#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/08/2010 10:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κληρονομική τηλεοπτική δημοκρατία1. Κινήσεις ὅπως ἡ… ἔνθερμη ἀνοχὴ τοῦ Μπακογιάννη στὸ Καρπενήσι εἶναι αὐτοχειριακές. Προσπαθεῖ η Νέα Δημοκρατία νὰ ἀποδείξει ὅτι ἔχει ἀλλάξει σελίδα, μυαλὰ καὶ πρακτικές, κάνει σχετικὲς κινήσεις καὶ ἀνοίγματα, καὶ ἀφήνει νὰ συμβοῦν πράγματα ποὺ ἀποκτοῦν τὸν χαρακτήρα ἀνεκδότου ἀνὰ τὴν ἐπικράτεια μὲ ἀποτέλεσμα οἱ θυσίες/κινήσεις/ἀνοίγματα, ἂν δὲν πᾶνε χαμένες, τοὐλάχιστον νὰ παρουσιάζουν μεγάλη διαρροὴ στὴν ἀποτελεσματικότητά τους. Τὸ πρόβλημα εἶναι τὸ ἑξῆς: μοιάζει τὸ κόμμα νὰ μὴν καταλαβαίνει ὅτι δὲν ἀποκτοῦν ὅλες οἱ κινήσεις τὴν ἴδια δημοσιότητα. Πατάτες ὅπως τοῦ Καρπενησίου ἐντυπώνονται στὸν κόσμο πολὺ περισσότερο ἀπὸ ἄθροισμα λιγώτερο ἢ περισσότερο σημαντικῶν ἀνοιγμάτων.

2. To πρόβλημα με την επιλογή της ανοχής Μπακογιάννη είναι περισσότερο το σκεπτικό με το οποίο την στήριξε ο Μιχαλολιάκος
“…..δεν έχουμε χώρο για υποκρισία και οικογενειοκρατία. Παρά ταύτα….”
Δηλαδή και θα υποκριθούμε (ότι τον θέλουμε;..ότι δεν τον θέλουμε;….ότι δεν έχει σημασία που μητέρα του είναι η κ Μπακογιάννη;) και την οικογενειοκρατία θα σεβασθούμε αφού θα ανεχθούμε ένα υποψήφιο για να τιμήσουμε την μνήμη του πατέρα του και ανεξάρτητα αν τον θεωρούμε τον καταλληλότερο για τον Δήμο.

Κοινώς κουλουβάχατα!

Σχόλια αναγνωστών του Antinews στο: http://www.antinews.gr/?p=59066

ΣΧΟΛΙΑ

 1. armageddon avatar
  armageddon 27/08/2010 11:14:26

  ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ Η ΝΔ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΝΕΟΙ
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΠΑΛΛΙΑ ΤΖΑΚΙΑ ,ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ
  ΑΛΛΑΓΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΑΙ ΣΤΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ,,,

 2. ΒΑBIS & BABIS avatar
  ΒΑBIS & BABIS 27/08/2010 11:32:03

  Τα λάθη εξακολουθούν να γίνονται και είναι χοντρά. Βγάζουμε τον Μιχαλολιάκο στο κανάλι να πει αυτά που είπε. Η βάση τι λέει? Η βάση είναι η εξουσία και κάτι γαλαζοβράκηδες σαν τον Μιχαλολιάκο να πάνε στα σπίτια τους. Δεν ανεχόμαστε τα σφάλματα και τις υποχωρήσεις. Καινούργια άτομα και τέρμα η οικογενειοκρατία.

 3. Γιωργος avatar
  Γιωργος 27/08/2010 12:45:11

  Ευτυχώς που ο Σαμαράς είναι κατά των τζακιών και της οικογενειοκρατίας. Στη Γλυφάδα έβαλε υποψήφιο τον Μιλτο του Βαρβιτσιώτη και στο Καρπενησι τον Κωστα Μπακογιάννη ευγε πρόεδρε!

 4. zackii avatar
  zackii 27/08/2010 12:48:39

  Εχει δυστυχώς παράδοση η ΝΔ στο να πριμοδοτεί τους αντιπάλους της. Θυμηθείτε ότι όταν ήρθε το 2004 δεν άλλαξε κανένα από το σύστημα ΠΑΣΟΚ, αλλά τους διατήρησε ως το τέλος. Τώρα δεν ξέρω τι συμφωνία έχει κάνει ο κος Σαμαράς με την κυρία Μπακογιάννη, αλλά εκείνο που ξέρω σίγουρα είναι ότι ο Νεοδημοκράτης θα την πληρώσει πάλι. Μονά ζυγά το ΠΑΣΟΚ κερδίζει. Και αυτό γιατί είναι ο πιό πιστός υπηρέτης της παγκόσμιας τάξης.
  Και μη μου πει κανείς γιά τον Αντώνη που μαζί του θα φτάσουμε στην κόκκινη μηλιά, το κύμα που θα σαρώσει τα πάντα και λοιπές λαλακίες γιατί τα γαλακτοκομικά έχουν ακριβήνει πολύ...

 5. Orestios avatar
  Orestios 27/08/2010 12:57:03

  Μα δεν καταλαβαίνουν εκεί στην ΝΔ ότι ο κόσμος έχει μπουχτίσει με τον νεποτισμό ανθρώπων που εκ του αποτελέσματος δεν έχουν προσφέρει τίποτα στην Ελλάδα?

