων που προδιαγράφουν το μέλλον μας στο...παρελθόν της δραχμής. Παρόλα αυτά, ένα είναι βέβαιο. Ο Αλέξης και η Αλέκα είναι  συνεπείς. Λένε αυτά που λένε, χωρίς φιοριτούρες και περιτυλίγματα. Η συμφωνεί κανείς μαζί τους ή διαφωνεί. Μέση οδός δεν υπάρχει.

Σε πλήρη αντίθεση με όλα τα παραπάνω, την πιο υποκριτική στάση στα έδρανα του ελληνικού κοινοβουλίου υιοθετεί η «φιλο-ευρωπαική», άλλοτε παραφυάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα είναι γνωστή με το ακρονύμιο «ΔΗΜΑΡ».

Το... «αριστεροαστικό» μόρφωμα του κ. Κουβέλη, εμφανίζεται να πρεσβεύει ένα τρίτο, άκρως αντιφατικό, αξίωμα που συνοψίζεται στο μότο: «Όχι στο μνημόνιο, αλλά όχι και στη δραχμή»! Αυτό στο χωριό μου, παραπέμπει στο ιδεατό, πλην όμως ανέφικτο, «και το σκύλο και την πίτα». Η για να το πούμε σε άλλη διάλεκτο, θυμίζει το κουτοπόνηρο «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ». Γιατί και ο τελευταίος Έλληνας αντιλαμβάνεται ότι αν απορρίψουμε το μνημόνιο έχουμε σοβαρή προοπτική να επιστρέψουμε στο παλαιό και... τιμημένο εθνικό μας νόμισμα.

Γιατί λοιπόν το παραφουσκωμένο δημοσκοπικά δημιούργημα του κ. Κουβέλη οχυρώνεται πίσω από ένα τόσο οξύμωρο πρόταγμα; Γιατί απλούστατα...ψαρεύει ψηφοφόρους σε θολά νερά. Είδε φως στις δημοσκοπήσεις και...μπήκε. Προκειμένου δε να μην δυσαρεστήσει κανένα υιοθετεί μία θέση που αρέσει σε...όλους! Και σε αυτούς που αναζητούν ένα ψευτο-επαναστατικό άλλοθι εκ του ασφαλούς για να βρίζουν την τρόικα και πολύ περισσότερο στις δυνάμεις της διαπλοκής που ψάχνουν εναγωνίως ένα κρυπτομνημονιακό κομματικό ανάχωμα, «κεντροαριστερής» εκδοχής για να φρενάρουν την ανεξέλεγκτη κατάρρευση του πάλαι ποτέ αγαπημένου ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πολύχρωμη κομματική κουρελού που έραψε ο κ. Κουβέλης, ανταποκρίνεται στα μέτρα των αναγκών συγκεκριμένων εκδοτικών και επιχειρηματικών κέντρων και ενσαρκώνει σήμερα τον ρόλο ενός πολιτικού...πολυεργαλείου. Ταιριάζει με όλους και με όλα, προσαρμόζεται εύκολα στον ρυθμό των απαιτήσεων και μπορεί να αλλάζει θέσεις και ρητορική αλα-κάρτ, τιμώντας στο ακέραιο τις παραδόσεις ευλυγισίας της μεταπολιτευτικής «ρόζ Αριστεράς».

Εξίσου «ευέλικτο», όσο και παρδαλό, είναι το στελεχιακό δυναμικό που έρχεται σήμερα να ενταχθεί στις τάξεις του κόμματος Κουβέλη. Από επαγγελματίες γυρολόγους της πολιτικής που τσαλαβουτούν στις παρυφές των κομμάτων εξουσίας μέχρι τους πιο εμπαθείς επικριτές του πατριωτικού φρονήματος, όπως η αλησμόνητη κυρία Ρεπούση.

