#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/06/2013 18:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κλείνει η ΕΡΤ(Ανανεωμένο) Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην ΕΡΤ, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ελληνική ραδιοφωνία και τηλεόραση όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και να την ξανανοίξει με εντελώς διαφορετικούς όρους και κανόνες.

Από απόψε το βράδυ ουσιαστικά πέφτει «μαύρο» σε πέντε κανάλια, 10 ραδιοφωνικούς σταθμούς. 19 περιφερειακά τμήματα, δύο μουσικά σύνολα, ένα περιοδικό, το ιστορικό αρχείο κ.λπ..

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ προκαλώντας μεγάλη αναταραχή στο Ραδιομέγαρο και οξύτατες αντιδράσεις μεταξύ των 2700 και πλέον εργαζόμενων. Ο κ. Κεδίκογλου με δηλώσεις του ανακοίνωσε πως η ΕΡΤ θα σταματήσει να εκπέμπει και στη θέση της θα δημιουργηθεί από Σεπτέμβριο ένα νέο κανάλι με πολύ λιγότερο προσωπικό το οποίο θα προσληφθεί με κριτήρια ΑΣΕΠ.

Πριν ανακοινώσει την απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο της ΕΡΤ, ο κ. Κεδίκογλου εξαπέλυσε πρωτοφανή επίθεση κατά της ΕΡΤ, κάνοντας λόγο πως δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για ιερές αγελάδες που παραμένουν άθικτες, ενώ σημείωσε πως η Δημόσια Τηλεόραση είναι μοναδική περίπτωση σπατάλης και αδιαφάνειας.

Ο κ. Κεδίκογλου ανακοίνωσε πως από απόψε σταματούν οι μεταδόσεις της ΕΡΤ και στη θέση της, ανέφερε, θα δημιουργηθεί σύγχρονος δημόσιος αλλά όχι κρατικός οργανισμός ραδιοτηλεόρασης. Ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε ότι το προσωπικό θα αποζημιωθεί κανονικά και ότι ο νέος οργανισμός θα λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό.

Επίσης είπε ότι στο μεσοδιάστημα μέχρι τη λειτουργία του νέου οργανισμού οι πολίτες δεν θα πληρώνουν τέλος για την ΕΡΤ και όταν ξαναλειτουργήσει θα πληρώνουν 100 εκατ. ευρώ λιγότερα. Ωστόσο, αν θέλουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας, θα πρέπει να πούμε τα εξής:

Αυτή η κυβέρνηση είναι η μοναδική που τόλμησε να τα βάλει με ένα έκτρωμα της Μεταπολίτευσης. Ένα έκτρωμα που δημιουργήθηκε φυσικά με υπαιτιότητα και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, και λιγότερο των υπολοίπων κομμάτων. Τα τεράστια λάθη που έγιναν, η αδιαφάνεια, οι παράνομες προσλήψεις ειδικών συμβούλων, τα ταξίδια και οι αποστολές με τα λεφτά του ελληνικού λαού είναι αποτέλεσμα διοικήσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων και δεν πρέπει να το ξεχνά κανείς. Όμως, κάποτε έπρεπε αυτό να σταματήσει. Κάποτε έπρεπε να βρεθεί κάποιος να δώσει ένα τέλος σε όλα αυτά, έστω κι αν οι ευθύνες είναι βαρύτατες. Όμως, δε μπορεί ένα λάθος να διαιωνίζεται.
Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι γίνεται με λάθος τρόπο η αναδιάρθρωση της ΕΡΤ. Αυτό είναι προς συζήτηση και μπορεί να υπάρξουν πολλές ενστάσεις. Διότι θα μπορούσε να γίνει με διαφορετικό τρόπο. Με ποιο; με το να απολυθούν όλοι εκείνοι που μπήκαν τα τελευταία χρόνια με αδιαφανείς διαδικασίες. Αδερφές, κόρες και εξαδέρφες βουλευτών και άλλων πολιτικών που όντας αργόμισθοι, έπρεπε να έχουν φύγει. Άραγε, με την αναδιάρθρωση θα υπάρξει αξιοκρατία; Αυτό είναι ένα ερώτημα.
Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για νέα... Πολυτεχνεία και για δεσμεύσεις ότι αυτοί όταν γίνουν κυβέρνηση θα αποκαταστήσουν την... αδικία. Δηλαδή τι θα κάνουν; Θέλουν να διατηρείται αυτό το άθλιο καθεστώς;

Βεβαίως, η ανακοίνωση του λουκέτου προκαλεί τριγμούς στον κυβερνητικό συνασπισμό καθώς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αντιδρούν με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την ίδια την κυβέρνηση.

Το πλήρες κείμενο του κ. Κεδίκογλου είναι το εξής:

«Σε μια περίοδο που ο Ελληνικός λαός υφίσταται θυσίες, δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις ή για δισταγμούς. Όπως δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής για «ιερές αγελάδες» που παραμένουν άθικτες, όταν επιβάλλονται περικοπές παντού.

Όταν πρέπει να τελειώνουμε με τα ελλείμματα και να βγούμε από την κρίση, δεν μπορούμε να ανεχόμαστε θύλακες αδιαφάνειας και δημόσιας σπατάλης.

Η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, η ΕΡΤ, είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης.

Κι αυτό τελειώνει σήμερα…

Την ΕΡΤ την πληρώνει ο Ελληνικός λαός με το χαράτσι στους λογαριασμούς ηλεκτρικού: γύρω στα 300 εκατομμύρια το χρόνο! Έχει τριπλάσιο ως επταπλάσιο κόστος από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς και τετραπλάσιο ως εξαπλάσιο προσωπικό για πολύ μικρή τηλεθέαση: τη μισή σχεδόν και για τα τρία δημόσια κανάλια μαζί, απ’ όση ένα μέσο εμπορικό κανάλι.

Έχει τεράστια περιουσία, η οποία παραμένει αδρανής, αν δεν λεηλατείται υπέρ του ανταγωνισμού.

Έχει καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείρισή της: Μιλάμε για μια εταιρία με έξι λογιστήρια που δεν επικοινωνούν μεταξύ τους!

Καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείριση των συμβάσεων, καθεστώς ακόμα μεγαλύτερης αδιαφάνειας στη διαχείριση του υλικού, το οποίο δεν έχει απογραφεί εδώ και… οκτώ χρόνια!

Καθεστώς προνομίων για τους εργαζομένους, που χρεώνουν τεράστιο αριθμό υπερωριών.

Για να μην αναφερθούμε στα τεράστια ποσά τα οποία μοιράζει σε ιδιωτικές παραγωγές που θα μπορούσε να κάνει, με πολύ λιγότερα, χρησιμοποιώντας τα δικά της μέσα. Που τα έχει πληρώσει ακριβά ο Έλληνας φορολογούμενος.

Για να μην αναφερθούμε στο τεράστιο κόστος εξωτερικών μεταδόσεων που έχουν επιβάλλει απαρχαιωμένα συνδικαλιστικά προνόμια, κι έτσι μετακινούνται δεκάδες τεχνικοί κάθε τόσο, για έργο που μπορεί να γίνει από δύο-τρία άτομα.

Για να μην πούμε ότι συντηρεί περιοδικό χωρίς αναγνώστες, ενώ διαθέτει δεκάδες σταθμούς τοπικούς σταθμούς που ουσιαστικά αναμεταδίδουν, τις περισσότερες ώρες της μέρας, το κεντρικό πρόγραμμα.

Η σημερινή ΕΡΤ έχει εξελιχθεί σε ένα σκάνδαλο που το βλέπουν καθημερινά όλοι, αλλά δεν τόλμησε να το αγγίξει κανείς.

Αυτά όλα τελειώνουν σήμερα. Και τελειώνουν οριστικά!

Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ. Με το ισχύον νομικό πλαίσιο και με κοινή υπουργική απόφαση σταματούν οι μεταδόσεις της ΕΡΤ μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος σήμερα το βράδυ. Και στη θέση της ΕΡΤ θα δημιουργηθεί ένας σύγχρονος, δημόσιος - αλλά όχι κρατικός, ούτε κομματικά ελεγχόμενος - Οργανισμός Ραδιοτηλεόρασης.

Κατά τα πρότυπα των πιο επιτυχημένων δημόσιων Ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών της Ευρώπης. Το σχετικό νομοσχέδιο κατατίθεται αμέσως, ώστε να λειτουργήσει το ταχύτερο ο νέος φορέας.

Το προσωπικό της ΕΡΤ θα αποζημιωθεί κανονικά. Και όσοι από τους τωρινούς εργαζόμενους το επιθυμούν, θα μπορέσουν να υποβάλλουν αίτηση για να προσληφθούν στο νέο Οργανισμό Ραδιοτηλεόρασης.

Υπάρχουν πολλοί άξιοι και ικανοί εργαζόμενοι, η πείρα και η προϋπηρεσία των οποίων είναι απαραίτητη για να σταθεί ο νέος Οργανισμός. Και θα συνεκτιμηθεί κατά τη διαδικασία προσλήψεων, με διαφανείς διαδικασίες και κριτήρια ΑΣΕΠ.

Ο νέος Οργανισμός θα λειτουργήσει με πολύ λιγότερο προσωπικό. Με σαφές οργανόγραμμα, όπως προβλέπουν τα σύγχρονα δεδομένα για τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση παντού στον κόσμο. Το αρχείο της ΕΡΤ – που αποτελεί αληθινό Εθνικό θησαυρό – θα περιφρουρηθεί και θα αξιοποιηθεί πλήρως.

Επίσης θα αξιοποιηθούν οι δορυφορικές υπηρεσίες και οι σύγχρονες τεχνολογίες. Ώστε να υπάρξει - επιτέλους - δυναμικός μοχλός προβολής της Ελλάδας, της ανάπτυξης, της εξωστρέφειας, αλλά και πολύτιμος καθημερινός δεσμός με την Ελληνική Διασπορά σε όλο τον κόσμο.

Ο νέος Οργανισμός Ραδιοτηλεόρασης θα ξεκινήσει να λειτουργεί το συντομότερο. Μέχρι τότε οι πολίτες δεν θα πληρώνουν το χαράτσι που πληρώνουν ως σήμερα.

Κι από τη λειτουργία του και μετά θα πληρώνουν πολύ λιγότερα. Υπολογίζεται ότι θα απαλλαγούν από ένα ποσό που φτάνει τα 100 εκατομμύρια ετησίως.

Ενώ για όσες θέσεις της σημερινής ΕΡΤ κρίνονται υπεράριθμες, θα προσληφθούν με ΑΣΕΠ νέοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στα ΚΕΠ και όπου αλλού το δημόσιο έχει ανάγκη.

Μεγάλες αλλαγές δεν γίνονται χωρίς μεγάλες τομές. Τολμηρές και ριζοσπαστικές!

Μέχρι τώρα πολλοί έλεγαν ότι «δεν υπάρχει πολιτική βούληση» για τέτοιες τομές…

Η σημερινή κυβέρνηση αποδεικνύει ότι διαθέτει την πολιτική βούληση!

Αυτό άλλωστε, ζητάει κι αυτό περιμένει να δει ο Ελληνικός λαός».

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ πραγματοποίησαν  γενική συνέλευση για να καθορίσουν τη στάση τους και εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: στην κοινωνία, τις αντιφάσεις της, τα προβλήματά της, τις αγωνίες, τις ιδέες και τις δράσεις.

Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: στον πολιτισμό, τον κόσμο του, τις διαφορετικές τάσεις, αναζητήσεις και δυναμικές του.

Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: σε κάθε πολίτη του κόσμου, στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, την Αφρική, την Αυστραλία.

Το δυναμικό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης έχει τη δύναμη και τη θέληση να κρατήσει ψηλά το κοινωνικό αγαθό της ενημέρωσης, του πολιτισμού, του αθλητισμού. Έχει την τόλμη και τη βούληση να παλέψει για να πάψει η ΕΡΤ να χειραγωγείται από κάθε μονοκομματική ή πολυκομματική εξουσία. Εμείς οι εργαζόμενοι, είμαστε ακόμη ζωντανοί και θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Θα αγωνιστούμε για ένα θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΡΤ που θα κατοχυρώνει και θα περιφρουρεί την ανεξαρτησία της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, θα κόψει, επιτέλους, τον ομφάλιο λώρο με την εκάστοτε κυβέρνηση και κάθε κέντρο ή παράκεντρο πολιτικών και πελατειακών παρεμβάσεων.

Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή, κτήμα και πραγματική ιδιοκτησία όλων των ελλήνων πολιτών.

Όσοι επεξεργάζονται σχέδια για λουκέτο στην ΕΡΤ  δεν μπορεί παρά να αποσκοπούν σε εξυπηρέτηση άλλου τύπου συμφερόντων. Είναι επικίνδυνοι.

Οι δημοσιογράφοι της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα κρατήσουμε με κάθε μέσο και κάθε τρόπο την ΕΡΤ ανοιχτή. Καλούμε κάθε πολίτη από τη Γαύδο μέχρι τον Έβρο για να αποτρέψουμε τον εφιάλτη. Να αποτρέψουμε κάθε απόπειρα φίμωσης του Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα της χώρας. Όσοι ονειρεύονται εφιάλτες ας μείνουν στη μακαριότητα του παραμυθιού της κακιάς μάγισσας ή ας ξυπνήσουν πριν είναι αργά. Εμείς είμαστε ξάγρυπνοι. Βρισκόμαστε σε διαρκή Γενική Συνέλευση και καλούμε πολίτες, κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, επιστήμονες, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών στις 7 το απόγευμα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.  Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Η ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ.

Η Γενική Συνέλευση των Δημοσιογράφων της ΕΡΤ»

Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου: «Το ΠΑΣΟΚ έχει καταστήσει σαφές στις επαφές που είχαν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος για το θέμα της ΕΡΤ, ότι διαφωνεί απολύτως με τις συγκεκριμένες αποφάσεις και τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Για το λόγο αυτό, η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν φέρει τις υπογραφές των υπουργών που έχουν υποδειχθεί από το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ έχει επίσης καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει στη Βουλή το νόμο που θα κυρώνει αυτή την ΠΝΠ».

Στη συνέχεια γίνεται λόγος για «κοινοβουλευτικά και διαδικαστικά τεχνάσματα και τονίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν δέχεται να ανοίγουν λανθασμένα μέτωπα με λανθασμένο τρόπο. Όποτε αυτό έγινε στο παρελθόν το πράγμα οδηγήθηκε σε αδιέξοδο».

Το άμεσο κλείσιμο της ΕΡΤ και η απόλυση όλου του προσωπικού, αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση, «παρουσιάστηκε σε εμάς από την κυβέρνηση ως επιτακτική ανάγκη, ώστε να εκπληρωθεί αμέσως ο όρος της μείωσης του προσωπικού του κράτους κατά 2.000 άτομα πριν την καταβολή της επόμενης δόσης».

Το ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζει ότι υπάρχουν ζητήματα οικονομικής και λειτουργίας της ΕΡΤ και κατηγορεί την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς ότι δεν έκαναν τίποτα, επί έναν ολόκληρο χρόνο για να υπάρξει κάποια βελτίωση στα θέματα αυτά.

Θεωρεί επίσης ότι «τίθεται, βεβαίως, προφανές ζήτημα προγραμματικής συμφωνίας και κανόνων λειτουργίας της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Έχει «μαλλιάσει» η γλώσσα μας να το λέμε. Υπάρχει άραγε κανείς που τώρα δεν το καταλαβαίνει»;

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ

«Η αναγκαία αναδιοργάνωση και ο εξορθολογισμός της πρέπει να γίνουν με την ΕΡΤ ανοιχτή» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ εκφράζοντας, παράλληλα, τη δέσμευση ότι «δεν θα ψηφίσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου οποτεδήποτε έρθει στη Βουλή».

Με την ίδια ανακοίνωση, η ΔΗΜΑΡ επαναλαμβάνει την κατηγορηματική αντίθεσή της με το κλείσιμο της ΕΡΤ, επισημαίνοντας μάλιστα ότι «Οι υπουργοί που υπέδειξε  η ΔΗΜΑΡ δεν συνυπέγραψαν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου».

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή δήλωση κατά της κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ έκανε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης τονίζοντας ότι «παρακολουθήσαμε μια ακραίου αυταρχισμού δήλωση εκ μέρους του κ. Κεδίκογλου, ο οποίος υιοθετώντας τη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», μας ανακοίνωσε το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης». Ο κ. Κεδίκογλου, προσθέτει ο κ. Σκουρλέτης μίλησε για αδιαφάνεια και σπατάλες. Προφανώς, τονίζει, «πρόκειται για μία δημόσια αυτοκριτική του πολιτικού προϊστάμενου της δημόσιας τηλεόρασης, του ίδιου και των προκατόχων του, διότι αυτοί ευθύνονται για όλα αυτά τα οποία ο ίδιος χρέωσε στους εργαζόμενους».

Πρόκειται για μία πράξη ενάντια στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία, ενάντια στην πολυφωνία και τη δημοκρατία, αναφέρει ο κ. Σκουρλέτης και σημειώνει ότι στην κυβέρνηση , «θέλουν να κόψουν και να ράψουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση στα μέτρα τους. Την θέλουν απόλυτα ελεγχόμενη ώστε να είναι ακίνδυνη. Αυτά είναι τα όρια της δικιάς τους αντίληψης της δημοκρατίας».

Δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζει ο κ. Σκουρλέτης, είναι να υπερασπιστεί τον δημόσιο χαρακτήρα της ραδιοτηλεόρασης και ταυτόχρονα, δεσμεύεται πολιτικά απέναντι και στους εργαζόμενους και στην ελληνική κοινωνία, ότι θα αποτελέσει ανάχωμα στην προσπάθεια συρρίκνωσής της, προστατεύοντας τις θέσεις εργασίας, αλλά κυρίως προστατεύοντας και μία αντίληψη αδέσμευτης, δημοσιογραφικά υπεύθυνης και ανεξάρτητης ραδιοτηλεόρασης. Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει στη δήλωσή του:

«Φοβάμαι ότι όταν έρθει η απόφαση να συζητηθεί στο κοινοβούλιο, επειδή πρόκειται για μία πράξη νομοθετικού περιεχομένου, θα έχουν περάσει ίσως αρκετοί μήνες και οι ανάγκες των εργαζομένων δεν μπορούν να περιμένουν τους ρυθμούς του κοινοβουλίου. Θα έλεγα με μία φράση ότι η ΕΡΤ δεν πρέπει να κλείσει και σε αυτό τον αγώνα πρέπει ο καθένας να «βάλει πλάτη»: εργαζόμενοι, πολιτικά κόμματα και ολόκληρη η κοινωνία».
Τι υποστηρίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες
«2500 οικογένειες και η δημόσια τηλεόραση στο βωμό του φιάσκου ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ-ΟΠΑΠ. Έρχεται η σειρά κάθε Ελληνα αν δεν έχει ήδη έλθει. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ». Αυτό ήταν το σχόλιο του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου στο twitter, αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο, και την εν συνεχεία επαναλειτουργία δημόσιου οργανισμού ραδιοτηλεόρασης.

Σκληρή ήταν και η δήλωση του βουλευτή Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, ο οποίος επιτέθηκε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου. «Το περιεχόμενο των όσων είπε ήταν γεμάτο από αναλήθειες, από ανακρίβειες και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για ανθρώπους, με πολλούς από τους οποίους είχε συνεργαστεί στο παρελθόν» είπε ο κ.Κουίκ ενώ νωρίτερα είχε πεί τα εξής:

«Δεν μπορώ να απέχω από τη βεβαιότητα που διακατέχει την πλειοψηφία των πολιτών, ότι τα ρολά στην ΕΡΤ και η μετέπειτα συρρίκνωσή της, είναι μποναμάς στα ιδιωτικά κανάλια, τα οποία φυσικά δεν αρνούμαι, αλλά σε ένα πεδίο υγιούς και ίσου ανταγωνισμού».

Ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο της ΕΡΤ βάζοντας λουκέτο στην ίδια τη δημόσια ενημέρωση και πετώντας χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο. Είναι διαδικασία που οδηγεί στο να ρίξει στα χέρια των ιδιωτών όλη την περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Έγκαιρα είχαμε επισημάνει ότι για την πορεία της ΕΡΤ πρέπει να σημάνει συναγερμός! Αφορά όλο τον εργαζόμενο λαό, το εργατικό λαϊκό κίνημα. Χρειάζεται μαζική συμπαράσταση προς τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ» καταλήγει η δήλωση του κ. Κουτσούμπα.

Τι αναφέρει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου

Έχοντας υπόψη:

1. Την παράγραφο 1 του άρθρου 44 του Συντάγματος.

2. Την έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης για την αντιμετώπιση του κατεπείγοντος θέματος της εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 14Β του ν. 3429/2005 που αφορά την εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4046/2012 και του ν. 4093/2012, που αποτελούν προαπαιτούμενες ενέργειες στο πλαίσιο του εγκεκριμένου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016.