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Orestios 27/08/2010 13:33:03

   Συγκρίνοντας ὅλα τὰ διαθέσιμα στοιχεῖα, ἀναλύοντάς τα, ἀντικρούοντας πιθανὰ ἀντεπιχειρήματα καὶ μετερχόμενος πολλὲς μεθόδους γιὰ νὰ καταλήξω σὲ στερρὸ συμπέρασμα, θὰ ἔλεγα ὅτι ΟΧΙ, δὲν ἔχουν πάρει χαμπάρι Χριστό.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 27/08/2010 13:59:34

    Βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και την γυναίκα του Πάγκαλου.

 6. Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
  Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 27/08/2010 13:12:44

  τελικά.... ίδια γεύση...

  όλοι οι ... ευαγγελιστές του "νέου" που φέρνει ο Σαμαράς δήθεν... καταποντίστηκαν με αυτή την ενέργεια-επιβεβαίωση της οικογενειοκρατίας...

  Ευχαριστούμε για την υπενθύμιση του ότι... όλοι ίδιοι είστε...

  (τουλάχιστον ο Καραμανλής διαψεύστηκε αφού ήρθε στην εξουσία η ΝΔ... )

 7. Γιωργος avatar
  Γιωργος 27/08/2010 13:18:45

  Ο Αντώνης ψηφίσθηκε για να ενώσει τη ΝΔ. Αντ αυτού πολιτεύεται σαν η ΝΔ να είναι η ΠΟΛΑΝ όσοι δεν είναι δικοί του τους θεωρεί ως εν δυνάμει υπονομευτές.
  Ο Αντώνης ψηφίσθηκε για να βάλει τέλος στις βαρονίες, τα τζάκια, την οικογενειοκρατία που τόσο έβλαψε την παράταξη. Αντ αυτού υποστηρίζει για δήμαρχο Γλυφάδας τον Βαρβιτσιώτη, στο Καρπενήσι τον Κώστα Μπακογιάννη, ενώ έχει πει το "ναι" για να πολιτευτεί στην Κορινθία ο γιος του Δήμα.
  Ο Αντώνης ψηφίσθηκε για να βάλει νεο αίμα στην παράταξη. Αντ αυτού έχει ως συνομιλητές του τον Παναγιωτόπουλο, τον Μιχαλολιάκο, τον Μανωλη, τον Μαρκόπουλο πολιτικούς αποδεδειγμένα ανίκανους και αποτυχημένους. Ο Σαμαράς εδω και εννιά μήνες πελαγοδρομεί χωρίς σχέδιο χωρίς πυξίδα. Μοναδική σωστή επιλογή του Σαμαρά η θέση του εναντίον του μνημονίου που κινδυνεύει όμως απο την στάση του έως σήμερα. Ο κόσμος δεν θέλει μόνο να ακούει οτι "το μνημόνιο μας καταστρέφει". Αυτό το γνωρίζει. Το δρόμο για την έξοδο απο εκεί με συγκεκριμένες πολιτικές περιμένει. Το έχει γράψει και θα συνεχίζω να το γράφω οτι στις περιφερειακές η ΝΔ θα δοκιμάσει άλλη μια αποτυχία και η δικαιολογία δεν θα είναι ο "Καραμανλής που τα άφησε ρημαδιό" ή οι "τρικλοποδιές" της ντόρας...

 8. Tassos avatar
  Tassos 27/08/2010 13:28:48

  Σιγά τον δήμο Καρπενησίου ρε παιδιά. Κάνετε λες και είναι το Παρίσι και ο φλώρος Μπακογιάννης Σαρκοζί. Οι εχέφρονες ΝΔημοκράτες ας ρίξουν μαύρο στον Ρούλη και ας βγει κανας ανεξάρτητος που να είναι και κάτοικος.

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Tassos 27/08/2010 13:36:24

   Τάσσο δὲν καταλαβαίνεις τὸ πρόβλημα. Ἡ ἐπιλογὴ στὸν "σιγὰ" δῆμο Καρπενησίου ἐντυπώνεται στὸν λαὸ ὡς ἀπείρως σημαντικώτερη, ἀποδεικτικὴ καὶ κυρίως ἀποδεκτικὴ τῆς σηψαιμίας ἀπὸ ἕνα κάρο θετικὲς κινήσεις ποὺ ἀποτελοῦν ἀποτέλεσμα μόχθου. Ὁπότε, ὅπως θά'λεγε καὶ μιὰ ψυχή, μηδὲν εἰς τὸ πηλίκιον.

   • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
    Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 27/08/2010 13:41:37

    Ἄλλωστε, νὰ μὴν "ἀνοίξει τὰ φτερά του" ὁ ἄνθρωπος, ποὺ εἶπε κι ὁ Ἀντιπρόεδρος;


    Τὸ ζήτημα εἶναι ὅτι ἡ ἀποστολὴ τοῦ Σαμαρᾶ δὲν εἶναι νὰ ξανα-ἀνεβάσει ζαβλακωμένους νεοδημοκράτες στὴν ἐξουσία, εἶναι νὰ μᾶς βγάλει ἀπὸ τὸ Μνημόνιο, ἀπὸ τὸν φαῦλο καὶ ἐξαρτησιογόνο κύκλο τοῦ ἐλλείματος καὶ κυρίως ἀπὸ τὸν ἀναπαραγόμενο μέσῳ τῆς παιδείας ἐθνομηδενισμό, δίνοντας στὸν Ἕλληνα τὴν ἐλπίδα καὶ ἀξιοπρέπεια ποὺ τοῦ ὑποσχέθηκε.

