#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/07/2013 16:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κινητικότητα δημοτικών αστυνομικών: ίσως η πιο σοβαρή πρόταση που έχει γίνειΊσως η πιο σοβαρή πρόταση που κατέθεσε τα τελευταία τρία χρόνια της κρίσης μια κυβέρνηση ήταν αυτή για την κινητικότητα των 4.000 δημοτικών αστυνομικών στην Ελληνική Αστυνομία. Και οι αντιδράσεις του... Μπαλασόπουλου της ΠΟΕ-ΟΤΑ (του γνωστού πράσινου συνδικαλιστή που έγινε εσχάτως ροζ) καθώς και των δημάρχων, που χάνουν την πελατεία τους αφού διορίζουν όπως και όποτε θέλουν, δείχνει ότι η κυβέρνηση κάνει κάτι σωστό.

Όποιος έχει δει τι κάνουν οι δημοτικοί αστυνομικοί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη ή άλλου θα καταλάβει και γιατί αντιδρούν στην μετάταξή τους. Ουσιαστικά δεν κάνουν τίποτε. Κυνηγούν αυτοκίνητα που πάρκαραν παράνομα, γράφουν καμιά κλήση κι έτερον ουδέν. Όταν είχε τεθεί θέμα να κυνηγούν και το παρεμπόριο των μεταναστών, «τσίνισαν» γιατί η δουλειά ήταν περισσότερη.

Όχι ότι παίρνουν και σοβαρούς μισθούς, αλλά τα 700 και 1000 ευρώ αυτήν την περίοδο είναι μια χαρά για τέτοια δουλειά. Κι επειδή ήταν «πελατάκια» του κάθε δημάρχου, ήταν κι ανεξέλεγκτη η Δημοτική Αστυνομία.

Τώρα που θα πάνε στην Αστυνομία θα πρέπει να κυνηγούν τους παράνομους οδηγούς, να κόβουν κλήσεις, να αναλάβουν όλα τα τροχαία αδικήματα αλλά και το παρεμπόριο και πιθανότατα και κάποιες αστικές διαφορές που λύνονται χωρίς να υπάρχει η αναγκαστική παρουσία αστυνομικών με οπλισμό.

Πολύ δουλειά και φαίνεται ότι τους έπεσε βαριά, άσε δε που δε θα μπορούν οι δήμαρχοι να κάνουν προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία χωρίς κανέναν έλεγχο.

Από την άλλη, ενισχύεται σημαντικά ο ρόλος και το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς απελευθερώνονται δυνάμεις που θα μπορέσουν να χτυπήσουν το βαρύ έγκλημα. Τις κλοπές, τις ληστείες, τις επιχειρήσεις – σκούπα κατά των παράνομων μεταναστών.

Τους έπεσε βαριά λοιπόν η πρόταση όσων ήταν μια ζωή βολεμένοι στο ραχάτι του δημοσίου. Είναι οι ίδιοι που αντιδρούν όταν κάποιος πάει να θίξει την ιερή αγελάδα του δημοσίου. Είναι οι ίδιοι που απαξιούν να πάνε να δουλέψουν στα φραουλοχώραφα και προτιμούν να πίνουν φραπέ στην καφετέρια περιμένοντας πότε ο βουλευτής ή ο δήμαρχος θα τους κάνει δημοσίους υπαλλήλους, δημοτικούς αστυνομικούς, συμβασιούχους ή ότι άλλο.

Δεν είναι καθόλου κακή η Δημοτική Αστυνομία, αντιθέτως πρέπει να υπάρχει. Όταν, όμως, βρισκόμαστε σε διαρκή πόλεμο κι όταν στην ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν τεράστια κενά ενώ οι εγκληματίες κάνουν πάρτι, δεν χωράνε γκρίνιες, διαδηλώσεις, τσαμπουκάδες και συνδικαλιστικά κολπάκια. Ευτυχώς για τη χώρα η κυβέρνηση παίρνει και σωστές αποφάσεις και μπορεί να βρει έξυπνες λύσεις. Δυστυχώς για όλους τους άλλους, τους βολεμένους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. χαρης avatar
  χαρης 05/07/2013 16:46:25

  Η καλύτερη λύση είναι να απολυθούν όλοι και στην θέση τους η αστυνομία να προκηρύξει 1000 θέσεις με ασεπ που θα καλυφθούν αποκλειστικά με παιδιά που έχουν υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις και είναι άρτια εκπαιδευμένα.Με αυτην την κίνηση αποκτάς 2 τεράστια πλεονεκτήματα 1)Δίνεις στην αστυνομία χίλιους επιπλέον άντρες μαχιμους και τους ρίχνεις στον αγώνα κατά τις εγκληματικότητας 2)Μειώνεις κατά 3 χιλιάδες θέσεις το δημόσιο και πιάνεις τον στόχο των απολύσεων που ζητάει η τρόικα.

  • Μύγα τσε τσε Γκεβάρα avatar
   Μύγα τσε τσε Γκεβάρα @ χαρης 05/07/2013 17:35:51

   Καθόλου άσχημη ιδέα!

   • billi smart avatar
    billi smart @ Μύγα τσε τσε Γκεβάρα 05/07/2013 18:05:46

    και γω.......

    • Εva avatar
     Εva @ billi smart 05/07/2013 21:10:42

     Συμφωνώ κι εγώ.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ χαρης 05/07/2013 21:30:36

   Αυτή είναι η πιο σωστή λύση, εδώ που τα λέμε...

 2. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 05/07/2013 17:12:55

  Να απολυθούν και να δόσουν πανελλαδικές εξετάσεις όσοι επιθυμούν.
  Ολοι έχουν προσληφθεί με ρουσφετολογικά κριτήρια και είναι άδικο και αντισυνταγματικό.

  • panas avatar
   panas @ ΠΕΛΙΑΣ 05/07/2013 18:10:15

   Μα είναι τόσα χρόνια εκτός σχολείου. Δεν ήταν και οι καλύτεροι μαθητές αφού έτρεχαν μετά το απολυτήριο κιόλας προς εύρεση βύσματος.
   Δεν τους φτάνει και ο χρόνος για διάβασμα μέχρι τις επόμενες Πανελλήνιες. Θα γκρινιάζουν και όλοι οι Δήμαρχοι και Υπουργοί που τους διόρισαν. Στο κάτω - κάτω και οι παλαιότεροι αστυνομικοί αγράμματα ρουσφέτια ήταν, αν και τότε το απολυτήριο είχε και κάποιο κύρος...
   Και το πιο σημαντικό: Τι θα κάνουν μετά όλοι αυτοί οι δημοτικοί αστυνομικοί αν απολυθούν. Θα μπορούν να συντηρήσουν τις οικογένειες τους με τα ημερομίσθια στη Μανωλάδα. Και αν δε θέλουν να πάνε θα τους σιχτιρίζει και ο Φαήλος... :)

   Να πάνε στη αστυνομία, λοιπόν, και ας κάνουν παρέα με τους πιο παλιούς... Οι αστυνομικοί συμμαθητές τους που σάπισαν στο διάβασμα για να περάσουν στις αστυνομικές σχολές ας πρόσεχαν. Ας αναζητούσαν και αυτοί ένα ρουσφέτι που ήθελαν οι ανόητοι να περάσουν με την αξία τους στη σχολή... Τα ψώνια...

   • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
    ΑΓΡΟΤΗΣ @ panas 05/07/2013 21:44:43

    Μάθημα επαγγελματικού προσανατολισμού: Aμα τρουπώσεις λύνεις το πρόβλημα σου άπαξ δια παντός.

   • RAVEN avatar
    RAVEN @ panas 07/07/2013 13:07:59

    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΙΔΕΑ, ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΕΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 2000 ΚΑΙΜΕΤΑ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ....
    ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ...ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΣΤΙ ΑΣΕΠ, ΑΣ ΤΟ ΨΑΞΟΥΝ.
    ΠΑΡΑΚΑΤΩ..
    ΤΟ 60-70% ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΛΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ...ΑΛΛΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ....
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ, ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΣ ΤΙΠΟΤΕ......ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ, ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ...ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΕΠΙ ΟΤΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΒΑΘΜΟΥΣ...ΠΧ ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ..!! ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΠΟ 18 ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΜΕΣΩ ΟΡΟ, ΕΙΔΙΚΑ ΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΠΧ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΔΕΣΜΗ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 10 ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ..ΑΛΛΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΥΤΑ..
    ΠΡΙΝ ΛΟΙΠΟΝ ΜΠΕΙΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΥΠΑΚΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ, ΝΑ ΜΑΛΩΝΕΙ Η ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΨΑΧΤΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ...ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΤΕ..

