#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/01/2012 19:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κοντά σε συμφωνία με κούρεμα 68% και επιτόκιο 3-4,5%;Η ελληνική κυβέρνηση, μάλλον βρίσκεται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με τους ιδιώτες πιστωτές της όσον αφορά το psi, μια εξέλιξη που θα αποτρέψει τον κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας, καθώς και της ενδεχόμενης δραματικής κλιμάκωσης της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης, γράφουν οι Financial Times.

«Επικρατεί  κλίμα αισιοδοξίας» ανέφερε  πηγή με άμεση γνώση των συνομιλιών. Πάντως, άλλη πηγή που είναι επίσης ενήμερη για τις διαδικασίες προειδοποίησε: «είναι πολύ νωρίς για να εκφέρουμε άποψη. Την προηγούμενη εβδομάδα ήμασταν εξίσου αισιόδοξοι, όμως η συμφωνία ναυάγησε».

Ο εκπρόσωπος των τραπεζιτών κ. Νταλάρα βρίσκεται στην Αθήνα για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων. Η τελευταία πρόταση κάνει λόγο για ένα κλιμακούμενο επιτόκιο που θα ξεκινά περίπου στο 3% και θα φτάνει το 4.5% όταν το ομόλογο πλησιάσει την ωρίμανση, σύμφωνα με τραπεζίτη που επικαλούνται οι Financial Times.

Άλλη τραπεζική πηγή αναφέρει, ότι ο μέσος όρος των τόκων που θα καταβάλλονται κατά την διάρκεια της ζωής του ομολόγου θα είναι 4,25 %. Ένα ποσοστό, « με το οποίο οι τράπεζες θα είναι ευχαριστημένες», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ωστόσο, η συμφωνία θα ισοδυναμεί με απώλειες της τάξεως του 68% ,σε όρους της καθαρής παρούσας αξίας, για τους ομολογιούχους, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν καλά την εξέλιξη των συνομιλιών.

Τι θα γίνει όμως με την "εθελοντική συμμετοχή";

Σύμφωνα με του FT, οι πιστωτές της Ελλάδας θα πρέπει να πειστούν να ανταλλάξουν τα υπάρχοντα ομόλογά τους με νέα σε εθελοντική βάση, ώστε  να δοθεί μεγαλύτερη ευελιξία στην χώρα να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.

Εάν δεν το κάνουν, τότε η Ελλάδα μπορεί να καταστεί ανίκανη να καταβάλει το ποσό των $14.5 δις. για την εξόφληση ομολόγων που λήγουν στις 20 Μαρτίου ή να αναγκάσει τους δύστροπους ομολογιούχους να αποδεχτούν της προτάσεις της μέσω νομοθεσίας που θα επιβάλει υποχρεωτικό “κούρεμα».  Μια κίνηση, η οποία ενδέχεται να ενεργοποιήσει τα  CDS, όπως υποστηρίζουν διεθνείς οικονομολόγοι.

Αισιοδοξία και στην Αθήνα

Την αισιοδοξία του ότι οι διαπραγματεύσεις για του κούρεμα των ομολόγων και τη νέα δανειακή σύμβαση θα πάνε καλά, εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες και ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, κατά τις επαφές που είχε σήμερα με τους κ.Παπανδρέου και Καρατζαφέρη για την πορεία του PSI, ενόψει του νέου γύρου επαφών με τον κ. Νταλάρα. Αύριο ο κ. Παπαδήμος θα ενημερώσει τον Α. Σαμαρά ενώ δεν αποκλείεται νέα σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών Πέμπτη ή Παρασκευή.

Το κλίμα αισιοδοξίας αποτυπώθηκε και στο Χρηματιστήριο, με το γενικό δείκτη να κλείνει με άνοδο 2,06%.Για τον δείκτη των τραπεζών, τα κέρδη στο κλείσιμο διαμορφώθηκαν σε 6,58%.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. madprof avatar
  madprof 18/01/2012 19:43:27

  Από το κρατικό Ιταλικό κανάλι Rainews24 και την εκπομπή economia, πριν λίγο, αναφέρθηκε ότι η Ελλάδα οδηγείται σε ελεγχόμενη χρεοκοπία!

 2. Aris. A avatar
  Aris. A 18/01/2012 19:45:31

  με το δίκαιο που θα ισχύει τι γίνεται;;

  Πολύ αγριάδα ότι πουλάνε διαρρέουν και ανησυχώ.

