05/06/2012 19:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κορυφαίο στέλεχος της "Δημουργίας Ξανά" καλεί σε στήριξη της ΝΔ!

Αναδημοσιεύουμε άρθρο του Άγη Βερούτη, κορυφαίου στελέχους της "Δημιουργίας Ξανά"  και πρώτου σε σταυρούς στη Β’ Αθήνας στις εκλογές της 6ης Μαϊου, με το οποίο εξηγεί γιατί απέσυρε  την υποψηφιότητα του με το κόμμα του κ. Τζήμερου και καλεί σε στήριξη της ΝΔ στις επικείμενες εκλογές.

 Η μόνη συνεπής απόφαση

Του Άγη Βερούτη

Ήθελα να γίνω βουλευτής.

Πολλοί άνθρωποι ήθελαν επίσης το ίδιο για μένα. Στις εκλογές της 6ης Μαΐου βγήκα πρώτος σε σταυρούς στη Β’ Αθηνών, τη μεγαλύτερη περιφέρεια στην Ελλάδα, όπου και πήρε το 30% των ψήφων της η Δημιουργία Ξανά.  Με την σωστή, κατά τη γνώμη μου, συνεργασία της Δημιουργίας (με την οποία εκτέθηκα στις προηγούμενες εκλογές) και της Δράσης, οι πιθανότητες ήταν κοντά στο 100% ότι στις 18 Ιουνίου θα είχα την ευκαιρία να αποτελέσω μέρος της φωνής της Μεσαίας Τάξης μέσα στο Ελληνικό κοινοβούλιο. Όλοι το περίμεναν και όλοι όσοι με στήριξαν το ήθελαν. Και εγώ επίσης.

Φαντάζομαι πως μέσω της αρθρογραφίας μου των τελευταίων ετών, τον συνεπή πολιτικό μου λόγο και τον συνεχή διάλογό μου με την κοινωνία, τη συνομιλία με τους σχολιαστές των κειμένων μου, αλλά και μέσω των αμέτρητων blogs που με τιμούν αναδημοσιεύοντας τα κείμενα που γράφω, καθώς και τα εκατοντάδες μηνύματα που απαντώ κάθε βδομάδα, έδειξα πως έχω ξεκάθαρη πολιτική άποψη και δεν υπεκφεύγω σε ό,τι αφορά τις ανάγκες μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η κοινωνία μας για να ευημερήσει.  Άλλωστε, πιθανόν η πλειονότητα του ιδεολογικού υπόβαθρου της Δημιουργίας, που συντάχθηκε τους λίγους τελευταίους μήνες, συμπίπτει με αυτά που γράφω και φωνάζω από την αρχή της κρίσης.

Η πρόθεσή μου ποτέ δεν ήταν ιδιοτελής. Η βασική σκέψη μου ήταν ότι από τον καναπέ και το πληκτρολόγιο η Ελλάδα δεν μπορεί να αλλάξει. Έτσι όταν παρουσιάστηκε η ιδέα της Δημιουργίας Ξανά στο Θάνο, με βρήκε ακούραστο σύμμαχο στην προώθηση της σκέψης και της πράξης, ότι ένα πολιτικό σύστημα που χρειάζεται ανανέωση το αλλάζεις από μέσα μόνον.

Ο δρόμος για την κόλαση, όμως, είναι στρωμένος με αγαθές προθέσεις...

Το τίμημα για την είσοδό μας στη Βουλή, της Δημιουργίας και εμένα, θα ήταν η αφαίρεση σημαντικού αριθμού ψήφων από την Νέα Δημοκρατία, μοναδική αστική παράταξη που με τις όσες αδυναμίες της (που ο ίδιος εγώ έχω επισημάνει) μπορεί να στηρίξει την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη, στην παρούσα φάση. Κανείς άλλος σήμερα δεν μπορεί να προστατεύσει την Ελλάδα από βέβαιη πτώση.

Με άλλα λόγια η είσοδός μου στο κοινοβούλιο, φοβάμαι, εντός ελάχιστων εβδομάδων από την 17η Ιουνίου, θα είχε τίμημα την έξοδο της χώρας από την Ευρώπη στα χέρια ψευτοαριστερών ανώριμων και μπλοφαδόρων πιτσιρικάδων (με μπόνους 50 εδρών), που δεν έχουν συναίσθηση τι σημαίνει κατάρρευση της κοινωνίας και της οικονομίας, ούτε καν από βιβλία...