   • RAVEN avatar
    RAVEN @ panas 07/07/2013 17:54:39

    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΙ ΤΟ 60-70% ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ, ΕΧΕΙ ΠΤΥΧΙΑ....ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ...ΕΠΙΣΗΣ, ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 30 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ, ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΔΙΑΒΑΖΑΝ....ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ ΚΤΛ...ΑΛΛΑ ΠΙΘΑΝΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ...ΠΙΘΑΝΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΕΚΕΙ, ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ.....ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΔΕΣΜΕΣ, ΧΡΕΙΑΖΟΣΟΥΝ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ 18...ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ..!!!
    ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΤΡΙΤΗ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΕΣΜΗ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΥΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 10!!!!
    ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥΣ, ΠΕΡΑΣΕ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ....ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΕΠ..ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΒΥΣΜΑ....
    ΑΛΛΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΜΠΕΙ ΣΤΓΟ ΤΡΥΠΑΚΙ ΠΟΥ ΜΑΣ-ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ... ΝΑ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ...ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΟΣΩΝ ΧΑΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ..

 3. kkourk avatar
  kkourk 05/07/2013 18:55:19

  3500 κομματικοί στην αστυνομία όταν κάποιοι σκίζονται και περνούν με πανελλαδικές?? απαράδεκτο!!!!

  • gpan avatar
   gpan @ kkourk 05/07/2013 21:15:49

   Και οι ειδικοί φρουροί με πανελλήνιες περνάνε φίλε μου?

  • maverick avatar
   maverick @ kkourk 06/07/2013 17:42:01

   Δηλαδή, οι ειδικοί φρουροί εισάγονται με πανελλαδικές ή με ΑΣΕΠ, ώστε μετά τριετία να εντάσσονται στο αστυνομικό προσωπικό και εξομοιώνονται σε όλα με τους λοιπούς αστυνομικούς.
   Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι στην ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν και οι "ειδικών καθηκόντων" οι οποίοι προσλαμβάνονται εκτός ΑΣΕΠ ή πανελλαδικών στην ΕΛ.ΑΣ. όπως και στο Λ.Σ. που δεν υπάρχουν τίποτα από όλες αυτές τις διαδικασίες προσλήψεων. Δυστυχώς, η υποκρισία δεν σας αφήνει να δείτε την πραγματικότητα.

 4. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 05/07/2013 18:56:08

  Ο διαχωρισμος σε light και και σε pro αστυνομια υπαρχει και σε αλλες πολλες χωρες και ειναι πετυχημενος,ετσι οπως εφαρμοζεται εκει.
  Για τα δικα μας δεδομενα πολυ αμφιβαλω αν θα αποδωσει καθως οι της Δημοτικης θα νιωθουν αδικημενοι,κυνηγημενοι,κοινως αγγαρεια θα κανουν.
  Ετσι γινεται ηδη οπου μεταταχθηκαν αλλοι υπαλληλοι απο ολυμπιακη και νομαρχιες

 5. Johny avatar
  Johny 05/07/2013 19:05:40

  Ως αστυνομικοί να προσλαμβάνονται μόνον:
  όσοι έχουν πετύχει στις πανελλήνιες εξετάσεις
  όσοι έχουν υπηρετήσει την στρατιωτική τους θητεία στις ειδικές δυνάμεις

  Και τα δύο παραπάνω πρέπει να αποτελούν προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος αστυνομικός.

  Ο αστυνομικός δεν μπορεί να είναι ένας απλός δημόσιος υπάλληλος όπως οι υπάλληλοι ενός υπουργείου ή μιας οποιασδήποτε δημοτικής υπηρεσίας.
  Οφείλει να έχει προσόντα και εκπαίδευση που δεν παρέχεται στις αστυνομικές σχολές (και που ποτέ δεν παρέχονταν για να είμαστε αντικειμενικοί).
  Προσόντα και εκπαίδευση που παρέχουν μόνον οι ειδικές δυνάμεις.

  Τα χαϊρια της πρόσληψης μόνο μέσω πανελλήνιων και κάποιων τέστ και μιας αστυνομικής εκπαίδευσης αλά ελλάδα τα είδαμε και τα βλέπουμε καθημερινά.
  Και ακόμα να βάλουν μυαλό οι υπεύθυνοι.

  Όσο για την μετακίνηση δημοτικών αστυνομικών στην αστυνομία αυτό είναι ανέκδοτο.
  Εκτός και αν τους αλλάξουν στολή και τους βάλουν μόνο να κόβουν κλήσεις.
  Αυτοί όμως δεν θα είναι αστυνομικοί, θα είναι υπάλληλοι αναβαθμισμένοι από δημοτικοί σε δημόσιοι και μάλιστα χωρίς πανελλήνιες.
  Μήπως γι αυτό γίνεται και η πρόταση;

  • Εva avatar
   Εva @ Johny 05/07/2013 21:30:42

   Ενοείται ότι θα κόβουν κλήσεις.
   Γιατι άσχημο είναι να κόβεις κλήσεις?
   Ξέρεις πόσοι θα παρακαλούσαν για κάτι τέτοιο?

 6. tassos.κ avatar
  tassos.κ 05/07/2013 20:17:57

  Έχω μια απορία: Γιατί δεν τους βάζουν να "φυλάνε" τους βουλευτές; :)

 7. Πολίτης Θ avatar
  Πολίτης Θ 05/07/2013 21:18:37

  Εντάξει. Να απολυθούν όλοι και να προκηρυχθούν οι θέσεις από το ΑΣΕΠ. Στο μεταξύ ποιός θα κάνει τη δουλειά που έκαναν αυτοί οι άνθρωποι ή τη δουλειά που τυχόν θα κάνουν στην Αστυνομία;
  Και στο κάτω - κάτω εφόσον έχουμε καλά εκπαιδευμένους αστυνομικούς γιατί να απασχολούνται σε θέσεις γραφείου; Γιατί να εκδίδουν διαβατήρια και ταυτότητες ή να εκτελούν χρέη γραμματέων; Ας μεταταχθούν σε τέτοιες θέσεις κάποιοι δημοτικοί αστυνομικοί, ώστε οι πραγματικοί αστυνομικοί να βγούν στο δρόμο και να προσφέρουν το έργο για το οποίο έχουν εκπαιδευτεί.

  • Anna Zianna avatar
   Anna Zianna @ Πολίτης Θ 07/07/2013 18:14:17

   μα ολοι οι δημοτικοι αστυνομικοι εχουν μπει με ΑΣΕΠ ποσες φορες θα το πουμε; μην ακουτε μονο οσα λενε οι τηλεορασεις...

 8. Fransisco de Toledo avatar
  Fransisco de Toledo 05/07/2013 21:39:52

  Αν ένας επαρχιώτης βρίσκεται π.χ. στην Ερμού και ρωτήσει έναν υπάλληλο της δημοτικής αστυνομίας που είναι η οδός Νίκης θα τον κοιτάξει όπως η αγελάδα το τρένο. Αν τον ρωτούσε όμως για κάποιο στενάκι ή παράδρομο του Kαρπενησίου θα τον καθοδηγούσε με κλειστά μάτια...

  • ΚΩΣΤΑΣ avatar
   ΚΩΣΤΑΣ @ Fransisco de Toledo 06/07/2013 07:58:57

   ΑΣΕ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΔΗΓΟΙ ΣΕ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ

 9. Δικαία avatar
  Δικαία 05/07/2013 22:12:58

  Aν δεν τους αρέσει η κινητικότητα, ας δηλώσουν παραίτηση. Τι γίνεται με τον μισθό τους; Για φαντάσου! Οι της ελληνικής αστυνομίας (πανελλήνιες, διάβασμα κ.λ.π.) έπαιρναν χαμηλότερο μισθό από τους της δημοτικής!

  • panas avatar
   panas @ Δικαία 05/07/2013 23:10:41

   Να φανταστούμε τι; Πάντα τα ρουσφέτια έπαιρναν και τα περισσότερα χρήματα. Όσο πιο δυνατό το βίσμα τόσο μεγαλύτερος ο μισθός. Έτσι είναι και τώρα ακόμη...

