25/02/2008 05:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κι εμείς συζητάμε ακόμα με τα Σκόπια;

Σύμφωνα με μυστική έκθεση - ανάλυση του διεθνούς Αμερικανικού Ιδρύματος Στρατηγικών Μελετών INTERNATIONAL STRATEGIC STUDIES ASSOCIATON (από τα πλέον γνωστά think tank και αδρά χρηματοδοτούμενο από την Αμερικανική κυβέρνηση γι αυτό και πολύ ισχυρό σε επιρροή αλλά και πληροφορίες ) τους προσεχείς μήνες έρχονται μεγάλη αναταραχή και ανακατατάξεις στα Βαλκάνια. Οι οποίες φαίνεται να αποτελούν τη συνέχεια όσων ξεκίνησαν το 1992 και οδήγησαν στην περιβόητη συμφωνία Ντέϊτον. Η έκθεση, με τη διαβάθμιση «Confidential» (εμπιστευτική), παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον ειδικά για τις αναφορές της στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τους αναλυτές που υπογράφουν το εμπιστευτικό κείμενο - ανάλυση (βασισμένο σε πληροφορίες που προέρχονται από τις Αμερικανικές, και άλλες συνεργαζόμενες μυστικές υπηρεσίες) τα Βαλκάνια δεν αποκλείεται να αιματοκυλιστούν για ακόμα μια φορά. Επίκεντρο των εξελίξεων-επιχειρήσεων το Κόσσοβο, τα Σκόπια (για την ακρίβεια αναμένεται ξεσηκωμός των αλβανόφωνων της περιοχής) και το Σερβικό Μαυροβούνιο.Στην Αθήνα, προφανώς δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι συμβαίνει. Επιδεικνύοντας έναν επικίνδυνο στρουθοκαμηλισμό, η ελληνική πολιτική ηγεσία συμπεριφέρεται λες και κατοικεί σε άλλη περιοχή του πλανήτη. Αναλώνεται σε διαπραγματεύσεις και εσωτερικές αλληλουπονομεύσεις για έναν κρατίδιο που μάλλον σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει. Η κύρια φροντίδα του Έλληνα Πρωθυπουργού και της Ελληνίδας υπουργού των Εξωτερικών δεν είναι το μέλλον και η θέση της χώρας μπροστά στη νέα και επικίνδυνη πραγματικότητα που δημιουργεί το Κόσσοβο. Αλλά το πώς θα υπονομεύσουν ο ένας τον άλλο. Το πώς θα φορτώσει ο ένας στον άλλο το πολιτικό κόστος. Όμως η πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων δεν θα πάρει φωτιά στο μέλλον. Πήρε ήδη φωτιά. Τα σύνορα στην περιοχή δεν θα αλλάξουν ύστερα από χρόνια, ή αιώνες. Είναι ήδη υπο αίρεση. 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιώργος Κούρβας avatar
  Γιώργος Κούρβας 25/02/2008 15:20:52

  “Η καλογερική του πατριωτισμού” και τα ΜΜΕ, σήμερα, ή «Εθνικόν είναι ό,τι είναι αληθές», βy “old Rock-dog’s eye”
  (Μέρος Α΄)
  @
  «..Ο κόσμος παρακολουθεί τα μ ί ν τ ι α, φαίνεται όμως ότι α π ο κ ρ υ π τ ο γ ρ α φ ε ί τα όσα γράφονται ή λέγονται με δικό του κ ώ δ ι κ α. Για όποιον υπάρχει εγκώμιο το διαβάζει απαξιωτικά ενώ αντίθετα οι συνεχείς επιθέσεις αποτιμούνται θετικά.

