#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/09/2011 08:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κοινωνικός αυτοματισμός και στην Παιδεία;Το χάος με τα πανεπιστήμια και με τις περισσότερες από 230 σχολές που τελούν υπό κατάληψη έχει μια σημαντική πτυχή. Αυτή της εφαρμογής του νόμου Διαμαντοπούλου που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Σύμφωνα με αυτόν όταν η κατάληψη είναι ποινικό αδίκημα και κάποιος υποβάλει μήνυση θα πρέπει να παρέμβει η αστυνομία. Αν π.χ. ένας γονιός κάνει μήνυση γιατί το παιδί του χάνει τις εξετάσεις ή γιατί δεν μπορεί να εγγραφεί στη σχολή του και να ξεκινήσει μαθήματα θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση της δικαιοσύνης και της αστυνομίας.

Μέχρι πρότινος η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου καθόριζε πότε μια κατάληψη είναι ποινικό αδίκημα με τα γνωστά αποτελέσματα αφού ποτέ δεν γινόταν τίποτε ακόμη κι αν εξωπανεπιστημιακοί τα έκαναν γυαλιά καρφιά.

Τώρα, λοιπόν, που η πολυπράγμων κ. Διαμαντοπούλου θέλει να αλλάξει το πανεπιστήμιο και να συγκρουστεί με το κατεστημένο, θα εφαρμόσει το νόμο;

Διότι μπορεί οι νόμοι να υπάρχουν αλλά θα πρέπει και να εφαρμόζονται. Και για να εφαρμοστούν θα πρέπει να υπάρχουν ισχυρές πολιτικές αποφάσεις από κυβερνήσεις που δεν φοβούνται.

Είναι από όλους παραδεκτό ότι οι καταλήψεις δεν κάνουν κακό στην κακή κυβέρνηση και το νόμο της. Κάνουν κακό στους φοιτητές που θέλουν να δώσουν εξετάσεις και καίγονται και στους νέους φοιτητές που δεν μπορούν να εγγραφούν και κινδυνεύουν να χάσουν εξάμηνο πριν καν μπουν στη σχολή τους.

Τι θα κάνει λοιπόν το υπουργείο Παιδείας για την ομαλή λειτουργία των πανεπιστημίων; Απλά θα περιμένει πότε θα εκραγεί η κοινωνία ενάντια στα παιδιά της; Και στην εκπαίδευση κοινωνικός αυτοματισμός δηλαδή;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ο Μήτσος avatar
  ο Μήτσος 05/09/2011 08:30:18

  Τώρα που έλυσε το Πασόκ τα προβλήματα της οικονομίας, έχει την άνεση να λύσει και τα θέματα της παιδείας με την ησυχία του... Ειδικά η υπουργός που έκανε καριέρα μέσω της κομματοσκυλίας θα καθαρίσει τα κομματόσκυλα από τα πανεπιστήμια...

  • αδαμαστος avatar
   αδαμαστος @ ο Μήτσος 05/09/2011 11:23:41

   Αυτοδιοίκητο, μόνο για τη μόρφωση όχι για τα κονδύλια.
   Τι προσέφεραν στη κοινωνία με το ερευνητικά τους προγράμματα; Που πήγαν τόσα λεφτά; Τζαγκουαρ, μπεντέδες και βίλες.
   Οικογενειοκρατία. Χάθηκε η ισονομία από τους ίδιους διδάσκοντες.
   Βαθμολογική αυθαιρεσία. Κομματισμός. Καθηγητές ΑΕΙ που φοροδιαφεύγουν , παράδειγμα για τους σπουδαστές τους. Πόσοι θα περνούσαν επιτυχώς ψυχολογική εξέταση;
   Τρία παιδιά έστειλα σε πανεπιστήμια με μοναδικό αίτημα να τους επιστρέφουν οι καθηγητές τα γραπτά τους. Αυτά, που βαθμολογούνται μέσω ανεμιστήρα. Όπως γίνεται στα σοβαρά πανεπιστήμια. Πως θα βελτιωθεί ο φοιτητής, αν δεν γνωρίζει τα λάθη του. Αλλά το αλάθητο του πανεπιστημιακού δεν το επιτρέπει.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ο Μήτσος 05/09/2011 12:04:39

   Μα, δεν το ξέρεις; Οι νεογενίτσαροι είναι οι πιο παθιασμένοι. Θυμήσου απλώς τον Σαούλ, απηνή διώκτη του Ιησού, που έγινε κατόπιν ο Απόστολος Παύλος.

