#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/10/2012 09:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κομάντος του ... Μαξίμου στο Βερολίνο"Ενώ μαίνονται οι μάχες σε ΔΝΤ- Ευρώπη- Αθήνα, στην κυβέρνηση διαπιστώνουν ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τηρεί, στα διασταυρούμενα πυρά, την πιο φιλική στάση απέναντι στην Ελλάδα.

Στο Μαξίμου γνωρίζουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που θέτει η Τρόικα είναι το χρηματοδοτικό κενό, δηλαδή, πως θα καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» των 15-20 δις ευρώ που θα δημιουργηθεί από την επιμήκυνση του προγράμματος και από την απόκλιση  σχετικά με τους στόχους των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

Το γρίφο θα αναλάβουν να λύσουν οι «επίλεκτοι – κομάντος» του Μεγάρου Μαξίμου, που θα επισκεφθούν το Βερολίνο την Παρασκευή. Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης -  σύμβουλος του πρωθυπουργού- ο Σταύρος Παπασταύρου, σύμβουλος για ευρωπαϊκά θέματα και εκπρόσωπος του ΟΔΔΗΧ, θα συναντηθούν με συμβούλους του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε  και θα αναζητηθούν από κοινού λύσεις για να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό. Οι αποκρατικοποιήσεις θα έχουν την τιμητική τους…"

Αυτά γράφει σήμερα ο "Ελεύθερος Τύπος" κάτω από τον σεμνό τίτλο «Αποστολή στο Βερολίνο»

Και το μεταφραστικό τμήμα του antinews, μεταφράζει για τους αναγνώστες του:

1. Σε παραπολιτικό του ΕΤ, δηλαδή μεταξύ τυρού και αχλαδίου, μαθαίνουμε ότι η περίφημη "επιμήκυνση" θα έχει και "μαύρη τρύπα" 15-20 δισ, που σημαίνει ισόποσα μέτρα ("πήραμε, πήραμε", φωνάζουν κάποιοι Πόντιοι στα υπόγεια του Μαξίμου)

2. Η φράση "η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τηρεί, στα διασταυρούμενα πυρά, την πιο φιλική στάση απέναντι στην Ελλάδα..."  σημαίνει ότι πάλι καλά που δεν εγκαινίασε η Καγκελάριος  ειδική πτέρυγα το Άουσβιτς για τους Έλληνες μετά την προηγούμενη επιτυχημένη αποστολή στο Βερολίνο.

3. Το Βερολίνο δίνει τόση σημασία στην αποστολή που ούτε καν τον Σόιμπλε δεν θα δουν.

Κατόπιν τούτου, παρακαλείται ο κ. Φαήλος Κρανιδιωτης, ως ειδήμων, να εκπαιδεύσει τα κομάντα του Μαξίμου μην πέσουν σε καμία ενέδρα κι έχουμε άλλα...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. man8os avatar
  man8os 04/10/2012 09:35:29

  Ενεδρα και ατακτη φυγη!
  χαχαχα

 2. Γεωργία avatar
  Γεωργία 04/10/2012 09:37:22

  Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η «βιωσιμότητα του χρέους». Εκεί κολλάει ο Τόμσεν και το ΔΝΤ.

  Όταν βγαίνει επίσημα το κράτος και μιλάει για χρέος 184% και ύφεση 3,5% το 2013, τότε φυσικά ΚΑΝΕΙΣ δεν το πιστεύει. Και εάν η ύφεση είναι στο 5%, τότε το χρέος πάει στο 195%, και εάν είναι παραπάνω η ύφεση ξεπερνάμε το 200%.....

  Ο Τόμσεν και το ΔΝΤ το ξέρουν.

  Χωρίς διαγραφή χρέους και όχι πασαλείμματα τύπου PSI, το πρόγραμμα, μας οδηγεί στο ΧΑΟΣ.

 3. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 04/10/2012 10:15:17

  Το πιό ενδιαφέρον είναι το οτι οι "αποκρατικοποιήσεις" θα έχουν... την τιμητική τους. Δηλαδή, δεν θα μείνει τίποτα από δημόσια περιουσία, με πρόσχημα το χρηματοδοτικό κενό και την επιμήκυνση.