    Πρόεδρε, πάρ' το ἀλλιῶς.

 9. klausevitz avatar
  klausevitz 27/08/2010 13:42:14

  Η δημοκρατική εκδοχή της "λαικής πατριωτικής δεξιάς" δεν είναι
  εύκολο για μια παράταξη που έμαθε χρόνια αλλοιώς να πολιτεύεται...!
  Επι πλέον: χρειάζεται ηγέτες διαμετρήματος Ντε Γκώλ,αμέσως μετά τον
  πόλεμο.
  Δεν ανήκω σ΄αυτή την παράταξη αλλά, μετά απο χρόνια, αρχίζω να βλέπω
  με καλύτερες αποστάσεις΄: δεν πάει άσχημα ο Σαμαράς. Μήν του ζητάτε
  να αποδεσμευτεί,εν μία νυκτί,απο δουλείες χρόνων και να συμμαζέψει τα
  ασυμάζευτα. 'Ηδη, έχει αρκετά προχωρήσει.
  Δέστε κι'αλλού: η εν κυβερνήσει "κεντρο-αριστερά" είναι απολύτως
  μεταλλαγμένη τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια και μή αναγνωρίσιμη!
  Οι διάφορες εκδοχές της "αριστεράς" δεν προτείνουν τίποτε
  επιχειρησιακό, επαναλαμβάνοντας αμυντικά κλισέ.
  Ζούμε παγκόσμια κρίση διαστάσεων και στη χώρα μας, τώρα αρχίζουμε να
  κατανοούμε την έκταση της...γλίστρας που έχουμε πάρει.
  Μιά ριζοσπαστική φρεσκαδούρα για να φυσήξει θέλει πολλά: μόνο
  πρωτοβουλίες,απο τα κάτω, μπορεί να σαρώσουν την σκουριά που
  έχει επικαθήσει...λίγο υπομονή...έρχεται!

 10. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 27/08/2010 14:09:17

  H ανοχή στα δευτερεύοντα είναι κριτήριο δημοκρατικής στάσης.
  Στο κάτω-κάτω της γραφής τί θα κέρδιζε η Ν.Δ αν αποφάσιζε να αναμετρηθεί με το γυιό του Παύλου Μπακογιάννη κατεβάζοντας κομματικό υποψήφιο σε μια περιοχή που το όνομα του αείμνηστου είναι πολύ αγαπητό όπως και η ανάμνηση του έργου του?
  Το μόνο που θα κέρδιζε θα ήταν το παράσημο της απόλυτης μικροψυχίας.

  • Orestios avatar
   Orestios @ ΣΟΝ ΠΕΝ 27/08/2010 14:23:41

   Για να τιμήσει το έργο του Μπακογιάννη ας φτιάξουν ένα άγαλμα.
   Η διεκδίκηση ενός δήμου μόνο και μόνο λόγω ονόματος είναι τουλάχιστον προσβολή για τους κατοίκους της πόλης του Καρπενησίου.
   Πότε έμεινε μόνιμα εκεί ο διεκδικητής του τίτλου?

   • χελιδόνι avatar
    χελιδόνι @ Orestios 27/08/2010 14:36:51

    Αλλωστε, μόνο όταν κοντοζυγώνουν εκλογές, θυμώνται δημοσίως τον τάλαντα τον μακαρίτη και την πατρική του γη!

   • michal avatar
    michal @ Orestios 27/08/2010 23:58:18

    Eksapsh eksupnadas tou Orestiou, sumfwnw kata to hmisu mazi tou. Ka8ara gia logous taktikhs o Kwstakhs den 8a eixe deksio antipalo. Allwste den peirazei as apaksiw8oun ola ta saprofuta stis dhmotikes. Outws h allws paei gia Waterloo h ND.

   • anonymous avatar
    anonymous @ Orestios 28/08/2010 00:11:59

    Στην παρούσα φάση τη ΝΔ δεν την παίρνει να κάνει κάτι διαφορετικό. Αν κατεβάσει έναν και πάρει 10% θα ξεφτιλιστεί. Θέλει μακροπρόθεσμη στρατηγική για να τους τελειώσει.

    Η Ντόρα παίζει ένα χαρτί. Τους λέει ξεκάθαρα ότι κατέχει δυο φέουδα. Την Ευρυτανία και την Κρήτη. Με τα φέουδα αυτά θα διαπραγματευτεί και θα τη δεις ή πίσω στη ΝΔ ή σε άλλο σχήμα που θα κεφαλαιοποιεί τα κέρδη από τα φέουδα και πάλι θα διαπραγματευτεί. Κοινώς το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι που είχαμε στη ΝΔ τώρα θα το έχουμε εκτός ΝΔ.

