#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/01/2010 13:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κομένα τα ποτά και τα τσιγάραΜε την ίδια τροπολογία  για τις γονικές παροχές (που γράφουμε προηγουμένως) αυξάνονται απο σήμερα, σε ποσοστό 20% οι ειδικοί φόροι κατάναλωσης στα ποτά και από την Τρίτη 12 Ιανουαρίου ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα τσιγάρα.

Ο ειδικός φόρος στα τσιγάρα αυξάνεται από 57,5% σε 70% γεγονός που συνεπάγεται αύξηση 41 λεπτά για τα τσιγάρα που σήμερα πωλούνται 3,20 ευρώ.

Στα αλκοολούχα ποτά, η επιβάρυνση ανά φιάλη ουίσκι είναι 91 λεπτά, για ούζο, τσίπουρο, τσικουδιά 45 λεπτά και για κάθε φιάλη μπύρας από 9 λεπτά.

Το υπουργείο Οικονομικων υπολογίζει σε έσοδα περίπου 930 εκ. ευρώ από τα τσιγάρα και 70 εκ. από τα ποτά.

Οι εισπράξεις από την επαναφορά του φόρου δωρεών και γονικών παροχών θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των μεταβιβάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ANTIGONI avatar
  ANTIGONI 08/01/2010 13:58:50

  Οι αυξήσεις αυτές μπορεί να οδηγήσουν στην κατανάλωση λαθραίων τσιγάρων ή ποτών.Είναι χαρακτηριστικό οτι στην Ιρλανδία αλλά και σε πολιτείες των Η.Π.Α , όπου έχουν φορολογήσει υψηλά τα τσιγάρα , το λαθρεμπόριο ανθεί.Τέλος είναι και οξύμωρο ένα προϊόν που κυκλοφορεί νόμιμα και αποδίδει υψηλούς φόρους ταυτόχρονα να απογορεύεται να χρησιμοποιείται σε δημόσιους χώρους

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ANTIGONI 08/01/2010 14:28:18

   Στο "μπορεί" είσαι; Για πέρνα μια βόλτα από τους πέριξ του Δημαρχείου (Αθηναίων) και της Βαρβακείου αγοράς πεζόδρομους, να δεις τι όργιο γίνεται με τις "τσιγαρούδες". Μάλιστα υπάρχει και λαθρέμπορος... εξειδικευμένος στα καπνά για πίπα και για στριφτό! Όλη η Αθήνα τον ξέρει, και κάνει τη δουλίτσα του ανενόχλητος τουλάχιστον 15 χρόνια. (Και, φυσικά, κάτω από τη μύτη της δημοτικής αστυνομίας του κ. Νικήτα και των προκατόχων του, για να μην ξεχνιόμαστε...)

 2. anetos avatar
  anetos 08/01/2010 15:26:38

  "Θέμα: Ευρεία κάλυψη του μέλους του δ.σ. της EKT κ. Stark από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης

  Ευρύτατης κάλυψης από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης έτυχε η συνέντευξη που παραχώρησε εχθές στην ιταλική εφημερίδα “Il Sole 24 Ore” ο κ. Jürgen Stark, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και της εκτελεστικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ο κ. Stark μετέχει στα δύο κυριώτερα όργανα λήψης αποφάσεων της ΕΚΤ. Ως γνωστόν, κεντρική θέση του ήταν ότι δεν πρέπει να υπάρξει υποστήριξη από τα άλλα κ-μ προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση των οικονομικών της προβλημάτων, καθώς η ύπαρξη μίας τέτοιας πιθανότητας θα λειτουργούσε αρνητικά για την αγορά.

  Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, και όχι μόνον τα οικονομικά φύλλα, αναπαράγουν ποιλικοτρόπως τις δηλώσεις αυτές, ουσιαστικώς όμως ως επί το πλείστον με αρνητικό τρόπο για την χώρα μας. Μικρότερη αναφορά γίνεται σε ορισμένες περιπτώσεις στις δηλώσεις – απάντηση του κ. Παπακωνσταντίνου, Υπουργού Οικονομικών προς το πρακτορείο Bloomberg.

  Oι Financial Times Deutschland τιτλοφορεί το άρθρο «Η Κεντρική Τράπεζα αυξάνει την πίεση προς την Αθήνα». Αποτυπώνει τα κεντρικά σημεία των δηλώσεων Stark, όμως εκτιμά ότι το ισχύον δίκαιο αφήνει νομικά περιθώρια παροχής βοήθειας προς την Ελλάδα από τα άλλα κ-μ. Επίσης, γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου και αποτυπώνεται η εξέλιξη της διαφοράς επιτοκίου γερμανικών και ελληνικών κρατικών ομολόγων κατά το τελευταίο διάστημα.

  Η έτερη σημαντική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt περιέχει ανταπόκριση του ανταποκριτού της στην Αθήνα. Ξεκινά με τις δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου, στην συνέχεια επαναλαμβάνονται οι δηλώσεις Stark και κατόπιν αναφέρονται οι πρόσφατες εξελίξεις της ελληνικής οικονομίας. Τέλος παρατίθενται στοιχεία για τις δανειακές ανάγκες της Ελλάδας κατά το επόμενο διάστημα. Εκτιμούμε ότι το άρθρο αυτό είναι πιο ουδέτερο εν συγκρίσει προς τις υπόλοιπες αναφορές στον γερμανικό τύπο.

  Οι δηλώσεις του κ. Stark καλύπτονται από πλειάδα άλλων γερμανικών μέσων ενημέρωσης, όπως οι εφημερίδες Die Welt, Süddeutsche Zeitung, Frankfurter Allgemeine, κ.λ.π., καθώς και τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης Focus, Reuters, κ.λ.π. Δεδομένου ότι η είδηση έχει μεταφερθεί προς τα γερμανικά μέσα κυρίως από τα πρακτορεία Reuters, και Associated Press, η κάλυψή της, είναι πανομοιότυπη. Ανάλογες δηλώσεις με αυτές του κ. Stark έχουν γίνει από πολλούς εκπροσώπους της πολιτικής και οικονομικής ελίτ της Γερμανίας κατά το τελευταίο διάστημα."

  λετε να φταινε και τα υποβρύχια που γέρνουνε?

 3. μαρικα avatar
  μαρικα 09/01/2010 02:45:03

  Αν η ΝΔ δεν εκανε απογραφη και το ΠΑΣΟΚ απογραφη δεν θα τα ειχαμε αυτα τωρα
  θα βραζαμε στο ζουμακι μας αλλα λιγο πολυ θα τα βγαζαμε περα.Κυβερνησεις ειναι αυτες; κανουν οτι μπορουν να χαντακωσουν την πατριδα.

  • ident avatar
   ident @ μαρικα 09/01/2010 02:59:02

   Το ζουμάκι είναι δικό μας (βασισμένο σε ελληνική παραδοσιακή συνταγή) αλλά τα ξύλα για να συντηρούμε τη φωτιά τα είχαμε πάρει δανεικά (τα δικά μας τα 'χαμε κάψει σε προηγούμενα μαγειρέματα). Γύρισε ο ξυλοκόπος να ζητήσει τα ξυλευτικά κι εμείς ζοριζόμαστε και αλληλοκοιταζόμαστε, απλό είναι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.