Αποφάσισα, λοιπόν, να μην συμβάλλω στην πτώση της Ελλάδας στην κόλαση. Τις προηγούμενες μέρες από την απόφασή μου έβλεπα στους εφιάλτες μου καπνούς και αίμα στους δρόμους. Έβλεπα καθημερινούς ανθρώπους να φέρονται ως εγκληματίες για να επιζήσουν, επεισόδια παντού, και μένα να κρατώ το τρόπαιο της καταστροφής. Μια βουλευτική έδρα.

Μετά από πολλή ενδοσκόπηση, την περασμένη βδομάδα αποφάσισα και απέσυρα την υποψηφιότητά μου από το ψηφοδέλτιο του συνασπισμού της Δημιουργίας. Στην αρχή έκανα μια δήλωση ενότητας για την απόφασή μου, μη θέλοντας να μοιραστώ τα εφιαλτικά σενάρια που προέβλεπα με κανένα. Σχεδόν κανείς δεν πίστεψε αυτή την αρχική μου δήλωση, όσο και αν το ήθελαν. Όσο και αν προσπάθησα και γω να πείσω τον ίδιο τον εαυτό μου δεν το κατάφερα.

Στις μέρες που επακολούθησαν έλαβα εκατοντάδες τηλεφωνήματα από θυμωμένους με την απόφασή μου ανθρώπους που με στήριξαν, και μέχρι που κάποια δημοσιεύματα έφτασαν ως και να πουν ότι η έξοδός μου από το ψηφοδέλτιο ήταν ακούσια. Σκιές πλανώνταν με δική μου υπαιτιότητα.  Mea culpa.  Έπρεπε να είχα πει εξαρχής τις σκέψεις μου.

Αυτό που δεν μετανιώνω, όμως, είναι η απόφασή μου να μην στερήσω την χώρα μου από τη μόνη πιθανότητά της σήμερα να παραμείνει στον πολιτισμένο κόσμο. Ήταν η μόνη συνεπής απόφαση που θα μπορούσα να πάρω, όπου οι πράξεις και τα λόγια μου θα συνάδουν στην πρόθεσή μου να βοηθήσω την Ελλάδα.

Θέλω να ελπίζω πως στην απόφασή μου αυτή δεν θα είμαι μόνος.

Πηγή:www.capital.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. chrisss avatar
  chrisss 05/06/2012 19:44:00

  Μαγκιά του..αυτός, είναι ίσως ο τελευταίος αγώνας ενάντια στην καθεστωτική αριστερά που γέννησε και εξέθρεψε το τέρας της μεταπολίτευσης..ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

 2. antonis avatar
  antonis 05/06/2012 19:51:50

  Mακαρι οι σκεψεις και οι ενεργειες σας να γινουν αντιληπτες και απο αλλους Ελληνες , ωστε να παραμεινουμε στην Ευρωπη και το Euro

 3. Κωστας Ε. Χριστοδουλου avatar
  Κωστας Ε. Χριστοδουλου 05/06/2012 19:55:11

  Δέν σέ ξέρω φίλε , αλλά σέ συγχαίρω !!

  • Νίκοα Α avatar
   Νίκοα Α @ Κωστας Ε. Χριστοδουλου 06/06/2012 09:27:33

   Σε συγχαίρω. Μια αστραπή ανάτασης μέσα στη γενική μαυρίλα.

 4. vaggelis avatar
  vaggelis 05/06/2012 20:23:36

  τι νικη τωρα ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ

 5. Α avatar
  Α 05/06/2012 20:38:00

  Μακάρι το παράδειγμά σου κε Βερούτη, (δεν σε γνωρίζω), να το ακολουθήσουν κι΄άλλοι είτε σαν άτομα είτε σαν πολιτικοί χώροι.
  Ιεραρχείται το εθνικό συμφέρον πρώτο και πάνω απ΄όλα, μετά το κομματικό και τελευταίο το προσωπικό!
  Κάθε τέτοια ενέργεια , από το πολιτικό προσωπικό αυτής της χώρας, δείχνει ότι δεν χάθηκαν όλα, ότι υπάρχει ποιότητα , ότι μπορούμε να ενώσουμε δυνάμεις, ότι υπάρχει ακόμα πατριωτισμός.

