#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/12/2010 14:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κομισιόν: Η κυβέρνηση έβαλε φωτιά στα spreads !!!Αυτό που γράφαμε εμείς μήνες, το διαπιστώνει τώρα και η ...Ευρωπαϊκή Επιτροπή !!!

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης τον Οκτώβριο του 2009 ότι το πραγματικό δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας ανέρχεται σε 12,7% του ΑΕΠ, προκάλεσε την αναρρίχηση των επιτοκίων δανεισμού στην Ελλάδα και γενικά τα προβλήματα με τις αγορές, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η έκθεση εκπονήθηκε ύστερα από αίτημα που υπέβαλαν το Μάρτιο του 2010 η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ο πρόεδρος της ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Η ανακοίνωση για έλλειμμα της τάξης του 12,7% έγινε τον Οκτώβριο του 2009 στο Λουξεμβούργο , αμέσως μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου κατά την πρώτη του εμφάνιση σε σύνοδο της ευρωζώνης, ενόψει της κατάρτισης του προσχεδίου προϋπολογισμού.

Αμέσως μετά, ο Ζ.-Κ. Γιουνκέρ είχε δηλώσει ότι «το πάρτι τελείωσε», αναφερόμενος στα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας και γενικά στο «παιχνίδι» μεταξύ των ελληνικών κυβερνήσεων.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου είχε δώσει μετά τη σύνοδο αυτή διεθνή συνέντευξη Τύπου, στην οποία επέρριψε τις ευθύνες για τη θεαματική αυτή άνοδο του ελλείμματος στην προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. Την επομένη, τα επιτόκια πήραν φωτιά...

Οι εμπειρογνώμονες που συνέταξαν την έκθεση αναγνωρίζουν ότι για αρκετά χρόνια πολλοί δείκτες της ελληνικής οικονομίας αντικατόπτριζαν τη δεινή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Επισημαίνουν, όμως, ότι παρ' όλα αυτά οι αγορές δεν αντιδρούσαν.

Διαπιστώνεται ότι οι πρώτες ενδείξεις αλλαγής της νοοτροπίας υποτίμησης του «ελληνικού κινδύνου» από τις αγορές άρχισαν να φαίνονται στα μέσα περίπου του 2007. Η ανησυχία έγινε πιο έντονη μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers.

Για τους κοινοτικούς, όμως, «ο καταλύτης για την άνοδο των επιτοκίων δανεισμού και των ασφαλίστρων αντιστάθμισης κινδύνου ήταν η ανακοίνωση του προσχεδίου προϋπολογισμού που προέβλεπε έλλειμμα 12,7% του ΑΕΠ, διπλάσιο απ' όσο αναμενόταν προηγουμένως».

Επειτα από αυτό το γεγονός, οι επενδυτές άρχισαν να εξετάζουν με μεγαλύτερη προσοχή τη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας και τις οικονομικές επιπτώσεις. Ετσι, τον Δεκέμβριο του 2009, τρεις οίκοι αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας υποβάθμισαν τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, αναφέρει η έκθεση της Κομισιόν.

Βασικοί παράγοντες της αύξησης των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδας θεωρούνται η επιδείνωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, η αναλογία χρέους-ΑΕΠ και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

Η Επιτροπή καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ της αγοράς ασφαλίστρων αντιστάθμισης κινδύνου (CDS) και της μεγάλης ανόδου των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδας και άλλων κρατών-μελών την προηγούμενη άνοιξη.

Οπως αναφέρεται στην έκθεση: «Υστερα από έρευνα για το πώς αλληλεπιδρούν οι αγορές κρατικών ομολόγων και ασφαλίστρων αντιστάθμισης κινδύνου, δεν προκύπτουν αποδεικτικά στοιχεία ότι οι εξελίξεις στις αγορές CDS προκάλεσαν άνοδο του κόστους δανεισμού για τα κράτη-μέλη».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=231701

Η Νέα Δημοκρατία

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, περί του ύψους του ελλείμματος, “έβαλε φωτιά” στα spreads, τον Οκτώβριο του ΄09, με άμεση συνέπεια το κόστος δανεισμού να πάει στα ύψη και να οδηγηθούμε από τον κ. Παπανδρέου – στη συνέχεια- στο Μνημόνιο και την επιτήρηση.

