#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/02/2013 18:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότεςΠαίζοντας εντός έδρας οι κόκκινοι αγροτοσυνδικαλιστές του Βαγγέλη Μπούτα κατάφεραν τελικά να καπελώσουν, όσο μπορούσαν τη συνάντηση των εκπροσώπων των αγροτών οι οποίοι αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αλλά με έντονες… φυγόκεντρες τάσεις. Αίσθηση επίσης προκάλεσε η απουσία αγροτοσυνδικαλιστών που πρωτοστατούν στην Πρωτοβουλία, από τη Δράμα, από το Κάστρο Βοιωτίας, αλλά και από το μπλόκο των ροδακινοπαραγωγών στην Κουλούρα Ημαθίας.

Οι αγρότες αποφάσισαν να συστήσουν επιτροπές, προκειμένου να υπάρξει ένα μπλόκο σε κάθε νομό και να κλείνουν τις εθνικές οδούς για μία ώρα κάθε μέρα από τις 2 έως τις 3 το μεσημέρι. Επίσης, θα επιδιώξουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ενώ θα κάνουν καταλήψεις σε κτίρια της ΔΕΗ, του ΕΛΓΑ και σε εφορίες.

Ήταν, πάντως, εμφανής ο διχασμός στις τάξεις των αγροτών καθώς κάποιοι προσπαθούν να καπελώσουν τον δίκαιο σε πολλές περιπτώσεις αγώνα τους. Όπως π.χ. οι συνδικαλιστές που πρόσκεινται στο ΚΚΕ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ που έστειλε στα μπλόκα τον Π. Λαφαζάνη.

Ο κ. Λαφαζάνης, επιχείρησε να πάει στη συνέλευση στη Νίκαια αλλά ουσιαστικά εκδιώχθηκε από τον Βαγγέλη Μπούτα και τους κόκκινους αγροτοσυνδικαλιστές. Ο κ. Μπούτας σε υψηλούς τόνους τον προέτρεψε να πάει στο μπλόκο της Νίκαιας αν επιθυμεί να κάνει δηλώσεις. Στο μπλόκο είναι οι αγρότες. Εκεί να πας… δεν έχουμε διώξει κανένα, μόνον έναν διώξαμε… Εδώ ήρθαμε εμείς… είδαμε φως και μπήκαμε; είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπούτας.

Μία εκ των αποφάσεών τους οι αγρότες την έθεσαν σε άμεση υλοποίηση, καθώς, μετά την ολοκλήρωση της τρίωρης συνεδρίασης- και στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας -κατάφεραν αρκετές εκατοντάδες από αυτούς να ανέβουν επί του ΠΑΘΕ, παρά τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου και παραμένουν διαμαρτυρόμενοι, έχοντας αποκλείσει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Τη Δευτέρα το πρωί έχει προγραμματιστεί συνάντηση των αγροτών στα μπλόκα της Χρυσούπολης Νέστου και της Μαυρολεύκης προκειμένου να ενημερωθούν από τους εκπροσώπους τους για τη συνάντηση που έγινε στη Λάρισα ώστε να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Μπλόκα υπάρχουν ακόμη: στο νομό Ημαθίας, στην κομβική διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών – Θεσσαλονίκης και Σερρών – Προμαχώνα, στον κόμβο των Κερδυλλίων, παραπλεύρως της εθνικής οδού Σερρών- Καβάλας, ενώ μία μικρότερη δύναμη αγροτών με τρακτέρ βρίσκεται έξω από το Ροδολίβος του Δήμου Αμφιπόλεως.

Σε Έβρο και Ροδόπη οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής – Ξάνθης.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νεστωρίδης avatar
  Νεστωρίδης 11/02/2013 08:06:03