 6. molly avatar
  molly 05/06/2012 20:50:04

  Σας συγχαίρω! Ποιός έχει το μέλι στα χέρια του και δεν το γλύφει? Και όμως τολμήσατε να αποποιηθείται την υποψηφιότητά σας με μοναδικό κριτήριο την Ελλάδα και τους Έλληνες! ΕΥΓΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 7. τινα avatar
  τινα 05/06/2012 21:08:38

  Καλά ο Βερούτης τώρα θυμήθηκε να στηρίξει Σαμαρά προ του κινδύνου του Συριζα;Ένας μήνας πέρασε από τις εκλογές,δεν πάθαμε ομαδικό αλτσχάιμερ.Υπερθεμάτιζε με άρθρα του τη συνεργασία με τον Μάνο ή όχι;Τότε δεν κινδυνεύαμε από τον Αλέξη;Μόνο όταν ο Τζήμερος έβαλε στη θέση του στο ψηφοδέλτιο άλλον, για να τηρηθούν οι ισορροπίες,άρχισε να βλέπει εφιάλτες;Ας μην υποτιμάει την νοημοσύνη μας άλλο.Ούτε αυτός ούτε κανείς άλλος.Και επιτέλους άς σταματήσουμε τις κινδυνολογίες .Θετική ψήφος χρειάζεται στο Σαμαρά,με τα όποια λάθη του,όχι φοβική .Ελπίδα και αλλαγή ψυχολογίας.Μπορούμε;

 8. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 05/06/2012 21:19:58

  - Οι Ιρλανδοί μέ δημόσιο χρέος κάτω τού 60% τού ΑΕΠ μπήκαν στό μνημόνιο γιά νά πληρώσουν τό μεγάλο χρέος πού άφησαν αμανάτι οι τράπεζές τους. Δηλαδή τά υπερκέρδη τών τραπεζών τους μοιράστηκαν σέ πολύ λίγα άτομα, αλλά τήν ζημιά πού άφησε τό σπάσιμο τής κερδοσκοπικής φούσκας (η οποία επέτρεψε τά υπερκέρδη) τήν ανέλαβε ο Ιρλανδικός λαός. Μνημόνιο λιτότητας καί Τρόϊκα δέν έχουμε μόνο εμείς, αλλά καί οι Ιρλανδοί.
  - Μνημόνιο λιτότητας καί Τρόϊκα δέν έχουμε μόνο εμείς καί οι Ιρλανδοί, αλλά καί οι Πορτογάλοι. Η Πορτογαλία είχε επίσης σχετικά μικρό δημόσιο χρέος (καί έχει ακόμα), αλλά τά δομικά προβλήματα τής οικονομίας της (παρόμοια μέ τά δικά μας) εκτίναξαν τό έλλειμμά της καί οι αγορές τήν οδήγησαν στό μνημόνιο.
  - Η Ισπανία έχει παρόμοια προβλήματα μέ τήν Ιρλανδία (φούσκα τού τραπεζικού τομέα), μικρό δημόσιο χρέος, μεγάλο τρέχον έλλειμμα, υψηλότατη ανεργία (μεγαλύτερη από τήν δική μας), δέν θέλει νά μπεί σέ μνημόνιο, αλλά οδεύει ολοταχώς πρός τά εκεί.
  - Η Ιταλία έχει μεγάλο δημόσιο χρέος, μέτριο τρέχον έλλειμμα, υψηλή ανεργία, κλεπτοκρατικό σύστημα, παίρνει μέτρα λιτρότητας χωρίς μνημόνιο καί προσπαθεί νά αποφύγει τά χειρότερα.
  - Η Κύπρος έχει μικρό δημόσιο έλλειμμα, μέτριο τρέχον έλλειμμα, τραπεζικό πρόβλημα (κατά κύριο λόγο λόγω τού ελληνικού PSI, αλλά όχι μόνον), αγόρασε χρόνο δανειζόμενη 4 δισ. μέ 4% τόκο γιά δύο χρόνια από τήν Ρωσία, αλλά αδυνατεί νά αντιμετωπίσει τήν πίεση τών αγορών καί μάλλον θά ζητήσει τήν συνδρομή τού ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, φυσικά μέ μνημόνιο καί Τρόϊκα.