Μέχρι τώρα, αυτό υποστήριζε η Νέα Δημοκρατία.

Τώρα, έρχεται να το επιβεβαιώσει έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά τον πλέον απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο.

Η έκθεση αναδεικνύει τις συντριπτικές ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου για τη σημερινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και για τα δεινά τα οποία υφίσταται ο Ελληνικός λαός».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μisha avatar
  Μisha 09/12/2010 15:03:32

  Αυτό ειναι και το τέλος του ΓΑΠ και της επιχειρηματολογίας που οδηγησε στο κατοχικό Μνημόνιο.
  Εντυπωσιακή είδηση, παρόμοια με την άλλη, επίσης από ευρωπαϊκά όργανα, που έγινε προ ολίγων μηνων και απέδιδε την ψευδοπανδημία της γρίππης των χοίρων σε συμπαιγνία του Π.Ο.Υ με τις φαρμακευτικές εταιρείες.

  Το Γουδή είναι λίγο γι αυτά τα καθάρματα.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Μisha 09/12/2010 15:08:25

   του εφταιξε το βιβλιο του Παπαθανασιου !!! ειδικα των δημοσιογραφων !!
   Να παρουμε την επισημη εκθεση να την κανουμε φειγβολαν.
   Μαζι μ αυτη των swaps GS του ΣημιτοΑβουρη.

   ΠΠ

  • ανώνυμος avatar
   ανώνυμος @ Μisha 09/12/2010 15:15:24

   Ολοι το ξέρουν και κανείς δεν τον πειράζει.
   Είδαμε τι έγινε και στις δημοτικές εκλογές που περιμέναμε οτι θα φουντάρει....
   Τελικά δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται,από όσους γνωρίζω είτε στην προσωπική είτε στην επαγγελματική μου ζωή 2-3 λένε οτι ψήφισαν πασόκ.Οι υπόλοιποι που είναι?κι αν ντρεπονται (που καλά κάνουν) γιατί τους ξαναψήφισαν?
   Η Ρηγίλλης πότε θα αντιδράσει?

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Μisha 09/12/2010 16:51:45

   Μακάρι να ήταν έτσι Μίσα και να τελείωνε ο ΓΑΠ τόσο εύκολα. Οι πασοκικες φυλλάδες και τα Μέσα θα το ερμηνεύσουν ότι 'δεν μπορεί η ειλικρίνεια της καινούργιας ελληνικής κυβέρνησης να στήνεται στο απόσπασμα και να αθωώνεται η προηγούμενη εγκληματική κυβέρνηση Καραμανλή'.

   Το μόνο που θα μπορούσε ίσως να πιάσει είναι η ανασκευή των Greek statistics. Αν δηλαδή κατόρθωνε η ΝΔ να κερδίσει την πολιτική εντύπωση στο ότι ΠΟΤΕ δεν έστειλε ψεύδη στοιχεία ο Καραμανλής και ήταν όλη αυτή η ιστορία μια καλοστημένη απάτη. Πολιτική και όχι μόνο.

   • Μisha avatar
    Μisha @ Επώνυμος 09/12/2010 17:13:24

    Επώνυμε
    Ποσώς με απασχολεί η τύχη της ΝΔ. Εδώ ομως έχει παιχτεί χοντρό παιχνίδι , το πιο χοντρο μετά την προδοσία της Κύπρου, και αφορά μειοδοσία σε βάρος της χωρας , συστηματικά και εκ προθέσεως.
    Σε αυτό το έγκλημα θα μπορούσε να προστεθει και η απογραφή Αλογοσκούφη, αλλά εκείνη δεν μάς οδηγησε στο ΔΝΤ , ενώ τώρα ο ΓΑΠ έπραξε τα όσα του αποδίδονται από την έκθεση , έχοντας πλήρη γνωση των συνεπειών ή μάλλον επιδιώκοντας τη νέα αποικιοκρατία.

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 09/12/2010 15:06:47

  Θα σχολιασουν κατι οι ΠΑΣΟΚΟΙ? Ο Πεταλωτης? ο ΓΑΠ? ο Παπακ/νου?
  θα ερωτηθουν οσοι βγουν το βραδυ στα καναλια ?

