#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/09/2010 23:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

‘Κονφερανσιέ σε λαϊκά πανηγύρια” θα γίνουν οι στυλοβάτες του ΜνημονίουΣε Δελτίο Τύπου, το Πατριωτικό Μέτωπο, αναφέρει τα εξής, μεταξύ άλλων, για την αντιμετώπιση του γνωστού επεισοδίου απο τα ΜΜΕ:

Σε σχέση με τις απαξιωτικές αναφορές μερίδας των ΜΜΕ, για την υποδοχή του κ. Παπανδρέου με τα «παλιά μας τα παπούτσια», δηλώνουμε ως ΠΑΜ, πως δεν πρόκειται να ασχοληθούμε. Γνωρίζαμε εδώ και καιρό την αντιμετώπιση την οποία θα έχουμε και όλα είναι αναμενόμενα από τον απόλυτα ελεγχόμενο χώρο των ηλεκτρονικών κυρίως ΜΜΕ.

Να προσθέσουμε όμως εδώ εκ των πραγμάτων και μερικές παρατηρήσεις οι οποίες σχετίζονται με τον ρόλο των ΜΜΕ και ιδιαίτερα των ελληνικών.

Η πρώτη αφορά στη ρήση του γέροντος αμερικανού φιλοσόφου Νοάμ Τσόμσκυ ο οποίος εδώ και καιρό έχει παρομοιάσει τους σύγχρονους δημοσιογράφους – όχι φυσικά όλους – «ως τους Ιησουίτες καλόγερους των conquistadores (κατακτητών) οι οποίοι προετοίμαζαν το έδαφος των σφαγών των ινδιάνων της λατινικής Αμερικής, στους στρατιώτες του Κορτέζ και του Σαλαζάρ».

Η δεύτερη παρατήρηση, έχει να κάνει από την εμπειρία της επίσκεψής μας στην Αργεντινή. Και εκεί τα καθεστώτα Ραούλ Αλφονσίν (σοσιαλιστικό), Κάρλος Μένεμ (νεοπερονιστικό) και Φερνάντο Ντελ Ρούα (φιλελεύθερο), όσο καιρό ξεπούλαγαν την χώρα και τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές στο ΔΝΤ και στους τοκογλύφους, είχαν άμεσο – και άθλιο – σύμμαχο τα ΜΜΕ του Μπουένος Άυρες. Σε αυτήν την παρατήρηση, να υπενθυμίσουμε απλώς σε κάποιους «μεγαλοδημοσιογράφους», πως όταν ο Αργεντίνικος λαός αποφάσισε να πάρει την τύχη του στα χέρια του, με τον Ντελ Ρουα να δραπετεύει με ελικόπτερο από το προεδρικό μέγαρο, πως σήμερα η τύχη τους είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων, κονφερανσιέ σε λαϊκά πανηγύρια.

Η τελευταία μας παρατήρηση έχει να κάνει με την συντριπτική πλειοψηφία των έντιμων δημοσιογράφων που «τραβάνε το καθημερινό κουπί» για μερικές εκατοντάδες ευρώ το μήνα και οι οποίοι έδωσαν αυτές τις μέρες μάχες για να υπηρετήσουν τη δημοσιογραφική αλήθεια και οι οποίοι φυσικά γνωρίζουν πως δεν υπήρχε τίποτε «στημένο» στην υπόθεση «ΓΑΠ-ανεπιθύμητος». Σε αυτούς τους έντιμους δημοσιογράφους στους οποίους ως Πατριωτικό Δημοκρατικό Παλλαϊκό Κίνημα και ως ελληνικός λαός στηρίζουμε τις ελπίδες μας για το αύριο που έρχεται με γρήγορα μάλιστα βήματα, υπενθυμίζουμε την δήλωση του σκωτσέζου συναδέλφου τους John Swinton, ο οποίος διατέλεσε αρθρογράφος και αρχισυντάκτης, στην εφημερίδα New York Times και οποίος σε μια σύναξη δημοσιογράφων, όταν ένας συνάδελφός του έκανε μια πρόποση «στο ανεξάρτητο του Τύπου», απάντησε: «Δεν υπάρχει κάτι, μέχρι τη σημερινή μέρα, που να χρίζει τον τίτλο «ανεξάρτητος Τύπος». Το γνωρίζετε και το γνωρίζω. Δεν υπάρχει ούτε ένας από εσάς που να τολμάει να γράψει την ειλικρινή του γνώμη, και αν το κάνετε ξέρετε εκ των προτέρων ότι δεν θα τυπωθεί ποτέ. 