    ΥΓ. Όταν πήγε ο Κεφαλογιάννης να ζητήσει την κόρη του Βαρδινογιάννη τον ρωτάει ο Βαρδινογιάννης προκλητικά με τι μούτρα του ζητάει την κόρη του. Εκεί ο Κεφαλογιάννης αρχίζει να αραδιάζει τα περιουσιακά του στοιχεία και σε μια φάση λέει στο Βαρδινογιάννη. Έχω και 60.000 Βούδια. Εννοούσε τους ψηφοφόρους του. Και φυσικά τα βούδια μέτρησαν η κόρη εδόθη και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Orestios 28/08/2010 01:01:34

    Michal, pigaine na deis an erxomai. Perniesai kai gia ksipnios. Kretine, eisai st' alhtheia kretinos.

 11. Γιωργος avatar
  Γιωργος 27/08/2010 14:15:47

  Δεν κατάλαβα ΣΟΝ ΠΕΝ τα παιδιά πολυαγαπημένων στελεχών της ΝΔ είναι περισσότερο ίσα απο τα υπόλοιπα; Πότε ο Κώστας Μπακογιάννης υπηρέτησε την Ευρυτανία απο το Κολωνάκι; Ποιά είναι η διαδρομή του Μπακογιάννη το οτι υπήρξε σύμβουλος της μητέρας του; ημαρτον...

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Γιωργος 28/08/2010 11:35:59

   Ο τελευταίος που θα υποστήριζε πρωτογενώς υποστήριξη Μπακογιάννη στο Καρπενήσι είμαι εγώ.
   Ομως η ΠοΛΙΤΙΚΉ είναι και τέχνη του εφικτού.
   Η Ν.Δ πήρε θέση "ουδέτερη" στιγματίζοντας την οικογενειοκρατία
   ποιούσα την αδυναμία της πολιτική στάση.
   Ξέρει κανένενας ΈΞΥΠΝΟΣ κάποιον υποψήφιο δήμαρχο της Ν.Δ που θα κατέβαινε κόντρα στο Μπακογιάννη που θα μπορούσε να πάρει διψήφιο ποσοστό και δεν τον κατέβασαν?

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ ΣΟΝ ΠΕΝ 28/08/2010 13:23:50

    εκτός αυτού, οι εκλογές είναι και ένας τρόπος καταγραφής της πραγματικότητας, η οποία, πριν δοκιμασθεί, απλώς εικάζεται(και κραδαίνεται από τους έχοντες συμφέρον). Ο φίλος Καθρέφτης, που γνωρίζει τα τεκταινόμενα στο Καρπενήσι, λέει ότι ο Μπ. θα πάρει άνετα τον δήμο. Εγώ δεν ξέρω, και μάλιστα πριν ανακοινώσει το ΠΑΣΟΚ τον δικό του υποψήφιο δεν θα ρισκάριζα πρόβλεψη. Αλλά αν όντως οι Ευρυτάνες τον ψηφίσουν μαζικά, ίσως αυτό να δείχνει κάτι περισσότερο από ανταπόδωση ρουσφετιών.

 12. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 27/08/2010 14:20:21

  Θα μπορούσε η ΝΔ να τον επιστρέψει στην μάνα του.
  Αντε αγόρι μου πάρε το άλεσμά σου κι άντε στο καλό.

 13. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 27/08/2010 14:23:25

  όσο υπάρχουν βόδια που τους στηρίζουν η κληρονομική δημοκρατία και το επάγγελμα του πολιτικού θα παραμένει κλειστό.

  Τι να λέμε εδώ βγάλαμε το γιωργάκη μόνο και μόνο επειδή είναι Παπανδρέου λες και δεν μας έφτασαν τα χαΐρια του ντάντι και του γκραντφάδερ.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Σοσιαληστής 27/08/2010 14:24:50

   +1000

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Orestios 28/08/2010 19:00:03

    Ο Κ.Κ. βγήκε λόγω πολιτικού διαμετρήματος μήπως; Διαφορετικές όψεις ενός μόνο νομίσματος.
    Και εμείς παίζουμε κορώνα γράμματα κάθε 2-3 χρόνια. Στο τέλος βέβαια πάντα χάνουμε.

 14. ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ 27/08/2010 14:45:09

  Και πάλι τρέχουμε. Γιατί δεν αντιστρέφουμε τα πράγματα; Οι Καρπενήσιοι δεν έχουν τη διακιά τους ευθύνη; Αυτοί γιατί πανε μαζικά να στηρίξουν την πρώην χήρα του Μπακογιάννη στην ηγεσία της ΝΔ; Ακολουθεί τα χνάρια του πρώην άντρα της ή του πατέρα της;
  Έναι στο πνεύμα του Μπακογιάννη η Ντόρα; Τώρα και πάλι μαζικά θα δώσουν το στέμμα στο γιο του Παύλου. Γιατί; Έχουν ευθύνη όλοι αλλά περισσότερο οι ψηφοφόροι.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ 28/08/2010 13:32:55

   φοβάμαι ότι δεν ψηφίστηκε η χήρα Μπακογιάννη, αλλά η κόρη Μητσοτάκη, λόγω της ικανότητας εξυπηρέτησης ιδιωτικών αναγκών (λέγε με ρουσφέτι). Και ο υιός από πολλούς θα ψηφισθεί σαν η ελπιδοφόρα συνέχιση αυτής της ικανότητας, και όχι σαν Μπακογιάννης.

