02/12/2013 15:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κομισιόν: Δεν θέλουμε να πετάξουμε τον κόσμο στον δρόμο (!!!)

Υπέρ της προστασίας μόνο αυτών που έχουν πραγματικά ανάγκη τάσσσεται η Κομισιόν σε ό,τι αφορά το ζήτημα των πλειστηριασμών, όπως είπε ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Όλι Ρεν, Σάιμον Ο' Κόνορ.

Κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, σημείωσε χαρακτηριστικά πως «δεν θέλουμε να πετάξουμε τον κόσμο στον δρόμο», προσθέτοντας πως είναι σε εξέλιξη διαπραγμάτευση με τις ελληνικές αρχές ώστε να επικεντρωθεί η προστασία του νόμου μόνο στους ευάλωτους.

Σύμφωνα με τον κ. Ο' Κόνορ, το θέμα των πλειστηριασμών στην Ελλάδα θα πρέπει να ρυθμιστεί έτσι ώστε να μην υπάρχουν περιθώρια κατάχρησης, όπως συμβαίνει με το ισχύον σύστημα, που έχει ως αποτέλεσμα οι τράπεζες να μην μπορούν να δανείσουν την πραγματική οικονομία, όπως πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος ανέφερε πως δεν προβλέπεται επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα πριν το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου. Όπως επεσήμανε, τα κλιμάκια της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) θα παραμείνουν στις έδρες τους και οι συνομιλίες θα συνεχιστούν εξ αποστάσεως. Ο κ. ο’ Κόνορ δήλωσε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες, ωστόσο υπογράμμισε ότι υπάρχουν ακόμα ανοικτά ζητήματα.

Ο κ. Ρεν είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία χθες το βράδυ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με θέμα τα εκκρεμή ζητήματα της διαπραγμάτευσης. Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούν να ληφθούν νέα μέτρα λιτότητας και ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βενιζέλος έχει σήμερα το απόγευμα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό , σε μια προσπάθεια να βρεθούν τρόποι να καμφθούν οι αντιστάσεις των Κ.Ο. της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με στόχο να επέλθει συμφωνία με την τρόικα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Theo1 avatar
  Theo1 02/12/2013 17:40:57

  Αυτό το ΄΄ δεν θέλουμε να πετάξουμε κόσμο στον δρόμο ...'' μου ακούγεται όπως '' δεν είμαστε ρατσιστές. Αυτοί όμως είναι μαύροι !!!!''.

 2. JIM BIM avatar
  JIM BIM 02/12/2013 19:21:04

  Το ενδεχόμενο των πλειστηριασμών ΤΡΟΜΑΖΕΙ την κοινωνία, η έλλειψη στοιχειώδους οργάνωσης και κανόνων στον τροπο που γίνονται, ΘΑ οδηγήσουν τις εξελίξεις ΚΑΙ θα είναι εκτός ορίων οι αντιδράσεις.

  Επίσης σε όλες τις πολιτισμένες χώρες η υποθήκη απαλλάσσει τους δανειολήπτες απο το χρέος, μόνο στο elada σου παίρνουν το σπίτι και το εκποιούν σε οποία τιμή βρουν αγοραστή ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΗΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. Στην συγγεκριμενη χρονική στιγμή το ακίνητο έχει το 35% της αξίας του και στη συνέχεια οι Τράπεζα σου εκποιεί και την υπόλοιπη περιουσία σου στο 30% της αξίας της, μέχρι να αποπληρωσεις το δάνειο της πρώτης κατοικίας σου ........

  Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΞΙΑ θα ήταν μια λύση, ώστε να έχουν οι δανειολήπτες μια ασφάλεια. Δηλαδή οι πλειστηριασμοί να μην γίνονται κάτω απο την αξια που και το ίδιο το κράτος αναγνωρίζει, φορολογεί και βάζει τεκμήρια . Έτσι και οι τράπεζες αναλαμβάνουν ένα μέρος της ευθύνης και ο πολίτης δεν αισθάνεται έρμαιο των δικηγόρων , τραπεζιτών κλπ

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ JIM BIM 02/12/2013 21:49:20

   «Επίσης σε όλες τις πολιτισμένες χώρες η υποθήκη απαλλάσσει τους δανειολήπτες απο το χρέος, μόνο στο elada σου παίρνουν το σπίτι...»

