#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/03/2011 19:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κερδοσκοπούν στην αποτυχία του Μνημονίου και την χρεοκοπία της κυβέρνησηςΑίφνης,  βγαίνει η  Moody’s  και στέλνει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας στα  ….τάρταρα!

Παραμονές της αυριανής δημοπράτησης εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου και ενόψει  της κρίσιμης Συνόδου της 25ης Μαρτίου.

Γιατί αυτή η σπουδή;

Που θέλουν να ασκήσουν πιέσεις και τι προεξοφλούν;

Χρεοκοπία του μνημονίου

Το  μνημόνιο, όπως εφαρμόζεται μέχρι σήμερα, τελείωσε, χρεοκόπησε! Είναι κοινό μυστικό ότι οι  αριθμοί του  δεν βγαίνουν. Στο τέλος του 2011 το ελληνικό χρέος θα φτάσει στα 345 δις ευρώ. Το 2012 θα αναζητήσουμε   68 δις ευρώ, ενώ τα προβλεπόμενα δάνεια από την τρόικα θα ανέλθουν μόλις στα 24 δις.  Επομένως πρέπει να δανειστούμε από τις αγορές 44 δις! Το μνημόνιο δεν εξασφαλίζει την έξοδο της Ελλάδος στις αγορές!

Παρά  τις  μεγαλοστομίες, περί δήθεν αποκατάστασης της αξιοπιστίας μας στο εξωτερικό, κανένας δεν παίρνει στα σοβαρά την ελληνική κυβέρνηση.  Όπως επισημαίνει η WSJ  «ελληνική οικονομία έχει υποβαθμιστεί 9 βαθμίδες σε 440 ημέρες»!!! Η πικρή διαπίστωση είναι ότι η  ελληνική οικονομία παραμένει έρμαια στα νύχια των διεθνών κερδοσκόπων. Κάνουν ότι θέλουν, όποτε  θέλουν!

Που  αποσκοπούν;

Δύο είναι οι πιθανότερες ερμηνείες:

Πρώτον,  θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα στη Γερμανίδα Καγκελάριο  να μην επιμείνει στην πρότασή της να επωμιστούν και οι ιδιώτες μέρος ελληνικού χρέους στην αναπόφευκτη αναδιάρθρωση. Άρα, …θέλουν κάποια λύση στις 25 Μαρτίου.

Και όταν λέμε λύση, προφανώς  πιέζουν για  κάτι παραπάνω από μια απλή επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου, με ελαφρώς μειωμένο επιτόκιο.

Πιέζουν  για εξαγορά του χρέους από το ευρωπαϊκό ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας (ΕΤΧΣ).

Δεύτερον, να πιέσουν την Ελλάδα  να προχωρήσει, το ταχύτερο δυνατό, στο προαναγγελθέν πρόγραμμα μαζικής εκποίησης δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δις.

Οι αγορές απαιτούν εμπράγματες εγγυήσεις γιατί  όλες οι άλλες πολιτικές  απέτυχαν.

Ανήξεροι και ανίδεοι;

Η κυβέρνηση εκτός από την …σύσκεψη με συμμετοχή του κ. Καρχιμάκη, τι  κάνει;   Παρακολουθεί αμήχανη τις εξελίξεις;

Ωστόσο ανακύπτουν  ένα -δυο ερωτήματα:

O υπουργός Οικονομικών ήταν ενήμερος για τη σημερινή ανακοίνωση;

Το πρόσφατο κυβερνητικό αλαλούμ ασυνεννοησίας,  τι ρόλο έπαιξε στη εικόνα της κυβέρνησης στο εξωτερικό, όσον αφορά στην ικανότητά της να διαχειριστεί την κρίση;

Τέλος, οι πρόσφατες δηλώσεις των εκπροσώπων της τρόικας, («έχετε βαλτώσει», «δεν κάνετε τίποτα τις τελευταίες εβδομάδες») μήπως επιτάχυναν την δυσμενή αυτή εξέλιξη;

Τι κάνουμε από εδώ και στο εξής

Εδώ που έφτασαν τα πράγματα η χώρα μας έχει μόνο μια επιλογή: να μετατρέψει την αδυναμία της σε δύναμη.

Αδυναμία της είναι το μνημόνιο.

Δύναμή της είναι η καταγγελία του!

Κώστας Ροδινός

Υ.Γ. Το ευρώ σήμερα ξεπέρασε το 1.40 έναντι του δολαρίου. Ανατιμημένο

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αν. βορινος avatar
  αν. βορινος 07/03/2011 19:27:18

  Πτωχευση και επανοδος στη δραχμη? και οτι ηθελε προκυψει?

 2. ierofantis avatar
  ierofantis 07/03/2011 19:30:14

  Καλησπέρα κ. Ροδινέ.

