#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/12/2012 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κιμπάρηδες της κρίσης: Μνημόνιο, iPhone 5, χαράτσι και γαρύφαλλαΚαι να που μάθαμε, διά στόματος υφυπουργού, αυτό που… γνωρίζαμε ήδη: «Το iPhone 5 έχει έρθει στην Ελλάδα στην υψηλότερη τιμή που διακινείται διεθνώς». Πουθενά στον κόσμο δεν πωλείται τόσο ακριβά όσο στην Ελλάδα της κρίσης και του Μνημονίου, υπ’ ευθύνη φυσικά της εταιρείας και όχι π.χ. του κράτους. Φυσικά, αυτό δεν ισχύει μόνο για το iPhone και τα προϊόντα της Apple: από τα έπιπλα του ΙΚΕΑ μέχρι χίλια μύρια άλλα αγαθά,  πολλά εισαγόμενα πωλούνται στους ιθαγενείς σε τιμές που αναδεικνύουν τις αντιπροσωπείες άλλων κρατών ως ιχθύας αφώνους από την υπερβολή της υπερτιμολόγησης.

O υφυπουργός Ανάπτυξης προσέθεσε από τηλοψίας τα αυτονόητα: «Γιατί νομίζετε; Πώς έρχεται σε μια αγορά που είναι σ΄ αυτή την ύφεση ένα προϊόν στην υψηλότερη τιμή διεθνώς; Διότι ο καταναλωτής έχει αυτή την προτεραιότητα. Όταν βλέπει μια εταιρεία ένα προϊόν της ότι έχει ζήτηση κι ότι ο καταναλωτής το θέλει σ' αυτή την τιμή δεν θα το χαρίσει γιατί δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα...».

Φυσικά, με το άκουσμα της είδησης τα έβαλαν όλοι με την υπερτιμολογήσασα εταιρεία, σε μια πρωτοφανή έκλειψη κάθε αυτεπίγνωσης.

Γιατί πωλούνται τα προϊόντα αυτά σε τιμές σαουδάραβα πετρελαιοκτήτη; Είναι ακριβώτερα τα έξοδα αποστολής; Είναι βραχώδης η γεωγραφία μας; Έχουμε πολλά νησιά; Ανεβάζουν την τιμή κάποιοι φόροι; Μην είν’ οι κάμποι;

Όχι. Πωλούνται πιο ακριβά, διότι οι ιθαγενείς σπεύδουν να αγοράσουν τις χάντρες και τα καθρεφτάκια, «όσο-όσο» καταπώς φαίνεται, αδιαμαρτύρητα. Ο ελληνικός λαός, το ελληνικό αγοραστικό κοινό είναι που διαμορφώνει τις συνθήκες που επιτρέπουν την χυδαία υπερτιμολόγηση σε αυτά τα «είδη πολυτελείας», και όχι κάποια «εταιρική ανηθικότητα». Η ακόρεστη, χυδαία δίψα του «λαού του Αντρέα» που δεν φαίνεται να έχει μάθει τίποτα από την κρίση δημιουργεί αυτά τα περιθώρια υπερκέρδους, περιθώρια απολύτως αδιανόητα στις άλλες χώρες, όπως αποδεικνύεται στην πράξη.

Προφανώς, μελέτες έχουν αποδείξει στις πολυεθνικές ότι ο Έλληνας της ύστερης Μεταπολίτευσης, το φρανκενσταϊνικό προϊόν της «Αλλαγής» (και της διηνεκούς κυανής αντιπολιτευτικής αφωνίας, έλλειψης κριτηρίων και ικανότητας), ιεραρχεί τόσο ψηλά στην κλίμακα προτεραιοτήτων του το σβήσιμο της καταναλωτικής του δίψας, τόσο ψηλότερα απ’ ότι όλοι οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί λαοί, που θα σπεύσει να αποδώσει το υστέρημά του, ή το δανεικό του, ή το της δόσης του, σε ό,τι θα «κολάσει» τον πλησίον του και θα δώσει στον ίδιον ένα ελάχιστο κάλπικο αίσθημα κοινωνικής υπεροχής. Έτσι, πωλούνται εδώ σε τιμές με τις οποίες κανείς δεν επρόκειτο να τα αγοράσει στον πολιτισμένο κόσμο. «Αφού θα τα αγοράσουν, όσο ακριβά κι αν τα πουλάμε: χαζοί είμαστε;» Αφού υπάρχει «ζήτηση» γι’ αυτήν την «προσφορά», δίκιο έχουν...

Το ότι υφίσταται αγοραστικό κοινό πρόθυμο να ανταποκριθεί ενθουσιωδώς σε αυτήν την υπερτιμολόγηση ακόμα και μέσα στην πιο βαθιά κρίση επιδέχεται δύο ερμηνείες:

(α) Ένα ευμεγέθες στρώμα της ελληνικής κοινωνίας (όχι μια «μικρή ελίτ»: κόσμος και λαός!) δεν έχει χτυπηθεί όσο διατείνεται από την κρίση, μάλλον χάρη στα δωρήματα της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής, και δύναται να διατηρεί έναν τρόπο ζωής σαφώς πολυτελέστερο και ακριβώτερο των λοιπών «ομολόγων» ευρωπαίων συμπολιτών τους (εν μέρει, γι’ αυτό δεν πέφτουν οι τιμές γενικώς: διότι... κάποιοι αγοράζουν!)

