19/09/2008 23:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κι άλλη πολιτική οικογένεια» σε πλήρη δράση

Οι τελευταίες εκλογές λεκτόρων και καθηγητών στα Τμήματα Φιλολογίας και Ιστορίας στην Καλαμάτα είναι εντελώς παράνομες καταγγέλλουν «ανεξάρτητες κινήσεις πανεπιστημιακών».

Για να εκλεγεί η κυρία Γεωργία Ξανθάκη-Καραμάνου Πρύτανης "φροντίζει" να εκλέξει Λέκτορες και Καθηγητές της αρεσκείας της και με παράτυπες διαδικασίες, αφού ο έλεγχο νομιμότητας γίνεται παράνομα από την ίδια και όχι από τον κ. Δημόπουλο!! Καλεί μόνη της στα εκλεκτορικά Καθηγητές που δεν έχουν συνάφεια γνωστικού αντικειμένου ενώ αποκλείει άλλους που δεν είναι αρεστοί ! Έχει εντελώς παράνομα έμμισθη θέση στο Ινστιτούτο Βυζαντινού Πολιτισμού στην Μάνη. Τελευταία για να προτείνει μια λέκτορα που τη θεωρεί "δική της", όπως την ίδια παλιά ο κ. Αρσένης θεωρούσε "δική του" έχει καλέσει στο εκλεκτορικό Καθηγητές που όχι μόνο δεν έχουν συνάφεια γνωστικού αντικειμένου, αλλά ούτε έχει ακόμα υπογραφεί το ΦΕΚ διορισμού τους!!!

Η κυρία Γεωργία Ξανθάκη-Καραμάνου, φίλη της Μαριέττας Γιαννάκου, σύζυγος του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας κ. Ανδρ. Καραμάνου ορίστηκε εθνική αντιπρόσωπος της χώρας μας στις Κοινωνικοοικονομικές Επιστήμες των Διαχειριστικών Επιτροπών του 7ου Προγράμματος Πλαισίου Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Επίδειξης (2007-2013) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η κυρία Γεωργία Ξανθάκη-Καραμάνου ωστόσο είναι φιλόλογος, καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, άρα καμία σχέση δεν έχει με κοινωνικές και οικονομικές επιστήμες.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ

Διαβάστε τη συνέχεια στα σχόλια

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 19/09/2008 23:18:23

  Η σύζυγος του κ. Καραμάνου, όπως έχει γράψει και η κ. Μάρνυ Παπαματθαίου, εκτός των παραπάνω ιδιοτήτων της, είχε οριστεί από το υπουργείο Παιδείας μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το οποίο φαίνεται ότι αποτελεί την «πρώτη επιλογή» πολλών καθηγητών ΑΕΙ που βρίσκονται σε στενές σχέσεις με την Ν.Δ. Η κυρία Καραμάνου είναι ακόμη (;) πρόεδρος των προσωρινών επιτροπών σε δύο τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, τα οποία εδρεύουν στην Καλαμάτα, και μέλος της προσωρινής διοίκησης ενός ακόμη τμήματος του ιδρύματος, το οποίο βρίσκεται στο Ναύπλιο. Είναι δε εντελώς παράνομα και σε έμμισθη θέση στο Ινστιτούτο Βυζαντινού Πολιτισμού στην Μάνη!! Όλες τις παραπάνω θέσεις τις ανέλαβε μετά τις πολιτικές τοποθετήσεις που έγιναν από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στο υπουργείο Παιδείας και αφότου ο σύζυγός της έγινε γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας.
  Η κόρη του ζεύγους, Ιωάννα Καραμάνου, παράνομα, έχει πρόσφατα εκλεγεί σε θέση λέκτορα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου όπου διοικεί - μεταξύ άλλων - η μητέρα της, ενώ τα εκλεκτορικά του σώματα εγκρίνει το υπουργείο Παιδείας όπου διοικεί - μεταξύ άλλων - ο πατέρας της. Η κυρία Ιωάννα Καραμάνου έχει εκλεγεί λέκτορας στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, πρόεδρος του οποίου και μέλος της προσωρινής του γενικής συνέλευσης έχει εκλεγεί ο κουμπάρος του ζεύγους Καραμάνου, καθηγητής κ. Σταύρος Περεντίδης.
  Οι συνεχιζόμενες καταγγελίες
  Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι αρκετοί καθηγητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καταγγέλλουν για αδιαφάνεια, αντιδημοκρατική συμπεριφορά, ευνοιοκρατία και καταπάτηση της ακαδημαϊκής δεοντολογίας τη διορισμένη από το υπουργείο Παιδείας Διοικούσα Επιτροπή του ιδρύματος. Οι καθηγητές καταγγέλλουν ότι συγκεκριμένοι διδάσκοντες που δεν έχουν τις απαιτούμενες σχέσεις με τη Ν.Δ. αποκλείονται συστηματικά από τη συμμετοχή τους σε επιτροπές αλλά και σε όργανα διοίκησης του πανεπιστημίου. Οι ίδιοι καθηγητές με ψήφισμά τους έχουν καταγγείλει και ως αντιδεοντολογική την εκλογή της κόρης του ζεύγους Καραμάνου στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ιδρύματος.
  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ
  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ερυθρού Σταυρού 28 & Καρυωτάκη 22100 Τρίπολη Τηλ.: 2710-230003 Fax:2710-230005 Τρίπολη,

