18/04/2008 23:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κι άλλα για τη «συνάντηση» της Ντόρας με τους «μπλόγκερς»

Για όσους δεν κατάλαβαν ακόμα τι παίχτηκε με τη συνάντηση της Ντόρας με τους ελάχιστους αυθορμήτως προσελθόντες μπλόγκερς στη συγκέντρωση του ΥΠΕΞ (διαβάστε εδώ κι εδώ), αναδημοσιεύω ότι ειπώθηκε σχετικά στο χθεσινό δελτίο των 8 στο MEGA: «Συνομιλώντας με bloggers που δέχτηκε υπουργείο Εξωτερικών, η κ. Μπακογιάννη άφησε να εννοηθεί ότι το όνομα "Νέα Μακεδονία" βρίσκεται εντός των αποδεκτών πλαισίων για μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Όπως είπε χαρακτηριστικά, "το 'νέα' είναι μερικώς ένας γεωγραφικός προσδιορισμός με την έννοια ότι η παλαιά ήταν η ολόκληρη και η νέα είναι ένα κομμάτι».

Νομίζω ότι κάθε άλλο σχόλιο είναι περιττό. Η «είδηση» του MEGA τα λέει όλα για το τι επιδιώχθηκε με τη συνάντηση. Αλλά, επειδή δεν αντέχω στον πειρασμό θα θέσω ένα ερωτηματάκι: Μήπως κάποιοι ενοχλήθηκαν (ή ανησύχησαν) από τις αντιδράσεις για τη συνάντηση της Ντόρας με τους «μπλόγκερς» και έσπευσαν να υπαγορεύσουν την είδηση;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ avatar
  ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 18/04/2008 23:43:54

  Οφείλουμε να κάνουμε ορισμένα σχόλια. Πρώτον, τα περισσότερα από αυτά τα ιστολόγια τα είδα και τα άκουσα για πρώτη φορά, κάτι που δείχνει τα μεροληπτικά κριτήρια με τα οποία επέλεξε τους συνομιλητές της.

  Δεύτερον, πού είναι όλα αυτά τα ιστολόγια με πολύ μεγάλη επισκέψιμοτητα που καθημερινά ασχολούνταν με το σκοπιανό; Βλέπε Πολίτη, Λύκο, ΑΝΤΙ, Όρφνη κλπ για να μην αναφέρουμε τα "σκληροπυρηνικά" greek alert, macedonia-greece, greece-salonica κ.α.

  Τρίτον, αναδεικνύεται για μία ακόμη φορά η θέληση των πολιτικάντηδων να εκμεταλλευθούν πολιτικά τα ιστολόγια (βλ. προηγούμενη συνάντηση Τσίπρα με μπλόγκερς). Όποτε τους συμφέρει καθορίζουν μία στημένη συνάντηση με τίποτα ψιλοάγνωστους και όχι ιδιαίτερα μαχητικούς, αλλά ήπιους ιστολόγους και πλασάρονται αυτομάτως σαν πολιτικοί που κατεβαίνουν στον λαό και αφουγκράζονται τις νέες δυναμικές της κοινωνίας.

 2. fantomas avatar
  fantomas 18/04/2008 23:49:37

  H ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΝΤΟΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ''ΦΟΒΑΤΑΙ'' ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΕΡ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ !
  ΤΟΥΣ ΕΚΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣΥΝΤΗΡΗΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΝΧΕΙ !!
  ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΛΟΚΕΡ ΔΕΝ ΜΠΩΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ !
  ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΤΑΙ, ΔΙΟΤΙ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΞΕΣΗΚΏΣΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ (ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ΟΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΩΜΟΤΟΎΣΑΝ ΦΩΝΑΣΚΏΝΤΑΣ )
  ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΕΙ-ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΡΊΧΝΟΝΤΆΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ “Νέα Μακεδονία” ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΉΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΜΑΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ!

