#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/06/2013 15:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κεντροαριστερές ανησυχίες με τον «Μπάρμπα - Γιάννη» να δηλώνει παρώνΣυνέντευξη έδωσε ο Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος δηλώνει παρών στην εξελίξεις επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ πέθανε και είναι καιρός για τη δημιουργία ενός νέου σχήματος στο χώρο της κεντροαριστεράς, το οποίο όπως λέει θα υποστηρίξει αλλά δεν έχει φιλοδοξίες να ηγηθεί.

Για το ΠΑΣΟΚ λέει τα αυτονόητα, ότι δηλαδή ακόμη «και σαν όνομα πλέον δημιουργεί προβλήματα» τονίζοντας ότι σε ένα κεντροαριστερό σχήμα θα πρέπει να τιθασευτούν τα «εγώ» και οι προσωπικές φιλοδοξίες και να υπάρξουν συμβιβασμοί, αλλιώς θα υπάρχουν μόνο χαμένοι.

«Κατ' αρχάς είναι δεδομένο ότι ανήκω στον λεγόμενο χώρο της Κεντροαριστεράς. Είναι λίγο δύσκολο να το περιγράψω, αλλά προσωπικά δεν μου αρέσουν καθόλου οι ταμπέλες Κεντροαριστερός, Κεντροδεξιός κ.λπ. Πάντως αυτό που μπορώ να πω είναι ότι οι αντιλήψεις μου και οι πρακτικές μου κατατάσσονται σε αυτόν τον χώρο. Πράγματι σήμερα έχω πάρα πολλά ερεθίσματα και προκλήσεις να ανακατευτώ στην κεντρική πολιτική σκηνή. Όμως, είναι ξεκάθαρο στη συνείδησή μου ότι, τουλάχιστον για μένα, η δική μου συνεισφορά στην πολιτική ζωή αυτού του τόπου είναι να είμαι ένας καλός δήμαρχος. Οποιοδήποτε κίνημα που θα στοχεύει στη δημιουργία ενός χώρου ευρύτερου, ενός σχήματος το οποίο θα καλύψει το χάσμα ανάμεσα στους σημερινούς υπάρχοντες πόλους, δηλ. ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ, για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, οποιοδήποτε τέτοιο σχήμα που θα είναι απαλλαγμένο από άλλου τύπου φιλοδοξίες και καταστάσεις, σαφώς θα το υποστηρίξω, αλλά δεν έχω φιλοδοξίες να ηγηθώ».

Αυτά λέει ο δήμαρχος και συνεχίζει: «Έχω πει παλιότερα και με έχουν ψέξει γι' αυτό, ότι εγώ είμαι πιο ΠΑΣΟΚος από τους ΠΑΣΟΚους, εννοώντας προφανώς ότι έχω μία σοσιαλδημοκρατική αντίληψη ευρωπαϊκού τύπου. Θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ έκλεισε τον κύκλο του. Και σαν όνομα πλέον δημιουργεί πολλά προβλήματα σε πάρα πολύ κόσμο. Δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου ή του Βενιζέλου ή του Σημίτη Είναι ένα το ΠΑΣΟΚ, όλοι το χρησιμοποίησαν, όλοι το υπηρετήσαν, όμως πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι το ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε τελείωσε. Πρέπει να υπάρξει μία νέα κατάσταση σήμερα. Το ΠΑΣΟΚ τότε, όταν ξεκίνησε, προφανώς και συγκινούσε όλο τον κόσμο. Τώρα, όμως, δεν συγκινεί σχεδόν κανέναν. Πρέπει να βρούμε τι είναι αυτό που θα μπορεί να συγκινήσει σήμερα τον κόσμο και θα δώσει άλλες ωθήσεις».

Όσο για τη δεξιά τονίζει: Επειδή μίλησα για σοβιετική αντίληψη, το χειρότερο είναι ότι η Δεξιά στην Ελλάδα έχει συχνά μία αντίληψη για το κράτος ακόμη πιο... σοβιετική και από αυτήν του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ στις καλές του ημέρες είχε δώσει πολλά δείγματα φιλελεύθερης αντίληψης και σεβασμού στον πολίτη….Το μυαλό, όπως πολύ καλά είπε ο Σημίτης, δεν το πουλάνε στον μπακάλη, σ' το δίνει ο Θεός για να το χρησιμοποιείς και όχι για να γεμίζει μόνο το κρανίο σου. Οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να συγκλίνουν σε μια κοινή αντίληψη ότι δεν χρειάζονται εκλογές. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ικανός να κυβερνήσει σήμερα, ούτε η ΝΔ μπορεί να κάνει κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το αποτέλεσμα θα είναι η ακυβερνησία».