3. Τη σχετική πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου,

αποφασίζουμε:

Άρθρο 1

Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 2 του άρθρου 14Β του ν. 3429/2005 (Α΄ 314) αντικαθίσταται με δύο νέα

εδάφια ως εξής:

«2. Με την απόφαση της προηγούμενης παραγράφου α) σε περίπτωση κατάργησης του φορέα, όπως και τυχόν θυγατρικών του, καθορίζεται η διακοπή της λειτουργίας του καθώς και των τυχόν θυγατρικών του, ως και ο χρόνος αυτής, η τύχη της περιουσίας του καταργούμενου νομικού προσώπου, όπως και των τυχόν θυγατρικών του, ρυθμίζονται όλα τα θέματα της διαδοχής των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών τους, όπως και η τύχη των εκκρεμών δικών, της αυτοδίκαιης λύσης των πάσης φύσεως εργασιακών σχέσεων και των συμβάσεων έργου, της αυτοδίκαιης λήξης όλων των αποσπάσεων προσωπικού καθώς και κάθε σχετικό με αυτά θέμα, της αυτοδίκαιης λήξης της θητείας των οργάνων διοίκησης, των διαδικασιών και οργάνων που απαιτούνται για τη διαδοχή καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια,

β) σε περίπτωση συγχώνευσης του φορέα, καθορίζεται η διακοπή της λειτουργίας και η τύχη της περιουσίας του συγχωνευόμενου προσώπου, ρυθμίζονται τα θέματα των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών του, της ρύθμιση των θεμάτων των εργασιακών σχέσεων και κάθε σχετικό με αυτήν θέμα, της αυτοδίκαιης λήξης της θητείας των οργάνων διοίκησης, των διαδικασιών και οργάνων για τη συγχώνευση, το καταστατικό ή ο οργανισμός που το διέπει και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του κατά περίπτωση εποπτεύοντος τον καταργούμενο ή συγχωνευόμενο φορέα, καθορίζονται τα θέματα που αφορούν την διαφύλαξη της περιουσίας των καταργούμενων ή συγχωνευόμενων φορέων, οι σχετικές διαδικασίες και όργανα και κάθε άλλο σχετικό θέμα.»

Άρθρο 2

Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος,

αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 10 Ιουνίου 2013

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ Κ. ΣΑΜΑΡΑΣ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. άστα να πάνε avatar
  άστα να πάνε 11/06/2013 16:42:50

  από επιτυχία σε επιτυχία το πολιτικό και επικοινωνιακό επιτελείο...

 2. monson avatar
  monson 11/06/2013 16:54:02

  επιτελους ολα τα κομματοσκυλα σπιτι τους προσληψεις μεσω ΑΣΕΠ και μονο οσους εχει πραγματικα αναγκη η ερτ να προσλαβει!!

  • ελλην-1821 avatar
   ελλην-1821 @ monson 11/06/2013 19:03:51

   τα εχω ακουσει πολλες φορες για εξυγιανση και διαφανεια...μεχρι να καθησει ο κουρνιαχτος. Οταν ακουω ΑΣΕΠ ....

  • Evangelos avatar
   Evangelos @ monson 11/06/2013 19:07:50

   έτσι πρέπει , μόνο ΑΣΕΠ , όπως με τον Λιάτσο που έδωσε και πέρασε με το σπαθί του

   • Παντελης avatar
    Παντελης @ Evangelos 11/06/2013 23:18:56

    Χαχαχα! Τραγικο

   • leak avatar
    leak @ Evangelos 12/06/2013 00:25:00

    είχε τα θέματα...και ο γιός του

  • ΓΚΙΑΟΥΡ ΚΙΟΪ avatar
   ΓΚΙΑΟΥΡ ΚΙΟΪ @ monson 11/06/2013 19:09:12

   ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ;

  • Eva avatar
   Eva @ monson 11/06/2013 19:16:31

   Σωστή απόφαση και πολύ αργησε. Και η πλάκα είναι ότι ζητάνε την ...στήριξη του λαού, των άπολυμένων ιδιωτικών υπαλλήλων ας πούμε!

   • δήμητρα avatar
    δήμητρα @ Eva 11/06/2013 20:46:19

    εαν στη χώρα αυτή υπήρχε κοινωνική συνοχή δεν θα χαιρόσασταν με την απόλυση 2656 ανθρώπων κι ας εργάζονται στη δημόσια τηλεόραση. όπως κανείς δεν είπε μπράβο στις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα. οι σκεπτόμενοι άνθρωποι δεν χαίρονται με την καταστροφή των συνανθρώπων τους.

    • Eva avatar
     Eva @ δήμητρα 11/06/2013 22:52:20

     Αν κατάλαβα καλα ΔΕΝ θα απολυθούν 2656.
     Θα λειτουργήσει με όσους χρειάζονται.
     Κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος το κατανοεί αυτό.

  • kat avatar
   kat @ monson 11/06/2013 20:07:41

   AΣΕΠ... οπως προσλάβαμε την Στάη...

   • Kostas avatar
    Kostas @ kat 11/06/2013 20:26:43

    Η κα Σαλαγκούδη πως μπήκε?

    • Π. Ευθυμιάδης avatar
     Π. Ευθυμιάδης @ Kostas 11/06/2013 20:59:36

     Υποθέτω θα απολυθεί και αυτή.
     Θυμάμαι τον Μαρούδα που έλεγε αν προβάλουν στην Ελλάδα ξένα κανάλια από δορυφόρο , η Ελλάδα θα τον κατέρριπτε με πύραυλο.!!!!

     • αιρετικός avatar
      αιρετικός @ Π. Ευθυμιάδης 11/06/2013 21:31:50

      Η Σαλαγκούδη και η κάθε Σαλαγκούδη θα βολευτεί και στο ΝΕΟ ΣΧΗΜΑ...

     • αιρετικός avatar
      αιρετικός @ αιρετικός 11/06/2013 21:33:26

      υ.γ. Γιατί έχει αυτό το κάτι "άλλο¨βρε παιδί μου...

     • Π. Ευθυμιάδης avatar
      Π. Ευθυμιάδης @ αιρετικός 11/06/2013 21:54:47

      Ενώ όλοι οι υπόλοιποι μπήκαν με γραπτές εξετάσεις. Εβλεπα έναν πασόκο (Μοτόνης ή κάπως έτσι) που όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε θεό τον ΓΑΠ και μας φλόμωνε στην αντικειμενική ενημέρωση. Η ΕΡΤ δεν θα λείψει σε κανέναν , οι ίδιοι έκαναν ότι είναι δυνατόν να την κάνουν μπάχαλο , απολύθηκαν χιλιάδες άλλοι. Αυτοί φάγανε με χρυσά κουτάλια τα προηγούμενα χρόνια .... και κάτι κυρίες που είχαν συστήσει σε όνομα συγγενικών τους προσώπων εταιρίες προβολής και "εξωτερικών" παραγωγών μέσα στην ΕΡΤ. Ελπίζω ο Σαμαράς να μην κάνει βήμα πίσω και αν χρειαστεί να προκηρύξει εκλογές τώρα.

     • ελλην-1821 avatar
      ελλην-1821 @ Π. Ευθυμιάδης 11/06/2013 21:59:28

      και χωρις εκλογες να εισαι σιγουρος οτι θα εξυγιανθεί. Θα μπουν τα δικα τους παιδια τωρα

     • αιρετικός avatar
      αιρετικός @ Π. Ευθυμιάδης 11/06/2013 22:03:09

      έξω λοιπόν οι "μπαχαλάκηδες" τόσο απλό αλλά μόνο ΟΛΟΙ οι μπαχαλάκηδες...Γιατί υπάρχουν και εκπομπές ποιότητας...

     • Π. Ευθυμιάδης avatar
      Π. Ευθυμιάδης @ αιρετικός 12/06/2013 00:11:14

      Ναι όπως της Μάγιας Τσόκλη , του Βαξεβάνη παλιότερα με αμοιβές 1.4 μύρια για τον δεύτερο και δεν γνωρίζω για την πρώτη, ο Παπαδόπουλος με τους ξεπεσμένους μουσικάντηδες κλπ. Πεταμένα λεφτά όλα. Τα υπόλοιπα ιδιωτικά ελάχιστα βλέπονται και μονόδρομος το internet ή τα συνδρομητικά πακέτα (πχ ΟΤΕTV με 20 ευρώ το μήνα).

     • ελλην-1821 avatar
      ελλην-1821 @ αιρετικός 11/06/2013 21:57:31

      ΑΣΕΠ το λενε τωρα;

     • kat avatar
      kat @ Π. Ευθυμιάδης 11/06/2013 22:05:42

      Θα απολυθεί, αποζημιωθεί και ξαναπροσληφθεί αντικειμενικά πάντα...

  • Socratis avatar
   Socratis @ monson 12/06/2013 00:20:59

   Όπως το Λιάτσο-Λιάρο κλπ.Ποιος τους προσέλαβε?

 3. helios avatar
  helios 11/06/2013 17:03:41

  Δύο δημόσια τηλεοπτικά κανάλια είναι υπέρ αρκετά,όλα τα άλλα θα πρέπει να κλείσουν(συμπεριλαμβανομένου και του τηλεοπτικού σταθμού της βουλής).Το ένα με έδρα την Αθήνα και το άλλο την Θεσσαλονίκη,φυσικά με μειωμένο προσωπικό.
  Αντιστοίχως το δημόσιο ραδιόφωνο θα πρέπει να περιοριστεί σε τρεις σταθμούς:ένα ενημερωτικό,ένα ψυχαγωγικό και ένα αθλητικό.

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ helios 11/06/2013 18:39:55

   Ετσι ακριβως. ΔΕΝ θα λειψει σε κανενα η ΕΡΤ. Αρκετα εχουμε δωσει για την ΕΡΤ στη ΔΕΗ, για να ακουμε το καθε απιθανο, βισμα συνηθως του ΠΑΣΟΚ (κυριως αλλα και αλλων). Και παιρνανε και τρελα λεφτα οι περισσοτεροι.

   Αρκουν η ΝΕΤ και η ΕΡΤ3.

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ Μικρασιάτης 11/06/2013 19:28:26

    Το αρχείο της ΕΡΤ όμως και όλη της, η κινητή περιουσία μας ενδιαφέρει, γιατί είναι ακριβοπληρωμένα από όλους μας, μέσω της φορολογίας. Ελπίζω να λήφθηκε πρόνοια για τη διαφύλαξή τους, από την πολιτεία.

    • Μικρασιάτης avatar
     Μικρασιάτης @ roadrunner 11/06/2013 20:48:04

     Απολυτα σωστο!

   • αιρετικός avatar
    αιρετικός @ Μικρασιάτης 11/06/2013 21:57:46

    Μα κι αυτές κλείνουν...

 4. γαλατης avatar
  γαλατης 11/06/2013 17:07:01

  μπράβο, μπράβο και εις ανώτερα !!! όποιον πάρει ο χάρος...τέλεια...σε εφαρμογή το παλαιό δόγμα...ήμουν πιτσιρίκος και το άκουγα...τελικά μεγάλωσα και το ζώ...αποφασίζομεν....και....

 5. Dimitris avatar
  Dimitris 11/06/2013 17:09:51

  Επιτέλους να γίνει κάτι με τους προνομιούχους των Δεκο και των λοιπών ευγενών πασοκικων ιδρυμάτων. Κατέστρεψαν τη χωρα.

  • marcos avatar
   marcos @ Dimitris 11/06/2013 18:50:08

   οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι κατέστρεψαν τη χώρα.

   • soulis avatar
    soulis @ marcos 11/06/2013 23:32:35

    Οι ψηφοφόροι των πολιτικών τους προισταμένων κατέστρεψαν τη χώρα

 6. Θόδωρος 17.06.2012 avatar
  Θόδωρος 17.06.2012 11/06/2013 17:12:24

  Ό,τι είναι να κάνετε, κάντε το ΓΡΗΓΟΡΑ και ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ. Μην το καθυστερήσετε, αλλιώς θα τους δώσετε χρόνο να αντιδράσουν..

  Και δεν νομίζω ότι χρειάζεται λουκέτο στην ΕΡΤ.
  Εξορθολογισμός και οικονομίας κλίμακας, ναι.
  Το 'χω πει και παλιότερα: Στρατηγικούς επενδυτές χρειαζόμαστε να συμμαζέψουν τα μαγαζιά, όχι ξεπούλημα για ένα κομμάτι ψωμί. Υπάρχουν επιτυχημένα παραδείγματα σαν αυτό που περιγράφω.

  • Θόδωρος 17.06.2012 avatar
   Θόδωρος 17.06.2012 @ Θόδωρος 17.06.2012 11/06/2013 20:24:25

   Η κυβέρνηση πρέπει να 'χει το νου της τώρα.. Λέγεται φαινόμενο boomerang!

 7. αναξιμανδρος avatar
  αναξιμανδρος 11/06/2013 17:18:41

  επιτελους η αρχη..τελειωστε και τους γενικους γραμματεις -επιτροπες-συμβουλους παρα συμβουλους σε υπουργεια ,βουλη και οπου αλλου χρειαζεται και η νεα δημοκρατια θα φτασει πανω απο 30%.αυτα θελουμε να βλεπουμε απο το Σαμαρα και οχι την διαιωνιση της κομματοκρατιας-μετριοκρατιας στην κρατικη διοικηση.

 8. ΝΙΚΟΣ Π avatar
  ΝΙΚΟΣ Π 11/06/2013 17:28:31

  να μην κλεισει αλλα να βγει προς πωληση να δουμε τι αξιζει στην ελευθερη αγορα και να μαθουν εκει μεσα τι θα πει δουλεια.

  • μιχαηλ avatar
   μιχαηλ @ ΝΙΚΟΣ Π 12/06/2013 01:05:19

   αυτο ειναι το πιο σωστο που λες.

 9. factorx avatar
  factorx 11/06/2013 17:31:07

  ΠΑΣΟΚ
  «Η ΕΡΤ πρέπει να μετατραπεί σε έναν σύγχρονο, ευρωπαϊκό, δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, με ριζικές αλλαγές στη δομή της και αξιολόγηση του προσωπικού της. Ζητούμε, συνεπώς, να παρουσιαστεί και να εφαρμοστεί το ταχύτερο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, με σεβασμό στους πολίτες που καταβάλλουν το ανταποδοτικό τέλος, το οποίο έτσι μπορεί να μειωθεί. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να γίνει ξαφνικά, απροετοίμαστα, με άμεση διακοπή της λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και απόλυση όλου του προσωπικού της, χωρίς καμία αξιολόγηση, επειδή οι 2.000 θέσεις δεν έγινε εφικτό να βρεθούν εγκαίρως, με σοβαρές διαδικασίες, στη δημόσια διοίκηση. Κινήσεις επί δικαίων και αδίκων δεν αποδίδουν» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

  Σε ό,τι αφορά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σημειώνεται ότι «μια κυβέρνηση τρικομματικής συνεργασίας δεν μπορεί να λειτουργεί με μονομερείς ενέργειες και τετελεσμένα» και προστίθεται: «Μείζονος σημασίας θέματα πρέπει έγκαιρα να συζητούνται και να αποφασίζονται στο επίπεδο των αρχηγών των τριών κομμάτων».

  Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πηγές από την Ιπποκράτους, τη διαγωνία του κόμματος για το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, είχε κάνει γνωστή ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον ίδιο τον κ. Σαμαρά, σε τηλεφωνική τους συνομιλία, στη διάρκεια της οποίας δεν συζήτησαν το θέμα στην ουσία του.

  Το ΠΑΣΟΚ, εξάλλου, καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση για το ότι δεν επιτεύχθηκε η μείωση του προσωπικού στο δημόσιο κατά 2.000 άτομα, διότι δεν εφάρμοσε το πλαίσιο ενεργειών για τη δημόσια διοίκηση και το οποίο είχε συμφωνηθεί από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς.

  ΔΗΜΑΡ
  Το θέμα του ενδεχόμενου κλεισίματος της ΕΡΤ απασχόλησε την σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ. Σε ανακοίνωση, που εκδόθηκε αμέσως μετά, αναφέρεται ότι «δεν νοείται σύγχρονη χώρα και δη ευρωπαϊκή η οποία -έστω και για μία ώρα- να μη διαθέτει Δημόσια Τηλεόραση. Η Δημοκρατική Αριστερά διαφωνεί ριζικά και είναι αντίθετη με την αναστολή τής λειτουργίας της ΕΡΤ και επαναλειτουργίας της μετά από "κάποιο" χρονικό διάστημα».

  Η ΔΗΜΑΡ τονίζει ακόμη: «Τα γνωστά προβλήματα της ΕΡΤ είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολουθήθηκαν δεκαετίες τώρα και δεν έχουν καμία σχέση με το μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις της χώρας. Η ενδεχόμενη αναστολή λειτουργίας της ΕΡΤ υποδηλώνει με τον χειρότερο τρόπο τη μετάθεση, αλλά και την επικρότηση τελικώς της αδυναμίας και των αντιστάσεων που συνεχίζουν να υπάρχουν απέναντι στις μεταρρυθμίσεις».

  Προστίθεται, ωστόσο, στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ πως χρειάζονται: «Εξορθολογισμός, ο οποίος όμως δεν είναι δυνατόν να επιχειρείται πρόχειρα και χωρίς κανένα σχέδιο. Το ίδιο αναγκαία είναι και η ριζική αποκοπή της Δημόσιας Τηλεόρασης από τις εκάστοτε κυβερνητικές επιθυμίες και σκοπιμότητες, τα ποικίλα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, καθώς και από τις πελατειακές σχέσεις παντός τύπου». Προτείνει, δε, για τον εξορθολογισμό και την αναδιοργάνωση της ΕΡΤ, την άμεση συγκρότηση επιτροπής κοινής αποδοχής από εμπειρογνώμονες και πρόσωπα κύρους με στόχο εντός τριών μηνών να υποβάλει στο κοινοβούλιο επιχειρησιακό σχέδιο για μια σύγχρονη Δημόσια Τηλεόραση. Και καταλήγει: «Στο ενδιάμεσο διάστημα η ΕΡΤ δεν μπορεί παρά να λειτουργεί».

  Ειδικά για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η ΔΗΜΑΡ εκφράζει πλήρη διαφωνία, καθώς, όπως σημειώνει, εξουσιοδοτεί τους υπουργούς να αποφασίζουν την κατάργηση ή συγχώνευση ΔΕΚΟ και Δημοσίων Οργανισμών.

  «Είναι μια απαράδεκτη ενέργεια» σχολιάζει το γραφείο Τύπου του κόμματος.

  ΣΥΡΙΖΑ
  Την ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση σχετικά με το μελλον της ΕΡΤ εκφράζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος, Π. Σκουρλέτης, σημειώνοντας: «Στα σχέδια της κυβέρνησης για την πλήρη απαξίωση και διάλυση της ΕΡΤ θα σταθούμε απέναντι και θα αγωνισθούμε για την αναβάθμισή της μαζί με τους εργαζόμενούς της, ανταποκρινόμενοι στις απατήσεις της ελληνικής κοινωνίας».

  Ο κ. Σκουρλέτης τονίζει ότι τα σενάρια που διαρρέουν τις τελευταίες ώρες περί αιφνίδιας διάλυσης της ΕΡΤ «αποτελούν την κορύφωση μιας στρατηγικής συρρίκνωσης και υποβάθμισης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης εκ μέρους της κυβέρνησης» και προσθέτει πως «για την κυβέρνηση, η δημόσια ΕΡΤ είναι αναγκαία μόνο όταν αυτή παίζει το ρόλο του εκτελεστικού βραχίονα της κυβερνητικής προπαγάνδας, αδιαφορώντας πλήρως για το εάν και κατά πόσο εκπληρώνει τον σκοπό της ως ένας ανεξάρτητος και αξιόπιστος οργανισμός στην υπηρεσία της πολυφωνικής ενημέρωσης και του πολιτισμού.

  Η ΕΡΤ, όμως, δεν ανήκει στην κυβέρνηση, αλλά στον ελληνικό λαό, ο οποίος την πληρώνει απαιτώντας να αποτελεί ένα υπόδειγμα αδέσμευτης και πλουραλιστικής ενημέρωσης.

  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
  «Ό,τι δεν κατάφερε το ΠΑΣΟΚ επί Ηλία Μόσιαλου, το προχωράει τώρα η τρικομματική συγκυβέρνηση: τη διάλυση της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, με την αιτιολογία του εξορθολογισμού» δήλωσε ο βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης για θέματα ΜΜΕ των ΑνΕΛ, Τέρενς Κουίκ, και πρόσθεσε: «Για τον εξορθολογισμό δεν υπάρχει καμία αντίρρηση, διότι είναι γνωστός ο τρόπος με τον οποίο αναπτύχθηκαν κομματικοί στρατοί μέσα στην ΕΡΤ Α.Ε. Η εμπειρία μου - πχ- στη δεκαετία του 80, είναι δεδομένη.

  Αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι θα διαλύσουν τα πάντα για να φτιάξουν ένα μικρομαγαζάκι στα μνημονιακά μέτρα και ούτε μπορούν να το χρεωθούν όλοι εκείνοι οι εργαζόμενοι που πραγματικά πιστεύουν στο αγαθό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, της αντικειμενικής ενημέρωσης και της ποιοτικής ψυχαγωγίας.

  Επιπλέον, μου φαντάζει αδιανόητο το σχέδιο να καταργήσουν τους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, που είναι το τελευταίο κάστρο στο να διατηρηθούν ζωντανές οι πάσης φύσεως δραστηριότητες, αλλά και τα ήθη και τα έθιμα σε όλη την χώρα, δηλαδή η φωνή της Ελλάδας.

  Δεν μπορώ, επίσης, να απέχω από τη βεβαιότητα που διακατέχει την πλειοψηφία των πολιτών, ότι τα ρολά στην ΕΡΤ και η μετέπειτα συρρίκνωσή της, είναι μποναμάς στα ιδιωτικά κανάλια, τα οποία φυσικά δεν αρνούμαι, αλλά σε ένα πεδίο υγιούς και ίσου ανταγωνισμού.