ή

(β) Ακόμα και οι λοιποί, οι υπό της κρίσεως βαρέως τρωθέντες, θεωρούν τόσο σημαντικό να αγοράσουν iPhone και το κακό συναπάντημα, ώστε κάνουν αιματηρές οικονομίες, δανείζονται, υποθηκεύουν, πουλάνε, πουλιούνται, με σκοπό να το αποκτήσουν. Όσο όσο! Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου...

Δεν λαμβάνει χώρα ένα από τα δύο προαναφερθέντα. Συμβαίνουν και τα δύο! Κάποιοι «τα έχουν», και κάποιοι άλλοι «τα βρίσκουν»... Και έτσι, μόνον έτσι, καθίσταται εφικτό να «έχει έρθει το τάδε ή το δείνα προϊόν στην Ελλάδα στην υψηλότερη τιμή που διακινείται διεθνώς».

Και όλα αυτά, σε μια χώρα όπου η παραγωγικότητα, η εγχώρια παραγωγή και οι εξαγωγές εμφανίζονται μόνο στις συσκευασίες «παρελθόν» και «ευχολόγιο»...

Ακόμα και μέσα στην κρίση, μέσα στην «ωρίμανση» του Μνημονίου, ο ακραίος, χυδαίος καταναλωτισμός είναι ο μόνος Θεός. Δεν υπάρχει καμία μετά-νοια, καμία αλλαγή νοοτροπιών και προτεραιοτήτων.

(Και σε λίγο θα γιορτάσουμε και «Χριστούγεννα»... Προσέξτε μην πάθετε τίποτα από τον πολύ Χριστιανισμό!)

«Όχι άλλα δάκρυα» όχι μόνον για την Ελλάδα του χθες, αλλά και για τους Έλληνες του χθες, τους Έλληνες της «Αλλαγής». Είτε θα θυμηθούν από το παρελθόν τους μια ταπεινότητα άλλων γενεών την οποία έχουν ξεχάσει, είτε θα εξαφανιστούν μαζί με την ιστορικοπολιτική περίοδο που τόσο αγάπησαν...

Αστυάναξ Καυσοκαλυβίτης

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος Δραγασιώτης avatar
  Νίκος Δραγασιώτης 09/12/2012 11:08:32

  Ὅπως ἔλεγε καὶ ὁ Γιῶργος Γεωργίου (ὁ ἀθλητικὸς σχολιαστὴς μὲ τὴν χαρακτηριστικὴ ὀδοντοστοιχία): ὁ κλασσικὸς ὁ μ@λ@κ@ς ὁ Ἕλληνας!

 2. η Dimi avatar
  η Dimi 09/12/2012 11:45:03

  Πάμπλο Νερούντα: “Aργοπεθαίνει”
  (Arts Poetica, Λογοτεχνικό Καφενείο)

  Αργοπεθαίνει όποιος γίνεται σκλάβος της συνήθειας, επαναλαμβάνοντας κάθε μέρα τις ίδιες διαδρομές, όποιος δεν αλλάζει περπατησιά, όποιος δεν διακινδυνεύει και δεν αλλάζει χρώμα στα ρούχα του, όποιος δεν μιλεί σε όποιον δεν γνωρίζει.

  Αργοπεθαίνει όποιος αποφεύγει ένα πάθος, όποιος προτιμά το μαύρο για το άσπρο και τα διαλυτικά σημεία στο " ι " αντί ενός συνόλου συγκινήσεων που κάνουν να λάμπουν τα μάτια, που μετατρέπουν ένα χασμουρητό σε ένα χαμόγελο, που κάνουν την καρδιά να κτυπά στο λάθος και στα συναισθήματα.

  Αργοπεθαίνει όποιος δεν αναποδογυρίζει το τραπέζι, όποιος δεν είναι ευτυχισμένος στη δουλειά του, όποιος δεν διακινδυνεύει τη βεβαιότητα για την αβεβαιότητα για να κυνηγήσει ένα όνειρο, όποιος δεν επιτρέπει στον εαυτό του τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του να αποφύγει τις εχέφρονες συμβουλές.

  Αργοπεθαίνει όποιος δεν ταξιδεύει, όποιος δεν διαβάζει, όποιος δεν ακούει μουσική, όποιος δεν βρίσκει σαγήνη στον εαυτό του.

  Αργοπεθαίνει όποιος καταστρέφει τον έρωτά του, όποιος δεν επιτρέπει να τον βοηθήσουν, όποιος περνάει τις μέρες του παραπονούμενος για τη τύχη του ή για την ασταμάτητη βροχή.

  Αργοπεθαίνει όποιος εγκαταλείπει μια ιδέα του πριν την αρχίσει, όποιος δεν ρωτά για πράγματα που δεν γνωρίζει.

  Αποφεύγουμε τον θάνατο σε μικρές δόσεις, όταν θυμόμαστε πάντοτε ότι για να είσαι ζωντανός χρειάζεται μια προσπάθεια πολύ μεγαλύτερη από το απλό γεγονός της αναπνοής. Μόνο η ένθερμη υπομονή θα οδηγήσει στην επίτευξη μιας λαμπρής ευτυχίας.