  Ακούω εδώ και μισή ώρα τις ειδήσεις στον Άλφα.

  Έχω ακούσει για τη Μαλακάσα και τα χιόνια, έχω ακούσει για το που χρειάζονται αλυσίδες, για τις έρευνες της αστυνομίας για τους δολοφόνους των αστυνομικών, για τα χιονοδρομικά κέντρα και τα Κούλουμα στην Αράχωβα και το Περτούλι, για την απόλυση του Γκαλιάνο από τον Οίκο Ντιόρ κλπ

  Για την υποβάθμιση τίποτα ακόμα...

  Βρε μπας και δεν έγινε...;

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ierofantis 07/03/2011 19:36:34

   Ιεροφάντη,
   Τους έχω ικανούς να μας το παρουσιάσουν και ως ....επιτυχία!

 3. Αντάμ Παπαντάμ avatar
  Αντάμ Παπαντάμ 07/03/2011 19:31:53

  κ.Ροδινέ στην συγκεκριμένη περίπτωση για να καταγγείλει το μνημόνιο χρειάζετε πατριώτης ηγέτης .Και φυσικά λαός που να αντέξει για εύλογο χρονικό διάστημα την πείνα .

 4. popolaros avatar
  popolaros 07/03/2011 19:34:29

  Που να δεις Κώστα που θα πάει το ευρώ μόλις φύγει το βαρίδι.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ popolaros 07/03/2011 19:35:36

   Ο απόλυτος εφιάλτης της κας Μέρκελ!

 5. ierofantis avatar
  ierofantis 07/03/2011 19:37:48

  Ποιος θα κάνει το δυσκολότερο πράγμα στην σύγχρονη μεταπολιτευτική Ελλάδα;

  Ποιός θα πεί την αλήθεια στον ελληνικό λαό;
  Ποιος θα πάρει στους ώμους του την κατάσταση;
  Ποιος θα δώσει ελπίδα στους Έλληνες;
  Ποιος θα οργανώσει τις άμυνες του κράτους;
  Ποιος θα οδηγήσει το καράβι στην καταιγίδα;

  Ποιος επιτέλους θα στείλει στη Μινεσότα τον πειραματιστή Στοχαστή;

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ ierofantis 07/03/2011 19:38:42

   Σώπα, ο Αλφα τώρα μιλάει για την υποβάθμιση... ήταν λέει αναμενόμενη...!

   • Orestios avatar
    Orestios @ ierofantis 07/03/2011 21:08:36

    Αφού ήταν αναμενόμενη δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
    Τί λέει η προπαγάνδα ωρέ??????????????????

 6. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 07/03/2011 19:39:23

  Προφανώς οι "φίλοι και συγγενείς" που τους αγαπά η Moodys, ήδη έχουν επενδύσει με νέα πονταρίσματα στην πλήρη αποτυχία της Ελλάδας και γι'αυτό η Moodys βγάζει κράξιμο για να δρομολογηθούν οι κατάλληλες εξελίξεις... τί παιχνίδι κι αυτό, να πονταρεις όχι στον πιθανό νικητή, αλλά στο πως και πότε θα χάσει κάποιος..
  Δύο παρατηρήσεις...
  α) Δε θα ένιωθα έκπληξη αν μάθαινα ότι ανάμεσα σε τέτοιους φίλους και συγγενείς "επενδυτές" συγκαταλέγονται και Έλληνες πολιτικοί (κυβερνητικοί first of all).
  β) Η υποβάθμιση αυτή είναι ένα ακόμη στάδιο προς την "ωρίμανση" της ιδέας για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και τη συγχώνευση τραπεζών σε βάρος αυτών όπου το δημόσιο έχει σημαντικό μέρος μετοχών. Πράγμα οξύμωρο, αφού ακριβώς σε περίοδο που τεχνηέντως προκαλείται απαξίωση της αξίας/μετοχής των δημοσίων σημικών, δεν πρέπει να πωλούνται, ιδιαίτερα άμα είναι ακόμη κερδοφόρες (π.χ. Τ.Τ, συγκεκριμένοι τομείς της ΔΕΗ) και αποδίδουν έσοδα στο κράτος και τα ταμεία μέσω μερισμάτων!
  Αλλά για όσους λιγουρεύονται τα ασημικά.. η υποβάθμιση είναι βούτυρο στο ψωμάκι τους. Και φυσικά δεν ήταν έκπληξη.
  Να δούμε τί άλλο μαγειρεύεται από τους οίκους ενοχής και τις λοιπές υπηρεσίες αποδόμησης της κυριαρχίας και συνοχής μας.

 7. Striker avatar
  Striker 07/03/2011 19:40:16

  Φαίνεται ότι άρχισαν να τρέμουν μήπως η Μέρκελ βάλει πλάτη σε μας για να πάθουν τη χασούρα του αιώνα. Ούτε τον ΓΑΠ εμπιστεύονται πια ότι θα τους υπερασπιστεί γιατί η δύναμή του εξασθενεί ταχύτατα και έρχονται εξελίξεις.