  Πολλά άλλα κράτη τής ευρωζώνης (Βέλγιο, Γαλία) καί τής ΕΕ (Αγγλία, Ουγγαρία) αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω μεγάλου δημόσιου χρέους, μεγάλων ελλειμμάτων καί κάλυψης ζημιών τών τραπεζών τους.
  Υπάρχει μεγάλη αναταραχή, αλλεπάληλες συζητήσεις, προτάσεις, σχεδιασμοί καί αντεγκλήσεις από θεσμικά ευρωπαϊκά καί πολιτικά κέντρα, καθώς καί έμμεση καί άμεση εξωευρωπαϊκή ανάμειξη. θεσμικά καί εξωθεσμική (σπεκουλαδόροι, πληρωμένοι οικονομολόγοι, κ.λ.π.).
  Υπάρχει δηλαδή μιά μεγάλη κινητικότητα γιά τό πώς μπορεί τό διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα νά ελέγξει καί νά ισορροπήσει τήν μεγάλη χρηματοπιστωτική φούσκα πού τό ίδιο δημιούργησε. Στήν συγκρουσιακή αυτή πορεία μετέχουν πολλά μεγάλα διεθνή κέντρα οικονομικοπολιτικής δύναμης. Κάποιοι θά χάσουν περισσότερα, κάποιοι λιγότερα, αλλά όλοι προσπαθούν ενταγμένοι σέ οργανωμένες ομάδες συμφερόντων νά προστατευθούν (όσο γίνεται καλύτερα) καί νά μήν τραβήξουν αναγκαστικά τόν ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ.