 15. nostos avatar
  nostos 27/08/2010 15:14:01

  Epitelous as eipwthei ena brontero telos sti geloiotita tis oikogeneiokratias kai toy nepotismou stub ellhnikh politiki skini. Lypamai pou ena proigiumeno mou sxolio peri ipikootitas kopike apo ton factorx alla isxyei sto epakro. Kyrie zisi tha ithela na akousw kai ti diku sas ksekathari, karagkouniki Apopsi gia tho thema auto. To Pasok einai gnwsto, I kiria episis. Den sas anisixei eite esas eite to simpathi Fahlo auti I kinisi?

 16. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 27/08/2010 15:21:32

  Τρεις προτάσεις:

  1. Απαγόρευση της καθόδου γόνων νεποτιστών στις εκλογές.
  2. Απαγόρευση της προβολής γόνων νεποτιστών στις εκλογές.
  3. Μη ψήφιση γόνων νεποτιστών.

  Οι δύο πρώτες προϋποθέτουν αλλαγή του συντάγματος.

  Η τρίτη προϋποθέτει την ευφυία του Ελληνικού λαού.

  • anonymous avatar
   anonymous @ αλλενάκι 27/08/2010 23:46:04

   Από τη στιγμή που ο Ελληνικός λαός τους ψηφίζει δε μπορείς να κάνεις τίποτε.

   Βέβαια θα μου πεις ότι ψηφίζει ότι του δώσουν να ψηφίσει. Όταν το σύστημα έχει καθαρίσει τους υπόλοιπους προκαταβολικά τι απομένει να παρουσιαστεί στον κόσμο προς ψήφισιν εκτός από τα παιδιά τους;

 17. Nίκος Θ. avatar
  Nίκος Θ. 27/08/2010 19:28:34

  Λυπάμαι βαθύτατα για τήν υποψηφιότητα του υιού της κας Μπακογιάννη. Τι σχέση έχει με τον μακαρίτη τον πατέρα του; Γνήσιο τέκνο της μαμάς του. Με ποιό δικαίωμα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Καρπενησίου; Με τη σιωπηρά σιγή της Νέας Δημοκρατίας. Τι αντιπροσωπεύει ο υιός της κας Μπακογιάννη; Έχει ποτέ δουλέψει; Νεποτισμός στο απώτερο του σημείο. Ντροπή ! Όσον αφορά την υποψηφιότητα ου κ. Βαρβιτσιώτη για το Δήμο Γλυφάδος, εξ'ισου ντροπή. Στα αλήθεια, έχει διακριθεί σε τίποτα άλλο εκτός από τις μοντέλες που κατά καιρούς συνοδεύει και τις οικιστικές business στη Μήλο και άλλού; Είμαι αναστατωμένος κυριολεκτικά και πολύ θυμωμένος.....

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Nίκος Θ. 27/08/2010 19:34:41

   Τα παιδια εχουν δυο γονεις.Ο ανθρωπος αυτος ειναι γιος του Παυλου και της Ντορας Μπακογιαννη.
   Οσο για τον αλλο οτι και να ειναι βγαινει με σταυρο προτιμησης και αν εκλεγει δημαρχος θα ειναι επειδη θα τον ψηφισουν.

   • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
    τηλέμαχος αναγνώστου @ ψυχραιμια 28/08/2010 00:59:17

    Ψυχραιμία όπου μας συμφέρει κάνουμε εκπτώσεις, έτσι; Λες και δεν ξέρεις ποιο είναι το πηλίκο εκλογικές δαπάνες προς ψήφους για το Μιλτιάδη. Ή το ότι οι δύο γονείς πολιτικοί κάνουν ακόμη χειρότερο το πρόβλημα για τον ΚΜ. Δηλαδή όποιος έχει δυο γονείς πανεπιστημιακούς πρέπει να του βγάλουμε θέση στο πανεπιστήμιο οπωσδήποτε στην ανοικτή κοινωνία που πρεσβεύεις; Όσο επαγγελματίας και νάσαι δεν μπορείς να αρνηθείς αυτήν τη διαφορά της αριστεράς με τη δεξιά (στην ελλάδα τουλάχιστον). Και επειδή οι περισσότεροι συμφωνούν στο ότι η διαφθορά και ο νεποτισμός (αναξιοκρατία) είναι από τα κύρια προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας τι ποσοστό ευθύνης έχει η αριστερά και τι η δεξιά για τη γένεση και τη διαιώνιση αυτών των πληγών;

   • Maya avatar
    Maya @ ψυχραιμια 28/08/2010 01:16:37

    Δεν είπε κανείς ότι φύτρωσε το παιδί.
    Το ερώτημα είναι γιατί πρέπει να κατέβει για δήμαρχος.

    Αν πραγματικά αγαπάει τον τόπο του και θέλει να προσφέρει σε αυτόν τα πάντα, μπορεί να βρει δεκάδες άλλους τρόπους και μάλιστα πολύ πιο αποτελεσματικούς από το να εξαρτάται από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και του δημόσιου αραχνιάσματος.

    Ας γίνει ευεργέτης του τόπου του. Δεν λέει κανείς όχι σ' αυτό.
    Δεν τον εμποδίζει κανείς να τον μετατρέψει σε ισχυρό πνευματικό κέντρο. Καλλιτεχνικό.
    Ή επιστημονικό.