 10. Yiannis avatar
  Yiannis 05/07/2013 23:12:48

  Εστω κι αν ο δημοσιογράφος γενικεύει χωρίς να ξέρει ότι στην Δημοτική Αστυνομία υπάρχουν και υπάλληλοι που έχουν μπει στην υπηρεσία με την αξία τους και χωρίς ρουσφέτια, σε γενικές γραμμές, έχει δίκιο. Θα πρέπει, βέβαια, να ξέρει, ότι δεν δυσανασχετούν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί επειδή θα αποκτήσουν περισσότερες αρμοδιότητες, αλλά επειδή κινδυνεύουν, πλέον, να χάσουν αυτά τα 700-800 ευρώ - γιατί δεν είναι παραπάνω. Οσο για τους υπόλοιπους, να πω απλώς ότι κι εμείς έχουμε περάσει αθλήματα, έχουμε φοιτήσει σε σχολή εκπαίδευσης για 6 μήνες και έχουμε κάποια προσόντα, τέλος πάντων...Μπορεί να μην είμαστε των ειδικών δυνάμεων, αλλά δόξα τω Θέω, μπορούμε να προσφέρουμε και οι υπόλοιποι!

 11. Αρχιμήδης1 avatar
  Αρχιμήδης1 05/07/2013 23:20:13

  Τελικά θα δείτε που ο Μητσοτάκης θα αποδειχτεί ικανώτερος όλων.
  Μην ξεχνάμε οτι ο Αλέξανδρος έγινε Μέγας γιατί είχε δάσκαλο τον Αριστοτέλη.
  Η πείρα στην πολιτική είναι αναντικατάστατη και δεν χαρίζεται...

 12. κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες avatar
  κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες 05/07/2013 23:25:02

  Τα παιδιά της δημοτικής αστυνομίας είναι περισσότερο μορφωμένα από τα υπόλοιπα της κανονικής αστυνομίας. Αν δείτε τον τελευταίο διαγωνισμό που έγινε το 2009 μοροδιοτούνται πτυχία,ξένες γλώσσες, δεύτερες ξένες γλώσσες,αριθμός τέκνων.Αυτό που δεν έχει γίνει και δεν έχει προβλεφθεί από το ΑΣΕΠ είναι ότι οι πτυχιούχοι δεν κάνουν για όλες τις δουλειές. Η αστυνομία σε συνθήκες Καμπούλ όπως είναι η Αθήνα , χρειάζεται άτομα από ειδικές δυνάμεις.

  Ωστόσο μη τα βάζουμε με τα παιδιά που πέτυχαν σε ένα διαγωνισμό και δεν διορίστηκαν όπως οι υπόλοιποι αστυνομικοί, από το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80, απόφοιτοι δημοτικού οι περισσότεροι.

  Το ΑΣΕΠ εξάλλου από μόνο του είναι μια κομπίνα,θα αναφέρω δυο παραδείγματα:
  -Μοροδιοτείται ο βαθμός επί εκατό, που βολεύει σχολές της επαρχίας
  - Όποιος έχει προϋπηρεσία στο δημόσιο ως συμβασιούχος παίρνει και 50% προσαύξηση της προϋπηρεσίας του. Ο άλλος από τον ιδιωτικό τομέα παίρνει τα
  α... του

 13. kkourk avatar
  kkourk 05/07/2013 23:50:24

  Η ημιμάθεια χειρότερη της αμάθειας.

  • κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες avatar
   κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες @ kkourk 06/07/2013 00:16:41

   Να σου αναφέρω 2-3 κριτίρια μοριοδότησης του ΑΣΕΠ ακόμη:
   -Αν είσαι ορφανός από μάνα και από πατέρα πρέπει να έχει στην επιμέλειά σου αδερφό με 87% αναπηρία για να μοριοδοτηθείς
   -Αν είσαι από τους σεισμούς της Καλαμάτας δεν παίρνεις μόρια,πρέπει να είσαι από το σεισμό του Ν.Ηρακλείου
   -Με διδακτορικό παίρνεις 300 μόρια, ως συμβασιούχος πέντε χρόνια 600 μόρια
   -Αν έχεις ξώγαμο παίρνεις μόρια, αν έχεις 1-2 παιδιά δικά σου δεν παίρνεις
   -Αν έχεις πολεμήσει ή τραυματισθεί ή είσαι τέκνο π ολεμιστή της ζώνης των πρόσω παίρνεις μόρια σε περίπτωση ισοβαθμίας. Αν ο πατέρας σου ήταν στον ΕΑΜ-Ελλάς μπαίνεις σε ειδική κατηγορία εκτός ανταγωνισμού
   και διορίζεσαι

   • Χρήστος Χ. avatar
    Χρήστος Χ. @ κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες 06/07/2013 02:35:57

    Είναι αυτό που λέμε "κριτήρια ΑΣΕΠ";

   • kkourk avatar
    kkourk @ κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες 06/07/2013 18:59:15

    Θα δικαιολογήσω αυτά που προείπα.
    1. Οι αστυνομικοί (οχι ειδ.φρουροί και συνοφυλακες) μπαίνουν με πανελλαδικές και όχι κριτήρια ΑΣΕΠ.
    2. Όσο οι αστυνομικοί εργάζονται από τα 18 (ασχέτως αν μετεκπαιδεύονται) οι άλλοι αποκτούν πτυχία που καμμία σχέση έχουν με αστυνομικό έργο.
    3. Οι βάσεις για να περάσεις αστυνομία απέχουν κατά πολύ από οποιαδήποτε καθηγητική ή οικονομική σχολή.

    Για τον ΑΣΕΠ με μόρια θα συμφωνήσω ότι δεν υπάρχει αξιοκρατία καθόσον διάφορες ομάδες για ψηφοθηρικούς λόγους εχουν πετύχει να παιρνουν περισσότερα μόρια (π.χ.πολύκενοι)

    • Ν-Ι-Κ avatar
     Ν-Ι-Κ @ kkourk 07/07/2013 14:17:52

     Σχετικά με το επιχείρημα για τις υψηλές βάσεις των Αστυνομικών Σχολών που απέχουν κατά πολύ από οποιαδήποτε καθηγητική ή οικονομική σχολή, θα πρέπει να λάβεις υπόψιν ότι αυτές διαμορφώνονται με βάση τη ζήτηση και δεν έχει να κάνει με το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Αλλιώς, την επόμενη φορά που θα επισκεφτείς κάποιον ιατρό, φρόντισε να έχει πάρει πτυχίο από την Ιατρική Αθηνών κι όχι από την αντίστοιχη σχολή του Ηρακλείου που έχει λιγότερα μόρια..

 14. nikos avatar
  nikos 06/07/2013 00:07:10

  ετσι ειναι, οι περισσοτεροι δημοτικοι αστυνομικοι πε και τε (ακομα και πολλοι δε) εχουν τουλαχιστον ενα πτυχιο και μια γλωσσα (πολλοι μαλιστα και μεταπτυχιακα), βολευει να λενε οτι ειναι αγραμματοι και οτι μπηκανε βυσματικα. πρεπει να κρυψουν επιμελως το γεγονος οτι εχουν μπει με διαδικασια μοριοδοτησης μεσω ασεπ γιατι ετσι προωθουν την αποδοχη της κινησης αυτης απο τους ανενημερωτους και τους κακοπροαιρετους. οσοι χαιρονται με τις απολυσεις ας προσγειωθουν καλυτερα στην πραγματικοτητα, η ζωη τους δε θα βελτιωθει με τη δυστυχια των αλλων, δε θα βρουν δουλεια αν τη χασει ο διπλανος τους δεν ειναι αυτος ο σκοπος των απολυσεων οπως δεν ηταν και η μειωση των μισθων των δυ. αναπτυξη δεν ερχεται με απολυσεις. σκοπος δεν ειναι η αναπτυξη αλλα η ηθελημενη φτωχοποιηση και εξαθλιωση. χαρειτε με τον πονο των αλλων οπως σας καθοδηγουν αυτοι που σας οδηγησαν στη δυστυχια να κανετε. βρειτε αποδιοπομπαιους τραγους. αποθεωστε τους δυναστες σας. σκοπος τους δεν ειναι απλως να ανεχτειτε τα μυρια οσα. τελικος σκοπος τους ειναι στο τελος να τους λατρεψετε και να τους πειτε κι ευχαριστω απο πανω για τα χαλια στα οποια σας εχουν φτασει. οσοι απο εσας εχετε απομεινει φυσικα και δεν εχετε φαγωθει μεταξυ σας απο το διαιρει και βασιλευε!

  • NΙΚΟΣ avatar
   NΙΚΟΣ @ nikos 06/07/2013 02:06:52

   ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΕΣ ΠΑΔΙΑ.
   ΑΥΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΤΡΟΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ Γ......
   ΟΧΙ Η ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ.

