#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/05/2012 16:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κομισιόν: Η τήρηση του μνημονίου προϋπόθεση για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ!

[caption id="attachment_161228" align="alignnone" width="600" caption="Demi Alvarez"][/caption]

Το μέλλον της Ελλάδας είναι στο ευρώ , διεμήνυσε σήμερα η Κομισιόν εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση τόσο για την ίδια την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη στο σύνολό της.

Ευχόμαστε να παραμείνει και ελπίζουμε ότι θα παραμείνει, όμως η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, δήλωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Πια Αντερκίλντε Χάνσεν.

Όπως είπε, η θέση της Επιτροπής δεν έχει αλλάξει και θα συνεχίσει να κάνει το παν για να βοηθήσει την Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη. Σημείωσε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα θα πρέπει, από την πλευρά της, να σεβαστεί τα εθνικά κοινοβούλια των 16 υπόλοιπων χωρών της ευρωζώνης, που ενέκριναν το δεύτερο πακέτο βοήθειας της χώρας.

Εκτίμηση πάντως του επικεφαλής οικονομολόγου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Πιερ Κάρλο Πάντοαν, είναι ότι ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ είναι σήμερα μεγαλύτερος.

«Ο κίνδυνος υπάρχει και είναι σήμερα μεγαλύτερος απ' ό,τι πριν από έξι μήνες», εκτιμά ο Πάντοαν σε συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα La Stampa, σημεία της οποίας αναμεταδίδει το πρακτορείο Dow Jones [.DJI] .

Όπως υπογραμμίζει, η Ελλάδα πρέπει -μόλις ξεπεράσει το πολιτικό αδιέξοδο που προέκυψε μετά τις εκλογές- να προχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ενώ προειδοποιεί πως μία χρεοκοπία της Ελλάδας θα σήμαινε κοινωνική καταστροφή.

Την ίδια ώρα, κλιμακώνονται οι γερμανικές πιέσεις προς την Αθήνα για τον σχηματισμό μίας βιώσιμης κυβέρνησης που θα τηρήσει τους όρους του μνημονίου, λίγες ώρες πριν από τη νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το μνημόνιο αποτελεί τη μόνη ορθή οδό για την Ελλάδα, και μάλιστα στα χρονοδιαγράμματα που έχουν συμφωνηθεί, είπε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, χαρακτηρίζοντας «τρομερά δύσκολη» την κατάσταση στη χώρα. «Το δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα έχει σαφές περιεχόμενο και συνοδεύεται από σαφείς στόχους» τόνισε με τη σειρά της στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, υπογραμμίζοντας ότι η απαίτηση για την τήρηση των δεσμεύσεων ισχύει και ως προς το χρονοδιάγραμμα.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε, εξάλλου, ότι η γερμανική πλευρά θεωρεί πολύ σημαντικό να σχηματιστεί βιώσιμη κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Αυστηρό μήνυμα προς την Ελλάδα, ότι δεν μπορεί να παραμείνει στην ευρωζώνη αν αποφασίσει να μην τηρήσει τις δεσμεύσεις του μνημονίου, έστειλε και ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ.

«Πιστεύω ότι μια τέτοια εξίσωση είναι αδύνατη και θεωρώ ότι υπό αυτή την έννοια πρόκειται για μια ανεύθυνη δήλωσε», είπε ο Φινλανδός υπουργός. Είναι ξεκάθαρο, πρόσθεσε, πως προϋπόθεση για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη είναι να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Κομισιόν.

Από την πλευρά του, ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας, Κριστιάν Νουαγιέ, υποστήριξε πως το «ακραίο σενάριο» της αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν συνιστά ουσιαστική απειλή για τις γαλλικές τράπεζες.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, ο κεντρικός τραπεζίτης εμφανίστηκε καθησυχαστικός, καθώς οι γαλλικές τράπεζες έχουν ήδη ενσωματώσει στις προβλέψεις τους απώλειες της τάξεως του 75% επί των θέσεών τους σε ελληνικούς κρατικούς τίτλους.

Ερωτηθείς σχετικά με τις επιπτώσεις από μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ο κ. Νουαγιέ δήλωσε ότι δεν γνωρίζει κανέναν τραπεζικό όμιλο που θα βρεθεί σε δύσκολη θέση σε περίπτωση που επαληθευτεί κάποιο ακραίο σενάριο όσον αφορά στην Ελλάδα. Παρ’ όλα αυτά, σημείωσε ότι οι γαλλικές τράπεζες δεν έχουν υποβληθεί σε τεστ κόπωσης που να ενσωματώνει το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 14/05/2012 17:09:38

  Την Ελλάδα δεν μπορεί κανείς να τη διώξει από την ευρωζώνη. Δεν προβλέπεται από πουθενά. Μόνο η ίδια μπορεί να το πράξει εθελούσια.

