#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/07/2012 17:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κι όμως, κάτι αρχίζει και αλλάζειΟι αδυναμίες της κυβέρνησης είναι ακόμα πολλές - και πως μπορούσε να είναι διαφορετικά για μια τρικομματική κυβέρνηση που παρέλαβε στην κυριολεξία χάος;

Ωστόσο και από τις δημοσκοπήσεις και από τις επαφές μας με τον κόσμο προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η πλειοψηφία του κόσμος όχι μόνο κρατά ακόμα ανεκτική στάση απέναντι στην κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά υποστηρίζει επιπλέον τις προσπάθειές του για μεταρρύθμιση στο κράτος.

Το έχουμε άλλωστε ξαναγράψει: Και από το υστέρημά του θα συνεισφέρει ο απλός κόσμος, αρκεί να δει την κυβέρνησή του να προσπαθεί ειλικρινά να φτιάξει κράτος. Και το "ειλικρινά" σημαίνει στην περίπτωση μας πρώτα απ΄ όλα ανελέητη πάλη εναντίον των κομματικών επιβητόρων του δημοσίου, όλων εκείνων που μέσα σε μια νύκτα έγιναν "σαμαρικοί" και κυνηγάνε μια θεσούλα στο δημόσιο, λες και ζούνε σε άλλον πλανήτη.

Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει κράτος, τελεία και παύλα. Και κατά την γνώμη μας από αυτό θα κριθεί κυρίως ο Σαμαράς. Αν με πέντε-έξι κινήσεις δείξει ότι όταν μιλάει για "μεταρρύθμιση του κράτους" το εννοεί, αν η κυβέρνησή του επιδείξει  κοινωνική δικαιοσύνη και αν ο ίδιος κυβερνήσει διά του προσωπικού παραδείγματος - που το κάνει - τότε δεν έχει τίποτα να φοβάται.

Το έχουμε ξαναπεί: στις νέες συνθήκες στηρίζουμε τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά θα ασκήσουμε αμείλικτη κριτική στην εξουσία. "Κριτική" όμως δεν είναι να βγαίνεις μόνο στα κάγκελα και να φωνάζεις τα στραβά. "Κριτική" είναι και να δείχνεις δρόμους, να κάνεις προτάσεις, να σηκώνεις τον πήχυ του κοινού αγώνα, στο μέτρο των δυνατοτήτων σου. Κι αυτό έκανε και θα κάνει το Antinews.

Με αυτό το πνεύμα οφείλουμε να επισημάνουμε ότι κάτι αρχίζει και κινείται. Δεν είναι μόνο η εμμονή του Πρωθυπουργού στην μεταρρύθμιση του κράτους, όπως γράφουμε σε άλλη ανάρτηση. Είναι και προσέγγιση που για πρώτη φορά κάνουν  στο υπουργείο Οικονομικών, σε σχέση με τα μέτρα.

Μετά την προηγούμενη κακή εμπειρία (του Φεβρουαρίου όπου τα 300 εκατομμύρια που έλειπαν από το πρόγραμμα ο Βενιζέλος τα βρήκε από τους μισθούς και τις συντάξεις) ο Γιάννης Στουρνάρας φαίνεται ότι έφερε ένα νέο αέρα.  Τα πάντα αλλάζουν, τουλάχιστον στις προθέσεις αφού οι εντολές που έχουν πάρει οι επιτελείς του υπουργού Οικονομικών είναι τα μέτρα να διακατέχονται από πνεύμα κοινωνικής δικαιοσύνης, το οποίο ερμηνεύεται «όχι στις οριζόντιες περικοπές, όχι στα βάρη πάνω στους κοινωνικά ασθενέστερους».

Και οι κατευθύνσεις φαίνονται να έχουν γίνει κατανοητές αφού για πρώτη το οικονομικό επιτελείο αλλά και τα υπουργεία ξεχωριστά, «κουράζουν» τον προϋπολογισμό, αναζητώντας τρόπους, όχι εύκολους αλλά κοινωνικά δίκαιους, κάτι που θα δούμε το επόμενο διάστημα να αποτυπώνεται σε μέτρα μη αναμενόμενα...

