Κλειδώνει το χαρτοφυλάκιο Μετανάστευσης για τον νέο κοινοτικό επίτροπο Δ. Αβραμόπουλο
04/09/2014 10:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κλειδώνει το χαρτοφυλάκιο Μετανάστευσης για τον νέο κοινοτικό επίτροπο Δ. Αβραμόπουλο

Η ελληνική πλευρά παλεύει για να έχει την αρμοδιότητα της μετανάστευσης, αλλά ακόμα αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί και πλέον οι πιθανότητες είναι 50-50%, με δεύτερο πιθανό ενδεχόμενο το χαρτοφυλάκιο Μεταφορών-Τουρισμού

Κλειδώνει όπως όλα δείχνουν το χαρτοφυλάκιο της Μετανάστευσης για το νέο κοινοτικό επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ο υπουργός Αμυνας συναντήθηκε με τον Ζ. Κλ. Γιούνκερ ο οποίος του είπε ότι «δεν θα τον απογοητεύσει». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ελλάδα θα πετύχει το μεγάλο της στόχο, να πάρει αυτό το χαρτοφυλάκιο που είναι μείζονος σημασίας για τη χώρα και για όλη την Ευρώπη.

Με το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης να είναι σε κρίσιμη φάση και με την αναμονή νέου κύματος από Μέση Ανατολή και Ασία, το να έχει η Ελλάδα τον «υπουργό Μετανάστευσης» της ΕΕ δεν είναι καθόλου λίγο.

Αντιθέτως ήταν και είναι η πρώτη επιλογή του πρωθυπουργού για τα χαρτοφυλάκια και μια σημαντική αναβάθμιση, από τα.. ψάρια της Δαμανάκη σε ένα τόσο σημαντικό πόστο. Είναι προφανές ότι και ο Δ. Αβραμόπουλος φεύγει από την κεντρική πολιτική σκηνή για τις Βρυξέλλες έχοντας στα χέρια του μια πολύ δύσκολη αποστολή αλλά με πολλές προκλήσεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Βρυξέλλες θα διαθέσουν περισσότερα χρήματα και θα προχωρήσουν σε πιο άμεσες δράσεις για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης. Φοβούνται άλλωστε ένα γενικευμένο κλίμα αποσταθεροποίησης στην Ευρώπη αφού μεταξύ των χιλιάδων ισλαμιστών που θα εισρεύσουν κατά κύματα ενδεχομένως να είναι και πολλοί τζιχαντιστές, με ότι αυτό σημαίνει για τη δημόσια ασφάλεια.

Εφόσον η Ελλάδα πάρει το χαρτοφυλάκιο μετανάστευσης θα έχει πιο λυμένα τα χέρια της για να κάνει πολιτική η οποία θα στηρίζεται στο δόγμα «τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά». Δεν θα εθελοτυφλούν οι Ευρωπαίοι ούτε θα γυρίζουν την πλάτη στην Ελλάδα όταν θα τους λένε από την Αθήνα ότι η κατάσταση στο Αιγαίο είναι ανεξέλεγκτη. Και θα αναγκαστούν να πάρουν μέτρα και κατά των Τούρκων οι οποίοι ευνοούν την παράνομη μετανάστευση και ήταν από τους χρηματοδότες των Τζιχαντιστών για χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.