#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/04/2011 20:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κοινωνική και πολιτική συμμαχία για την αναδιανομή πλούτου και εισοδήματοςΕπανέρχεται ο Αλέξης Τσίπρας στην πρότασή του να συγκροτηθεί «μια ευρύτατη κοινωνική και πολιτική συμμαχία» με πρώτο και κύριο στόχο την αναδιανομή του πλούτου και του εισοδήματος. Μιλώντας στα Χανιά ο πρόεδρος του ΣΥΝ εκτίμησε ότι «ωριμάζουν οι συνθήκες για ένα κίνημα που θα απαιτήσει τον έλεγχο του δημόσιου χρέους και την επιθετική επαναδιαπραγμάτευσή του με στόχο τη διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του», καθώς το χρέος σήμερα δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί. Αναφέρθηκε ακόμη σε ένα «σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας» προτείνοντας να ξεκινήσει από τον έλεγχο του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

«Μιλάμε για την ανάγκη οι τράπεζες να εξυπηρετούν πια το δημόσιο συμφέρον και όχι το συμφέρον των μετόχων τους», είπε και πρότεινε α) τη δημιουργία μιας τράπεζας ειδικού σκοπού για τη χρηματοδότηση, δανειοδότηση και στήριξη των  μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και β) την αξιοποίηση («όχι την εκποίηση») της δημόσιας περιουσίας «μέσα από μια διαδικασία που θα μπορέσει να αποκομίσει πόρους και για δημόσιες επενδύσεις και για τη στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων, για τη στήριξη αυτού που ονομάζουμε κοινωνική συνοχή».

Αναφερόμενος στην οικονομία ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «το φάρμακο που επιλέγουν για να αντιμετωπίσουν την ασθένεια της κρίσης είναι πιο επιβλαβές από την ίδια την ασθένεια, ότι το μίγμα πολιτικής και μέτρων που επιλέγουν για να αντιμετωπίσουν την κρίση μας βυθίζει ακόμα πιο βαθιά μέσα στην κρίση, γιατί αναπαράγει τα ελλείμματα και το χρέος». Τόνισε ότι είναι αναγκαιότητα η απεμπλοκή της Ελλάδας από το μνημόνιο, ενώ «συνέστησε» τα νέα μέτρα να μην ανακοινωθούν την προσεχή Παρασκευή, που είναι η επέτειος της βύθισης του Τιτανικού, αλλά την επόμενη Παρασκευή που είναι η Μεγάλη Παρασκευή…

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. what avatar
  what 11/04/2011 20:56:13

  Εντάξει, οι Πακιστανοί είναι μαζί σας.

  Και κάποιοι άλλοι που έχουν Υπατίτιδα.

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ what 11/04/2011 21:06:42

   Ξεκόλλα. Και βγάλε το κεφάλι σου από την άμμο.

 2. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 11/04/2011 21:34:54

  «Μιλάμε για την ανάγκη οι τράπεζες να εξυπηρετούν πια το δημόσιο συμφέρον και όχι το συμφέρον των μετόχων τους»

  Επισήμανση απλώς στο "ανάγκη" : είναι η κομψή διατύπωση της κομουνιστικής ιδεολογίας όταν ονειρεύεται να βάλει ζουρλομανδύα στην πραγματικότητα. Καλή τύχη, σύντροφοι !

  Εκεί, στην εποχή του χαλκού : Μία Ελληνική Κεντρική Τράπεζα, με το "κεντρική" τεράστιο, τετράγωνο, σκληρό. Στάχυ απ'τη μιά, σφυρί απ'την 'άλλη. Καμιά φορά πιστεύω οτι πρόκειται απλά για λάτρεις του στύλ, προχωρημένα φάσιον βίκτιμς του σοσιαλιστικού τρέντ και τίποτ'άλλο.

  • drider avatar
   drider @ τσώφλι πασατέμπου 11/04/2011 22:51:05

   Κοίτα να δεις, έτσι όπως το πάνε οι τράπεζες, βλέπω να κρατικοποιούνται κάποιες. Ίσως και όχι, είναι πολλά τα λεφτά... Ίσως να μπορούμε απλώς και με λιγότερες τράπεζες.