    Μπορεί να χτίσει το καλύτερο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και το καλύτερο ίδρυμα ερευνών. Ή να τον αδελφοποιήσει με άλλα σημαντικά κέντρα της Ευρώπης. Έχει ήδη τα μέσα να το κάνει αν θέλει.

    Γιατί πρέπει να κατέβει για δήμαρχος? Γιατί πρέπει να
    υποστούν οι Έλληνες φορολογούμενοι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, και αυτόν? Γιατί?

    Η κίνηση αυτή χτυπάει ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ άσχημα. Και στη λογική, και στην ουσία της πολιτικής. Και βράστα γενικότερα όπως λέει εύστοχα το μήνυμα.
    Θα μπορούσε με σχετική άνεση να χαρακτηριστεί απλά κι ως ψυχολογικός εκβιασμός.

    Με την σημείωση πως τα παιδιά, κατά κανόνα φέρουν πάντα μικρότερο μερίδιο ευθύνης.

    Με εξαίρεση κάτι καμάρια τύπου Βαρβιτσιώτη που πολύ αμφιβάλλω αν υπήρξαν και ποτέ παιδιά.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 28/08/2010 19:35:12

    Οι θεσεις στο πανεπιστημιο δεν ψηφιζονται απο τους εκλογεις.
    Δεν υπαρχει νομικος τροπος να απαγορευθει σε γιο πολιτικου να κατεβει σε εκλογες.Ο Μπακογιαννης θα κατεβαινε ουτως ή αλλως ως ανεξαρτητος και απ οτι ακουβ και ο Βαρβιτσιωτης.
    Ο Σαμαρας απλως νομιμοποιησε στις περιπτωσεις αυτες -οπως και στην αλλη τελειως διαφορετικη του Ψωμιαδη- κατι που δεν μπορουσε να αποφυγει.
    Οσο για την οικογενειοκρατια γενικως αν παρεις τον καταλογο των στελεχων της αριστερας θα βρεις σε πολλες περιπτωσεις καποιο γονεα που ηταν επισης στο κομμα.
    Τωρα οσο πιο μακρια εισαι απο την εξουσια τοσο πιο αδιαφθορος αναγκαστικα γινεσαι.

   • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
    τηλέμαχος αναγνώστου @ ψυχραιμια 28/08/2010 20:19:42

    @ψυχραιμια
    "Δεν υπαρχει νομικος τροπος να απαγορευθει σε γιο πολιτικου να κατεβει σε εκλογες.Ο Μπακογιαννης θα κατεβαινε ουτως ή αλλως ως ανεξαρτητος και απ οτι ακουβ και ο Βαρβιτσιωτης".
    Υπάρχει όμως πολιτικός τρόπος να αποφευχθεί είτε η κάθοδος είτε η εκλογή κάποιου που διαιωνίζει την οικογενειοκρατία. Να μην υποστηριχθεί ή να υποστηριχθεί κάποιος άλλος. Τόσο απλά.

    "Οσο για την οικογενειοκρατια γενικως αν παρεις τον καταλογο των στελεχων της αριστερας θα βρεις σε πολλες περιπτωσεις καποιο γονεα που ηταν επισης στο κομμα".

    Σε αφήνω να σκεφτείς που σε οδηγεί το μίσος ή οι δουλείες που έχεις για την αριστερά. Τι σχέση έχει αυτό με την κληρονομική ιδιοκτησία ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ στην οποία συνίσταται η οικογενειοκρατία;

    "Τωρα οσο πιο μακρια εισαι απο την εξουσια τοσο πιο αδιαφθορος αναγκαστικα γινεσαι".
    Αφού το παραδέχεσαι τότε να κοιτάξεις να στρώσεις τους ομοϊδεάτες σου και να σταματήσεις να ασχολείσαι εργολαβικά με την αριστερά. Δεν φταίει αυτή για το χάλι της χώρας, αυτοί που την κυβέρνησαν και την κυβερνούν φταίνε.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 28/08/2010 20:32:28

    Δεν ειναι θεμα μισους.Δεν θα ασχολουμαι με την αριστερα εφ οσον δεν καλυπτει μολοτοφακηδες και μπαχαλα.
    Αλλα παλι τα ιδια δεν συνεχιζω.

   • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
    τηλέμαχος αναγνώστου @ ψυχραιμια 28/08/2010 21:24:19

    @ψυχραιμια
    Δεν σε παίρνει να συνεχίσεις έτσι κι αλλιώς. Και αφού κατέληξες ότι ο καημός σου είναι οι μολότωφ και τα μπάχαλα να σου θυμίσω ότι τα δύο τρίτα της αριστεράς (ΚΚΕ και άλλοι)τους αντιμετωπίζουν πιο σκληρά και απο τους εκάστοτε υπουργούς δημόσιας τάξης. Άρα αν έχεις γράψει όλα αυτά, και πετάγεσαι ανελλιπώς σε ότι έχει να κάνει με την αριστερά όλων των αποχρώσεων, για δυο άρθρα που εμφανίστηκαν στην Αυγή μετά το Δεκέμβρη, τι να σου πω.Εσύ πείθεσαι ότι είναι νορμάλ αυτό; Εκτός και αν ...