Αυτό που αλλάζει επίσης, είναι η αντιμετώπιση της τρόικας. Το οικονομικό επιτελείο, ξεκινάει τις επαφές μαζί τους την ερχόμενη εβδομάδα, όχι «ξυπόλυτο» όπως σήμερα, αλλά με επιχειρήματα, τα οποία θα αποτυπώνονται σε επιστημονικά μοντέλα που θα απαντούν στις απαιτήσεις των τροικανών και θα βοηθούν στο να μην καταλήγουν οι συζητήσεις των δυο πλευρών σε μέτρα εξόφθαλμα άδικα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αστυαναξ κινουμενος και μονοτονος avatar
  αστυαναξ κινουμενος και μονοτονος 16/07/2012 17:50:28

  σωστά. Ας γινω παράλληλα κουραστικός και ας ξαναθυμισω πως είναι τέτοιες οι συνθήκες που δεν επιτρέπουν μισές δουλειές. Η θα γίνεις αστραπιαία ο Μεγάλος Μεταρρυθμιστής της Ελλάδας η θα σε φάει η μαρμαγκα του τα πάντα ρει των καιρών των μνημονίων.

 2. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 16/07/2012 17:57:13

  Αντώνη βάλε το χεράκι σου γιατί έχουμε φτάσει στο αμήν. Και στο λέω εγώ ένας πλέον άνεργος που ψάχνει να βρει δουλειά εδώ και 3 μήνες και δεν κουνιέται φύλλο!

 3. Anaconda avatar
  Anaconda 16/07/2012 18:02:16

  Το σταυροδρόμι είναι κρίσιμο: θα κυβερνήσει με τους άριστους και όχι με τους αρεστούς;
  http://kostasxan.blogspot.gr/2012/07/blog-post_9052.html
  Χρόνος για να διορθωθεί μια αναχρονιστική επιλογή δεν θα υπάρξει: ούτε στην οικονομία, ούτε στη διοίκηση του κράτους. Τα προβλήματα είναι τόσο μεγάλα που η φράση "θα κριθεί εκ του αποτελέσματος" είναι περίπου ταυτόσημη με το "το τεφτέρι θα βγει στο τέλος του μήνα" - και δεν θα βγει για τηλεοπτική συζήτηση όταν ο κόσμος αυτοκτονεί και αν η απογοήτευση γίνει επιθετική...

 4. TopGunZ avatar
  TopGunZ 16/07/2012 18:07:07

  Επειδή πολλά παπαγαλάκια έχουνε αρχίσει να κράζουν, ας ξεκαθαρίσουμε 2-3 πραγματάκια. Πρώτον, ο Σαμαράς δεν ήρθε ως άλλος Χάρρυ Πόττερ να κουνήσει το ραβδάκι του και να αναφωνήσει ρεπάρο γκρέκους εκονόμιους. Όπως έγραψα κι αλλού, μας υποσχέθηκε ότι θα φτύσουμε αίμα ώστε να βγούμε από το μνημόνιο, αλλά να βγούμε κι όχι απλά να ξεράσουμε και τα πλεμόνια μας. Δεύτερον, πολλοί έχουνε χάσει εδώ και καιρό πάσα ιδέα ρεαλισμού. Βρισκόμαστε ΗΔΗ στη μέση της εφαρμογής του προυπολογισμού, όλοι το ξέραμε ότι κάποια πράγματα είναι πρακτικά αναπόφευκτα όπως το φετινό χαράτσι. Απλά είναι θέμα όσο λιγότερο επώδυνης εφαρμογής κάποιων μέτρων. Τρίτον, και τα αρκουδάκια της αγάπης να ήταν οι δανειστές μας, με τόση μπαρούφα που έχουνε φάει από τον ΓΑΠ και τον Μπένυ δεν υπάρχει περίπτωση να μας πούνε ξαφνικά μια μέρα "βρε καλώς τα παιδιά, να σας τρατάρουμε μια διάσωση στο τζάμπα". Πάλι εγχειρίδια ρεαλισμού να γράφουμε?

  • Κώστας ΜΠ avatar
   Κώστας ΜΠ @ TopGunZ 16/07/2012 19:51:34

   Έτσι είναι.
   Σε άλλο μίτο σχολιαστής ειρωνεύεται τον Σαμαρά που δεν έχει ήδη ανακηρύξει την ΑΟΖ! Μιλάμε για κρετινισμό στο φουλ.
   Τελικά λαικισμός και νεοελληνικός εξυπνακισμός είναι το όνομα της εθνικής μας αρρώστιας.
   Και το πιο τραγικό: το πολιτικό σύστημα αργά αλλά σταθερά ιάται από την νόσο. Αλλά αρκετοί από τους πολίτες παραμένουν κατάλληλοι μόνο για λεκτικές στρακαστρούκες.