 2. juliet avatar
  juliet 05/09/2011 09:17:36

  Με λίγα λόγια ο ένας να κατηγορεί τον άλλο και το Κράτος Πόντιος Πιλάτος.
  Η Αννούλα ξέρει καλά αυτά τα τερτίπια ........εκείνος ο Αρης που βρίσκετε; έτσι ρωτάω ,αν είναι καλά .

  • Vassilis avatar
   Vassilis @ juliet 05/09/2011 10:44:53

   Η Άρης απ' ότι είδα την χειροκρόταγε μεσ' τη βο(υ)λή...

 3. Νίκος Βαρσακέλης avatar
  Νίκος Βαρσακέλης 05/09/2011 10:36:12

  Δεν χρειάζονται όλα τα παραπάνω. Εάν δεν κάνω λάθος η καταληψη δημοσίου κτιρίου είναι αδίκημα που διώκεται αυτεπαγγέλτως. Μέχρι πριν απο λίγες μέρες οι πρυτάνεις ήταν η αιτία όλου του κακου με τις καταλήψεις διότι δεν επέτρεπαν την αστυνομία να μπει στο πανεπιστήμιο. Σήμερα η υπουργός μας λέει τα ίδια. Ας εφαρμόσει το νόμο της και να αναλάβει το κόστος. Φτάνει το διαχρονικό κρυφτούλι της αποφυγής της ευθύνης. Ούτε κοινωνικός αυτοματισμός ούτε τίποτε. Ιδού η Ρόδος! Ας δούμε και το πήδημα!!! και να μετρήσουμε "πόσα απίδια έχει ο σάκος"

 4. Kargia avatar
  Kargia 05/09/2011 10:39:46

  Αφού και η ίδια αποκαλούσε " μεγάλο στοίχημα" την εφαρμογή του νόμου, δείγμα του ότι δεν πιστεύε ότι μπορεί να εφαρμοστεί, ειδικά το κομμάτι του ασύλου. Η κατάντια σε όλο το μεγαλείο της. Να ψηφίζεις νόμο που να αισιοδοξείς να εφαρμοστεί...

 5. etsi_kai_allios avatar
  etsi_kai_allios 05/09/2011 10:47:56

  Η Διαμαντοπούλου δεν έχει πλέον καμιά ευθύνη. Η ευθύνη είναι του κου Παπουτσή. Του την έφερε μια χαρά, του πρώην προέδρου της ΕΦΕΕ, η Αννούλα χαχαχα

 6. tpe avatar
  tpe 05/09/2011 11:33:53

  Η ευθύνη είναι δική μας.
  Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι μία μήνυση για παράβαση καθήκοντος σε έναν εισαγγελέα υπηρεσίας που ΔΕΝ θα ζητήσει την επέμβαση της αστυνομίας στο πρώτο συμβάν κατάληψης.
  Θα το κάνουμε;

 7. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 05/09/2011 12:06:18

  Η υποτιθέμενη "κατάργηση" του ασύλου είναι ένα πουκάμισο αδειανό και χιλιοτρυπημένο. Για όσους θριαμβολογούν ότι πέτυχαν την κατάργηση, απλά υπενθυμίζω ότι αυτό που θα ισχύει τώρα για τα πανεπιστήμια, ίσχυε μέχρι τώρα για τα σχολεία της μέσης εκπαίδευσης. Αποτέλεσε μήπως αυτό ανασταλτικό παράγοντα για τις καθιερωμένες πλέον καταλήψεις σχολικών κτηρίων μέσης εκπαίδευσης κάθε φθινόπωρο; Είδατε πολλές φορές την αστυνομία να εκκενώνει κτήρια λυκείων ή γυμνασίων;

  Και υπάρχει και το προηγούμενο του "αντικαπνιστικού" νόμου που ψηφίστηκε για να τον γράφει ο κάθε "επιχειρηματίας" του φραπέ στα παλαιά τραπεζοκαθίσματά του.

