#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/12/2011 13:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κλείνει το πρώτο δημόσιο νοσοκομείοΤην ώρα που ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, έχει ρίξει όλη του την προσοχή στην κούρσα για τη διαδοχή του Γ. Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ (κάνοντας δημόσιες σχέσεις), τα δημόσια θεραπευτήρια καταρρέουν το ένα μετά το άλλο!

Το Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου», που καλύπτει υγειονομικά όλους τους κατοίκους του νομού Δωδεκάνησου αλλά και εκατομμύρια τουρίστες, φαίνεται ότι θα είναι το πρώτο θεραπευτήριο του ΕΣΥ που θα βάλει λουκέτο εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού!

Σύμφωνα με απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου, από τον περασμένο Σεπτέμβριο έως και το τέλος του 2011 θα έχουν αποχωρήσει συνολικά 113 εργαζόμενοι. Ομως από την πλευρά της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας δεν φαίνεται να υπάρχει η διάθεση να αναπληρώσει τα κενά που δημιουργούνται, παρόλο που είναι ενήμερη για τις τραγικές ελλείψεις και τις δυσλειτουργίες που αυτές προκαλούν στο θεραπευτήριο.

Για λόγους ασφαλείας των ασθενών, λοιπόν, από 1ης Ιανουαρίου 2012 «απαγορεύονται τα τακτικά χειρουργεία και οι τακτικές εισαγωγές μέχρι την έλευση του απαιτούμενου προσωπικού», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο διοικητής Μιχαήλ Κόκκινος στην ανακοίνωσή του με ημερομηνία 15 Δεκεμβρίου 2011, προφανώς μην έχοντας άλλη επιλογή. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «με ευθύνη των συντονιστών διευθυντών θα λειτουργούν 12 κλίνες το πολύ σε κάθε πτέρυγα».

Αξίζει να τονιστεί ότι στις 30 Σεπτεμβρίου αποχώρησαν από το νοσοκομείο 23 εργαζόμενοι γιατί έληξαν οι συμβάσεις αορίστου χρόνου που είχαν, ενώ έως τις 31 Δεκεμβρίου 2011 θα φύγουν άλλοι 40 συμβασιούχοι, 49 λόγω συνταξιοδότησης και ένας νοσηλευτής.

 Τραγικές ελλείψεις και σε άλλα νοσοκομεία

Τραγικές είναι οι ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας που καλύπτει (στις εφημερίες του) τους κατοίκους όλης της δυτικής Αττικής και του Πειραιά. Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της πενταμελούς επιτροπής της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) προς τη διοίκηση, οι γιατροί δεν διαθέτουν τα αυτονόητα για να κάνουν τη δουλειά τους, όπως για παράδειγμα αποστειρωμένα γάντια ή φιαλίδια αιματολογικών εξετάσεων.

Όπως αναφέρουν οι γιατροί στον διοικητή, διαπιστώνονται καθημερινά ελλείψεις σε σύριγγες, αποστειρωμένα γάντια, φαρμακευτικό βαμβάκι, ουροσυλλέκτες (μάλιστα, οι ελάχιστοι που έχουν απομείνει είναι ελαττωματικοί), νάρθηκες, ακόμη και οξυζενέ.  Δεδομένου ότι τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ανακοινώσουν την απόφασή τους για «εμπάργκο» υλικών στο ΕΣΥ και οι προμηθευτές υγειονομικού υλικού της χώρας, τίθεται θέμα ασφαλείας στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στα νοσοκομεία.

Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που το νοσηλευτικό προσωπικό, για να μπορέσει να κάνει τη δουλειά του, αγοράζει από το φαρμακείο φθηνά υλικά, όπως π.χ. ελαστική ταινία επικόλλησης, για να μπορέσει να κολλήσει τους επιδέσμους, όπως σημείωσε ο κ. Παπανικολάου.

Αξίζει να τονιστεί ότι ελλείψεις σε βασικά υλικά έχουν παρατηρηθεί και σε άλλα νοσοκομεία, όπως στο Ασκληπιείο της Βούλας, που δεν έχει φιαλίδια για αιμοληψίες.

Υπό… προθεσμία τελεί όμως και το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, καθώς όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, το νοσοκομείο δεν μπορεί να εφημερεύσει το νέο έτος λόγω έλλειψης προσωπικού. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωσή τους, η έκδοση υπουργικής απόφασης με την οποία μειώνονται οι ο οργανικές κλίνες από 100 σε 80, υποβαθμίζει το νοσηλευτικό ίδρυμα και θέτει ζήτημα ασφαλούς λειτουργίας του, αφού λόγω της  λήξης της  θητείας όλων των επικουρικών γιατρών  δεν θα μπορεί να εφημερεύσει με ασφάλεια μετά το τέλος Ιανουαρίου του 2012.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kakofonix avatar
  kakofonix 20/12/2011 13:47:03

  Με τέτοιο όνομα, πώς να μην κλείσει, φοβερός ο συμβολισμός!