Σήμερα η «Δημοκρατική Αριστερά» είναι ίσως το πιο συστημικό κόμμα της ελληνικής πολιτικής σκηνής που διατηρεί ένα, κατ επίφασιν άλλοθι «προοδευτισμού». Γρήγορα όμως, ίσως και μέσα στην προεκλογική περίοδο, θα αναγκαστεί να πετάξει τις μάσκες και να κλείσει το μάτι στο μνημόνιο. Μήπως και πιάσει στασίδι για συμμετοχή στη μελλοντική κυβέρνηση...Δικαίωμα τους, θα μου πείτε. Άλλωστε η ελπίδα...πεθαίνει πάντα τελευταία.

(δημοσιεύεται στον 'Τύπο της Κυριακής")

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Antonella avatar
  Antonella 03/03/2012 17:13:39

  Ουπςςς!!!!!
  Γιούχαραν τον Μηταράκη!

  • chrisss avatar
   chrisss @ Antonella 03/03/2012 17:36:05

   Ε και; στο Ηράκλειο ας πρόσεχαν γενικά, τι έκαναν τόσα χρόνια..ας τα λουστούν τώρα όλα

 2. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 03/03/2012 17:14:27

  Δεν σκέφτομαι τον Κουβέλη. Τον Σαμαρά σκέφτομαι, και το κυβενητικό του μέλλον. Ως πρωθυπουργός, θα βρει το μπελά του με τις "υπερδεξιές" εφημερίδες και ιστολόγια. Τον βρίσκει ήδη: Έκανε βλέπετε το "λάθος" να επιτεθεί στην "αντισυστημική" "αριστερά" της δραχμής (η δραχμή χωρίς εισαγωγικά).

  • αξελ avatar
   αξελ @ Ο Θείος 04/03/2012 17:48:28

   Kριμα βρε το παιδι το λυπασε το βγαλες κιολας πρωθυπουργο και απο τα πολλα τα ζορια τον λυπηθηκες.....τον εαυτο σου οσφιοκαμπτη να λυπασε.
   αυτοι οι μασονοι ετοιμαζουν την συγκυβερνηση απο τωρα και τα νεα μετρα σου.

 3. τάσος avatar
  τάσος 03/03/2012 17:15:49

  πράσινοι νέγροι.

 4. αχ avatar
  αχ 03/03/2012 17:34:36

  και λίγα τους έγραψε...