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Γιάννης Φαίλτωρ 14/05/2012 17:21:52

   Σοῦ κόβουν τὴ δόση καὶ βγαίνεις μόνος σου αὐθημερόν, κατ' ἀνάγκην...

 2. Ιντζεσίλογλου Λάζαρος avatar
  Ιντζεσίλογλου Λάζαρος 14/05/2012 17:16:57

  Το ερώτημα προς όλους τους ειδικούς που εκφράζουν απόψεις σχετικά με το Ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδος δεν είναι αν η Ελλάδα θα παραμείνει στο Ευρώ; αλλά αν θα υπάρχει Ευρώ και Ευρωζώνη μετά την αποχώρηση της Ελλάδος είτε από μόνη της είτε διωκόμενη. Κατά την άποψή μου Όχι.

  • dim avatar
   dim @ Ιντζεσίλογλου Λάζαρος 14/05/2012 18:05:32

   Και ευρώ θα υπάρχει και Ευρώπη. Το ευρώ είναι ένα πανίσχυρο νόμισμα, και δε θα το αφήσει κανείς. Και οι 2 πλευρές έχουν τα δίκια τους. Μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για 2 πανίσχυρες οικονομικές θεωρίες, βασισμένες και οι 2 σε πολύ σοβαρά επιχειρήματα. Μπροστά όμως στο κίνδυνο της διάλυσης αυτού του τεράστιου κεκτημένου θα κάνουν και οι 2 σχολές έναν συμβιβασμό. Θα διατηρήσουν τη βασική επιδίωξη των μεν (νεοφιλελεύθερων) για δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά θα χαλαρώσουν τους χρονικούς περιορισμούς, ώστε να πακέτα ανάπτυξης και η διοχέτευση χρήματος στην αγορά (σοσιαλδημοκράτες) να βάλουν μπροστά την μηχανή της ανάπτυξης και της παραγωγικότητας.

   Και οι 2 έχουν δίκιο. Δε μπορεί να ρίχνεις συνέχεια χρήμα στην αγορά, και αυτό να πηγαίνει στους κρατικοδίαιτους, από την άλλη δε μπορείς να πνίξεις και μια οικονομία με αυστηρά μέτρα λιτότητας και βίαιης προσαρμογής γιατί έτσι θα έχεις τον φαύλο κύκλο ύφεσης, που μοιραία θα σε οδηγήσει την κοινωνική έκρηξη.

   Και εκεί ακριβώς κολλάει το ‘εμπιστευτείτε με’ του Σαμαρά. Ήξερε από τότε, ότι πολύ σύντομα ο συμβιβασμός αυτός θα είναι γεγονός. Και επέλεξε με προσωπικό κόστος να μας κρατήσει μέσα στην Ευρώπη, ώστε τώρα που θα χαλαρώσουν κάπως τα μέτρα, και θα πέσουν χρήματα για ανάπτυξη, η Ελλάδα να είναι μέσα, και όχι απ’ έξω και στη καταστροφική δραχμή και να κοιτάει πια τους άλλους να ξαναμπαίνουν σε τροχιά ανάπτυξης, αλλά με την Ελλάδα πια έξω από το χορό…

   Ο συμβιβασμός θα γίνει με ευρωπαϊκούς όρους σοβαρότητας των δυο κυρίαρχων ευρωπαϊκών τάσεων. Φωνές ριζοσπαστικής αριστεράς (Radical Left) Συριζαίων, ή ΑΝεύθυνων Ελλήνων για λογιστικούς προσδιορισμούς του επαχθούς του χρέους κλπ. δεν έχουν θέση στην Ευρώπη. Αν πάει ο Τσίπρας ή ο Καμμένος, στον Ολλάντ ή στον Γερμανό Σοσιαλδημοκράτη, και του πουν για επαχθές του χρέους, και αυξήσεις μισθών, και δημεύσεις, και προσλήψεις 100.000 δημοσίων κλπ. κλπ. θα τους πετάξουν έξω με τις κλωτσιές

 3. Ιωαννης Τ avatar
  Ιωαννης Τ 14/05/2012 17:39:38

  απαντηση σε ολους οσους στην ελλαδα λενε για επαναδιαπραγματευση του μνημονιου. το εχουν ξεκοψει μια και καλη αυτο.
  δε απο το ευρω ακομα και να αποφασισουμε εμεις να βγουμε η διαδικασια περνει χρονο. δεν γινετε απο την μια μερα στην αλλη.
  τι να πω ευρωπη με μονιμες απειλες θα εχει σιγουρα τελος και μαλλον οχι καλο!!!