   ΝΙΚΟΣ

   • Α.M avatar
    Α.M @ NΙΚΟΣ 07/07/2013 18:55:50

    ...ΔΕΗ

    • A.M avatar
     A.M @ Α.M 07/07/2013 19:22:00

     Ενδοδημοσιοϋπαλληλική, επιλεκτική ευαισθησία. Δυστυχώς...

  • Anna Zianna avatar
   Anna Zianna @ nikos 07/07/2013 18:19:07

   ν' αγιασει το στομα σου μεγαλε...

 15. Σ.Κ.Μ. avatar
  Σ.Κ.Μ. 06/07/2013 01:37:15

  Όποιος έχει ανάγκη, προσαρμόζεται και μένει.
  Πάντως οι υπάλληλοι αυτοί δεν ικανοποιούν τις αυξημένες απαιτήσεις της ΕΛΑΣ και μάλλον προβλήματα θα δημιουργήσουν με την παρουσία τους εκεί.
  Και βέβαια υπάρχει πρόβλημα εκπαίδευσης, ψυχικής και σωματικής ευεξίας, οπλοφορία, αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων κλπ κλπ
  Χρειάζεται καλή μελέτη και μεγάλη προσπάθεια προσαρμογής ένθεν κακείθεν.

  • Anna Zianna avatar
   Anna Zianna @ Σ.Κ.Μ. 07/07/2013 18:23:42

   μα ποιος σου ειπε οτι ολοι οι δημοτικοι αστυνομικοι θα απορροφηθουν απο την ΕΛΑΣ; μη πεφτετε στη λουμπα! χρυσωνουν το χαπι για να δεχτουμε πιο ανωδυνα το γεγονος οτι ακομη 3.000 οικογενειες θα πεινανε απο αυριο. αυτο ειναι το θεμα!!! και οχι αν μπηκαν με μεσο ή οχι ή αν θα γινουν ενοπλοι αστυνομικοι ή γραφιαδες. αλλα ειναι γαργαλιστικο το θεμα και αυτο φαινεται απο ολα τα σχολια, εκτος ορισμενων. Ξυπνατε! αυριο ειναι η σειρα σας!!!

 16. χαρης avatar
  χαρης 06/07/2013 02:05:42

  Μου αρέσει που λέτε όλοι οτι έχουν πτυχία και είναι μορφωμένοι οι αστυνομικοί δηλαδή σε μια συμπλοκή με αδίστακτους κακοποιούς θα τους μεταφράζουν την πολιτεία του πλάτωνα και θα τους κάνουν μαθήματα βιοχημείας η αστυνομία έχει ανάγκη από ΜΑΧΙΜΟΥΣ μόνο οι ανώτεροι και οι ανώτατοι αξιωματικοί πρεπει να μπαίνουν από τις πανελλήνιες οι υπόλοιποι μέχρι τον βαθμό αρχιφύλακα πρεπει να επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια και να περνούν εκπαίδευση στα πρότυπα της ΟΠΚΕ,ΔΙΑΣ,ΕΚΑΜ δεν μπορώ να βλέπω 4 κατσαπλιαδες αλβανους να εχουν γάζωσει 4 περιπολικά σε μπλόκα και οι αστυνομικοί αντί να ανταποδώσουν τα πυρά να πηδανε στα χαντακια να κρυφτούν.

  • m.s avatar
   m.s @ χαρης 06/07/2013 12:48:50

   λειτουργεί και ανάποδα. Ξέρεις τι είναι να είσαι πρώτης τάξης κακοποιός κι να στην μπουμπουνίξει ένα στραβάδι με γαλλικά και πιάνο.
   Με τι μούτρα θα πάει αυτός φυλακή;(αν γλυτώσει)

 17. parsifal avatar
  parsifal 06/07/2013 10:34:44

  Αντε να τελειώνωμε με τα ρεμάλια που πίνουν τις φραπεδιές τους στην Ερμού στο Μαρούσι και αλλού, που συναλλάσονται με καφετεριάρχες και λοιπά παράσιτα για τραπεζοκαθίσματα και θόρυβο, που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτε στον δημότη πλήν ... κλήσεων. Που εν τέλει βρωμίζουν την εννοια "Αστυνομία". Να μεταταγούν οσοι είναι εγγράμματοι και εχουν λευκό μητρώο σε θέσεις γραμματείας κλπ ωστε να αποδεσμευθούν μάχιμοι αστυφύλακες, να βγούν στο δρόμο.
  Τώρα για τους "εκπαιδευτικούς"... Φύλλο πορείας και αν τους αρέσει, αλλιώς απόλυση, περιμένουν δεκάδες αλλοι για διορισμό. Εξάλλου ημι-εγγράμματοι θα είναι σαν τους προηγούμενους ελέω "εχπαιδευτικής μεταρρύθμισης".

 18. κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες avatar
  κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες 06/07/2013 18:55:54

  Τον επόμενο Μάϊο δήμαρχος Αθηναίων θα είναι από τη ΧΑ,κατά πάσα πιθανότητα ο Κασιδιάρης. Το σχέδιο για την δημοτική αστυνομία προέρχεται από όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, για περιορισμό του έργου της ΧΑ...

  • A.M avatar
   A.M @ κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες 07/07/2013 19:24:35

   χαχαχα. Πολύ καλό αστείο, γενικώς....

   • petros avatar
    petros @ A.M 08/07/2013 23:55:43

    Νομίζεις. Αν συνεχίσουν έτσι !!!!!!!

 19. mary avatar
  mary 07/07/2013 07:55:27

  Τελικα καταφερνουν αυτο που επιχειρούν..να μας βαλουν σε εμφυλιο .
  Ο ενας να κρινει αν ειναι σωστο να χασει καποιος την δουλεια του ή όχι!Ξυπνηστε!!Αυτο το συστημα εκεινοι το καθιερωσαν.Ττο ρουσφετι και το βολεμα.Και τωρα ερχονται να τιμωρησουν οσους ακολουθησαν την δικη τους "γραμμη".
  Και κανενας δεν λεει πως στην Δημοτικη οπως και αλλου υπηρξαν και καποιοι φουκαραδες που εδωσαν γραπτες εξετασεις μεσω ΑΣΕΠ και τους τοποθετησαν εκει..γιατι αυτοι ουτε ειχαν ουτε και τωρα εχουν βισμα

  Το κρατος εκρινε, αυτό αποφασισε.Οι συμμετεχοντες στο διαγωνισμο απλα στραβωθηκαν -διαβασαν-συμμετειχαν για να βρουν μια δουλεια.Εγραψε 19 στα μαθηματικα (εκεινα με την ιστορια της "γατουλας)..Αυτοι τον τοποθετησαν στην Δημοτικη Αστυνομια ,με πτυχιο απο εξετασεις με πανελλαδικες αλλα και επιτυχοντας σε γραπτο διαγωνισμο ΑΣΕΠ,15 χρονια υπηρεσιας.
  Και τωρα τον πετανε στο δρομο γιατι ξαφνικα αποφασισαν οτι πρεπει ολους να τους βαλουν στο ιδιο τσουβαλι και ο γραπτος διαγωνισμος 15 χρονια μετα δεν εχει καμμια αξια.Απλα άλλαξαν γνωμη……Kαι τωρα καταστρεφουν οικογενειες στα 45 που να παει να δουλεψει?
  Και Μην ανησηχειτε . γιατι εκεινοι που μπηκαν με βισμα παλι θα βρουν την "ακρη" τους
  Αυτοι που θα μεινουν απ εξω ειναι αυτοι που χωρις κανεις να τους δωσει καμμια ευκαιρια θα μεινουν στα αζητητα.Και στον ιδιωτικο και στον δημοσιο τομεα

  Ενα πραμα ξερω εγω.Οτι όλοι εσεις που μιλατε με τετοια κακεντρεχη σχολια αν ειχατε τη επιλογη τα ιδια βισματα θα χρησιμοποιουσατε.Γιατι η δουλεια ειναι δικαιωμα ,οπως και αν την βρεις.Δεν σου κανει χαρη κανεις!!
  η ζωη σας δε θα βελτιωθει με τη δυστυχια των αλλων,Ξεσηκωθειτε απεναντι σε αυτους που τα εκαναν όλα ετσι και τωρα προσπαθουν να μας πεισουν πως φταινε όλοι οι εργαζομενοι και όχι οι ιδιοι

  Και θυμηθειτε… Ερχεται και η δικη σας σειρα οπου και αν εργαζεστε!!!