  • madprof avatar
   madprof @ Aris. A 18/01/2012 20:38:15

   Στο "δίκαιο" κόλλησες, αγαπητέ;
   Το "δίκαιο του ισχυρού" το επέβαλαν πρώτοι οι Αθηναίοι στους συμμάχους της Μήλου, στην Α' Αθηναϊκή Αμφικτιονία!
   Τώρα που μας το επιβάλουν δεν μας αρέσει;
   Ας απαιτήσουμε εξηγήσεις και παραδειγματική τιμωρία των διαχρονικά υπευθύνων για την εσχάτη προδοσία, από τα αλαλάζοντα κύμβαλα του κυνόβιου!
   Τέλος οι λεονταρισμοί και οι βερμπαλιστικές πομφόλυγες για εσωτερική κατανάλωση και τροφή των κομματοπολτοποιημένων αμνών ώστε να οδηγηθούν στον χώρο των σφάγειων αμέριμνοι και χωρίς νευρικούς σπασμούς την ώρα που ο "σύντροφος" εκδορέας με το ένα χέρι θα τους χαϊδεύει και με το άλλο θα επιφέρει το θανατηφόρο χτύπημα στον κρόταφο διά της χαριστικής βολής!

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ madprof 18/01/2012 22:48:31

    Είσαι τέλειος!
    Έντιμος και ειλικρινής.

   • Δημήτρης avatar
    Δημήτρης @ madprof 19/01/2012 00:36:09

    Μα εσύ δε 'βερμπαλίζεις';
    Αν το σχόλιο του είναι ηθικής υφής, θα πρέπει να μην το κάνει επειδή δε διαμαρτυρήθηκε για τα όσα ανήθικα έκαναν οι Αθηναίοι πριν 25 αιώνες; Δηλαδή ή διαμαρτυρόμαστε για όλες τις αδικίες του σύμπαντος ή για καμία; Άλλωστε δεν ξέρεις καν αν διαφωνεί ή όχι με τις αδικίες των Αθηναίων.
    Αν δεν είναι ηθικής υφής αλλά αναφέρεται μονάχα στο το τι μας συμφέρει, τότε δεν τίθεται θέμα καν. Η εγκυρότητα μιας πρότασης, το κατά πόσο αντιστοιχεί στην πραγματικότητα (εν προκειμένω το κατά πόσο μας βλάπτει η υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο) δεν έχει σχέση με τις τυχόν σκοπιμότητες του φορέα της. Εκτός αν ο φορέας κληθεί να την εφαρμόσει, οπότε τότε μας νοιάζει αν την εννοεί.
    Και είναι προφανές ότι σε οποιοδήποτε φυσιολογικό άνθρωπο δεν του αρέσει καθόλου να του κάνουν κακό και μάλιστα περισσότερο από ό,τι τον ενοχλεί το κακό στους άλλους.
    Όπως και να 'χει, το ποιο δίκαιο εφαρμόζεται δεν είναι επουσιώδες και θα έπρεπε να μας απασχολεί, μια και σχετίζεται με την ίδια την αναίρεση του ελλαδικού κράτους που έχει συντελεστεί από την κυβέρνησή του, πράξη παράνομη και ανήθικη.
    Αν πάλι αυτό που ήθελες να πεις είναι ότι η κατάσταση είναι τρομερά άσχημη και το να ασχολούμαστε μόνο με το ποιο δίκαιο ισχύει είναι άστοχο, συμφωνώ. αλλά έτσι όπως το είπες...