  Καί η Ελλάδα;
  - Η Ελλάδα έχει ένα τρομακτικά μεγάλο δημόσιο χρέος καί ένα πολύ μεγάλο τρέχον έλλειμμα. Τό πρόβλημά της δέν ήταν στήν ουσία πρόβλημα τού τραπεζικού της τομέα, αλλά προστίθεται καί αυτό στήν πορεία. Τό μεγάλο δημόσιο χρέος είναι αποτέλεσμα ενός θεσμοθετημένου κλεπτοκρατικού συστήματος εξουσίας μέ παροχές πρός τούς Ιθαγενείς. Η ουσία τού προβλήματος έγκειται στό γεγονός τής υπέρμετρης διόγκωσης τού δημόσιου χρέους. Η μεγάλη ρευστότητα πού δημιούργησε ο δημόσιος καί ο ιδιωτικός δανεισμός, σέ συνάρτηση μέ τήν μικρή εγχώρια αγορά, οδήγησε τό σύστημα τής διαπλοκής στό νά μοιράσει ζηλότυπα τήν οικονομική δραστηριότητα σέ λίγες ελεγχόμενες καί εξυπηρετικές πρός τήν δομηθείσα θεσμική κλεπτοκρατία οργανωμένες οικονομικές κλίκες. Καί αυτό σέ όλους τούς τομείς. Από τά ΜΜΕ, τούς τομείς παροχής υπηρεσιών, μέχρι καί τήν βιομηχανία.
  Τό κλεπτοκρατικό μεταπολιτευτικό σύστημα στήν πορεία τής επιβίωσής του απορρόφησε όλες τίς επιδοτήσεις τής ΕΟΚ. Καταλήστευσε όλους τούς οικονομικούς πόρους πού προορίζονταν γιά αναπτυξιακές επενδύνσεις (έργων υποδομής, βιομηχανικής παραγωγής, επιμόρφωσης, κρατικού εκσυγχρονισμού, κ.λ.π.). Τό έγκλημα αυτό απαιτούσε όμως καί τούς πρόθυμους συνένοχους. Τούς βρήκε στό πρόσωπο τών δημοσίων υπαλλήλων, εργατοπατέρων, μικροαπατεώνων, αεριτζήδων, κομμάτων καί εν τέλει μεγάλου μέρους πολιτών. Αφέθηκαν δέ οι πολίτες νά ζούν μέ μικροπαροχές καί έρπουσα ανομία στήν ψευδαίσθηση τής ανάπτυξης. Κανείς δέν ήθελε νά ακούσει τίς ελάχιστες κριτικές φωνές τών ολίγων ευσυνείδητων επαϊόντων καί μή. Κανείς δέν ήθελε νά ακούσει ότι τρέφεται από τό αίμα τών δανεικών πού γρήγορα τελειώνει. Κανείς δέν ήθελε νά ακούσει τί φωνές τής λογικής ότι τά δανεικά ψίχουλα θά πρέπει νά πληρωθούν μέ τήν μελλοντική σκλαβιά τών ίδιων, τών παιδιών του, εγγονών καί δισσέγγονών του. Αυτή ήταν η συνενοχή. Αυτή ήταν καί η προτελευταία συμμετοχή τού λίγου-πολύ συνένοχου λαού στό έγκλημα ενάντια στόν εαυτό του καί στά παιδιά του. Γι'αυτό καί ψήφισε τόν κ. λεφτά υπάρχουν.
  Τώρα έρχεται καί η τελευταία πράξη τού δράματος. Ο εθισμένος πιά λαός στά δανεικά δέν μπορεί νά αποτοξινωθεί. Η μεθαδόνη πού τού προτάθηκε (μνημόνιο καί PSI) δέν αντικαθιστά τήν ηρωΐνη τών παροχών πού εξασφάλιζε τό εύκολο δανεικό χρήμα. Τό σύνδρομο τής στέρησης είναι μεγάλο καί ο πειρασμός ακόμα μεγαλύτερος νά ξαναοδηγηθεί στόν έμπορο ναρκωτικών πού τού γνέφει χαμογελαστά από τήν γωνία. Ακόμα δέν κατάλαβε ότι οι έμποροι ναρκωτικών πωλούν ψεύτικες στιγμές χαλάρωσης καί απαιτούν πραγματικό χρήμα. Δέν έχει πιά νά πληρώσει τήν δόση του καί πρέπει νά υποθηκεύσει τό σπίτι του, τά χωράφια του, τήν γυναίκα καί τό παιδί του.
  Θέλει πολλή προσοχή. Είμαστε εθισμένοι αλλά όχι απέλπιδα εθισμένοι. Η μεθαδόνη τής λιτότητας είναι ο ασφαλέστερος τρόπος αποκατάστασης. Δέν μάς τήν χορηγούν οι ευρωπαίοι γιατί μάς αγαπούν. Φοβούνται καί αυτοί από τήν κατάντια μας. Σέ διπλανά σπίτια ζούνε καί ένα ανεξέλεγκτο ναρκομανή δέν θέλει κανείς στήν γειτονιά του. Γιά αυτό τόν λόγο βάζουν τό χέρι στήν τσέπη καί πληρώνουν τήν δόση μεθαδόνης. Ελπίζουν ότι έτσι θά καταφέρουν σιγά-σιγά νά μάς απεξαρτήσουν από τά σκληρά . Τό κάνουν γιά τό καλό τους. Σέ τελική ανάλυση καλύτερη λύση δέν έχουμε. Καί όποιοι επιμένουν ότι έχουμε ψεύδονται ασύστολα. Θά είναι οι ίδιοι πού θά μάς πωλήσουν τό τελευταίο γραμμάριο ηρωΐνης όταν απελπισμένοι θά ψάχνουμε γιά κάτι φαγώσιμο στήν χωματερή τής δραχμής. Αυτή είναι η εθνική αξιοπρέπεια πού μάς υπόσχονται. Θά ζούμε στήν χωματερή τής ευρώπης καί τό εθνικό μας νόμισμα θά αντιπροσωπεύει μόνο τά υπάρχοντα τής χωματερής. Γιατί αυτά μόνο θά μάς αφήσουν. Καί όταν σάν καλοί γύφτοι θά τούς πουλούμε τά ανακυκλώσιμα υλικά τής χωματερής, θά μάς τά παίρνουν στό δρόμο οι νταβατζήδες τών πιστωτών. Γιά τά χρέη πού θά εχουμε ανοιχτά. Αυτά πού θά αρνούμαστε νά πληρώσουμε καί αυτοί ποτέ δέν πρόκειται νά τά διαγράψουν. Ξυπνήστε.
  Τό έγκλημα απαίτησε καί απαιτεί όμως πρόθυμους συνένοχους.
  Πρώτοι καί καλύτεροι τά παληκάρια της αριστεράς πού ζητεί τήν ψήφο σας. Αυτοί καί οι άνθρωποί της φάγανε τά περισσότερα.
  Γιατί φωνάζανε περισσότερο παίρνανε δυσανάλογα μεγαλύτερο μερίδιο από τήν κλεψιά.
  Αυτοί ήταν τά τελευταία χρόνια τό καθεστώς.
  Η δεξιά έπαιζε τόν ρόλο τού έντιμου απατεώνα. Στό επίπεδο τής καθεστωτικής αριστεράς δέν έφθασε ποτέ.
  Δέν μπορούσε λόγω ιστορικών συνθηκών.
  Η αριστερα είχε τό πλεονέκτημα τού θύματος καί τής ηθελημένης αθωότητας τού προοδευτισμού.
  Η δεξιά συγκρίνεται στήν καθεστωτική συμπεριφορά ενός Βουλγαράκη (νόμιμο καί όχι ηθικό), ενός Μαγγίνα (αδήλωτος ινδός υπηρέτης στήν οικεία αναψυκτήριο) ή στήν συμπεριφορά ενός Τσιτουρίδη (μεταγραφή γιού-φοιτητή στήν Αθήνα).
  Η αριστερά συγκρίνεται στήν καθεστωτική συμπεριφορά ενός Μαντέλη (χορηγία Siemens), ενός πρώην εκκετζή Τσουκάτου (βαλίτσα εκατομμυρίου γιά τό κόμμα, χορηγία Siemens) καί ενός μέχρι χθές θεσμικά ανέγγιχτου προσώπου. Τού Άκη. Μέ τά 850 εκ. σέ ένα μόνο λογαριασμό.
  Καί μήν γελιέστε. Δέν ήταν μόνο τό ΠΑΣΟΚ. Ήταν καί είναι όλος αυτός ο συρφετός τών ατελείωτων μεταγραφών. Από τό ΚΚΕ στό ΠΑΣΟΚ , στόν ΣΥΡΙΖΑ καί στήν ΔΗΜΑΡ. Από τό ΠΑΣΟΚ στόν ΣΥΡΙΖΑ καί στήν ΔΗΜΑΡ.
  Κρατούν ερμητικά κλειστό τόν δικό τους οχετό.
  Δακτυλοδείχνουν μέ περισσό θράσος τούς ντροπιασμένους μικροαπατεώνες τής δεξιάς καί δίνουν στόν κόσμο χαμογελαστά τόν ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ τής χωματερής.