  (από τα Ποιήματα που αξίζει, μία φορά έστω, να έχουμε διαβάσει στη ζωή μας)

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ η Dimi 09/12/2012 22:36:22

   !!!!!!!!!!!

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Diamond Angel 10/12/2012 00:18:40

    Eυχαριστίες πολλές, πολύ αγαπητή φίλη!

 3. Γιάννης Μ. avatar
  Γιάννης Μ. 09/12/2012 12:28:15

  Κάποιοι τώρα ανακαλύπτουν ότι υπάρχουν πολλές Ελλάδες. Όχημα πολλαπλών ταχυτήτων γίναμε με τον ατομισμό στο έπακρο. Ίσως είμαστε άξιοι της μοίρας μας, ίσως και να μας αξίζει μια καλύτερη Ελλάδα αν έστω και τώρα κατανοήσουμε ότι οδηγούμαστε στην καταστροφή με τις μέχρι τώρα επιλογές μας.

 4. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 09/12/2012 12:47:48

  Τσιφτετέλληνες, η αργόσχολη τάξη.
  Ύστερα σοκαρίστηκαν μερικοί όταν έμαθαν ότι ο x αναρχογκλάμουρας είχε Cayenne...
  Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ο Φούχτελος παίρνει με τις χούφτες τα ανατικαταθλιπτικά.

 5. Zame avatar
  Zame 09/12/2012 13:52:27

  Δημοσιεύτηκε επισης πως & οι εταιρίες ΑΒ.Βασιλοπουλος, Carrefour Μαρινοπουλος, Lidl προσφέρουν τα προιοντα τους ακριβότερα από 100% εως 350% από ότι στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες,
  αν και είναι ταυτόσημα στην μάρκα, στο περιεχόμενο και στη συσκευασία.

  Τα δε τηλεπικοινωνιακά των ΟΤΕ, Vodafone, Wind, προϊόντα και οι υπηρεσίες internet προσφέρονται στην Ελλάδα κατά 125% έως 1200% ακριβότερα απ’ ότι λ.χ. στη Γερμανία.
  ΑΛΗΘΕΙΑ η ΨΕΜΑΤΑ ?

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ76 avatar
   ΔΗΜΗΤΡΗΣ76 @ Zame 11/12/2012 22:20:15

   Aλήθεια είναι αγαπητέ. Το φαγητό, τα ρούχα, το κινητό, είναι ΠΑΜΦΘΗΝΑ στη Γερμανία και στη Γαλλία. Ειδικότερα στη Γαλλία λόγω μεγάλης παραγωγής (τυριά, κρασιά, σαμπάνιες) έχουν μεγάλο εύρος τιμής και ποικιλία πρός όφελος του καταναλωτή πάντα. ΄Ολοι βγαίνουν κερδισμένοι με τη μεγάλη κατανάλωση. Με την εξαθλίωση μόνον η κατοχική κυβέρνηση της Ελλάδας "κερδίζει".

 6. monson avatar
  monson 09/12/2012 14:20:07

  ...ειναι πραγματι αποριας αξιον να φτανει ο ελληνας στο σημειο να ξεραινει το σκ..ο του για να αγορασει i phone...και απο την αλλη να κλαιγεται γιατι τον φορολογουν βαναυσα...!!

  Τελικα απο οτι φαινεται δεν εχουν επιγνωση της καταστασης συνεπως ειναι αξιοι της μοιρας τους.

  Ενας απλος ελεγχος στα ποιοτικα στοιχεια του ποσοστου αυτων που αγοραζουν τις συσκευες θα δειξει οτι το μεγαλυτερο ποσοστο αυτων που τις αγοραζουν δεν ειναι αυτοι που εχουν την οικονομικη ανεση αλλα αυτοι που ...φαινομενικα δεν την εχουν.(και μπαινουν στην ιδια συνομοταξια με αυτους που τρεχαν να παρουν δανεια για διακοπες, για οικοσυσκευες ...για χιλια δυο ....με μισθο 3,60)

  i rest my case.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ monson 09/12/2012 16:47:45

   Κυκλοφορεί πολύ Black money, my friend !
   Μαύρο σαν το πιό βαθύ σκοτάδι.

   • Χαζούλης avatar
    Χαζούλης @ Ο Θείος 09/12/2012 18:17:25

    Και Blackberry κυκλοφορεί

 7. Β.Κ.Σ. avatar
  Β.Κ.Σ. 09/12/2012 15:10:14

  Μέχρι να δω την υπογραφή νόμιζα πως διάβαζα αποδελτίωση σχολίων του Γιανναρά, :)
  Υπάρχουν όμως και οι αισιόδοξες εξελίξεις... Στην Ερμού για παράδειγμα άνοιξε κατάστημα που πουλάει και παραδοσιακά βρώσιμα προιόντα, γεγονός αδιανόητο για πριν δυο χρόνια! Η Καραγεώργη Σερβίας εξελλίσεται σε συνέχεια της Ευρυπίδου! Το γωνιακό έχει για παράδειγμα τις εξαιρετικές χαλβαδόπιτες. Σύρου. Αργά και πολυ καθυστερημένα βέβαια επιστρέφουμε στην επαναπαραγωγή εκλεκτών παραδοσιακών εδεσμάτων αφενός και στην επιλογή της κατανάλωσής τους αφετέρου. Η προσφορά φέρνει τη ζήτηση (και ίσως ένα ανεπίγνωστο ακόμα αίσθημα επιβίωσής μας ως συγκροτημένης κοινωνίας...)