 3. jkr avatar
  jkr 11/04/2011 21:44:41

  Ο Τσίπρας είναι στον σωστό δρόμο και στη Βουλή δίνει ρέστα...ένα minimum συνεννόησης με την Αριστερά είναι στις μέρες μας απαραίτητο.

 4. ΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΕΙΑ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΕΙΑ 11/04/2011 21:47:45

  Αυτή τη φορά τουλάχιστον δείχνει ότι κάααααατι αρχίζει να καταλαβαίνει. Τόσα χρόνια ο ΣΥΝ το μόνο που έκανε ήταν να συντηρεί το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία για να μην κυβερνά η "δεξιά". Τώρα ας το λουστούν.

 5. ierofantis avatar
  ierofantis 11/04/2011 22:28:51

  Από την ανάρτηση χρησιμοποιώ δύο χωρία που αποδίδονται στον Πρόεδρο του ΣΥΝ.

  "...την αξιοποίηση («όχι την εκποίηση») της δημόσιας περιουσίας «μέσα από μια διαδικασία που θα μπορέσει να αποκομίσει πόρους και για δημόσιες επενδύσεις και για τη στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων, για τη στήριξη αυτού που ονομάζουμε κοινωνική συνοχή.."

  "...το φάρμακο που επιλέγουν για να αντιμετωπίσουν την ασθένεια της κρίσης είναι πιο επιβλαβές από την ίδια την ασθένεια, ότι το μίγμα πολιτικής και μέτρων που επιλέγουν για να αντιμετωπίσουν την κρίση μας βυθίζει ακόμα πιο βαθιά μέσα στην κρίση, γιατί αναπαράγει τα ελλείμματα και το χρέος".

  Σας θυμίζουν κάτι...;

  • drider avatar
   drider @ ierofantis 11/04/2011 23:01:13

   Στο πρώτο απόσπασμα που επισημαίνεις υπάρχει το χωρίο "για δημόσιες επενδύσεις και για τη στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων, για τη στήριξη αυτού που ονομάζουμε κοινωνική συνοχή"

   Αυτό δεν ξέρω αν ταυτίζεται με τη θέση της ΝΔ... Η οποία έχει πράγματι πει για αξιοποίηση, αλλά με σκοπό την ελάφρυνση του δημοσιονομικού χρέους, άρα για αποπληρωμή των δανειστών μας.

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ drider 11/04/2011 23:05:50

    Τα ασφαλιστικά ταμεία είναι κάτοχοι ομολόγων του Δημοσίου.

    Άρα κάτοχοι δημοσίου χρέους.

    Άρα δανειστές.

    Άρα, αν πληρώσεις τους δανειστές που λέγονται ασφαλιστικά Ταμεία α) μειώνεις το χρέος, β) στηρίζεις με ρευστότητα τις ανάγκες των Ταμείων και βελτιώνεις τα αποθεματικά τους...

    • drider avatar
     drider @ ierofantis 11/04/2011 23:23:22

     Φυσικά και υπάρχει διάκριση μεταξύ ασφαλιστικών ταμείων, τραπεζών και άλλων δανειστών μας. Απλώς δεν έχω ακούσει τη ΝΔ να κάνει αυτή τη διάκριση... Και το εργαλείο για τη διάκριση λέγεται ΕΛΕ.

     Τσίπρας: "ωριμάζουν οι συνθήκες για ένα κίνημα που θα απαιτήσει τον έλεγχο του δημόσιου χρέους και την επιθετική επαναδιαπραγμάτευσή του με στόχο τη διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του"

     • ierofantis avatar
      ierofantis @ drider 11/04/2011 23:28:39

      Drider, προφανώς μεταζύ των θέσεων των κομμάτων και δη αυτών της ΝΔ και του ΣΥΝ υπάρχουν διαφορές...

      Απλώς μου δημιουργείται η αίσθηση (μπορεί να είναι και εσφαλμένη) ότι για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, δεν φαίνονται αγεφύρωτες...

     • drider avatar
      drider @ drider 11/04/2011 23:46:09

      Τανγκό είναι και θέλει δύο... Η μουσική της μπάντας είναι η σημερινή συγκυρία.