 4. GreekinEurope avatar
  GreekinEurope 14/05/2012 17:44:40

  Για να βγεί η Ελλάδα από το Μνημόνιο πρέπει να βρεί άλλη πηγή χρηματοδότησης: Τέτοιες πηγές μπορεί να είναι:
  α) Πώληση Δικαιωμάτων Εκμετάλευσης, Τιτλοποίηση Δημόσιας Περιουσίας κλπ. Χρειάζεται χρόνο και δυστυχώς ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ. Οταν γίνει να το συζητήσουμε τι μπορεί να αποδώσει και κυρίως ΠΟΤΕ.
  β) Εναλλακτική πηγή δανεισμού (π.χ. Ρωσία ή Κίνα που λένε μερικοί). Συνδέεται με το (α)
  γ) Αυτοχρηματοδότηση με έκδοση τοπικού νομίσματος: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΔΡΑΧΜΗ!
  δ) Χρηματοδότηση από την Πώληση ή Επίταξη Περιουσιακών Στοιχείων Ιδιωτών. Αυτό είναι η ατζέντα του ΚΚΕ και η κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ που κάνει την Ελλάδα Σοβιετικό Καθεστώς.... Και βέβαια επειδή όλα κάποτε τελειωνουν θα πάμε και στη δραχμη κάποια στιγμή.
  ε) Χρηματοδότηση από τις Αγορές. Είναι το πιο λογικό σενάριο αλλά απαιτεί οικονομική ανάκαμψη της χώρας πρώτα.

  Για να επιτευχθεί οικονομική ανάκαμψη της χώρας και να βρεθούμε εκτός μνημονίου, απαιτούνται τα εξής:
  1) Μικρότερο κράτος με λιγώτερες δαπάνες (και λιγώτερους Δ.Υ.). Οσοι αντιτάξουε το μεγαλύτερο κράτος κλπ πρέπει να ξέρουν κατ'αρχήν ότι το κράτος-επιχειρηματίας πουθενά στον κόσμο δεν έφερε οικονομικά θαύτατα και κατά κύριο λόγο να γνωρίζουν ότι σήμερα στην Ευρωζώνη κανείς δεν δίνει χρηματοδ΄τηση για δημόσια ανάπτυξη, άρα τέτοια όνειρα για μεγαλύτερο κρατικό τομέα είναι σε αντίθεση με τις επιθυμίες αυτών από τους οποίους εξαρτάται η χρηματοδότηση της χώρας.
  2) Φιλικό Επιχειρηματικό Περιβάλλον για να υπάρξει ανάπτυξει η οποία θα φέρει: Αυξηση του ΑΕΠ, Αυξηση Εσόδων και Νέες Θέσεις Εργασίας που θα προκύψουν και ο Ιδιωτικός Τομέας κατ'αυτό τον τρόπο θα αναπληρώσει τις χαμένες θέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα (που επιβάλεται να συρρικνωθεί).
  Για να γίνει ανάπτυξη από τον Ιδιωτικό Τομέα απαιτεούνται: Εξάλειψη Γραφειοκρατίας, Σταθερό Κοινωνικό/Οικονομικό & Εργασιακό Περιβάλλον, Μείωση Εισφορών κατά 25%-30% σε σχέση με σήμερα, Οχι κατ'ανάγκη μείωση μισθών αλλά σίγουρα ευελιξία στις Συμβάσεις. Επίσης απαιτείται απαραίτητα χαμηλή φορολογία 15% παντού και για το χτύπημα της φοροδιαφυγής απαιτείται να ποινικοποιηθεί αυτή με μη εξαγοράσιμες ποινές και απαραίτητα ΑΥΤΟΦΩΡΟ! Το 15% όποιος δεν το πληρώνει δεν θα τον συμφέρει, άρα θα δείτε πώς θα αυξηθούν δια της χαμηλής φορολογίας τα συνολικά φορολογικά έσοδα.