  Προδοτες ΟΛΟΙ. Λαοδικειο.

  ΠΠ

 3. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 09/12/2010 15:38:52

  Δε θα έπρεπε η Τράπεζα της Ελλάδος να αρχίσει να αγοράζει CDS;
  Σε στημένο παιχνίδι εμείς θα το παίζουμε παρθένες;
  Ασε που αν το πάρουν μυρωδιά οι διεθνείς "αγορές" μπορεί και να το αλλάξουν το βιολί;!

 4. bromoskylo avatar
  bromoskylo 09/12/2010 15:39:35

  Yπάρχουν λοιπόν άνθρωποι στην ευρωπαϊκή ένωση, που πληρώνονται (προφανώς όχι 600 ευρώ το μήνα), για να κάνουν οικονομική έρευνα και μετά από πολύ ιδρώτα να καταλήγουν σε τόσο αυτονόητα συμπεράσματα;;
  Μάλλον για Έλληνες εργαζόμενους θα πρόκειται, που είναι λαμόγια, άχρηστοι και τεμπέληδες!

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 09/12/2010 15:48:00

  μα με συγχωρείτε! έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε και να βάζουμε το γράφημα με τα επιτόκια. Ανέβηκαν με τα Νέα Δεκεμβριανά, έπεσαν με Παπαθανασίου, έμειναν εκεί που έμειναν, και λίγες μέρες μετά τις εκλογές ανέβηκαν και εκτινάχτηκαν.

 6. Ηλίας avatar
  Ηλίας 09/12/2010 15:54:54

  Ρε φακτορα δε στελνεις την ειδηση και στη ρηγιλλης μπας και ξυπνησει κανεις και βγαλει...λεω γω τωρα..καμια ανακοινωση;;

  • http://neotera.wordpress.com avatar
   http://neotera.wordpress.com @ Ηλίας 09/12/2010 16:32:09

   Βεβαίως καραμπινάτη είδηση ! Ολοφάνερο όμως από το φθινόπωρο ότι επί τούτου κατέστρεφαν την δανειοληπτική ικανότητα της χώρας. Τα δε προεόρτια της εγκατάλειψης της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης της Αθήνας από την ίδια την Κομισιόν φάνηκαν προχθές όταν γράφαμε "Βαρύ το κλίμα στη συνάντηση ΓΑΠ με Μπαρόζο"http://neotera.wordpress.com/2010/12/07/%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%bc%ce%b7%ce%ba%cf%85%ce%bd%cf%83%ce%b7-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%cf%83%cf%89%ce%b6%ce%b5%ce%b9/

 7. Orestios avatar
  Orestios 09/12/2010 16:19:49

  Ωραία.
  Το ειδικό δικαστήριο ετοιμάζεται για συνειδητή πρόκληση Εθνικής Καταστροφής.

  • ανώνυμος avatar
   ανώνυμος @ Orestios 09/12/2010 16:55:02

   Ποιος θα τους πάει εκεί?Εμείς καλά τα λέμε.Ας περιμένουμε αντίδραση απο τη ΝΔ

   • Orestios avatar
    Orestios @ ανώνυμος 09/12/2010 17:09:29

    Όλα θα γίνουν στην ώρα τους και όπως πρέπει.
    Είπαμε, το παλιό θα πεθάνει.

    • ανώνυμος avatar
     ανώνυμος @ Orestios 09/12/2010 19:36:18

     Ελα όμως που θα πεθάνουμε εμείς πρώτοι.

 8. Ηλίας avatar
  Ηλίας 09/12/2010 16:23:04

  h**p://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/iceland/7997855/Former-Iceland-PM-faces-trial-over-bank-collapse.html

  "Icelandic lawmakers have concluded the country's former prime minister ought to be tried for "economic negligence" over the catastrophic failure of its banking system and currency."

  Χωρίς πλάκα η νεα δημοκρατια πρεπει να το κυνηγησει οσο δεν παει το θεμα. Η ελληνικη δικαιοσυνη τι εχει να πει περι του θεματος;

 9. dimidiam avatar
  dimidiam 09/12/2010 16:33:43

  Δηλαδή αν δεν είχε φουσκώσει το έλλειμμα του 2009 για να το ξεφουσκώσει πιο εύκολα το 2010, θα μπορούσε να συνεχίζει να δανείζεται από τις αγορές, να κάνει ότι αναγκαίες αλλαγές ήθελε χωρίς κανέναν πάνω από το κεφάλι του?

