#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/04/2011 06:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κλίμα κατήφειας και έντονου προβληματισμού στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚΣε κλίμα κατήφειας και έντονου προβληματισμού πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο έγινε ενημέρωση από τους κυρίους Παπακωνσταντίνου, Χρυσοχοΐδη, Κατσέλη και Κουτρουμάνη.

Σήμερα (10:00) θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο για τα νέα μέτρα, ύψους 23 δισ. ευρώ, της περιόδου 2012 – 2015. Στη μία μετά το μεσημέρι θα συνεδριάσει υπό το Γιώργο Παπανδρέου η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και αργά το απόγευμα το Πολιτικό Συμβούλιο.

Τα μέλη του Συμβουλίου άσκησαν έντονη κριτική για τις επιπτώσεις που έχει η κυβερνητική πολιτική στο εισόδημα των εργαζομένων και στην κοινωνική συνοχή, ενώ απαίτησαν να υπάρξει ευκρινές σχέδιο, με χρονοδιαγράμματα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έκανε απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα υπάρξει ανάπτυξη μέσω του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν τέσσερις υπουργοί: Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Εργασίας Λούκα Κατσέλη και ο αναπληρωτής Γιώργος Κουτρουμάνης.


Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου εξέφρασε την αισιοδοξία του για ανάκαμψη της οικονομίας μέσω του εθνικού σχεδίου.


Απαντώντας σε παρατήρηση του Πάρη Κουκουλόπουλου πως οτιδήποτε και αν αποφασιστεί για τις αποκρατικοποιήσεις, η χώρα πρέπει να είναι αυτάρκης σε ενέργεια, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι κάθε ΔΕΚΟ θα εξεταστεί χωριστά από την κυβέρνηση, ενώ ο έλεγχος του δημοσίου θα διατηρηθεί στις επιχειρήσεις στρατηγικού χαρακτήρα.

Σε ό,τι αφορά το ενιαίο μισθολόγιο, ο υπουργός Οικονομικών, είπε ότι η άρνηση της ΑΔΕΔΥ είναι προσχηματική γιατί θα θιγούν υψηλά εισοδήματα και θα αυξηθούν τα χαμηλά, ενώ υποσχέθηκε ότι δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές στα υπουργεία.

Απαντώντας σε ερώτηση του Κώστα Ασκούνη για το αν αληθεύει ότι πωλήθηκαν ομόλογα ασφαλιστικών ταμείων σε χαμηλή τιμή, ο κ. Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για προώθηση της ανάπτυξης της νεανικής επιχειρηματικότητας, της προσέλκυσης επενδύσεων και της μείωσης τιμών και ανάπτυξης της περιφέρειας.

Το κλίμα μπορεί να είναι κακό στην κοινωνία, ανέφερε η Λούκα Κατσέλη, ωστόσο μπορεί να αλλάξει καθώς έχουμε προωθήσει -τουλάχιστον δέκα- μεγάλες μεταρρυθμίσεις, ενώ πρέπει να κάνουμε την κοινωνία, κοινωνό του αποτελέσματος της πολιτικής μας.

«Για αυτό εσείς εδώ πρέπει να λειτουργείτε ως πολλαπλασιαστές και όχι ως διαιρέτες» είπε για να υπογραμμίσει ότι το διακύβευμα για το 2011 είναι η στήριξη της απασχόλησης.

Απαντώντας σε παρατήρηση του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου ότι θα είναι μομφή για την κυβέρνηση αν το ποσοστό της ανεργίας έχει «μπροστά» τον αριθμό 2, η υπουργός Εργασίας είπε ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση και αυτό είναι το μεγάλο μέλημα του υπουργείου και της κυβέρνησης.

Η κ. Κατσέλη είπε επίσης ότι έχουν συνδεθεί μεταξύ τους τα ηλεκτρονικά συστήματα ΣΕΠΕ, Taxis και ηλεκτρονική συνταγογράφηση από όπου αναμένεται αύξηση εσόδων μέσω της μείωσης της εισφοροδιαφυγής.

Για το ίδιο θέμα, ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης είπε ότι η πάταξη της εισφοροδιαφυγής θα στηρίξει τα ταμεία.

Για «παταγώδη αποτυχία» του Μνημονίου έκανε λόγο ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ζητώντας επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του συνολικού χρέους της χώρας με μείωση των επιτοκίων.

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος είπε ότι χρειαζόμαστε ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης που να δείχνει με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα πότε θα έλθει η ανάπτυξη, ενώ τάχθηκε υπέρ της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και όχι της εκποίησής της.

Πρόσθεσε ότι οι πολίτες αναρωτιούνται αν η κυβέρνηση διαπραγματεύθηκε σκληρά τους όρους του Μνημονίου, και στην παρατήρηση αυτή απάντησε οΝίκος Αθανασάκης λέγοντας ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύθηκε σωστά, και γρήγορα.

Στην απάντηση του κ. Αθανασάκη, η Τόνια Αντωνίου αντέτεινε ότι η Ιρλανδία δανείστηκε λιγότερα χρήματα με περισσότερο χρόνο αποπληρωμής.

