#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/08/2010 07:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Κοινωνικό Μνημόνιο» και πράσινα άλογαΚαινούργιο κοσκινάκι μου και που να σε κρεμάσω. Μ’ αυτή τη λογική η κυβέρνηση, ένα ακριβώς χρόνο μετά τις προεκλογικές υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα αποφάσισε να ξαναπαίξει το χαρτί των δεσμεύσεων και της καλλιέργειας προσδοκιών. Μάλιστα το εμφανίζει ως νέο επεισόδιο στο έργο κι όχι για μια ακόμη προσπάθεια εξαπάτησης του κόσμου.

Το νέο κοσκινάκι θα λέγεται «Κοινωνικό Μνημόνιο», θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 3 του Σεπτέμβρη και θα περιγραφεί αναλυτικά στη Διεθνή Εκθεση Θεσσσαλονίκης. Θα περιλαμβάνει γενικόλογες δεσμεύσεις για αναπτυξιακά θέματα, για βοήθεια στους φτωχούς, για μέτρα που θα απαλύνουν τους περισσότερους που υπέστησαν σοκ από τις περικοπές και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Ηδη τα καθεστωτικά κανάλια και οι εφημερίδες έχουν αρχίσει να αναπαράγουν τις διαρροές του Μαξίμου για σκληρή δουλειά που γίνεται αυτή την περίοδο στα υπουργεία ώστε να παρουσιαστούν τα μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα για να πάρει μπροστά η οικονομία. Επίσης, μαγειρεύονται μέτρα για τους ασθενέστερους, χωρίς φυσικά κάτι συγκεκριμένο ή κάποιες αυξήσεις σε χαμηλούς μισθούς και συντάξεις που θα μπορούσαν να δώσουν ανάσες. Αλλωστε, αν υπήρχε αυτή η προοπτική για ποιο λόγο να αδειάσουν τις τσέπες του κόσμου πριν από λίγους μήνες;

Η απάτη θα έχει και περιτύλιγμα αφού θα επιλεγεί η 3η του Σεπτέμβρη, ημέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ έτσι ώστε να δοθεί η εντύπωση της  επιστροφής στις παραδοσιακές κοινωνικές αξίες του κόμματος (τρομάρα τους οι επικοινωνιολόγοι στο Μαξίμου).

Οπότε, αν ακούσετε πολλά λόγια το επόμενο 15θήμερο κρατείστε μικρό καλάθι. Μην περιμένετε ανάσα, αντιθέτως να περιμένετε νέα μέτρα που θα προβλέπουν μειώσεις προσωπικού αλλά το κυριότερο νέες περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων λόγω του ενιαίου μισθολογίου.

Επίσης, ο χειμώνας αναμένεται βαρύς λόγω των υψηλών τιμών στα προϊόντα και της γενικευμένης ακρίβειας. Για όλα αυτά δε θα μιλήσει φυσικά ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Τα πάντα θα περιστραφούν γύρω από τις προσπάθειες του κόσμου που έχουν αποτέλεσμα, από το νοικοκύρεμα στην οικονομία, από τα καλά αποτελέσματα που έχουν αρχίσει να φαίνονται και άλλα τέτοια όμορφα.

Γι’ αυτό, «Κοινωνικό Μνημόνιο» και πράσινα άλογα, μη ξεγελιέστε. Ένα είναι το Μνημόνιο, αυτό του ΔΝΤ, το πολύ – πολύ να ακολουθήσει δεύτερο χειρότερο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Misha avatar
  Misha 09/08/2010 09:55:05

  H ΔΕΘ πρέπει να γίνει το Σηάτλ του ΓΑΠ.
  Εκτός αν έχουμε παγώσει από τον τρόμο ή αν έχουμε αποβλακωθεί από τους Καψήδες...

 2. Orestios avatar
  Orestios 09/08/2010 10:12:34

  Είναι γιατί δεν έχει φάει γιαούρτωμα κανένας μέχρι τώρα. Μόλις πέσει το πρώτο γιαουρτάκι θα έρθουν στα συγκαλά τους.

 3. Dimi avatar
  Dimi 09/08/2010 12:04:17

  Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου
  όπως την θέλεις,
  τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
  Oσο Mπορείς: Μην την Eξευτελίζεις!

  Μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου
  Μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες,

  Μην την Eξευτελίζεις πηαίνοντάς την,
  γυρίζοντας συχνά κ’εκθέτοντάς την,

  στων σχέσεων και των συναναστροφών
  την Καθημερινή Ανοησία!

  Ως που να γίνει σα μιά ξένη φορτική.

  ~Κωσταντίνος Καβάφης: «Οσο Mπορείς»

 4. zackii avatar
  zackii 09/08/2010 12:20:14

  θυμάστε τον κοινωνικό μισθό?

 5. lamοgios avatar
  lamοgios 09/08/2010 14:44:38

  "Κοινωνικό μνημόνιο" έ;
  Γιατί μου θυμίζει τον "κοινωνικό μισθό" του πατέρα του τη δεκαετία του 80;
  Επιμένω, μας δουλεύουν ή μου φαίνεται;

 6. ΚΕΡΤ avatar
  ΚΕΡΤ 09/08/2010 17:42:54

  Μας δουλεύουν κανονικά .Ειναι μαννούλες στα κόλπα και στίς επικοινωνιακές παρλαπίπες οι χουνταίοι

 7. Vangel avatar
  Vangel 09/08/2010 18:03:59

  Στο χωρίο μου λένε "να σε κάψω Γιάννη να σ' αλείψω με τη μύξα μου να γειάνει". Και το γιαουρτάκι μη το πετάμε καλύτερα να το φάμε έχει ακριβύνει κιόλας. Η ροχάλα είναι πιο φτηνή και τζάμπα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.