#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/01/2008 04:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κι αν ήταν ο ίδιος ο Καραμανλής ο στόχος των εκβιαστών;

Ας δούμε αυτά που γίνονται μπροστά στα μάτια μας από μια άλλη σκοπιά, η οποία ίσως δεν μας αρέσει, αλλά μπορεί και να συμβαίνει. Αυτό λοιπόν που καταλαβαίνουμε πλέον όλοι είναι ότι τα επίμαχα «DVD» είναι μια συλλογή επανειλημμένων βιντεοσκοπήσεων και όχι μιας και μοναδικής καταγραφής. Αν η γυναίκα έφτιαξε το DVD για να εκβιάσει τον Ζαχόπουλο, τότε αυτό που χρειαζόταν ήταν να βρεθεί μαζί του μία ή δυο το πολύ φορές - δεν μπορούσε άλλωστε να το διακινδυνεύσει περισσότερο. Το γεγονός όμως ότι όπως ισχυρίζονται τώρα και οι δυο πλευρές (βλ. κι εδώ) υπάρχουν περισσότερες από μια βιντεοσκοπήσεις (των οποίων έγινε μοντάρισμα) που γίνονταν σε σπίτια κυβερνητικού αξιωματούχου, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι κάποιοι χρησιμοποίησαν τη γυναίκα για να εκβιάσουν τον Ζαχόπουλο για κάτι μεγαλύτερο. Όλα τα σενάρια που έχουν ήδη εξαντληθεί και από τα ΜΜΕ και από τα blogs, θεωρούν ότι εκβίαζαν τον Ζαχόπουλο, είτε για να του πάρουν λεφτά, είτε για να υπογράψουν ένα μεγάλο συμβόλαιο, είτε για να αποτρέψουν οι εκβιαστές κάποια κυβερνητική ενέργεια.

Το μόνο που δεν συζητήθηκε μέχρι τώρα, στο μόνο που κανείς δεν έδωσε προσοχή, ήταν η πιθανότητα να ήταν ο ίδιος ο Καραμανλής ο στόχος των εκβιαστών. Είναι άλλο πράγμα να λέμε ότι «ο Καραμανλής πληρώνει τώρα τον Ζαχόπουλο» και άλλο πράγμα ότι ο μηχανισμός εκβίασης του Ζαχόπουλου στήθηκε με τελικό στόχο τον εκβιασμό του ίδιου του πρωθυπουργού της χώρας. Αν συμβαίνει αυτό, τότε θα είναι η δεύτερη φορά που, μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών, δημιουργούνται σοβαρές υπόνοιες ότι ο στόχος των υποκλοπέων πρέπει να ήταν ο ίδιος ο  Καραμανλής. Κι αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό για να το ξεπεράσουμε έτσι.

Αυτό το ενδεχόμενο δεν μπορεί φυσικά να αποτελέσει άλλοθι για την κυβέρνηση. Ούτε μπορεί να την οδηγήσει πλέον στην σωτηρία της. Δεν χρειαζόταν, άλλωστε, η συνωμοσία του σύμπαντος για να ανατραπεί η κυβέρνηση Καραμανλή. Έφτανε γι αυτό ένα τυχαίο γεγονός όπως η απόπειρα Ζαχόπουλου. Και ήταν η δική της ανικανότητα, μαζί με την φαυλότητα και διαφθορά στελεχών και συνεργατών της, που πρόσφεραν έδαφος στους όποιους εκβιαστές. Αυτά όμως που συμβαίνουν τώρα είναι πολύ σοβαρά για να τα αφήσουμε στα χέρια του Μάκη και του Θέμου. Δεν μπορεί ο ανταγωνισμός δυο αμφισβητούμενων δημοσιογράφων να οδηγεί σε δραματικές αλλαγές την πολιτική ζωή του τόπου. Ούτε γίνεται, έτσι τυχαία, την ίδια ώρα που όλοι αναζητούν στο Ιντερνέτ σκηνές σεξουαλικής δραστηριότητας κυβερνητικών στελεχών να διαλύονται τα κόμματα, να δημιουργούνται καινούργια και ο Ψυχάρης με τον Μητσοτάκη να υπαγορεύουν τις εξελίξεις. Επειδή άσχετα με την διαφθορά και την ανικανότητα του δικομματισμού, αυτοί που μεθοδεύουν τον πολυκομματισμό και τη συνασπισμένη ακυβερνησία του μέλλοντος μας μόνο για τα συμφέροντα του τόπου και τα δικά μας δεν νοιάζονται. Και επειδή ο εκβιασμός ενός πρωθυπουργού σημαίνει de facto και τον εκβιασμό της χώρας και του λαού της. Και ναι μεν οι πρωθυπουργοί έρχονται και παρέρχονται. Εμείς όμως τι κάνουμε; Εδώ δεν ζούμε; Θα είναι δηλαδή κι αυτή η κυβέρνηση ένα «διάλειμμα» όπως εκείνο της κυβέρνησης Μητσοτάκη που ισχυρίζεται ακόμα ότι τον «ανέτρεψε» η «διαπλοκή»; Κι έγινε αυτό επειδή ήταν «έντιμος» και «αδιάφθορος», ή επειδή έπαιξε με αντίπαλα συμφέροντα και έχασε;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δασκαλάκος avatar
  Δασκαλάκος 28/01/2008 09:29:13

  "Πάλι το διάλειμμα του Μητσοτάκη που τον ανατρέπει η διαπλοκή θα ζήσουμε;"

  Δηλαδή ο Μητσοτάκης ήταν ο μόνος μη διαπλεκόμενος και τον έριξε η διαπλοκή; Κορυφαίο ανέκδοτο! 15 χρόνια μετά, έχει ακόμα πλάκα...

 2. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 28/01/2008 11:56:40

  Το ότι στόχος ήταν η κυβέρνηση το είχε γραφτεί εδώ και καιρό, από την αρχή του σκανδάλου, στα σχόλια αυτού του blog.

 3. factorx avatar
  factorx 28/01/2008 13:26:08

  Δασκαλάκο, επειδήμ δεν καταλαβαίνω αν το ...κατάλαβες, ή κάνεις χιούμορ, το αλλάζω

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.