Ενδιαφέρουσα συνέντευξη, ακόμη κι αν κάποιος διαφωνεί με τον Μπουτάρη ή δεν του αρέσει η αισθητική του. Και είναι ενδιαφέρουσα  διότι μας δίνει να καταλάβουμε ότι κάτι συμβαίνει στο χώρο του κέντρου. Έντονες διεργασίες και συζητήσεις καθώς και προσεγγίσεις για το πολιτικό μέλλον της χώρας. Η επιχείρηση επανασύστασης της κεντροαριστεράς χωρίς το ΠΑΣΟΚ ούτε σαν όνομα ούτε σαν σύμβολα θα ενταθεί όσο πλησιάζουμε στα πολιτικά αδιέξοδα και στις εκλογές. Κι όσο ο ΣΥΡΙΖΑ κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και δε μπορεί να ξεφύγει από τις ακροαριστερές του καταβολές, τόσο θα αναζητείται ο επόμενος «ηγέτης» του χώρου αφού ο Τσίπρας αποδεικνύεται «λαπάς».

Σίγουρα ο Μπουτάρης δε θα είναι, ο δε Βενιζέλος είναι καμένος. Όμως, κάποιοι ήδη τον αναζητούν προκειμένου να αποτελέσει το αντίπαλον δέος της κρατούσας αυτή τη στιγμή δεξιάς παράταξης. Και δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να ξαναδούμε τα δίπολα εξουσίας και τα ποσοστά του δικομματισμού να απογειώνονται. Ενός νέου τύπου δικομματισμός, όμως, που δε θα έχει καμιά σχέση με το παρελθόν.

Όποιος δεν το καταλάβει αυτό και δεν προσαρμοστεί, θα μείνει πολύ πίσω.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Προφήτης avatar
  Προφήτης 23/06/2013 20:41:07

  1. "Έχω πει παλιότερα και με έχουν ψέξει γι’ αυτό, ότι εγώ είμαι πιο ΠΑΣΟΚος από τους ΠΑΣΟΚους, εννοώντας προφανώς ότι έχω μία σοσιαλδημοκρατική αντίληψη ευρωπαϊκού τύπου"
  Όλα τα σκουπίδια από αυτόν το χώρο ξεπήδησαν...


  2. "Ανοιχτά μυαλά - Ανοιχτοί κώλοι - Ανοιχτή ΕΡΤ"
  (h**p://1.bp.blogspot.com/-FAxjY4z9hiY/Ub4V_pFm9_I/AAAAAAAACnk/whiF_v0CA3c/s1600/taxalia.jpg0
  Το κύριο σύνθημα στην παρέλαση των κύναιδων την 16.06.2013 στη Θεσσαλονίκη, που πατρονάρισε ο Μπουτάρης.

  3. Από μένα, χαιρετίσματα στην εξουσία :
  Η ΝΔ, μαθαίνω, στέλνει επίτροπο στην ΕΕ την Ντόρα, η οποία υποστήριξε τον Μπουτάρη στις εκλογές και, δεδομένου ότι εξελέγη με ελάχιστους ψήφους διαφορά, μπορούμε να πούμε ότι (η Ντόρα) στέρησε τη Δημαρχία Θεσσαλονίκης από την ΝΔ και τον πατριωτικό χώρο και την έδωσε στο ρετάλι.
  Σεβαστά τα ανθρώπινα πάθη και οι ιδιαιτερότητες στην ιδιωτική σφαίρα αλλά πρέπει δια νόμου να απαγορεύεται η κατάληψη κρίσιμου δημόσιου αξιώματος από πρώην/νυν εξαρτημένους, κττ . Είναι επικίνδυνοι για την διαχείριση της ομαλής συνέχισης των κοινωνιών.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Προφήτης 23/06/2013 20:51:54

   Τί ξεστόμισες στό τέλος ἀγαπητέ Προφήτη!
   Θά πέσουν νά σέ φᾶνε ὅλοι οἱ ευαίσθητοι ἀνθρωπιστές,λάτρεις τῆς ἐλευθερίας ἔκφρασης τοῦ διαφορετικοῦ καί οἱ ἀγωνιστές γιά τά δικαιώματα στήν υἱοθεσία ἀπό ὁμοφυλόφιλους...
   Ἔπιτέλους,κάποιος νά πεῖ τά πράγματα μέ τό ὄνομά τους!