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Β.Κ.Σ. 10/12/2012 00:02:52

   Βασιλικὴ ὁ Γιανναρᾶς δὲ γράφει ἔτσι. Ἅμα θές... σοῦ κάνω καὶ ἀπομίμηση Γιανναρᾶ, ἀλλὰ τὸ γλωσσικό του ὕφος εἶναι τελείως διαφορετικὸ ἀπὸ αὐτὸ τοῦ παραπάνω κειμένου.

   • Β.Κ.Σ. avatar
    Β.Κ.Σ. @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 10/12/2012 09:55:35

    Αστυάνακτα γι' αυτό εγραψα αποδελτίωση σχολίων του! :) στον προφορικό του λόγο θα μπορούσε, σίγουρα με γιαναρρικότερο ύφοσ να πει όσα έγραψεσ, και είμαι σίγουρη πως μπορείς γραπτώς να κάνεις απομίμησή του. Και είναι λίγοι αυτοί που το μπορούνε! :) [ο Ράμφος βέβαια είναι κατά τι πιό δύσκολος, ;) ]

 8. panas avatar
  panas 09/12/2012 15:23:17

  Εν μέσω κρίσης, αυτός που αγοράζει ένα υπερτιμημένο i phone, απλά μπορεί να το κάνει. Πλην λίγων ηλιθίων, αυτός που δεν μπορεί, δεν θα το αγοράσει.

 9. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 09/12/2012 16:53:40

  Μάλλον ξεχάσαμε το i phone - δώρο του αντιπρύτανη στην ηθοποιό...

  Αν ήτανε μαύρος ο Θεός που μας κυβερνούσε
  η φυλή μας θα `ταν αλλιώς θα πρωτοπορούσε
  Θα `χε μαύρους κρίνους, μαύρους χριστιανούς
  μαύρους καπουτσίνους, μαύρους Γερμανούς

  Αν ήτανε μαύρος ο Θεός που μας κυβερνούσε
  η φυλή μας θα `ταν αλλιώς και θα σας πηδούσε

  Αν ήτανε μαύρος, αν ήτανε μαύρος
  Μαύρο το πρωί, μαύρες ασπιρίνες και μαύρο χαρτί
  μαύρη κιμωλία και μαύρο το πιόνι
  μαύρο το καρπούζι και μαύρο πεπόνι
  μαύρος ο πουρές και μαύρος λαπάς
  μαύρα και τα πάμπερς, μαύρος Κοσκωτάς
  μαύρος μπακαλιάρος, μαύρος υπουργός
  μαύρο μαύρο, μαύρος Λουκιανός.
  (Παραδοσιακό - Apurimac - Λουκιανός Κ.)

  • Vee avatar
   Vee @ Ο Θείος 10/12/2012 06:56:46

   Πολύ μαυρίλα Θείε... Ας μη τα βλέπουμε όλα μαύρα.

 10. Εθνικιστης avatar
  Εθνικιστης 09/12/2012 18:25:56

  Ο αρθρογραφος προσπαθει να επιριψει τις ευθυνες των υπερτιμολογησεων σε μια υποθεση του για καποια μαζικη συμπεριφορα και αυτο πιανει σε αυτους που θα μαγευτουν απο τις λεξεις του.

  Εμενα δεν με μαγεψε γιατι δεν μου ειπε τι ειδους μεταβολη πωλησεων εχουν τα iPhone και τα αλλα χιλια δυο μυρια εισαγωμενα στην Ελλαδα. Ολες οι μελετες λενε οτι η ζητηση εχει γκρεμιστει, οι τιμες, ομως δεν πεφτουν για τον απλουστατο λογο οτι δεν εχουν κανενα λογο να πεσουν - αντιθετως ανεβαινουν. Να σας το εξηγησω. Ειτε πουλησω κατι 10$ και το αγορασουν 10 ατομα ή το πουλησω 1$ και το αγορασουν 100 ατομα τα ιδια θα βγαλω. Δεν ειναι τυχαιο που τους ελληνες επιχειρηματιες τους λενε πληθωριστες κουπονακηδες. Η Apple γνωριζει πολυ καλα πως λειτουργει η ελληνικη αγορα. Ο μονος τροπος για να βγαλει περισσοτερα κερδη στην Ελλαδα ειναι η αυξηση τιμων. Για καιρο επιανε σε ολους τους επιχειρηματιες εν ελλαδι γιατι παρειχαν δανεια, αυξησεις, κτλ. Συνεχιζουν το ιδιο τροπαριο αλλα τωρα με αυτο τον τροπο απλα αυξανουν τα κερδη τους με εμμεσο τροπο (μειωνοντας συνεχως την ζητηση αρα μειωνονται τα εμμεσα εξοδα) με το παραδειγμα που σας ειπα. Δεν εχει να κανει με κατι το μαγικο. Πιαστε πιο χειροπιαστα πραγματα. Πχ. τα καρτελ στα τροφιμα. Βλεπεις, ο "λαος του Ανδρεα" (που λεει και το αρθρο), οπως κι ολοι οι λαοι, πρεπει να φαει κατι για να ζησει. Αν τα καρτελ αυξησουν τις τιμες ολων των τροφιμων, ο λαος του Ανδρεα θα τα αγορασει θελει δεν θελει. Εκτος κι αν ο λαος του Κωστα βρει εναν τροπο να ζουμε χωρις να τρωμε...