  Όπως διαβλέπω με βεβαιότητα, ότι κομμάτια της ΕΡΤ ΑΕ βαίνουν προς ιδιωτικοποίηση.

  Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, οι δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις είναι ο πρώτος πυλώνας, κυρίως της ενημέρωσης».

  ΚΚΕ
  «Με την καταδικαστέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση δρομολογεί την κατάργηση και τη συγχώνευση δημόσιων φορέων και οργανισμών με σοβαρές συνέπειες για το λαό. Ο κίνδυνος να κλείσει άμεσα η ΕΡΤ με βάση αυτό το τερατούργημα πρέπει να συναντήσει τη συνολική αντίθεση των εργαζομένων και όλου του λαού» σημειώνει το ΚΚΕ στη δική του ανακοίνωση, και εκφράζει την «αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς και στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τους καλεί να ορθώσουν ανάστημα και να συντονίσουν την πάλη τους με όλους τους εργαζόμενους».

  Σε ό,τι αφορά την ειδικά της Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σημειώνει: «Το ΚΚΕ καταδικάζει την προκλητική απόφαση της κυβέρνησης που με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δίνει τη δυνατότητα στους υπουργούς να βάζουν λουκέτο, να συγχωνεύουν και να καταργούν δημόσιους οργανισμούς, οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο χιλιάδες εργαζόμενους στον δρόμο». Και υπογραμμίζει: «Η απόφαση αυτή πρέπει να συναντήσει την καταδίκη και την αποφασιστική αγωνιστική απάντηση όλων των εργαζομένων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα».

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ factorx 11/06/2013 17:50:50

   Η οινωνία βαρέθηκε να ακούει και να διαβάζει τις κενόλογες θέσεις των κομμάτων.
   Αό το 1974 η ίδια φρασεολογία>

   • Καβαλιώτης avatar
    Καβαλιώτης @ Μανιάτης 11/06/2013 21:41:24

    Λέγε με "κοινωνία"...

  • LV avatar
   LV @ factorx 11/06/2013 22:39:25

   δεν εκφράζουν καμία πρόοδο και τίποτα οι παραπάνω. Θα κλείσουν όπως και η ΕΡΤ. Οσο πιο πολλά μαγαζιά του ΠΑΣΟΚαριστερισμού (ο Καμμένος Πασοκοπληκτους εκφράζει) κλείσουν τόσο πιο γρήγορα θα ανασάνει η Ελλάδα.

 10. firiki2010 avatar
  firiki2010 11/06/2013 17:39:13

  "... Μάλιστα, ο ίδιος ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε δηλώσει, πριν από τη συμφωνία για απολύσεις με την τρόικα, ότι αυτό θα δυσχεράνει τη μεταρρύθμιση στο δημόσιο...." Σωστός ο κ Υπουργός ! Αντίθετα την μεταρρύθμιση στο Δημόσιο θα μπορούσε να την διευκολύνει αποφασιστικά η πρόσληψη 10-20-50.000 υπαλλήλων. Τι περιμένουμε λοιπόν;;; :)

 11. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 11/06/2013 17:48:45

  Η κυβέρνηση ορθά πράττει!

  • Rainbow avatar
   Rainbow @ Μανιάτης 11/06/2013 21:07:23

   Ντόμινο είναι η ζωή,πρόσεξε μην είσαι το επόμενο τουβλάκι.

 12. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 11/06/2013 17:51:50

  Είδαμε που μας οδήγησαν οι δήθεν δημοκρατικές αποφάσεις.

  • mara M. avatar
   mara M. @ Μανιάτης 11/06/2013 19:58:19

   Δεν μας οδήγησαν οι δημοκρατικές αποφάσεις εκεί. Μας οδήγησε η ασυδοσία των, η κλεπτοκρατία, η αδιαφάνεια, η διαφθορά ,η διαπλοκή, και η ατιμωρησία. Τι σχέση έχουν αυτά με τη δημοκρατία.

  • αιρετικός avatar
   αιρετικός @ Μανιάτης 11/06/2013 20:02:19

   Αφού είδαμε λοιπόν τις δημοκρατικές αποφάσεις, να δούμε και τις αντιδημοκρατικές? Ωραία....

 13. Ρύκιος avatar
  Ρύκιος 11/06/2013 17:57:25

  Πρώτη φορά θα συμφωνήσω με το Σαμαρά.
  Φτάνει να μην ξανανοίξει μετά απο λίγο, και να μην προσληφθούνε τα "κοματόσκυλα" από δώ κι απο κεί.
  Α! και να καταργηθεί επιτέλους και το ειδικό τέλος υπέρ ΕΡΤ στους λογαριασμούς ΔΕΗ

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Ρύκιος 11/06/2013 17:59:26

   Αυτό θα αποτελούσε αιτία ξεσηκωμού.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Ρύκιος 11/06/2013 18:18:00

   τα κομματόσκυλα ...τα παλαιά; τα νέα; τα δικά μας ;ή τα άλλα; ...γιατί δεν είμαι και χθεσινός ...που λέει η διαφήμιση βρε αδερφέ...

   • Rainbow avatar
    Rainbow @ Ο Ιθαγενής 11/06/2013 21:07:54

    100000

  • ελλην-1821 avatar
   ελλην-1821 @ Ρύκιος 11/06/2013 19:08:09

   Λες να μην προσληφθουν τα κομματοσκυλα; Απλα συμφωνημενα ειναι ολα. Α και τα ιδιωτικα με τα μεσημεριανα ειναι αναγκαια για το εθνος οκ; Μπραβο καταλαβατε ποιον δεν συμφερει να υπαρχει κρατικη Ρ/Τ

 14. Θατσερικος avatar
  Θατσερικος 11/06/2013 18:05:11

  Απόλυση όλων των καρεκλοκενταυρων πασοκων που προσλήφθηκαν εκτός ασεπ σε ΕΡΤ,ΔΕΗ,ΜΜΜ και σε ολες της δεκο και στην θέση τους να προσληφθούν όσοι είναι αναγκαίοι με αυστηρά κριτήρια ασεπ και έτσι θα έχουμε ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών

  • ελλην-1821 avatar
   ελλην-1821 @ Θατσερικος 11/06/2013 19:09:24

   Δηλαδη μονο ΠΑΣΟΚΟΙ υπαρχουν; Καταλαβα λοιπον ποιοι καρεκλοκενταυροι θα προσληφθουν

   • billi smart avatar
    billi smart @ ελλην-1821 12/06/2013 02:43:18

    το 2004 ποσο ειχε παρει η πασκε στις εσωτερικες εκλογες της ερτ τεχνικων??/....85 %...χοχοχο...

 15. kotstak avatar
  kotstak 11/06/2013 18:06:31

  Το τι πρέπει να γίνει στην ΕΡΤ, ώστε να συμβάλλει αυτή στην ανάπτυξη, το έχω πει εδώ και καιρό:
  1. Η συμβολή της ΕΡΤ στην ανάπτυξη (2012)
  (http://frenostonkatiforo.blogspot.gr/2012/07/blog-post.html)

  2. Τα Μ.Μ.Ε. ως ένας από τους συντελεστές της κρίσης (2010)
  (http://frenostonkatiforo.blogspot.gr/2010/11/deduction.html)


  Η ΕΡΤ – η τηλεόραση γενικότερα – μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη πολύ περισσότερο από τους πολιτικούς και την κυβέρνηση.

  Το κοινό πού έχουν οι δημοσιογράφοι - οι άνθρωποι της τηλεόρασης γενικά - με τους πολιτικούς, ως προς την ανάπτυξη, είναι ότι το μόνο που ξέρουν για την ανάπτυξη είναι η λέξη: “ανάπτυξη” και μερικές "προσευχές" για την ανάπτυξη.

  Ανάπτυξη = το αποτέλεσμα στην οικονομία από την συστηματική κατανάλωση εγχώριων προϊόντων.
  Ύφεση = το αποτέλεσμα στην οικονομία από την συστηματική κατανάλωση εισαγόμενων προϊόντων.
  Πατριώτης = αυτός που καταναλώνει ελληνικά προϊόντα, όταν αυτά υπάρχουν.

  Αξίωμα:
  Όταν δε δανείζεσαι και αγοράζεις εισαγόμενα, ο μισθός σου θα μειώνεται συνεχώς ώστε να μην μπορείς να αγοράσεις εισαγόμενα.
  Εάν αγοράζεις εισαγόμενα δανειζόμενος, δε θα μειωθεί ο μισθός σου τώρα, αλλά θα μειωθεί πολύ και απότομα όταν έρθει η ώρα να ξεπληρώσεις τα δάνεια.
  Τα έχεις ακούσει αυτά στην τηλεόραση;
  Τα έχεις ακούσει αυτά από το ΠΑΣΟΚ;
  Τα έχεις ακούσει αυτά από την ΔΗΜΑΡ;
  Τα έχεις ακούσει αυτά τον ΣΥΡΙΖΑ;
  Τα έχεις ακούσει αυτά από τους ΑΝ. ΕΛΛ.;
  Τα έχεις ακούσει αυτά από το ΚΚΕ;

 16. new.fe avatar
  new.fe 11/06/2013 18:10:02

  Προσεξτε γιατι ο ερντογαν χαροπαλευει για 5 ακακιες Κωνσταντινουπολεως.......

  • mara M. avatar
   mara M. @ new.fe 11/06/2013 19:26:26

   Νομίζω ότι το υποτίμησαν. Αν δεί κανείς την ΝΕΤ τώρα θα καταλάβει ότι άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου. Ασε που όλες οι τηλεοράσεις είναι συντονισμένες εκεί.

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ mara M. 11/06/2013 20:16:23

    Τά ΠΡΑΣΙΝΑ κομματόσκυλα ἔχουν ἀφηνιάσει! ῎Εκλεισε τό μαγαζί σας, χωνέψτε το. ᾿Αρκετά ἀνεχθήκαμε τήν προπαγάνδα σας!!! ΜΠΡΑΒΟ κ. Σαμαρᾶ, ὁ τολμῶν νικᾶ!!!

    • mara Μ avatar
     mara Μ @ Φωτεινή 11/06/2013 22:08:06

     Τώρα γίναμε πράσινα κοματόσκυλα. Τι αλλο θ΄ακούσω εδώ μεσα. Συριζαία, χρυσή αυγή, πράσινο κοματόσκυλο. Αυτό ξέρετε τι σημαίνει ότι δεν είμαι κοματόσκυλο κανενός.
     ΥΓ Το μόνο μαγαζάκι που ανήκω είναι του εργοδότη μου και δεν είναι δημόσιο.

   • Geros avatar
    Geros @ mara M. 11/06/2013 20:16:35

    Δεν βαρεθήκατε να προβλέπετε αυτό το άτιμο το άνοιγμα των ασκών του Αιόλου?
    Τουλάχιστον 100 γεγονότα έχουν συνδεθεί με το λεγόμενο άνοιγμα των ασκών του Αιόλου και στο τέλος δεν έγινε τίποτα.
    Θα φύγουν με ελικόπτερα λέγανε ,θα γίνουμε πλατεία Ταχρίρ λέγανε , θα έχουν την τύχη του Καντάφι λέγανε , τώρα μιλάνε για πλατείες Ταξίμ και κουραφέξαλα.
    Καταντήσατε σαν αυτούς που προβλέπουν κάθε τρεις και λίγο το τέλος του κόσμου.
    Εγώ με social media δεν ασχολούμαι αλλά από ότι ακούω γίνεται πανηγύρι .... ανέκδοτα , κακιούλες , μόνο party δεν οργανώνουν.

    • ελλην-1821 avatar
     ελλην-1821 @ Geros 11/06/2013 20:55:52

     Gay pride ειναι η καταληξη

    • mara Μ avatar
     mara Μ @ Geros 11/06/2013 21:08:20

     Και τα ΜΑΤ γι αυτό έχουν περικυκλωσει την ΕΡΤ για να ακούσουν ανέκδοτα.

    • Νεράκι avatar
     Νεράκι @ Geros 11/06/2013 21:13:35

     @άνοιγμα των ασκών του Αιόλου

     Γέροντα,

     ΕΝΑΣ ήταν Ο ασκός του Αιόλου...

     • Geros avatar
      Geros @ Νεράκι 11/06/2013 22:17:13

      Τι λες βρε τύπε?
      Εγώ πίστεψα την Mara που τους μέτρησε και τους βρήκε πολλούς.
      Συγγνώμη!

     • mara Μ avatar
      mara Μ @ Νεράκι 11/06/2013 22:24:23

      Δικό μου το λάθος. Ισως τον παρέσυρα.

    • new.fe avatar
     new.fe @ Geros 11/06/2013 21:13:37

     Δεν προβλεψα τιποτα.Το καμπανακι χτυπησα...απλα.Τα ματ ελπιζω να μην κανουν χρηση τα ροπαλακια τους.

   • Π. Ευθυμιάδης avatar
    Π. Ευθυμιάδης @ mara M. 11/06/2013 22:04:15

    24:00 κόβεται το ρεύμα στο ραδιομέγαρο (ελπίζω). Να τελειώνει η καφρίλα και η προπέτεια αυτών που ζουν σε βάρος χαμηλόμισθων και απολυμένων μην προσφέροντας ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Καληνύχτα.

    • kat avatar
     kat @ Π. Ευθυμιάδης 11/06/2013 22:08:27

     Φαντάζομαι αναφέρεσαι στο κανάλι της Βουλής ...

     • Π. Ευθυμιάδης avatar
      Π. Ευθυμιάδης @ kat 11/06/2013 23:49:49

      Αναφέρομαι στην ΕΡΤ. Εθνικό ύμνο από την ΕΡΤ πότε ακούσατε τελευταία φορά;

    • αιρετικός avatar
     αιρετικός @ Π. Ευθυμιάδης 11/06/2013 22:09:22

     Μετά το καληνύχτα, δεν θα ξανακούσεις και τον εθνικό ύμνο...Καληνύχτα!

 17. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 11/06/2013 18:14:32

  Απολύονται όλοι....
  & με ΠΝΠ ....

  αλλά δεν θα γίνονταν οριζόντιες απολύσεις (...αξιολόγηση) και δεν θα είχαμε νέα μέτρα...

  (το δούλεμα καλά κρατεί έχει το Δημόσιο 3 τεχνικές εταιρίες κάτι ΟΣΚ και ΘΕΜΥΣ κλπ και τις ένωσε αλλά κρατούν τη διοικητική και λογιστική - οικονομική αυτοτέλεια ...οι 3 έγιναν 4... και έχουμε και αξιοκρατία και ΑΣΕΠ αλλά προσλήψεις με ΜΚΟ και εκτός και δήμοι και ΟΑΕΔ οεο...γιατί το πάρτι καλά κρατά η παρέα και η πίτα μίκρυναν...)

  Ελα όμως που με ΝΟΜΟ τα 2,6 δις ή τα παίρνεις ή λαμβάνεις ισοδύναμα νέα μέτρα ...που έχεις δεσμευτεί ότι δεν θα πάρεις...και από ιστορία επιτυχίας που μιλάνε τα ΜΜΕ μου μυρίζουν όχι πρωτοβρόχια αλλά κάλπες...γιατί καλά τα παραμύθια καλοί οι δράκοι αλλά η πραγματικότητα της καθημερινότητας νικά ...σαν τα ρούχα του βασιλιά...

  ΥΓ

  προς Θεού μην διώξετε ΔΣ Προέδρους και Συμβούλους ...ούτε Γ Γραμματείς και μετακλητούς και συνεργάτες ...γιατί τα κόμματα και οι δουλειές χρειάζονται .

  • theo1611 avatar
   theo1611 @ Ο Ιθαγενής 11/06/2013 19:33:55

   +++
   Άσε που θα προσλάβουμε και τους εκκαθαριστές της ΑΕ συν τις νέες προσλήψεις στο νέο φορέα 4-2-1, ή μήπως 7-0-0 είτε 0-0-0-7-0! Οι αναδιοργανώσεις φορέων χαλάνε τη μαγιά, χώρια που δεν υπάρχουν και οι ικανότητες (συμφέρον) για να γίνουν!

 18. yianna avatar
  yianna 11/06/2013 18:23:18

  Τρία χρόνια παλεύουμε να κλείσουμε μια ρημάδα ΕΡΤ όταν αμφιβάλλω αν ξέρει η κυβέρνηση, ακόμα και σήμερα, ποιοί μισθοδοτούνται από αυτή. Εν τω μεταξύ εμείς του ιδιωτικού τομέα χάνουμε κάθε μέρα τις δουλειές μας και πληρώνουμε φόρους αβάσταχτους πιά για όλους μας.
  Το δε Πασόκ και η ΔΗΜΑΡ αιφνιδιάστηκαν πάλι.
  Μωρέ δεν μας παρατάνε πια, γιατί όταν τους πάρει ο κόσμος με τις πέτρες τότε θα καταλάβουν.
  Μπράβο Σαμαρά επιτέλους !!!!

 19. VΛV avatar
  VΛV 11/06/2013 18:25:11

  Το θέμα δεν είναι να κλείσουν τα κανάλια ,αλλά να φύγουν 2000 υπάλληλοι.
  Αλλιώς κανονικά ,θα έπρεπε να υπάρχουν 6 κανάλια .

 20. Mara avatar
  Mara 11/06/2013 18:26:03

  Τhe party... is over...
  Όποιος δεν ξέρει το τί γινότανε εκεί μέσα... καλύτερα να μην γράφει...

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Mara 12/06/2013 00:14:59

   Και όργιο να γινόταν μέρα νύχτα (που δεν αμφιβάλλω)
   Να τελείωσει με όσους εμπλέκονται αυθημερόν
   Καμμιά αντίρρηση
   Αν ειναι δυσκολο Εστω με Τους 9 από τους 10
   Να διατηρήσει προσωπικό ασφαλείας
   και να συνεχισει να εκπέμπει ως ΕΡΤ χωρίς καμμια διακοπή
   Μέχρι να ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση
   Οι ασυνεχειες στη φάση που περνάμε λειτουργούν διαλυτικα
   Σε πολλαπλά επίπεδα
   Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ´συνέχεια´
   Η ΕΡΤ έπρεπε να αντιμετωπιστεί συμβολικα
   σαν ένα από τα ελάχιστα που Θυμίζουν ότι υπάρχει κράτος
   Και το έχουμε πει οτι πολιτική είναι διαχείρηση συμβόλων
   Η απόφαση να την κλείσει ηταν τραγικη και ταιριάζει μονο σε μπανανία

 21. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 11/06/2013 18:30:47

  Το σύνολο των μισθών των δημοσιογράφων στην ΕΡΤ ισούται με τους μισθούς των 36 "συμβούλων" που προσλήφθηκαν τον τελευταίο χρόνο, αν θυμάμαι καλά. Αυτά για να μην υπάρχουν παρανοήσεις.

  • Geros avatar
   Geros @ Νίκος Αργεάδης 11/06/2013 18:44:44

   Των δημοσιογράφων ? Και τι μας νοιάζει πόσο κοστίζουν οι δημοσιογράφοι? ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ , ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ.
   Αυτή την Γκεμπελικού τύπου αριθμητική (προσθέτουμε ότι μας συμφέρει και αφαιρούμε ότι μας βολεύει) ποιος την σκέφτηκε? Εσείς ή είναι δημιούργημα των συνδικαλιστών της ΕΡΤ?

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ Geros 11/06/2013 19:45:17

    Προφανώς μας νοιάζει αγαπητέ Γέρο. Διότι δεν άκουσα ΤΙΠΟΤΑ για τους υψηλόμισθους που διοικούσαν και δημιουργούσαν παθητικό στην ΕΡΤ. Λες και την πολιτική της ΕΡΤ την έκαναν οι εργαζόμενοι.
    Φυσικά και πρεπει να εξυγιανθεί η ΕΡΤ και ΟΛΕΣ οι ΔΕΚΟ, αλλά ο τόνος, το ύφος και ο τρόπος του κ. Κεδίκογλου δείχνει αδυναμία παρά αποφασιστικότητα, και αυτό θα λειτουργήσει αρνητικά για τον Α. Σαμαρά και για τις προσπάθειές του για ουσιαστικό εξυγχρονισμό. Η δε πρ'άξη νομοθετικού περιεχομένου δείχνει δυστυχώς ανικανότητα ουσιαστικής αντιμετώπισης, ολων των ζητημάτων που ταλανίζουν την Ελλάδα.

 22. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/2013 18:33:59

  Μπράβο! Αρκεί να το πάμε μέχρι τέλους ,και όχι όπως με τους υπαλλήλους της Βουλής...

  • ελλην-1821 avatar
   ελλην-1821 @ ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/2013 20:58:34

   Αν προσληφθουν οι υπαλληλοι της Βουλης στην ΕΡΤ δεν θα ειναι δικαιο για τους σκληρα εργαζομενους υπαλληλους της Βουλης;
   Να κανουν ρεπορταζ απο την βουλη

 23. sceptic avatar
  sceptic 11/06/2013 18:36:44

  Οκ φύγανε 2500 κεφάλια.θέλουμε άλλα 10000 ακόμα για να είμαστε εντάξει για φέτος.
  Ουφ ξαλάφρωσα λιγάκι...

 24. Οδυσσέας avatar
  Οδυσσέας 11/06/2013 18:39:22

  Αυτή την κυβέρνηση θέλουμε.Αυτό τον Αντώνη Σαμαρά ψηφίσαμε.Ας συνεχίσει με την ίδια θέληση και αποφασιστικότητα η κυβέρνηση σε όλα τα ανοιχτά θεματα.
  Επιτέλους...