  Τα ειδικά δικαστήρια ελπίζω να έχουν ήδη στηθεί.
  Αλλά τι ειδικά δικαστήρια, αυτοί όλοι πρέπει να πάνε στο απόσπασμα για εσχάτη προδοσία.

 10. Ηλίας avatar
  Ηλίας 09/12/2010 16:37:48

  Εστειλα την ειδηση στη νεα δημοκρατια με e-mail και με τον τιτλο ΞΥΠΝΑΤΕΕΕΕ.
  Πότε ανοιγει το μαγαζι για απογευμα;

  • O Mimikos o Giatros avatar
   O Mimikos o Giatros @ Ηλίας 09/12/2010 18:06:25

   κατα τις 7.... Δευτερα με Παρασκευη.

 11. gloup avatar
  gloup 09/12/2010 16:39:49

  Τέλος Οκτωβρίου 2009 , ο Παπακωνσταντίνου έκανε την παρθενική του εμφάνιση στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας της Ευρωζώνης. Ανακοίνωσε το έλλειμμα ( διπλό από το αναμενόμενο) και τόνισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δώσει ψεύτικα στοιχεία και ότι, ανεξάρτητα από το έλλειμμα, η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση θα κρατήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της και θα δώσει τις "σοσιαλιστικές" παροχές που έχει υποσχεθεί. Η συνεδρίαση πήρε φωτιά. Στην αρχή ακούστηκε ένα σιγανό "ααα " και μετά έγιναν πολλές ερωτήσεις. Εκεί ελέχθη το περίφημο "Greek statistics", ΟΧΙ για την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά για αυτά που είπε ο Παπακωνσταντίνου, κατηγορώντας την προηγούμενη κυβέρνηση. Το "πάρτι τελείωσε" του Γιούνκερ αφορούσε την επιμονή του Παπακωνσταντίνου για τις υποσχεθείσες παροχές. Ο αντίκτυπος στον Τύπο ήταν μεγάλος. ΄Αρχισαν οι αναλύσεις και όλοι ανακάλυψαν ότι κάτι έχουν να πουν συλλήβδην εναντίον της Ελλάδας και κάτι στραβό να της βρουν.

  Το καρφί μπήκε πιο βαθειά στη Σύνοδο Κορυφής στις 10/11 Δεκεμβρίου 2009, όταν ο Παπανδρέου τους άφησε όλους άφωνους, όταν με δική του πρωτοβουλία δήλωσε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει οικονομική κρίση όπως στο Ντουμπάι και την Ιρλανδία και ότι για όλα φταίει η ελληνική διαφθορά και αδιαφάνεια και αυτές θα καταπολεμήσει με διάφορα μέτρα (μεταξύ των οποίων και ο Καλλικράτης - που ακόμα ήταν αβάφτιστο) .

  Στις 15 Δεκεμβρίου 2009 ΟΛΟΣ ο κόσμος περίμενε τα μέτρα που θα εξήγγειλε ο GAP, στο Στάδιο. Αντ'αυτού άκουσαν ένα νέο προεκλογικό πρόγραμμα και τα περί παχυσαρκίας και μεσογειακής δίαιτας.

  Σας θυμίζω ένα απόσπασμα: "....Σας καλώ να συστρατευθούμε όλοι μαζί για να πετύχουμε. Ποιο είναι το πρόβλημα: Έχουμε απαξιώσει τις τεράστιες δυνατότητες που έχει αυτός ο τόπος, η Ελλάδα, ο Ελληνισμός. Τις ξέρετε. Απαξιώσαμε τους θεσμούς, το κράτος, το Κοινοβούλιο και τη Δικαιοσύνη, την επιχειρηματικότητα, τις σχέσεις εργασίας, το σύστημα παιδείας και υγείας, το ασφαλιστικό μας σύστημα, το περιβάλλον, την παράδοσή μας. Από τις όμορφες παραλίες και τα δάση, μέχρι και τη μεσογειακή μας δίαιτα.