   • Β.Κ.Σιάπκα avatar
    Β.Κ.Σιάπκα @ Κυθήριος 24/06/2013 13:37:18

    Τουλάχιστον η Μπακογιάννη έχει μια εμπειρία πολιτικής διακυβέρνησης.. δεν θα τα κάνει και σαλάτα... τους άκαπνους γόνουςπου διαβάζουμε σήμερα πως θα υπουργοποιηθούν τί τους θέλουν; να αποκτήσουν εμπειρία διοικείν; τώρα; στην καμπούρα μας;
    Τί απελπισία θεέ μου...

  • Χαιρετώ! avatar
   Χαιρετώ! @ Προφήτης 23/06/2013 23:04:11

   @από πρώην/νυν εξαρτημένους, κττ

   Γνωρίζεις εσύ, προσωπικά, κάποιον "πρώην" πρεζάκια ή αλκοολικό που θεραπεύτηκε; Μάλλον όχι, για να λες τέτοιες κορώνες με γαρνιτούρα πατρωτισμό.

   Λοιπόν, γνωρίζεις κάποιον πρώην;

   ΥΓ. Εγώ είμαι ένας από αυτούς, πάντως. Και στην διάθεσή σου για διάλογο, πάνω στο θέμα.

   Χαιρετώ!

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ Χαιρετώ! 24/06/2013 02:37:04

    Γνωρίζω αρκετούς, κάποιοι είναι ή υπήρξαν φίλοι. Και ακριβώς επειδή ξέρω πόσο ευάλωτοι είναι λέω μετά λόγου γνώσεως ότι ΔΕΝ κάνουν για να λαμβάνουν αποφάσεις για ζωές ανθρώπων.

    Να μην μπερδεύεις το δικαίωμά τους να έχουν μια ζωή όπως την θέλουν, το οποίο κανένας δεν τούς αρνείται, με το δικαίωμα των υπολοίπων να επιλέγουν για θέσεις εξουσίας αυτούς που, κατ' αρχήν, δεν είναι τρωτοί.

    Και δεν εννοώ μόνο τους εξαρτημένους από ουσίες αλλά και από σεξουαλικές ιδιαιτερότητες, δες τον ανεκδιήγητο τέως Υπουργό Οικονομικών της Κύπρου Σαρρή, που στάλθηκε στη Μόσχα να διαπραγματευτεί ύψιστης σοβαρότητας θέματα : ένας περίγελως που φέρθηκε και αντιμετωπίστηκε σαν παρίας, χωρίς να καταφέρει τίποτα.
    Συζητάμε ό,τι θέλεις.

    • Albert avatar
     Albert @ Προφήτης 24/06/2013 11:30:53

     Κάνετε ένα θεμελιώδες λάθος. Οι άνθρωποι είναι γενικά ευάλωτοι όταν κρύβουν κάτι που ο απέναντι τυχαίνει να γνωρίζει και σκοπεύει να το εκμεταλλευτεί. (π.χ. μη προχωράς το τάδε θέμα, διότι θα σε βγάλω στις εφημερίδες). Πρόκειται για κοινή κατινιά.
     Ο κ.Μπουτάρης δεν έκρυψε ποτέ ότι είχε θέμα με το ποτό. Ποιός και με τι κριτήριο μπορεί να τον καταστήσει ευάλωτο?
     Ο κ.Τάδε μπορεί να είναι ομοφυλόφιλος. Αν δεν το κρύβει και το έχει γνωστοποιήσει, παύει να είναι ευάλωτος και εκβιάσιμος.
     Φυσικά δε μιλάμε για αξιόποινες πράξεις, ελπίζω να συνεννοούμαστε.

 2. Albert avatar
  Albert 23/06/2013 20:43:17

  Όσο εξαρτάται η μελλοντική ευημερία της χώρας απο ένα μετριοπαθές συντηρητικό κόμμα, άλλο τόσο εξαρτάται απο ένα προοδευτικό κόμμα απαλλαγμένο απο μαρξιστικές δεσμεύσεις και αναφορές.

 3. 3-1=0.fe avatar
  3-1=0.fe 23/06/2013 21:30:47

  H νεα ΔΗΜΑΡ ψηνεται.Για να δουμε μαθαινει ο ελληνικος λαος απο τα λαθη του;

  • Ενεός avatar
   Ενεός @ 3-1=0.fe 24/06/2013 09:20:32

   Δεν είναι λίγο γραφικοί οι εμπνευστές; Σαν ανέκδοτο ακούγονται.