  • Μεγαλες στιγμες avatar
   Μεγαλες στιγμες @ Οδυσσέας 12/06/2013 01:52:50

   Ετσι μπραβο,δεν κανει πισω και μπραβο του.Και οποιος γουσταρει παμε και σε εκλογες!

 25. aprile avatar
  aprile 11/06/2013 18:39:39

  "Και στη θέση της ΕΡΤ θα δημιουργηθεί ένας σύγχρονος, δημόσιος – αλλά όχι κρατικός, ούτε κομματικά ελεγχόμενος – Οργανισμός Ραδιοτηλεόρασης."
  Αναρωτιέμαι ποια η διαφορά μεταξύ "δημοσίου" και "κρατικού".
  Παίζει με τις λέξεις;
  Και προς επίρρωσιν αντιγράφω από το Λεξικό κοινής νεοελληνικής
  http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/triantafyllides/search.html?lq=%22%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82+-%CE%B1+-%CE%BF%22&dq=

  δημόσιος -α -ο [δimósios] Ε6 λόγ. γεν. και δημοσίου, δημοσίας, πληθ. και δημοσίων : 1. που ανήκει ή που αναφέρεται στο κράτος, που έχει σχέση με αυτό: Οι δημόσιες υποθέσεις. Δημόσια οικονομία*. Δημόσιο χρέος / συμφέρον / έγγραφο. ~ υπάλληλος. ~ άντρας, ο πολιτικός. Δημόσια διοίκηση*. Δημόσια Επιχείρηση Hλεκτρισμού (ΔΕH). || (ως ουσ.) το δημόσιο, το κράτος: Yπάλληλος του δημοσίου. Kαταδικάστηκε για χρέη προς το δημόσιο. 2α. που σχεδιάζεται και πραγματοποιείται από το κράτος, από τις κρατικές υπηρεσίες: Δημόσια δαπάνη / εκπαίδευση. β. που ανήκει στο κράτος. ANT ιδιωτικός: Δημόσια υπηρεσία / επιχείρηση / έκταση / ιδιοκτησία. Δημόσιο κτίριο.

  κρατικός -ή -ό [kratikós] Ε1 : 1. που ανήκει ή που αναφέρεται στο κράτος· δημόσιος1: Kρατική υπηρεσία. Kρατικό Ίδρυμα. Kρατικά έγγραφα / αρχεία. ~ φορέας. Kρατικό Θέατρο. ~ προϋπολογισμός. || ~ καπιταλισμός. 2. που γίνεται, που ασκείται από το κράτος

  • ελλην-1821 avatar
   ελλην-1821 @ aprile 11/06/2013 19:24:08

   Κρατικος σημαινει οτι εχει εμβελεια οπου υπαρχει κρατος (που δεν υπαρχει πια ). Δημοσιος σημαινει θα μεταδιδεται στον δημο Αθηναιων. Χαχαχαχα....

 26. ΠΙΛΟΤΟΣ avatar
  ΠΙΛΟΤΟΣ 11/06/2013 18:40:13

  Απο τα 48 ευρω τέλος ΕΡΤ τα 25 πάνε στην ΕΡΤ και τα 23 στα κρατικό ταμείο !
  Αυτά να τα λέτε...

 27. goukmouk avatar
  goukmouk 11/06/2013 18:44:12

  Πολύ ωραία όλα αυτά ,αλλά τώρα που θα κλείσει και προφανώς μετά θα πουληθεί, ετοιμαστείτε για εγκυρότητα Καψή και ποιότητα Σουλειμάν!

 28. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 11/06/2013 18:44:51

  Δηλωση εμπλεκομενου> ....''να κανουμε οι πολιτες το Ραδιομεγαρο της ΕΡΤ, το νεο Πολυτεχνειο...''.

  Ρε δε πατε να δειτε αν ερχομαι, κρατικοδιαιτα πιρανχας. Οι ανεργοι πολιτες δεν εχουμε σχεση με τους βολεμενους.

 29. Σ.Κ.Μ. avatar
  Σ.Κ.Μ. 11/06/2013 18:48:01

  Η απόφαση γίνεται με ενθουσιασμό δεκτή από μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού. [κάποιος ανέφερε 70%].
  Δυστυχώς όμως η δημιουργία της νέας Ραδιοτηλεόρασης απαιτεί βαθειά γνώση, αναλυτικές μελέτες και business plans και τελικά καθαρές διαδικασίες πρόσληψης από ΑΣΕΠ.
  Μην δούμε πάλι μία από τα ίδια.
  Είναι καλή ευκαιρία να κοπεί το χαράτσι ΕΡΤ. Η νέα Εταιρία πρέπει να σταθεί στα πόδια της, όπως και κάθε άλλη Εταιρία ΜΜΕ, χωρίς κρατικά δεκανίκια.

 30. Tasos avatar
  Tasos 11/06/2013 18:51:18

  Δηλαδή όταν ανοίξει και πάλι ο δημόσιος - αλλά όχι κρατικός (πώς γίνεται αυτό άραγε) - θα πληρώνουμε πάλι τέλος υπέρ ΕΡΤ? όμορφα...

 31. άστα να πάνε avatar
  άστα να πάνε 11/06/2013 18:55:40

  δεν το καταλαβαίνουν...

 32. hellasatt avatar
  hellasatt 11/06/2013 18:57:03

  Καλές οι προθέσειςμ γωστή η κατάσταση της ΕΡΤ αλλά αύριο θα ανοίξουμε το ραδιόφωνο και θα ακούμε Τράγκα και ψεκασμένους. Πρέπει να πέσουν και οι διακόπτες;

  • Νοσφεράτου avatar
   Νοσφεράτου @ hellasatt 11/06/2013 19:43:43

   Ο Τράγκας πάει διακοπές, τη γλιτώνουμε. Από την Κάτια ποιος θα μας σώσει

 33. fitsoulas avatar
  fitsoulas 11/06/2013 18:57:40

  Δε χρειαζόμαστε την ΕΡΤ. Ο κ. Κεδίκογλου έχει αποδείξει πολλάκις ότι μπορεί να γίνει καταπληκτική δουλειά με δωρεάν μέσα, όπως το twitter.

 34. new.fe avatar
  new.fe 11/06/2013 19:00:35

  "Η νέα Εταιρία πρέπει να σταθεί στα πόδια της, όπως και κάθε άλλη Εταιρία ΜΜΕ, χωρίς κρατικά δεκανίκια.''
  Για πεςμου ενα τετοιο καναλι......

 35. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 11/06/2013 19:02:32

  Επιτέλους!!! Μην υποχωρείς Σαμαρά!

 36. Αντίθεσις avatar
  Αντίθεσις 11/06/2013 19:02:53

  Ήταν να μην πάρει φόρα η κυβέρνηση με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Της άρεσαν φαίνεται και τώρα ποιος την σταματά; Η επόμενη θα αφορά την -όπως ρητά ορίζεται από το σύνταγμα- έκτακτη κατάσταση: αλλαγή ονομασίας της κεντρικής πλατείας της Πέρα Ραχούλας. Ντροπή πρώτα για τη δημοκρατία μας και κατόπιν για όσουν έβαλαν την υπογραφή των στο συγκεκριμένο χαρτί!

 37. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 11/06/2013 19:03:40

  Απο οτι ακουω, το χαρατσι της ΔΕΗ σταματαει. Αν μπει ξανα, πρεπει να ειναι τουλαχιστον 70% λιγοτερο.

 38. αναξιμανδρος avatar
  αναξιμανδρος 11/06/2013 19:06:05

  μπραβο!καθαριστε τη σαπιλα!

 39. Πασχάλης avatar
  Πασχάλης 11/06/2013 19:08:34

  Δε θα λειψει σε κανεναν αυτη η Ραδιοτηλεοραση οπως την καταντησαν οι πολιτικοι της προισταμενοι...γιατι τα οσα λεει ο Κεδίκογλου αυτοι στην ουσια τα προκαλεσαν και οχι οι εργαζόμενοι, ασχέτως αν κι αυτοι δεν εκαναν τπτ για να τα αλλαξουν, αλλα μόνο απεργίες για το μισθουλακο τους και τπτ αλλο. Και φυσικα δε θα λείψουν οι δεινοσαυροι δημοσιογραφοι που τους ακουγαμε σε κατι Μουντιαλ και οι αμορφωτοι που αναθεμα με αν μπορουσαν να μιλησουν εστω και στοιχειωδώς τη γλώσσα.....

 40. Kostas avatar
  Kostas 11/06/2013 19:09:06

  Επιτέλους μια σωστή απόφαση. Δε θα μας λείψει σίγουρα.

 41. ελλην-1821 avatar
  ελλην-1821 11/06/2013 19:12:59

  Θελω κρατικη Ρ/Τ που υπηρχε απο το 74 μεχρι το 81. ΠΟΙΟΤΙΚΗ κυριοι και οχι Ρ/Τ που .....ασε ρε Σουλειμαν εσυ καλα κρατεις.

 42. Ελπιδοφορος avatar
  Ελπιδοφορος 11/06/2013 19:13:19

  Επιτέλους να ανασάνουμε από τα χαράτσια.
  Έτσι και αλλιώς ελάχιστοι τους παρακολουθούσαν.
  Οι υπερασπιστές του λαού του φτωχού εργαζόμενου που πληρώνει το χαράτσι γιατί αντιδρούν;
  Φαίνετε ξεκάθαρα πλέον πως για αυτούς λαός είναι οι κρατικοδίαιτοι υπάλληλοι των δεκο!
  Μπορεί να ξεσηκώσουν τον “λαό” ΑΛΛΑ αυτός ο λαός δεν θα είναι ο μεροκαματιάρης εργάτης αγρότης φοιτητής, ΑΥΤΟΣ θα είναι με τον ΣΑΜΑΡΑ που ΚΟΒΕΙ για πρώτη φορά μετά από σαράντα ολόκληρα χρόνια ΕΝΑ ΧΑΡΑΤΣΙ !

  Μόνο να μην κάνει βήμα πίσω η κυβέρνηση γιατί αυτοί είναι μεν λίγοι αλλά οργανωμένοι και κάνουν πολύ φασαρία σε αντίθεση με τους πάρα πολλούς που στηρίζουμε την απόφαση αυτή άσχετα εάν δεν βγαίνουμε στον δρόμο να το βροντοφωνάξουμε , όπως ίσως θα έπρεπε να κάνουμε για όλους τους κεφαλικούς φόρους που πληρώνουμε για να συντηρείτε το τέρας που οι αριστεροί “δεν δημιούργησαν” ΑΛΛΑ το υπερασπίζονται με πάθος αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτο εάν η έως τώρα εφαρμοζόμενη πολιτική της μεταπολίτευσης ήταν αριστερή η δεξιά!

  Ο Σαμαράς με δέκα τέτοιες κινήσεις ελάφρυνσης των χειμαζόμενων πολιτών από τα τους δυσβάστακτους κεφαλικούς φόρους και χαράτσια, θα γράψει ιστορία!

  • αιρετικός avatar
   αιρετικός @ Ελπιδοφορος 11/06/2013 20:13:34

   Όχι μόνο ιστορία, έπος, έπος θα γράψει....
   Τι είχε να μας προσφέρει η ΕΡΤ, όλο κάτι εκπομπές για την ιστορία και τον πολιτισμό...Ποιόν ενδιαφέρουν! Φέρτε Πάολα και "τσιρκολίκια¨...

 43. Αθωος Περαστικος avatar
  Αθωος Περαστικος 11/06/2013 19:14:29

  Nα κλείσει η ΕΡΤ. Αλλά αύριο το πρωί να γίνουν ΑΜΕΣΑ ΑΠΑΙΤΗΤΑ τα χρέη των ιδιωτικών καναλιών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Όσα κανάλια πληρώσουν να τους επιτραπεί να συνεχίσουν να λειτουργούν, και εν ευθέτω χρόνο θα γίνει διαγωνισμός για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες (θυμίζω ότι σχεδόν όλα λειτουργούν χωρίς νόμιμη άδεια...), όπου θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.
  Όσα δεν έχουν να πληρώσουν, κλείνουν άμεσα και κατάσχεται η περιουσία τους.
  Για να είμαστε κάποια στιγμή λίγο δίκαιοι στη χώρα αυτή.

  • yianna avatar
   yianna @ Αθωος Περαστικος 11/06/2013 19:18:29

   Απόλυτα δίκαιο το αίτημά σας. Δεν μπορούμε να πληρώνουμε μόνο εμείς και οι μεγαλοσχήμονες τίποτα.

  • Μαθηματικός avatar
   Μαθηματικός @ Αθωος Περαστικος 11/06/2013 20:11:16

   Εάν γίνει αυτό, σφύρα μου....

   • Καβαλιώτης avatar
    Καβαλιώτης @ Μαθηματικός 11/06/2013 21:45:50

    [Εάν γίνει αυτό] σφύρα μου ... ΚΛΕΦΤΙΚΑ!

 44. panos avatar
  panos 11/06/2013 19:18:45

  Μηπως πρεπει να παιρνει σειρα η βουλη????απο του 1300, οι 300 δουλευουν. Καλα δεν μιλαω για ΟΤΑ εκει πεφτει ο ενας πανω στον αλλον απο την πολυ δουλεια.................

 45. σκέπτομαι, άρα υπάρχω avatar
  σκέπτομαι, άρα υπάρχω 11/06/2013 19:18:47

  Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει λέει Σεπτέμβρη. Κι αν δεν περάσει στη βουλή το σχετικό νομοσχέδιο (μέσα σε 40 μέρες) που θα κυρώνει την ΠΝΠ, τι θα γίνει; Θα πληρωθούν τώρα αποζημιώσεις σε προς απόλυση εργαζομένους και μετά από ένα μήνα αν ακυρωθούν οι απολύσεις θα ζητήσουμε να επιστραφούν εντόκως; Έχουνε κάνει τη βουλή παιδική χαρά, ή το κλουβί με τις τρελλές που λέει και διπλανή ανάρτηση... Τουλάχιστον, τώρα που θα κλείσει η βουλή για καλοκαίρι, ας φροντίσουν να απολύσουν με τον ίδιο τρόπο τα παιδιά και τα σόγια τους από υπαλλήλους της. Έχουν άραγε την σχετική θέληση;

 46. ελλην-1821 avatar
  ελλην-1821 11/06/2013 19:19:30

  Τι ΑΣΕΠ και βλακείες. Ο Χατζιδάκις αν ζούσε μέσω ΑΣΕΠ θα προσλαμβανόταν ; Βάλτε ανθρώπους που θα όταν δούλευαν εξύψωσαν το πνευματικό επίπεδο του λαού. Η παλιά ΕΡΤ ΕΙΡ ΕΙΡΤ που ακούγαμε το Θέατρο της Δευτέρας, κ.α παραγωγες που δεν ντρεποσουν να τις ακους.
  Αρκετα εχουμε δελτια σε Ιδ καναλια που μας εχουν ζαλισει με ομοφ και φονους και οτι χυδαιο υπαρχει

 47. WY avatar
  WY 11/06/2013 19:20:20

  Καί τώρα τί θά απογίνουμε χωρίς τά 6000 κρατικοδίαιτα ερπετά,συνιστώσα(σήμερα) τού ##Οίκου τής Κουμουνδούρου ##???

  Forza Τόμσεν!!!!!!!

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ WY 11/06/2013 19:49:37

   2656

   • WY avatar
    WY @ Γιώργος 11/06/2013 22:11:09

    6000+!!

 48. new.fe avatar
  new.fe 11/06/2013 19:21:01

  Πολιτικα ατυχεστατη κινηση που δειχνει τον πανικο και τα αδιεξοδα.Μπορει να οδηγησει σε γενικη κατακραυγη και να ειναι η αφετηρια για συστρατευση των διασπασμενων κοινωνικων ομαδων.Επισης οταν ερθει στην βουλη μπορει και να μην επρασει και τα ριγματα μπορει να ειναι μεγαλα.

  • Αν... avatar
   Αν... @ new.fe 11/06/2013 21:02:58

   Μέχρι τον Οκτώβριο, πολύ νερό στ΄αυλάκι θα κυλήσει καλέ μου Φε.
   Και για ποιά ρήγματα μιλάς ; Δεν υπάρχουν. Τα σαχλά μικροσυμφεροντάκια των ΒαγγελοΦώτηδων, δεν νοούνται ως ...πρόβλημα!

   • new.fe avatar
    new.fe @ Αν... 11/06/2013 21:10:16

    μμμμ δεν ξερω...παντως στην βουλη δεν περναει .Αυτην την φορα δεν θα κανουν πισω οι βενιζελοκουβεληδες πιστευω.

 49. ελλην-1821 avatar
  ελλην-1821 11/06/2013 19:21:36

  Εκλεισε το βιβλιοπωλειο ΕΣΤΙΑ , κλεινει η ΕΡΤ ερχεται ο Σουλεϊμάν

  • Αν... avatar
   Αν... @ ελλην-1821 11/06/2013 19:33:31

   +++++++

  • kapar13 avatar
   kapar13 @ ελλην-1821 11/06/2013 20:04:02

   Ο Σουλεϊμάν δεν έρχεται. Ήρθε και στρογγυλοκάθησε για να μείνει!
   Χίλιες φορές να βλέπω χιόνια στην συχνότητα της ΕΡΤ παρά τα μεμέτια στα "ιδιωτικά" (με δημόσιο χρήμα)...

   • kat avatar
    kat @ kapar13 11/06/2013 20:13:49

    Εχεις απολυτο δίκιο

   • Ρηνα avatar
    Ρηνα @ kapar13 11/06/2013 23:29:46

    Τα μεμετια ουτε να τα φτυσω αλλα τον Σουλεϊμαν και δεν ξερω και για τα υπολοιπα μας τα δινουν με επιδοτηση της Τουρκιας χωρις τα καναλια να πληρωνουν μια, τσαμπα πως το λενε, με μια μονο προϋποθεση να μην μεταγλωτιστουν!!!!
    Ισως για να συνηθιζουμε τη γλωσσα; λεω εγω τωρα.
    Γι αυτο και ο Ερντογαν ειχε λογο και εκανε και κριτικη στον Σουλεϊμαν πως τον παρουσιαζει η σειρα. Ηθελε να ειναι προϊον προπαγανδας και του προεκυψε γλυκαναλατος χαρεμακιας.....

  • αιρετικός avatar
   αιρετικός @ ελλην-1821 11/06/2013 20:15:21

   Βάϊ, βάϊ, βάϊ...

 50. σκέπτομαι, άρα υπάρχω avatar
  σκέπτομαι, άρα υπάρχω 11/06/2013 19:26:33

  Αν προκύψουν τίποτα έκτακτες εκλογές δε μέχρι το Σεπτέμβριο, η κυβέρνηση δεν θα έχει δικά της κανάλια για προπαγάνδα... Αυτό δεν είναι αναγκαστικά κακό. Το σαφώς χειρότερο όμως θα είναι ότι θα εξαρτάται από την προπαγάνδα των άλλων καναλιών και τους κατασκευαστές/εφοπλιστές μεγαλοϊδιοκτήτες.

  • Ελπιδοφορος avatar
   Ελπιδοφορος @ σκέπτομαι, άρα υπάρχω 11/06/2013 19:45:12

   κατασκευαστές/εφοπλιστές μεγαλοϊδιοκτήτες….

   Δηλαδή θέλετε να πείτε ότι οι ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΟΙ αυτοί δεν στηρίζουν την δεξιά;
   Είναι δυνατόν αυτοί να στηρίζουν τους εχθρούς τους , τους αριστεροσοσιαλιστές , τους “ορκισμένους εχθρούς του κεφαλαίου”;
   Έτσι τουλάχιστον λένε στον λαό χρόνια τώρα οι αριστεροί!

   Καιρός να μάθει την αλήθεια , με τα ψέματα φτάσαμε στο ως εδώ και μη παρέκει!

 51. Wolf avatar
  Wolf 11/06/2013 19:27:28

  Επιτέλους.
  Καιρός ηταν ο παρασιτικος αυτός οργανισμός να τελειώνει και να υπάρξει ένα νέο υγιές κανάλι και ανταποδοτικο στην κοινωνία.

  • Μαθηματικός avatar
   Μαθηματικός @ Wolf 11/06/2013 20:13:02

   Όταν λες ανταποδοτικό, τι ακριβώς εννοείς ???

 52. Ηλίας avatar
  Ηλίας 11/06/2013 19:30:53

  Δεν πιστεύω ότι θα γίνει τελικά. Υπάρχουν πολλά αλλά...
  -Αφού θα δημιουργηθεί νέος φορέας γιατί πρέπει να γίνει από το μηδέν και όχι να γίνει μια αναδιοργάνωση του υπάρχοντα ??
  - Υπάρχουν πολλοί έμπειροι άνθρωποι που αν απολυθούν που θα τους ξαναβρεί ο νέος φορέας ??
  - Ποιος θα φυλάξει το υλικό και κυρίως το αρχείο της ΕΡΤ ??
  - Ποιος μας εξασφαλίζει ότι θα τηρηθούν αξιοκρατικές διαδικασίες και δεν θα έχουμε φαινόμενα σαν την Ανθή Σαλαγγούδη (επί τρικομματικής και Κεδίκογλου) ??
  Και πολλά άλλα αλλά.