 20. thanos avatar
  thanos 07/07/2013 11:17:20

  Τώρα καταλαβαίνω καθαρα γιατι εφτασε η χωρα μας εδω που εφτασε.
  Τοση πνευματικη ενδεια πια? Ποσο ευκολα καταπινετε οτι σας σερβιρουν οι τηλεορασεις?
  Οταν θαρθει η σειρα σας και φτασετε στα 200 ευρω το μηνα μην αναρωτηθειτε γιατι.
  Δεν βλεπετε που μας οδηγουν να παιρνουμε ολοι 3 κα 60 (οσοι εχουν ακομη δουλεια δηλαδη) και σεις συζητατε ποιοι ειναι μαχιμοι και ποιοι οχι?
  Δουλεψα 14 χρονια στον ιδιωτικο τομεα και οταν βγηκε ενας πανελληνιος διαγωνισμος περασα στη δημοτικη αστυνομια με μεσο ορο 19,5 σε ολα τα μαθηματα. Εχω τελειωσει και πανεπιστημιο. Επισης υπηρετησα και στις ειδικες δυναμεις.
  Και λοιπον εγινα καποιος? Ενα τιποτα εγινα οπως ολοι σας με 800 ευρω και δεν φτανουν να θρεψω την οικογενεια μου. Και μαλιστα ντρεπομαι που τα παιρνω κι αυτα γιατι βλεπω συνανθρωπους μου στον ιδιωτικο τομεα που ειναι ανεργοι και τα παιδια τους πεινανε. Και εσεις συζητατε για το ποιος ειναι μαχιμος ή οχι ?
  Τοση ελλειψη ωριμοτητας και αμορφωσιας? Μαχιμοι να μαθετε να ειστε στη ζωη και να μπορειτε να τρεφετε αξιοπρεπως τις οικογενειες σας. Αυτο σημαινει μαχιμος.Οταν θαρει η σειρα σας και θα ψαχνετε στα σκουπιδια για αποφαγια μην παραπονεθειτε για το ποιος φταιει. Θαστε νηστικοι αλλα μαχιμοι.
  Γιατι μαθατε μονο να θελετε να βγει το ματι του αλλου και οχι να καλυτερεψει η ζωη ολων μας. Ο ενας φτωχος εναντιον του αλλου φτωχου και αυτοι που μας εφεραν εδω κανουν παρτυ στην πλατη μας και γελανε με τη φτωχεια μας.

 21. Aganaktismenos dhmotikos astynomos avatar
  Aganaktismenos dhmotikos astynomos 07/07/2013 11:34:26

  Είμαι μαθηματικός μιλάω αγγλικά γαλλικά καί ρώσικα σέ επίπεδο νά έχω άδεια διδασκαλίας .Διορίστικα στή δημοτική αστυνομία μέ γραπτό διαγωνισμό γιά όλο τό δημόσιο τού 1998.Κολυμπάω κάθε μέρα 4 χλμ τρέχω 10 χλμ.Είμαι άχρηστος καί βύσμα;;Καί είναι μάχημος καί εξυπνος ένας γνωστός μου που μέ το ζώρι τελείωσε τό νυκτερινό γιατί δε διάβαζε ποτέ αλλά μου είπε την αλήθεια.Εδωσα λευκή κόλα τό 1994 καί μπήκα στήν ΕΛΑΣ γιατί είχα βουλευτη γνωστό.Ετσι γύνονται αυτά μού έλεγε τότε.Μήν παιδεύεσαι μέ τα πτυχία καί τον σταυρό στό χέρι δέν κάνεις τίποτα.Ο τύπος είναι καί χωραφάς μέ πολλαπλά εισοδήμτα καί δουλεύει καί στήν πόλη του..Εγώ πού μέ γραπτό διαγώνισμό καί χίλιους κόπους είμαι μακριά απο τού δικούς μου στό καρφί τού χάρτι τόσα χρόνια καί χάνω τη δουλειά μου τώρα, που ήτεν τό μονάδικό εισόδημά μου καί πρέπει να εγκαταλείψω ώς άνεργος αυτό τό νησί είναι δίκαιο κατά τη γνώμη σας.

 22. t.s. avatar
  t.s. 07/07/2013 11:39:10

  'Ωστε έτσι λοιπόν. Οι δημοτικοί αστυνομκοί είναι τα "Βύσματα", οι χαραμοφάιδες, οι τεμπέλιδες και δεν ξέρω εγώ τι άλλο.. καλά τι βλακείες είναι αυτά που λέτε???μαζευτείτε επιτέλους-όλα τα παιδιά προσλήφθηκαν με αξιοκρατικές διαδικασίες ΑΣΕΠ, τα αποτελέσματά τους ανακοινώθηκαν δημοσίως όπως και τα προσόντα τους-Νομίζετε ότι έγραφαν μόνο κλήσεις??Ρίξτε μια ματιά στις αρμοδιότητές τους.Περάστε και από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα και μπείτε στον κόπο να αντιληφτείτε βλέποντας τον όγκο της δουλειάς τι ακριβώς προσέφεραν αυτοί οι "'αχρηστοι" που,παρεπιπτόντως, εκπαιδεύτηκαν στις σχολές εκπαίδευσης Δημοτικής Αστυνομίας από την Ελληνική Αστυνομία και όχι μόνο.Και ναι τα παιδιά έχουν πτυχία.Τι να κάνουμε τώρα. Δεν είναι ούτε κουλά ούτε στραβά για να μην μπορούν να εκπαιδευτούν και πάλι σε ό,τι τους αναθέσουν.Είναι τελικά τόσο κακό να θέλει να έχει κάποιος μια δουλειά??ή η Αστυνομία είναι "ΑΒΑΤΟ" και όλοι εκτός πανελληνίων είναι ανίκανοι?Ανίκανοι λοιπόν είναι και οι ειδικοί φρουροί που ενσωματώθηκαν και οι συνοριοφύλακες εκτός πανελληνίων??Το κόμπλεξ το δικό σας στη δημοτική αστυνομία θα το βγάλετε??δε ντρέπεστε λίγο για όσα λέτε??Και ποιος σας είπε ότι δεν υπάρχουν και δημοτικοί αστυνομικοί που δεν έχουν υπηρετήσει και στις ειδικές δυνάμεις??Ευτυχώς βεβαίως που όλοι οι Αστυνομικοί "σχίζονται" τόσο πολύ όταν δουλεύουν και δεν κάνουν ποτέ αγκαρία..Λες και όλοι όσοι μπήκαν με Πανελλήνιες μπήκαν επειδή "λάτρευαν" την αστυνομία και όχι επειδή ήθελαν να εξασφαλίσουν μια δημόσια και μόνιμη θέση! ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ. Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί δεν είναι ούτε λιγότερο εργαζόμενοι από εσάς και επιπλέον δεν πρόκειται να βλάψουν κανένα σας.Είναι άνθρωποι σοβαροί οι περισσότεροι και νοήμονες και δεν αξίζουν μιας τέτοιας συμπεριφοράς από μέρους σας επειδή κάποιοι μπορεί κάποτε να φάγατε μία κλήση (για την οποία πιθανότατα θα φταίγατε κι όλας) ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο.Tην οποιαδήποτε μετάταξή τους δεν την επέλεξαν.Ούτε διαμαρτύρονται επειδή χάνουν τα "σπουδαία" κεκτημένα τους και το “φραπέ” τους..Οι άνθρωποι κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο, χωρίς δουλειά. Νομίζετε ενδιαφέρει κανέναν αν εσείς τους αποδεκτείτε ως συναδέλφους ή όχι??Αυτό είναι το θέμα???Δεν κινδυνεύετε από κανέναν δημοτικό αστυνομικό και κανένας δεν είναι ούτε "βύσμα" ούτε δεν ξέρω εγώ τι άλλο έχετε φαντασιωθεί με τη μικροψυχία και την κακότητα που σας διακατέχει λες και θα χάσετε τα προνόμια.. Ας τις πάρει λοιπόν και πάλι τις 30 αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας η Ελληνική Αστυνομία(που τις είχε παραδωσει) και ας απολυθούν οι τελείως άχρηστοι Δημοτικοί Αστυνομικοί, τα ρεμάλια, οι χαραμοφάιδες, να δούμε πόσο όμορφα θα είναι. Εύχομαι ολόψυχα να φτιάξετε όλοι οι "δουλευταράδες" Αστυνονομικοί των πανελληνίων μία καλύτερη Ελλάδα.Αφού όλοι οι υπόλοιποι (πτυχιούχοι παρεπιτόντως αλλά όχι τόσο έξυπνοι όσο οι αστυνομικοί προφανώς, αφού δεν μπήκαν στις Αστυνομικές Ακαδημίες εξαρχής)είναι "άχρηστοι", να σας δώσω από τωρα τα συγχαρητήριά μου για τα εκπληκτικά αποτελέσματα που θα παράγετε σε όλους τους τομείς.Και για να μην ξεχνιόμαστε ρίξτε μια ματιά και στις νέες σας αρμοδιότητες ή μάλλον παλιές..αφού τις έχετε διαγράψει από τη μνήμη σας κύριοι Αστυνομικοί των πανελληνίων. Εύχομαι ολόψυχα Καλή επιτυχία και να μείνετε για πάντα στις δουλειές σας και φυσικά πάντα να χαίρεστε με τη στεναχώρια και τη δυστυχία των άλλων. Τα συγχαρητήριά μου.

