12/05/2010 17:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κομισάριος στον Κρατικό Προϋπλογισμό

H κρίση στην Ελλάδα και η διάχυση του προβλήματος στην υπόλοιπη Ευρώπη επιταχύνει τις εξελίξεις ως προς την οικονομική διακυβέρνηση σε μια ύστατη προσπάθεια να διασωθεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Οι προτάσεις της Κομισιόν είναι πολύ σκληρές για τους λεγόμενους “λαδιάρηδες” της ΕΕ, όπως καλή ώρα η Ελλάδα που τόσα χρόνια, από την είσοδο στην ΟΝΕ και μετά έδινε πλαστά στοιχεία για την οικονομία.

Ετσι, στο εξής η Κομισιόν θα ελέγχει επισταμένως τους κρατικούς προϋπολογισμούς. Μπαίνει δηλαδή επίτροπος που θα έχει υπό την εποπτεία του όλα τα στοιχεία που θα εντάσσουν οι κυβερνήσεις στους ετήσιους προϋπολογισμούς. “Η Επιτροπή εισηγείται να ευθυγραμμίζονται οι εθνικοί προϋπολογισμοί των κρατών μελών με το γενικότερο σχεδιασμό της οικονομικής πολιτικής καθιερώνοντας ένα «Ευρωπαϊκό Εξάμηνο» μέσα στο οποίο τα κράτη μέλη θα συντονίζονται έγκαιρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο ενόψει της προετοιμασίας των εθνικών προϋπολογισμών τους και των εθνικών προγραμμάτων μεταρρυθμίσεων” τονίζεται.

Παράλληλα, η Κομισιόν προειδοποιεί ότι αν δεν τηρούνται απαρέγκλιτα οι δεσμεύσεις και οι κανόνες της ΕΕ ή αν διαπιστώνονται λαθροχειρίες τότε δεν θα διστάσουν να κόβουν κονδύλια από το Ταμείο Συνοχής.

Και το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι ο Ολι Ρεν είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι για όποιον δεν συμμορφωθεί με τις επιταγές της Κομισιόν ως προς τα οικονομικά θα παίρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια, κοινώς θα βγαίνει από τη ζώνη του ευρώ.

Να δούμε αν η Ελλάδα θα ξανακάνει τα ίδια ή θα βρει η Κομισιόν αφορμή για να μας πετάξει έξω...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 12/05/2010 17:44:22

  Ωχχχ άρχισαν οι απολύσεις στο δημόσιο από τους Υπουργούς...
  Τι θέλουμε πλέον Παπακωνσταντίνου και λοιπούς αφού έχουμε επίτροπους; Για μεταφραστές;

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 12/05/2010 17:47:53

  Αν έχουμε κομισάριο, προσφέρομαι για Γιόγκι, χαχαχα, στο ΥΠΕΚΑ. Θα διώξω τα λαμόγια και θα κάνω ό,τι λέει ο άτακτος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.