  Αντί να αναπτύξουμε ό,τι καλύτερο είχαμε, το εκποιήσαμε, το ιδιοποιηθήκαμε, το ξεπουλήσαμε, το καταχραστήκαμε. Μας πληγώνει όλους, όταν την Ελλάδα την έχουν ως παράδειγμα προς αποφυγή σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μας πληγώνει όλους, όταν έχουμε τα ρεκόρ σε αρνητικούς δείκτες στη διαφθορά, στην έλλειψη ανταγωνιστικότητας, στο έλλειμμα του δημοσίου χρέους, στην επίδοση των σχολείων και των Πανεπιστημίων μας, στην παχυσαρκία, στα τροχαία, στην έλλειψη επενδύσεων, στη γραφειοκρατία...."


  Το GAP δεν άφησε τίποτα όρθιο: " Εκποιήσαμε, ιδιοποιηθήκαμε, ξεπουλήσαμε, καταχραστήκαμε, παράδειγμα προς αποφυγή ". Η Ελλάδα μπήκε στο μικροσκόπιο. Η συνέχεια είναι γνωστή.

 12. GSV avatar
  GSV 09/12/2010 16:49:24

  φιλοι μου εχω μια ερωτηση!

  Διαβαζουμε απο τη μια τοσα εξωφρενικα πραγματα για το πως μεθοδευτηκε η χρεωκοπια της χωρας και απο την αλλη βλεπουμε σε χθεσινο γκαλοπ οτι το ΠΑΣΟΚ διατηρει προβαδισμα 4ων μοναδων.

  Αναρωτιεμαι ποιοι ειναι αυτοι που τους ψηφιζουν? Θα μου πειτε βολεμενοι!! Αλλα ετσι και αλλιως δεν μας εχει παρει ολους ο διαολος? Πραγματικα ειναι ανωμαλος ο κοσμος?

  • ανώνυμος avatar
   ανώνυμος @ GSV 09/12/2010 16:57:23

   καλά το λες.Ο κόσμος είναι ανώμαλος.και πάλι jeffry θα ψηφίσουν

  • Μisha avatar
   Μisha @ GSV 09/12/2010 17:16:55

   GSV

   γιατί απέναντι του έχει (και) τον Κούλη της Ζήμενς.Αν ήταν απέναντι του ο Σαμαράς με τον Φαήλο και τον Χρύσανθο, χωρίς Αρούλη Χαχανούλη, χωρίς Γιαννάκου-Ρεπούση , Έλσα Φατ-Φατ κλπ η εικόνα θα ήταν αντίστροφη.

   • man8os avatar
    man8os @ Μisha 09/12/2010 17:57:44

    Μα αυτοι θα δουν υπουργειο με κιαλια. Μην γελειομαστε.
    Ο κοσμος ξερει οτι οταν βγει ο Σαμαρας, τους φαυλους δεν θα τους ξαναδει.
    Αλλα ο κοσμος πρεπει επισης να μαθει οτι ο Παπακ ο Τζεφρυ και το μαγαλυτερο μερος της κυβερνησης που εμπνευστηκε το μνημονιο πρεπει να παει φυλακη για παραδειγματισμο.

    • Orestios avatar
     Orestios @ man8os 09/12/2010 18:00:09

     +1000

   • GSV avatar
    GSV @ Μisha 09/12/2010 17:58:08

    αυτη τη στιγμη χρειαζομαστε ΕΛΛΗΝΕΣ στο τιμονι της χωρας!! Και οχι κακομαθημενα πλουσιοπαιδα αμφιβολου εθνικης ταυτοτητας που ασκουν τη πολιτικη απο χομπι η γιατι αποφασισαν να συνεχισουν την οικογενιακη επιχειρηση!!!

    Μα πως στο διαολο θα μας βγαλουν απο τη κριση ατομα που δεν εχουν δουλεψει στη ζωη τους? Που δεν ξερουν τι παει να πει η λεξη πειναω!! Που τους λες για την ιστορια της Ελλαδος και σε κοιτανε απαθεστατα ρουφωντας τη παγωμενη κοκα κολα τους !!!

    Και εκει ο λαος ψηφιζει εκφυλισμενους γρμματολεπρους (που θα ελεγε και ο Γιαννοπουλος) , ληγουριδες που δεν μπορουν να κρυψουν την αχορταγια τους. Τρωνε τρωνε τρωνε... και δεν λενε να σκασουν !!!!