 4. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 23/06/2013 21:50:17

  Ο Γ. Μπουτάρης ή ο Αλ. Παπαδόπουλος θα ήταν ιδανικοί για να τεθούν επικεφαλής του εγχειρήματος συνένωσης των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων του Κέντρου (Δράση, Δημιουργία Ξανά, Φιλελεύθερη Συμμαχία) και της Κεντροαριστεράς (ΠαΣοΚ, ΔημΑρ, Δυναμική Ελλάδα/Μόσιαλος, και άλλες μικρότερες κινήσεις). Ο χώρος μεταξύ ΝΔ-ΣυΡιζΑ είναι επιτακτική ανάγκη να συγκροτηθεί για να μην παραδοθεί η χώρα στον κοινωνικό συντηρητισμό της ΝΔ, στην παλαβομάρα του ΣυΡιζΑ και στη ναζιστική επέλαση. Ένας χώρος που θα αντιλαμβάνεται ότι τα δύο σημαντικότερα πολιτικά προτάγματα αυτή τη στιγμή στην πατρίδα μας είναι οι μεταρρυθμίσεις (που δυστυχώς δε γίνονται) και ο πλήρης σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ας ελπίσουμε ότι πέρα από κομματικές στρατηγικές και προσωπικές φιλοδοξίες, αυτός ο χώρος θα συγκροτηθεί όσο δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται!

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ μεταρρυθμιστής 24/06/2013 02:47:49

   Αλέκος και Μπουτάρης. Τα πολιτικά φετίχ των εσπερόφρονων ανθελλήνων. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι πράγματι ΜΙΑ μεταρρύθμιση : να εκδιωχθεί και διωχθεί η φάρα των "εκσυγχρονιστών" και "μεταρρυθμιστών".
   Όσοι υπηρέτησαν το Σημιτικό καθεστώς, στο Αλκατράζ.

   • ΠαύλοςΕ. avatar
    ΠαύλοςΕ. @ Προφήτης 24/06/2013 08:34:52

    Πέστα προφήτη. Ο Σημίτης και ο εσμός του είναι οι σπορείς του Μνημονίου. Ο ΓΑΠ απλά θέρισε.

    • Χαιρετώ! avatar
     Χαιρετώ! @ ΠαύλοςΕ. 24/06/2013 15:53:00

     Δεξί χέρι του Σαμαρά, όμως, αγαπητέ, είναι ο Στουρνάρας, το δεξί χέρι του Σημίτη! Οπότε;

 5. airman avatar
  airman 23/06/2013 22:33:24

  Καλά ο Αλέκος Παπαδόπουλος αλλά ο Γιάννης Μπουτάρης σε τέτοιο ρόλο;
  Ως τροφή για σκέψη γενικά έχει ενδιαφέρον.
  Απομένει όμως να ξεκαθαρίσει πιο είναι το κενό που θα πρέπει να καλυφθεί.

  • μεταρρυθμιστής avatar
   μεταρρυθμιστής @ airman 23/06/2013 23:09:37

   Σε ένα αρχικό μεταβατικό στάδιο νομίζω ο Γ. Μπουτάρης θα ήταν ιδανικός. Σχετικά με το κενό σε τι ακριβώς αναφέρεσαι?

 6. nikos avatar
  nikos 23/06/2013 23:03:47

  Συμφωνω μαζι σου. Σε αυτο τον συνασπισμο δυναμεων (κοινωνικων και πολιτικων) βαζω και τους ΟΙΚ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ.
  Σε ολλες τις δημοσκοπησεις η αναγκαιοτητα υπαρξης αυτου του "πολου" γραφει νουμερα πανω απο 50%. υπαρχουν ομως προβληματα συγκροτησης. Ο κεντ/ρος χωρος(οπως τον ξερουμε) εχει βλαφτει ανεπανορθωτα απο ανθρωπους πρακτικες και πολιτικες του παρελθοντος.
  Τσοχανζοπουλος και πολλοι αλλοι.Το εκσυχρονιστικο πειραμα Σιμητη "καηκε" γιατι "μολυνθηκε " οχι απο τον ιδιο,αλλα απο το καθεστωτικο ΠΑΣΟΚ. Καηκε και ο ιδιος.
  Ο ΓΑΠ (συμπηθης μου ειναι) καηκε εξ,αιτιας συγκυριων και ανοησιων.
  Η "μνημονιακη πολιτικη" εκαψε ικανους ,εντιμους και σοβαρους ανθρωπους. Υπηρετησες το μνημονιο;Εισαι κακος. Εχουν καει ετσι,Ραγκουσης, Διαμαντοπουλου,Λομβερδος και πολοι αλλοι .Πιθανον και ο Μοσιαλος αλλα και αυτο το παιδι(δεν θυμαμαι το ονομα του) που διαχειριστηκε τα πληροφοριακα συστηματα. Τι μενει( εμφανως τουλαχιστον). Μενουν αυτοι για τους οποιοις μπορουμε να πουμε. "ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΕΦΥΓΕΣ ΝΩΡΙΣ. Αλεκος Παπαδοπουλος, Σταυρος Μπενος,Φλωριδης ,χριστοδουλακης κπλ.
  Ομως δεν μπορει να ειναι καποιος απο αυτους η ΛΥΣΗ.Εχουν'αρωμα" απο το παρελθον.
  Ακομα και οι Μπουταρης και Καμινης εχουν αλωθει απο την 'αντιμνημονιακη παρανοια'. Ειναι και αυτοι (περιπου) καμενοι,ως 'μνημονιακοι".
  Αναζητω (οπως και συ) πως , με ποιο τροπο, με ποιους θα εκφραστει η
  καταγεγραμμενη αναγκαιοτητα συγκροτησης ενος πολου αναμεσο στον "κοινωνικο συντηριτισμο" και στην " παλαβομαρα'. Δυσκολη η απαντηση.