 8. panagiotis avatar
  panagiotis 07/03/2011 19:41:02

  Υπομονή φιλε μου. Έφτασε η ώρα του και το λέει . Χαχαχα η Αμερική φταίει.

 9. Μαύρος Ιάκωβος avatar
  Μαύρος Ιάκωβος 07/03/2011 19:46:33

  Αν είναι αναγκαία η χρεοκοπία για να φύγει το καρκίνωμα που μας έχει κατσικωθεί στο σβέρκο απο το 1981, ας γίνει.Η συμμορία που λυμαίνεται τη χώρα,με τους πληρωμένους δημοσιογράφους,τους τραπεζίτες και τους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες θα φύγει μόνο αν ματώσουμε.Ο ελληνισμός ξέρει να αναγεννάται απο τις στάχτες του,όπως το 1922,όπως το 1949.Το τίμημα θα είναι βαρύ,θέλει κουράγιο και δύναμη......ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ,Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ

 10. kp8 avatar
  kp8 07/03/2011 19:49:05

  Και το όργιο των κερδοσκοπικών παιχνιδιών σε βάρος μας συνεχίζεται : Διάβασα ότι λίγες ώρες μετά την υποβάθμιση, αναλύτρια του οίκου Moody's δήλωσε ότι πιστεύουν πως η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει !! "Βασική θέση του οίκου", είπε, "είναι ότι η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της"

 11. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 07/03/2011 19:52:37

  Επαναλαμβάνω το ερώτημα: η κυβέρνηση ήταν ενήμερη;
  Εχει ενδιαφέρον να τους ρωτήσει κάποιος για να δούμε τι θα μας απαντήσους.
  Ακόμα και αν το διαψεύσουν είναι εκτεθειμένοι γιατί σημαίνει οτι δεν τους υπολογίζουν...

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ Κώστας Ροδινός 07/03/2011 19:54:18

   Εννοείται...

   Άλλωστε η κυβέρνηση δεν διέρρεε τεχνηέντως, ότι ασκεί παρασκηνιακές πιέσεις για να μην γίνει υποβάθμιση πριν την Σύνοδο Κορυφής;

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ ierofantis 07/03/2011 19:57:47

    Μήπως είναι ....καλοδεχούμενη που έγινε τώρα, ρωτάω εγώ;
    Μήπως, μεταφέρουν την πίεση στη Γερμανία;

    • ierofantis avatar
     ierofantis @ Κώστας Ροδινός 07/03/2011 20:02:44

     Πάντως κύκλοι της Ε.Ε δήλωσαν ότι «έχουμε τις δικές μας αξιολογήσεις τις οποίες γνωρίζετε και τις οποίες δημοσιοποιούμε σε τακτά χρονικά διαστήματα», επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Επιτροπή, δεν σχολιάζει ανακοινώσεις οίκων αξιολόγησης.
     «Αυτή η θέση δεν αλλάζει είτε πρόκειται για την Ελλάδα είτε για τη Moody's», τόνισε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της Επιτροπής...

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ Κώστας Ροδινός 07/03/2011 20:01:12

   Φαντάζομαι ότι όχι μόνο ήταν ενήμερη, αλλά και στελέχη της έχουν κανονίσει σε ποιους λογαριασμούς τους σε Cayman/Ελβετία θα κατευθυνθούν τα κέρδη τους από τα πονταρίσματα σε βάρος της χώρας. Το μερτικό από τη σχεδιαζόμενη "αξιοποίηση" του Ταχ.Ταμιευτηρίου, της ΔΕΗ κ.α. κερδοφόρων εισηγμένων με κρατική συμμετοχή στη διοίκηση φαντάζομαι θα πάει στους ίδιους λογαριασμούς, ή όχι; Πώς γίνονται τέτοιες δουλειές; Τέλος πάντων, όλα αυτά είναι σίγουρη επένδυση για κάποιους εθνοπροστάτες, εσωτερική πληροφόρηση γάρ..

 12. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 07/03/2011 19:53:14

  Καλησπέρα Κώστα.

  Φαίνεται ότι όσο περνάνει ο καιρός, αυξάνεται ο κίνδυνος de jure χρεοκοπίας. Το Μνημόνιο μετέθεσε το πρόβλημα του χρέους στο μέλλον, ενώ τα 110 δις θα χρησιμοποιηθούν απλώς για την αποπληρωμή των ομολόγων που λήγουν μέχρι το 2013. Η ύφεση υπό τις υπάρχουσες παγκόσμιες συνθήκες μοιάζει με "όνειρο απατηλό". Η κυβέρνηση των "ανδρεικέλων επαιτών" οφείλει μια προσφορά στον τόπο. Να υποβάλλει την παραίτησή της.
  Η επόμενη κυβέρνηση, με ότι όπλα της έχουν απομείνει, οφείλει να διαπραγματευτεί την αποληρωμή του χρέους με άλλους όρους και φυσικά να καταστήσει τη δανειακή ανενεργή (υπάρχουν νομικά ερείσματα για αυτό). Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα.

