23/09/2011 17:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κεφαλοκυνηγοί για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Στη γωνία βάζει το ΠΑΣΟΚ τους εκλεκτούς του στις εφορίες αναθέτοντας την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ιδιώτες και ελεγκτικές εταιρείες. Σε μια ομολογία αποτυχίας της πάταξης της φοροδιαφυγής το οικονομικό επιτελείο επιταχύνει τις εξελίξεις για να εισπράξει απ' όπου μπορεί. Διότι, επικοινωνιακά έπαιξε καλά η λίστα με τους μεγαλο-οφειλέτες. Η ουσία είναι ότι κανείς δεν πάει να εισπράξει από όλους αυτούς εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Οι «πράσινοι» εφοριακοί μόλις τους έκοψαν δυο επιδόματα «άδειασαν» τον προστάτη της, το ΠΑΣΟΚ δηλαδή, και προχώρησαν σε λευκή απεργία.

Έτσι, η κυβέρνηση αποφάσισε τώρα που έχει ανάγκη, να τα βάλει με τα χαϊδεμένα παιδιά της και να τους πάρει την είσπραξη μεγάλων οφειλών. Μ' αυτό τον τρόπο θα γλιτώσει και το μπόνους που είχε υποσχεθεί ο Β. Βενιζέλος σε περίπτωση που κάποιες εφορίες έπιαναν και με το παραπάνω τους στόχους τους.

Η εγκύκλιος που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι αποκαλυπτική:

Οι δουλειές των εταιρειών και των δικηγόρων θα είναι «χρυσές» τα επόμενα χρόνια καθώς καλούνται να βρουν επιπλέον περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό των υπόχρεων ή συνυπόχρεων τους, όπως ακινήτων που δεν έχουν δηλωθεί στη φορολογική αρχή ή δεν έχουν μεταγραφεί, απαιτήσεων στα χέρια τρίτων, ειδικών περιουσιακών στοιχείων, περιουσιακών στοιχείων ή επιχειρήσεων.... περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν από τρίτους με χρηματικούς πόρους του υπόχρεου, εικονικών μεταβιβάσεων, εικονικών βαρών, τραπεζικών λογαριασμών στην Ελλάδα ή και το εξωτερικό και να υποδείξουν πρακτικές και να παράσχουν εξειδικευμένες κατά περίπτωση νομικές συμβουλές με σκοπό την αξιοποίηση των παρεχομένων πληροφοριών.

Η ελεγκτική εταιρεία υποχρεούται να γνωστοποιεί στην εφορία τα στοιχεία του προσωπικού της (ονομαστικά, με πλήρη στοιχεία και ΑΦΜ αυτών) και με αναφορά των ειδικοτήτων και της εμπειρίας τους βάση βιογραφικών σημειωμάτων.

Επιπλέον, οι ελεγκτικές εταιρείες και τα δικηγορικά γραφεία αναλαμβάνουν την υποχρέωση να χειρίζονται με απόλυτη εχεμύθεια κάθε πληροφορία σχετικά με τους οφειλέτες που ελέγχουν. Τα στοιχεία αυτά θεωρούνται εμπιστευτικά και δεν επιτρέπεται να γνωστοποιηθούν ή δημοσιοποιηθούν.

Η αμοιβή των ελεγκτών θα καθορίζεται ως εξής:

- Αν η υπόθεση περατώνεται με τη διαπίστωση αδυναμίας ευρέσεως επιπλέον υπόχρεων ή συνυπόχρεων και περιουσιακών στοιχείων καταβάλλεται πάγια αποζημίωση 200 ευρώ, συν Φ.Π.Α.

- Αν η υπόθεση περατώνεται χωρίς επίτευξη εισπρακτικού αποτελέσματος, όμως, προέκυψαν πληροφορίες χρήσιμες για μελλοντικούς ελέγχους καταβάλλεται πάγια αποζημίωση 500 ευρώ, συν Φ.Π.Α.