  • μεταρρυθμιστής avatar
   μεταρρυθμιστής @ nikos 23/06/2013 23:20:47

   Φυσικά οι Οικολόγοι-Πράσινοι έχουν θέση, αλλά σε όλες τις χώρες κατεβαίνουν αυτόνομα, γι'αυτό δεν τους έβαλα μαζί με τα άλλα κόμματα-κινήσεις του λεγόμενου ριζοσπαστικού Κέντρου/Κεντροαριστεράς. Μετά την άρνηση του Γ. Μπουτάρη (έχουν γραφτεί πολλά άρθρα που έβλεπαν το Μπουτάρη ως τον ιδανικό επικεφαλής), την απόφαση της ΔημΑρ να αποχωρήσει από την κυβέρνηση και την εκλογή Σκυλακάκη στην προεδρία της Δράσης, το όλο εγχείρημα έχει δυστυχώς ναρκοθετηθεί.

   • Nik avatar
    Nik @ μεταρρυθμιστής 24/06/2013 07:40:54

    Οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι συνοθύλευμα παράνοιας και ημιμάθιας. Δεν έχουν ιδέα από οικολογία και οι προτάσεις τους είναι από γραφικές έως επικίνδυνες.

 7. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 23/06/2013 23:23:59

  Μπορεί ο καθένας να έχει οποιαδήποτε γνώμη, καλή ή κακή για την στάση του στο α ή β πολιτικό ή άλλο ζήτημα, αλλά ένα είναι σίγουρο:
  Ο κυρ Γιάννης είναι ειλικρινής, ευθύς, αφιλοκερδής (πολιτικά ή ...με την στενή έννοια). Δεν λέει στους φίλους του αυτά που θέλουν ν' ακούσουν. Δεν αντιμετωπίζει τους αντιπάλους ως εχθρούς.
  Μπορεί να ξανακερδίσει τον Δήμο ή να τον χάσει. Αλλά σε κάθε περίπτωση, όταν έλθει η ώρα, δεν θα φύγει ως "κακός δήμαρχος". Και δεν θ' ακούσει να τον αποκαλούν ψεύτη ή επιλήσμονα.

 8. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 23/06/2013 23:32:50

  Στις χώρες του Μεσογειακού Ευρωπαικού Νότου, ο Πράσινος πολιτικός χώρος προσκρούει σε κοινωιολογικά εμπόδια και έχει εκλογική δυσπραγία. Στο Νότο οι κοινωνίες είναι ακόμη υπερβολικά εγωιστικές και ηδονιστικές, για να υιοθετήσουν "Καντιανές" ηθικές και να αποδεχθούν αρετές καθολικής ισχύος.
  Οι Πράσινοι είναι πολιτικά πολύ πετυχημένοι ως ανεξάρτητος χώρος, που συνδυάζει αριστερές αρετές και "συντηρητισμό ως προς τις αξίες" βορείως των Άλπεων. Στο Νότο, συμπράττουν με αριστερά σχήματα με κάποια επιτυχία μόνον στην Καταλωνία και Πορτογαλία. Στην Ιταλία, η σύμπραξή τους με το σχήμα του Ντι Πιέτρο (Καθαρά χέρια) και με μικρά αριστερά σχήματα (ότι απέμεινε από την Επανίδρυση), εκλογικά απέτυχε εντελώς.