  Ισχύει ότι η ΕΚΤ προσπαθεί να ξεφορτωθεί τα ελληνικά ομόλογα που έχει αγοράσει μέχρι τις 25 Μαρτίου?

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 07/03/2011 19:59:23

   Γιάννη,
   το τελευταίο δεν το γνωρίζω.

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 07/03/2011 20:14:58

    Την πληροφορία την είδα στο Spiegel εδώ:h--p://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,749140,00.html. Προτείνεται να χρησιμοποιηθεί ο μηχανισμός EFSF για αυτό το σκοπό.

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ Γιάννης Φαίλτωρ 07/03/2011 19:59:31

   Καλησπέρα Ιωάννη Φαίλτωρα

   Το σίγουρο που ισχύει είναι ότι θα εκπέσουν εγγυήσεις των ελληνικών Τραπεζών στην ΕΚΤ αξίας 20 δις ευρώ, λόγω της υποβάθμισης.

   Η αυριανή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου και η διακύμανση των τραπεζικών μετοχών θα έχει ενδιαφέρον

   • kakofonix avatar
    kakofonix @ ierofantis 07/03/2011 20:07:38

    Έχουν έτοιμες άλλες, αξίας 30δις. Ήταν σαφώς ενήμεροι και η ανακοίνωση του ''παιδιού'' ήταν στο πνεύμα των ημερών.

    • ierofantis avatar
     ierofantis @ kakofonix 07/03/2011 20:10:02

     Μήπως αυτές οι έξτρα 30 δις, είναι μνημονιακές...;

     • kakofonix avatar
      kakofonix @ ierofantis 07/03/2011 20:17:46

      Σαφώς

     • ierofantis avatar
      ierofantis @ kakofonix 07/03/2011 20:20:17

      Και μήπως θα χορηγηθούν από το μνημονιακό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Στήριξης που προβλέπει το Μνημόνιο, ίσως έναντι έκδοσης προνομιούχων μετοχών που θα πάνε στο εμπραγμάτως δανεισμένο κράτος μας και κατά συνέπεια στους δανειστές μας;

     • ierofantis avatar
      ierofantis @ ierofantis 07/03/2011 20:33:12

      Μπορεί.

      Πάντως η μαιευτική μέθοδος που ακολουθώ σκοπεύει να δώσει τροφή στη σκέψη για το πως μπορεί, μέσω του μηχανισμού των μνημονιακών εγγυήσεων, να επιτευχθεί ο πανθομολογούμενος πλην όμως δύσκολος μέχρι σήμερα, στόχος, της συγκέντρωσης δηλαδή του Τραπεζικού συστήματος.

      Γιατί βλέπεις, όταν οι μνημονιακές εγγυήσεις δοθούν για την επιβίωση των ελληνικών τραπεζών έναντι μετοχικού προνομιούχου κεφαλαίου ή άλλων μέσων ελέγχου της διοίκησης των εγγυοληπτριών τραπεζών, είναι πασιφανές ότι το κράτος και μέσω αυτού, οι δανειστές του, θα επιδιώξουν χωρίς πολλά - πολλά, την συγχώνευση για την δημιουργία μεγαλύτερων και πιο κεφαλαιακά ενισχυμένων τραπεζών (επίσημη δικαιολογία), πλην όμως, θα επιδιωχθεί ταυτόχρονα και δραματική μείωση τόσο των αμοιβών στις τράπεζες όσο και του προσωπικού τους... λόγω οικονομιών κλίμακος...

 13. kakofonix avatar
  kakofonix 07/03/2011 19:58:03

  Η υποβάθμιση προαναγγέλλει (και προειδοποιεί) για την επερχόμενη αναδιάρθρωση. Η οποία αποτελεί και την επίσημη ομολογία αποτυχίας του μνημονιακού μπλοκ.

  Η παραίτηση (αναγγελία εκλογών) είναι η μοναδική διέξοδος που βλέπω...

  • sawas avatar
   sawas @ kakofonix 07/03/2011 20:44:37

   Η παραίτηση/εξαγγελία εκλογών δεν αλλάζει αυτήν την κατάσταση διότι δεν έχει σχέση με την Ελλάδα (όπως σωστά αναφέρει ο Κώστας)
   Απλά θα επωμιστεί ο επόμενος την καυτή πατάτα......

   Σε μια σύγκρουση ελεφάντων (Χρηματαγορές vs. ΕΕ-Γερμανία) τα μυρμήγκια είναι συνετό να αποφεύγουν τον τόπο αυτό.