 53. Αν... avatar
  Αν... 11/06/2013 19:31:46

  Αν...
  Απολύονταν με τη μία ΌΛΑ τα ρουσφέτια της τελευταίας 10ετίας
  Εξισώνονταν με τους μισθούς του Ιδ.Τομέα οι εξωφρενικοί για τα σημερινά δεδομένα μισθοί των ''εκλεκτών'',
  Διασφαλιζόταν η υπερκομματική και ανεξάρτητη λειτουργία της ΕΡΤ, με το απολύτως απαραίτητο προσωπικό το οποίο θα κρινόταν και θα επελέγετο χωρίς ποσοστώσεις 4-3-1 και λοιπές αθλιότητες,
  Υπήρχε εμπιστοσύνη και όχι προκατάληψη λόγω προτέρου ''ανέντιμου βίου'' όλων των ασκούντων την εξουσία, όσον αφορά τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και την απολύτως δίκαιη αντιμετώπιση των εργαζομένων,
  Θα μπορούσε κάποιος να δει θετικά την επιχείρηση ''εξυγίανσης'' της ΕΡΤ.
  Έτσι κι αλλιώς, η πλειοψηφία των υπαλλήλων της, αποτελεί ρουσφετολογική προώθηση κομματικών φαντάρων. Εσωτερική υπόθεση των δύο μεγάλων κομμάτων και των πελατών τους.... Κανείς καλόπιστος δε γίνεται να μην παραδεχτεί, πως έπρεπε κάτι να γίνει (και όχι μόνο με την ΕΡΤ). Η μέθοδος όμως, δημιουργεί κάποια πολύ σοβαρά ερωτηματικά κι επιφυλάξεις, όσον αφορά το αποτέλεσμα.
  Δεν μπορεί να γίνει η ΕΡΤ πεδίο μάχης κομματικών αντιπαραθέσεων, γιατί δεν ανήκει ούτε στη ΝΔ ούτε στο Πασόκ, ούτε στη Δημάρ ούτε και στο Σύριζα. Ανήκει στον Ελληνικό λαό. Εξάλλου αποτελεί και το μοναδικό ποιοτικό μας ανάχωμα στην άγρια επέλαση του Σουλεϊμάν των αηδιαστικών κι αδίστακτων εμπόρων, που βομβαρδίζουν καθημερινά με τα σκουπίδια τους τον σκοτισμένο μας εγκέφαλο! Θέλει πολύ προσοχή και διαφανή χειρισμό, για να μην καταλήξει η υπόθεση μπούμεραγκ.

  • αιρετικός avatar
   αιρετικός @ Αν... 11/06/2013 20:22:24

   +1.000!

   Σημειολογικά χθες στην Βόρεια Ελλάδα την ώρα που ο Αβραμό έλεγε στην Στάη πόσο απασχολημένοι είναι οι Τούρκοι για να ασχοληθούν μαζί μας, έπεσε ο πομπός και βλέπαμε την ψηφιακή TRT1 με παραπλήσια εκπομπή...Το καλό είναι ότι θα μάθουμε και τουρκικά πλέον άνευ διδασκάλου...

 54. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΓΚΑΛΟΠ avatar
  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΓΚΑΛΟΠ 11/06/2013 19:35:10

  Σ' ένα καφενείο μιας επαρχιακής πόλης! Άν ο Σαμαράς προχωρήσει ακόμα πιο τολμηρά σε κλείσιμο οργανισμών, απολύσεις κρατικών κηφήνων, τότε πάει για 40% στις επόμενες εκλογές!

 55. Mak avatar
  Mak 11/06/2013 19:35:13

  Δε θα μου λείψει καθόλου η ΕΡΤ, έτσι όπως είχε καταντήσει. Ένα πιο σύγχρονο, πιο λειτουργικό και πιο οικονομικό ΜΜΕ θα έχει να προσφέρει πολύ περισσότερα στην κοινωνία.
  Οι αργόμισθοι καιρός να πάνε κάπου να δουλέψουν (βλ. μετάταξη). Αν δε θέλουν ας ψάξουν στον ιδιωτικό τομέα για δουλειά. Η λογική του να διαλύεται η χώρα για να μη χάσουν τη δουλειά τους μερικοί δημόσιοι υπάλληλοι πέθανε. Θα έπρεπε να είχε πεθάνει πριν από χρόνια μπας και μερικές χιλιάδες που αυτοκτόνησαν λόγω χρεών είχαν γλιτώσει...
  Η συμβολική αξία πίσω από το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι πολλαπλάσια από την απόλυτα οικονομική. Είναι το τοτέμ του πασοκικού κράτους που έκανε το δημόσιο τον απόλυτο στόχο με κάθε μέσο, για μια ολόκληρη κοινωνία.

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ Mak 11/06/2013 19:48:05

   Να κλείσει και η ελλειμματική ΕΥΔΑΠ και μέχρι να ξανανοίξει να πίνουμε βρόχινο νερό... Ναι στην δημόσια ραδιοτηλεόραση, όχι στις πελατειακές σχέσεις, τα ρουσφέτια και τους υψηλούς μισθούς σε ξύστες.

 56. MCMLII avatar
  MCMLII 11/06/2013 19:35:38

  Με τις διαφημιστικές εταιρείες που είχαν προαγοράσει χρόνο τι γίνεται; Πάντως ο πανικός που φανερώνει η εκτέλεση της ενέργειας, δείχνει ότι τα πράγματα στο δημόσιο ταμείο πάνε πολύ άσχημα. Αν δεν υπάρχει περιθώριο 1-2 εβδομάδων για να συζητηθεί το νομοσχέδιο στη βουλή και να επιχειρηθεί να ψηφισθεί, αλλά χρειάζεται να επιστρατευθούν αυταρχικές πρακτικές που συνειδητά αγνοούν το πνεύμα και το γράμμα της σχετικής διάταξης του συντάγματος, τότε κάτι δεν πάει καθόλου καλά.

 57. Φοιτητης avatar
  Φοιτητης 11/06/2013 19:37:27

  1) Θα μειωθεί το χαράτσι ΕΡΤ από τη ΔΕΗ; Αν όχι, ποιος θα καρπωθεί την διαφορά που θα έπρεπε να υπάρξει;

  2) Αφού ο οργανισμός είναι υπερστελεχωμένος σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, γιατί σκοπεύουν να κάνουν προσλήψεις μετά τις απολύσεις; Ας μείνουν στις απολύσεις. Οι προσλήψεις δείχνει ότι ξεφορτώνονται αυτούς με τις παλαιές συμβάσεις για να αντικατασταθούν με νέους με μεταρρυθμισμένες συμβάσεις. Μετά να μην γκρινιάζει η κυβέρνηση όταν αυτό παγιωθεί και στον ιδιωτικό τομέα και γεμίσει ο ΟΑΕΔ 50αρηδες. Η ίδια θα το έχει "ηθικοποιήσει" (να μιλήσουμε και την μερκελική).

  3) Ποια θα είναι η νέα ΕΡΤ;

  4) Ήδη τα βουλευτικά γραφεία θα γεμίσουν με αυτούς που θα ανταλλάζουν την ψήφο τους με την μη απόλυση τους, όπως κάποτε για την πρόσληψη τους. Πως θα διασφαλιστεί ότι οι απολύσεις θα είναι αντικειμενικές;

  Αυτά για την ώρα...

 58. ένδον avatar
  ένδον 11/06/2013 19:38:40

  Μήπως η δημιουργία και προβολή του συγκεκριμένου θέματος, το όποιο ίσως είχε σχεδιασθεί από καιρό, γίνεται για να ξεχαστεί γρήγορα το χθεσινό επικοινωνιακό Βατερλώ του Σαμαρά σχετικά με το διαγωνισμό της ΔΕΠΑ;

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ ένδον 11/06/2013 19:46:06

   Γιατί χρειάζεται να αποπροσανατολιστεί ο λαός; Τι θα γινόταν δηλαδή, θα κατέβαινε στους δρόμους;

  • Αν... avatar
   Αν... @ ένδον 11/06/2013 20:50:51

   Δεν ξεχνιέται αυτό ότι κι αν κάνουν, γιατί δημιούργησε ήδη τρύπα ενός δις!!! Αλλά μην είμαστε άδικοι. Για το συγκεκριμένο ''Βατερλώ'', δεν ευθύνεται ο κ. Α.Σαμαράς. Οι σεβαστοί Ευρωπαίοι φίλοι κι εταίροι μας το προκάλεσαν, εκβιάζοντας τους Ρώσους. Καλύτερα να είμαστε δίκαιοι όταν καταλογίζουμε τις ευθύνες...

 59. Simon Bolivar II avatar
  Simon Bolivar II 11/06/2013 19:44:45

  Άλλα έλεγε ο Κεδίκογλου πριν από ένα χρόνο ακριβώς. Τίποτα άλλο.

 60. Περικλής avatar
  Περικλής 11/06/2013 19:46:44

  ΟΚ ας την κλείσουν. Μόνο μη δω κανένα τέλος ΕΡΤ στη ΔΕΗ τον επόμενο μήνα. Τότε θα γίνει χαμός.

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ Περικλής 11/06/2013 19:49:17

   Δεν θα δεις τέλος ΕΡΤ στον λογαριασμό της ΔΕΗ. Θα στα πάρουν από αλλού, να είσαι 100% σίγουρος...

 61. Γιώργος avatar
  Γιώργος 11/06/2013 19:48:36

  Άλλα έλεγε πέρσι ο κεδίκογλου, αν θυμάμαι καλά.

 62. ελλην-1821 avatar
  ελλην-1821 11/06/2013 19:50:11

  τόσα σχόλια και ουδείς είπε οτι φταίνε οι καθηγητές. Εμπρός τι θα γίνουν τα παιδιά σας που θα βλέπουν Σουλεϊμάν. Γι αυτό ουδείς σκίζεται. Υποκρισία

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ ελλην-1821 11/06/2013 19:58:16

   Οι χιλιάδες αναπληρωτές καθηγητές, που δεν θα ξαναδουλέψουν και
   θα βγουν στην ανεργία,
   ΔΕΝ θυμάμαι να είχαν την ευκαιρία,
   να χρησιμοποιήσουν ούτε μια ώρα της κρατικής συχνότητας,
   για να προβάλουν τη δική τους κατάσταση,
   όπως χρησιμοποιούν τώρα οι υπάλληλοι της ΕΡΤ την κρατική συχνότητα, για το δικό τους πρόβλημα !

   • ελλην-1821 avatar
    ελλην-1821 @ roadrunner 11/06/2013 21:03:25

    Πεσατε να τους φατε τοτε. Πολυ απλο.

    • roadrunner avatar
     roadrunner @ ελλην-1821 11/06/2013 21:42:10

     Ποιούς ;

     • ελλην-1821 avatar
      ελλην-1821 @ roadrunner 11/06/2013 22:42:08

      τους καθηγητές. Από προηγούμενη εντεταλμένη υπηρεσία θυμάσαι;

     • roadrunner avatar
      roadrunner @ ελλην-1821 11/06/2013 23:52:56

      Αστοχήσατε. Υπηρεσία δεν εκτελώ, απλά γράφω ότι πιστεύω, χωρίς περιστροφές. Η θέση μου ήταν υπέρ των καθηγητών , αλλά κατά της απεργίας στις Πανελλαδικές.

 63. roadrunner avatar
  roadrunner 11/06/2013 19:51:18

  ΕΡΤ =Ρεμούλες εκατομμυρίων ευρώ, από το αίμα του ελληνικού λαού.
  Θα έπρεπε να είχε γίνει εξυγίανση, αν ήταν εφικτό.
  ειδικά με τέτοια ανεργία και ειδικά νεανική!
  Ήταν όμως εφικτό, να βγάλει κάποιος άκρη, και να αποδώσει ευθύνες,
  όταν εκατοντάδες κομματικές μασέλες, επί μακρώ,
  τρώγαν τα κονδύλια του κρατικού κορβανά (= σάρκες του ελληνικού λαού), πετώντας στο τέλος, και τις λαδόκολλες ; (με τα 6 διαφορετικά λογιστήρια !);

  Αρκεί μόνο να θυμηθεί κανείς τις φιέστες και τα ταξίδια της Γιουροβίζιον, από τη "φανερή" κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος !
  Τόσα χρόνια, τέτοιο τρελλό φαγοπότι ! Έλεος !

  • αιρετικός avatar
   αιρετικός @ roadrunner 11/06/2013 20:25:47

   Το φαγοπότι όμως έχει ονοματεπώνυμο και δεν είναι βαρώ όποιον βλέπω μπροστά μου....

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ αιρετικός 12/06/2013 01:01:36

    Ακριβώς ! Αποφεύγουν να κατονομασουν οποτε αντιλαμβάνεσαι πόσο σοβαροί είναι ..
    ´ Σοβαρότης Μηδέν ´

 64. kapar13 avatar
  kapar13 11/06/2013 19:55:03

  Ε και τι έγινε που κλείνει η ΕΡΤ, στο φινάλε-φινάλε;
  Το MEGA CHANNEL να'ναι καλά και όλα τ'άλλα βρίσκονται...

 65. Stasimos avatar
  Stasimos 11/06/2013 19:57:06

  H ΕΡΤ είναι δημόσια περιουσία. Η συρρίκνωση και απαξίωση της είναι προς όφελος ιδιωτικών και ξένων συμφερόντων και δεν θα επιτρέψουμε αυτό να συμβεί".
  Την...
  παραπάνω δήλωση είχε κάνει στις 18 Νοεμβρίου του 2011 ο σημερινός κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Σίμος Κεδίκογλου, εκφράζοντας την συμπαράσταση των εργαζομένων της ΕΡΤ, στα σχέδια της τότε κυβέρνησης για την επιχειρούμενη αναδιοργάνωση

 66. DIMX avatar
  DIMX 11/06/2013 19:57:18

  Φοβερη πασα του Σαμαρα στον Φωτη αυτος κοιταει τον Βαγγελη και δεν ξερει τι να την κανει ενω η κερκιδα φωναζει ,βαλτο αγορι μου.

  • Αν... avatar
   Αν... @ DIMX 11/06/2013 22:51:17

   Χαχαχαχα! Κι αυτός γλιστράει (επίτηδες) κι η μπάλα στα περιστέρια. Η τέχνη του να το κάνεις να φανεί σαν ...ατύχημα!

 67. δαρειος avatar
  δαρειος 11/06/2013 20:00:44

  Εξυγίανση ναι , λογικές πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι όχι.
  Α και κάτι άλλο Αξιοκρατία και Παιδεία είναι το πρώτο που πρέπει να μας απασχολεί γιατί έχουμε και στον ιδιωτικό τομέα κάτι μπουμπούκια με κλίκες που κάνουν ζημιές με τον κρατικό κορβανά ,μόνο έτσι μπορεί να γίνει κάτι. Έχουμε επιστήμονες, τεχνίτες, κεφάλια και τους χάνουμε γιατί δεν είχαν τη σωστή γνωριμία εδώ στην Ελλάδα.

 68. billis avatar
  billis 11/06/2013 20:01:23

  Το θέμα είναι ότι θα απολυθούν και εργαζόμενοι που δεν φταίνε σε τίποτα π.χ οπερατέρ , ηλεκτρολόγοι και είναι και χαμηλόμισθοι. Για τους βολεμένους και τα βύσματα που είναι μέσα και δεν πατάνε το πόδι τους με τους παχυλούς μισθούς να είστε σίγουροι δεν θα πάθουν τίποτα δεν θα έχουν πρόβλημα αυτοί. Θα πάρουν την τεράστια αποζημίωση(που θα τη πληρώσουμε εμείς) θα κάτσουν 3 μήνες και το φθινόπωρο θα ξαναπροσφληθούν στη νέα ΕΡΤ. Τους χρειάζονται πάντα αυτούς. Εμ τι το περάσατε ; Μακάρι να βγώ ψεύτης αλλά μπάααα...

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ billis 11/06/2013 23:35:24

   Η αποζημιωση τους μαλιστα θα ειναι με τιμες προ μνημονιου!!!!

 69. Dimitris avatar
  Dimitris 11/06/2013 20:04:44

  Α.Σ. τον Απόστολο Κακλαμάνη και τους λοιπούς πολιτικούς γίγαντες που γένισαν την ΕΡΤ με τα ρουσφέτια τους τους ρώτησες; Τι θα πουν τώρα αυτοί σε κολλητούς, συγγενείς, συντοπίτες, αφισοκολλητές?

  Σκληρό αλλά περά για πέρα δίκαιο και αναγκαίο.
  Τέτοιο πρωθυπουργό θέλουμε. Τέτοιο πρωθυπουργό χρειάζεται η χώρα.

 70. el greco avatar
  el greco 11/06/2013 20:05:17

  Για να μην ξεχνάμε :
  Όταν ο νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος, που τυγχάνει και πολιτικός προϊστάμενος της ΕΡΤ, βρισκόταν στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήταν «τομεάρχης» υπεύθυνος για τα ΜΜΕ. Τότε, στα μέσα του 2011 δηλαδή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις συμβασιούχων και κλείσιμο περιφερειακών σταθμών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
  Η ΝΔ, όμως, δια του αρμοδίου Σίμου Κεδίκογλου, είχε οξύνει τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης, προειδοποιώντας πως το κόμμα του «δε θα επιτρέψει την απαξίωση της ΕΡΤ». «Η ΕΡΤ είναι δημόσια περιουσία. Η συρρίκνωση και απαξίωσή της είναι προς όφελος ιδιωτικών και ξένων συμφερόντων και δεν θα επιτρέψουμε αυτό να συμβεί», δήλωνε ο Σίμος Κεδίκογλου στα μέσα του 2011. Ο τομεάρχης ΜΜΕ, μάλιστα, είχε εκφράσει σε όλους τους τόνους τη συμπαράστασή του «στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ» και επεσήμαινε πως «οι αλλαγές που προσπαθεί να φέρει ο κ. Μόσιαλος είναι στην τελείως λάθος κατεύθυνση».

  «Κλείνουν συχνότητες, απολύονται εργαζόμενοι και απαξιώνεται η δημόσια περιουσία τη στιγμή που θα μπορούσε το υπάρχον δυναμικό να αξιοποιηθεί με πολλαπλασιαστικά οφέλη όχι μόνο για την ΕΡΤ, αλλά και για την ελληνική οικονομία», συνέχιζε τότε με πάθος ο Σίμος Κεδίκογλου, για να προσθέσει, απευθυνόμενος προς τους εργαζομένους της ΕΡΤ: «Πιστεύουμε στο δυναμικό της ΕΡΤ, πιστεύουμε ότι μπορεί να αξιοποιηθεί και να παίξει αναπτυξιακό ρόλο και να χρησιμοποιηθούν τα δορυφορικά προγράμματα για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας. Η ΕΡΤ μπορεί να είναι πλεονασματική, οικονομικά ανεξάρτητη και να πληροί τα συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά που απαιτεί ο Έλληνας πολίτη. Σε αυτό το πλαίσιο είμαστε στο πλευρό σας».

 71. Διογένης avatar
  Διογένης 11/06/2013 20:06:47

  Ελπίζω να έχει προετοιμαστεί καλά ο Σαμαράς για αυτήν την κίνηση, διότι αν δεν του βγει, είναι ικανή να του ρίξει την κυβέρνηση. Πρέπει να του βγει και να του βγει μέχρι το τέλος. Δηλαδή: να φιάξει ένα σωστό δημόσιο-κρατικό κανάλι (δεν υπάρχει λόγος να ντρεπόμαστε για την λέξη "κρατικό"). Να βρει έναν-δυο σωστούς ανθρώπους να τους αναθέσει να φτιάξουν ένα σωστό κρατικό κανάλι. Υπάρχουν. Να τους εντοπίσει και να τους δώσει την εξουσία να την δημιουργήσουν, δίνοντάς τους δηλαδή την εξουσία να αγνοήσουν βουλευτές, υπουργούς και λοιπούς.

  Χρειάζεται σοβαρή δημόσια τηλεόραση. Χρειάζεται περισσότερο, πολύ περισσότερο από την ιδιωτική. Αλλά η μέχρι σήμερα ΕΡΤ δεν ήταν σε θέση να παράσχει σωστή και αντικειμενική ενημέρωση. Δεν ήταν σε θέση να ανταγωνιστεί αποτελεσματικά τα ιδιωτικά κανάλια. Δεν ήταν σε θέση να κοντράρει τον όποιο Χατζηνικολάου, τον όποιο Ευαγγελάτο.

  Αν του "βγει" και το αποτέλεσμα είναι το σωστό, ο Σαμαράς θα εκτοξευθεί στην εκτίμηση του λαού. Αν δεν του "βγει", θα πέσει. Προς το παρόν, δίνει το μήνυμα που χρειάζεται προς τους ξένους μετά την αποτυχία πώλησης της ΔΕΠΑ. Αυτό κρατάει την χώρα στο παιχνίδι. Ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά.

 72. akenaton avatar
  akenaton 11/06/2013 20:07:07

  Επιτέλους μια αληθινά τολμηρή απόφαση. Εύχομαι να ισχύσει μέχρι τέλους. Πάμε για άλλα!

  • GO avatar
   GO @ akenaton 11/06/2013 20:55:38

   Πού είναι οι αξίες μας; Πώς τις ιεραρχούμε; Υπάρχουν υπέρτερες;
   Μια χώρα, μπορεί να κυβερνάται με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου;

   • Καβαλιώτης avatar
    Καβαλιώτης @ GO 11/06/2013 22:03:17

    Δυστυχώς, GO, το θέμα αυτό το προσπερνάμε πολύ εύκολα και τείνουμε να το συνηθίσουμε ως κάτι το φυσιολογικό, επειδή το κάνει η "δική μας" κυβέρνηση, με περιεχόμενο που (ίσως) μας αρέσει ...
    Και δεν σκεφτόμαστε, ότι αύριο μπορεί να έλθει μια άλλη κυβέρνηση, που δεν θα μας αρέσει καθόλου και η οποία θα μας ταράξει επίσης στις Π.Ν.Π. ...
    Τότε (με τί ηθικό δικαίωμα) θα αντιδράσουμε?