  • Anna Zianna avatar
   Anna Zianna @ t.s. 07/07/2013 18:42:17

   κατουραει ο σκυλος του γειτονα στην αυλη σου ή γαβγιζει ολη μερα ασταματητα; καλεστε τη δημοτικη αστυνομια!
   γλεντανε μεχρι πρωιας οι γειτονες σου ή το κλαμπ βαραει και δε σε αφηνει να κοιμηθεις; καλεστε τη δημοτικη αστυνομια!
   σου εχουν κλεισει την εισοδο του γκαραζ σου; καλεστε τη δημοτικη αστυνομια!
   ο γειτονας σου πλενει το ΙΧ του στο δρομο και εχει πλημμυρισει τη γειτονια; καλεστε τη δημοτικη αστυνομια!
   πεταξανε κλαδια και μπαζα στους καδους; καλεστε τη δημοτικη αστυνομια!
   παρανομος μεταναστης πουλαει μαιμουδες προιοντα εξω απο το μαγαζι σου; καλεστε τη δημοτικη αστυνομια!
   αφηρημενος οδηγος παρκαρε στη στροφη και δεν στριβει το λεωφορειο; καλεστε τη δημοτικη αστυνομια!
   ο ανταγωνιστης ιδιοκτητης ταβερνας ή καφετεριας εχει απλωσει τραπεζοκαθισματα μεχρι το δρομο; καλεστε τη δημοτικη αστυνομια!
   Εισαι καθηλωμενος στο κρεβατι και χρειαζεσαι γνησιο υπογραφης; καλεστε τη δημοτικη αστυνομια!
   Αυτα και πολλα ακομη εκανε η δημοτικη αστυνομια. τοσα πολλα που συμβαλλουν, χωρις να το καταλαβαινεις και χωρις τυμπανοκρουσιες, για να βελτιωσουν τη ΔΙΚΗ ΣΟΥ ποιοτητα ζωης.

 23. cisse13 avatar
  cisse13 07/07/2013 13:14:13

  Δεν ειναι ολοι βυσματα παιδια. υπαρχουν και πολλα ατομα που εχουν μπει εντελως αξιοκρατικα. μην τα ισωπεδωνουμε ολα. και κατα πληοψηφια η δημοτικη αστυνομια εχει πολυ σπουδαγμενους ανθρωπους.. μην ακουτε ολοι σας την προπαγανδα που θελουν να μας περασουν. απλα οπως σε ολες τις δουλειες υπαρχουν αυτοι που μπηκαν απο το παραθυρο, αυτοι που ειναι κοπροσκυλα και φυσικα αυτοι που τραβανε ολο το λουκι.

 24. Bagne avatar
  Bagne 07/07/2013 13:19:43

  Σε ποια υπηρεσία των Δήμων το 60-70% του προσωπικού της είναι απόφοιτοι Ανωτάτων Πανεπιστημίων και πολλοί από αυτούς είναι κάτοχοι Μεταπτυχιακών;


  Ποια υπηρεσία των Δήμων είναι η ΜΟΝΗ που έχει περάσει εκπαίδευση 6 μήνες πάνω στο αντικείμενο της προτού αυτή διοριστεί;

  Ποια υπηρεσία του Δήμων προσπαθούσε καθημερινά ουσιαστικά χωρίς καμιά υποστήριξη να πατάξει την φοροδιαφυγή, κυνηγώντας το παραεμπόριο;

  Ποια υπηρεσία των Δήμων έχει το μεγαλύτερο ποσοστό διορισμού με διαδικασίες ΑΣΕΠ (90%) διότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ εκ του ΝΟΜΟΥ να υπηρετεί στις τάξεις της προσωπικό με άλλες σχέσεις εργασίας;

  Ποια υπηρεσία των Δήμων ήταν συνέχεια στους δρόμους ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ (νομική και ατομική) για την καταπολέμηση του παραεμπορίου;

  Ποια υπηρεσία των Δήμων, μέσα στην κρίση προσπαθούσε να βάλουν τάξη στις πόλεις (βλ. παρκαρισμένα, παραεμπόριο) εν μέσω κρίσης, την ώρα που οι εκάστοτε Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί σύμβουλοι, πίσω από την πλάτη τους έκαναν δημόσιες σχέσεις σβήνοντας παραβάσεις (του Κ.Ο.Κ., κοινοχρήστων, κ.α.) με αστείες δικαιολογίες, μεγεθύνοντας τα όποια προβλήματα και ακυρώνοντας την προσπάθεια του προσωπικού της υπηρεσίας;

  Ποια υπηρεσία των Δήμων «πήγαινε κόντρα» στους Δημάρχους «χαλάγοντας τους την πιάτσα»;

  Ποια υπηρεσία των Δήμων δεν άκουσε ΠΟΤΕ ένα ευχαριστώ, ούτε από τους προϊσταμένους της ούτε από απλό τον κόσμο για την πολύτιμη βοήθεια της στην βελτίωση της καθημερινότητας (βλ. γνήσια υπογραφής σε ανήμπορους, ανάπηρους, παρκαρισμένα οχήματα, ράμπες ΑΜΕΑ, κ.α.),;

  Ποια υπηρεσία των Δήμων έφερνε καθαρά έσοδα στους Δήμους, καλύπτοντας όχι μόνο το κόστος της αλλά και το κόστος άλλων υπηρεσιών;

  Ποια υπηρεσία των Δήμων πάει πως κατάργηση και το προσωπικό τους στα σπίτια τους, γιατί απλά προσπαθούσαν να κάνουν απλά την δουλειά τους (σε αντίθεση με άλλους), την ώρα που δεν έχει γίνει καμιά αξιολόγηση και κοστολόγηση των ΟΛΩΝ των υπηρεσιών των Δήμων και την ώρα που σε άλλες υπηρεσίες και οργανισμούς υπάρχουν υπάλληλοι που δεν έχουν βγάλει το Γυμνάσιο ή το Λύκειο;

  Ναι καλά καταλάβατε, είναι η Δημοτική Αστυνομία!!!

  Και έχει πολλά ακόμα που θα μπορούσα να αναφέρω αλλά έχω κουραστεί να δικαιολογούμαι συνεχώς γιατί απλά κάνω προσπαθούσα να κάνω απλά την δουλειά μου....

  Ένας «άχρηστος» Δημοτικός Αστυνόμος, 32 ετών (στην μέγιστη παραγωγική ηλικία), πατέρας 2 παιδιών, που μέχρι και τις μέρες μας σπουδάζει και είναι κάτοχος 2 ανωτάτων πτυχίων, ξένων γλωσσών, που έχει δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα και ξέρει όλες τις δυσκολίες που τραβάει το τόπος, που ποτέ δεν έκλεψε το κράτος και ήταν σωστός στις μέχρι τώρα υποχρεώσεις του…….

  Εεε, λοιπόν, αν είναι αυτό το Δημόσιο που θέλετε (αναφέρομαι και στους κυβερνώντες αλλά και στους πολίτες) ΝΑ ΤΟ ΧΑΙΡΕΣΤΕ!

  • ΠΕΙΣΙΣΤΡΑΤΟΣ avatar
   ΠΕΙΣΙΣΤΡΑΤΟΣ @ Bagne 08/07/2013 00:10:22

   Θα πας εκει στη αστυνομια τωρα.Και θα στρωσεις χαρακτηρα

 25. Αρχιμηδης avatar
  Αρχιμηδης 07/07/2013 13:21:31

  Είναι η απάντηση της ΝΔ στην απόλυση των συμβασιούχων μόλις ανέλαβε ο ΓΑΠ.
  Ετσι είναι αυτά. Μιά σου και μιά μου...