   Δυστυχώς συρθήκαμε (διαχρονικά) σε αυτό ακριβώς το μέρος όπου θα γινόταν αργά η γρήγορα αυτή διαμάχη.

   Διέξοδος? μόνο μέσα από την ΕΕ.......μόνοι μας είμαστε πιο εύκολος κερδοσκοπικός στόχος!!!!

 14. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 07/03/2011 20:01:33

  κ Ροδινέ αυτή είναι η ανακοίνωση της ΝΔ για την τελευταία υποβάθμιση.
  h**p://www.antinews.gr/2011/03/07/89582/
  Μετά από αυτό πόσο πιθανό θεωρείται το ενδεχόμενο η ΝΔ να καταγγείλει το Μνημόνιο;
  Μα καλά δεν μπορούν να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό.
  Ποιός ο σκοπός μιας τέτοιας ανακοίνωσης;

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 07/03/2011 23:11:50

   Εγώ ένα σκοπό βρίσκω: τη στήριξη της κυβέρνησης

 15. αποκατάσταση avatar
  αποκατάσταση 07/03/2011 20:05:20

  "κανένας δεν παίρνει στα σοβαρά την ελληνική κυβέρνηση."

  Στην πραγματικότητα κανείς δε θέλει να πάρει στα σοβαρά την ελληνική κυβέρνηση. Αυτό το πράγμα να υπάρχουν άνθρωποι αυτή τη στιγμή εκεί στην wall street που να επενδύουν στη κατάρρευση μιας χώρας, απορώ πως το επιτρέπουν. Σκέτος κανιβαλισμός.
  Από τη μία οι δανειστές θέλουν μόλις να περπατάμε και να είμαστε τυπικοί στις υποχρεώσεις μας και από την άλλη υπάρχουν επενδυτές που μας θέλουν στα τάρταρα.
  Καλή τύχη ελληνικέ λαέ..

 16. ierofantis avatar
  ierofantis 07/03/2011 20:09:01

  Σε παλαιότερη ανάρτηση είχα πει για γενικευμένο οικονομικό και νομισματικό πόλεμο δολαρίου και ευρώ και κατά συνέπεια Ευρωπαιων και Ατλαντιστών...

  Οι πολεμικές επιχειρήσεις συνεχίζονται....

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ierofantis 07/03/2011 20:32:31

   αυτή τη στιγμή στο νομισμοματικό πόλεμο έχουν αντίθετα συμφέροντα!
   Θέλουν υποτιμημένο ευρώ και υποτιμημέο δολάριο!
   Αντε να το πετύχεις!

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ Κώστας Ροδινός 07/03/2011 20:34:07

    Ειδικά όταν υπάρχει το ήδη τεχνητά υποτιμημένο .... γουάν...!

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ ierofantis 07/03/2011 20:36:16

     Ακριβώς!

     • ierofantis avatar
      ierofantis @ Κώστας Ροδινός 07/03/2011 20:40:37

      Κώστα τα πράγματα όσο πολύπλοκα και αν φαίνονται με περίτεχνους οικονομικούς όρους και τεχνικές αναλύσεις, όλα εδράζονται σε μερικές βασικές αρχές.

      Μια από αυτές είναι ότι αν θες ανάπτυξη και κέρδος από αυτή, χρειάζεσαι το σωστό μίγμα ποιοτικών προϊόντων, σε ανταγωνιστικές τιμές έναντι των άλλων ομοειδών, και αποτιμώμενων σε νόμισμα τέτοιο, που να σου εξασφαλίζει μεγαλύτερη ευχέρεια διάθεσής τους παγκοσμίως.

      Τώρα πλακώνονται Ευρωπαίοι, Αμερικανοί και Κινέζοι ακριβώς, για το πιο μίγμα, ποιανού, θα επικρατήσει...

 17. kakofonix avatar
  kakofonix 07/03/2011 20:22:53

  Φρονώ ότι είναι ανεξάρτητες από το ΤΧΣ. Τα 30δις του ΤΧΣ προβλέπονται για τις ατυχήσασες τράπεζες (έμμεση κρατικοποίηση)

 18. pikras57 avatar
  pikras57 07/03/2011 20:23:32

  ΄Η δήλωση της ΝΔ βρίσκεται σε απόλυτα συναινετική, ανεκτική κατεύθυνση!
  Ήταν ανάγκη;

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ pikras57 07/03/2011 20:30:14

   Είπαμε, είναι υπεύθυνο κόμμα!
   Φαντάζεσαι τι θα έλεγε ο κ. Παπανδρέου αν ήταν αντιπολίτευση;

   • pikras57 avatar
    pikras57 @ Κώστας Ροδινός 07/03/2011 20:32:48

    ξεπλατηστήκαμεεεεεεεεεεεεεεε!
    Κι άλλο πλάτη;;;;;;;;;;;;

   • ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
    ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ @ Κώστας Ροδινός 07/03/2011 21:29:11

    Μας έχουν πέσει τα νεφρά να στηρίζουμε το πασοκ .
    Φτάνει.

