#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/12/2007 14:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Κινητοποίηση-μήνυμα». Ναι, αλλά σε ποιόν;

Στο μπλοκ των δημοσιογράφων φώναζαν χθες και τα εξής συνθήματα: «Δουλεύουμε σκληρά και θέλουμε βαρέα, εμείς δεν παντρευτήκαμε την Μάρα Ζαχαρέα». «Όταν ο Μαγγίνας δηλώσει τον Ινδό, τότε θα λύσει και το ασφαλιστικό». Δεν είναι άκρως συμβολικά; Κατά τα άλλα, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι, λέει,  ικανοποιημένες, επειδή όπως εκτιμούν η χθεσινή πανεργατική απεργία, που «κορυφώθηκε με μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών» έστειλε ένα «ηχηρό μήνυμα» στην κυβέρνηση. Άλλο που δεν ήθελε όμως η κυβέρνηση, για να αναδιπλωθεί. Ήδη κυκλοφορεί ότι ο Μαγγίνας θα «παρακληθεί» να κάνει λίγο στην άκρη για να αναλάβει να λύσει το ασφαλιστικό ο …Αλογοσκούφης - που κατά τα άλλα ούτε ένα σωστό προϋπολογισμό δεν καταφέρνει να κάνει. Όσο για το «μήνυμα» που θα στείλει η χθεσινή συγκέντρωση, μέχρι το βράδυ και τα κεντρικά δελτία ειδήσεων, θα είναι τρίτο ή τέταρτο στη σειρά. Ήδη τα κανάλια παίζουν ως πρώτο θέμα τις «κάμερες» και τις «αντιδράσεις», όπως προβλέψαμε χθες. Και στη συνέχεια; Τι θα γίνει στη συνέχεια; Πόσο και πως μπορούν να αξιοποιήσουν τη χθεσινή κινητοποίηση οι ενσωματωμένες στο σύστημα συνδικαλιστικές ηγεσίες και η ανύπαρκτη (επί της ουσίας) αντιπολίτευση; Πόσο σοβαρά πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε, πλέον; Πόσο σοβαρή είναι, από την άλλη, μια κυβέρνηση που φοβάται 100.000 περιστασιακούς συγκεντρωθέντες; Άντε 120.000.  

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. syntaxiouxos avatar
  syntaxiouxos 13/12/2007 15:52:53

  Ειναι προς όλους. Προς την κυβέρνηση, η οποία, ενώ την πρώτη τετραετία κοιμόταν, ξαφνικά ξύπνησε και άνοιξε όλα τα θέματα (αραγε, σε πόσα από αυτά θα προχωρήσει;). Προς το ΠΑΣΟΚ, το οποίο τυπικώς μόνον είναι αξιωματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ. Προς τους συνδικαλιστές, οι οποίοι εδώ και χρόνια βρίσκονται σε υτροχιά βαθύτατης κρίσης και ανυποληψίας. Προς τα κόμματα της Αριστεράς,που αρέσκονται να κάνουν επίδειξη δύναμης για το θεαθείναι (ΚΚΕ, ξεχωριστή διαδήλώση) ή να βράζουν στο ζουμί τους και, αντί να "κολυμπούν" στις μάζες, να κάνουν ανοίγματα στα γκρουπούσκουλα(Συνασπισμός). Σε πείσμα όλων αυτών ο κόσμος κατέβηκε. Κι'αυτό σε συνθήκες πολύ δύσκολες για κινητοποιήσεις στους δρόμους. Υπάρχει κινητικότητα και αναζήτηση συλλογικής έκφρασης και δράσης στο λαό και τη νεολαία (απολύτως μειοψηφικό κομμάτι ήταν χτές). Μένει να κεφαλαιοποιηθούν αυτές οι διαθέσεις. Για να γίνει αυτό όμως, απαιτείται πρώτα απ'όλα να αλλάξει η Αριστερά.

 2. Leftfoot avatar
  Leftfoot 14/12/2007 12:31:15

  Παρασκευή (απο τις εφημερίδες): Με καπέλωμα του Βασ. Μαγγίνα από τον Γ. Αλογοσκούφη στην επόμενη φάση του «διαλόγου» με κόμματα, συνδικάτα και επαγγελματικούς κλάδους επιχειρεί η κυβέρνηση να βρει διέξοδο στο Ασφαλιστικό, μπροστά στο σοκ που προκάλεσε η μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης και τα ογκώδη συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. ...

 3. agrotis avatar
  agrotis 08/09/2008 09:43:49

  τα ΜΜΕ που (δεν;) υποστηρίζουν τον καταλληλότερο έδειξαν σε άπειρες επαναλήψεις τα μικρο-επεισόδια με τους νεαρούς και τις εικόνες με το εισπρακτικό εικονοστάσι στην Εγνατία, αλλά τη μεγάλη, συντεταγμένη χωρίς επισόδεια ΠΟΡΕΙΑ την "έθαψαν" για τα καλά

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.