 18. rasputin avatar
  rasputin 27/08/2010 22:57:30

  Ακουσα ότι αν ο Βαρβι βγει Δημαρχος, η κορη της Φανης Παλλη-Πετραλια θα γινει βουλευτης σαν πρωτη επιλαχουσα. Μηπως κατι δεν καταλαβα καλα; Αφού ψηφισα Σαμαρα γιατι βαρεθηκα την οικογενειοκρατια!
  ΥΓ. Το σχολιο του αλλενάκι ειναι ολα τα λεφτα!

 19. kouklos avatar
  kouklos 27/08/2010 23:34:43

  Μπράβο αυτό λείπει από την Ελλάδα,ένας ακόμη εγγονός ,γιος και ανιψιός πολιτικού να πολιτευθεί και μάλιστα τέταρτης γενιάς.....της όσιας οικογένειας του Μήτσο– Ντόρα – Κούλα…

 20. kouklos avatar
  kouklos 27/08/2010 23:47:09

  Ο k Καρατζαφέρης πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. δήλωσε.

  <>

  Ο Κώστας Μπακογιαννης μπορεί να είναι σπέρμα του ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΠΑΥΛΟΥ, όμως είναι δημιούργημα της φαμίλιας ,γαλουχημένος στα στήθια της πρωθιέρειας του νεποτισμού ,της ξενοδουλίας και της Μιζενς ( μην ξεχνάμε βέβαια τα γαμήλια κουζινικά που έστελνε ο εθνικός μιζαδόρος Χριστοφοράκος στην οικία της οικογένειας στην παραθεριστική κατοικία στην Ευρυτανία..και όχι μόνον….)

  Πρόεδρε του ΛΑ.Ο.Σ. δεν ξεχνάμε ότι το μητσοτακεικο τα θελει όλα ,τα αρμεγει όλα ,τα αλεθει όλα…

  Μήπως λοιπόν από τα εξαπτέρυγα του της φαυλοκρατιας , βλέπουμε τις ίδιες πολιτικές, τις ίδιες επιλογές , τις ίδιες συμπεριφορές τώρα τελευταία σε όλα τα θέματα ;

  • kouklos avatar
   kouklos @ kouklos 27/08/2010 23:49:34

   Ο k Καρατζαφέρης πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. δήλωσε.

   Η βασική μου αρχή είναι κατά της οικογενειοκρατίας…..
   Όμως για τον γιο της Ντορας, εγγονό του Μητσοτάκη και υιό του αείμνηστου Μπακογιάννη για συναισθηματικούς λογούς θα τον υποστηρίξω.

   Ο Κώστας Μπακογιαννης μπορεί να είναι σπέρμα του ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΠΑΥΛΟΥ, όμως είναι δημιούργημα της φαμίλιας ,γαλουχημένος στα στήθια της πρωθιέρειας του νεποτισμού ,της ξενοδουλίας και της Μιζενς ( μην ξεχνάμε βέβαια τα γαμήλια κουζινικά που έστελνε ο εθνικός μιζαδόρος Χριστοφοράκος στην οικία της οικογένειας στην παραθεριστική κατοικία στην Ευρυτανία..και όχι μόνον….)

   Πρόεδρε του ΛΑ.Ο.Σ. δεν ξεχνάμε ότι το μητσοτακεικο τα θελει όλα ,τα αρμεγει όλα ,τα αλεθει όλα…

   Μήπως λοιπόν από τα εξαπτέρυγα της Ντορο-φαυλοκρατιας, βλέπουμε τις ίδιες πολιτικές, τις ίδιες επιλογές , τις ίδιες συμπεριφορές τώρα τελευταία σε όλα τα θέματα ;

 21. kouklos avatar
  kouklos 28/08/2010 00:12:28

  Η οσία οικογένεια του Μητσοτακουλα τελείωσε πολιτικά, μαζί με το χαζοχαμόγελο της άπληστης Ντορουλας.. .

  Φτάνει μόνο να κυκλοφορήσουν σε βιβλιαράκι οι κοινωνικές των σχέσεις με την ΖΗΜΕΝΣ, με τον Χριστοφορακο, τον Φλέσσα και λοιπούς οικονομισάριους αρχιλαδιαρηδες για να εξοστρακισθούν για πάντα από τον δημόσιο βίο.

  Όλοι, μα όλοι οι Ντορικοι υποτακτικοι , από αυτούς που έκαναν μέχρι τώρα κουμάντο στην πολιτική ζωή του τόπου και κυβερνησαν με ελαστικες συνειδήσεις είχαν κάποια σχέση, μικρή ή μεγάλη, βρόμικη ή καθαρή, με τηνΖΗΜΕΝΣ και την ΜΙΖΕΝΣ.

  Το σημαντικότερο απ΄ όλα είναι η ευτέλεια της όσιας οικογένειας.
  Οι λεμονοστύφτες,οι φρυγανιέρες, τα πλυντήρια τα ψυγεία ,τα τηλέφωνα και οι εκτυπωτές κτλ κουζινικα ...