 4. Maximus Decimus avatar
  Maximus Decimus 04/10/2012 10:22:25

  Στην πάντα, στην πάντα, περνάνε τα κομμάντα...

 5. TasosC avatar
  TasosC 04/10/2012 10:32:49

  Σχετικό - άσχετο.
  Την ιστορία με την παιδοκτονία του Ηρώδη την ξέρετε όλοι φαντάζομαι.
  Μετά τον Ηρώδη λοιπόν οι νεώτεροι παιδοκτόνοι θα μείνουν στην Ιστορία για την εφεύρεση του περισσότερου βάρβαρου ''Ισοδύναμου΄΄ μέτρου.
  Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει για να κλείσει η ΄΄μαύρη τρύπα΄΄ που λέει το άρθρο, αλλά πιο αντεθνικό μέτρο από την κατάργηση του επιδόματος παιδιών, του τριτεκνικού - πολυτεκνικού και του αφορολόγητου των χιλίων € για κάθε παιδί δεν θα μπορούσε ούτε ο πιο σατανικός ανθέλληνας να σκεφτεί.
  Ποιοι νομίζετε ότι έχουν πάνω από ένα παιδί ; Οι έχοντες και κατέχοντες (που έλεγε και ο Κινέζος);
  Οι μεσαία και η κατώτερη οικονομική τάξη. Αυτοί, δηλαδή, που πλήττονται από αυτό το θεάρεστο μέτρο.
  Μπράβο Ελληνάρες!!! Το καλύτερο μέτρο ελέγχου (εξαφάνισης για την ακρίβεια) γεννήσεως των Ελλήνων.

  • new age avatar
   new age @ TasosC 04/10/2012 16:12:47

   Το "κακό" είναι οτι τα παιδια δεν είναι πολυτελη αυτοκίνητα ώστε να τα ...αποσύρεις ή να τα πουλήσεις όταν φορολογούνται!!!!
   Αλλά τι περιμένεις από "βολεμένα μυαλά" στο Υπουργείο Οικονομικών...

 6. nostos avatar
  nostos 04/10/2012 10:42:42

  Μήπως εκτός από hi-ho and hi-lo , θα έχουμε και ha-ha??

 7. blue nile avatar
  blue nile 04/10/2012 11:02:39

  Πολύς παραλογισμόε έχει πέσει τελευταία...

  Γερμανοί, λοιποί εταίροι και ΔΝΤ γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα νούμερα γα την Ελλάδα δεν βγαίνουν και ότι το πρόγραμμα θα χειροτερέψει την ήδη κάκιστη κατάσταση.
  Βέβαια μόνο το ΔΝΤ βγαίνει και δημοσιοποιεί τις επιφυλάξεις και αντιρήσεις του γιατί μπορεί να εκταμιεύει ποσά όταν το χρέος της υπό δανειζόμενης χώρας να είναι βιώσιμο.
  Κάτι που στην Ελλάδα δεν συμβαίνει.

  Γάλλοι, Ιταλοί και Ισπανοί θα ήθελαν μια συνολική λύση που θα συμπεριελάμβανε και μας με τους δύο τελευταίους να πλησιάζουν να βαδίσουν σε δικά μας μονοπάτια.
  Με τους Γάλλους να φοβούνται όσο και αν δεν θέλουν να το ομολογήσουν ότι μια εγκατάλειψη του νότου και της Ιρλανδίας θα δυσχεραίνει αφάνταστα και την δική τους θέση.

  Όσο για την φιλική στάση της καγκελαρίου...

  Η Γερμανία είναι αυτή που από την πρώτη στιγμή της Κρίσης κάνει ότι μπορεί για να αποφύγει όλα εκείνα που θα μπορέσουν να βάλουν την αποπροσανατολισμένη ευρωζώνη σε σωστή ρότα.