 26. bb avatar
  bb 07/07/2013 14:54:33

  καλησπερα σε ολους.θα ηθελα να σας εκθεσω τα γεγονοτα απο την σκοπια του δημοτικου αστυνομικου.Α)Θα συμφωνησω με το γεγονος οτι καποιοι ειναι βυσματα και οτι καποιοι ειναι ανεπροκοποι.Αλλα μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας,τετοιοι αστυνομικοι απο σχολες δεν υπαρχουν?Δεν ειναι ολο το προσωπικο ετσι ουτε στην μια υπηρεσια,ουτε στην αλλη.Παντου υπαρχουν οι καλοι και οι κακοι υπαλληλοι.Β)Δυστυχως αυτο που βγαινει προς την κοινωνια ειναι οτι οι δημοτικοι αστυνομικοι (και οχι αστυνομοι,καθως ο αστυνομος ειναι βαθμος) ειναι οτι αντιδρα γιατι θα μεταταγει στην ΕΛ.ΑΣ .Ουδεποτε τεθηκε τετοιο ζητημα.Αυτο για το οποιο αντιδρουν ειναι οτι δεν εχουν ενημερωθει τελικα για το τι θα γινει.Θα εχουν δουλεια,θα μπουν σε διαθεσιμοτητα,θα μετακινηθουν σε αλλη υπηρεσια?Η περιπτωση της δημοτικης αστυνομιας ειναι χειροτερη απο τον τροπο που εκλεισε η ΕΡΤ.Το εμαθαν το πρωι που πηγαν να αναλαβουν υπηρεσια.Γ)Δεν θα ξεχωρισω τα παιδια σε υπαλληλικες κατηγοριες ΔΕ,ΤΕ,ΠΕ ,θα πω μοναχα οτι εστω ενα ελαχιστο προσον το εχουν ολοι.Ψαξτε καποιον προηγουμενο διαγωνισμο.Δ)Απο εκπαιδευση εχουν περασει,και οι καθηγητες τους ηταν και αστυνομικο και πολιτικο προσωπικο.Εδωσαν εξετασεις στο τελος της εκπαιδευσης και παρουσιασαν εργασιες που βασιζονταν τοσο στον 3731/2008 αλλα και στην Ποινικη Δικονομια,τον Ποινικο Κωδικα κτλ.Ε)Επειδη σε αλλα blog γινεται πολυς λογος επ' αυτου ΑΝ ενταχθει η Δ.Α στην ΕΛ.ΑΣ δεν ειπε κανεις να ΜΠΟΥΝ ουτε σε γραφεια,ουτε με βαθμους.Εννοειται οτι οι φακελοι με τα προσοντα πρεπει να αξιολογηθουν καθως και να εξεταστει εκ νεου το προσωπικο που θα απορροφηθει απο ψυχολογους της ΕΛ.ΑΣ.Δεν μπορω να καταλαβω γιατι οι αστυφυλακες λυσσομανουν ειτε με τους Δημοτικους,ειτε με τους συναδελφους τους Ειδικους Φρουρους και Συνοριοφυλακες.Αυτα δηλωνουν κομπλεξισμο.Αλλα δεν σκεφτονται οτι ο Ε.Φ και ο Σ.Φ τους βγαζουν την βρωμικη δουλεια και τρωνε ολη την βρωμα προκειμενου εκεινοι να καθονται πισω απο ενα γραφειο.Και κατι αλλο ας ενημερωθουν επιτελους οι αστυφυλακες και οι λοιποι συγγενεις βαθμοφοροι αυτων,οτι ο Δ.Α ειναι ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ!!!! Αυτο σημαινει οτι : Μπορει να διενεργει προανακριση για το ποινικο μερος των αρμοδιοτητων του, υποχρεουται να συλλαμβανει για το ποινικο μερος των αρμοδιοτητων του.Δυστυχως ομως λογω ελλειψης προσθετων Π.Δ,ελλειψης υλικοτεχνικου εξοπλισμου καθως και τεχνικων υποδομων δεν ηταν εφικτο να τα κανει με αποτελεσμα να "αγγαρευει" την ΕΛ.ΑΣ .ΣΤ)Ξεχνανε μαλλον στην ΕΛ.ΑΣ ΟΤΙ πολλες απο τις αρμοδιοτητες της Δ.Α προερχονται απο δικες τους αρμοδιοτητες τις οποιες ξεφορτωθηκαν λογω φορτου εργασιας...Τωρα που θα τις παρουν πισω θα προλαβαινουν?Να δω αστυφυλακα να κοβει προστιμο για τον Νομο περι ζωων συντροφιας και ας πεθανω!!ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΔΕΧΤΕΙ!!!Αυτα...και αλλα πολλα,αλλα να μην σας κουρασω περισσοτερο.Καλο απογευμα.

 27. avenger avatar
  avenger 07/07/2013 15:24:06

  ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Κ Η ΣΕΙΡΑ ΣΑΣ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΠΟΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ

  • A.M avatar
   A.M @ avenger 07/07/2013 19:26:29

   Το κακό είναι οτι όσο τα σπίτια των μονίμων είναι στο απυρόβλητο, παρακολουθούν απαθώς τα σπίτια των μη μονίμων να καίγονται. Όταν έρθει η ώρα τους, διαμαρτύρονται. Ποιός είναι λοιπόν εν αδίκω;

 28. bdrg avatar
  bdrg 07/07/2013 18:57:39

  Για διαβάστε λίγο την προκήρυξη για τη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας το 2009 και δείτε τα προσόντα που έχουν οι ανίκανοι, οι άχρηστοι εν ενεργεία Δημοτικοί Αστυνομικοί!!! Απλά μάλλον επειδή είναι υψηλών προσόντων οι περισσότεροι από αυτούς γι' αυτό δεν κάνουν για τη δουλειά και τους διώχνουν!

  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η 29352/18616/13.8.2009

  ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄
  ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ

  I. ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ
  Οι υποψήφιοι πρέπει:
  1. Να είναι Έλληνες πολίτες:
  Για όσους έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση θα πρέπει να έχει παρέλθει ένα (1 ) τουλάχιστον έτος από την απόκτησή της μέχρι την ημερομηνία λήξεως της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

  2. Να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

  3. Να έχουν συμπληρώσει το εικοστό πρώτο (21ο) έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί, προκειμένου για τους κλάδους ΠΕ Δημοτικής Αστυνομίας και ΤΕ Δημοτικής Αστυνομίας, το 30ο έτος της ηλικίας τους και για τον κλάδο ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας, το 26ο έτος της ηλικίας τους.

  Για τον υπολογισμό της ηλικίας των ανωτέρω ορίων, ως ημερομηνία γέννησης θεωρείται η 1η Ιανουαρίου του έτους γέννησης για το κατώτατο όριο και η 31η Δεκεμβρίου για το ανώτατο όριο ηλικίας.

  4. Κατά το χρόνο λήξεως της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων και κατά το χρόνο διορισμού:
  Να μην έχουν καταδικασθεί τελεσίδικα για τέλεση ή απόπειρα κακουργήματος ή των εγκλημάτων ανυποταξίας, λιποταξίας, προσβολών του πολιτεύματος, προδοσίας της χώρας, προσβολών κατά της πολιτειακής εξουσίας, κατά της ελεύθερης άσκησης των πολιτικών δικαιωμάτων, παραχάραξης, κιβδηλείας, πλαστογραφίας, ψευδορκίας, ψευδούς καταμήνυσης, ψευδούς ανώμοτης κατάθεσης, απιστίας περί την υπηρεσίαν, παράβασης καθήκοντος, ανθρωποκτονίας εκτός της προερχόμενης από αμέλεια, κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, περί αλλοδαπών, συκοφαντικής δυσφήμισης, κλοπής, υπεξαίρεσης, εκβίασης, απάτης, απιστίας, απιστίας δικηγόρου, επαιτείας, αλητείας, δωροδοκίας, καταπίεσης, ναρκωτικών, ζωοκλοπής, ζωοκτονίας, λαθρεμπορίας ή οποιουδήποτε άλλου εγκλήματος τελεσθέντος με δόλο, για το οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών.
  Ο όρος καταδίκη περιλαμβάνει και την καταδίκη σε ποινικό σωφρονισμό για τα παραπάνω εγκλήματα.
  Σημείωση: Η απονομή χάριτος δεν αίρει το κώλυμα από ποινική καταδίκη του υποψήφιου για διορισμό, εφόσον μέχρι την τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων δεν έχει εκδοθεί το κατά το άρθρο 47 παρ. 1 του Συντάγματος, διάταγμα που να αίρει το σχετικό κώλυμα για το συγκεκριμένο υποψήφιο.
  5. Να μην έχουν στερηθεί οποτεδήποτε των πολιτικών δικαιωμάτων τους έστω και αν έχει λήξει ο χρόνος που ορίστηκε για τη στέρησή τους.
  6. Να μην έχουν τεθεί σε δικαστική συμπαράσταση (άρθρο 1666 Α.Κ).
  7. Να μην έχουν απολυθεί από δημόσια υπηρεσία ή Ο.Τ.Α. ή Ν.Π.Δ.Δ. λόγω επιβολής της πειθαρχικής ποινής της οριστικής παύσης ή λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας για σπουδαίο λόγο οφειλόμενο σε υπαιτιότητα του εργαζόμενου, αν δεν παρέλθει πενταετία από την απόλυση.
  8. Να διαθέτουν γνώση τουλάχιστον μίας εκ των γλωσσών Αγγλικής ή Γαλλικής ή Ιταλικής, ή Γερμανικής, ή Ισπανικής σε επίπεδο τουλάχιστον «Πολύ Καλά» προκειμένου για τους αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ και «Καλά» προκειμένου για τους αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  9. Να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1.70 μ. οι άνδρες και 1.67 μ. οι γυναίκες, χωρίς υποδήματα.
  10. Να έχουν γνώση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών.
  11. Να είναι κάτοχοι ερασιτεχνικής άδειας οδήγησης αυτοκινήτου ή δίκυκλης μηχανής, τουλάχιστον 50 κ.ε.
  12. Να έχουν ψυχική & σωματική υγεία, η οποία διαπιστώνεται κατά τα άρθρα 7 και 8 του πδ 135/2006.