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ TopGunZ 16/07/2012 22:41:06

   Δὲν ἐπιβάλλει ἡ τρόϊκα τὶς ἐπιλογὲς προσώπων. Ἐπίσης, ἡ κατανόηση γιὰ τὰ προβλήματα τῆς συγκυβέρνησης ἔχει περιορισμοὺς καὶ δὲν εἶναι ἐπιχείρημα-πανάκεια.

   TopGunZ, βοηθᾶμε τὸν Σαμαρᾶ νὰ πραγματώσει τὰ προτάγματα τῶν τελευταίων δύο χρόνων μὲ τὸ νὰ γινόμαστε αὐτὸ ποὺ ΔΕΝ ἔχει στὶς κομματικὲς κυψέλλες: φωνὴ κριτικῆς σκέψης, ὑπενθύμισης στόχων καὶ κριτηρίων καὶ ἀποτύπωσης τῶν μηνυμάτων τῆς κοινωνίας χωρὶς τὸν παραμορφωτικὸ φακὸ τῆς κολακείας ἢ τῆς ἰδιότητας τοῦ αὐλικοῦ. ΔΕΝ βοηθᾶμε τὸν Σαμαρᾶ λέγοντας σὲ ὅσους ἐλπίζουν σ' αὐτὸν ὅτι... εἶναι βλάκες ποὺ ἐλπίζουν πολὺ καὶ ὄχι περιορισμένα! Ἢ ὑπερασπιζόμενοι μέχρι κεραίας τὴν διαχείριση τῆς ἐξουσίας ἀπὸ τὸν Σαμαρᾶ, ὅποια κι ἂν εἶναι αὐτή. Καὶ ὅλα αὐτὰ τὰ διατυπώνω μὲ κριτήριο... πῶς βοηθᾶμε ὄντως τὸν Σαμαρᾶ νὰ κάνει τὴ δουλειά του. Ἂν -καὶ στὸν βαθμὸ ποὺ- μποροῦμε νὰ βοηθήσουμε.

 5. Πέρης avatar
  Πέρης 16/07/2012 18:19:54

  H ανάγκη συνύπαρξης των τριών κομμάτων γεννά ανεπίτρεπτες υποχωρήσεις της Νέας Δημοκρατίας σε θέματα ζωτικής σημασίας για τα σώματα ασφαλείας. Αρχίζοντας οι κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία και μετά από επίσκεψη του αριστερού Κουβέλη (που κοιτάει φυσικά να επιβάλει τους δικούς του) κόπηκαν οι δύο δεξιοί υπαρχηγοί της Ελληνικής Αστυνομίας ολοκληρώνοντας το έγκλημα του πασοκ των προηγουμένων κρίσεων όπου έβγαλαν εκτός σώματος πλειάδα ικανών στελεχών που ήταν φιλικά διακείμενοι στην Νέα Δημοκρατία. Ερωτώ αν αυτό το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι ικανό να επιβάλει τους δικούς του ανθρώπους οι οποίοι δίχως άλλο μπορούν να σταθούν επάξια σε θέσεις μη δίνοντας έρεισμα για φωνές περί αξιοκρατίας. Ειδικότερα δεν μπορούν να τυρβάζουν περί αξιοκρατίας κόμματα με σκληρές αριστερές δομές που έχουν ως κύριο γνώμονα την προαγωγή με βάση την κομματική ταυτότητα. Μπράβο κύριε Δένδια αφήσατε την αστυνομία έρμαιο των πασοκικών και κουβελικών διαθέσεων ξεπαστρεύοντας κάθε ικανό δεξιό αστυνομικό

 6. cyprusnet avatar
  cyprusnet 16/07/2012 19:52:03

  Εξαιρετικό άρθρο του πρώην Υπουργού Παιδείας της Κύπρου (ΑΚΕΛ)Ανδρέα Δημητρίου.