  Οι Γερμανοί ήξεραν πολύ καλά ότι για να λυθεί το πρόβλημα των απαγορευτικά υψηλών επιτοκίων που καλούνταν να πληρώσουν η μια μετά την άλλη οι ευρωπαικές χώρες της περιφέρειας με συνέπεια να καταφεύγουν σε ΔΝΤ και μηχανισμούς στήριξης, θα μπορούσε να λυθεί με την έκδοση ενός ευρωομολόγου στο οποίο εγγυητής θα έμπαινε η ΕΚΤ και όχι τα ίδια τα κράτη όπως συμβαίνει τώρα στο τοξικής φύσης καταστροφικό ευρωομόλογο του EFSF.

  Όμως εξαρχής δεν ήθελαν καμία είδους κοινοποίηση του ευρωπαικού χρέους επειδή θα έχαναν την δυνατότητα εξόδου από την ευρωζώνη ότι ώρα θα ήθελαν. Αν υπήρχε ευρωομόλογο από την ΕΚΤ κανείς δεν θα μπορούσε να υπολογίσει πόσα χρωστάει. Οπότε θα ήταν αδύνατο και να αποχωρήσει.

  Η Γερμανία ήταν και είναι η μεγάλη κερδισμένη της ευρωζώνης.
  Έβγαλε δις από την μετατροπή των εδαφών των ευρωπαικών χωρών σε Zollverein, ελεύθερη ζώνη διακίνησης των γερμανικών προιόντων εντός της οποίας είχε αφαιρεθεί από τα άλλα κράτη το εργαλείο της υποτίμησης των εθνικών νομισμάτων που θα διατηρούσε σε μεγάλο βαθμό την ανταγωνιστικότητα των προιόντων τους.

  Όσο η ευρωζώνη βόλευε το εθνικό της σχέδιο ήταν όλα καλά. Μόλις όμως με την Κρίση έπρεπε να γυρίσει κάποια από τα πολυετή της κέρδη τότε άρχισαν οι συζητήσεις εντός Γερμανίας για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

  Με την ίδια φιλοσοφία κινούνται και τώρα. Συμμαχούν την προηγούμενη άνοιξη Μόντι, Ολάντ και Ραχόι για να περάσει το τραπεζικό χρέος στην ΕΚΤ ή στο EFSF, υποχρεώνουν την Μέρκελ να υποχωρήσει αρχικά αλλά αμέσως μετά γίνεται ότι είναι δυνατό από την Γερμανία να χαλάσει η συμφωνία γιατί προυποθέτει έλεγχο των τραπεζών που οι Γερμανοί δεν θέλουν.

  Εντός τέτοιου περιβάλλοντος οι δικοί μας κυβερνώντες έπρεπε να έχουν άλλες προτεραιότητες. Η υπακοή στις γερμανικές μεθοδεύσεις το μόνο που επιτυγχάνει είναι να κερδίζει χρόνο η Γερμανία με μεγάλο χαμένο την ελληνική κοινωνική οικονομία που είναι κυριολεκτικά στο παραπέντε.
  Να μας λείπει τέτοια φιλία...

  Το μόνο που μας μένει είναι η προσκόλληση σε Ιταλούς και Ισπανούς με σκοπό την απομόνωση της Γερμανίας (που σύντομα θα χάσει και το γαλλικό δεκανίκι), η εξαφάνιση των πρωτογενών ελλειμμάτων για να μην καταρεύσει το σύστημα σε περίπτωση μη εκταμίευσης της δόσης, επαρκές κούρεμα του χρέους για να γίνει βιώσιμο και η αντίσταση στις γερμανικές πιέσεις για όλο και περισσότερο μέτρα.

  Έτσι κι αλλιώς μπήκαμε στην τελική ευθεία του ευρώ.
  Θέλει θάρρος και επιδέξιους χειρισμούς για να μην καταποντιστούμε την παράξενη αυτή εποχή.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ blue nile 04/10/2012 22:08:42

   Εὐχαριστοῦμε γιά ἄλλη μιά φορά blue nile.