- Αν η υπόθεση περατώνεται με την επίτευξη εισπρακτικού αποτελέσματος ή την πλήρη διασφάλιση της οφειλής καταβάλλεται πάγια αποζημίωση 1.000 ευρώ, συν Φ.Π.Α.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. (A)θανάσης avatar
  (A)θανάσης 23/09/2011 17:12:08

  Καινούργια μέθοδο για μίζα σκέφτηκαν πάλι οι πανουκλοπασόκοι!!!

  Ακόμα και για μηδενικό αποτέλεσμα, 200 ευρώ το κομμάτι!

  • anonymous avatar
   anonymous @ (A)θανάσης 23/09/2011 19:07:30

   Αυτό σκέφτηκα κι εγώ. Θα φωνάξουν πέντε δικούς τους, θα κονομήσουν αυτοί και οι άλλοι θα κοιτάνε.

 2. Προφήτης avatar
  Προφήτης 23/09/2011 17:36:06

  Η παράδοση στον ιδιωτικό τομέα της λειτουργίας του φορολογικού συστήματος είναι το "ιερό δισκοπότηρο" του νεοφιλελευθερισμού.

  Τα κυρίαρχα κράτη έχουν κρατικό μηχανισμό - δηλαδή σπονδυλική στήλη.

  Τα αφυδατωμένα κράτη της νεοφεουδαρχικής εποχής, συκοφαντούμενα διαρκώς από ισχυρά ιδιωτικά συμφέροντα που επιδιώκουν να αρπάξουν τις λειτουργίες τους, είναι ασπόνδυλα.
  Έχουν
  την Price Waterhouse
  την Ernst Young
  την Kpmg
  και μερικούς εγχώριους που θα λειτουργήσουν ως υπεργολάβοι τους.

  Θα είχαμε και την Arthur Andersen, αλλά πάει λόγω ιδανικών χειρισμών στην υπόθεση Enron.

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ Προφήτης 23/09/2011 18:11:06

   Άψογος....
   Το γελοίο είναι που τις παραπάνω εταιρίες, όπως και την Hay και άλλες ήδη τις χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για "συμβούλους" = συγκυβερνηση.
   Τα υπουργεία μόνο βάζουν τις τελικές σφραγίδες στις αποφάσεις τους.

   Τελικά λεφτά υπάρχουν... τα δικά μας... για τους ελεγκτες κι άλλους ξένους ιεροεξεταστές μας

 3. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 23/09/2011 17:37:45

  Να το δούμε λίγο πιο πονηρά;
  Μήπως θα είναι ο προθάλαμος μια λύσης για νόμιμους μπράβους που θα φτάσουν να "συλλέγουν" και το τέλος της ακίνητης;
  Μήπως να αρχίσουμε να υποψιαζόμαστε για τον ξένο έλεγχο που θα μπαίνει κατυθείαν στα ελληνικά νοικοκυριά με διάφορες προφάσεις;

  • Θετταλός avatar
   Θετταλός @ ΝΙΚΟΛΑΣ 23/09/2011 17:56:23

   Κάποτε, τα παλιά χρόνια, οι βασιλιάδες, οι αυτοκράτορες, οι τύραννοι γενικότερα, όταν ανακάλυπταν ότι τα ταμεία τους είχαν αδειάσει έστελναν τους φοροεισπράκτορες μαζί με στρατιώτες για να γδύσουν τους δυστυχείς υπηκόους τους. Η είσπραξη των φόρων γινόταν με τη βία και πολλές φορές ολόκληροι πληθυσμοί ξεσπιτώνονταν, υποδουλώνονταν ή ακόμα και σφαγιάζονταν. Αυτά συνέβαιναν κατά τον Μεσαίωνα, την Αναγέννηση, στη χώρα μας ακόμα και μετά την Τουρκοκρατία.
   Δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται με σύγχρονο τρόπο, μέσα και σκοπούς.

   • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
    ΝΙΚΟΛΑΣ @ Θετταλός 23/09/2011 18:28:54

    Και φυσικά απαγορευόταν στους "υπηκόους" να έχουν γνώμη και όπλα για να αντισταθούν...

    • Θετταλός avatar
     Θετταλός @ ΝΙΚΟΛΑΣ 23/09/2011 19:00:55

     Μη το λες γιατί σε κάποιες περιπτώσεις υπήρχαν κάποιοι που δεν άντεχαν αυτή την αδικία και αποφάσιζαν να αντισταθούν. Οι λαϊκές παραδόσεις όλων των εθνών είναι γεμάτες από αφηγήσεις ηρωικών ανδρών που πήραν τα όπλα και αντιστάθηκαν στους φοροεισπράκτορες. Ένας τέτοιος ήταν και ο Ρομπέν των Δασών, στη μεσαιωνική Αγγλία, που όλοι τον ξέρουμε από βιβλία και ταινίες.
     Στην μακραίωνη υποδούλωση της πατρίδας μας πρώτα από τους Ρωμαίους και μετά από τους Οθωμανούς, εμφανίστηκαν πολλοί αντίστοιχοι Έλληνες Ρομπέν των Δασών. Αυτοί ήταν οι ηρωικοί Κλέφτες, άνδρες υπερήφανοι , οι οποίοι έπαιρναν τα βουνά για να ζήσουν ελεύθεροι και να πολεμήσουν τους εκπροσώπους της κοινωνικής αδικίας. Τους λέμε «Κλέφτες», διότι όπως και σήμερα όποιον αντιστέκεται το σύστημα είναι έτοιμο να τον αποκαλέσει «τρομοκράτη» ή «συμμορίτη», έτσι και εκείνους τους έλεγαν ληστές.
     Όσο θα επιβαρύνουν το λαό με φόρους τόσο θα αναγκάζουν ανθρώπους να ακολουθήσουν την οδό της αντίστασης και της «κλεφτουριάς». Συνέβαινε πάντα στην ανθρώπινη ιστορία, θα συμβεί και τώρα. Εάν γίνει Επανάσταση αποκλειστικά υπεύθυνη θα είναι η κυβέρνηση, όχι λαός… Τώρα, λένε, θα στέλνουν φυλακή εκείνους που δεν θα έχουν να δώσουν τους φόρους. Έφτιαξαν και Οικονομική Αστυνομία για να συνδράμει…Ανέθεσαν και σε ιδιώτες τη συλλογή των φόρων…Ιδού ο νέος μεσαίωνας, η νέα κατοχή…

    • ΕΥΑ avatar
     ΕΥΑ @ ΝΙΚΟΛΑΣ 23/09/2011 20:32:45

     Πολύ λογικά όσα γράφετε...να περιμένουμε και νόμο που να απαγορεύει τις συναθροίσεις...;

   • popolaros avatar
    popolaros @ Θετταλός 23/09/2011 18:49:10

    Μην ξεχνάς και το δικαίωμα του τύραννου για την 'πρώτη νύχτα'.

 4. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 23/09/2011 18:25:59

  1000 ευρώ θα τους δίνει το κράτος....
  Και ο οφειλέτης τους δίνει 2, 3, 5, 25, 105 χιλιάδες ευρά τι γίνεται;

  Και στη Τουρκοκρατία που τους έλεγαν αυτούς στους οποίους ο Σουλτάνος είχε πουλήσει τους φόρους μιας περιοχής;

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ Αρματιστής 23/09/2011 18:27:33

   1000 ευρώ θα τους δίνει το κράτος….
   Και αν ο οφειλέτης τους δίνει 2, 3, 5, 25, 105 χιλιάδες ευρά, τι γίνεται;

   Και στη Τουρκοκρατία, πως τους έλεγαν αυτούς στους οποίους ο Σουλτάνος είχε πουλήσει τους φόρους μιας περιοχής;

   • papadopoulos takis avatar
    papadopoulos takis @ Αρματιστής 23/09/2011 18:47:59

    πριν ειχες να κανεις με 20-30 εφοριακους τωρα εχεις να κανεις με χιλιαδες ανεργους δηκιγορους

 5. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 23/09/2011 18:28:33

  Τη ράτσα Ντόμπερμαν την ανέπτυξε Γερμανός διώκτης-φοροεισπράκτορας για να τον προστατεύουν από αυτούς που φορο-καταδίωκε.