 5. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 03/03/2012 17:42:41

  Πολύ καλό άρθρο. Ο "αξιοπρεπής κύριος Κουβέλης" είναι η βιτρίνα ενός εθνομηδενιστικού και φιλο-λαθρομεταναστευτικού μορφώματος, άκρως διαπλεκόμενου, αν λάβει κανείς υπ΄ όψη του ότι το 80% των καθεστωτικών και ¨έγκυρων" δημοσιογράφων και ΜΜΕ προέρχεται από τον χώρο αυτό, το παλιό ΚΚΕ Εσ. Με πιο απλά λόγια: Από τον χώρο των παλιών κομμουνιστών που δεν πήραν πρέφα τι συνέβαινε στη Σοβιετική Ενωση με δεκαετίες κομμουνισμού, δεν πήραν πρέφα ούτε γκουλάγκ, ούτε ψυχιατρεία, ούτε τίποτα και το κατάλαβαν (άντε καλέ!) το 1968, όταν οι Σοβιετικοί εισέβαλαν στην Πράγα! Και τότε είδαν το αληθινό φως και έπαψαν να είναι σταλινικοί και έγιναν "ευρωκομμουνιστές". Και όλον αυτόν τον εσμό που εδώ και δεκαετίες διαφεντεύει την "πνευματική" ζωή του τόπου (και δεν είναι μόνο στον Κουβέλη οι εκπρόσωποί του, είναι και σε άλλα μορφώματα, δείτε Αλιβιζάτο, Καμίνη, κλπ), θα πρέπει να τον λουζόμαστε διαρκώς με φουσκωμένα γκάλοπ.
  Καιρός να προτάξει η ΝΔ απέναντί τους δύο πράγματα, που είναι υπεραρκετά:
  1. Τη στάση τους έναντι της λαθρομετανάστευσης.
  2. Τη στάση τους έναντι του υγιούς πατριωτισμού.
  Θέλετε τον Πακιστανό και τον Αφγανό δουλέμπορα στο κεφάλι σας; Θέλετε όποιος περνάει τα σύνορα να παίρνει σε λίγο την ελληνική ιθαγένεια; Θέλετε να σας μαθαίνουν στα σχολεία να ντρέπεστε να λέγεστε Έλληνες; Θέλετε να κάνει κουμάντο στην παιδεία των παιδιών σας η Κουλούρη, η Ρεπούση, η Πρωτονοτάριου; Θέλετε να γίνετε μειονότητα στη χώρα σας;
  Αν τα θέλετε αυτά, ψηφίστε "σοβαρό" Κουβέλη πολίτες-χρυσόψαρα....
  Και να μην ξεχάσουμε τη στάση του κ. Μαργαρίτη/, που πλαισιώνει τον Κουβέλη, στα Δεκεμβριανά 2008. Τα βίντεο από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του υπάρχουν, όταν αθώωνε τους μπαχαλάκηδες.
  Καιρός να ξεμπροστιαστεί η ιδεολογία του "σοβαρού" κυρίου Κουβέλη και να φανεί ο πραγματικός ρόλος του " quiet American". Δεν γίνεται πολιτική εκστρατεία με προσχήματα έναντι της Αριστεράς, η Αριστερά θέλει επίθεση στην ίδια της την ιδεολογία, στις ίδιες της τις επιδιώξεις, στην κρυφή της ατζέντα, εκεί που την πονάει περισσότερο.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ΒΙΣ 03/03/2012 20:27:28

   ΒΙΣ...ἒγραψες πάλι!!!

 6. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 03/03/2012 17:44:48

  Η αριστερά προσέχει.Θα πάρει αυτό που πρέπει στις επόμενες εκλογές, ώστε να μπεί στη φθορά της άρνησης συνεργασίας, αν της ζητηθεί.

 7. Jimakos avatar
  Jimakos 03/03/2012 18:23:30

  Θα ήθελα μια κυβερνηση της αριστεράς για να απομυθοποιηθεί μια για πάντα!

  • anonymous avatar
   anonymous @ Jimakos 03/03/2012 20:36:59

   Είχες την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ !!! Κι άλλη θέλεις;
   Θα αλλάξουν όνομα και θα ξεπλυθούν.

 8. Aris. A avatar
  Aris. A 03/03/2012 18:41:39

  Ο κύριος Παν Παν.

  Καταπληκτικός παίκτης έτρεξε να πιάσει στασίδι.

  Ας γράψεται κάποιος κάτι για τις μέρες που ήταν πρόεδρος στην Ερτ.

  Ας κάνει κάποιος κόπιες από τις εκπομπές της τηλεόρασης που ως αναλυτής μαζί με τον αξέχαστο Κουναλάκη έκαναν τους αβανταδόρους του Σημιτικού εκσυγχρονισμού.

  Τυχερός άνθρωπος.

  Ακόμα τα αφεντικά του τον πληρώνουν από τα περισευούμενα της λεηλασία της χώρας.

  Φράγκα στην τσέπη από το ρεσάλτο στο δημόσιο χρήμα και αριστερή παντιέρα στην καρδιά.