  Αρκετά με τους αγροτοσυνδικαλιστές.
  Ο Ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι κάθε χρόνο οι αγρότες παίρνουν 5-7 δισ. Ευρώ χωρίς να υπολογίσουμε την κρατική ενίσχυση του ΟΓΑ.
  Οι αγρότες ΔΕΝ πληρώνουν φόρους και κλέβουν το κράτος με την επιστροφή ΦΠΑ
  Οι αγρότες απασχολούν παράνομους μετανάστες κλέβοντας το ΙΚΑ και στερώντας την εργασία από άνεργους Έλληνες.
  Οι αγρότες χρωστούν στο κράτος 500 εκατ. Ευρώ που τους έδωσε ο Χατζιγάκης μετά απο τον αισχρό εκβιασμό που έκαναν πριν απο 5 χρόνια (έκλεινα πάλι την εθνική οδό), για το ποσό αυτό θα τιμωρηθούμε μάλλον απο την ΕΕ (λόγω παράνομης ενίσχυσης) η οποία ήδη μας έχει ζητήσει να τα επιστρέψουν οι αγρότες.
  Εκείνοι που μας εκβιάζουν ΔΕΝ είναι οι αγρότες που εργάζονται σκληρά για τον επιούσιο αλλά οι τσιφλικάδες της Θεσσαλίας που απασχολούν σκλάβους.
  Ας μάθουν οι κακομαθημένοι αγρότες ότι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και όχι δημόσιοι υπάλληλοι και ότι πρέπει να εργάζονται για να ζούν.
  Ας μάθουν επιτέλους οι κακομαθημένοι μεγαλοαγρότες ότι οι εθνικοί δρόμοι είναι δημόσια περιουσία και ότι υπάρχουν νόμοι επιτέλους σε αυτήν την χώρα περί παρεμπόδισης των συγκοινωνιών (ας μην στρέφονται εναντίον του δημοσίου συμφέροντος και της δημοκρατίας).
  Η κυβέρνηση καλείται να μαζέψει τους παράνομους απο τους δρόμους, να ελευθερώσει τους δρόμους απο τους εκβιαστές (σε τι διαφέρουν απο τους κλέπτες των δρόμων του Μεσαίωνα;).
  ΔΕΝ με ενδιαφέρουν τα όποια αιτήματά τους την στιγμή που με εκβιάζουν

  • euagelos avatar
   euagelos @ Νεστωρίδης 11/02/2013 11:49:11

   Αν δε θες να εκβιάζεσαι, πρέπει είτε να φροντίσεις να φτιάξεις δίκαιη κοινωνία ή να παράγεις μόνος σου όλα τα καταναλωτικά αγαθά σου, της τροφής σου συμπεριλαμβανομένης.

 2. Νεστωρίδης avatar
  Νεστωρίδης 11/02/2013 08:27:13

  Αφού ο Μπούτας και οι οπαδοί του είναι κομμουνιστές γιατί δεν δίνουν την περιουσία τους σε ένα κοινό ταμείο και να εισπράττουν απο αυτό όσοι και άσα έχουν ανάγκη (θεμελιώδης κομμουνιστική αρχή), σε αυτό το πείραμα ΔΕΝ τους εμποδίζει το κράτος, η εκκλησία και οι καπιταλιστές.
  ΔΕΝ το κάνουν γιατί γνωρίζουν το αποτέλεσμα πως θα είναι μια μεγάλη αποτυχία, γιαυτό είναι επικίνδυνοι υποκριτές (ας μην ξεχνάμε ότι οι αγρότες ΟΛΟΙ έχασαν τα αγροκτήματά τους στην Σοβιετία με βίαιο τρόπο)

  • bezoyvios avatar
   bezoyvios @ Νεστωρίδης 11/02/2013 15:49:20

   Δεν μας λες τι επάγγελμα κάνεις και μας
   για να δούμε και συ πώς εκβιάζεις

 3. Nεστωρίδης avatar
  Nεστωρίδης 11/02/2013 17:48:55

  euagele ζούμε σε μία διεθνοποιημένη οικονομία, άν οι μεγαλοαγρότες του κάμπου δεν μπορούν να μου δώσουν το σιτάρι που χρειάζομαι (το βαμβάκι που καλλιεργούν ας το φάνε οι ίδιοι, χρόνια τώρα τους λένε να αλλάξουν καλλιέργεια γιατί καταναλώνει πολύ νερό) παρά το γεγονός ότι παίρνουν το μεγαλύτερο μέρος απο τα 6-7 δις Ευρώ τον χρόνο τότε ας κάνουμε εισαγωγή απο την Ουκρανία, θα μας κοστίσει πολύ λιγότερο.
  Ας αλλάξουν καλλιέργειες αν δεν μπορούν να πουλήσουν το προϊόν τους στις τιμές της αγοράς, ας κάνουν εξαγωγές. ΔΕΝ μπορούν να κάθονται στο καφενείο και να περιμένουν τις επιδοτήσεις που τους υπόσχεται ο κάθε πολιτικάντης, τα ψέματα τέλειωσαν ζούμε σε εποχή ανταγωνισμού.

  • euagelos avatar
   euagelos @ Nεστωρίδης 11/02/2013 19:42:35

   Αυτό σου λέω και εγώ αγαπητέ μου! Στην παγκοσμιοποιημένη εποχή ανταγωνισμού, που την έχουν κάνει σημαία ΚΑΙ οι από κάτω, αν δεν φροντίσεις να έχεις δίκαιη κοινωνία, θα σε εκβιάζει όποιος μπορεί να σε βάλει στο χέρι. Αν δεν είναι οι Έλληνες αγρότες θα είναι οι... Ουκρανοί, οι Γερμανοί, οι Κινέζοι, όποιος προλάβει ή και όλοι μαζί!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.