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Εθνικιστης 10/12/2012 11:13:18

   Την υπερτίμηση, η κλασική οικονομική επιστημη το ερμηνεύει με τον όρο "υπερβάλλουσα ζήτηση" (excess demand).
   Οι καταναλωτές που δημιουργούν την υπερβάλλουσα ζήτηση είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν περισσότερο για την απόκτηση των αγαθών που έχουν (ή νομίζουν ότι έχουν) ανάγκη και έτσι θα πλειοδοτήσουν στην υψηλότερη τιμή.
   Μια μειοψηφία του πληθυσμού 20 - 30 % φθάνει, για να την δημιουργήσει.

   • Εθνικιστης avatar
    Εθνικιστης @ Ο Θείος 10/12/2012 11:56:26

    Ειλικρινα, πιστευετε οτι υπαρχει οικονομια (και δη η Ελληνικη) που διεπεται απο τους νομους της κλασσικης οικονομιας που δημιουργηθηκε ως θεωρια τον 19ο αιωνα;

   • Εθνικιστης avatar
    Εθνικιστης @ Ο Θείος 10/12/2012 13:37:03

    Η κλασσικη οικονομικη επιστημη που αναπτυχθηκε τον 19ο αιωνα κανει τις εξης παραδοχες:

    1) Ολες οι αγορες (εσωτερικου και εξωτερικου) που επηρεαζουν την οικονομια ειναι τελεια αποτελεσματικες

    2) Ολες οι παραπανω αγορες λειτουργουν στο τελειο ανταγωνισμο που σημαινει σχεδον απειροι παραγωγοι με πολυ μικρο μεγεθος (που δεν εχουν την δυνατοτητα να επηρεασουν την τιμη ουτε μεμονωμενα ουτε σε συμφωνια)

    3) Δεν υπαρχουν καρτελ στις παραπανω αγορες

    4) Δεν υπαρχει το παραμικρο εμποδιο εισοδου στις παραπανω αγορες

    Ποια απο αυτες τις παραπανω προϋποθεσεις καλυπτει η Ελλαδα (αλλα και οποιαδηποτε χωρα) για να μου εξηγησετε την υπερτιμολογηση με την θεωρια της υπερβαλλουσας ζητησης;

 11. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 09/12/2012 19:02:25

  Κι εδώ, στη Νότια Δανιμαρκία, κυνηγάμε τους μαύρους (και το μαύρο χόρτο), αλλά όχι το μαύρο χρήμα.
  Black is the color of glory and happiness !

 12. anonymous avatar
  anonymous 09/12/2012 22:08:26

  Ελάχιστοι αγοράζουν το iphone και τα διάφορα smart phones με μετρητά. Οι περισσότεροι τα παίρνουν ως επιδοτήσεις από τις εταιρίες καταβάλλοντας τη διαφορά στην τιμή. Οι περισσότεροι που έχουν συμβόλαια κινητής είναι άνθρωποι που εκπίπτουν τα έξοδα φορολογικά ή εταιρίες που τα αγοράζουν για τα στελέχη.

  Από κει και πέρα η αγορά είναι ελεύθερη, το ίντερνετ μπορεί να σου κάνει σύγκριση τιμών και ο καθένας αγοράζει από όπου μπορεί στις τιμές που θέλει.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ anonymous 10/12/2012 02:13:03

   Ανεξαρτήτως τιμής και εξυπνάδας τηλεφώνων, ταμπλέτας, υπολογιστών, ευρηματικής προστασίας κατά των ιών κλπ. Καθημερινά, αυξάνονται τα περιστατικά μόλυνσης από τον πολύ επικίνδυνο (μπορεί να καταστρέψει όλα τα αρχεία) «Ιό της Αστυνομίας» ο οποίος λέγεται ότι μολύνει τους υπολογιστές με εξωραϊσμένη παιδική πορνογραφία σε μορφή κινουμένων σχεδίων (cartoons).

   Με Photoshop, το Λογότυπο της Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, o «Ιός της Αστυνομίας» Κλειδώνει τον υπολογιστή, τρομοκρατεί και για το ξεκλείδωμα «για την αποφυγή ποινικής δίωξης» λέει, 100 ευρώ άμεση κατάθεση απαιτεί, μέσω αγοράς ειδικής κάρτας από το περίπτερο. Kαι το χειρότερο, στην άνω αριστερή γωνία της οθόνης του υπολογιστή, μιά κάμερα ενεργοποιείται για τη φωτογράφηση του ανυποψίαστου χρήστη-θύματος, η φωτογραφία του οποίου ποιος ξέρει σε ποιά άλλη εγκληματική πράξη μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ερήμην του ενδιαφερομένου, βεβαίως! Ο τρομοκρατημένος χρήστης-θύμα, ξεχνά να κλείσει τον μολυσμένο υπολογιστή (και χάνει αρχεία), τρέχει ν’ αγοράσει τη κάρτα και μέσω κάποιου κωδικού πληρώνει 100 ευρώ στον εγκληματία-αλήτη αυτόν (από την Ουκρανία λένε ότι είναι, αλλά δεν έχει ακόμα ούτε εντοπιστεί ούτε συλληφθεί). Και προς μεγάλη απογοήτευση του χρήστη-θύματος, που πλήρωσε τα 100 ευρώ, ο υπολογιστής του παραμένει Κλειδωμένος!!!