Πληρώνομαι εβδομαδιαία για να κρατάω τις έντιμες απόψεις μου έξω από την εφημερίδα με την οποία συνδέομαι. Άλλοι από εσάς λαμβάνετε παρόμοιους μισθούς για παρόμοια θέματα και όποιος από εσάς φανεί τόσο ανόητος ώστε να γράψει ειλικρινείς απόψεις, θα βρεθεί στο δρόμο να ψάχνει για άλλη δουλειά. Αν επέτρεπα στις ειλικρινείς απόψεις μου να εμφανιστούν στην εφημερίδα μου, πριν περάσουν είκοσι τέσσερις ώρες, θα έχανα τη δουλειά μου. 

Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται κατάφορα, να διαστρεβλώνει, να διαβάλει, να κολακεύει το θεό του χρήματος και να πουλάει τη χώρα του και τους συνανθρώπους του για το καθημερινό του ψωμί. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω και δεν μπορώ να καταλάβω τι ανοησία είναι αυτή η πρόποση στον «ανεξάρτητο Τύπο». 

Είμαστε υποτελείς και εργαλεία των πλουσίων ανθρώπων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε μαριονέτες, εκείνοι τραβάνε τα κορδόνια κι εμείς χορεύουμε. Τα ταλέντα μας, οι δυνατότητες και οι ζωές μας είναι όλα ιδιοκτησία άλλων ανθρώπων. Είμαστε διανοούμενες πόρνες.»

Αυτούς τους νέους και μαχόμενους τόσο για το μεροκάματο όσο και για τη δημοσιογραφική αλήθεια δημοσιογράφους, τους καλούμε να μην γίνουν «διαννοούμενες πόρνες» όπως έχουν ήδη γίνει αρκετοί από τους υποτιθέμενους  «μεγαλοδημοσιογράφους», χρυσές μετριότητες του επαγγέλματος και να σταθούν στο πλάι του Κινήματός μας. Γιατί το γνωρίζουμε και το γνωρίζουν πως τα όνειρα του ποιητή μας Οδυσσέα Ελύτη, κάποτε επιτέλους πρέπει να πάρουν εκδίκηση.

Κλείνοντας να υπενθυμίσουμε σε όλους τους νεοταξίτες, συγκυβερνώντες πολιτικούς και «μεγαλοδημοσιογράφους», επειδή ζήσαμε τους σκοτεινούς καιρούς - όταν οι γονείς μας έστηναν κρυφά αφτί για να ακούσουν BBC και Ντόιτσε Βέλε για να μάθουν τι γίνεται στην Πατρίδα τους- πως δεν έχουμε καμία απολύτως ψευδαίσθηση πως, αυτοί οι μαύροι καιροί για τον λαό μας έχουν δυστυχώς επανέλθει. Οπότε, ας μην κουράζονται να επαναλαμβάνουν τις γκαιμπελίστικου τύπου γελοιότητές τους. Αν είναι ανίκανοι να μας ενημερώνουν, είτε επειδή αυτολογοκρίνονται είτε επειδή είναι κατευθυνόμενοι-πληρωμένοι, εμείς θα ξαναστήσουμε το αφτί μας στο BBC, στη Ντόιτσε Βέλε και σε όποιο εν πάση περιπτώσει διεθνές ΜΜΕ, καλύψει τις ανάγκες, τους πόθους και τα βάσανα του Ελληνικού Λαού.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 12/09/2010 23:28:10

  Θα πέσουν κι άλλα παπούτσια.
  Δημοσιογράφοι, καλυφθείτε!

 2. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 12/09/2010 23:33:22

  Παπούτσια ως μέσο πολιτικού διαλόγου χρησιμοποιούν στη Μέση Ανατολή.
  Στις Βρυξέλλες πάλι εδρεύουν οι "Ζαχαροπλάστες Χωρίς Σύνορα" που χρησιμοποιούν τούρτες και γιαούρτια. Ο διάλογος γίνεται γλυκός ή γλυκόξινος, ανάλογα.
  Ο καθείς και τα ήθη του, διαλέγεις και παίρνεις.

 3. donaE avatar
  donaE 12/09/2010 23:37:54

  Ο Οσκαρ Ουάιλντ ειχε πει οτι 'στον Μεσαιωνα υπηρχαν τα βασανιστηρια,τωρα υπαρχουν οι εφημεριδες'.