 3. μανώλης avatar
  μανώλης 19/04/2008 00:58:49

  Ήταν στημένη και με επικίνδυνο τρόπο μάλιστα.Θυμηθείτε ότι θα την διαλοστείλει ο Καραμανλής από το ΥΠΕΞ σύντομα.Αιτία ανασχηματισμού θα είναι η κυρία Ντόρα.Πόσο πουλημένοι είναι μερικοί άνθρωποι για την εξουσία και τους Αμερικάνους.Συμφωνώ με τον Πεα-Κυανέα για το ποιους θα έπρεπε να είχε καλέσει.

 4. Underdog avatar
  Underdog 19/04/2008 01:14:11

  Η συνάντηση της ΝΜ με τους μπλόγκερ μπορεί να ερμηνευθεί με δύο τρόπους.
  Ο πρώτος είναι κατά την άποψη μου πιο κοντά στην πραγματικότητα και αφορά το προσωπικό επικοινωνιακό επίπεδο, με διπλή στόχευση.
  Αφενός διαχέει προς την κοινωνία και κυρίως τους νέους την προβολή προς τα έξω της επαφής της ΝΜ με τη σύγχρονη τεχνολογία της μαζικής επικοινωνίας(μπλογκόσφαιρα)[άρα σε πολιτική ανάγνωση είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τους άλλους πολιτικούς στη συντηρητική παράταξη και συμπληρώνει το κενό που άλλα κόμματα - Πασόκ>Παπανδρέου , Τσίπρας> ΣΥΡΙΖΑ - έχουν ήδη κατά ένα τρόπο καλύψει.
  Αφετέρου η όλη πρωτοβουλία αμπαλάρεται με το θέμα των ημερών , το όνομα του κράτους των Σκοπίων, και κατά συνέπεια η ΝΜ πιστεύει ότιικανοποιεί το πατριωτικό ακροατήριο(ανεξάρτητα από ηλικία και κομματικό-ιδεολογική προτίμηση), δηλαδή όλους αυτούς που ασχολούνται με τις σχέσεις της Ελλάδας στα Βαλκάνια ή έχουν κάποια ψήγματα ιστορικής γνώσης και γιατί όχι και ιστορικής μνήμης.
  Τα υπόλοιπα περί χρήσιμοποίησης των μπλόγκερ για προώθηση ελληνικών απόψεων , θέσεων , επιχειρηματολογίας ή και άμβλυνσης των απόψεων των αντιπάλων μας ή ανταγωνιστών μας είναι για γέλια.
  Είναι δυνατόν θέματα οπως αυτά που συζητήθηκαν στη συνάντηση και τα οποία απαιτούν γνώση, να προωθηθούν από μη σχετικούς ανθρώπους. Είναι ποτέ δυνατόν κάποιος που δεν ξέρει από ποδόσφαιρο ή από όπερα να "γράψει" τεκμηριωμένα και μάλιστα σε αγγλική γλώσσα.
  Στην Πολιτική επιστήμη και στις σπουδές επικοινωνίας
  αυτή η στρατηγική ονομάζεται προβολή ή προπαγάνδα. Εξαρτάται από την πλευρά του λόφου που βρίσκεσαι.
  Στα σύγχρονα άρα σοβαρά κράτη οι στρατηγικές αυτές εκπονούνται και εφαρμόζονται από επαίοντες και ειδικούς επιστήμονες, ιστορικούς , δημοσιογράφους ,ντοκυμαντερίστες που χρησιμοποιούν το ραδιόφωνο, την τηλεόραση, το ακαδημαικό βήμα, τις σελίδες των εφημερίδων και τα τελευταία χρόνια τα μπλογκ. Πάντα βέβαια υπάρχει ένα κντρικό καθοδηγητικό όργανο, φορέας που λειτουργεί ανεξάρτητα από κυβερνήσεις και πολιτικό προσωπικό.
  Ο Γάλλος πρωθυπουργός Κλεμανσώ είχε πεί "δύο πράγματα με κάνουν να μένω με το στόμα ανοικτό η απεραντοσύνη του ουρανού και η ανθρώπινη βλακεία".
  Φυσικά αυτό ισχύει μόνο στην απίθανη δεύτερη περίπτωση.