  Μήν τόν πάρεις.

  • dikefalosaitos avatar
   dikefalosaitos @ Ιαπετός 05/06/2012 21:35:32

   +++++++++++++++++

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Ιαπετός 05/06/2012 21:57:00

   +1000

  • yianna avatar
   yianna @ Ιαπετός 05/06/2012 21:57:34

   Συγχαρητήρια!!!!!!!!

  • akenaton avatar
   akenaton @ Ιαπετός 05/06/2012 21:57:37

   Άψογος στην ανάλυσή σας! Τα συγχαρητήριά μου!

  • juliet avatar
   juliet @ Ιαπετός 05/06/2012 22:37:19

   ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • ΗΛΙΑΣ avatar
   ΗΛΙΑΣ @ Ιαπετός 05/06/2012 22:58:23

   Μπράβο σου

  • Ροζα Γλυξμπουργκ avatar
   Ροζα Γλυξμπουργκ @ Ιαπετός 05/06/2012 23:02:01

   δεν μας ειπατε ομως την γνωμη σας για το "κορυφαιο στελεχος της ΔΗΞΑΝ" (!) που μετα την περιοδεια στα τρικαλα μαζι με τους κονιτοπουλαιους αποφασισε να στηριξει την νδουλα

   • Ιαπετός avatar
    Ιαπετός @ Ροζα Γλυξμπουργκ 05/06/2012 23:13:14

    Αγαπητή κ. Rosa Glücksburg.
    Προτιμώ νά σάς πώ τήν γνώμη μου γιά τό Dixan, πού τό συνιστούν 29 κατασκευαστές πλυντηρίων.