 9. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 23/06/2013 23:41:01

  ''Συντηρητισμό ως προς τις αξίες''?

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ μεταρρυθμιστής 24/06/2013 00:03:24

   Βάδη-Βυρτεμβέργη, τυπική περίπτωση, χώρα με Πράσινο πρωθυπουργό (σε σύμπραξη με SPD). Κάποτε προπύργιο του CDU.
   Μεγάλο μέρος των παραδοσιακών ψηφοφόρων της Χριστιανοδημοκρατίας διέρρευσαν προς τους Πράσινους. Εκτός από την προστασία του περιβάλλοντος, μέτρησε η χρηστότητα στη διαχείριση των δήμων, μέτρα κοινωνικής συνοχής, ενδιαφέρον για τα φτωχότερα στρώματα και μικροεπιχειρήσεις, αλλά και για τα παιδιά, μέλλουσες γενεές κτλ.
   Τυπικές αρετές ενός καλώς εννοούμενου συντηρητισμού, σε αντίθεση με την επιθετικότητα, τζόγο και απερισκεψία του νεοφιλελεύθερου δεξιού "συντηρητισμού" - που προτιμά την διακινδύνευση, την χλιδή και την σπατάλη, αρετές κάθε άλλο παρά συντηρητικές.

   • μεταρρυθμιστής avatar
    μεταρρυθμιστής @ Uncle Stgm 24/06/2013 00:31:37

    Σωστό, φάνηκε και στις προηγούμενες Ομοσπονδιακές εκλογές του 2009 καθώς σ'αυτό το ομόσπονδο κρατίδιο οι Πράσινοι κατέγραψαν το μεγαλύτερο ποσοστό τους στο Νότο, ενώ η μεγάλη δύναμή τους βρίσκεται από το Βερολίνο και πάνω. Απλά δεν ήξερα ότι θα μπορούσαν οι Πράσινοι να έχουν τέτοια διείσδυση σε συντηρητικά ακροατήρια. Εξαιτίας του γεγονότος ότι η γερμανική Χριστιανοδημοκρατία νόμιζα ότι έχει πιο ισχυρές συντηρητικές βάσεις για να ''απειλειθεί'' η ατζέντα της, καθώς δεν έχει αποκηρύξει πλήρως την ''κοινωνική οικονομία τη αγοράς'' όπως άλλα Κεντροδεξιά κόμματα στην ΕΕ. Αναφέρομαι αποκλειστικά βέβαια στο εσωτερικό της Γερμανίας όχι την πολιτική Μέρκελ για την ευρωπαϊκή κρίση.

 10. firiki2010 avatar
  firiki2010 23/06/2013 23:45:23

  Για κανένα πολιτικό χώρο- ούτε για αυτόν της σοσιαλδμοκρατίας - μπορεί να υπάρξει λύση που να μην μυρίζει παρελθόν. Δεν μπορεί να προκύψει κάτι από το τίποτα. Ούτε είναι δυνατόν να θεωρηθεί ότι "όσοι υπηρέτησαν το μνημόνιο κάηκαν".
  Το πρόβλημα του χώρου είναι άλλο. Δεν μπορεί να βρει την διαχωριστική του γραμμή από τον σχηματικά "κεντροδεξιό" χώρο . Παλεύει - ενδεχομένως με το ζόρι- να την βρει σε θέματα όπως "ρατσισμός", "ιθαγένεια", "νομος και τάξη" αλλά δεν του ...βγαίνει. Η σοσιαλδημοκρατία δεν ήταν ποτέ in στην Ελλάδα.