    • madprof avatar
     madprof @ Δημήτρης 19/01/2012 02:18:43

     Είμαι και ήμουν συνεπής στα όσα πρεσβεύω με τα σχόλιά μου, αγαπητέ Δημήτρη.
     Δεν ψάχνω υπαιτίους της εθνικής τραγωδίας, εκεί που μας σπρώχνουν τα Μιάσματα με τα παπαγαλάκια τους.
     Δεν φταίνε αυτοί που μας δάνειζαν, χαμηλότοκα, καλοπροαίρετα να δημιουργήσουμε υποδομές και συνθήκες διαβίωσης αντάξιες μιας Ευρωπαϊκής πολιτείας.
     Η ΑλητοΛησταρχοΤραπεζοΧρηματιστηριοΕπιχειρηματοΔημαγωΝεποτισμοΝομενκλατούρα και οι ΔεσποτοΚουλτουραγάδες υπερχρέωσαν την χώρα και τους πολίτες.
     Η ουσία ήταν και είναι στην συνέχεια των σχολίων μου!
     Δεν αξίζει να ονομαζόμαστε Έλληνες αν δεν βρεθούν σε μπουντρούμια ευαγούς ιδρύματος οι αρουραίοι που μας οδήγησαν σε πολιτισμικό, κοινωνικό, οικονομικό, οικογενειακό, υπαρξιακό αδιέξοδο και την χώρα σε διεθνή ανυποληψία.
     Απαιτείται δήμευση των περιουσιακών "κεκτημένων", υλικών και άυλων, των οικογενειακών δενδρυλλίων τους και των παραφυάδων τους, με δυνατότητα εκ μέρους των πολιτών να τους επισκέπτονται έναντι εισιτηρίου ισόποσου ζωολογικού κήπου αιλουροειδών, ερπετών, αρπακτικών και χαμαιλεόντων.
     Στην αρχαία τραγωδία (που ήταν αγωγή των πολιτών στο Δημοκρατικό Πολίτευμα) οι πρόγονοι μας δίδαξαν πως απαιτείται Κάθαρση και Ηθική Αποκατάσταση των Πολιτών.
     Αν μείνουμε δούλοι, αμνοί (sic!), θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας, αλλά θα το πληρώσουν με την ζωή τους οι επόμενες γενιές!
     Έλληνες ή ελληνοδουλοπρεπείς;

     • madprof avatar
      madprof @ madprof 19/01/2012 02:24:05

      Προσθήκη: ....ΕφραιμοΔεσποτοΚουλτουραγάδες ......

   • anetos avatar
    anetos @ madprof 19/01/2012 07:33:59

    "Τέλος οι λεονταρισμοί και οι βερμπαλιστικές πομφόλυγες .."
    δασκαλε που διδασκες "βερμπαλιζοντας"...

 3. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 18/01/2012 20:28:15

  Οι τρείς μεγαλύτεροι οίκοι αξιολόγησης, S & P, Moody’s καί Fitch ελέγχουν τό 90% τής αγοράς.
  Σέ ποιόν όμως ανήκουν οι άνωθεν οίκοι;
  Είναι πραγματικά ανεξάρτητοι καί αντικειμενικοί στίς αξιολογήσεις τους ή είναι όργανα τής Wall Street, τού City ή τής αμερικανικής κυβέρνησης, όπως συχνά - πυκνά πιθαναλογείται;
  Άς δούμε τί βρέθηκε από τήν έρευνα.

  1. Η Standard & Poor’s είναι η μεγαλύτερη. Η διεύθυνσή της βρίσκεται „δίπλα“ στήν Wall Street. Στήν Water Street 55, NY. Ανήκει 100% στόν εκδοτικό οίκο Mc Graw Hill, η διεύθυνση τού οποίου βρίσκεται επίσης στό Manhattan.
  Ο εκδοτικό δέ οίκος McGH ανήκει στούς:
  Capital Group = 12,3%
  State Street = 4,3%
  Vanguard Group = 3,8%
  BlackRock (Goldman Sachs) = 3,8 %
  Oppenheimer Funds = 3,4 %
  T.Row Price = 3,3%
  Dodge Cox = 2,4%
  Fiduciary Management = 2,05%
  Independent Franchise Partners = 1,37%
  Lehrerpensionsfond Ontario, Canada = 1,94%

  Όλοι μαζί δέν κάνουν τό 40 %. Σέ ποιούς ανήκει τό υπόλοιπο 60% δέν αναφέρεται στήν πηγή.
  Ο Mc Graw Hill ανακοινώνει στό Website τόν χωρισμό τής επιχείρησης σέ δύο καινούργιους επιχειρηματικούς τομείς. Τομέα Education καί τομέα Financial.

  2. Η Moody’s έχει έδρα επίσης τό Manhattan, NY, στήν Greenich Street 250, στό WTC. Μέτοχοι του (τού WTC) «παλιοί γνωστοί», όπως:
  Capital Group = 12,38%
  State Street = 3,36%
  Vanguard Group = 3,36%
  BlackRock (Goldman Sachs) = 3,28 %
  T.Row Price = 5,95%

  Γνωστοί μέτοχοι τής Moody’s:

  (Warren Buffets) Berkshire Hathaway Inc = 12,47%
  Capital Research Global Investors (Teil von Capital Group) = 3,66%
  Value Act Capital Managment = 3,63%
  Neuberguer Berman = 2,86%
  Invesco Advisers = 2,55%

  Εδώ μένει άγνωστο τό 75% ιδιοκτητών.