 9. αξελ avatar
  αξελ 03/03/2012 18:45:55

  Το κόμμα ΔΗΜ.ΑΡ συμμένει δημοκρατική αριστερά και όχι κουμουνιστική.
  Η διαφωνεία του με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν οτι είναι κόμμα διαμαρτυρίας έλεγα όχι σε όλα χωρίς να δίνει κάποια εναλακτική λύση....και το ποιο βασικό σημείο της διαφωνείας του οτι λέει ΝΑΙ στην ευρωπα'ι'κη πορεία και προοπτική της χώρας σε σχέση με τα υπολοιπα αριστερά κόμματα.
  Πιστεύει δε ότι το χρέος που δημιουργήθεικε πρέπει μεν να αποπληρωθεί αλλά μέσα στα πλαίσια του ελληνικού και ευρωπαικού συντάγματος.Σε αντίθεση με ταδύο δεξιά κόμματα εξουσίας που παραβίαζουν βάναυσα καθέ δικαιώμα που ορίζει το ελληνικό και ευρωπαικό δίκαιο.Επίσης η ΔΗΜ.ΑΡ πιστεύει ότι οι ηγέτες των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων δεν διαπραγματεύτηκαν στην πραγματικότητα τους όρους των μνημονίων και ότι εξηπηρετούν ξένα συμφέροντα.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ αξελ 03/03/2012 20:23:37

   Η γραφή σου προδίδει μήπως και τη στάση της ελληνικής Αριστεράς έναντι της ελληνικής γλώσσας;
   Τέλος πάντων, επί της ουσίας τώρα:
   Εθεσα δύο ερωτήματα πιο πάνω για τη "δημοκρατική Αριστερά" (που για εμένα είναι εξίσου ολοκληρωτική στην ουσία της με το ΚΚΕ):
   1. Τι πιστεύει περί της της λαθρομετανάστευσης, των λαθρομεταναστών και της ιθαγένειας;
   2. Τί πιστεύει περί του κράτους-έθνους και του πατριωτισμού;
   Και προσθέτω ένα 3ο ερώτημα:
   Στη Σμύρνη το 1922 υπήρξε συνωστιμός ή σφαγή;
   Αυτά τα ολίγα.
   Επειδή σας έχουμε λουστεί για τα καλά από το 1974 και εντεύθεν, επειδή έχει πιάσει όλα τα (κρατικά και ιδιωτικά) πόστα και κέντρα λήψης αποφάσεων, να ξέρετε ότι σας γνωρίζουμε, δεν μπορείτε να κρυφτείτε και έχετε ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ όλους τους έλληνες πατριώτες. Και η αντιμετώπιση που θα σας επιφυλαχθεί, εννοώ εσάς της "δημοκρατικής" (κατά δήλωσή σας...) Αριστεράς, θα είναι πλέον πολύ σκληρή. Τα καρναβάλια πέρασαν, ξέρουμε το πραγματικό σας πρόσωπο.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ ΒΙΣ 03/03/2012 20:25:42

    Διόρθωση (εξαιτίας βιασύνης): Επειδή η κλίκα σας έχει πιάσει όλα τα (κρατικά και ιδιωτικά) πόστα και κέντρα λήψης αποφάσεων....

  • chrisss avatar
   chrisss @ αξελ 03/03/2012 20:53:33

   Μάλλον είσαι ο Αξελός!!!εσύ θα γίνεις εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ στα νέα μέσα, τώρα που θα γίνετε κυβέρνηση;

   • αξελ avatar
    αξελ @ chrisss 04/03/2012 18:01:45

    Την επομενη κυβερνηση την εχουν ηδη ετοιμασει τα μεγαλα αφεντικα του διεθνους σιωνισμου.
    Ο εβραιος σαμαρας μαζι με τον τουρφοφωνο βενιζελο θα συγκυβερνησουν να σας κανουν καλυτερη την καθημερινοτητα σας.
    στα επομενα μετρα και πρωτα τις νεας κυβερνησης σαμαρα 13-14ος μισθος κλπ κλπ.

 10. sitting duck avatar
  sitting duck 03/03/2012 19:22:53

  Με...ΠΑΝ-ΠΑΝ και Μπίστη για μια Ελλάδα νέα.Μην ξεχάσουμε και τη Ρεπούση. Συνωστισμός στις...κάλπες!