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ kakofonix 20/12/2011 14:20:51

   Το ίδιο σκεφτόμουνα, αλλά λέω άντε να μην το πω.

  • Σπύρος avatar
   Σπύρος @ kakofonix 20/12/2011 14:32:54

   ΤΥΧΑΙΟΟΟΟ?????????
   ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ.........

 2. miden_agan avatar
  miden_agan 20/12/2011 14:38:20

  Ας μη κλαίμε πάνω στα Πασοκικά ερείπια. Διοίκηση σημαίνει ανάθεση πεπερασμένων και περιορισμένων πόρων σε υπερβάλλουσα ζήτηση. Αυτή την απλή αλήθεια μετά από 30 χρόνια Σοσιαλιστικού μετασχηματισμού το έχουμε ξεχάσει και νομίζουμε ότι:

  1. Όλα είναι δωρεάν.
  2. Όλα είναι ανεξάντλητα.

  Άρεσε σε όλους όταν το Πασόκ έφτιαχνε νοσοκομεία και κέντρα υγείας με το τσουβάλι για να φάνε οι εργολάβοι και προμηθευτές. Ξεχνάμε όμως ότι αυτά για να κατασκευαστούν θέλουν μία φορά λεφτά και για να λειτουργήσουν εκατό φορές αυτά.

  Φτάσαμε από την Κυπαρισσία μέχρι την Πάτρα να έχουμε 6 νοσοκομεία και αναρίθμητα κέντρα υγείας. Είναι δυνατόν αυτά να διατηρηθούν εν ζωή; Και δεν αναφέρομαι μόνο στην ανάγκη χρημάτων.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ miden_agan 20/12/2011 14:57:16

   Α, βλέπω αγαπητέ μετά το πετσόκομμα των συντάξεων, υποστηρίζετε και το κλείσιμο νοσοκομείων. Κι επειδή εκεί στην Πάτρα κάνατε εικόνισμα το Παπανδρέικο, θα πρέπει οι Ροδίτες να μείνουνε χωρίς νοσοκομείο???

  • λαλακης avatar
   λαλακης @ miden_agan 20/12/2011 21:13:24

   Eυγε miden ετσι εχουν τα πραγματα!!

 3. GreekinEurope avatar
  GreekinEurope 20/12/2011 15:04:32

  Ας ψάξουν στην Data Base με τα βιογραφικά που πρόσφατα έφτιαξαν από όλους τους Δ.Υ. ποιοί έχουν πτυχίο Νοσηλευτή/Νοσηλεύτριας και εργάζονται σε άλλες ειδικότητες, ομοίως και για Γιατρούς και άμεση Μετάταξη στο Νοσοκομείο Ροδου. Τόσο δύσκολο είναι??

 4. ioannis33 avatar
  ioannis33 20/12/2011 15:08:39

  τοσο σοβαρά έχει πάρει το θέμα της διαδοχής ο Χρυσοχοίδης που σε οτι θυμίζει παπανδρέου παθαίνει κρίση.Μόνο το όνομα του νοσοκομείου,σε άλλες εποχές,θα ήταν αρκετό για να σωθεί.Τώρα ίσως και είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα!Ας τα βλέπουν αυτά διάφορες πλατείες,κεντρικές οδοί και δημόσια κτίρια.Προλαβαίνουν με fast track αποφασεις δημ.συμβουλίων να μετονομαστούν σε ''δελφίνια μεγαρα'' με σήμα το συμπαθές θηλαστικό

 5. ikaros avatar
  ikaros 20/12/2011 15:23:24

  Εντάξει μπορεί οι Δωδεκανήσιοι να μη δώσουν 60% στο ΠΑΣΟΚ μετά από αυτό. Αλλά για διαμαρτυρία ένα 50% θα το πάρει το... Κίνημα.

 6. Μάρκος avatar
  Μάρκος 20/12/2011 16:00:22

  "Ανδρέας Παπανδρέου" όνομα σε νοσοκομείο;;; Έλεος, χειρότερα από την Λιβύη είμαστε...