 4. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 12/09/2010 23:39:32

  Μήπως χρειαστεί να ενεργποιήσουν πάλι την "Φωνή της Αμερικής";
  Σε αντίθεση με την εποχή της Δικτατορίας, φοβάμαι μήπως αυτή τη φορά το BBC και η Ντόιτσε Βέλε έχουν αντίθετες πολιτικές ενημέρωσης και αλληλοκαλύπτονται.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 12/09/2010 23:47:44

   Να επιστρατεύσουν και κανέναν γκουρού οικονομολόγο από το Χάρβαρντ, να μας κάνει κάθε βράδυ πλύση εγκεφάλου ότι πρέπει να κάνουμε στάση πληρωμών και να πτωχεύσουμε.

 5. vardarskian avatar
  vardarskian 13/09/2010 00:57:40

  Μόνο σε εμένα ήρθε στο μυαλό η Ντόρα όταν είδα τη φωτο;

 6. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 13/09/2010 09:10:24

  Σήμερα στην πρωινή ζώνη είχαν τον τύπο που πέταξε το παπούτσι στον Γιωργάκη κια οι παπαγάλοι έλεγαν ότι δυσφήμησε την Ελλάδα.
  Από που κι ως που ρε καραγκιόζηδες ξεφτύλισε την Ελλάδα;
  Δεν κατάλαβα δηλαδή όταν ο Γιωργάκης έλεγε ότι οι Έλληνες είναι απατεώνες δεν την δυσφήμιζε τρισάθλιοι;

  • Tassos avatar
   Tassos @ Ανώνυμος 13/09/2010 11:47:04

   Σωστόοοοοοοοοοοοοος!

 7. Γιάννης avatar
  Γιάννης 13/09/2010 09:39:59

  Καλα και σοφά όλα αυτά,αλλά τωρα τα θυμήθηκε όλα αυτά το Πατριωτικό μέτωπο;Επί Καραμανλή δεν γινόταν αυτά τα πράγματα,έτσι;

  • EPICOUROS avatar
   EPICOUROS @ Γιάννης 13/09/2010 09:50:57

   ΦΙΛΕ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ (1942), ΠΡΙΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΛΩς ΒΕΝΙΖΕΛΟ (1932)

  • ΑΡΚΑΣ avatar
   ΑΡΚΑΣ @ Γιάννης 13/09/2010 16:08:46

   Όταν "ξεκολλήσει" θα καταλάβεις! Μόνο εύχομαι να μην είναι αργά και για σένα και για όλους μας!

 8. Ηνιοχος avatar
  Ηνιοχος 13/09/2010 10:12:53

  Γιωργο γιατι δεν δοκιμαζεις το BBC και ζητησε να σου παρει
  συνεντευξη ο Jeremy Paxman θα ζησεις μοναδικες στιγμες προς
  επιρρωσιν αυτου ρωτα τον επι 60τια πλανηταρχη Henry Kissinger

 9. aengus avatar
  aengus 13/09/2010 13:16:32

  «ΚΟΝΦΕΡΑΝΣΙΈ ΣΕ ΛΑΪΚΆ ΠΑΝΗΓΎΡΙΑ» !!!!

  Αν βλέπατε τον Αϊβαλιώτη σήμερα στον Αυτιά να αγωνίζεται να το παίξει «φιλολαϊκός» «αντιμνημονιακός», αυτό ακριβώς θα λέγατε!

  • aengus avatar
   aengus @ aengus 13/09/2010 13:20:00

   Του ΛΑ.Ο.Σ., βεβαίως, βεβαίως….
   Κολοτούμπα στην κολοτούμπα…. Ζαλιστήκαμε.
   Ο πανικός των τσιρκολάνων δεν κρύβεται

  • vardarskian avatar
   vardarskian @ aengus 13/09/2010 14:54:33

   Μου έκανε εντύπωση ότι ενώ κατάλαβε ότι ο Κικίλιας που αναφέρθηκε εκείνη τη στιγμή δεν ήταν ο ίδιος με τον υποψήφιο περιφερειάρχη, έσκουζε σαν κατίνα "Χρειαζόταν να υπογράψει και ο Κικίλιας;;;"... Άξια η θέση του πλάι στον γλοιωδέστατο αρχηγό του...

   • aengus avatar
    aengus @ vardarskian 13/09/2010 18:22:19

    @vardarskian

    Κι εμένα…..
    ΝΑΥΤΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.