 5. nikos avatar
  nikos 19/04/2008 05:56:09

  ton politi-gr kai to lyko tha eprepe na kalesei.
  oi monoi pou asxolountai me to thema kai den logokrinoun sxolia kai apopseis...

 6. Ν.Δ.Σ. avatar
  Ν.Δ.Σ. 19/04/2008 11:59:41

  Anonynous O λαός είναι ΠΑΝΤΑ σοφός .Τώρα αν κάποιοι το παίζουν σκατά ,αλλά ΜΠΑΜΠΕΣΙΚΑ τύπου «ΛάΟΣ» και νομίζουν στην glava τους ότι μπορούν θέλω να πιστεύω ότι γελιούνται (αυτή είναι η άποψη μου )

 7. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 19/04/2008 12:12:41

  Το ποστ που ακολουθεί το έστειλα στον factorx με e-mail για να το αξιοποιήσει όπως αυτός νομίζει. Καθ'υπέρβασιν όμως νομίζω ότι πρέποει να το περάσω εδώ και σαν σχόλιο επειδή μεταξύ των αναγνωστών και συμφορουμιτών βλέπεω ότι, σημαντικά πράγματα ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ή ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΘΕΙ.
  **************************************************
  Άς με συγχωρεί λοιπόν ο factorX
  **************************************************
  TI ΘΑ ΠΕΙ "ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ";

  Προσπαθώ να καταλάβω τι σημαίνει «ζωντανές διαπραγματεύσεις». Γιατί κατ’αρχήν δεν μπορώ να πιστέψω ότι, ζωντανές διαπραγματεύσεις μπο-ρούν να γίνουν με νεκρούς και με πτώματα μέσα σε φέρετρα και σε τάφους. Με την διάκριση αυτή συνεπώς κάτι άλλο θέλουν να μας πούν οι άνθρωποι αυτοί, τόσο για το είδος των διαπραγματεύσεων όσο και για τον τρόπο με τον οποίο αυτές θα εξελίσσονται. ‘Η μήπως θέλουν να μας πούν ότι, αυτό που «γεννήθηκε» παραμένει ζωντανό και το όνομα αυτού . . .

  Γιατί κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι, ο γεράκος αυτός που ακούει – αν ακούει ακόμα – στο όνομα Μάθιου Νίμιτς – μην τον φωνάζετε με το επίθετό του, γιατί οι της ηλικίας του δεν πιάνουν τα σύμφωνα – μπαίνει στην ταλαιπωρία του σύρε κι έλα και της αλλαγής της ώρας της ημέρας με αυτήν της νύκτας, μόνο και μόνο για να χαιρετίσει δια χειραψίας τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ και να φιλήσει το χέρι της κόρης του Μητσοτάκη. Η κόπωσή του σερ Μάθιου χθές δεν μπορούσε κάν να κρυφθεί, αφού μόλις και ακούγονταν η φωνή του στο μικρόφωνο. Είδε και αποείδε ο άνθρωπος και έτσι την επόμενη φορά, αν θέλουν ζωντανή διαπραγμάτευση και τον διαπραγματευτή ζωντανό και όρθιο, θα πρέπει να πάνε στην Νέα Υόρκη. Διαφο-ρετικά θα πρέπει να διαπραγματεύονται με την σωρό του σερ Μάθιου εδώ στα Βαλκάνια σε ύπτια θέση.