 73. Περικλής avatar
  Περικλής 11/06/2013 20:07:46

  Τουλάχιστον θα μείνει ανοικτό το MEGA να βλέπουμε Σουλεϊμάν :P

  • Πετρος avatar
   Πετρος @ Περικλής 11/06/2013 20:49:01

   Χωρις Τρεμη εγω δεν ζω.

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ Περικλής 11/06/2013 21:13:29

   Ο Σουλεϊμάν είναι στον ANT1 :p

 74. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 11/06/2013 20:08:21

  Οι πάνω από 1εκ. άνεργοι του ιδιωτικού τομέα, αυτοί που πληρώνονται έναντι 100 ευρώ και τους χρωστάνε πάνω από 3 και 4 χιλιάρικα, οι μικρομαγαζάτορες που βάλανε λουκέτο δεν εγγράφονται σε κανένα ταμείο ανεργίας και τους κυνηγάει το ΤΕΒΕ, αυτοί που ξενιτεύτηκαν για να ζήσουν τις οικογένειές τους, αυτοί που αυτοκτόνησαν κυνηγημένοι από τους τοκογλύφους, δεν διεξάγουν οι φουκαράδες κανένα κοινωνικό λειτούργημα, ούτε καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, μήτε έχουν φωνή ή κανάλι για να ακουστούν. Πρέπει όμως να συνεχίσουν να πληρώνουν τις ιερές αγελάδες του Δημόσιου τομέα ακόμα κι αν δεν έχουν να προσφέρουν στις οικογένειές τους τα στοιχειωδώς απαραίτητα.

  • αιρετικός avatar
   αιρετικός @ Γιάννης Φαίλτωρ 11/06/2013 20:27:48

   Φουκαράδες εναντίον χαραμοφάηδων λοιπόν....

   • ΑΜΟΡΓΟΣ avatar
    ΑΜΟΡΓΟΣ @ αιρετικός 11/06/2013 23:25:18

    ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΗΠΩΣ?

  • Ιωάννης Ζέρβας avatar
   Ιωάννης Ζέρβας @ Γιάννης Φαίλτωρ 11/06/2013 21:56:20

   +1000!

 75. dioklis avatar
  dioklis 11/06/2013 20:08:23

  Τα σχόλια θυμίζουν παλιό ανέκδοτο από την εποχή που ο λύκος ήταν επικηρυγμένος Δεμένο πισθάγκωνα το ζωντανό το περιέφεραν στους δρόμους όπου το πλήθος επευφημούσε προτρέποντας τους (κυνηγούς) να τον κρεμάσουν, σε αυτό το πλήθος ένας γύφτος ξεχώριζε για το μένος του, φώναζε συνεχώς κρεμάστετον ,γδάρτετον, και διάφορα τέτοια. Ώσπου ο λύκος δεν άντεξε και γυρίζοντας προς το μέρος του γύφτου τον ρωτά, σε όλους βρέ παλιόγυφτε έχω κάνει ζημιά τους έχω φάει τα πρόβατα σε σένα τι σου έφαγα το αμόνι? Ε…εγώ θέλω το τομάρι σου απαντά ο γύφτος για νταούλι! Αν όσα λέει το ρεπορτάζ είναι αληθινά, πρώτα έπρεπε να μπει εισαγγελέας στην ΕΡΤ και μετά τα υπόλοιπα, να μην ξεχνάμε βέβαια και ότι τα κλεμμένα πρέπει να επιστραφούν από όλες τις ΔΕΚΟ

  • ελλην-1821 avatar
   ελλην-1821 @ dioklis 11/06/2013 21:06:10

   χειροκροτουν αυτοι που θα προσληφθουν. Τοσο απλο

  • Σπορέας avatar
   Σπορέας @ dioklis 11/06/2013 22:31:02

   @dioklis
   ρομά σε παρακαλώ, ρομά μας διαβάζουν και ευαίσθητοι.

 76. Economist avatar
  Economist 11/06/2013 20:10:38

  Υπηρέτησαν με περισσή ευλάβεια την καταστροφική πολιτική που ξεκίνησε ο Γεώργιος Παπανδρέου ως γνήσια τέκνα του Π.Α.Σ.Ο.Κ., οι περισσότεροι από αυτούς, αδιαφορώντας γι' αυτά που υπέφερε ο απλός λαός, νομίζοντας ότι δεν θα έρθει και η δική τους η σειρά. Παρόλα αυτά δεν μπορώ να πω ότι χαίρομαι για κάθε άνθρωπο που μένει άνεργος ανεξάρτητα από το πως διορίστηκε, εργάστηκε ή τι πολιτικές στήριξε.

 77. kat avatar
  kat 11/06/2013 20:17:17

  Η ΕΡΤ 3 ειχε την καλύτερη εκπομπή «Ανιχνεύσεις»

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ kat 11/06/2013 20:27:17

   Μια πραγματικά αξιόλογη εκπομπή οι "Ανιχνεύσεις",
   που θα πρέπει να παραμείνει στο νέο ραδιοτηλεοπτικό φορέα...

  • MCA avatar
   MCA @ kat 11/06/2013 22:00:20

   ++++

 78. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 11/06/2013 20:18:43

  Μακαρι να ειναι σωστη λυση...Αλλα οσοι ειμαστε στο εξωτερικο την ΕΡΤ εχουμε για πληροφορηση....

  • Πετρος avatar
   Πετρος @ Ο Χαζος του χωριου 11/06/2013 20:47:15

   Φιλε μου μαλλον εκει ειναι ολη η ουσια...

 79. ιάκωβος avatar
  ιάκωβος 11/06/2013 20:21:00

  Μπράβο Σαμαρά!!Χίλια μπράβο. Τέρμα οι κηφήνες στην πλάτη μας. Ένα μύνημα σε όσους τους χρυσοκάνθαρους Πασοκοδιορισμένους λοιδωρούσαν τους χειμαζόμενους πατριώτες μας... Εάν κλείσει και μια διευθυνση μεταφορών θα πρόκειται για θαύμα! Στην τελική ας τραβήξουν το σκοινι οι λοιποί της τριμερούς να σκάσει γενικά το πράγμα να τελειώνουμε. Αυτή η κατάσταση χυλός χωρίς σούπερ τομές δεν αλλάξει, απλά θα κοχλάζει μέχρι να σκάσει....
  Δεν ανιλέγω ότι για τους εργαζόμενους που είχαν μια στημένη ζωή είναι μια τραγωδία...αλλά έτσι είναι για όλους μας. Τετάρτη απόγευμα τον Απρίλη του 2011 μου παν μην ερχεσαι αυριο δεν σε χρειαζόμαστε και από τότε στην ανεργία. Ίσως έτσι ενωθούμε επί σωστών βάσεων και να μην αναζητούμε το βύσμα να μας βολεψει αλλά την αξία που θα μας καθιερώσει

  • ελλην-1821 avatar
   ελλην-1821 @ ιάκωβος 11/06/2013 21:08:21

   Μα γιατι λενε ολοι για ΠΑΣΟΚΟΥΣ απο ΝεοΔημοκρατες υστερουσε το μαγαζι ;

   • Αν... avatar
    Αν... @ ελλην-1821 11/06/2013 23:30:10

    Μόνο οι Πασόκοι είχανε μπει με ρουσφέτι.
    Οι άλλοι ήτανε άξιοι :-)

 80. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 11/06/2013 20:27:58

  Mπροστάρης της υπεράσπισης της ΕΡΤ ο...Απόστολος Κακλαμάνης. Η ιδανική επιλογή από κάθε άποψη και κυρίως συμβολικά. Αυτός τους αξίζει.
  Το θηρίο ξεψυχά και γι'αυτό ουρλιάζει. Δέχθηκε πλήγμα στην καρδιά του.
  Μπράβο Σαμαρά!

 81. Αν... avatar
  Αν... 11/06/2013 20:30:15

  Ωστόσο, παρά τις επιφυλάξεις σχετικά με τη μέθοδο και το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης ενέργειας, οφείλω να παραδεχτώ, οτι αρχίζω να διακρίνω (επί τέλους) μία διάθεση ''αυτονόμησης'' του κ. Α.Σαμαρά από την υποκριτική και καθηλωτική ρητορεία των ''φιλολαϊκών'' συγκυβερνώντων ......
  Καλό φαίνεται. Θα έχει όμως διάρκεια και συνέχεια προς τη σωστή κατεύθυνση; Ας πέσουν εντελώς οι μάσκες, των ...''ηρώων'', να διακρίνουν άπαντες το ...ύψος τους!! Καιρός ήταν.

 82. ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ 11/06/2013 20:32:16

  ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.....

  ΕΡΤ=ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ

  ΤΕΛΟΣ.

  • αιρετικός avatar
   αιρετικός @ ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ 11/06/2013 21:00:35

   Ναι, ναι, το άλλο με τον Τ(σουκατ)οτό το ξέρεις...

 83. FAIR avatar
  FAIR 11/06/2013 20:32:30

  Aυτοί το τελευταίο χρόνο έκαναν κάθε εβδομάδα απεργία απο την Παρασκευή-Δευτέρα. Ποιός τους πλήρωνε? Ο λαός που τώρα τον καλούν για συμπαράσταση. Αργά για δάκρυα. Βέβαια και οι πολιτικοί ειναι συνυπεύθηνοι γιατί αυτοί δημιούργησαν την πελατιακή σχέση.

  • Simon Bolivar II avatar
   Simon Bolivar II @ FAIR 11/06/2013 20:44:23

   ποτέ δεν είναι αργά.

 84. geo avatar
  geo 11/06/2013 20:33:00

  μ'αφησε αγαλμα ο Σαμαρας!!!μπορει να του σερνω ουκ ολιγα εδω κι εναμιση χρονο αλλα...ενα μεγαλο μπραβο!!!αποφαση με @@!!!

  • Πετρος avatar
   Πετρος @ geo 11/06/2013 20:45:35

   Ετσι μπραβο...Καταλαβαμε με ποιο κεφαλι σκεφτεται. Αν ηταν οικονομικο το θεμα ας μου πει καποιος πως δικαιολογουν τις κρατικες επιχορηγησεις στα ιδιωτικα καναλια.

 85. Αν... avatar
  Αν... 11/06/2013 20:34:34

  Ελπίζω η καταπληκτική εκπομπή της ΝΕΤ «ΣΤΑ ΑΚΡΑ» με τη Βίκυ Φλέσσα, να επανέλθει το συντομότερο. ΄ΟΑΣΗ στην έρημο της άθλιας υποκουλτούρας.

 86. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/2013 20:38:30

  Δε σκεφτήκατε το πιό σοβαρό: Τώρα που κλείνει η ΕΡΤ ,απο που θα βλέπουμε τον κ Βασίλη Βασιλικό με τα καπελάκια του?

  Ποιός έχει δικαίωμα να στερήσει απο τον Ελληνικό λαό αυτόν τον γίγαντα της λογοτεχνείας?

  • ελλην-1821 avatar
   ελλην-1821 @ ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/2013 21:16:49

   Θα βλέπετε τον άλλον με το σαρίκι. Διαπαιδαγωγεί πιο σωστά

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ ελλην-1821 11/06/2013 21:54:01

    Τον άλλον με το σαρίκι τουλάχιστον δεν τον πληρώνει ο άνεργος του ιδιωτικού τομέα με το γκαγκστερικό χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ! Αρκετά μας ήπιαν το αίμα οι βδέλες.

    • ελλην-1821 avatar
     ελλην-1821 @ ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/2013 22:45:34

     Στην κρεμαλααααααααααα

    • ελλην-1821 avatar
     ελλην-1821 @ ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/2013 22:46:55

     παντως η δικια σου δικαιολογια για να βλεπεις Σουλειμαν ειναι φοβερη. Εχω ακουσει πιο ηλιθιες

    • αιρετικός avatar
     αιρετικός @ ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/2013 22:51:13

     Τον πληρώνει ο μη ασφαλισμένος και μη πληρωμένος υπάλληλός τους...

 87. The Camel avatar
  The Camel 11/06/2013 20:47:13

  Ως άνθρωπος λυπάμαι οταν ακούω οτι κάποιες χιλιάδες συνάνθρωποι θα χάσουν την δουλειά τους.

  Απο την άλλη όμως σκέφτομαι οτι όλοι σχεδόν αυτοί είχαν προσληφθεί με μέσο, εκτοπίζοντας πιθανόν αλλους καλυτερους, κοστίζουν στη τσέπη του καθενός μερικές εκατονταδες ευρώ τον χρόνο αν και σπανιως βλέπουμε τις εκπομπές της ΕΡΤ. Επιπλέον, πολλοί είναι αργόσχολοι ενω η ΕΡΤ έχει παραγει χιλιάδες συνταξιούχους απο πρωην αργόσχολους που τους πληρώνουμε και θα τους πληρώνουμε για πολλά χρόνια ακόμη.

 88. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 11/06/2013 20:48:37

  Συμφωνώ απόλυτα με ότι έγινε.
  Ήταν κάτι που το περιμέναμε και το αναζητούσαμε.
  Όμως ταυτόχρονα θα πρέπει να γίνουν άμεσα απαιτητά όλα τα χρέη των καναλιών με άμεση ποινή κλεισίματος , προκηρύξεως των συχνοτήτων και αναζητήσεως των οφειλόμενων με κάθε τρόπο !
  Έχει απόλυτο δίκιο ο ΑΘΩΟΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ!
  Διαφορετικά πάντα θα υπάρχει η υπόνοια ότι τα πάντα γίνονται για την ικανοποίηση αλλότριων συμφερόντων!!!!!
  Να ένα ακόμα πεδίο δόξης λαμπρό για τον ΣΑΜΑΡΑ!!
  Που θα βουλώσει κυριολεκτικά όλα τα στόματα!!

  • Πετρος avatar
   Πετρος @ ΝΤΙΝΟΣ 11/06/2013 20:52:06

   Πλακα κανεις ρε φιλε; Εδω τους επιδοτουμε καθε χρονο. Πεστε μου εναν λογο γιατι να επιδοτω για τοσα χρονια μια ζημιογονο επιχειρηση.

 89. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 11/06/2013 20:52:40

  Ο αφέντης τσουτσουλομύτης σήμερα είναι στα χάι του.
  Του φαίνεται ότι γύρισε ο τροχός

 90. Κρης avatar
  Κρης 11/06/2013 20:52:46

  ( από το διαδύκτιο ) ...δεν ψηφίζει το Πασοκ δεν ψηφίζει η Δημαρ
  άρα ;
  μηπως " μυρίζουν " εκλογές ;

  • Πετρος avatar
   Πετρος @ Κρης 11/06/2013 20:54:33

   Τι θα ελεγες για μια αλλαγη; Να παρουμε τον Ερντογαν και να δωσουμε τον Σαμαρα. Δωρο ο Κουβελης και ο Βενιζελος

 91. Παντσο avatar
  Παντσο 11/06/2013 20:55:46

  Θεοί το success story συνεχίζεται. Αντε να φτιαχτει μια ΥΕΝΕΔ να γουστάρουμε.

 92. V avatar
  V 11/06/2013 21:01:16

  ή εχει πλατες απο κουβελη και βενιζελο ή ειναι πολιτικη αυτοκτονια.

 93. πηλίκιο και τσαρούχι avatar
  πηλίκιο και τσαρούχι 11/06/2013 21:01:37

  Η κυβέρνηση μετρά ήδη 19 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου σε ένα χρόνο. Στις πόσες καίγεται;

 94. Π. Ευθυμιάδης avatar
  Π. Ευθυμιάδης 11/06/2013 21:09:12

  Πως σκούζουν έτσι τα κομματόσκυλα; Εχετε δει πουθενά αλλού στο δημόσιο μισθό 1,400€ και οδοιπορικά , νυχτερινά!!! και μετακινήσεις 4,500€. Εχετε δει εργαζόμενο να πατάει στη δουλειά του 3 ώρες την εβδομάδα; Ένας από αυτούς τα έλεγε και καμάρωνε. Κλείστε την να τελειώνουμε.

  • ελλην-1821 avatar
   ελλην-1821 @ Π. Ευθυμιάδης 11/06/2013 22:06:37

   Εχω δει μη εργαζομενο να πληρωνεται 7000 E και τα εδρανα να μενουν αδεια. Αν καταλαβατε.....

 95. ελλην-1821 avatar
  ελλην-1821 11/06/2013 21:09:59

  Οργισμενοι πολιτες. Σαν εργο του Φωσκολου

 96. Τάσος avatar
  Τάσος 11/06/2013 21:13:33

  Αν και μένουν άνεργοι ο αδελφός μου και η γυναίκα του συμφωνώ. Πρώτη σωστή ενέργεια του Σαμαρά και μετά από ένα χρόνο για πρώτη φορά δε με βρίζω που ψήφισα ΝΔ. Μακάρι να συνεχίσει έτσι. Αν και η αλήθεια είναι ότι αν δεν συνεχίσει έτσι απλά δεν θα συνεχίσει για πολύ.

  • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
   Συριζαλβανία του Χότζα @ Τάσος 11/06/2013 21:25:39

   +1000000000000

  • ελλην-1821 avatar
   ελλην-1821 @ Τάσος 11/06/2013 22:08:20

   Οχι μην βριζετε. Η οικογενεια θα εκπροσωπηθεί ούτως η άλλως

 97. Γιώργος avatar
  Γιώργος 11/06/2013 21:15:09

  Αν ήταν τόσο αποφασιστικός ο Σαμαράς για το μεταναστευτικό, θα έφτανε 90 χρονών και ακόμα πρωθυπουργός θα ήταν...

 98. Kimon avatar
  Kimon 11/06/2013 21:21:13

  Η ΕΡΤ υπήρξε φωλιά ανθελληνικής προπαγάνδας, καλοπληρωμένων επαναστατών του καναπέ, κομματικών κηφήνων και άεργων αριστερών των βορείων προαστείων. Πληρώναμε για να ακούμε την Αλ Σαλέχ να μας βρίζει κάθε πρωί παρέα με τον Αρβανίτη φασίστες, ξενόφοβους και ρατσιστές.

  • greekfournaris avatar
   greekfournaris @ Kimon 11/06/2013 21:35:19

   στο νεο φορεα να δωσουν 45λεπτη εκπομπη εθνικης εγερσης σε καρατζαφερη, πλευρη (τον μπαμπα) και κασιδιαρη, για να χορτασετε ελληνικη... διαπαιδαγωγηση!

   • ελλην-1821 avatar
    ελλην-1821 @ greekfournaris 11/06/2013 22:04:51

    περα απο την πλακα μακαρι να εβαζαν τον Πλευρη (πατερα).
    Μην γινεστε τοσο φανατικος.

  • ελλην-1821 avatar
   ελλην-1821 @ Kimon 11/06/2013 22:09:27

   ε τωρα θα βριζετε εσεις την μουσουλμανα

 99. FALCON avatar
  FALCON 11/06/2013 21:22:35

  ANTINEWS κάνε GALOP τώρα για να μπει λουκέτο στις αρπαχτες μια και έξω

 100. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 11/06/2013 21:24:46

  Τα πράγματα είναι πολύ απλά, όσοι θέλετε να πληρώνετε ΕΡΤ 3.000 υπαλλήλων (sic) να μας γράψετε τις διευθύνσεις σας να σας στέλνουμε τους λογαριασμούς μας! Σαμαρά 5-6 τέτοια ακόμα κάνε και θα βλέπει ο τσίπρας (και το πασοκαριό που τον ψηφίζει) την πλάτη σου για την επόμενη εικασαετία, αν και νομίζω θα τον έχουν αλλάξει από τις πολλές εκλογικές ήττες! Αναδιαρθρώσεις δημοσίων οργανισμών ΤΩΡΑ!

  • new.fe avatar
   new.fe @ Συριζαλβανία του Χότζα 11/06/2013 22:56:06

   α)Τι μου θυμιζει ...τι μου θυμιζει...αααα το επειχηρημα της χρυσης αυγης "ἂν θελετε μεταναστες παρτε τους σπιτι σας'.Βρε πως ενωνετε ο λογος γνησιων δημοκρατων με τους χρυσαυγιτες!!!
   β)Θα σου φανει περιεργο αλλα συμφωνω απολυτα.Με εναν ορο....να πληρωσει καποιος μνημομιακος(εσυ καλη ωρα) την φορολογικη μου δηλωση.Τι λες δικαιο δεν ειναι;

   • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
    Συριζαλβανία του Χότζα @ new.fe 11/06/2013 23:46:14

    α) Τρομακτική λογική, αν δε θες να πληρώνεις ΕΡΤ σκέφτεσαι σα Χρυσαυγίτης... Θα έχει και άλλες χρήσεις φαντάζομαι, όπως η ΧΑ είναι αντιμνημονιακό κόμμα άρα ο new.fe/old.fe που είναι αντιμνημονιακός είναι Χρυσαυγίτης ή σκεφτεται ως Χρυσαυγίτης...
    β) Καθόλου δίκαιο να σου πληρώσω τη φορολογική σου δήλωση, εγώ θέλω μικρό κράτος άρα λίγους φόρους και να κλείσει το έλλειμμα αποκλειστικά από ριζική μείωση δαπανών και όχι αύξηση φόρων, εσύ που θες μεγάλες κρατικές δαπάνες ''κοινωνικής'' πολιτικής (άρα και μεγαλύτερους φόρους) εσύ θα πρέπει να πληρώσεις τη δική μου φορολογική δήλωση!