 19. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 07/03/2011 20:28:37

  Για πολλους και διάφορους λόγους (πρακτικού, οικονομικούς, νομικούς), δεν μπορεί και δεν θα φύγει η Ελλάδα από το ευρώ και την ΕΕ. Αυτή που πρέπει να φύγει, είναι η αδιέξοδη πολιτική που ακολουθείται.

 20. antanistimi avatar
  antanistimi 07/03/2011 20:31:53

  Καλή λευθεριά...Ελληνες.

 21. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 07/03/2011 20:48:27

  Έγκυρες πληροφορίες λένε ότι εθεἀθη ο ΓΑΠ να σιγοψυθυρίζει τηνπαλιά ροκ μπαλάντα: Poor Man's Moody Blues

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 07/03/2011 20:56:55

   που το θυμήθηκες!
   Φοβερό κομμάτι!

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 07/03/2011 21:01:29

    Barclay James Harvest! (Όπως βλέπεις πάλι...τράπεζα βρίσκεται από πίσω!)

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 07/03/2011 21:02:51

     Αυτό δεν το είχα ...παρατηρήσει!!!

    • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
     Γιάννης Φαίλτωρ @ Γιάννης Φαίλτωρ 07/03/2011 21:05:31

     Κάτσε τώρα να δουμε τι λέει ο Μπάμης στον ΣΚΑΙ...

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Γιάννης Φαίλτωρ 07/03/2011 21:11:24

   Αυτό που του αξίζει πραγματικά, Γιάννη, είναι να τραγουδάει... Jailhouse Rock.

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ Γιάννης Φαίλτωρ 07/03/2011 21:18:43

   Άντε, να μας αφήσει τη γωνιά, μήπως μπορέσουμε να τραγουδίσουμε και εμείς το "Free bird"... των Lynyrd Skynyrd...

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ ierofantis 07/03/2011 21:19:24

    Πλάκα - πλάκα, ροκάκια είσαστε όλοι σας αλλά δεν το φανερώνετε, ε;

 22. Panagiotis anagnostopoulos avatar
  Panagiotis anagnostopoulos 07/03/2011 22:07:47

  Η επίθεση στην Ελλάδα, με στόχο την Ευρώπη συνεχίζεται. Δεν πρόκειται να σταματησουν οι αμερικανοί.

 23. juliet avatar
  juliet 07/03/2011 22:32:17

  Edwardo Galeano:"Οταν ένας παραβάτης σκοτώνει για τα χρέη που οφείλει ,η εκτέλεση ονομάζεται ρύθμηση λογαριασμών,ενώ όταν η διεθνής τεχνοκρατία αποφασίζει να κάνει εκκαθάριση σε μια υπερχρεωμένη χώρα,η εκτέλεση ονομάζεται πρόγραμμα μακροοικονομικής ρύθμισης."

 24. anonymous avatar
  anonymous 07/03/2011 22:35:19

  ακομα συνεδριαζει το υπουργικο συμβουλιο;

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ anonymous 07/03/2011 22:38:35

   Οι μεγάλες αποφάσεις απαιτούν χρόνο...

   Φέεεεταααα!

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ ierofantis 07/03/2011 22:41:45

    O Καρχιμάκης τι δουλειά έχει στη συνεδρίαση;

    • popolaros avatar
     popolaros @ Κώστας Ροδινός 07/03/2011 23:04:56

     Δεν περίμενε μια μέρα να είναι και ο Νταβούτογλου στο συμβούλιο...

    • juliet avatar
     juliet @ Κώστας Ροδινός 07/03/2011 23:07:06

     μπορεί να επιθεωρεί και το αεροπλάνο; αποφασίζουν αν μπορούν να πάρουν και τον Πάγκαλο.

    • popolaros avatar
     popolaros @ Κώστας Ροδινός 07/03/2011 23:09:37

     Έχει και χιονιά και δεν μπορεί να απογειωθεί το ελικόπτερο για μινεσότα...

 25. Εnzo avatar
  Εnzo 07/03/2011 22:37:13

  κυρ κωστα στο υστερογραφο σου τα ειπες ολα.
  γιαυτο και αυτοι ειπανε : "let's stop them"

 26. Communist avatar
  Communist 07/03/2011 22:48:32

  Κ-Κ-Ε, το Κόμμα σου Λαέ.

 27. ierofantis avatar
  ierofantis 07/03/2011 22:52:57

  Κώστα, θα σε μαλώσω....