  Τα ανωτέρω σημαίνουν ότι μία ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που θέλει η χώρα να παραμείνει στο ΕΥΡΩ είναι μονόδρομος να εφαρμόσει πολιτική ανάπτυξης μέσω του ιδιωτικού τομέα, μακρυά από συντεχνίες και αυτό που να ζητήσει από τους δανειστές ε΄΄ιναι κεφάλαια για την ενίσχυση των εσόδων του κράτους στην αρχή μέχρι να υπάρξουν επενδύσεις που θα αποφέρουν κερδοφορία δια της χαμηλής φορολογίας. Ετσι θα αποτραπούν και τα οριζόντια φορομπηχτικά μέτρα και η αύξηση της ανεργίας. Ομως σε ένα τέτοιο περιβάλλον οι συνδικαλιστές, τα ρουσφέτια και κάθε είδους συναλλαγές πρέπει να παταχθούν άμεσα από την κυβέρνηση!

 5. Φρικιό avatar
  Φρικιό 14/05/2012 18:37:11

  Του Αλέξη δείχνει το φεγγάρι και κοιτάζει το δάκτυλο!

 6. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 14/05/2012 19:11:08

  Ο Π. Κρούγκμαν σε άρθρο τους στους Times της Νέας Υόρκης, προβλέπει ότι χωρίς ριζική αλλαγή πολιτικής στην Ευρωζώνη εντός μηνών, θα υπάρξει έξοδος της Ελλάδας που θα προκαλέσει επιπτωσεις στην Ισπανία και Ιταλία με συνέπεια κατάρρευση του Ευρώ.
  Η ριζική αλλαγή πολιτικής κατά τον Κρούγκμαν θα πρέπει να συνίσταται
  στην μετατροπή του χρέους των χωρών σε συλλογικό Κοινοτικό χρέος,
  να υπάρξει εγγύηση για το χρέος της Ισπανίας,
  και να γίνει αποδεκτο υψηλότερο επίπεδο πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, ώστε να γίνει πιο εφικτή η εξισορρόπηση των τιμών.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Ο Θείος 14/05/2012 19:24:46

   Δηλαδή ''δείχνει'' έκδοση εὐρωομολόγου;

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 14/05/2012 20:07:45

    Ναι, έμμεσα λέει, ή αυτό ή τέλος.
    Συλλογικό Κοινοτικό χρέος ή συλλογική εγγύηση για το (τραπεζικό) χρέος της Ισπανίας σημαίνει Ευρωομόλογο.

 7. Nik avatar
  Nik 14/05/2012 19:11:28

  Ο Τσίπρας, ως εικονοκλάστης, θα μπει μέσα και θα κάνει το μνημόνιο να. Θα τους κάνει τη μούρη κρέας εκεί στις Ευρώπες.

  Ρε παιδιά! Σκεφτείτε λίγο το πρακτικόν του θέματος. Πόσο καιρό θα χρειαστεί η επιστροφή στη δραχμή; Σίγουρα μήνες, και σε αυτό το διάστημα τι θα κάνουμε για λιλιά και μαμ; Θα πληρώνουμε με λεφτά μονόπολυ και θα τρώμε αέρα, προφανώς. Αφήστε την ψηλή οικονομολογία και δείτε τα πρακτικά.

 8. franc avatar
  franc 14/05/2012 19:37:28

  "Σημείωσε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα θα πρέπει, από την πλευρά της, να σεβαστεί τα εθνικά κοινοβούλια των 16 υπόλοιπων χωρών της ευρωζώνης, που ενέκριναν το δεύτερο πακέτο βοήθειας της χώρας."
  Oμως με εξαίρεση την Ιρλανδία οι 16 δεν σεβάστηκαν ως ώφειλαν, κατ' εξοχήν μάλιστα την Ελλάδα . Και το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι μια συγγνώμη των 15 κατ' αρχήν. Εν συνεχεία ως ΙΣΟΤΙΜΟΙ εταίροι θα αρχίσουμε απο μηδενικη βάση τη συζήτηση για να βρούμε κοινή στρατηγική απώθησης των Υπερτραπεζών, επανάκτηση του ελέγχου της ΕΚΤ απο τα κράτη της ΕΕ και απομάκρυνση του υπαλλήλου της Goldman Sachs κ. Ντράγκι.Στη συνέχεια θα πρέπει άμεσα να τυπωθεί το απαραίτητο χρήμα για να λυθεί η κρίση στην Ευρώπη όπως λύθηκε και στις ΗΠΑ.