  Tο μνημόνιο που οφείλουμε εμείς στον εαυτό μας………

  http://cyprusnews.eu/andreas-demetriou/404590-t-.html

 7. EVANGELOS avatar
  EVANGELOS 16/07/2012 20:42:50

  διαβάζοντας την ανάρτηση νομίζω ότι ο τίτλος θα έπρεπε να είναι

  "κάτι...ΘΑ αρχίσει να αλλάζει"

  γιατί όλα όσα αναγράφονται είναι ευχές , επιθυμίες , προβλέψεις ...

  προς το παρόν δεν άλλαξε ΤΙΠΟΤΑ αλλά απολύτως ΤΙΠΟΤΑ ...

  μακάρι να πραγματοποιηθούν πάντως και οι μισές έστω προβλέψεις του άρθρου γιατί όπως όλοι οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ άνθρωποι βλέπουμε ...

  λεφτά για να πληρωθούν το μέτρα του μνημονίου ΔΕΝ υπάρχουν ούτε για δείγμα

 8. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 16/07/2012 21:01:39

  Ο Θείος μου ο καλόπιστος που ψήφισε ΝΔ για να μην του πάρουν το σπίτι και τις καταθέσεις οι κομμουνιστές,όταν διάβασε ότι όσοι δεν θα πληρώσουν το χαράτσι πλέον θα κινδυνεύουν με κατασχέσεις! και όχι με διακοπή ρέυματος,ανέβηκε στο βουνο μια βόλτα με τα πόδια και όχι λόγω της ζέστης αλλά λόγω υπερέντασης.Συνταξιούχος του ΟΓΑ με 1 σπίτι χτισμένο απο τα χέρια του και μόνο και 2 αγόρια.Ο ένας άνεργος και ο άλλος δουλεύει περιστασιακά οικοδομές.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Ανδρέας 16/07/2012 21:41:36

   Να περιμένει ο θείος σου και όλοι οι ανάλογοι όταν πιστεύει τους εμπαθείς δημοσιογράφους. Το σπίτι δεν κινδυνεύει. ΤΕΛΟΣ!

 9. ΕΛ avatar
  ΕΛ 16/07/2012 21:14:07

  Για να φτιάξεις διοικητικά κράτος πρέπει πρώτα να εξασφαλίσεις την ασφάλεια των πολιτών.
  Με 2.000.000 λαθρομετανάστες και τεράστια εγκληματικότητα δεν μπορείς να φτιάξεις ΤΙΠΟΤΑ.
  Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να επανέλθει η κοινωνική ηρεμία και η ασφάλεια που μαστίζεται απο αλλοδαπούς και οικονομική κρίση.
  Παράλληλα να προχωρήσουν οι αλλαγές, να μειωθεί το κράτος (οι χιλιάδες διευθύνσεις κυρίως και οι θέσεις ευθύνης) και οι άχρηστοι οργανισμοί.
  Για το θέμα της ΑΟΖ που είναι ΚΡΙΣΙΜΟΤΑΤΟ οικονομικά και γεωπολιτικά θα πρέπει να επιδιώξουμε ΑΜΕΣΑ ΙΣΧΥΡΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ και να αφήσουμε εκτός απο αυτήν την διαδικασία την τρόϊκα και τους Γερμανούς (για ευνόητους λόγους).
  ΕΛΛΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ-ΡΩΣΙΑ-ΙΣΡΑΗΛ είναι ο άξονας που περιμένει εμάς για να υλοποιήσουμε εξορύξεις και αγωγούς.

 10. Καλά Κρασιά avatar
  Καλά Κρασιά 16/07/2012 21:42:48

  Μα φυσικά και κάτι αρχίζει να αλλάζει .

  Για πρώτη φορά εδώ και πολλές δεκαετίες οι προεκλογικές υποσχέσεις - δεσμεύσεις παίρνουν ατόφιες και χωρίς καμία αλλοίωση, σάρκα και οστά !! :)

  Ουπς η μήπως όχι ; !!! :lol:

  • Iωάννης34 avatar
   Iωάννης34 @ Καλά Κρασιά 17/07/2012 00:44:30

   Να έχεις όμως στην άκρη του μυαλού σου ότι στην χώρα που ονειρεύεσαι δεν πίνουν κρασί,ρούμι πίνουν.