 2. περαστικος ξανα avatar
  περαστικος ξανα 19/09/2008 23:33:21

  πολυ καλή αρχή για ενα - μαλλον- περιτό πανεπιστημιο

 3. Ανωνυμος avatar
  Ανωνυμος 20/09/2008 00:44:44

  ο Καραμανος ειναι γνωστος Μεγαλομασωνος.

  Τι περιμενατε να κανει η οικογενεια του?

 4. golden boy avatar
  golden boy 20/09/2008 00:54:00

  @Anonymous (3):
  Τι χαζοί τέλος πάντων αυτοί οι Ρώσοι, με τόσα πετελαιορούβλια και αφήνουν τους δικαστές τους αλάδωτους!
  Κάτι για "Κουτόφραγκους" λέμε, εμείς οι πονηροί, φαίνεται όμως άλλοι έχουν τη χάρη.
  Όσο για μάς, άστα καλύτερα..

 5. maquis avatar
  maquis 20/09/2008 03:54:34

  Αυτή δεν είναι Καραμάνου, μάλλον οικογένεια Καρλομάγνου θα πρέπει να λέγεται.

 6. panos avatar
  panos 20/09/2008 10:23:18

  Παντου ετσι ειναι...Ελατε και απο βολο...γυναικες, παιδια, ολοι μεσα....

 7. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ ΑΠΟ ΤΡΙΠΟΛΗ avatar
  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ ΑΠΟ ΤΡΙΠΟΛΗ 01/10/2008 10:14:47

  Μακάρι όλοι οι καθηγητές να ήταν σαν τη
  Γ. Ξανθάκη με την εντιμοτητά της.

  • Δ.Π. avatar
   Δ.Π. @ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ ΑΠΟ ΤΡΙΠΟΛΗ 07/07/2014 08:28:12

   Είναι έντιμη μόνο με τις συμπάθειές της. Με τους υπόλοιπους είναι φρικτή και άδικη. Προσωπικά είχα την ατυχία να συνεργασθώ μαζί της και μου είπε ψέμματα. Επιπλέον με εκμεταλλεύθηκε οικονομικά. Όχι μόνο δεν είναι έντιμη, αλλά θα έπρεπε να βρίσκεται στη φυλακή.

 8. Κ. Κακλ. avatar
  Κ. Κακλ. 07/07/2014 08:30:50

  Οπωσδήποτε έχουν στήριξη από την Κυβέρνηση. Το σχόλιο για τον σύζυγο της «κυρίας» είναι πολύ εύστοχο. Έχουν κάνει τόσα πολλά άδικα πράγματα και κανείς δεν τολμά να τους κάνει το παραμικρό. Επομένως έχουν πάρα πολύ γερές πλάτες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.