   Η ενήμερη ΓΑΔΑ, όπως και ο ΟΤΕ καθημερινά, δέχονται αυξανόμενο αριθμό χρηστών-θυμάτων που ζητούν να τους ξεκλειδώσουν τον υπολογιστή τους και ορκίζονται στον Θεό, ότι δεν είναι παιδεραστές. Η κατάσταση είναι ιλαροτραγική. ΓΑΔΑ και ΟΤΕ βεβαίως, τους συμβουλεύουν ν’ απευθυνθούν σε Τεχνικούς Η/Υ για το ξεκλείδωμα. Ένα κύριο που έκλαιγε, ο Αξιωματικός Υπηρεσίας τον καθησύχασε: «να είσθε βέβαιος ότι οι παιδεραστές που συλλαμβάνουμε, πληρώνουν πολλά περισσότερα από 100 Ευρώ..» Ο κύριος αυτός και πολλοί άλλοι, πλήρωσαν 100 ευρώ στον διαδικτυακό τρομοκράτη + την αμοιβή του τεχνικού για το ξεκλείδωμα του υπολογιστή τους + τυχόν απώλειες αρχείων.

   Για την αποφυγή όλων αυτών, ενημερώνουμε όσους περισσότερους χρήστες υπολογιστών γνωρίζουμε: σε περίπτωση μόλυνσης να σβήνουν αμέσως τον υπολογιστή τους και ΝΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ τα 100 Ευρώ. Για περισσότερα, στις Μηχανές Αναζήτησης δίνουμε τις λέξεις κλειδιά: Iός Αστυνομίας Αστυνομία Virus Police Virus

   Και μακρυά από εμάς αυτά.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ anonymous 10/12/2012 11:07:57

   "επιδοτήσεις από τις εταιρίες καταβάλλοντας τη διαφορά στην τιμή. Οι περισσότεροι που έχουν συμβόλαια κινητής είναι άνθρωποι που εκπίπτουν τα έξοδα φορολογικά ή εταιρίες που τα αγοράζουν για τα στελέχη".
   Smart black money of today.

 13. anonymous avatar
  anonymous 10/12/2012 08:07:16

  Καλά δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα. Τον έχω κολλήσει κι εγώ και τον ξεφορτώθηκα χωρίς πρόβλημα. Η πρώτη συμβουλή είναι να μη μπαίνουν με λογαριασμό χρήστη και όχι ως διαχειριστές συστήματος. Αν μπαίνουν ως χρήστες τότε ο ιός δεν αποκτά δικαιώματα τον βρίσκεις, στην περίπτωσή μου ήταν στα temp αρχεία και τον σκοτώνεις.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ anonymous 10/12/2012 11:41:56

   Kαλημέρα. Εγώ μετέφερα εμπειρίες θυμάτων και πελατών τεχνικού Η/Υ, χωρίς συν και πλην. Φοβισμένοι χρήστες υπολογιστή χωρίς τεχνικές γνώσεις, τρέχουν νύχτα, μέρα, ξημερώματα, οποιαδήποτε ώρα τους χτυπήσει "ο ιός της αστυνομίας", να βρουν περίπτερο για ν' αγοράσουν αυτή τη κάρτα των 100 ευρώ. Σκοπός του σχολίου μου είναι η ενημέρωση και η Μη-Πληρωμή των 100 ευρώ στον απατεώνα. Για δε τη κατάσταση που επικρατεί με τα θύματα του ιού σε Αστυνομία και ΟΤΕ, ο καθένας μπορεί να ρωτήσει και να μάθει.

 14. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 10/12/2012 12:05:57

  Πολλά από τα βασικά θεμελιώδη των κλασικών της οικονομίας επαληθεύονται. Ακόμη και στην Ελλάδα.
  Για πολλά δευτερογενή συμπεράσματα και πολλές δευτερεύουσες θεωρίες νεότερων οικονομικών σχολών, συμφωνώ μαζί σας, η πραγματικότητα τα αμφισβητεί.