 7. pink floyd avatar
  pink floyd 20/12/2011 16:17:01

  Προς miden_agan και GreekinEurope. Στον πρωτο , αν η παροχη και η φροντιδα της υγειας ενος ανθρωπου δεν παρεχεται δωρεαν τοτε υγεια θα εχουν μονο οι πλουσιοι, για σκεψου λιγο και ο Αδολφος τους προβληματικους στην υγεια τους τους σαπωνοποιησε . Στον δευτερο δηλαδη ανεργοι νοσηλευτες και γιατροι δεν υπαρχουν ή μηπως νομιζεις πως πολλοι γιατροι δουλευουν για ενα μισθο των 1000 ευρω σαν διοικητικοι υπαλληλοι σε υπουργεια και φορεις. Φιλικη παραινεση κοψε το Μεγα παρε καμια εφημεριδα αντιμνημονιακη και πιστευω θα βλεπεις πιο καλες λυσεις

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ pink floyd 20/12/2011 17:00:22

   Σωστά..έχουν διαλύσει κάθε δημόσιο αγαθό..

 8. anonymous avatar
  anonymous 20/12/2011 17:32:07

  Κρίμα για το νοσοκομείο και τη Ρόδο. Έχω περάσει από το νοσοκομείο ως φαντάρος. Πρόκειται για ένα τέλειο, καινούριο κτήριο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Ο Κρεμαστινός αποφάσισε να φτιάξει κάτι για τον τόπο του και το έφτιαξε. Δεν το πλήρωσε από την τσέπη του αλλά χωρίς την επιρροή του Κρεμαστινού δε θα είχε γίνει.
  Αν φτάσουμε στο σημείο να διαλύονται τέτοιες μονάδες πάει να πει ότι είναι άσχημα τα πράγματα.

 9. AZ avatar
  AZ 20/12/2011 17:38:51

  Αντρεα προχωρα και γκρεμισε τα ολα! Αφου προηγησαι στη κουρσα διαδοχής, ασε τους ελληνες να ψοφησουνε. Θα φερουμε αραπάδες (ειναι πιό cost effective) αν χρειαστεί.

  ΑΖ

 10. NIK THE GREEK avatar
  NIK THE GREEK 20/12/2011 20:21:26

  Στον τομεα της υγειας δεν εχουν αφησει τιποτα ορθιο,αυτος ο δυσκοιλιος ο Λοβερδος σε αγαστη συνεργασια με τον Κουτρουμανη,ταχουν κανει ανω κατω υπακουοντας στα εγχωρια και ξενα μεγαλοαφεντικα.
  Εδω κι ενα χρονο υιοθετωντας την μεθοδο λεω-ξελεω και την μεθοδο της σουπιας κανουν ενα καλο και 100 στραβα στον πολυπαθο κλαδο της υγειας,με αποτελεσμα ολα να βρισκονται στον αερα και ανα πασα στιγμη ετοιμα να καταρρευσουν.
  Μεγαλες μοναδες νοσοκομειακες στερουνται τοσο ανθρωπινο οσο και υγειονομικο υλικο απο το πιο απλο οσο και το πιο συνθετο και ακριβο,με αποτελεσμα να υπολειτουργουν και στο τελος να κινδυνευουν να κλεισουν.Οι γες μεν δεν εχουν καταλαβει οτι μετα την τριτοβαθμια περιθαλψη ειναι ο ουρανος και τ αγγελακια,αλλα τι αναγκη εχουν αυτοι,σε περιπτωση κινδυνου οι μεγαλοκλινικαρχες ειναι στα ποδια τους,τα συμφεροντα τους ειναι αμφιδρομα.
  Για την δευτεροβαθμια να μην το συζηταμε δεν υπαρχει καν,Θεος να μην δωσει και χρειαστειτε κανενα κεντρο υγειας,την βαψατε.
  Για την πρωτοβαθμια αστα και χ@στ@,ρωτειστε ενα γιατρο σας πως θα εινα τα πραγματα απο 1/1/2012 κι αν ξερει εγω θα κανω πιρσινγκ στο μαγουλο,γιατροι-ταμεια(ΕΟΠΥΥ)-ασφαλισμενοι,πετρες και χωμα ανακατα,πως θα γινει ποια η σχεση ολων αυτων μεταξυ τους,μονο ο Θεος ξερει και ο υποψηφιος Λοβερδος τρομαρα του.
  Με τους φαρμακοποιους και τα φαρμακα του κοσμακη,ακομη χειροτερα,ολους τους δουλευει,τους μεν ασθενεις καθησυχαζοντας τους οτι προσπαθει για το καλο τους εχοντας φθηνηνει το φαρμακο,απο τηναλλη ομως βγαζοντας εκτος λιστας τα μισα και παραπανω φαρμακα,τους δε φαρμακοποιους εξωθωντας τους σε κλεισιμο και παραδιδοντας την αγορα στα διεθνη μεγαλοφαρμακεια για μονοπωλιακο ελεγχο της αγορας.