  • μεταρρυθμιστής avatar
   μεταρρυθμιστής @ firiki2010 24/06/2013 00:15:23

   Η παγκοσμιοποίηση έχει καταστήσει την ελεύθερη αγορά ως νομοτέλεια. Αναγκαστικά τα Κεντροδεξιά και τα Κεντροαριστερά κόμματα έχουν συγκλίνει πολύ στα οικονομικά ζητήματα. Η Σοσιαλδημοκρατία πια ουσιαστικά προσπαθεί να μετεξελιχθεί σε ένα χώρο όσμωσης του οικονομικού, του κοινωνικού και του πολιτικού φιλελευθερισμού. Αντίστοιχα η Κεντροδεξιά επιχειρεί μια όσμωση οικονομικού φιλελευθερισμού και κοινωνικού συντηρητισμού. Η κυρίαρχη πολιτική αντιπαράθεση τα επόμενα χρόνια θα κριθεί στο επίπεδο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών. Ψάχνοντας απαντήσεις στο ερώτημα: " Πώς μπορεί να έλθει η οικονομική πρόοδος με έμφαση στις ατομικές ανάγκες/ιδιαιτερότητες, δηλαδή παράγοντας το θεσμικό χώρο ανάπτυξης των δεξιοτήτων των ανθρώπων ανεξαρτήτου φύλου, θρησκείας, εθνικής/εθνοτικής καταγωγής, σεξουαλικών επιλογών ή με επιστροφή σε ισχυρές εθνικές και κοινωνικές ταυτότητες?''. Αν διαβάσεις το ρατσιστικό πρώτο σχόλιο στο άρθρο του ''Προφήτη'' μπορείς εύκολα να καταλάβεις ότι ένας χώρος που θα εκφράζει τις δυνάμεις του ριζοσπαστικού Κέντρου/Κεντροαριστεράς είναι απαραίτητος και στην Ελλάδα.

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ μεταρρυθμιστής 24/06/2013 01:17:02

    1 Πολύ εύκολα κολλάς την ετικέτα "ρατσιστικό"
    2 Ο χώρος της Κεντροδεξιάς είναι ο κατ΄ εξοχήν πολιτικός χώρος υπεράσπισης των ατομικών δικαιωμάτων οπότε δεν βλέπω ιδιαίτερο πεδίο/ ευκαιρία για την Σοσιαλδημοκρατία
    3 Μια σοβαρή σοσιαλδημοκρατική παράταξη είναι απαραίτητη για την ομαλή πολιτική ζωή μας, αλλά από την άλλη αν δεν υπάρξουν 3-5-10 διαφορετικά ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ πράγματα που θέλει να κάνει αυτός ο χώρος το πιθανότερο είναι να μην υπάρξει.

    • μεταρρυθμιστής avatar
     μεταρρυθμιστής @ firiki2010 24/06/2013 14:34:46

     1) Σωστά ένα σχόλιο που βρίζει ομοφυλόφιλους και εξαρτημένους από αλκοόλ ή τοξικές ουσίες δεν είναι ρατσιστικό, είναι...ανθρωπιστικό!
     2) Η κ/δ συντηρητικοποιείται με αποτέλεσμα το μόνο ατομικό δικαίωμα που υπερασπίζεται με πάθος πια είναι το δικαίωμα στην ιδιοκτησία και κανένα άλλο.
     3) Υπάρχουν πάνω από 10 ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ πράγματα που διαφοροποιούν τη σ/δ από τη Δεξιά, όπως η καταπολέμηση κάθε μορφής ρατσισμού, η ισότητα ευκαιριών, η προστασία του περιβάλλοντος, η προστασία των δημοσίων αγαθών, ο φόρος στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, η βελτιστοποίηση του κοινωνικού κράτους (προϊόν άλλωστε της σ/δ είναι) κ.α.

     • firiki2010 avatar
      firiki2010 @ μεταρρυθμιστής 24/06/2013 21:28:34

      1 Είναι βρισιά το " Σεβαστά τα ανθρώπινα πάθη και οι ιδιαιτερότητες στην ιδιωτική σφαίρα.." ;;;;;
      2 Αυτή είναι η κ/δ που έχεις φτιάξει στο μυαλό σου
      3. Πολύ ωραία λοιπόν ! Ας κάνει η σ/δ συγκεκριμένες προτάσεις στα θέματα που λες (ΠΩΣ προστατεύομε το περιβάλλον , ΠΩΣ βελτιστοποιούμε το κοινωνικό κράτος, ΠΩΣ δημιουργούμε ίσες ευκαιρίες κλπ) για να υπάρξει η σχετική συζήτηση, αν χρειασθεί η αντπαράθεση και να πάμε παρακάτω.
      Οι απαντήσεις στα όντως σημαντικά θέματα που λες δεν είναι αυτονόητες.

     • μεταρρυθμιστής avatar
      μεταρρυθμιστής @ firiki2010 24/06/2013 22:29:55

      1) ''κύναιδοι'', ''αλλά πρέπει δια νόμου να απαγορευτεί η κατάληψη κρίσιμου δημόσιου αξιώματαος από ΠΡΩΗΝ/νυν εξαρτημένους''
      2) Ναι σωστά η κ/δ είναι στην προμετωπίδα του αγώνα εξάλειψης κάθε μορφής ρατσισμού, φάνηκε στη Γαλλία με τη στάση της στο νόμο ''γάμο για όλους'' και στην Ελλάδα με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο...
      3) Τα έχουν κάνει πράξη στην Κεντρική και στη Βόρεια Ευρώπη που κυβερνούν σοσιαλδημοκρατικά κόμματα.