 11. eneral avatar
  eneral 03/03/2012 19:43:20

  Εξαιρετικο αρθρο. Καιρος να ειπωθουν και αληθειες απο πραγματικους δημοσιογραφους- αναλυτες. Πρεπει στη συγγρου να κοψουν απο την αρχη την ορεξη σε ολα αυτα τα ανθρωπακια του κεντροαριστερου -αριστερου-σοσιαλιστικου κλπ.... μορφωματος. Οι εκλογες πλησιαζουν και ο κοσμος πρεπει να ακουσει αληθειες ας ειναι και λιγο σκληρες , αρκει να ειναι αληθειες . Ο ελληνας πολιτης ειναι ωριμος να τις ακουσει . Οχι αλλα ψεματα και εθνοσωτηρες, χορτασαμε απο δαυτους.......

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ eneral 03/03/2012 20:30:49

   H Αριστερά πρέπει να χτυπηθεί, το γράφω αυτό επανειλημμένα εδώ, ιδεολογικά και στη βάση αυτού που πιστεύει και στη βάση αυτού που είναι. Πρέπει να χτυπηθεί το ψεύδος της και ο ολοκληρωτισμός της, ο έλεγχος που θέλει να ασκήσει σε όλη την κοινωνία, ο ψευδο-επιστημονικός ψευδο-μεσσιανικός της χαρακτήρας.
   Θυμάμαι μαθητής όντας στο Λύκειο, υπήρχαν αρκετοί συμμαθητές μου από δεξιές οικογένειες, κανείς όμως δεν τολμούσε να τα βάλει με τους Κνίτες, όλοι απολογούνταν. Κανείς δεν τους έθεσε το ερώτημα "υπάρχει ελευθερία λόγου στα σοβιετικού τύπου καθεστώτα"; Μία φορά τους το έθεσα εγώ δημοσία, στην τάξη, και άρχισαν να μασούν τα λόγια τους...
   Μετά από αυτό, θυμάμαι, με πλησίασαν κάποιοι από άλλη τάξη, της ΜΑΚΙ, της μαθητικής οργάνωσης της ΝΔ, να γραφτώ μέλος. Αρνήθηκα επειδή, τους το είπα άλλωστε, θέλω να διατηρώ την ελευθερία των απόψεών μου και δεν μπορώ να ενταχθώ σε κομματική νεολαία.

   • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
    τηλέμαχος αναγνώστου @ ΒΙΣ 03/03/2012 21:35:21

    Όταν όμως σου πρότεινε η Χρυσή Αυγή είπες "δεν βαριέσαι παρότι δεν είστε αρκετά αντικομμουνιστές, θα κάνω ένα σκόντο".

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ τηλέμαχος αναγνώστου 04/03/2012 16:05:17

     Καλύτερα, αφού δεν ξέρεις, να απαντάς στον ομοϊδεάτη σου άξελ, της "κουμουνιστικής διαφωνείας".
     Σε πείραξε η υπενθύμιση του γκουλάγκ; Δεν πειράζει, ξύδι....

 12. EPICOUROS avatar
  EPICOUROS 03/03/2012 19:47:51

  ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΣΤΑΛΙΝ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΟΥ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΟΙ.

 13. JOHN avatar
  JOHN 03/03/2012 20:05:55

  Κουβελης.Αλλος κωλοτουμπας!Θ αντικαταστησει το Καρατζαφερη που η μπογια του αρχισε να ξεθοριαζει.Ψαρευει ψηφαλακια για να μπει τσοντα σε μελλοντικη μνημονιακη κυβερνηση συνασπισμου.Το συθημα του ειναι,και η πιτα γερη και ο σκυλος χορτατος!!!Ποιον παει να πεισει,μηπως τους πρωην επαναστατες του ΠΑΣΟΚ;