  Στο πασοκικό σύστημα, ΚΡΑΤΟΣ και ΚΟΜΜΑ, το ίδιο και το αυτό...

 28. ierofantis avatar
  ierofantis 07/03/2011 23:05:23

  Παίδες, αύριο δεν έρχεται και ο καρντάσης Νταβούτογλου για συνομιλίες;

  Σαν πολλά δεν πέσανε ταυτόχρονα;

  Υποβάθμιση, Τούρκοι,...χιονιάς...!

  Ά, ρε Έλληνα, πόσο λοβοτομημένος μπορεί να είσαι; Διαμαρτυρήσου για το κυκλοφοριακό κομφούζιο... και άσε... θα σου ράψουν άλλοι τα ράμματα στη γούνα σου...!

  • Orestios avatar
   Orestios @ ierofantis 07/03/2011 23:06:33

   Πόσο δίκιο έχεις........

 29. popolaros avatar
  popolaros 07/03/2011 23:06:49

  Αγαπητοί σχολιαστές,
  είμαστε 11000000 Έλληνες και μερικά ακόμα λαθρομεταναστών σε ένα τρελλό λεωφορείο με οδηγό, μαντέψτε...

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ popolaros 07/03/2011 23:16:25

   Λοιπόν, έχουμε και λέμε για σήμερα τουλάχιστον...

   Χιονιάς = διακοπή συγκοινωνιών, αποκλεισμένοι οδηγοί, εταιρείες που τους έχουν παραχωρηθεί δρόμοι να σφυράνε αδιάφορα, κράτος παρατηρητής και άλλα ωραία....

   Υποβάθμιση Moodys = Πανικός, έκτακτη άτυπη συνεδρίαση Υπ. Συμβουλίου με υμμετοχή του κόμματος, οργίλες ανακοινώσεις επί γνωστών προθέσεων, μειωμένα έσοδα διμήνου 11% κάτω από τους στόχους, κλυδωνισμός τραπεζών και οικονομική ασφυξία....

   Επίσκεψη Νταβούτογλου = Το Καστελλόριζο ανήκει στη Μεσόγειο, επίσκεψη προσκύνημα στο σπίτι του Κεμάλ, ιδιωτική περιοδεία στη Θράκη, casus belli, υφαλοκρηπίδα, παραβιάσεις, απειλές, καρντάσια, πρώην πρέσβεις να καταγγέλλουν την πολιτική της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά...

   Τα αυτιά του Στοχαστη της Quadriga έχουν κοκκινήσει από τις σφαλιάρες και αυτός εκεί, αγέρωχος, προσηλωμένος με αποφασιστικότητα και φανατισμό στο έργο της καταστροφής...

   • Orestios avatar
    Orestios @ ierofantis 07/03/2011 23:41:00

    Η Τέλεια Καταιγίδα

 30. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 07/03/2011 23:08:28

  Στον Νταβούτογλου, μετά τη δήλωσή του οτι το Κατελόριζο ανήκει στη ....Μεσόγειο, μια σοβαρή κυβέρνηση, θα ακύρωνε το ταξίδι.

  • popolaros avatar
   popolaros @ Κώστας Ροδινός 07/03/2011 23:10:49

   Μα έχουμε τον Φον Δρούτσα.
   Έχει ένα χαμόγελο που σκοτώνει.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ popolaros 07/03/2011 23:13:03

    Ας κάνει καμιά διαφήμιση οδοντόκρεμας. Οχι τον υπουργό εξωτερικών.

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Κώστας Ροδινός 08/03/2011 10:14:29

     Για τέτοιες διαφημίσεις, έχει αποκλειστικό συμβόλαιο ο Γιάννος.

  • Μαύρος Ιάκωβος avatar
   Μαύρος Ιάκωβος @ Κώστας Ροδινός 07/03/2011 23:15:09

   Μια σοβαρή κυβέρνηση θα του απαντούσε οτι η Κωνσταντινούπολη ανήκει στο Βόσπορο θα προχωρούσε στην επέκταση των ναυτικών μιλίων απο τα 6 σε 12,σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο που επικαλείται ο Νταβούτογλου και θα έκανε την Τουρκία κ.....ο.....Η κυβέρνηση έχει πιο σοβαρά όμως να δεί,όπως αν φάγανε το φαί τους οι μαροκινοί στην υπατία και να πιάσουν κανέναν κουλουρά αν δεν κόβει απόδειξη.....

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ Μαύρος Ιάκωβος 07/03/2011 23:20:08

    Χε, χε, χε ρε συ Μαύρε, κάντο λίγο πιο επιστημονικό...

    "Μια σοβαρή κυβέρνηση θα του απαντούσε οτι η Κωνσταντινούπολη ανήκει στο Βόσπορο... που ως γνωστό αποτελεί φυσική γεωλογική συνέχεια της Θράκης και επομένως η Ελλάδα έχει σοβαρά νομικά και διπλωματικά επιχειρήματα με τα οποία μπορεί να αμφισβητήσει την άποψη της Τουρκίας..."