    Ο καθε μπουλης των βορειων προαστιων θελει να γινει πολιτικος τρομαρα του!!! Α ρε που καταντησαμε!!!

  • Enzo avatar
   Enzo @ GSV 09/12/2010 19:54:02

   ολοι οι βολεμενοι ειναι αυτοι, η χρονια κομματικη τους πελατεια-κρατος-δημοσιοι υπαλληλοι.
   ε αμα βαλεις και τις οικογενειες τους και μερικους αναποφασιστους ηλιθιους ρουσφετολογους τοτε βγηκαν τα κουκια.
   να δουμε, θα ξυπνησουν τα προβατα τωρα που ολα γινονται καθαρος ουρανος και φαινονται αυτοι που μας εφτασαν μεχρι εδω?

 13. spiros avatar
  spiros 09/12/2010 16:50:44

  Η προανακριτική εξέδωσε΄το πόρισμα και απαομένει η παραπομπή στο ειδικό δικαστήριο των υπευθύνων. Πότε;

 14. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 09/12/2010 17:14:26

  Η "ενημέρωση" είναι το άπαν !

 15. DELTA avatar
  DELTA 09/12/2010 17:37:49

  Κάποτε που ήμασταν ΕΛΛΑΔΑ, αρνηθήκαμε να αποπληρώσουμε κάποιο Διεθνές Δάνειο!!!

  Το 1936, η Ελλάδα του Ιωάννη Μεταξά, η ΕΛΛΑΔΑ του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου αρνήθηκε να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δανείου που είχε συνάψει με τη βελγική τράπεζα Societe Commerciale de Belgique. Η κυβέρνηση του Βελγίου προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο του Διεθνούς δικαίου, που είχε ιδρύσει η Κοινωνία των Εθνών, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι αθετεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις.
  Η Ελλάδα απάντησε ότι αδυνατεί να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, διότι δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την κατάσταση του Λαού και της χώρας! Στο υπόμνημά της, η Ελληνική κυβέρνηση έλεγε:

  “Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού και για τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας. Δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή. Όποια κυβέρνηση κι αν ήταν στην θέση της, θα έκανε το ίδιο”. (Yearbook of the International Law Commission, 1980,v.l.,sel.25).

  Το Διεθνές δικαστήριο το 1938 δικαίωσε την Ελλάδα, δημιουργώντας νομικό προηγούμενο, στο οποίο μάλιστα το 2003 στηρίχθηκε η Αργεντινή και ο αείμνηστος πρόεδρος της, Νέστωρ Κίχνερ, ο οποίος επέλεξε να διαγράψει μονομερώς το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους της χώρα του, αντί να την υποδουλώσει στο ΔΝΤ, όπως κάποιοι "ελαχιστότατοι" δικοί μας!!!!

  ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ........

  Αντιγραφή από το kanena2010.blogspot.com

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ DELTA 09/12/2010 18:45:00

   Αυτά τα κάνουν δικτάτορές και όχι οι αστοί.

 16. factorx avatar
  factorx 09/12/2010 17:49:53

  Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, περί του ύψους του ελλείμματος, “έβαλε φωτιά” στα spreads, τον Οκτώβριο του ΄09, με άμεση συνέπεια το κόστος δανεισμού να πάει στα ύψη και να οδηγηθούμε από τον κ. Παπανδρέου – στη συνέχεια- στο Μνημόνιο και την επιτήρηση.
  Μέχρι τώρα, αυτό υποστήριζε η Νέα Δημοκρατία.
  Τώρα, έρχεται να το επιβεβαιώσει έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά τον πλέον απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο.
  Η έκθεση αναδεικνύει τις συντριπτικές ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου για τη σημερινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και για τα δεινά τα οποία υφίσταται ο Ελληνικός λαός».

 17. Zio avatar
  Zio 09/12/2010 17:51:31

  http://www.youtube.com/watch?v=eBi6v08652s

  λέγαμε ό,τι θέλαμε, μας ψηφίσατε, τώρα λέμε ό,τι θέλουμε, ας προσέχατε...

