Κλείνει κι άλλο η ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ
21/12/2014 08:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κλείνει κι άλλο η ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Κι άλλο κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις οι οποίες αν επιβεβαιωθούν οδηγούν την εκλογική διαδικασία, όποτε κι αν αυτή γίνει σε.. θρίλερ.

Κι άλλο κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις οι οποίες αν επιβεβαιωθούν οδηγούν την εκλογική διαδικασία, όποτε κι αν αυτή γίνει σε.. θρίλερ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το γκάλοπ της Interview η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων μειώθηκε στις 2,5 μονάδες.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στο 27,5%, ενώ την ίδια στιγμή η ΝΔ προσεγγίζει το 25%. Η δημοσκόπηση έγινε δύο ημέρες μετά το πέρας της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και έχει πανελλαδικό εύρος. Την ίδια ώρα οι πολίτες εξακολουθούν να μη θέλουν εκλογές κι επιμένουν στην επιλογή του Σταύρου Δήμα ως κατάλληλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως αποκαλύπτει η ΒΕΡΓΙΝΑ TV στην πρώτη πανελλαδική δημοσκόπηση μετά την πρώτη ψηφοφορία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» οι πολίτες επιθυμούν να εκλεγεί ΠτΔ από την παρούσα Βουλή σε ποσοστό 59% κι επιμένουν να θεωρούν το Σταύρο Δήμα κατάλληλο για την προεδρία σε ποσοστό 70%. Στο ερώτημα για ποιος είναι καταλληλότερος να διαπραγματευτεί με τους Ευρωπαίους ο Αντώνης Σαμαράς αναδεικνύεται πρώτος με 41%, ενώ ο κ. Τσίπρας για το ίδιο ερώτημα συγκεντρώνει 24%. Ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 41% έναντι του κ. Τσίπρα που συγκεντρώνει το 27 % των προτιμήσεων.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός ότι οι ΑΝΕΛ κατακρημνίζονται καθώς δεν πιάνουν ούτε 2% ενώ κάτω από τη μονάδα είναι η ΔΗΜΑΡ.

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων σε περίπτωση που γίνουν πρόωρες εκλογές , έτσι όπως αποτυπώθηκαν στη δημοσκόπηση είναι:

ΣΥΡΙΖΑ 27,5%

ΝΔ 25%

ΚΚΕ 5.2%

ΠΑΣΟΚ 5.1 %

Χ.Α 4.5%

ΠΟΤΑΜΙ 4.5%

ΑΝ.ΕΛ 1.8%

ΔΗΜΑΡ 0,9%

Η δημοσκόπηση της Rass

Μείωση της ψαλίδας ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, καταγράφει δημοσκόπηση της Rass για τον "Τύπο της Κυριακής".

Συγκεκριμένα ως προς την πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα με 27,1% (26,4), ακολουθεί η ΝΔ με 23,7% (21,1%), το Ποτάμι με 5,8% (5,8%), το ΚΚΕ με 5,3% (5,4%), το ΠΑΣΟΚ με 4,6% (4,1%), η Χρυσή Αυγή με 4,4% (5,1%), οι ΑΝΕΛ με 2,8% (3%). Εκτός Βουλής αν γίνονταν οι εκλογές θα έμενε η ΔΗΜΑΡ.

Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου κυμαίνεται είναι 16,2% (17,9%).

Στην παράσταση νίκης το κλίμα είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το 77,3% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι αν είχαμε τώρα εκλογές θα τις κέρδιζε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Αντώνης Σαμαράς, εξακολουθεί να προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα "ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός". Ο κ. Σαμαράς συγκεντρώνει 46% έναντι 32,8% του κ. Τσίπρα.

Όσον αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το 43,6% εκφράζει θετική γνώμη για τον Σταύρο Δήμα και το 32,5% αρνητική, ενώ στο ερώτημα "εάν ήσασταν βουλευτής, θα ψηφίζατε υπέρ ή κατά της υποψηφιότητας του Στ. Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας", το 46,4% απαντά υπέρ και το 45,1% κατά.

Πηγή: imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιάννης Κιαπέκος avatar
    Γιάννης Κιαπέκος 21/12/2014 11:55:22

    Η Interview είναι μία εταιρία έρευνας αγοράς κυρίως που δεν είναι μέλος της ΣΕΔΕΑ (www . sedea . gr) Ήταν μέλος της ESOMAR (www . esomar . org) μέχρι το Δεκέμβριο 2011 (www . interview . com . gr/gr/news_files/esomar_2011 . pdf) Όλες οι έρευνες που έχει δημοσιεύσει αφορούν αυτή την περίοδο. (Μέχρι το 2010 συγκεκριμένα) Καμία πολιτική έρευνα (από αυτά που αναφέρονται στα sites) δεν έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της. Δείγμα ότι δεν μπορεί να τις τεκμηριώσει. Υπομονή ! Κυριακή κοντή γιορτή!

  2. ΙΚΟ avatar
    ΙΚΟ 21/12/2014 13:35:07

    Όλες οι τρέχουσες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι παραγματικά κλείνει η ψαλίδα, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. Ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει ελαφρώς τα ποσοστά του αλλά η Ν.Δ τα αυξάνει με ταχύτερους ρυθμούς, αφού επανασυσπειρώνονται σ' αυτήν, ψηφοφόροι της Χ.Α και των ΑΝ.ΕΛ, του 2012. Η επιτυχής πολιτική έναντι της Χ.Α αποδίδει τους καρπούς της. Πάντως, τα μέχρις στιγμής στοιχεία δεν προδιαγράφουν αλλαγή στη σειρά των κομμάτων, αν και η επερχόμενη ίδρυση και κάθοδος κόμματος ΓΑΠ στις εκλογές, μπορεί να επηρεάσει την κατάσταση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.