 9. Καλά Κρασιά avatar
  Καλά Κρασιά 14/05/2012 19:45:28

  Ας τους πετάξουν ,αλλά πρώτα ας πούνε στους δικούς τους της Hochtief να καταβάλουν επιτέλους τα 500.000.000 ευρώ που χρωστάνε στο Ελληνικό δημόσιο από ΦΠΑ και τελικά που είναι η δυσκολία σας να κατανοήσετε μερικοί πως οι Γαλλογερμανοί όπως μας ανάγκασαν να αγοράζουμε τα πάντα από αυτούς ,αφού πρώτα μέσω της ΕΟΚ τους και των επιχορηγήσεων μας αποβιομηχάνισαν,τώρα μας πουλάνε και χρήμα αφού μας ανάγκασαν ούτε δικό μας χρήμα να μην παράγουμε ,έλεος με την κάκιστης ποιότητας χαζοπροπαγάνδα σας , που θαρρείτε πως απευθύνεστε ; Η γνώση πλέον μεταδίδετε από πολλές μη ελεγχόμενες πηγές !

 10. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 14/05/2012 20:17:33

  Φιρί-φιρί το πάνε, να δικαιώσουν τις δημοσκοπήσεις και να στρέψουν κι άλλους ψηφοφόρους στον Τσίπρα. Ο Σόιμπλε είπε ότι... πρέπει να υποφέρουμε για δεκαετίες (!) και κάποια αυστριακή υπουργός δήλωσε ότι... δεν μπορούμε καν να βγούμε από το ευρώ, θα βγούμε εντελώς από την ΕΕ!

  Νεροκουβαλητές στο μύλο τού Τσίπρα οι ευρωναζί...

 11. ex-zivagos lamogios laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! avatar
  ex-zivagos lamogios laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! 14/05/2012 20:33:19

  Δέν γνωρίζω τί ισχυρίζονται οί κ.κ. οικονομολόγοι,έστω κι οί νομπελίστες τής διεθνούς/εγχώριας οικονομικής επιστήμης,σχετικά μέ τήν έξοδον μας από τό ευρώ/ευρωζώνη.
  Εγώ άκουσα στήν ΝΕΤ τό απόγευμα,τήν διεθνούς φήμης οικονομολόγον τών ΑΝΕΛ,κα Κουντουρά,νά υποστηρίζει ότι ή G.S. καί οί Τ.Ν.Υ. ΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ότι ακόμη καί μέ μονομερή καταγγελία τού μνημονίου ΚΑΙ τής δανειακής σύμβασης,όλοι Ευρωπαίοι ηγέτες,θά συνεχίζουν νά ##κρατούν στήν αγκαλιά τους## καί νά προστατεύουν τήν χώραν μας.,εντός τής Ευρωζώνης καί νά συνεχίζουν δέ, νά μάς δανείζουν (αγύριστα φυσικά,αφού οί ΑΝΕΛ,θά καταγγείλουν καί τήν δανειακήν σύμβαση μονομερώς άλλα 135 δισ.ευρώ δλδ)!!!!!.
  Επίσης κατά τούς ισχυρισμούς της (χθές,καί τού εξαιρέτου άλλου διεθνούς φήμης οικονομολόγου κ.Μαρκόπουλου τών ΑΝΕΛ),διά τήνυπογραφή τής δανειακής σύμβασης, ή Τράπεζα τής Ελλάδος φέρει τήν ευθύνην,ώς αντισυμβαλλομένη,όπως είπε(/-αν) καί φυσικά καί ό κ.Προβόπουλος,ώς πρόεδρός της!!!
  Εμένα πάντως ή αρίστη καί από κάθε οπτική γωνία/επιχείρημα,ή νομικοχρηματοπιστωτικο-οικονομική ανάλυση/επιχειρήματά της μέ έπεισαν!!!!
  Ναί!!!!! υπάρχει τελικά κι ό άλλος, ό ανώδυνος δρόμος,διά τήν έξοδον από τήν κρίση καί τήν απαγγίστρωση από τήν επαίσχυντη καί εθνοπροδοτική δανειακή (διεθνή!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) σύμβαση.
  Όμως δυστυχώς,κτύπησε τό ξυπνητήρι κι εκεί πού είχε αρχίσει ή έν λόγω κυρία νά βγαίνη καί στήν πασαρέλα μέ τό στρίνγκ......ξύπνησα!!!!
  Πάντως ουδέν κακόν αμιγές καλού,διότι διά σκεφθήτε νά έβλεπα ,έστω καί στό όνειρό μου μέ στρινγκ, αντί τήν κ. Κουντουρά τόν...............Μαρκόπουλον!!!!!!
  Μυστήριο τελικά αυτά, τά Φρουδικά όνειρα!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.