    • Μαύρος Ιάκωβος avatar
     Μαύρος Ιάκωβος @ ierofantis 07/03/2011 23:36:56

     Αυτά είναι δύσκολα για τον Φον,αυτός ειδικεύεται στα διδακτορικά αμφιβόλου γνησιότητας

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 07/03/2011 23:17:22

   ζητώ συγγνώμη: ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

   • popolaros avatar
    popolaros @ Κώστας Ροδινός 07/03/2011 23:21:53

    δεν βαριέσαι..ούτως ή άλλως σε λίγο θα λέγεται κάπως αλλιώς.
    O Bravogiorgo θα είναι ο νονός.

  • popolaros avatar
   popolaros @ Κώστας Ροδινός 07/03/2011 23:19:55

   Όλα δένουν γιαβάς-γιαβάς (σιγά-σιγά).

   Τώρα η επιλογή του Καστελόριζου για την ανακοίνωση Υποταγής μας στο ΔΝΤ, αποκτάει άλλο νόημα.
   Τίποτα δεν έγινε τυχαία.....

 31. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 08/03/2011 00:34:09

  Όχι φίλε popolaros , τίποτα δεν είναι τυχαίο, όπως τυχαία δεν ήταν και τα Ίμια.
  Η Ελλάδα δεν ανακηρύσσει την ΑΟΖ που της ανήκει βάσει διεθνούς δικαίου, πράγμα που έκανε η μικρή Κύπρος. Η Ελλάδα τρώει μόνο καρπαζιές από τους "συμμάχους" της και ενδίδει διαρκώς. Αλλά βλέπεις τα σαίνια στυλ Φον Δρούτσας αδυνατούν να καταλάβουν ότι όταν σε έχουν δεδομένο και ξεπουλημένο δεν σε λογαριάζουν καθόλου και η διαπραγματευτική σου ικανότητα είναι ίδια με αυτή του Μπαγκλαντές .
  Μας έχουν κάνει να αισθανόμαστε σαν τους κακομοίρηδες που περιμένουν με αγωνία τα τοκογλυφικά τους δανεικά και έχουμε ένα τεράστιο πλούτο σε ορυκτά και μεταλλεύματα ανεκμετάλλευτο. Αμερικάνικοι οίκοι αξιολόγησης μας έχουν κηρύξει οικονομικό πόλεμο, ενώ ταυτόχρονα η αμερικάνικη κυβέρνηση στέλνει τους καλύτερους συμβούλους της για να βγει ο εκλεκτός της πρωθυπουργός. Και τώρα που τα βρίσκει δύσκολα του ξαναστέλνουν ενισχύσεις. Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι Γερμανοί κοιτάζουν μόνο το συμφέρον τους και το πως θα συνεχιστεί η ηγεμονία τους στην ΕΕ.
  Οι μόνοι που δεν κοιτάζουν το συμφέρον τους είμαστε εμείς που δεν τολμάμε να ζητήσουμε ούτε καν τα δανεικά που πήραν ετσιθελικά επί κατοχής να μας επιστρέψουν.
  Τέλος, η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας που φαίνεται για μια ακόμα φορά με αφορμή το χάος που επικρατεί στη Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή, ούτε αυτή δεν είμαστε ικανοί να εκμεταλλευτούμε. Αλήθεια, εκείνη η αμερικάνικη βάση στη Σούδα, που είναι η σημαντικότερη στη Μεσόγειο, με τι ανταλλάγματα έχει εγκατασταθεί , υπάρχει συμφωνία και πότε λήγει ;

 32. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 08/03/2011 09:17:56

  Δεν κοιταμε τα χαλια της κυβερνησης η οποια διοικει σαν σε παιδικο σταθμο με φιλους και σαντουιτς... και μας φταιει ο καπιταλισμος των 3 αδελφων. Για μ@κ@κες τους εχετε??

  Οταν αγοραζεις και πουλας Χρημα και Χρεος... κοιτας να κανεις τη δουλεια σου και να βγαλεις $$ στοςυ πελατες και στον ευατο σου.. με διαπλοκη? οκ. με νταβατζιλικι?? οκ... ΕΣΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ?? Εχεις αρχηγο του τσιρκου το ΓΑΠ ο οποιος με Εθνικη Υπερηφανεια πηγε Καστελοριζο και μας βουλιαξε ενω ειχε δωσει συρμα στον Ντομινικ.....και στα CDS...
  Καθεις εφ ω εταχθει.

  Σαμαρα, σωσε τη Χωρα ΑΜΕΣΑ για να μην κατηγορηθεις ως συνυπευθυνος για την καθυστερηση να ριξεις το ΓΑΠ...

  ΠΠ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.