 15. Χριστίνα avatar
  Χριστίνα 10/12/2012 13:28:43

  Δυστυχώς έχουμε γίνει όλοι κριτές και κριτικοί σε μια κοινωνία που έμαθε να ζει έτσι. Γιατί αγοράζεις iphone ,κινητό όταν δεν έχεις λεφτά να ζήσεις παρά μόνο μια εβδομάδα ή και καθόλου; Μα γιατί μέσω των χαζόκουτων και όχι μόνο , των δημοσιογράφων αλλά και εκείνων που δημιουργούν την μόδα και το κοινωνικό γίγνεσθαι μεγαλώνουν γενεές γενεών μαθαίνοντας πως αξίζει αυτός που έχει και όχι αυτός που είναι.
  Αξίζει και έχει κάποια δυνατότητα να επιβιώσει αυτός που πατάει επι πτωμάτων και όχι αυτός που λειτουργεί αξιακά. Γιατί μιλάμε για μαύρο χρήμα και δεν μιλάμε για μαύρη συνείδηση η οποία χρίστηκε λευκή για να μπορούν αυτοί τώρα που επιλέγουν τον θάνατο του έθνους να κατηγορούν τον κάθε ένα Έλληνα που έμαθε να ζει έτσι όπως του δίδαξαν για να είναι κάποιος και να μπορεί να λέει κάτι ;
  Ενας λαός πέραν μερικών εξαιρέσεων ,που ουσιαστικά επιβεβαιώνουν τον κανόνα, λειτουργεί μιμητικά ως προς τα πρότυπα που του ‘’τοποθετούν’’ στον εγκέφαλό του όλοι εκείνοι που τώρα τον καταδικάζουν .Δεν σημαίνει σαφώς ότι είναι άβουλος εκτός αν η παιδεία του , όχι μόνο εκπαίδευση αλλά και μόρφωση, έχει διαβρωθεί ώστε να τον κάνει άβουλο.
  Ποιος ήταν εκείνος που δίδαξε τον Έλληνα πως καλύτερη δουλειά βρίσκεις με το ακριβότερο κουστούμι, καλύτερη γυναίκα βγάζεις με το πιο ωραίο και in αμάξι, καλύτερη προσέγγιση έχεις και μπορείς να κάνεις όταν είσαι κάτι και όχι κάποιος. Στο σχολείο βγήκε η ποδιά ένεκα της δημοκρατίας αλλά χάθηκε ο ‘’μαθητής’’ και η ‘’μαθήτρια’’ . Έγινε ο μάγκας που έχει και η χαζογκόμενα που έχει γιατί δεν έχουν όλα τα παιδιά άρα δυο ταχυτήτων και η παιδεία έχασε την ουσία και πήγε στην συνουσία. Τραγουδιστής μπορείς να γίνεις όταν έχεις όλο το πακέτο. Αυτό το πακέτο έμαθαν πολλές γενιές και τώρα απλά κοιμούνται στα πακέτα …
  Και πολλά πολλά άλλα παραδείγματα
  Άρα η διάβρωση έρχεται από την παιδεία …. Το κομμάτι της πατρίδος μας που πλήγηκε περισσότερο γι αυτό και ισοπεδώθηκε σε βάθος χρόνου όλη η κοινωνία.
  Έτσι βγήκε το μαύρο στην επιφάνεια γιατί απλά είναι πιο εύκολο για τους κενούς από συνείδηση ,φιλότιμο, ουσία και μυαλό ανθρώπους. Ένας λύκος μπορεί να φάει ένα κοπάδι πρόβατα αλλά ένα κοπάδι πρόβατα δεν μπορούν να φάνε ένα λύκο.
  ΥΓ. Το ως άνω δεν αλλάζει τις ευθύνες του καθενός από εμάς …..

 16. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 10/12/2012 13:45:58

  Δυστυχώς, γράφεις αλήθειες, αγαπητή Χριστίνα. "Η διάβρωση έρχεται από την παιδεία", δηλαδή από την παιδεία με την ευρυτερη έννοια και οχι μόνον την τυπική που παρέχεται απο το εκπαιδευτικό συστημα.
  Και όλο είναι ένας είναι φαύλος κύκλος, αυτοτροφοδοτούμενος.
  Κάποιοι "καλοί" Έλληνες εργοδότες ήταν αυτοί που δίδαξαν τον Έλληνα πως καλύτερη δουλειά βρίσκεις με το ακριβότερο κουστούμι.
  Κάποιες "in" Eλληνίδες δίδαξαν τους άνδρες ότι γυναίκα βγάζεις με το πιο ωραίο και in αμάξι.
  Κάποιοι Έλληνες με πορτοφόλια και in αμάξια (συχνά και δυσανάλογα χρονάκια), δίδαξαν τις γυναίκες ότι αξίζουν οι άνδρες με πορτοφόλια και in αμάξια - έστω και με δυσανάλογα χρονάκια...
  Φαύλος κύκλος, πανεύκολα μπαίνεις, δύσκολα βγαίνεις...
  Πως τον σπάς, αυτό είναι το ζήτημα τώρα.

  • Χριστίνα avatar
   Χριστίνα @ Ο Θείος 10/12/2012 15:29:22

   Αγαπητέ Θείε έχω κάποιες σκέψεις για το πως σπάει το απόστημα αυτό αλλά πριν τον τρόπο πες μου πιστεύεις ότι οι Ελληνες έχουμε φτάσει στο σημείο να είμαστε διατεθειμένοι να αλλάξουμε;
   Γιατί κάθε αλλαγή έχει πόνο και δάκρυ και δεν εννοώ οικονομικά αυτό είναι η μία πλευρά του νομίσματος μιλάω ηθικά, και αξιακά ;