 18. nasos avatar
  nasos 09/12/2010 17:51:35

  θυμάμαι που εδώ στο αντινιούζ συζητούσαμε ήδη από το χειμώνα το 2009 ,για το πως η παρέα του ΓΑΠ με όσα έκανε και έλεγε μας έσπρωχνε ηθελημένα προς το ΔΝΤ
  τα μπουκωμένα παπαγαλάκια των μεγαλοφυλλάδων πάλι αποκοίμιζαν την κοινή γνώμη με την ίδια σπουδή που σήμερα παρουσιάζουν την κάθε αντίδραση στο μνημόνιο ως μάταιη

 19. man8os avatar
  man8os 09/12/2010 17:53:34

  Αρχισε η αποκαθηλωση?
  Καιρος ηταν...

 20. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 09/12/2010 18:15:25

  Δυστυχώς λίγοι έχουν συνειδητοποιήσει πλήρως πόσο δολοφονικοί για την ήδη τραυματισμένη οικονομία ήταν οι χειρισμοί εκείνο το κρίσιμο εξάμηνο.

  Μαθητευόμενοι που εκπαιδεύονταν επάνω σε ασθενή, ή εν ψυχρώ εκτελεστές;

  those men have been tinkering with greek economy...

  η επιεικέστερη έκφραση που μπορώ να χρησιμοποιήσω...

 21. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 09/12/2010 18:43:06

  Το μεγάλο ερώτημα είναι αν μπορεί η ΝΔ να το περάσει αυτό στο λαό.

  Η άποψή μου είναι ότι με το επικοινωνιακό επιτελείο που διαθέτει, με την παρούσα άνευρη επικοινωνιακή πολιτική, με την λευκή απεργία που κάνουν συγκεκριμένα στελέχη, με τον αποκλεισμό άλλων στελεχών που θα μπορούσαν να μιλήσουν και με τα στελέχη μειωμένων αποδεδειγμένα ικανοτήτων που εμφανίζονται, αυτό είναι αδύνατο.

  Ακόμη είναι αυτό είναι αδύνατο, επειδή η ΝΔ δεν εξήγησε γιατί άφησε να ξεχειλώσει το κράτος, γιατί δεν μάζεψε τη σπατάλη, γιατί δεν "επανίδρυσε" το κράτος όπως είχε υποσχεθεί και γιατί δεν κυβέρνησε.

  Τώρα κάποιοι θα πούνε ότι ο Σαμαράς δεν έχει ευθύνη. Και εγώ συμφωνώ (εν μέρει) αλλά τα κόμματα έχουν ιστορία και συνέχεια, όπως τα κράτη (για να μη ξεχνιόμαστε).

 22. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 09/12/2010 20:46:23

  Αυτό που λέει το πόρισμα ήταν γνωστό, φτάνει να δει κανείς το συσχετισμό δηλώσεων (περί ελλείμματος στο 12,7%, περί Τιτανικού κλπ) και καμπύλης επιτοκίων. Βέβαια, θα μπορούσε ο Καραμανλής να είχε πάρει προηγουμένως κάποια μέτρα, αλλά και φοβιτσιάρης ήταν και η κυβέρνησή του, με την οριακή πλειοψηφία και τον αδίστακτο και πεινασμένο για εξουσία μωροφιλόδοξο ΓΑΠ απέναντι, δεν είχε πολλά περιθώρια.

  Το ζήτημα είναι αυτό το πόρισμα να αξιοποιηθεί καταλλήλως επικοινωνιακά από τη ΝΔ. Το λέω διότι χθες στον Σκάι που ανακοινώθηκε, τα σχόλια του Η. Σιακαντάρη καλά ήταν, αλλά απλά επικεντρώθηκαν στο ότι δεν ήταν μία σκόπιμη επίθεση κερδοσκόπων, αλλά μία φυσιολογική αντίδραση των αγορών απέναντι σε μία οικονομία που αποκαλύφθηκε εξαιρετικά ασταθής. Σωστό αυτό, αλλά δεν επισημάνθηκε η άλλη διάσταση: Το ξεμπρόστιασμα της οικονομίας, που έφερε την άνοδο των επιτοκίων, έγινε από την ίδια την κυβέρνηση! Και ενώ οι αγορές είχαν αρχίσει ήδη να αντιδρούν, η κυβέρνηση έβοσκε σε χλοερά σοσιαλιστικά λιβάδια...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.