  3. Η Fitch μέ έδρες New York καί London ανήκει κατά 60% στήν γαλλική εταιρία Fimalac (Financière Marc de Lacharrière) μέ έδρα τό Παρίσι. Τό υπόλοιπο 40% ανήκει στήν Hearst Corporation, μία μεγαλοεκδοτική εταιρία περιοδικών όπως Cosmopolitan, Elle o Marie Claire.

  Όποιος φωτίσθηκε, φωτίσθηκε.
  Καί όποιος είναι πραγματικά μάγκας, άς καταφέρει νά μάθει τούς ιδιοκτήτες τής Τράπεζας τής Ελλάδος, υπάλληλος τής οποίας είναι ακόμα ο κ. Παπαδήμος, μέ προσωρινή μετάθεση στήν πρωθυπουργία τής χώρας.

  Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος.

  • Βούρδουλας avatar
   Βούρδουλας @ Ιαπετός 18/01/2012 22:30:46

   Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που έγραψες Ιαπετέ. Χωρίς να γνωρίζω τίποτα παραπάνω, είμαι πεπεισμένος πως τα ποσοστά που περισσεύουν καταλήγουν ΠΑΝΤΑ και ΠΑΝΤΟΥ σε δύο ονόματα, Ροκφέλερ, Ρότσιλντ.

   • Ιαπετός avatar
    Ιαπετός @ Βούρδουλας 18/01/2012 22:56:52

    Πολύ πιθανόν. Η δικιά μας ελληνική (κατ' όνομα) κεντρική τράπεζα (απαγορεύεται στό κράτος νά τήν ελέγχει, ούτε νά τήν φορολογεί), πού έκοβε καί τόκιζε τίς δραχμές και τώρα τά ευρώ σέ ποιόν άραγε νά ανήκει;
    Ο ευρών αμειφθήσεται

    • drider avatar
     drider @ Ιαπετός 18/01/2012 23:31:03

     Απάντησε ο Βούρδουλας πιο πάνω, στην 2η οικογένεια.

     Αλλά χωρίς να χρειάζεται να δαιμονοποιούμε κάποια ονόματα, νομίζω ότι καθαρά και επιστημονικά τα εξηγεί πλήρως το γνωστό και μη εξαιρετέο ντοκυμαντέρ money masters.

     Το ενδιαφέρον θα ήταν να μάθουμε ποίοι Έλληνες είναι μεγαλομέτοχοι της ΤτΕ (κάτι που μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ).

     • Βούρδουλας avatar
      Βούρδουλας @ drider 19/01/2012 09:01:53

      Ναι, νομίζω πως ανήκει στην οικογένεια Ρότσιλντ. Από τη στιγμή που εδώ και κοντά 200-250 χρόνια ελέγχουν τις τράπεζες της Αγγλίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και την FED στην Αμερική, τις ελέγχουν όλες, ποια εθνική τράπεζα της Ελλάδας δηλαδή, στην τσέπη την έχουν. Ο μπαμπάς Ρότσιλντ, ο ιδρυτής της δυναστείας, δεν ήταν που έλεγε, 'δεν μ' ενδιαφέρουν τα κράτη. Αφήστε με να κόβω χρήμα και κάντε εσείς τους νόμους'. Ε, το κατάφερε.

      Για τους μεγαλομετόχους έχω δει κι άλλες αναφορές εδώ στο antinews πως παραμένει σκοτεινό ποιοι είναι οι μεγαλομέτοχοί του. Πιθανώς κάποιοι που έχουν εγκριθεί από την οικογένεια αλλά παραμένουν 'ανώνυμοι' ως τώρα.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Ιαπετός 18/01/2012 22:56:14

   Δεν λες τίποτα!
   Τίποτα!
   Για τη σημερινή κατάντια της χώρας η καλύτερη ανάλυση είναι η μαφία της Θεσσαλονίκης. Εδώ μέσα στο μαγαζί μας, διπλα μας και πάνω μας διαπράττεται το έγκλημα.
   Οι άλλοι κάνουν τη δουλιά τους.