  Όπως έχω γράψει το φαινόμενο “άσυλο” υπήρξε το αποτέλεσμα, και όχι η βασική αιτία, της παθογένειας, το οποίο βέβαια με τη σειρά του ανατροφοδοτεί έναν φαύλο κύκλο καταστροφικής ανοησίας.

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ Professor Moriarty 05/09/2011 13:21:55

   Το άσυλο ήταν το τυράκι και γιατί όχι και το άλλοθι για να ψηφίσει τον νόμο και η ΝΔ.

 8. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 05/09/2011 12:15:03

  Πες τα, βρε Προφέσσορα, γιατί όταν -σε άλλη ανάρτηση- ο Επώνυμος κι εγώ είχαμε εκφράσει επιφυλάξεις για το αν θα εφαρμοστεί ο νόμος στο σκέλος του λεγόμενου "ασύλου", κάποιοι άλλοι έσπευδαν να μας πουν Κασσάνδρες.

  Και η ατιμωρησία που επικράτησε με τον αντικαπνιστικό νόμο, είδες τώρα σε τι αποθράσυνση οδηγεί τους καφετεριάδες: μολονότι εφάρμοσαν κανονικά την αύξηση του ΦΠΑ στις τιμές των "προϊόντων" τους, διακήρυξαν ότι δεν θα αποδίδουν τον ΦΠΑ που εισπράττουν!

  • Iokasti@gr avatar
   Iokasti@gr @ Αυριανιστής 05/09/2011 12:26:21

   Ο νομος για το ασυλο θα εφαρμοστει!! Ειτε το θελουν μερικοι, ειτε οχι!

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Iokasti@gr 05/09/2011 12:28:19

    Όπως εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος;

    • Iokasti@gr avatar
     Iokasti@gr @ Αυριανιστής 05/09/2011 12:39:47

     ο νομος για το ασυλο πρεπει να εφαρμοστει εαν θελουμε τα πανεπιστημια μας επιτελους να αναπνευσουν!!!
     ειμαστε υπερ της εφαρμογης του νομου φιλε αυριανιστη!!
     και δεν νομιζω να επιχαιρεται κανεις με την καταστροφη των ελληνικων δημοσιων πανεπιστημιων!!

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ Iokasti@gr 05/09/2011 12:42:11

      Άλλο το "είμαι υπέρ" της εφαρμογής, κι άλλο το τι πιστεύω ότι τελικά θα συμβεί.

     • Aίθρα avatar
      Aίθρα @ Iokasti@gr 05/09/2011 15:40:41

      Κι εγώ ήμουν και είμαι υπέρ της εφαρμογής του νόμου, Ιοκάστη (το λέω γιατί θυμάμαι εδώ άρθρα που επέχαιραν με την προοπτική των κινητοποιήσεων). Δεν το βλέπω όμως να γίνεται.

 9. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ avatar
  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 05/09/2011 14:24:29

  Μακάρι αυριο το πρωί να μπεί η αστυνομία μεσα στα κεντρα στρατολόγησης και εκπαίδευσης κοματόσκυλων και αναρχικών και να πετάξει με τις κλοτσιές τα φασιστόμουτρα που εχουν διαλύσει τα πανεπιστήμια.
  Φτάνει πια με αυτη την γελοιότητα!

 10. Χρηστος avatar
  Χρηστος 07/09/2011 01:33:41

  "Είναι από όλους παραδεκτό ότι οι καταλήψεις δεν κάνουν κακό στην κακή κυβέρνηση και το νόμο της. Κάνουν κακό στους φοιτητές που θέλουν να δώσουν εξετάσεις και καίγονται και στους νέους φοιτητές που δεν μπορούν να εγγραφούν και κινδυνεύουν να χάσουν εξάμηνο πριν καν μπουν στη σχολή τους."

  Γαμώτο! Μπερδευτήκαμε τότε 450 άτομα σήμερα στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας που πήραμε απόφαση για κατάληψη... Μας ξεγελάσανε όλους!

  Τι ακριβώς θα έπρεπε να κάνει η φοιτητική κοινότητα; Να χειροκροτήσει και να δεχτεί το νομοσχέδιο;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.