 11. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 23/06/2013 23:54:17

  Ἕλα τῶρα Θεῖε,σούργελο εἶναι!
  Καί δυστυχῶς ἐπικίνδυνο σούργελο,γιατί στηρίζει ἄκριτα τή δῆθεν ἀναγνώριση τοῦ τουρκικοῦ πολιτισμοῦ,παρακάμπτοντας προκλητικά τά δεινά πού προκάλεσε καί ἡ μακραίωνη τουρκική σκλαβιά στήν Ἑλλάδα καί τό γενοκτονικό ἔργο τοῦ σφαγέα Κεμάλ πού θέλει νά τοῦ δώσει καί ὄνομα λεωφόρου...
  Μπορεῖ νά εἶναι καί εὐθύς καί εἰλικρινής καί ἀφιλοκερδής ὅπως λές,ἀλλά εἶναι προκλητικός μέ ὅσους δέ συμφωνοῦν μαζί του,καί τελείως ἀδιάκριτος.Καί ὅπως γνωρίζεις,ἡ διάκριση σέ ἕναν ἄνθρωπο εἶναι ἀρετή,ἐνῶ σέ ἕναν πού κατέχει ἀξιώματα εἶναι ἀναγκαία ἀρετή..

  • ΠαύλοςΕ. avatar
   ΠαύλοςΕ. @ Κυθήριος 24/06/2013 10:17:07

   Ανθέλληνας κι επικίνδυνος.

 12. Χαιρετώ! avatar
  Χαιρετώ! 24/06/2013 03:30:55

  Για εξαρτημένους από "ουσίες" μιλάμε, νομίζω, ΟΧΙ για ομοφυλόφιλους και "σεξουαλικές ιδιαιτερότητες". Όπου "ουσία" ΚΑΙ το αλκοόλ.

  Για "πρώην" μιλάμε:
  @από πρώην/νυν εξαρτημένους

  Οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι... "πρώην". Ούτε άρρωστοι. Άσε που τρωτοί, όπως λες, είναι ΜΟΝΟΝ όσοι από αυτούς είναι κρυφοί. Αν κάποιος δηλώνει την ιδιαιτερότητά του, γιατί να είναι ευάλωτος και τρωτός; Ποιος να τον εκβιάσει; Ο Σαρρής ΔΕΝ την παραδέχεται. Σε μασάζ είπε ότι είχε πάει!

  "Τρωτός", όμως, κάποιος που νίκησε την πρέζα, ή το αλκοόλ; Θα αστειεύεσαι, μάλλον.

  Όταν πάει κάποιος σε κοινότητα απεξάρτησης, το πρώτο που μαθαίνει είναι πως ο χαρακτήρας του, δηλαδή, ο ίδιος, φταίει για το χάλι του, και όχι η κοινωνία ή η ...μοίρα του. Οπότε, για να απεξαρτηθεί θα πρέπει να τα βάλει με τον εαυτό του, τον χειρότερο/δυσκολότερο αντίπαλο όλων, λόγω εγωισμού.

  Κάποιος που γίνεται αμείλικτος με τον εαυτό του, Προφήτη, δεν χαρίζεται σε κανέναν. Είναι πολύ αυστηρός και υπεύθυνος. Και γνωρίζει, πολύ καλά, ότι, αν αρχίσει τις "πρεζάκικες" συμπεριφορές ("Πρέζες υπάρχουν πολλές, αλλά η ηρωίνη σκοτώνει"), ή θα ξανακυλήσει στην πρέζα την αυθεντική, ή σε κάποια άλλη "πρέζα".

  Θα σου πω κάτι που θα σου φανεί παράξενο:

  ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ. ΟΛΗ! Είναι άρρωστη...

  Χαιρετώ!

  • cummulus avatar
   cummulus @ Χαιρετώ! 24/06/2013 14:06:05

   +1000

 13. Ανδρεας45 avatar
  Ανδρεας45 24/06/2013 04:57:28

  Ο καθενας εις το ειδος του και ο Μπουταρης στα κρασια του.

 14. Ενεός avatar
  Ενεός 24/06/2013 09:18:59

  Κάθε προβληματικός, ιδιόρρυθμος, πυροβολημένος, σκέπτεται να ιδρύσει και κόμμα. Το δέλεαρ της πιθανής επικερδούς ''τσόντας'' σε κάποιον σχηματισμό, είναι μεγάλο. Τι θα δούμε ακόμα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.