 14. franc avatar
  franc 03/03/2012 20:17:26

  Eξαιρετικό άρθρο,
  Αλλά πολύ ευγενικό με το Κουβέλη. Αυτοί οι άνθρωποι που εμφανίζονται απο το πουθενά με θέσεις που αρέσουν σε όλους και που για μένα ο γλοιωδέστερος όλων ήταν ο Τόνυ Μπλαίρ τον οποίο προσπαθεί ως κακέκτυπο να αντιγράψει ο Κουβέλης, προσφέροντας ομπρέλλα προστασίας στα Πασοκολαμόγια ως νέος Μπίστης, έχουν κάνει την μεγαλύτερη ζημιά στο πολιτικό μας σύστημα λειτουργώντας ως Δούρειοι ίπποι των νταβατζήδων που λυμαίνονται τον ιδρώτα και το αίμα του Ελληνικού λαού.
  Τον Τσίπρα τον αδικεί κατάφωρα (μάλλον σκόπιμα και δολίως) τσουβαλιάζοντάς τον με την Παπαρήγα και το Σταλινικό μουσείο του ΚΚΕ.
  Ο Τσίπρας είναι ιδεολογικό τέκνο του Ευρωκομμουνισμού (Γκράμσι-Τολιάτι-Πουλαντζάς) που θεωρήθηκε απο τους Σταλινικούς ως ο μεγαλύτερος εχθρός του "υπαρκτού σοσιαλισμού και της ΕΣΣΔ.
  Ο Τσίπρας δεν πρόκειται ποτέ να προτείνει την έξοδο μας απο την ΕΕ γιατί την πιστεύει περισσότερο απο τον Σόιμπλε και τον Γιούνκερ. Απλά προτείνει αυτό που και η συντριπτική μας πλειοψηφία σ' αυτό το site φωνάζουμε στον Σαμαρά να πεί επι τέλους ένα ΟΧΙ για να δείξει στους Γερμανούς οτι δεν αντέχουμε άλλο. Διότι όσο δεν λέμε αυτό το ΟΧΙ οι Γερμανοί θα μας παίρνουν κι άλλα. Αυτό είναι και το σχέδιό τους για τα PIIGS αν δεν το καταλάβατε. Συνεχής απομύζηση ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΥΣΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΑΝΤΟΧΗΣ. Και οι Γερμανοί ξέρουν καλά απο ύστατο όριο. Αν δεν πούμε ΟΧΙ θα συνεχίζουν για πάντα.Μην νομίζετε οτι θα μας λυπηθούν. Δεν γνωρίζουν τη λέξη ΣΥΜΠΟΝΟΙΑ. Υστερα μην θεωρείτε δεδομένο πως αν οι Γερμανοί εισπράξουν ενα ΟΧΙ στο μνημόνιο θα μας πετάξουν έξω. Γιατί εκτός απ' τους Γερμανούς (μη αριστερούς) πολιτικούς υπάρχουν και οι Λαοί της Ευρώπης που πρέπει να αποφασίσουν ποιόν θέλουν και ποιόν δεν θέλουν στην ΕΕ.
  Κι αν ο Σαμαράς γινει πρωθυπουργός και δεν πιάσει τους στόχους που υπέγραψε, θα του κάνει κακό να έχει σύμμαχο τον Τσίπρα αφού θα αναγκαστεί να πεί μαζί του το ΟΧΙ?