   Νά μήν λέμε ότι θέλουμε.
   Σέ όλες τίς ευρωπαϊκές χώρες η υποθήκη μόνο ΔΕΝ απαλλάσσει τους δανειολήπτες απο το χρέος. Άν μετά τόν αναγκαστικό πλειστηριασμό δέν καλυφθεί τό ποσό τού χρέους χρωστάς τήν διαφορά.

   • JIM BIM avatar
    JIM BIM @ Ιαπετός 02/12/2013 23:20:08

    Στις USA η στην Μ. Βρετανία ???? τι γίνεται ??? και με ποιους κανόνες και όρους γίνονται πλειστηριασμοί ???

    Άλλο η κατάσχεση και άλλο ο πλειστηριασμός !

   • JIM BIM avatar
    JIM BIM @ Ιαπετός 02/12/2013 23:25:05

    Θα πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη μας και την βίαιη ανατροπή της Ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας και να δώσουμε χρόνο σε όλους να ανταπεξέλθουν.

    Και πρώτα το κράτος να λειτουργήσει νομοθετικά και να βάλει κανόνες διότι υποφέρουμε τόσα χρόνια για σωθούν οι Τράπεζες οι οποίες δεν σώζονται τελικά και θέλουν τα ακίνητα για να φτιάξουν τα νούμερα τους .... Μήπως πουληθούν !!!!

    Νομίζω ότι οι καραμπίνες θα πάρουν φωτιά

 3. JIM BIM avatar
  JIM BIM 02/12/2013 19:23:11

  Επίσης μην μας λένε για κατάχρηση απο δανειολήπτες που δεν πληρώνουν, ενώ έχουν χρήματα διότι μπορούν να τους εντοπίσουν σε λίγες ώρες ....

 4. Zame avatar
  Zame 02/12/2013 20:18:41

  Καθόλου καλά δεν τα λέει η..αυτή η Κομισιόν..& οι πέριξ αυτών..
  με αυτην την νοοτροπία του άκρατου & αχαλίνωτου ωφελιμισμού πού τούς διακατέχει.

  *κάτι για τα ελεεινά ΑΙΤΙΑ πού ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ την ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ των δανειοληπτών ..? οι δανειολήπτες τα προκάλεσαν ?
  *κάτι για την ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ διόγκωσης του χρέους με την παράλληλη υποτίμηση,απαξίωσης περιουσιακών στοιχείων..?
  αφού κατά την χρονική στιγμή λήψης του δανείου η αξία του χρήματος ήταν & είναι συνεχώς αποκλειστικά συνδεδεμένη με την αξία των ακινήτων.
  Δεν μπορεί να μειωθεί & μειώνεται κάθετα η μία
  και η άλλη όχι μόνον να μένει σταθερή..
  αλλά να διογκώνεται κιόλας..
  *κάτι για τις ΖΗΜΙΕΣ (λουκέτα,απολύσεις,ανεργία..κλπ)
  πού προκάλεσαν στα επιχ- εμπορικά -επαγγελματικά κλπ. δανεια.?
  κλέψαμε όνειρα διέλυσαν οικογένειες..
  & το μόνο πού τους ενδιαφέρει η "απόδοση της δικής τους τοποθέτησης" ..
  Αυτή η τρισάθλια & χυδαία "οπτική" είναι ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ.
  στα ΙΣΙΑ & ΠΑΛΙΚΑΡΙΣΙΑ
  έτσι & αλλιώς τα ΧΡΕΟ-ΝΗΣΙΑ περιμένουν.

 5. victoria (true) avatar
  victoria (true) 03/12/2013 00:34:39

  Δεν θέλουμε να πετάξουμε τον κόσμο στο δρόμο, αλλά πού μας ήρθε να το διευκρινίσουμε? Γιατί όλο και κάτι πετάξαμε στο τραπέζι. Δεν θέλουμε να εκκενώσουμε τα νησιά σας, αλλά επίσης το διευκρινίζουμε κ.ο.κ.
  Βλάκες ή πρόθεση?
  Βέβαια στο εγχειρίδιο βλακείας ο Χαριτόπουλος (κορυφαίο βιβλίο!) γράφει πως ο βλάκας και η πρόθεση πολλές φορές πάνε μαζί, ο βλάκας, λέει, μπορεί να σου κάψει το σπίτι για να τηγανίσει ένα αυγό...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.