 101. ανδρεας avatar
  ανδρεας 11/06/2013 21:25:49

  το ποια ειναι κομματοσκυλα εαν θελουμε τα βρισκουμε ...το ποσα και ποιοι τα εφαγαν και αυτο βρισκετε ......το ποτε και ποιους εξυπηρετουσαν τοσα χρονια οι δημοσιογραφοι εκει μεσα και αυτο βρισκεται (ξεχωριζω τεχνικους και ολους τους υπολοιπους )........αλλα εδω κατι αλλο συμβαινει μαλλον......δεν μας βγηκε με τους ρωσους δεν μειωνονται ελλειματα νεα μετρα κοντα σιμα ερχονται......μηπως ειναι μια πολυ καλη αιτια εξοδου...λεω μηπως.........

 102. kostas.k avatar
  kostas.k 11/06/2013 21:28:22

  αν κλείσουν και τα σουλεινο-κάναλα, το ρίχνω (στον) καλαματιανό δαγκωτό..... μη σου πω αν χρειαστεί, βάζω με χαρά μέχρι και τη στολή...

  • ελλην-1821 avatar
   ελλην-1821 @ kostas.k 11/06/2013 22:58:00

   τι αγριανθρωπος εισαι και τι θα βλεπουν 4000000 ελληνιδες;

  • LV avatar
   LV @ kostas.k 11/06/2013 22:58:00

   ++++

 103. Νικηφορος Φωκας avatar
  Νικηφορος Φωκας 11/06/2013 21:32:02

  Μπραβο ρε Αντωνη ! Μπραβο - χιλια μπραβο, εισαι λεβεντης και σεβεσαι τα παντελονια σου, χαλαλι ολα μας τα παραπονα μεχρι τωρα ΑΦΟΥ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕΣ ΚΑΙ ΓΚΡΕΜΙΣΕΣ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΗ ΒΑΣΤΙΛΛΗ ! Σημερα εγραψες πραγματικα ΙΣΤΟΡΙΑ και ειλικρινα σου ειμαστε ολοι οι Ελληνες ευγνωμονες που διελυσες αυτο το αθλιο ΕΡΤοτερας που απροκαλυπτα και επι δεκαετιες εκανε αισχρη προπαγανδα.
  Τα 'ιδρυματα' τυπου Βαστιλλης δεν επιδεχονται επιδιορθωσεων και μερεμετιων αλλα ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΞ ΕΦΟΔΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ , γιατι με τα μπαζα που ειχαν στοιβαχτει (ολοι ξερουμε πως..) εκει μεσα δεν μπορουσε να κτιστει τιποτα στερεο και χρησιμο.
  Σημερα πεθαινει το ΑΘΛΙΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ της αμαρτωλης ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ που κτισθηκε μαυρη πετρα προς μαυρη πετρα απο την αντιπολιτευση και αποτελουσε το μεγαλο οχυρο της ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...
  Η τελευταια κομμουνιστικη τηλεοραση στην Ευρωπη κλεινει αποψε, ολοι μας βλεπουμε ποιοι θρηνουν, γελοιοι τυποι της αριστερας, το ακραιο συριζαριο, το ΚΚΕ, παρατρεχαμενοι και παρακεντεδες του 'αριστερου συστηματος' παραγωγης κομματοσκυλων, ανθρωπαρια που ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ για να μας 'ενημερωνουν' , ολος ο βουρκος των κρατικοδιαιτων 'παραγωγων' και οι μοντελες που τζαμπα κρεββατωθηκαν για μια θεση στα πλατω... ψευτοδιαννουμενοι, τσολια της υποκουλτουρας και υμνητες των κουκουλοφορων ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΝΑ ΘΡΗΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ , ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΙΜΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ Η ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΗΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΘΡΗΝΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ (οχι του κωλου που συνηθως μας προέβαλε η ΕΡΤ) ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ Η ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ, και γιαυτο ΑΝΤΩΝΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ, ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΡΙΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΓΟΝΑΤΙΣΕΣ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ , διπλα μπραβο σου γιατι αυτα στα γραφει ενας σχεδον αποκομμενος πια απο σενα και με πολλα σοβαρα παραπονα απο την πολιτικη σου, ΧΑΛΑΛΙ ΣΟΥ ΡΕ ΑΝΤΩΝΗ , ΜΑΣ ΓΕΜΙΣΕΣ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ, ΜΑΣ ΕΦΕΡΕΣ ΠΑΛΙ ΟΛΟΥΣ ΚΟΝΤΑ - ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΠΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ.

  ΜΠΡΑΒΟ !

  • ελλην-1821 avatar
   ελλην-1821 @ Νικηφορος Φωκας 11/06/2013 22:51:50

   δεν χρειαζεται τοσα πολλα. Αρκει ενα μπραβο και διοριζεσαι στην νεα ΕΡΤ

   • Νικηφορος Φωκας avatar
    Νικηφορος Φωκας @ ελλην-1821 12/06/2013 00:10:58

    Ουτε απο εξω δεν περναω φιλτατε... αλλωστε εχω δουλεια αλλα και οταν ακομη δεν ειχα ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΜΕ ΒΟΛΕΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ...αυτη ειναι η διαφορα μας που δεν θα καταλαβεις ποτε... δυστυχως για σενα.

    • Simon Bolivar II avatar
     Simon Bolivar II @ Νικηφορος Φωκας 12/06/2013 01:37:20

     Συνταξούλα συνταξούλα?

  • sos avatar
   sos @ Νικηφορος Φωκας 12/06/2013 03:13:36

   +1000 !!!

   Τα τελευταία χρόνια είχε παραγίνει.

 104. Αντρίκος avatar
  Αντρίκος 11/06/2013 21:32:58

  + 2656*πολλαπλασιαστή οικογενειας, ψήφοι για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Να πώς θα κλείσει η ψαλίδα με τη ΝΔ

  • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
   Συριζαλβανία του Χότζα @ Αντρίκος 11/06/2013 23:53:27

   Υπολόγισε και ένα 3-4% (περίπου 200.000 ψήφους δηλαδή) από τη μεταρρυθμιστική Κεντροαριστερά ή το φιλελεύθερο χώρο που δε ψήφισε ΝΔ αλλά θέλουν επιτέλους απολύσεις στο δημόσιο, οπότε πάλι κέρδος θα έχει η ΝΔ! Αλλά ακόμα και αν γίνει η αναδιάρθρωση της ΕΡΤ και μετά έρθει ο Τσίπρας με τον Καμμένο στην εξουσία θεωρείς ότι θα ξαναπροσλάβει τους απολυμένους στην ΕΡΤ; Η απάντηση είναι εύκολη, όσο επανακρατικοποίησε ο ΓΑΠ τον ΟΛΠ, τον ΟΤΕ και την Ολυμπιακή...

  • Π. Ευθυμιάδης avatar
   Π. Ευθυμιάδης @ Αντρίκος 12/06/2013 00:18:23

   Μέτρα και αυτούς που θα πάνε στη ΝΔ και λένε μπράβο στο Σαμαρά;

 105. MCA avatar
  MCA 11/06/2013 21:33:45

  Έχω την αίσθηση πως από τα σημερινά γεγονότα ωφελημένοι θα βγουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ, η ΧΑ, οι ΑΝΕΛ και ειδικά η ΔΗΜΑΡ θα έχουν απώλειες.

  • Αν... avatar
   Αν... @ MCA 11/06/2013 23:38:04

   Γιατί το λέτε αυτό; Για ακόμη μία φορά, τα παλληκάρια του κυρ Φώτη όρθωσαν το ανάστημά τους και με το γνωστό κρυστάλλινο λόγο τους, συμφώνησαν διαφωνώντας!! Τι να κάνουν κι αυτοί; Με 7.000 € μηνιαίως μας χρεώνουν τη γενναιοψυχία τους...

   • MCA avatar
    MCA @ Αν... 12/06/2013 00:16:40

    Δεν ξέρω για τα παλληκάρια του κυρίου Κουβέλη,αλλά για τους ψηφοφόρους του, μάλλον τους βλέπω για ΣΥΡΙΖΑ μεριά.

 106. greekfournaris avatar
  greekfournaris 11/06/2013 21:36:57

  συμπεθερα, αν υποψιαστω ενα νεο μαγαζι με κοττακηδες, παναγιωταραιες και λιατσους απο Σεπτεμβρη... Αχ!

  • ελλην-1821 avatar
   ελλην-1821 @ greekfournaris 11/06/2013 22:53:15

   Αυτοι σιγουρα θα ειναι. Εκτος αν τους ακουσεις να βριζουν τωρα.

 107. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 11/06/2013 21:39:54

  Ἡ ΝΕΤ εἶχε πολύ ποιοτικά προγράμματα,ὅπως καί ἡ ΕΤ3,χωρίς ὐπερβολή αὐτά τά δύο κανάλια μόνο παρακολουθοῦσα ὅταν πατοῦσα τό κουμπί τῆς τηλεόρασης...Ἀκόμη καί τό ''Στήν ὑγειά μας'' μέ τόν Παπαδόπουλο θά μοῦ λείψει,ὅπως καί τό ''Στά ἄκρα'',καί τό ''Ἀλάτι τῆς γῆς''...

 108. ΕΠΙΔΕΞΙΟΣ avatar
  ΕΠΙΔΕΞΙΟΣ 11/06/2013 21:41:34

  ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ
  ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ;
  1. ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;
  2. ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΑΛΙ Η ΕΡΤ;
  3. ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΥΡΗΧΤΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ;
  ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

 109. firiki2010 avatar
  firiki2010 11/06/2013 21:47:13

  Ο,τι στην ΕΡΤ υπήρχε ένα μπάχαλο είναι αναμφισβήτητο. Οτι έπρεπε να γίνει κάτι επίσης. Ενα χρόνο τώρα τι έγινε; Γιατί το μπάχαλο δεν μπορούσε να αντιμετωπισθεί από κοινου από την τρικομματική;
  Παράγραφος.
  Η τροϊκα ξαναήρθε για να ξανασυζητήσει ξανά για τους 1.000-2.000-10.000 ΔΥ που πρέπει να απολυθούν. Ξανά δεν είμαστε έτοιμοι. Ξανά ο κ Μανιτάκης κάνει αντίσταση. Ξανά ζητάει προθεσμίες "Χάλασε το φωτοτυπικό"" Αρρώστησε ο μπατζανάκης του αρμόδιου" "Μας τέλειωσε ο καφές" Κάποιος τα παίρνει- δικαιολογημένα- στο κρανίο "2.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ! ΤΩΡΑ! ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ !!!!" Η κυβέρνηση που ξέρει με τι αντιστασιακό έχει να κάνει είχε το κλείσιμο της ΕΡΤ (πονάει κεφάλι- κόβει κεφάλι) σαν έσχατη λύση. (Πιθανώς να το ήξερε κι ο Μανιτάκης.) Μήπως έγινε έτσι; ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΜΑΝΙΤΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ;;;;; Γιατί δεν είναι απλό έστω και για 2-3 μήνες να κλείνεις την ΕΡΤ. Αν μάλιστα στην ανασύσταση της είναι να ανακατευθεί ξανά ο Μανιτάκης.....

 110. ΚΩΝ/ΝΟΣ avatar
  ΚΩΝ/ΝΟΣ 11/06/2013 21:49:17

  Από πότε στα Ιδιωτικά Κανάλια το προσωπικό προσλαμβάνεται μέσω ΑΣΕΠ;Γιατί εγώ κατάλαβα ότι από τον Σπτέμβριο η Δημόσια (Προσοχή ΟΧΙ ΚΡΑΤΙΚΗ...χα..χα..χα) θα λειτουργεί ΜΟΝΟ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ..άρα όπως τα Ιδιωτικά Κανάλια...
  Λίγη ντροπή για τα προφανή ψέμματα που όλο το Πολιτικό Σύστημα μας λέει όλο το απόγευμα, δεν θα πείραζε. ΝΤΡΟΠΗ τους..

 111. τασούλης avatar
  τασούλης 11/06/2013 21:59:17

  σήμερα κλείνει το μέσο που πριν τριάντα χρόνια έστειλε την ελλάδα στον τρίτο κόσμο.

 112. ελλην-1821 avatar
  ελλην-1821 11/06/2013 22:01:55

  Παρακαλω με ταξη. Αφηστε κυρια μου να βγουν πρωτα ολοι και μετα μπαινετε. Στην σειρα ολοι θα παρετε.

 113. Geros avatar
  Geros 11/06/2013 22:10:48

  Διαβάζοντας τα σχόλια σχετικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι εμφανές ότι ορισμένοι χάρηκαν με την εξέλιξη , δεν εννοώ ότι την θεωρούν πολιτικά η οικονομικά ορθή και επιβεβλημένη , εννοώ ότι χάρηκαν πραγματικά. Η είδηση τους έφτιαξε την μέρα!
  Νιώθω την ανάγκη να τους δικαιολογήσω στα μάτια των υπολοίπων που σωστά νιώθουν πως η απόλυση κάποιου δεν μπορεί να θεωρηθεί χαρούμενο νέο.

  Η Ελληνική κοινωνία βίωνε εδώ και χρόνια την ανισότητα μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Οι δημόσιοι ήταν μόνιμοι , έπαιρναν υψηλότερους μισθούς , δούλευαν λιγότερες ώρες την ημέρα , έπαιρναν περισσότερες άδειες , έπαιρναν δεκάδες εξωτικών και ανήκουστων για τον ιδιωτικό τομέα επιδομάτων , έβγαιναν στην σύνταξη νωρίτερα , έπαιρναν μεγαλύτερη σύνταξη χωρίς να πληρώνουν υψηλότερες εισφορές και είχαν και εφάπαξ.
  Δεν μιλάμε για μια απλή ανισορροπία εισοδημάτων δηλαδή , μιλάμε για άλλο επίπεδο τόσο όσο αφορά τις αποδοχές αλλά και την ποιότητα ζωής γενικότερα. Μιλάμε για μια χώρα που είχε χωρίσει τους πολίτες τις σε παιδιά και αποπαίδια.

  Αυτό από μόνο του όμως δεν φτάνει για να διχάσει μια κοινωνία , οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν από όλες τις τάξεις , από όλα τα κόμματα (με εκπληκτικά μεγάλη εκπροσώπηση ακόμα και κομμάτων που δεν κυβέρνησαν ποτέ , όπως ΚΚΕ , ΣΥΡΙΖΑ αλλά ακόμα και εξωκοινοβουλευτική αριστερά) , άρα λογικά ήταν οι πατεράδες , οι αδελφές ή τα παιδιά των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα κάνοντας τον διχασμό αδύνατο. Έλα όμως που δεν έγινε έτσι!

  Αυτό που έγινε στην πράξη είναι ότι συγκεκριμένοι άνθρωποι , οικογένειες , κοινωνικές και πολιτικές ομάδες απέκτησαν μια ειδίκευση στο να μπαίνουν στο δημόσιο ενώ κάποιοι άλλοι δεν είχαν καθόλου αυτό το προσόν!
  Έβλεπες γύρω σου οικογένειες που ήταν όλοι στο δημόσιο , όλοι! Κουτσοί , στραβοί , έξυπνοι , χαζοί ...ΟΛΟΙ! Έβλεπες χωρία ολόκληρα να μπαίνουν στο δημόσιο ή ολόκληρες ομάδες ανθρώπων με συγκεκριμένη καταγωγή. Έβλεπες συγκεκριμένο κόμμα του 3% να μονοπωλεί τους εργαζομένους στην ανώτατη εκπαίδευση ή ακόμα και γκρουπούσκουλα της αριστεράς με 500 μέλη από τα οποία τα 490 ήταν στο δημόσιο!
  Το ταλέντο τους στο να μπαίνουν στο δημόσιο αρχικά χαρακτηρίστηκε ως "μέσον" αλλά αυτό ήταν αφελής ανάγνωση , το ταλέντο τους ήταν πολύ πιο σύνθετο από ένα απλό μέσον.
  Οικογένειες και κοινωνικές ομάδες αφιέρωναν χρόνια από την ζωή τους σε αυτή την προσπάθεια , κανόνιζαν την εκπαίδευση τους , τις παρέες τους , την πολιτική τους ένταξη πολλές φορές ακόμα και τον γάμο τους με γνώμονα την πρόσληψη στο δημόσιο! Μερικές φορές αρνούμενοι να εργασθούν πουθενά αλλού περιμένοντας τον διορισμό , λες και η εργασία στον ιδιωτικό τομέα θα τους μόλυνε με μια περίεργη μολυσματική ασθένεια που μείωνε τις πιθανότητες του να προσληφθούν!
  Οι υπόλοιποι βλέποντας ότι στερούνται πλήρως του ταλέντου αυτού , καταλαβαίνοντας ότι ποτέ δεν θα κατάφερναν να αναπτύξουν τις περίπλοκες , χρονοβόρες δημόσιες σχέσεις που απαιτούντο , ότι δεν ήξεραν τίποτα από προκηρύξεις διαγωνισμών , παραθυράκια , μόρια και αφισοκολλήσεις παραιτούνταν από την προσπάθεια να μπουν στο δημόσιο παρά την εμφανή προνομιακή μεταχείριση των δημοσίων υπαλλήλων.
  Αυτό δημιούργησε απόσταση μεταξύ ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων , έγιναν δυο διαφορετικές τάξεις με διαφορετικό τρόπο σκέψης και διαφορετικά συμφέροντα.
  Επειδή έχουμε την δημιουργία ενός σαφούς ταξικού διαχωρισμού είναι απόλυτα φυσικό η τάξη που θεωρεί τον εαυτό της αδικημένο να νιώθει ως υποζύγιο , ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας και να βλέπει τους δημοσίους υπαλλήλους όχι ως κάποιους άλλους εργαζομένους , αλλά ως δυνάστες τους.

  • dioklis avatar
   dioklis @ Geros 11/06/2013 22:32:26

   Και όχι μόνον ταξικού διαχωρισμού, αλλά και φυλετικού.

  • Δημητριος avatar
   Δημητριος @ Geros 11/06/2013 23:27:20

   εισαι αψογος !!!!

  • karasumi avatar
   karasumi @ Geros 11/06/2013 23:40:37

   Τέλειο!!

 114. πηλίκιο και τσαρούχι avatar
  πηλίκιο και τσαρούχι 11/06/2013 22:13:48

  Εγώ πάντως θα αναβάλω το χειροκρότημα μέχρι να σιγουρευτώ ότι: α) ο νόμος θα ψηφιστεί, β) η νέα ΕΡΤ θα έχει διοικητή κάποιον μάνατζερ του ιδιωτικού τομέα και όχι ανακυκλωμένο πολιτευτή που δεν βγήκε βουλευτής, ή κάποιον απόστρατο της πολεμικής αεροπορίας, γ) θα έχει διπλογραφικό λογιστικό σύστημα και θα δημοσιεύει προϋπολογισμούς (άρα θα γνωρίζουμε τι και πόσο πληρώνουμε), και δ) ο διευθυντής προσωπικού και ο διευθυντής ειδήσεων δεν θα έχουν κολλήσει αφίσες για κανένα κόμμα στα νιάτα τους

 115. antonius rex avatar
  antonius rex 11/06/2013 22:24:15

  Για σκεφτείτε το λιγάκι. Αν κλείσει η ΕΡΤ δεν θα εκπέμπει ΚΑΝΕΝΑ νόμιμο κανάλι. Είναι η μόνη που έχει ...άδεια.

  Τραγέλαφος που μόνο το πολιτικό σκυλολοϊ θα σκέφτονταν!

  ΥΓ. Θα χάσουμε και το 3ο Πρόγραμμα και θα μείνουμε με τα ...playlists των ιδιωτών.

  • ελλην-1821 avatar
   ελλην-1821 @ antonius rex 11/06/2013 22:55:52

   πεστε το σ αυτους που νομιζουν οτι επεσε η Βαστίλη

 116. Ηλίας Ηλιόπουλος avatar
  Ηλίας Ηλιόπουλος 11/06/2013 22:26:43

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! Εκλείπει ένας εκ των κυριωτέρων Ιδεολογικών Μηχανισμών του Κράτους, που έχουν πλήρως αλωθεί από τις δυνάμεις του Ολοκληρωτικού Μεταεθνικού Προοδευτισμού και Εθνομηδενισμού (ας όψεται η ΝΔ η οποία παρέδωσε τα άγια τοις κυσίν, μετά το 1974). Όσο για τους ολοφυρμούς και τις οιμωγές, τι να πούμε... Θα μας "λείψουν" τα μάλα: η καθημερινή αντιεθνικιστική/αντιρατσιστική πλύσις εγκεφάλου από διάφορα απίθανα περισπούδαστα ημιμαθή και επηρμένα άτομα, τα "ιστορικά ντοκυμανταίρ" που κανονιοβολούν την "επάρατο Δεξιά" διά πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν επί του πλανήτου και θεοποιούν το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και τον "Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας", οι τάχα μου δήθεν σοβαρές εκπομπές "λόγου"/"διαλόγου", όπου - ω, του θαύματος - άπαντες οι συμμετέχοντες διανοουμενίζοντες φελλοί είναι του ιδίου (εθνομηδενιστικού) στίγματος και τα τοιαύτα! Οι αναγνώστες του antinews ενθυμούνται ότι δεν υπάρχει ένα, ούτε ΕΝΑ από τα μείζονα ζητήματα ιδεολογικής / ΑΞΙΑΚΗΣ φύσεως, πέριξ των οποίων πολώθηκε ο Ελληνικός Λαός τα τελευταία χρόνια, στα οποία η ΕΡΤ να ευρέθη από την πλευρά του (κατά Ρεπούσην) "λαουτζίκου" και όχι της σέχτας των εθνομηδενιστών: ταυτότητες, βιβλίο Ιστορίας, Σχέδιο Χάννεϋ (Αννάν), "ελληνοτουρκική φιλία", εισβολή αλλοφύλων και εποικισμός του Ελληνικού Ιστορικού Χώρου κλπ κλπ. Επόμενο βήμα: Να κλείσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ο "Αθήνα 9,84"! Ηλίας Ηλιόπουλος

  • WY avatar
   WY @ Ηλίας Ηλιόπουλος 12/06/2013 01:14:48

   5/5!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • sos avatar
   sos @ Ηλίας Ηλιόπουλος 12/06/2013 03:11:19

   Συμφωνώ απόλυτα!