    • bird avatar
     bird @ Ιαπετός 06/06/2012 01:05:18

     To Skip είναι αυτό.

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Ιαπετός 05/06/2012 23:07:13

   Ιαπετέ εύγε.

  • xr avatar
   xr @ Ιαπετός 06/06/2012 00:28:13

   φιλε η αναλυση σου ειναι τελεια ,πρεπει να συμπληρωθει οτι ΠΡΟΘΥΜΟΣ ειναι ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ (ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΕΙΩΤΟ ΒΕΒΑΙΑ)
   Καθως επισης ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ, ΜΑΝΟΣ οι οποιοι δεν ντρεπονται
   καθολου που σχεδον φανερα στηριζουν ΣΥΡΙΖΑ

  • Εύμηλος avatar
   Εύμηλος @ Ιαπετός 06/06/2012 10:28:00

   Ιαπετέ,
   Respekt!

   • Ροζα Γλυξμπουργκ avatar
    Ροζα Γλυξμπουργκ @ Εύμηλος 06/06/2012 10:52:29

    γιατι οι απαντησεις μου δεν ανεβαινουν? πηρατε και το Skip ως σημαντικη μεταγραφη ?

    • juliet avatar
     juliet @ Ροζα Γλυξμπουργκ 06/06/2012 11:23:25

     Planet ......οικολογικό,φιλικό στο περιβάλον.
     Η Ρόζα ποιά συνιστώσα είναι;
     :(

     • juliet avatar
      juliet @ juliet 06/06/2012 12:08:46

      Sorry, το ποιλί με παρέσυρε ....στην οικολογία .Η ιουλίτα δεν είμαι εγώ ,η σύντροφος του Ελύτη ήταν,αυτή που απαγόρευσε ...να λέμε μεγαλοφώνως τα λόγιά του.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ιαπετός 06/06/2012 11:55:38

   Όλες οι σκασμένες τραπεζικές φούσκες (η μητέρα όλων των φουσκών στις ΗΠΑ, Ιρλανδία, Ισπανία - αλλά και η "δημοσιοοικονομικά συγκαλυμμένη" Ελληνική σκασμένη φούσκα που αλληλοτροφοδοτούνταν με Δημόσιο δανεισμό, δηλαδή με ομόλογα Δημοσίου), έχουν πίσω τους μία κυρίως "τρόμπα": Ακίνητα, αγρίως υπερτιμημένα ακίνητα, αγρίως υπερτιμημένες υποθήκες. Που κάποια στιγμή, η αγορά τα τιμολογεί λογικά και τότε η φούσκα σκάει σε χρόνο dt (ΗΠΑ, Ισπανία, Ιρλανδία) ή λιώνει βασανιστικά (Ελλάδα, Ιταλία).
   H κρίση ξεκίνησε από την πραγματική οικονομία, ως ιδιωτικός υπερδανεισμός και εκεί θα καταλήξει και θα τελειώσει.
   Το πολιτικό σύστημα ήταν ένας απλός υπηρέτης της φούσκας 30 τουλάχιστον χρόνων και η διαφθορά ήταν το αναγκαίο κερασάκι στην τούρτα.
   Με τόσο δανεικό, εύκολο και αφορολόγητο χρήμα που διανέμονταν στα υπερικινητικά "ευκατάστατα" στρώματα, επόμενο ήταν ένα μέρος να καταλήξει αμφίπλευρα ως "μεσιτικά" στο πολιτικό προσωπικό. Μην ξεχνάμε τις πηγές του φθηνού δανεικού χρήματος: Ήταν οι απορρυθμισμένες και αποχαλινωμένες αγορές (αγόραζαν Ελληνικά ομόλογα με το τσουβάλι) και η υπεξαίρεση για μη παραγωγικούς σκοπούς των προγραμμάτων Κοινοτικής στήριξης. Το πολιτικό προσωπικό μεσίτευε και στις 2 πηγές: Εξασφάλιζε με πολιτικές αποφάσεις την πλασματική ευφορία στις αγορές (π.χ. επέτρεψε με την μή ρύθμιση την τραπεζική υπερδιόγκωση, τις υπερβολικές αυξήσεις κεφαλαίου και πολυτραπεζία, μη πληρωμή ΦΠΑ για ακίνητα) και εξασφάλιζε την υπεξαίρεση των Κοινοτικών πόρων.
   Για τη λειτουργία αυτή, έπαιρνε το "μερτικό του".