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ franc 04/03/2012 13:04:18

   Ο Τσίπρας δεν έχει ποτέ διαβάσει Γκράμσι, κι άν διάβασε, δεν κατάλαβε γρύ. Ο Μπερλιγκουέρ, με την σοφή απόρριψή του της πόλωσης "δεξιάς - αριστεράς" στην πολιτική και την απόρριψη του κράτους παροχών και κατασπατάλησης, και τη συνηγορεία υπέρ του αυτοπεριορισμού δυστυχώς δεν άφησε άμεσους επιγόνους "εξ αίματος", μόνον "εξ αγχιστείας", τους Γαλλο-Γερμανούς Πράσινους.
   Είναι σωστό όμως ότι "ο Τσίπρας δεν πρόκειται ποτέ να προτείνει την έξοδο μας απο την ΕΕ" γιατί μάλλον, "την πιστεύει περισσότερο απο τον Σόιμπλε και τον Γιούνκερ".
   Ο Κουβέλης είναι μεταβατικό φαινόμενο, τόσο χρονικά όσο και ουσιολογικά. Δεν έχει πρόταση με πνοή.
   Η αριστερά που ξέραμε από τη δεκαετία του 1970 είναι πεθαμένη, στην καλύτερη περίπτωση ζόμπι. Είμαστε πιά στην εποχή μετά την τριπλή κατάρρευση: Του υπαρκτού σοσισλισμού (1989), του νεοφιλελευθερισμού (2008), του σπάταλου κράτους παροχών και της μακάριας μεσοαστικής κοινωνίας των "κεκτημένων" και της κατανάλωσης της φύσης και της ανθρώπινης ψυχής. Στο μέλλον, αρετή θα είναι ο αυτοπεριορισμός. Ο ναρκισσισμός της "λαικοδεξιάς", του πασοκισμού και της παραδοσιακής αριστεράς μοιάζουν σαν αδέλφια, αλλά είναι ήδη τα νεκρά αδέλφια.

   • franc avatar
    franc @ Ο Θείος 04/03/2012 13:37:19

    Αγαπητέ Θείε,
    Δυστυχώς συμφωνούμε σε όλα, πλήν ίσως στο ότι εγώ θέλω να ελπίζω οτι ο Τσίπρας τουλάχιστι θα διάβασε Γράμσι και Μπερλινκουέρ και ακόμα κι αν δεν τους κατάλαβε πλήρως, κάτι θα έπιασε γιατι για το IQ του δεν αμφιβάλλω καθόλου. Μη μου χαλάς και την ελπίδα καλέ μου Θείε...Αρκετόν ρεαλισμό έχουμε φάει ως τώρα, ας κάνουμε και μια τπέρβαση όπως παλιά...

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ franc 04/03/2012 13:55:11

     Συμφωνώ, αλλά αντί για απότομες προσγειώσεις σε σκληρό έδαφος μετά από αυταπάτες (αυτό πονάει...), καλύτερα να πατάμε γερά στο έδαφος.
     Δεν είναι θέμα IQ. Το ζήτημα είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στο ιδεολόγημα της συνεχούς υλικής "προόδου". Της γραμμικής ανοδικής πορείας στην ιστορία. Η λέξη "αυτοπεριορισμός" δεν είναι στο λεξικό τους - γι αυτό λέω ότι επίγονοι του Μπερλιγκουερ είναι οι Πράσινοι, όχι αυτοί.
     Όσο για τον Γκράμσι, το κλειδί για να τον καταλάβεις είναι η έννοια "πολιτική - ηθική - πολιτισμική ηγεμονία". Ηγεμονία δεν αποκτάς φουσκώνοντας τα κεφάλια του κόσμου με αυταπάτες.

     • franc avatar
      franc @ Ο Θείος 05/03/2012 11:34:49

      Και εγώ θα ήθελα να να πατάω γερά στο έδαφος, πού να το βρούμε όμως τό έδαφος αφού έχει πλέον φύγει κάτω απο τα πόδια μας... Οσον αφορά το μεγάλο θέμα που θέτεις περι του αν είναι εφικτή η συνεχής υλική "πρόοδος" ή αν η λύση είναι ο "αυτοπεριορισμός", η δική μου άποψη είναι οτι δια του "αυτοπεριορισμού" καθίσταται εφικτή η συνεχής υλική πρόοδος. Αν δηλαδή εφαρμοζοταν γενικά πχ. η "πρόταση Μπάφετ" για αυτοπεριορισμό της απληστίας του κεφαλαίου και διοχέτευση του πλούτου στην έρευνα και τη δημιουργία, αντί στους "φορολογικούς παραδείσους", το ανθρώπινο είδος θα εξασφάλιζε την σταθερή γραμμική ανοδική πορεία στην ιστορία του.