  Σημείωση: Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία πλήρωσης των θέσεων της παρούσας προκήρυξης όσοι έχουν προσληφθεί ως ειδικό ένστολο προσωπικό με τις διατάξεις του π.δ. 23/2002 και τις διατάξεις του π.δ. 135/2006, αν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας της υποβολής των αιτήσεων δεν έχει παρέλθει πενταετία από το διορισμό τους.

  ΙΙ. ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΛΑΔΟ.

  Α. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΠΕ)
  ΚΛΑΔΟΣ: ΠΕ Δημοτικής Αστυνομίας.
  Να είναι κάτοχοι πτυχίου, ή διπλώματος οποιασδήποτε σχολής ή τμήματος ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο σχολών της αλλοδαπής.

  Β. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΤΕ)
  ΚΛΑΔΟΣ: ΤΕ Δημοτικής Αστυνομίας.
  Να είναι κάτοχοι πτυχίου, ή διπλώματος οποιασδήποτε σχολής ή τμήματος ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο σχολών της αλλοδαπής

  Β. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΔΕ)
  ΚΛΑΔΟΣ: ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας.
  Να είναι κάτοχοι:
  - Δίπλωματος Επαγγελματικής Κατάρτισης Ι.Ε.Κ., οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Χρηματοπιστωτικών και Διοικητικών Υπηρεσιών (πρώην Οικονομίας και Διοίκησης) ή Δίπλωματος Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΕΚ οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Πληροφορικής, ή
  -Πτυχίου Α΄ ή Β΄ κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης, οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Πληροφορικής – Δικτύων Η/Υ, ειδικότητας Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων του Ηλεκτρολογικού Τομέα, ή
  -Απολυτήριου τίτλου Ενιαίου Λυκείου ή
  -Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, κλάδων Διοικητικών Υπηρεσιών – Γραμματέων, Οικονομίας, Βιβλιοθηκονομίας, Πληροφορικής ή
  -Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου των τμημάτων Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, Υπαλλήλων Επιχειρήσεων Μεταφορών, Υπαλλήλων Λογιστηρίου, Υπαλλήλων Διοίκησης, Εμπορικών Επιχειρήσεων, προγραμματιστών ηλεκτρονικών υπολογιστών ή
  -Απολυτήριου τίτλου Λυκείου Γενικής Κατεύθυνσης ή άλλο ισότιμου και αντίστοιχου τίτλου σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής, ή
  -ειδικότητας Υπαλλήλων Χειριστών Η/Υ, Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής, ή
  άλλο ισότιμου και αντίστοιχου τίτλου Σχολικής Μονάδας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

 29. Πέτρος avatar
  Πέτρος 07/07/2013 19:04:44

  Η σειρά πολλών από εμάς, ήρθε και πέρασε και κανείς σας δεν άκουσε ούτε τις φωνές, ούτε τις διαμαρτυρίες μας. Τέλος πάντων. Δεν ωφελεί κανέναν μας να πολλαπλασιάζονται οι άνεργοι. To δίκαιο, είναι το τέλος της μονιμότητας για όλους.

 30. Α.Μ avatar
  Α.Μ 07/07/2013 19:07:31

  Θέλω να πω, η ευαισθησία -δυστυχώς- είναι ενδοδημοσιοϋπαλληλική.......

 31. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 07/07/2013 19:41:40

  Πολλοί δημοτικοί αστυνομικοί έχουν προσόντα και είναι καλά παιδιά,το πρόβλημα είναι ότι το κράτος ,με πρώτη την τοπική αυτοδιοίκηση,πτώχευσε..........
  Η αστυνόμευση δυστυχώς είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των αστικών περιοχών,ο ρόλος της δημοτικής αστυνομίας είναι επικουρικός και περιορισμένος σε πολύ στενό πλαίσιο. Η άοπλη βοηθητική υπηρεσία βγάζει όλο το σώμα εκτός αποστολής.Το απαγορευτικό οικονομικό πλαίσιο υπαγορεύει τις αποφάσεις........
  Την αρμοδιότητα της δημοτικής αστυνομίας υπερκαλύπτει η κανονική ένοπλη αστυνομία χωρίς καμία αλλαγή αποστολής.
  Θλίβομαι για την προοπτική ανεργίας των οικογενειαρχών και εύχομαι να βρεθεί φόρμουλα επαναπρόσληψης,αν και όπως φαίνεται είναι δύσκολο.
  Θα ακολουθήσουν και άλλες δύσκολες αποφάσεις,που θα θίξουν περισσότερους εργαζόμενους του δημοσίου,η έννοια πρωτογενές πλεόνασμα είναι σαφής.....
  Δεν χαίρομαι για την πτώση του διπλανού μου,αύριο μπορεί να έρχεται η σειρά μου..........

 32. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 08/07/2013 00:27:15

  Νέος όρος, κοινωνικός αυτοματισμός, τι
  είναι πάλι αυτό; Δηλαδή στο μαύρο χάλι
  που είμαστε θα γίνονται κρατήσεις στο
  πενιχρό επίδομα ανέργου γιά συντήρηση
  των γνωστών και μη εξαιρετέων, τόσων
  κ τόσων αχρείαστων χρησίμων; πτυχία,
  μόρια, βύσματα, 8αρια, βουλευτόδημοι
  τακτοποιημένοι γιά δήθεν εύνομη κ ορθή
  λειτουργία σε δημοτικό επίπεδο, τρίχες
  κατσαρές, μουλωχτή αβάντα σε τοπικούς
  καφετεριάδες κ όσο για τις κλήσεις των
  παράνομα σταθμευμένων, μόνο μετά από
  κάρφωμα του περιπτερά γιατί του χαλάει
  την μόστρα των 20μ πρόσοψη. Νοοτροπία
  παλαιοχωροφυλακής και τουπέ ναυάρχου.
  Λυπάμαι για όλους που έχουν πρόβλημα
  εργασίας όμως δεν υπάρχουν αποθέματα
  για συντήρηση μεθοδευμένων ασχολιών.
  Οι διαμαρτυρόμενοι Δ.Α. επικαλλούνται
  ανεργία, οικονομικά, κοινωνικά αδιέξοδα,
  αδικία κ σημειώνουν ότι όλοι θα πάθουμε
  τα ίδια, μάλλον ζούν σ'αλλη χώρα, 1.5 εκ.
  άνεργοι ήδη, δεν το πήρανε χαμπάρι; που
  κ πότε συμπαραστάθηκαν;.
  Ισως σε Αθήνα κ Θεσσαλονίκη κάποιοι να προσέφεραν κάτι 1 Μ2 πέριξ κέντρου, η
  συντριπτική πλειοψηφία, στο σύνολο της
  χώρας, τίποτα απολύτως. Εκείνο που θα
  πρέπει όμως να γίνει κ πριν καθοριστεί
  οριστικά η τύχη τους, είναι το κρέμασμα
  των δημοτικών αρχόντων που, κατ'εμέ,
  είναι η χείριστη μορφή εξουσίας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.