 11. Καλά Κρασιά avatar
  Καλά Κρασιά 16/07/2012 21:47:22

  Πόσο; 50; 100; 200; 300; 400 ακόμη χρόνια ; Μα πόσο ;

  Άλλωστε τι ανάγκη έχουμε ;Και αθάνατοι είμαστε και από υπομονή άαααφθονη , άλλωστε μόνο αυτή μας έμεινε , η ελπίδα αντίθετα από τις φήμες πέθανε πρώτη !!

 12. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 16/07/2012 21:51:39

  Το ρεπορτάζ του Ε.Τ. διάβασε που ανέβασε εδώ το antinews.Αν ο Ε.Τ. και το Antinews είναι εμπαθείς τότε πάω πάσο.

  • Iωάννης34 avatar
   Iωάννης34 @ Ανδρέας 17/07/2012 00:41:23

   Ολοι πληρώσαμε χαράτσια και δεν χαμογελουσαμε.Απλώς ζητάμε να μην είμαστε άδικοι ή βιαστικοί.Κάποιοι προσπαθούν για το καλύτερο,με πολύ δύσκολους όρους και χωρίς μεγάλα περιθώρια,αλλά προσπαθούν.Αξίζουν λίγη πίστωση χρόνου και πίστωση ελπίδας.

   • Ανδρέας avatar
    Ανδρέας @ Iωάννης34 17/07/2012 01:04:05

    Δεν έχει να πληρώσει,δεν βγαίνει,δεν..,δεν..,
    Το προηγούμενο με δανεικά το πλήρωσε και όχι μόνο αυτός.

    • Iωάννης34 avatar
     Iωάννης34 @ Ανδρέας 17/07/2012 01:28:30

     To σέβομαι αλλά τι νόημα αλήθεια έχει μια τέτοια κουβέντα;
     Θα έβρισκαν δουλειά τα παιδιά του ή θα του χάριζαν τους φόρους άλλα κόμματα;

    • Iωάννης34 avatar
     Iωάννης34 @ Ανδρέας 17/07/2012 01:31:17

     Το σέβομαι αλλά αλήθεια έχει νόημα μια κουβέντα πάνω σε ανθρώπινες ιστορίες και παραδείγματα;
     Αλλα κόμματα θα έβρισκαν δουλειά στα παιδιά ή θα χάριζαν φόρους;

 13. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 17/07/2012 02:02:32

  Αφού πλέον δεν μας υπολογίζει κανείς και απλά είμαστε ένας αριθμός στην στατιστική τους,ας ακούσουνε την ιστορία μας.Δεν ελπίζω σε κανένα κόμμα να αλλάξει την κατάσταση(εαν δεν αλλάξουμε εμείς μυαλά) αλλά περιμένω να μην την επιδεινώσει.Εάν δεν μπορούνε να το κάνουνε αυτό,να βγούνε τουλάχιστον και να πούνε κύριοι δεν περνάει τίποτα απο το χέρι μας.

 14. Βασίλης Κωνσταντίνου-Καστοριά avatar
  Βασίλης Κωνσταντίνου-Καστοριά 17/07/2012 10:44:52

  Το μόνο που σε σώνει(Σαμαράς- κυβέρνηση ) όταν βρίσκεσαι στριμωγμένος (τρόικα)και ματωμένος (μειώσεις μισθών και εισοδημάτων )στα σχοινιά είναι ,να ρισκάρεις μία αντεπίθεση, μη συμβατή και ασύμμετρη ( περικοπές σε κρατικές σπατάλες , υπερ-συντάξεις, κόψιμο προνομίων ΔΕΚΟ.....)

 15. Karampinas avatar
  Karampinas 17/07/2012 19:58:55

  Μέχρι στιγμής σέρνεται όσο δεν πάει μέχρι και η ψήφος εμπιστοσύνης έσπασε τα ρεκόρ καθυστέρησης, και όλα αυτά σε περίοδο που ο χρόνος τρέχει σφαίρα, και έχουμε σαφείς υπαναχωρήσεις σε μη οικονομικά θέματα όπως νόμος Ραγκούση. Μέχρι Σεπτέμβρη -Οκτώβρη θα έχει ανοχή από την κοινωνία. Αν είναι να κάνει ότι κάνει πρέπει να το ξεκινήσει τώρα και ήδη έχει καθυστερήσει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.