 9. bird avatar
  bird 05/06/2012 21:50:44

  Μπράβο σου! Αυτή είναι η ώρα που πρέπει να στηρίξουμε την Ελλάδα.

 10. dim avatar
  dim 05/06/2012 22:24:25

  Αξιος, πραγματικός πατριώτης, που βάζει το συμφέρον της πατρίδας πάνω από το προσωπικό συμφέρον...., και που έχει τη κοινή λογική, να υπηρετήσει τα πιστεύω του με τη σωστή μέθοδο, και όχι κόβοντας ψήφους, και οδηγώντας έτσι τη χώρα στη καταστροφή, και σε όλα αυτά που απεχθάνεται....

  Τζήμερε, Μάνο, Καρατζαφέρη, (και Καμμένε, αν και αυτός έχει άλλη ατζέντα....), θα έπρεπε να ντρέπεστε, που αυτή τη τόσο κρίσιμη ώρα για τη πατρίδα, εσείς επιλέξατε να κόψετε μερικές χιλιάδες ψήφους, που μπορεί να αποβούν όμως μοιραίες για τη πορεία αυτού του τόπου.....

  Μακάρι, ο κάθε Ελληνας φιλελεύθερος πατριώτης να τους τιμωρήσει με τη ψήφο του στις 17 Ιούνη. Το ότι δε θα μπει ΔΗΞΑ και ΛΑΟΣ στη βουλή είναι δεδομένο πια, απλά καλό θα έιναι να παρουν και κατώ από 1%, και να δείξει στη πράξη ο λαός ότι το κάλεσμα σε ενότητα αφορά τη βάση, και όχι τα μικροπολιτικά συμφέροντα των ηγεσιών. Εύχομαι μόνο αυτό και το 1-2% που θα πάρουν και οι δύο να μην είναι το καθοριστικό που θα φέρει το Σύριζα στην εξουσία και τη χώρα εκτός ευρώ και στην καταστροφή....

  • Ροζα Γλυξμπουργκ avatar
   Ροζα Γλυξμπουργκ @ dim 06/06/2012 00:41:01

   οι κακες γλωσσες λενε πάντως πως ο ιδιος ο Τζημερος κλαδεψε τον "πρώτο σε σταυρούς" της παραταξης που ηγείται. πιθανότατα ως κλασσικοι αγαθιαρηδες το φαγατε το παραμυθι.

   • kas avatar
    kas @ Ροζα Γλυξμπουργκ 06/06/2012 08:43:41

    καλύτερα παραμύθι παρά αριστερή πρέζα

    • Ροζα Γλυξμπουργκ avatar
     Ροζα Γλυξμπουργκ @ kas 06/06/2012 10:51:07

     με αλλα λογια παραδεχεσαι πως ειναι αληθεια πως πηρατε τον ηδη απολυμενο απο την δηξαν

 11. zagor avatar
  zagor 06/06/2012 00:11:05

  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗΔΕΝ ΠΕΡΙΣΕΥΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ.ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ.....ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!!

 12. zr avatar
  zr 06/06/2012 00:23:01

  φιλε συγχαρητηρια , μπραβο για την αναλυση σου
  ξεχασες ομως να συμπληρωσεις οτι προθυμος με το αζημειωτο εγινε
  ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ

 13. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 06/06/2012 11:39:44

  Νίκος Α
  Διόρθωση

 14. bird avatar
  bird 06/06/2012 11:40:21

  Σας παρακαλώ, δε θα 'θελα. Η επισήμανσή μου ήταν σημαντικότατη.

 15. Κ. Δ. Γ. avatar
  Κ. Δ. Γ. 06/06/2012 12:58:35

  Να ένας υπεύθυνος πολίτης. Εύγε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.