  Έλληνες εθνικιστές & Δυτικός ρατσιστικός εθνικισμός

  Kυρίαρχο ρόλο στην π α ρ α π λ η ρ ο φ ό ρ η σ η παίζει η ψευδεπίγραφη π ρ ο π α γ α ν δ ι σ τ ι κ ή εκστρατεία ενάντια στον ε θ ν ι κ ι σ μ ό. Bάζοντας στη θέση τού ε θ ν ι σ μ ο ύ που δεν είναι και τόσο εύκολος αντίπαλος για τους θεωρητικούς μας, τον εθνικισμό που λόγω της αρνητικής παραδήλωσης του όρου είναι παιχνιδάκι, επιτυγχάνουν εύκολα μ' αυτήν την ταχυδακτυλουργία διπλό στόχο. Aπ' τη μια εξουδετερώνουν τον κύριο εχθρό τους τον π α τ ρ ι ω τ ι σ μ ό μέσω της συκοφαντίας κι απ' την άλλη αποσιωπούν έντεχνα έναν άλλο ανελέητο εθνικισμό, του οποίου η χώρα είναι θύμα .. Aποσιωπάται επιμελώς το γεγονός ότι η κύρια συνιστώσα του εθνικισμού των Δυτικών μεγάλων δυνάμεων είναι οι ρ α τ σ ι σ τ ι κ έ ς θεωρίες στις οποίες βασίστηκε η α π ο ι κ ι ο κ ρ α τ ί α και μετέπειτα ο ι μ π ε ρ ι α λ ι σ μ ό ς. Tόσο η βρετανική όσο και η γαλλική αποικιοκρατία θεμελιώθηκαν θεωρητικά με την εφαρμογή της Δαρβινικής Θεωρίας της φύσης στα έθνη και στις κοινωνίες: H ε ξ ά λ ε ι ψ η των καθυστερημένων λαών από τους προηγμένους είναι α ν α γ κ α ί α και προς το σ υ μ φ έ ρ ο ν της ανθρωπότητας.
  Eτσι στα τέλη του προηγούμενου αιώνα ο Γάλλος πρωθυπουργός Zιλ Φερί που με τα σημερινά κριτήρια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί δημοκράτης, κεντροαριστερός εκσυγχρονιστής, δήλωνε καθαρά: «Οι α ν ώ τ ε ρ ε ς φ υ λ έ ς έχουν ένα δικαίωμα απέναντι στις κ α τ ώ τ ε ρ ε ς φυλές, ένα δικαίωμα που μετατρέπεται σε καθήκον. Γ ι α τ ί έχουν καθήκον να εκπολιτίσουν τις κατώτερες φυλές». Eνώ ο πατριάρχης του βρετανικού ιμπεριαλισμού Nτισραέλι μιλούσε για έ θ ν η-ά ρ χ ο ν τ ε ς που λόγω της αρετής τους, προορίζονται να ε π ε κ τ α θ ο ύ ν σε όλο τον κόσμο. Δηλαδή τα ανώτερα έθνη έχουν το δικαίωμα στη σ φ α γ ή των καθυστερημένων για να τα ε κ π ο λ ι τ ί σ ο υ ν. Δεν είναι περίεργο που τόσο ο ιταλικός φασισμός όσο και ο γερμανικός ναζισμός γεννήθηκαν φυσιολογικά από τέτοιες θεωρίες.
  H αναπτυσσόμενη όμως σήμερα ξενοφοβία στη χώρα μας .. είναι διαφορετικού τύπου ποιοτικά και ποσοτικά από τον πάρα πάνω δ υ τ ι κ ό ρατσιστικό εθνικισμό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι Eλληνες δεν είναι ρατσιστές εξ ορισμού (λόγω φιλοξενίας κ.λπ.). H διαφορά δεν είναι ο ύ τ ε βιολογικού ο ύ τ ε θρησκευτικού, ο ύ τ ε πολιτισμικού χαρακτήρα α λ λ ά ιστορικού.
  Στην Eλλάδα δ ε ν υπάρχει συναίνεση για το πάρα πάνω δικαίωμα στον «εκπολιτισμό» των οικονομικά καθυστερημένων χωρών, γ ι α τ ί στη σύγχρονη εποχή των δύο τελευταίων αιώνων η Eλλάδα δεν είχε αποικιοκρατική ή ιμπεριαλιστική πολιτική ενώ α ν τ ί θ ε τ α υπήρξε η ίδια θύμα αλλεπάλληλων ξένων επεμβάσεων. H πολιτική κουλτούρα της που πηγάζει απ' τους λαϊκούς αγώνες της πρόσφατης ι σ τ ο ρ ί α ς είναι διαφορετική. Aυτός είναι ο λόγος της απομόνωσης της Eλλάδας στα ζητήματα των εξωτερικών στρατιωτικών επεμβάσεων. (Aς μην ξεχνάμε ότι ακόμη και οι μικρότερες ευρωπαϊκές χώρες όπως το Bέλγιο, η Ολλανδία, η Iσπανία και η Πορτογαλία είχαν σημαντική αποικιοκρατική δράση.) Eτσι στη σ υ ν α ί ν ε σ η στις δυτικές χώρες υ π έ ρ των στρατιωτικών επεμβάσεων ¬ στα Φόκλαντ, στο Iράκ, στην πρώην Γιουγκοσλαβία κλπ αντιπαρατίθεται στη χώρα μας η συναίνεση ε ν ά ν τ ι α στις επεμβάσεις».
  (ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

  Ακολουθούν δυο ακόμα μέρη του κειμένου. Ποιος είναι ο συγγραφέας, άραyes; "Εδώ σε θέλω, κάβουρα, πώς τα πηδάς τα κάρβουνα"! Διότι, πολύ σωστά τα λέει. Και τα σωστά πρέπει να λέγονται, ...αναστενάρη κάβουρά μου και …σπαρο-τεκνατζού κάθε Ραφήνας καβουρίνα μου. Ως "Α-ΛΗΘΗ" και, άρα, "ΕΘΝΙΚΑ", κατά τον «απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη» εθνικό μας ποιητή. Δεν συμφωνείς;

 2. Γιώργος Κούρβας avatar
  Γιώργος Κούρβας 25/02/2008 15:35:12

  Οι δυο συνέχειες βρίσκονται στα "Νίκη Χριστόφια" και "Ναι μεν, αλλά του Νίμιτς".

 3. alexandra avatar
  alexandra 25/02/2008 23:10:38

  Δεν ξέρω τι μπορεί στο μέλλον να συμβεί με επίκεντρο τους Αλβανόφωνους ή Αλβανούς (που μεταξύ τους δεν πολυχωνεύονται), αλλα η πραγματικά ευαίσθητη ζώνη σε εμάς ειναι η Θράκη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.