  Ας κοπιάσουν να αρπάξουν τα σπίτια του κόσμου τα καλόπαιδα για τα οποία ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΠΙΤΙΩΝ και θα φάνε καλά.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ αλλενάκι 24/09/2011 09:06:32

   Ο χερ Φρίντιχ Λούις Ντόμπερμαν!

 6. parsifal avatar
  parsifal 23/09/2011 18:51:44

  Και στην Τουρκοκρατία τι τους εκαναν σ'αυτούς οι κλέφτες ?
  Οποιος θέλει ας αναλάβει τον ...κοινωνικό ρόλο του "κεφαλοκυνηγού" !
  Εδώ είμαστε και τους περιμένομε !

 7. popolaros avatar
  popolaros 23/09/2011 18:57:56

  Αγαπητοί νεοπασόκοι.
  Ο Έλληνας, εκπαιδευμένος επι τουρκοκρατίας και κάτοχος master νόμιμης φοροδιαφυγής από συστάσεως κράτους με τις οθωμανικές φορολογικές δομές...θα είναι πάντα ένα βήμα μπροστά.
  Ειδικά τώρα που δεν έχετε ούτε τους κρατικούς κεχαγιάδες μαζί σας.
  Εις την Βαλκανικήν...Που πας βρε Καραμήτρο.

 8. Θάνος avatar
  Θάνος 23/09/2011 19:04:40

  Ἡ ἐπανάσταση τό 21 ξεκίνησε μέ τόν φόνο δύο εἰσπρακτόρων

 9. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 23/09/2011 21:50:43

  Ο Γερμανός επίτροπος Εττινγκερ είχε πει πριν λίγο καιρό ότι στην Ελλάδα πρέπει να σταλούν δημόσιοι υπάλληλοι "κυανόκρανοι" ώστε να εισπράτουν τους φόρους χωρίς "Rucksicht", σε ελεύθερη μετάφραση, χωρίς να υπολογίζουν τίποτε....

  http://www.ftd.de/politik/europa/:griechenland-krise-oettinger-will-beamten-blauhelme-nach-hellas-schicken/60101914.html

 10. AZ avatar
  AZ 24/09/2011 08:53:12

  Δικό σου ειναι κατι οταν εισαι αποφασισμενος να πολεμησεις γι' αυτό. Ολα τα αλλά ειναι εκ του πονηρού....Αλλωστε πατηρ παντων πολεμος. Γιατι να το κρυψωμεν αλλωστε.

 11. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 24/09/2011 09:09:58

  Σε κάποια φάση θα έχουμε και ιδιωτικές φυλακές, αλλά και ιδιώτες δικαστές που όλοι θα συνεργάζονται άψογα μεταξύ τους εναντίον των πολιτών δουλοπάροικων.
  Στην Αμερική το 45% των φυλακών είναι ήδη ιδιωτικές (πόσοι Αμερικάνοι άραγε το γνωρίζουν αυτό;)
  Το αποτέλεσμα είναι να δωροδοκούνται οι τοπικοί σερίφηδες και δικαστές, και οι φυλακές να έχουν πληρότητα έως και 100% (για το κέρδος τους).
  Πάμε για έναν κυριολεκτικά μαύρο αιώνα...

 12. Φίλος avatar
  Φίλος 24/09/2011 21:15:28

  Θα χυθεί αίμα.
  Αρκεί να φανταστεί κανείς ιδιώτες φοροεισπράκτορες να πάνε για είσπραξη φόρων στην Κρήτη (ειδικά σε κανένα "μυστήριο" χωριό... )

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.