  Το πολιτικό προσωπικό στην Ελλάδα δεν ανανεώνεται, αντλείται από τα πιο υποβαθμισμένα και ανυπόληπτα κοινωνικά στρώματα ( γόνους, επιγονους και εγγονους επαγγελματιών της πολιτικής), η δε ψήφος των πολιτών είναι παγιδευμένη σε επιλογές ντροπής ή απελπισίας.

  Η ΦΑΥΛΕΠΙΦΑΥΛΗ AΠΟΒΛΗΤΗ ΝΤΟΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΙΔΡΕΠΙΦΑΙΔΡΟ ΚΩΣΤΑΚΗ ΤΗΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΑΚΕΣ…

 22. nina avatar
  nina 28/08/2010 18:56:06

  άχ Αντώνη κάποτε μιλούσες για πολλά.και κοίτα που φθάσαμε εσύ εκεί και γώ ακριβώς απεναντι.

 23. παράθυρο avatar
  παράθυρο 29/08/2010 21:51:54

  Για άλλη μια φορά διαβάζουμε κι ακούμε και τρώμε τα νύχια μας με τον τρόπο που τα κόμματα επιλέγουν υποψηφίους σε κάθε είδους εκλογές.

  Το Νοέμβριο κανονικά θα πρέπει να ψηφίσουμε για τους Καλλικρατικούς Δήμους και τις Καλλικρατικές Περιφέρειες. Εκλογές δηλαδή… Εκλογές στη χώρα που χρεοκόπησαν τα πάντα.

  Κι αυτοί εκεί να συνεχίζουν την κοροϊδία. Υπερκομματικός ο ένας, αυτοδιοικητικός ο άλλος, πολιτικό μήνυμα ο μεν, λάβαμε το μήνυμα ο δε… Πάει η παπαριά σύννεφο… Ναι, ο ίδιος λαός είναι, που στενάζει από την ασταμάτητη μαλακία και υπό το βλέμμα του Δ.Ν.Τ. πια.

  Χθες το βράδυ κοντά στο πάμπτωχο μοναστήρι του Προυσσού της Ευρυτανίας ο γηγενής Ευρυτάνας Κωστής Μπακογιάννης, γιός του αδικοχαμένου Παύλου Μπακογιάννη και της Θεοδώρας Μητσοτάκη, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το διευρυμένο Δήμο Καρπενησίου. Ναι, συνέβη… και η τοπική κοινωνία εσιώπησε, τα δε μεγάλα κόμματα εδάκρυσαν και γονάτισαν… “Ο γιός του Παύλου το δικαιούται.” Όλοι οι άλλοι που γεννήθηκαν, ζουν και δημιουργούν στο Καρπενήσι δεν κρίθησαν ικανοί να θέσουν υποψηφιότητα με κομματική στήριξη.

  Είναι γεγονός ότι ο Σαμαράς τρέμει. Φαίνεται από τον τρόπο που πολιτεύεται εντός της ΝΔ. Μήπως όντως φοβάται ότι η ΝΔ γίνει ΑΝΟΙΞΗ;
  Η οικογένεια Μητσοτάκη ήταν πάντα ξένο σώμα στη ΝΔ. Άρα γιατί τόση φασαρία αν θα φύγουν ή να θα μείνουν και πώς θα μείνουν. Ας φύγουν κι ας κρίνει ο λαός και τους μεν και τους δε…
  Το τραγικό είναι ότι η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι η δεξιά. Και ως δεξιά απαρτίζεται από ομαδούλες και κοτσαμπάσηδες. Ο καθένας έχει μια χούφτα ανρθώπους κι αυτοί άλλους τόσους και πάει λέγοντας. Γι’ αυτές τις ομαδούλες γίνεται όλη η φασαρία. Όχι για την πλατεία στο Καρπενήσι, ούτε για τα πεζοδρόμια, ούτε για την καθαριότητα…
  Και ο Σαμαράς, και ο Παπανδρέου με τέτοιες χούφτες πορεύονται… δυστυχώς. Απλά ο Παπανδρέου είναι στην εξουσία. Κι είναι πολλές οι θεσούλες γύρω από αυτή και λειτουργεί καλύτερα στο ΠΑΣΟΚ το περιβόητο αίσθημα αυτοσυντήρησης.
  Κάποια στιγμή όμως, θα έπρεπε οι αυτοδιοικητικές εκλογές να κομματικοποιηθούν πλήρως, όπως παντού στην Ευρώπη. Τι θα πει τοπικές κοινωνίες, συμμαχίες, χρίσματα… Για να μετράνε την επομένη ποιός πήρε πόσους; Γιατί τόση υποκρισία;
  Προσωπικά δεν είμαι Ευρυτάνας, αλλά ποτέ δεν συμπάθησα τις εκ της πρωτεύουσας ουρανοκατέβατες υποψηφιότητες.
  Τι δουλειά έχει ένας βουτυρομπεμπές από την Αθήνα να θέτει υποψηφιότητα στο Καρπενήσι; Και πως οι ντόπιοι θα τον ψηφίσουν; Επειδή είναι γιος και εγγονός;
  Ποια νέα ΝΔ και ποιό νεό ΠΑΣΟΚ κλείνουν τα μάτια στα πραγματικά προβλήμτα δημοκρατίας της χώρας; Και πως οι τοπικές κοινωνίες δεν αντιδρούν, ειδικά τώρα, που είναι η ευκαιρία;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.