 11. λαλακης avatar
  λαλακης 20/12/2011 22:00:07

  Στην Ελλαδα του υποτιθεμενου σοσιαλισμου ξεφυτρωναν σαν μανιταρια
  κεντρα υγειας ,νοσοκομεια που εξυπηρετουσαν τους ατελειωτους διορισμους
  γιατρων και νοσηλευτων .
  Η μιση χωρα εγιναν νοσοκομες και γιατροι .
  Τωρα ποιος θα πληρωνε ολους αυτους ειναι αλλη ιστορια .
  Επρεπε να φορτωθει η υπολοιπη κοινωνια τον καθε παλαβο που ηθελε να
  γινει νοσοκομος και γιατρος οχι για να παει στον ιδ τομεα αλλα για να διοριστει σωνει και καλα στο δημοσιο.
  Εφτασε η χωρα να εχει προτωφανη αναλογια γιατρων -ασθενων
  και αριθμο νοσοκομειων ρεκορ.

  • anonymous avatar
   anonymous @ λαλακης 21/12/2011 00:24:59

   και τότε γιατί έχουμε κάτι ουρές μέχρι έξω;

 12. NIK THE GREEK avatar
  NIK THE GREEK 21/12/2011 12:22:24

  Λαλαξ,αν δεν το ξερεις βρε παληκαρι μου μην το σκαλιζεις,το 80% των γιατρων ειναι ελευθεροι επαγγελματιες και πανω του50%των νοσοκομων,που τα βρηκες αυτα και μας γεμιζεις αλογομυγες για δημοσια και παλαβους που ειναι κολλημενοι με τον διορισμο τους και την εξαρτηση τους απο τα λεφτα σου, "φωστηρα"?

 13. Βαλκάνιος avatar
  Βαλκάνιος 21/12/2011 19:22:51

  Eπίσης στο επόμενο 2μηνο κλείνει και το 1ο ΙΚΑ Νοσοκομείο ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ (ΠΡΩΗΝ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και νυν παράρτημα Σεισμανογλείου)στα πλάισια των συγχωνευσεων.Χρωστάνε εφημερίες από τον Ιούλιο ,θελουν να το κάνουν να υπολειτουργεί ετσι ώστε να γίνει η μεταφορα τμημάτων του στο Σεισμανόγλειο και στους Αγιους Αναργύρους και να το εκμεταλευτεί ο κος Βγενόπουλος.Ρωτήστε τους ιατρούς και το υπόλοιπο προσωπικό να δείτε τι μπάχαλο έχουν προκαλέσει !!Να μας ζήσει ο κος Λοβέρδος να τον χαιρόμαστε!!

  • juliet avatar
   juliet @ Βαλκάνιος 21/12/2011 20:31:02

   Να μας ζήσει!και αρχηγός,ει μη τι άλλο ξέρει να δακρύζει ,να πονά ,να συμπάσχει με μας τους θνητούς.Η απαξίωση όλων, μετά δακρύων, θυμίζει στρατόπεδα Ναζί- βασανιστήρια με υπόκρουση κλασικής μουσικής

 14. λαλακης avatar
  λαλακης 21/12/2011 20:10:03

  nik

  Σωπα ρε παλικαρε !!
  Ελα που ξερω αποφοιτους νοσηλευτικων σχολων που δεν καταδεχονται
  να γινουν ιδιωτες - αποκλειστικες να καθαριζουν γερους αλλα
  περιμενουν το θεικο διορισμο .
  Γιατι αραγε ;
  Aπλα γιατι στο δημοσιο θα ΛΟΥΦΑΡΟΥΝ.
  Λιγοι φιλοτιμοι δουλευουν οι υπολοιποι πινουν φραπεδακια.
  Και φυσικα εχουμε τα περιφημα ΄΄κενα΄΄ νοσ προσωπικου
  ανυπαρκτα στην πραγματικοτητα .
  Οσο για τους γιατρους....
  Ασ το , ποσοι θα σπουδαζαν ιατρικη αν ηξεραν οτι δεν υπαρχει ΕΣΥ
  δηλ σιγουρος διορισμος στο δημοσιο;
  Σιγα μη γινονταν ολοι ιδιωτες!!
  Και λεω ΜΟΝΟ ΙΔΙΩΤΕΣ.
  Θα εβγαζαν 3 κ 60 και θα βαρουσαν μυγες.
  Οποτε δε θα σπουδαζαν γιατροι ,μονο αυτοι που το αγαπουσαν.
  Και επαναλαμβανω οχι να εχεις παραλληλα ιατρειο κ να εισαι στο δημοσιο ,να εχεις ΜΟΝΟ ιατρειο να δω τη μαγκια σου.
  Οσο για τα φακελακια , ασ το καλυτερα τα εχουν πει αλλοι.
  Το ΕΣΥ φιλαρακι ειναι μπιζνα ατελειωτη , πασοκοκρατειται
  απο εκει αντλει το πασοκ τη μιση του δυναμη .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.