  Τι διάβολο θέλει να διαπραγματεύομαστε ο σερ Μάθιου; Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Αν οι ΗΠΑ δεν θέλουν να σχηματίσουν μία νέα Μακεδονία όπως την ονειρεύονται οι σκοπιανοί, άς αφαιρέσουν ΠΡΩΤΑ ΑΠ’ΟΛΑ από όλα τα σακίδια του αμερικανικού στρατού στα Βαλκάνια τον χάρτη των Βαλκανίων με την Μακεδονία, που ταυτίζεται σε χρώμα και έκταση με αυτήν στο ηρώο των Σκοπίων, όπου κατέθεσε στεφάνι ο Γκρούεφτσκυ εις μνήμην του ολοκαυτώματος των Μακεδόνων από τους Έλληνες. Γιατί, όσο το επίσημο αμερικανικό κράτος δεν αναγνωρίζει τα σημερινά ελληνι-κά σύνορα, δηλαδή τα ανατρέπει και τα αλλάζει, είτε ζωντανή θα είναι η διαπραγμάτευση είτε πεθαμένη, ή δεν θα καταλήξει ποτέ και πουθενά – ακόμα και μετά τον θάνατο του σερ Μάθιου – ή, αν καταλήξει υπο αυτές τις συνθήκες, θα αποκαλύψει – αμέσως σήμερα ή εδώ και τώρα – ποιοί είναι οι προδότες που εκτρέφει με την καλή του πίστη ο ελληνικός λαός.

  Εμείς έχουμε σχηματίσει πλέον την εικόνα της σημερινής μας σχέσης με το γειτονικό μόρφωμα όπως και για την στάση των εντός του ΝΑΤΟ συμμάχων μας και συμπολεμιστών μας και έχουμε αποκομίσει εξ όλων αυτών τα συμπεράσματά μας. Συμβαίνει άραγε το ίδιο και με τους πολιτικούς μας; Γιατί αν πράγματι υπάρχει διαπραγμάτευση, το ελάχιστο που έπρεπε να είχαν κάνει οι πολιτικοί και διπλωμάτες μας πριν από το Βουκουρέστι ήταν, να μηνύσουν στο Πεντάγωνο και στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, να αλλάξει τους χάρτες στα σακίδια των Αμερικανών πεζοναυτών στα Βαλκάνια, που τα βλέπουν οι Σκοπιανοί και σκέπτονται ότι, υπο την αιγίδα των Αμερικα-νών θα μπορούν να μας προκαλούν χωρίς συνέπειες.

  Είναι προφανές ότι, αν είχε τεθεί επι τάπητος το βασικό αυτό θέμα και το είχαν επανορθώσει οι Αμερικανοί, οι Σκοπιανοί δεν θα τολμούσαν να μιλούν για Μακεδονία και εμείς με το όνομα, που θα συμφωνούσαμε από την θέση της αναλογικής ισχύος σε θέση, πληθυσμό, οικονομία κ.λ.π., θα είχαμε αποδεχθεί τα Σκόπια μέσα στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. και ο Μπούς δεν θα έφευγε από το Βουκουρέστι σαν κυνηγημένος.

  ΠΕΛΙΑΣ

 8. OMOGENEIA avatar
  OMOGENEIA 19/04/2008 14:41:29

  ΚΥΡΙΟΙ ΤΑ "BLOGGERS" ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ!! ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ! ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΑΣΚΑ! ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ! ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ!
  ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!

 9. Alkimos avatar
  Alkimos 19/04/2008 16:25:07

  Μολονότι είχα τοποθετηθεί στο προηγούμενο post καταθέτοντας την γνώμη μου, εδώ θα ήθελα να επαναλάβω, ότι:

  Η πρωτοβουλία της Ντόρας, ήταν κατά τη γνώμη μου απλά κίνηση αντιπερισπασμού, προς την απειλητική και αυξανόμενη δυναμική της ελληνικής μπλοκόσφαιρας απέναντι στην αμερικανόδουλη κυβερνητική πολιτική. Η επιλογή των οποιοδήποτε ατόμων (bloger) στην συνάντηση αυτή, είμαι βέβαιος ότι έγινε με στόχο την δημιουργία «δούρειων ίππων» στον κύκλο των μπλόκερς. Η φαινομενική «αφέλεια» και «άγνοια» είναι παραπλανητική…

  Η όλη υπόθεση που ονομάζεται σε εμάς «ΣΚΟΠΙΑΝΟ», είναι ένα καλοστημένο «κόλπο» που αποσκοπεί σε μια εθνική συσπείρωση του ελληνισμού. Είναι ολοφάνερο ότι κάτι ετοιμάζουν οι Αμερικανοί, στο οποίο θέλουν να χρησιμοποιήσουν τους Έλληνες, προφανώς, σαν αιχμή του δόρατος ή σαν ασπίδα.