   Δείτε μόνο ποιοι είναι από έξω και τι σημαίες κρατούν. (Σύριζα και Ανταρσύα.)

 117. geothe avatar
  geothe 11/06/2013 22:27:41

  Συμφωνώ απόλυτα με τα σχόλια του Φάκτορα στο άρθρο. Το ζήτημα είναι διορθώνεται ένα λάθος με ένα μεγαλύτερο και πιο επικίνδυνο; Οψόμεθα.

 118. Αθωος Περαστικος avatar
  Αθωος Περαστικος 11/06/2013 22:32:02

  E βέβαια πως να θρηνήσουν οι έντιμοι επιχειρηματίες-μόνιμοι μεγαλοεργολάβοι του ελληνικού δημοσίου-καναλάρχες (ω ναι είναι, τυγχάνει να είναι τα ίδια πρόσωπα) που χρωστούν στο ελληνικό δημόσιο ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ εδώ και χρόνια...πάρτυ θα κάνουν...
  Τα χρωστούμενα στη πλάτη του λαού και νέο πεδίο δόξης λαμπρόν καταγράφεται...χωρίς ανταγωνισμό...μια ωραία καπιταλιστική αγορά...

  Να βγεί η κυβέρνση και να πεί τώρα τι θα γίνει ΑΥΡΙΟ κιόλας με τα χρέη των ιδιωτικών καναλιών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

 119. DebbyTant avatar
  DebbyTant 11/06/2013 22:33:53

  Τελεια!
  Ουτε κι εγω φανταζομουν οτι τωρα πλησιαζουμε τα πεντε λεπτα που σωζεται η Ελλαδα

 120. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 11/06/2013 22:38:49

  ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΛΛΕΣ 20.......ΕΡΤ ΤΩΝ ΧΑΡΑΜΟΦΑΙΔΩΝ ΤΗΣ ΠΑΣΟΚΙΚΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΨΑΝ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΤΙΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΡΙΞΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ. ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΕ ΓΕΜΑΤΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ.

  • Simon Bolivar II avatar
   Simon Bolivar II @ Σαρακατσανος 12/06/2013 01:42:04

   Πόσες αγρογη ?

 121. yianna avatar
  yianna 11/06/2013 22:39:14

  Πέντε ώρες τώρα βλέπουμε να ασχολούνται οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ με το θέμα, και αυτό γιατί καταχρηστικά χρησιμοποιούν την ΕΡΤ του Λαού όπως λένε για τα ατομικά τους ζητήματα. Δεν είδα όμως τους δημοσιογράφους της να ασχοληθούν τόσες ώρες με τις καθημερινές απολύσεις. Αλλά όπως έλεγε και η γιαγιά μου ξένος πόνος ξένος κ....
  Η ίδια η Στάη μόλις πριν πέντε λεπτά ανέφερε ότι θα έπρεπε να έχει προηγηθεί μια μελέτη για τη βιωσιμότητά της. Δηλαδή τρία χρόνια τι έκαναν?
  Μα θα τρελαθούμε τελείως σε αυτή τη χώρα?

  • αιρετικός avatar
   αιρετικός @ yianna 11/06/2013 22:48:11

   Μήπως βλέπατε άλλο κανάλι? Καθημερινά προβάλλονταν οι απολύσεις ι.υ. από όσους δεν λειτουργούσαν ως κομματόφωνα...

 122. LV avatar
  LV 11/06/2013 22:52:18

  Πασόκ ψηφίζανε επί 30 χρόνια, Σύριζα τον τελευταίο χρόνο. Καλά τους κάνανε.Να αγωνιστουν επιτέλους δουλέυοντας και ΟΧΙ δουλέυοντας ΕΜΑΣ τους υπόλοιπους.

 123. Πολίτης Θ avatar
  Πολίτης Θ 11/06/2013 23:04:27

  Θεσσαλονίκη 23:04 και η ΕΡΤ δεν εκπεμπει. Μήπως βιάζονται λίγο;;;;

 124. galis avatar
  galis 11/06/2013 23:08:41

  Δεν νομίζω να κλάψει κανείς για τους "δημοσιογράφους" της ΕΡΤ που έχουν άλλες πέντε (κρατικές) δουλειές ο καθένας. Το "ανταποδοτικό" τέλος όμως θα συνεχίσουμε να το πληρώνουμε;

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ galis 11/06/2013 23:27:52

   Εγώ 50 ευρώ πλήρωσα πέρυσι για την ΕΡΤ. Τον χρόνο... Τα "υπέρ δήμου" δεν τα γλιτώνεις... Δεν βλέπεις τα χαράτσια των 400 ευρώ που πληρώνεις ακόμα, τα 50 τον χρόνο σου λείπουν. Και για το τέλος δεν ευθύνεται η ΕΡΤ αλλά η κυβέρνηση... Και δεν είναι μόνο οι απολύσεις και το τέλος, είναι οι δορυφόροι, οι πομποί, οι συχνότητες, το αρχείο της ΕΡΤ, πολλά πράγματα... Και ξέρεις κάτι; ΑΚΟΜΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ τον Λεμούσια και τον Σαξώνη που έκλεψαν το ταμείο του δήμου Θεσσαλονίκης...

   • galis avatar
    galis @ Γιώργος 12/06/2013 00:52:54

    Όσα και να 'ναι δεν μπορεί να εισπράττονται όταν η ΕΡΤ όχι μόνο δεν εκπέμπει αλλά δεν υφίσταται ως εταιρεία...
    Δεν μας ενημέρωσε γι' αυτό ο Κεδίκογλου.
    Α και κάτι ακόμη. Αν δεν μεταδοθεί ο αγώνας Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού δεν την βλέπω καλά την κυβέρνηση...

 125. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 11/06/2013 23:09:34

  Το τί "χάνουμε" με το κλείσιμο της διαυγέστατης ΕΡΤ, δεν περιγράφεται! Ήδη ψάχνω να βρω φαρμακείο για αντικαταθλιπτικά! Βλέπω τώρα το Μαραθώνιο της Στάη στη ΝΕΤ και μου έρχονται δάκρυα στα μάτια, από τη δικαιολογημένη απόγνωση των αυθορμήτως προσερχόμενων για συμπαράσταση τηλεθεατών, στο πάρτι της αυλής του μεγάρου!
  Σα δε ντρεπόμαστε, λέω εγώ, που κάποιων μεγάλων αστεριών η ζωή τους ήθελε 324 χιλιάρικα το χρόνο, για να είναι αξιοπρεπής, τη στιγμή που κάποιοι άλλοι άνθρωποι καλούνται να ζήσουν το ίδιο διάστημα με 5000 ευρώ, όλα κι όλα! Αλήθεια εκείνη η εκπομπή των 648 χιλιάδων ευρώ το χρόνο, των δύο «αντικειμενικών» γνωστών και μη εξαιρετέων δημοσιογράφων, τι τηλεθέαση να είχε άραγε, που χωρίς ίχνος αιδούς τσέπωναν αυτά τα χρήματα; Και αυτοί καλά έκαναν και τα τσέπωναν, οι άλλοι που τους τα έδιναν θα λογοδοτήσουν ποτέ;
  Αντώνη μην κάνεις πίσω! Τα εκτρώματα δεν διορθώνονται, κατεδαφίζονται και ξαναχτίζονται από τα θεμέλια.

 126. αιρετικός avatar
  αιρετικός 11/06/2013 23:12:40

  Είναι αντιδημοκρατικό να "κόβεις" την μόνη νόμιμη συχνότητα, που αποτελεί την δυνατότητα έκφρασης του ελληνικού λαού...Λυπάμαι...
  http://www.youtube.com/watch?v=N5Q6LGq_26Y

  • Π. Ευθυμιάδης avatar
   Π. Ευθυμιάδης @ αιρετικός 12/06/2013 00:32:23

   Δεν πειράζει μπουχτίσαμε εμείς δημοκρατία και αυτοί λεφτά; Να δούνε τώρα πως βγαίνει το μεροκάματο στον ιδιωτικό τομέα...

 127. Jim avatar
  Jim 11/06/2013 23:41:10

  Ηρωική έξοδο επιθυμεί ο Πρωθυπουργός;;Γιατί δεν μπορεί να είναι τόσο ξεροκέφαλος..

 128. Ρηνα avatar
  Ρηνα 11/06/2013 23:46:40

  Στην Ευρωπη αλλα και αλλου παιζει πρωτο θεμα το θεμα της ΕΡΤ και δημιουργει μια εικονα για την Ελλαδα ας πουμε ασταθειας......

 129. ΒΜ avatar
  ΒΜ 11/06/2013 23:50:59

  Για φαντάσου, ο γίγας Σίμος κλείνει την ΕΡΤ της διαφθοράς, του ρουσφετιού και της κομματοκρατίας. Ας ετοιμάζονται οι διοικητές των άλλων ΔΕΚΟ για τηλεφώνημα του Σίμου να πάρουν αυτοί τους 24 λεβέντες και λεβέντισες που έχωσε στην ΕΡΤ με μισθό 4.οοο ευρώ, όσο δηλαδή παίρνουν 100 και πλέον απλοί εργαζόμενοι...

 130. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 12/06/2013 00:04:33

  H χώρα της Απόλυτης Γελοιότητας.
  Τη δεκαετία του 70 η Μελίνα Μερκούρη αρνείται να πληρώσει το φόρο που αναλογεί για την ΕΡΤ και σύσσωμη η προοδευτουριά την αποθεώνει.
  Ακολουθεί η δεκαετία του αίσχους Μαρούδα: Σπύρος Χατζάρας, Στάη, Συλβάνα Ράπτη, Γιομπαζολιάς, Αθηνά Ραπίτου και λοιποί αποκρουστικοί πρασινοφρουροί ξεκινούν τα δελτία καιρού με τη φράση " Ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου".
  Τις υπόλοιπες δεκαετίες κοντά στην επαίσχυντη κομματοκρατία και την προπαγάνδα σοβιετικού τύπου προστίθενται οι εξοργιστικές αμοιβές , η σπατάλη και η απερΙγραπτή αργομισθία. Καρκίνωμα αντανάκλαση της χρεοκοπίας και των αιτίων της.
  Η κυβέρνηση ανακοινώνει ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ κλείσιμο και αναδιάρθρωση με προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και όλη η Παρακμή επαναστατεί: ο Απόστολος Κακλαμάνης δίνει νέο περιεχόμενο στον όρο "αυτογελοιοποίηση" , ο γίγας Σκανδαλίδης( εκ των πρωταιτίων του μπάχαλου του δημοσίου) ζητά με θράσος την παραίτηση Σαμαρά, Κουβέλης και Βενιζέλος αντικειμενικά παίρνουν τη θέση των ολίγων οπαδών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ που μαζεύτηκαν έξω από το ραδιομέγαρο ( και βέβαια έκλεισαν και τη Μεσογείων για να τηρούνται οι παραδόσεις του ελληναρά) και αντικειμενικά τίθεται θέμα εκλογών. Την ώρα που διαδίκτυο και κοινωνία επικροτούν την απόφαση.
  Εκλογές λοιπόν. Κάντες Σαμαρά για να δούμε που ακριβώς θα κρυφτούν οι Σκανδαλίδηδες της μεταπολίτευσης μετά την βέβαιη επικράτησή σου.

  • αιρετικός avatar
   αιρετικός @ Kώστας ΜΠ 12/06/2013 00:26:49

   Ανακοινώνει ξαφνικά το προσωρινό κ λ ε ί σ ι μ ο της μόνης νόμιμης δημόσιας συχνότητας, περιουσίας του ελληνικού λαού, φωνής της Ελλάδας στο εξωτερικό και στις πιο απόμακρες περιοχές του Ελληνισμού, μη καταλογίζοντας ευθύνες όπου αναλογούν, αλλά με την λογική "με τα ξερά καίμε και τα χλωρά"...

   • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
    Συριζαλβανία του Χότζα @ αιρετικός 12/06/2013 01:37:07

    Σε 3 μήνες θα επαναλειτουργεί!

 131. ΕΠΙΔΕΞΙΟΣ avatar
  ΕΠΙΔΕΞΙΟΣ 12/06/2013 00:06:26

  ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΕΙΧΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ:

  ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ
  ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ;
  1. ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;
  2. ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΑΛΙ Η ΕΡΤ;
  3. ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΥΡΗΧΤΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ;
  ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

  ΠΑΜΕ ΦΟΥΛ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 'Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΑΜΑΡΑ .
  ΤΑ ΔΥΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ
  ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΟ ΒΑΡΟΣ.
  ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΡΤ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΠΛΑΚΩΣΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.

 132. Tasos avatar
  Tasos 12/06/2013 00:59:39

  Υποθέτω οι φωστήρες που σκέφτηκαν ό,τι σήμερα κιόλας πρέπει να πέσουν οι διακόπτες για να εξυγιανθεί η ΕΡΤ σε κανα 3μηνο κι αν (με άγνωστο σχέδιο) θα χουν σκεφτεί κάποια λύση για το πώς διεξάγονται οι πανελλαδικές χωρίς ΕΡΤ, έτσι δεν είναι?

 133. DJ avatar
  DJ 12/06/2013 01:00:08

  Αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι την ψηφοφορία για την κατάργηση της ΕΡΤ στη βουλή και αν δεν γίνουν τίποτε πολιτικάντικα κόλπα (περίεργες απουσίες από την αίθουσα, αποχή, λευκό, παρών), η πρόταση δεν μπορεί να περάσει μόνο με τις ψήφους ΝΔ και ΧΑ (129+18). Σημειώνω επίσης ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δήλωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν το σχετικό νόμο, δεν δήλωσαν ότι θα τον καταψηφίσουν.

 134. billi smart avatar
  billi smart 12/06/2013 01:09:59

  εναι η πρωτη φορα που σιγουρευτηκα για τον σαμαρα οτι ειχε καλη σεξουαλικη ζωη.....παρτους τα βρακια προεδρε!!!!και αν αντισταθουν εκλογες....να διαλεξουμε κοσμοθεωρια να τελειωνουμε με την μπλεμπα του δημοσιου....

 135. Π. Ευθυμιάδης avatar
  Π. Ευθυμιάδης 12/06/2013 01:19:46

  Το μεγάλο φαγοπότι (La Grande Bouffe).
  Δείτε τι γινόταν....
  http://trelospapagalos.blogspot.gr/2009/12/blog-post_2189.html

 136. billi smart avatar
  billi smart 12/06/2013 01:21:58

  επιτελους ο σαμαρας που ξερουμε γατακια.....

 137. Οδυσσέας avatar
  Οδυσσέας 12/06/2013 01:25:17

  Διαβαστε και καμαρωστε αλαζονια,ρατσισμο και απυθμενο θρασος του τραμπουκου υποστηρικτη των δολοφονων τρομοκρατων Στέλιου Κούλογλου

  Η κρυφή γοητεία της ΥΕΝΕΔ. Του Στέλιου Κούλογλου
  Παραθετω το λινκ.
  http://tvxs.gr/news/ομάδα-tvxs/η-κρυφή-γοητεία-της-υενεδ-του-στέλιου-κούλογλου

  Αν ειναι δυνατον τετοιοι υποκινητες του μισους μεταξυ των Ελληνων να βρισκουν καταφυγιο ως κρατικοδιαιτοι δημοσιογραφοι της ΕΡΤ.
  Μπορει επισης να ανατρεξει κανεις στο χρονο και σε ολα τα αρθρα του συγκεκριμενου για να διαπιστωσει ιδιοις ομμασι τον υπουλο ρολο του.
  Απο τα πανυγηρια του σε αρθρο στη εφημεριδα lifo την επομενη της ανανδρης δολοφονιας του Σωκρατη Γκιολια και την εξυβριση πολιτικων εκλεγμενων απο τον Ελληνικο λαο ακομη και του ιδιου του πρωθυπουργου μεχρι την απαιτηση και την τραμπουκικη επιβολη της παρουσιας ολων των λαθρομεταναστων στην χωρα.Ακομη και αυτων που δεν εχουν ερθει ακομα ...και επροκειτο να ερθρουν.
  Το σαιτ του συγκεκριμενου υποκειμενου δεν ασχολειται με τιποτε αλλο παρα με την παραπληροφορηση και τα δικαιωματα των λαθρομεταναστων.
  Για αυτον δεν μετραει ουτε Συνταγμα,ουτε τα Συνταγματικα δικαστηρια οπως το ΣτΕ,ουτε καν η υπαρξη της ιδιας της Ελλαδος...
  Σημασια εχει μονον η εξασφαλιση της παραμονης εκατομμυριων αφροασιατων λαθρομεταναστων μουσουλμανων επι το πλειστον.
  Ειναι δυνατον ενας τετοιος ολοφανερος πρακτορας ξενων συμφεροντων να ασκει προπαγανδα επι δεκαετιες εναντιον της υπαρξεως του ελληνισμου και υπερ του αφανισμου του και να πληρωνεται απο τα χρηματα του ελληνικου λαου;;;;!!!!!
  Αν ειναι δυνατον....!!!!!

 138. Π. Ευθυμιάδης avatar
  Π. Ευθυμιάδης 12/06/2013 01:44:34

  Από την ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ : " άφαντοι δημοσιογράφοι που πληρώνονται (λαμβάνοντας και υπερωρίες) χωρίς να έχουν εμφανιστεί τα τελευταία 10 χρόνια".
  ΩΡΑΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ

 139. Simon Bolivar II avatar
  Simon Bolivar II 12/06/2013 01:48:22

  Να δω άμα παίζει η εθνική ή κανένας σύλλογος σε ομαδικό άθλημα εκτός έδρας και ο ιδιότης δεν θα έχει διαφήμιση να καλύψει την μετάδοση ποιος θα δείχνει τον αγώνα. Για να μην πω ραδιοφωνικά που οι ιδιωτικοί ούτε σούπερ λίγκα δεν μεταδίδουν .

 140. tk avatar
  tk 12/06/2013 01:56:51

  Πετάξτε την τηλεόραση απ'το σπίτι, θ'αλλάξει η ζωή σας...

 141. DebbyTant avatar
  DebbyTant 12/06/2013 02:00:57

  Κλεινει? Εμενα μια γνωστη μου ειπε οτι θα κανουν ενα φρεσκαρισμα κ νεα διακοσμηση. Λογω νεας εποχης. Αληθευει οτι οι ΕΡΤιανοι ειναι εξωγηινοι κ συνωμοτουν κατα του Μεγκα ? Αγωνιστικους χαιρετισμους στο Ντιμη Λιακοπουλο.

 142. η Dimi avatar
  η Dimi 12/06/2013 08:06:43

  http://edibleapple.com/wp-content/uploads/2009/04/apple_rainbow_logo.jpeg

 143. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 12/06/2013 08:46:19

  Καλώς ή κακώς πρέπει να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα και να στείλουμε μήνυμα σε όλους ( εσωτερικά-εξωτερικά) ότι το παλιό σάπιο σύστημα δεν έχει θέση στη νέα Ελλάδα που χτίζεται. Έτσι είναι η πρόοδος, δημιουργεί συνθήκες άγνωστες που στους δειλούς γεννούν φόβο και αυτόν τον φόβο εκμεταλλεύονται όσοι δεν επιθυμούν την πρόοδο. Όμως κάποτε έπρεπε να δείξουμε πυγμή και συμφωνώ ότι έπρεπε να γίνει αυτό αρχής γενομένης από τον πλέον προνομιούχο-σάπιο δημόσιο οργανισμό. Δεν είναι μόνο ο άγνωστος κάμεραμάν των 800 ευρώ το θέμα. Η ΕΡΤ αποτέλεσε σφηκοφωλιά του ΠΑΣΟΚ και σήμερα μεταλλάχτηκε σε παράρτημα του 902 και του Κόκκινου. Όλες ασφαλώς οι κρίσεις του υπέρ της αριστερής αντιπολίτευσης, φωνή των εχθρών της εθνικής προσπάθειας.
  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

 144. πολιτης avatar
  πολιτης 12/06/2013 09:01:39

  ο τροπος με τον οποιο εγινε η προσπαθεια εξυγειανσης της ερτ ειναι αποτελεσμα παροιμιωδους ανικανοτητας και αλαζονικης αφροσυνης.
  δεν μπορουσαν να μαζεψουν τα αυτονοητα και να μην προχωρησουν σε ενεργειες που θυμιζουν αλλες εποχες? τι τους εμποδιζε να κανουν ολα αυτα που λενε οτι επιδιωκουν με την ιδρυση νεας εταιρειας με την κρατικη ραδιοτηλεοραση σε λειτουργια?
  λειτουργησαν στου μαξιμου βιαστικα και υπο το κρατος πιεσεων. κι ως γνωστο οταν λαμβανεις αποφασεις εν θερμω συνηθως σφαλλεις.
  ενεργοποιησαν τα ξεχασμενα κι εν πολλοις απαξιωμενα αριστερα αντανακλαστικα της κοινωνιας κανοντας ενα δωρο στους παραπαιοντες κυβερνητικους εταιρους.
  μιλαμε για μεγαλο successs strory.......

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.