      Όσο όμορφα και να χορευτεί, όσο και να το ευχαριστηθεί το ζευγάρι και αυτοί που τους παρακολουθούν, κάποια στιγμή θα σταματήσει να παίζει η μουσική.

      Αλλά αν έχουν γίνει τα παραπάνω, σημαίνει ότι η συγκυρία θα έχει ξεπεραστεί με ωραίο τρόπο, και εγώ προσωπικά θα είμαι παραπάνω από ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα...

 6. Ηλίας Πιερίδης avatar
  Ηλίας Πιερίδης 11/04/2011 22:35:55

  ....ξεκίνησε η κατάληψη των χειμερινών ανακτόρων.........

 7. ierofantis avatar
  ierofantis 11/04/2011 23:54:00

  Οψόμεθα...

  Πρίν το χορό, αν ποτέ αυτός γίνει, θα δούμε πολλούς ερωτοτροπιασμούς...

  Έτσι άλλωστε δεν ξεκινά ένα παθασμένο Τάνγκο...;

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ ierofantis 11/04/2011 23:54:22

   ...παθιασμένο...

 8. trooper avatar
  trooper 12/04/2011 02:33:59

  ρε παιδια...απεναντι στους ανθελληνες (τους πρασινους) , δεν ειναι καιρος να τα βρουμε?

 9. kiki avatar
  kiki 12/04/2011 08:03:38

  @ ιεροφαντη,
  το τανγκο ο πιο ερωτικος χορος, οντως χορευεται με δυο , ειναι καθαρα ομως ταξικος χορος , αν καταφερουμε να δωσουμε να καταλαβουν οι συνελληνες, οι αρχηγοι των κομματων, οτι αυτη η κατασταση πληγωνει δεξιους και αριστερους και ο στοχος ειναι οι δωσιλογοι εθνοπροδοτες θα ειναι το μεγιστο κερδος για την πατριδα μας.
  Η αριστερα η συγκεκριμενη του συνασπισμου δεν φοβαται συνεργασιες μενει να δουμε την υπερβαση της δεξιας.
  το τανγκο ειναι ο πιο ερωτικος χορος, ας τον κανουμε λοιπον τον δικο μας χωρο αγαπης για την πατριδα μας.

 10. tripto avatar
  tripto 12/04/2011 09:28:06

  H (ελληνική πάντοτε) Aριστερά εν πολλοίς είναι σωστή αναφορικά με τις οικονομικές της προτάσεις.
  Δυστυχώς όμως η μάστιγα του αριστερισμού και της μεταναστολαγνείας - αλλοίωσης της κοινωνικής συνοχής και ιστού μας για υποτιθέμενα (αβέβαια και φαντασιακά ) οφέλη τους είναι η κερκόπορτα τέτοιων συμμαχιών.
  Φυσικά αν ο Τσίπρας χαμηλώσει τους τόνους των ΜΚΟ κηφήνων του, ίσως, τότε ίσως θα αχνοχαράξει ένα πεδίο συνδράσεως. Μέχρι τότε, όμως, εάν και εφόσον συμβεί τούτο, η ελληνική αριστερά θα πρέπει να θεωρείται περίπου ως επέκταση των φραπεπαναστατών της κατακα(η)μμένης Πλατείας.

 11. Kαθιστός Ταύρος avatar
  Kαθιστός Ταύρος 12/04/2011 13:07:49

  Eχω μια μικρή "αθώα" ένσταση στους διαχειριστές της σελίδας .
  Μήπως η προβολή των δραστηριοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ υποκρύπτει την διεμβοληση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ και όχι την ανάδειξη των καλών (έστω λίγων) θέσεων τους???!!!
  Οχι τιποτε άλλο αλλά μέχρι πέρυσι ή μάλλον καλύτερα μέχρι τις εκλογές τις βουλευτικές που έγιναν ο χλευασμός αυτού του κοματιού της αριστεράς ήταν απύθμενος !!
  Κάτι φωτογραφίες του ψαριανού με κοκκινα πολυτελή θυμάμαι ..κάτι για δήθεν αριστερούληδες θυμάμαι κ.λ.π.

  Σας παρακαλώ εάν δεν ισχύει αυτό διορθώστε με !!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.