 8. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 04/10/2012 11:05:41

  Οι αποκρατικοποιήσεις ....όπως της Αγροτικής;
  Με αντίτιμο και προσφορές;
  Δεν ξέρω αν έχουν την τιμητική τους αλλά τιμητές θα έχουν σίγουρα.

 9. dorothea avatar
  dorothea 04/10/2012 12:06:26

  Μα τι νόημα έχει να πηγαίνουν δύο σύμβουλοι, την ώρα που έχει δει τον Σόιμπλε επί δίωρο ο Στουρνάρας; Μήπως για να προτείνει ο Χρύσανθος τίποτα από τα ωραία "ισοδύναμα" που ανακάλυψε και έχουν απορρίψει εκ των προτέρων οι Τροικανοί; Η για να δείξει ο Σαμαράς ότι δεν εμπιστεύεται τώρα απολύτως τον Στουρνάρα...Μάλλον πανικό και έλλειψη συντονισμού προδίδουν αυτές οι τελευταίες "πρωτοβουλίες" της κυβέρνησης...

 10. Wraia ta leme avatar
  Wraia ta leme 04/10/2012 12:08:24

  Aφου φαίνεται να έχει τόσο εμπιστοσύνη ο Σαμαράς σε αυτόν τον Λαζαρίδη, γιατί δεν τον έβαλε υπουργό οικονομικών; Και ανέσυρε από την ντουλάπα του σημιτικού εκσυγχρονισμού τον φιλαράκο του Παπαντωνίου;

 11. sitting duck avatar
  sitting duck 04/10/2012 12:11:01

  Ρε φίλε πλάκα μας κάνεις; Σε λίγο θα μας πείς να ορίσει αντιπρόεδρο και τον...Δημήτρη Σταμάτη! Παρεπιπτόντως, αυτοί οι δύο πρώην σύμβουλοι ήταν οι ίδιοι που τον έπεισαν να μετάσχει στη κυβέρνηση Παπαδήμου, ή μήπως κάνω λάθος;...

 12. avanti avatar
  avanti 04/10/2012 12:46:16

  Και η απάντηση βεβαίως, βεβαίως προς τους κομάντο θα είναι: αν δεν ματώσει και η τελευταία ραχούλα και η τελευταία πέτρα, εμείς στάση δεν αλλάζουμε.

 13. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 04/10/2012 13:03:54

  Ήμουν εκπαιδευτής στο Τμήμα Προκεχωρημένης Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων στην 2α Μ.ΑΛ., όχι σε μεσήλικες.
  Σε αυτή την ηλικία φήνεις τα κομμαντιλίκια, που δεν τα ξέρεις ούτως ή άλλως. Σε χώνουν σε ένα αμπρί, σε αλυσοδένουν στο πολυβόλο και περιμένεις... "ΣΔτη στεριά δεν ζει το ψάρι κλπ".

 14. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 04/10/2012 13:04:55

  Αν υποθέσουμε οτι παίζουμε στη ρουλέττα τα ...ρέστα μας, κι ενώ ο τροχός στριφογυρίζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα (ζαλιστήκαμε πια), γιατί τόσο βιάζεστε και τι επιθυμείτε διακαώς να σας πει;;; Σε ποιό νουμεράκι μαντεύει οτι θα ...κάτσει στο τέλος η μπίλλια;;;
  Ή μήπως τον έχετε απλά...νοσταλγήσει;;; :-)

 15. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 04/10/2012 19:08:17

  Κατέληξε κάπου η υπόθεση για να σου πει οριστικά τι θα γίνει; Να στο παίξει προφήτης α αλα Παπαρήγα θες; Ε, τότε ψήφισε ΚΚΕ την άλλη φορά μπας και τη δεις να μιλάει από το Μαξίμου να χαρείς...

 16. καπα κλοκ avatar
  καπα κλοκ 06/10/2012 13:05:47

  Ευτυχως που υπαρχει και ο Χρυσανθος

 17. Maximus Decimus avatar
  Maximus Decimus 06/10/2012 13:14:28

  ....για να έχουν αποκλειστικά οι γυναίκες του πολιτικού ρεπορτάζ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.