   Αν οι γυναίκες δεν δούλευαν (παρά το γεγονός ότι δουλεύω) και δεν είχαν τσιμπήσει όλοι το δόλωμα περί ανεξαρτησίας (γιατί αμερικανικό δόλωμα ήταν και όχι φεμινιστικό όπως παρουσιάστηκε καθότι κατέστησε τις γυναίκες δούλες πολλών ρόλων ) πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Κακά τα ψέμματα η μάνα στο σπίτι κάνει την διαφορά όσο και αν πολλές απο εμάς δεν το πιστεύουν καθότι κακώς αλλά έτσι έγινε μπερδέψαμε την βούρτσα με την οδοντόβουρτσα.
   Ειδικότερα δε στον εργασιακό τομέα πολλά θα ήταν διαφορετικά συμπεριλαμβανομένων των μισθών κλπ κλπ κλπ.
   Αν ο καθένας τηρούσε το ρόλο του οι οικογένειες δεν θα ήταν τύποις οικογένειες , με αποτέλεσμα οι κοινωνία να μην ήταν τύποις κοινωνία .
   Δεν μιλώ για πατριαρχική ή μητριαρχική για μένα οι ταμπέλες είναι μόνο για τα μαγαζιά και όχι για τους ανθρώπους μιλώ για αξίες .
   Αξίες απο τις οποίες γεννάται το όραμα...
   Αλλά αν πω κι άλλα κινδυνεύω να τ'ακούσω πολύ άσε καλύτερα μέχρι εδώ λοιπόν, πιστεύω ότι καταλαβαίνεις τι εννοώ .

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Χριστίνα 10/12/2012 15:57:51

    Ως άνδρας παραδέχομαι ότι ανέκαθεν έπεφτε στις (πιό πολλές) γυναίκες ο διπλός ρόλος: Και σπίτι με παιδιά, αλλά και δουλειά (κάποτε στο χωράφι, μετά στο εργοστάσιο ή στο γραφείο). Πλήν μιας μικρής μειοψηφίας.
    Φοβάμαι ότι πάντοτε έτσι θα είναι.
    Από αυτό οι άνδρες θα πρεπε να βγάζουμε το δύσκολο συμπέρασμα και να μην παριστάνουμε "το ισχυρό φύλο". Μετριοφροσύνη.
    Αλλά δεν το βγάζουν οι περισσότεροι άνδρες, δυστυχώς. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που κατακρίνουμε. Έργο ανδρών και γυναικών. Αλλά κυρίως των ανδρών.

    • Χριστίνα avatar
     Χριστίνα @ Ο Θείος 10/12/2012 21:50:05

     Αγαπητέ Θείε πόσο πιο εύκολα θα ήταν τα πράγματα αν άντρες και γυναίκες βλέπαμε το κοινό βίο συναγωνιστικά και όχι ανταγωνιστικά...

     ΥΓ Δεν υπάρχουν ισχυρά και ανίσχυρα φύλλα υπάρχουν εναλλασσόμενοι ρόλοι στο έργο που λέγεται ζωή.
     Βλέπεις Θείε ποιος είναι ισχυρός αυτός που έχει μυς ή αυτός που είναι έξυπνος και ελίσσεται;
     Και οι δυο αναλόγως την περίσταση..Απλά υπάρχουν άντρες που θηλυκοποιήθηκαν απο γυναίκες και γυναίκες που ανδροποιήθηκαν απο άνδρες και έτσι τα φύλλα μπερδεύτηκαν και φτάσαμε να πρέπει να εξηγούμαι το αυτονόητο.....
     Πατέρας , σύζυγος σύντροφος, Ελληνας
     Μητέρα σύζυγος σύντροφος, Ελληνίδα.
     Αυτό που κράτησε την Ελλάδα έγινε η Αχίλλειος πτέρνα της .

   • Β.Κ.Σ. avatar
    Β.Κ.Σ. @ Χριστίνα 10/12/2012 19:14:59

    Χριστίνα να αγιάσει το στόμα σου.
    Έχω ακριβώς τις ίδιες πεποιθήσεις για όλα όσα έθιξε και στα δύο σου σχόλια και ούσα εργαζόμενη κι η ίδια με καθημερινά δωδεκάωρα.

    • Χριστίνα avatar
     Χριστίνα @ Β.Κ.Σ. 10/12/2012 21:53:50

     Β.Κ.Σ
     Ο μόνος τρόπος να πάρουμε την Ελλάδα πίσω είναι να πάρουμε πίσω τα παιδιά μας.
     Οσο και αν αυτό φανεί ρομαντικό , ουτοπικό ή ακόμα και μη αποδεκτό απο κάποιους.
     Βλέπεις το μέλλον είναι αυτά, αν λοιπόν δεν μαζέψουμε ότι σκορπίσαμε με γνώμονα την μόρφωση και όχι μόνο την εκπαίδευση και εξειδίκευση, την παιδεία και όχι την επιστημονική κατάρτιση τότε η Ελλάδα με μαθηματική ακρίβεια θα σβήσει ......σαν έθνος και θα παραμείνει σαν ανάμνηση , αν όχι τώρα σε μερικά χρόνια απο τώρα....

     Αυτό δεν εξαρτάται μόνο απο εμάς γιατι ένα σπίτι δεν στέκεται σε μια κολόνα .Ομως όπως έχω πει πολλές φορές όταν κάποιος θέλει να καταστρέψει ένα λαό ΄΄αλλάζει τα υπέρ σε κατά΄΄ και τον μαθαίνει πως τα δεν πρέπει είναι ο σωστός τρόπος ζωής.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.