  Τα δύο «πιόνια» που λέγονται Γκρουέφσκι και Μιλοσόσκι, είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία από Αμερική και Γερμανία αντίστοιχα. Οι ίδιοι, ίσως να μη γνωρίζουν τον ακριβή «στόχο», η Ντόρα όμως (όπως και ο «επίτιμος»), είμαι βέβαιος ότι τον γνωρίζει…

  Το πρόβλημα που καλείται να λύση η κυβέρνηση είναι, η χειραγώγηση της κοινής γνώμης και ο έλεγχος τους πληθυσμού στην Ελλάδα. To State Department στην Αμερική καθώς και οι άλλες κυβερνήσεις της Δύσης, έχουν καταφέρει να έχουν τον δικό τους πληθυσμό υπό απόλυτο έλεγχο όσο και αν φαίνεται αυτό οξύμωρο: Οι πολιτισμένοι λαοί της Δύσης υπό έλεγχο; Ναι, ακριβώς! Υπό απόλυτο έλεγχο.

  Η αμφιλεγόμενη δήλωση Κίσσινγκερ ότι «οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δυσκολοκυβέρνητοι» δεν είναι μακριά από την αλήθεια. Ανεξάρτητα αν αυτά τα λόγια βγήκαν πραγματικά από το στόμα του Κίσσινγκερ ή όχι, γεγονός είναι ότι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η δήλωση εκείνη κατέληγε: «...Γι’αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες: έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητα τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδια μας…).

  Και μόνο στο άκουσμα αυτής της δήλωσης (είτε είναι αληθινή είτε όχι) το ελληνικό ένστικτο αυτοσυντήρησης ξυπνάει και όταν μάλιστα κάνει την εμφάνισή του και ένας «εχθρός» τότε ο …«Λεωνίδας» ξυπνάει μέσα μας και είμαστε πάλι έτοιμοι να φυλάξουμε …«Θερμοπύλες»…

  Η ποιο αποτελεσματική μέθοδος χειραγώγησης του Έλληνα!

  Το ερώτημα όμως τώρα, είναι: «Που πάμε;» ή μάλλον «που θέλουν να μας πάνε; Ποια είναι τα πραγματικά σχέδια; Οι στόχοι;»

 10. Manos avatar
  Manos 14/07/2008 19:19:52

  Με τη μακεδονία είτε ελληνική είτε σκοπιανή, περισσότερα χρήματα δε θα πληρωθώ το μήνα.
  Πάλι δε θα έχω να φάω, να πάρω αυτοκίνητο, να πάω διακοπές(!), μ’ ένα λόγο να ζήσω, γιατί πάλι οι πολιτικοί θα με κλέβουν.
  Έτσι όχι μόνο δε με νοιάζει αν η μακεδονία γίνει σκοπιανή, αλλά παρακαλάω όλη η ελλάδα να γίνει κάτι άλλο-οτιδήποτε- εκτός από ελληνική, γιατί ξέρω ότι οι πολιτικοί των άλλων κρατών κλέβουν μόνον όταν υπάρχει περίσσευμα και όχι το υστέρημα του πολίτη τους. Γιατί «πατρίδα» που άλλα παιδιά της τα έχει στα ώπα-ώπα και άλλα τα παραπετάει, δεν είναι πατρίδα.
  Αξίζει να αγωνίζεται και να δίνει ακόμα και τη ζωή του κανείς υπέρ πατρίδος, μόνον εάν από την αίσιαν έκβαση του αγώνα του θα ωφελείτο κι αυτός ανάλογα με την προσφορά του (αλλιώς θα ήτανε μηχανή).
  Αυτά για να ξέρετε ότι μόνοι σας (εσείς, τα αγαπημένα παιδιά της πατρίδας)έχετε να αγωνιστείτε για τη μακεδονία, δηλαδή για την αύξηση (ή τη μη μείωση) του λουφέ σας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.