  • Prometheus avatar
   Prometheus @ Ιαπετός 20/01/2012 00:30:10

   τι μας εμποδιζει αυριο-μεθαυριο να στειλουμε εισαγγελεα για να κανει την ΤτΕ φύλλο και φτερό ??? το παιχνίδι τους το ξέρουμε ... καιρός να το παίξουμε κι εμεις ... με τα οπλα τους εναντίον τους.

 4. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 18/01/2012 20:46:49

  Από την επίτευξη μιας κατ' αρχήν συμφωνίας μέχρι και την εφαρμογή της μεσολαβούν πολλά τεχνικά πράγματα που πρέπει να γίνουν για να εφαρμοστεί. Τόσα πολλά που δεν είναι και τόσο βέβαιο αν θα προλάβουν μέχρι της 20 Μαρτίου.

 5. manos avatar
  manos 18/01/2012 20:57:18

  www.theyrule.com είναι πολύτιμο εργαλείο
  Μπες σ'αυτο το site και δες, οτι τα ιδια πρόσωπα είναι στο ΔΣ διαφόρων μεγάλων εταιρειών φαινομενικά άσχετων μεταξύ τους.
  Βγάζεις πολύτιμα συμπεράσματα.

 6. Ηλίας avatar
  Ηλίας 18/01/2012 21:39:45

  Μπράβο λοιπόν στους συμμάχους μας που μας δίνουν ένα καλό μάθημα για το δίκαιο του ισχυρού που επέβαλαν αυτοί οι αλήτες οι Αθηναίοι πριν από καμιά 30αριά αιώνες.

 7. madprof avatar
  madprof 18/01/2012 21:59:39

  Προσθήκη: ..... ώστε να οδηγηθούν στον χώρο των σφάγειων, του "κοιν(ωνικ)ής" διαχείρησης των ντόπιων κρεατομεσαζόντων (στην αργκό, "Τσαμπάζηδες"= κρεατομεσίτες, με ανεξέλεγκτη αμοιβή, ζώντων και σφαγιασθέντων ζωντανών) Σφαγείου-Κρεματόριου, αμέριμνοι και χωρίς νευρικούς σπασμούς την ώρα που ο “σύντροφος” εκδορέας .........

 8. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 18/01/2012 22:18:04

  Και το Ρόιτερ περίπου στο ίδιο αναφέρεται.Η κατάσταση είναι κρίσιμη,οι πληροφορίες,γενικώς,αλληλοσυγκρουόμενες και υπάρχει μεγάλη ανησυχία.Προμηνύονται σοβαρές εξελίξεις.Πάντως,εκείνο που γνωρίζω πολύ καλά είναι πως οι μισθοί έχουν,στη κυριολεξία,τσεκουρωθεί και η αγορά σβήνει.Διαλυόμαστε.Δεν θέλω ν'αναφέρω περισσότερα διότι τα ζούμε στο πετσί μας.

 9. Economist avatar
  Economist 18/01/2012 22:51:40

  Η Ελλάδα θα πτωχεύσει. Το θέμα είναι αν θα πτωχεύσει πριν την νέα δανειακή σύμβαση ή μετά. Το τέκνο που επιθυμεί να αρπάξει όλη την περιουσία των γονέων του και τα αδέρφια του να μην πάρουν τίποτα, βάζει τους γονείς του να κάνουν διαθήκη και να τα αφήσουν όλα σ’ αυτόν διότι διαφορετικά θα μοιραστούν όλα εξ αδιαθέτου!

  • drider avatar
   drider @ Economist 18/01/2012 23:32:29

   Μπράβο, το πιο εύστοχο σχόλιο της ημέρας, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να πεις ονόματα και διευθύνσεις!

  • franc avatar
   franc @ Economist 19/01/2012 08:43:55

   Φίλε economist, Δεν το νομίζω.
   Goldman Sachs, AIG και frau Merkel ,
   Δηλώνουν απερίφραστα “Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΣΟΡΤΑΚΗΔΕΣ”. Μήπως τα hedge funds σκέφτονται να καταθέσουν αγωγή εναντίον τους για νοθεία στον τζόγο και να βάλουν δικηγόρο τη Fitch?

 10. Orestios avatar
  Orestios 19/01/2012 00:03:04

  Even members of the [Greek creditor] committee concede the process is unlikely to succeed in time for the crunch date"

 11. lornion avatar
  lornion 22/01/2012 14:04:20

  μη ενδώσετε στους τοκογλύφους, να πληρώσουν ολοι όσοι καρκώθηκαν τα λεφτά της χώρας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.