Η ίδια επισήμανε ότι συζητάμε ένα πρόγραμμα που δεν το γνωρίζουμε και πρόσθεσε ότι πριν λύσουμε το οικονομικό πρόβλημα πρέπει να λύσουμε το πολιτικό και είναι πολιτικό ζήτημα όταν η Δικαιοσύνη σου ακυρώνει τους νόμους, όπως έγινε με τον Άρειο Πάγο για τους συμβασιούχους.

Προέχει η αποτελεσματικότητα και περισσεύουν οι προσωπικές πολιτικές, οι προσωπικοί διαγκωνισμοί και οι δεύτερες σκέψεις, είπε από την μεριά του οΓιάννης Μίχας, ο οποίος αφού τόνισε ότι μοχλός των αλλαγών είναι η αλλαγή του δημόσιου τομέα, πρότεινε παράλληλα με κάθε νομοσχέδιο να εκπονείται και ένα επιχειρησιακό σχέδιο εφαρμογής του, καθώς και την επιτάχυνση της ωρίμανσης των έργων ώστε να αυξηθεί η απορροφητικότητα των κονδυλίων.

Από την μεριά της η Έφη Χαλάτση, αρμόδια για την Παιδεία, είπε ότι δεν είναι δυνατόν και δεν πρέπει η χρηματοδότηση για την Παιδεία να φθάσει σε επίπεδα κάτω από 3% του ΑΕΠ, όταν το 2008 ήταν στο 4,2% του ΑΕΠ.

Επισήμανε ότι η Ιρλανδία με τα παρόμοια με την Ελλάδα προβλήματα επενδύει στην Παιδεία 6% του ΑΕΠ της και τόνισε, τέλος, ότι για το ΠΑΣΟΚ η Παιδεία είναι η βάση για το νέο παραγωγικό μοντέλο και γι' αυτό πρέπει το Κίνημα να σκεφθεί σοβαρά αν θα βγάλει την νεολαία στους δρόμους

http://news.in.gr/

http://www.skai.gr/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ainte ainte avatar
  ainte ainte 15/04/2011 07:04:07

  Νομίζω πως οι παραπάνω διάλογοι είναι δημιούργημα σκηνοθετών/ σεναριογράφων. Θυμίζει σενάριο από κλασσικά κινούμενα σχέδια, σε στιλ μπάτμαν ή σούπερμαν.

 2. kiki avatar
  kiki 15/04/2011 07:38:30

  Ρεζιληδες ειναι καθονται και συζητανε ποιοι οι αορατοι οι του κουνηματος και μεθαυριο μετα την λεκτικη αντισταση θα ψηφισουν.
  Παραιτηθητε αν εχετε κοτσια να διαλυθει αυτο το μορφωμα που πινει το αιμα του κοσμακη , παραιτηθητε αν θελετε να αντικρυζετε τους πολιτες και αυριο χωρις να φοβοσαστε τα αυγα και τα γιαουρτια .
  Πονανε πονανε αλλα να μην χασουμε και το επιμισθιον.
  Τελικα ειναι ειδικη φυλη ανθρωπων οι πασοκοι, μεταλλαγμενο .ζουν απο την εξαθλιωση του κοσμου, ζουν απο την φτωχια, κλεβουν τον πλουτο συστηματικα της χωρας .
  Δεν ειναι μονο οικονομικοι δολοφονοι με τον νομο για τα οργανα γινονται και βιολογικοι δολοφονοι, να μας εξοντωσουν προσπαθουν.

 3. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 15/04/2011 07:47:27

  Αν όντως συνεχίζουν και μιλούν σ'αυτό το ύφος τότε είναι εκτός τόπου και χρόνου.Διατηρώ επιφυλάξεις για την εγκυρότητα του άρθρου καθώς δεν είναι δυνατόν ο Παπακωνσταντίνου να πήγε στη Βουλή και να ξεφτιλίστηκε από τους δικούς του στην εισήγηση νομοσχεδίου και μέσα στο πολιτικό συμβούλιο του κόμματος να το ρίξανε στην υψηλή διανόηση.

 4. Romios avatar
  Romios 15/04/2011 22:52:16

  Ακούσαμε πως όλοι μας
  ζούμε μέσα στην χλίδα
  μα τέτοια απατεωνιά
  Φίλε ποτέ δεν είδα

  τά 'λεγε και τα πίστευε
  σαν να ζούσε αλλού
  κανένας δεν επείθετο
  ούτε κι Μιχαλού

  κατηφείς όλοι οι υπουργοί
  θαρρείς και κάποιον κλαίγαν
  "που τον ευρίκαμε αυτόν"
  ο εις στον άλλον λέγαν

  Κρίμα. Αχ κρίμα στο παιδί
  μεγάλωσε μα "χάνει"
  για να σταθεί στα πόδια του
  τον Καραγκιόζη κάνει.

 5. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 16/04/2011 01:40:03

  Υποχθόνια χαμογελάκια βλέπω στην φωτογραφία αντί κατήφειας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.