   • βαγόνι avatar
    βαγόνι @ Ο Θείος 04/03/2012 13:51:58

    Ο "αυτοπεριορισμός" ως συλλογική συνείδηση ή ως ατομική επιλογή;
    Mi dispiace, πάω να σε μπερδέψω μπάς και να ξαναγυρίσουμε στα
    γνωστά.... διλήμματα!
    'Οπως και νά'χει, οι "δεξιοί"νόμισαν πώς ήρθε η ώρα της αντεπίθεσης
    σ'όλα τα ταμπλώ και της επανάκτησης των αενάως κεεκτημένων.....!
    Προφανές λάθος! Επειδή οι "κεντρώοι" στράβωσαν και οι "αριστεροί"
    δεν έχουν πρακτική πρόταση δεν σημαίνει πώς ξανασερβίρεται, σε νέο
    περιτύλιγμα, η νοσταλγική εποχή των greek fifties.
    Βαδίζουμε στο κενό....αλλά μόνο μετά απο μακρές και επίπονες διεργασίες
    θα προκύψει κάτι ουσιαστικό.
    Στο θέμα Κουβέλη, ο αρθρογράφος,έχει προφανές δίκιο ανεξαρτήτως
    της λογικής...βορείων προαστίων που εκτυλίσσει!

 15. Γιώργος 33 avatar
  Γιώργος 33 03/03/2012 22:52:09

  Με ΠΑΝ-ΠΑΝ και Ρεπούση ονειρεύεται να βγεί δεύτερο κόμμα ο μπαρμπα-φώτης;;;
  Πλάκα μας κάνει;;

 16. stamatis kritikos avatar
  stamatis kritikos 04/03/2012 00:16:56

  Μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας,η Δημαρ παιζει το ρολο του μπαλαντερ για το πολιτικο συστημα.Οι δε προσθηκες Μπιστη-Παναγιωτου μιλουν απο μονες τους... υσ Ο Τσιπρας δεν μιλαει για επιστροφη στη δραχμη(ουτε ακομα-ακομα η Παπαρηγα)σημειωνει οτι ηταν λαθος που μπηκαμε στο ευρω εξ αρχης,τωρα ομως μια εξοδος δεν θα μας ελυνε τα προβληματα μας.Για χρεοκοπια εντος ευρω,γι αυτο μιλαει.Εμεις γιατι να φυγουμε απο το νομισμα μας τι θα κερδισουμε,αν η Γερμανια δεν θελει να φυγει εκεινη απο το ευρω...

 17. Κρίμα avatar
  Κρίμα 04/03/2012 03:32:14

  Τέλος ο δικοματισμός αλλά τόσα πολλά τα κομάτια που προέκυψαν.
  "Με πόσους και ποιούς συνδυασμούς ελληνικών κομάτων μπορείς να επιτύχεις τη διατήρηση του μνημονίου;"
  Να το πρόβλημα για το οποίο εξασκείτο ο κ. Σόϊμπλε όταν έλυνε γρίφους κατά τη συνεδρίαση του γερμανικού κοινοβουλίου.

 18. deldio avatar
  deldio 04/03/2012 23:57:02

  Προς φίλους νεοδημοκράτες: Στο ότι η ΝΔ έκανε κωλοτούμπα για το μνημόνιο και συγκυβερνά με το ΜΠΑΤΣΟΚ χαρατσώνοντας τον κοσμάκη και τους μισθούς του και ετοιμάζοντας και μετεκλογική συγκυβέρνηση, δεν αποτελεί απάντηση η επίθεση στη ΔΗ.ΜΑΡ. ούτε και σε ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός και εάν πολλοί νεοδημοκράτες την "κάνουν" γι' αλλού και πρέπει να "ξαναμαντρωθούν". Εάν συμβαίνει αυτό υποτιμάτε πολύ τους νεοδημοκράτες και υπερτιμάτε πολύ τη ΔΗΜΑΡ. "Παίζεται" ακόμη το εάν θα μπει στη Βουλή.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.