#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/10/2011 18:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κεκαρμένοι και κα(η)μένοιΜετά τη νέα συνέντευξη τύπου του κ. Βενιζέλου που προσπάθησε να μας πείσει πόσο τυχεροί είμαστε που τον έχουμε, και μετά το διάγγελμα Παπανδρέου που θα προσπαθήσει να μας πείσει ότι αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να τον εφεύρουμε, μπορούμε να πούμε ότι είμαστε καμένοι από χέρι.

Μια τόσο σημαντική συμφωνία, μια νέα σύμβαση που καλείται να υπογράψει η χώρα και που θα αλλάξει το μέλλον της, αλλά ο κ. Αντιπρόεδρος, υπουργός Οικονομίας και καθηγητής για ακόμη μια φορά δεν είπε απολύτως τίποτε.

Ή μάλλον τα βρήκε όλα υπέροχα, μόνο ότι μας περιμένουν τα... ουρί στον παράδεισο που μας ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ, δεν μας είπε.

Δεν απάντησε και δεν έδωσε εξηγήσεις ούτε καν στα γκρίζα σημεία της συμφωνίας που προβάλλονται από το πρωί στα μέσα ενημέρωσης. Γι' αυτόν το μόνο που είχε σημασία ήταν η σωτηρία της πατρίδας, φυσικά όπως αυτός την εννοεί.

Προσπάθησε να μας πει ότι κατάφεραν να ενισχύσουν τη συμφωνία του Ιουλίου, να είναι κάτι παραπάνω από αυτήν, όταν όλοι γνωρίζουν ότι εκείνη η συμφωνία ήταν αποτυχημένη από την πρώτη στιγμή.

Νομίζει ότι ο κόσμος είναι άσχετος και ανόητος και δεν καταλαβαίνει ότι κούρεμα του μισού χρέους είναι ομολογία χρεοκοπίας, έστω και συντεταγμένης.

Για το ζήτημε που καίει όλους, δηλαδή την τύχη των ασφαλιστικών ταμείων τι είπε: "Υπάρχουν προβλήματα πίσω από τα οποία πήγαν να κρυφτούν ορισμένοι εμφανιζόμενοι ως Ηρακλείς του μέλλοντος και των ασφαλιστικών ταμείων. Ενδέχεται να έχουμε μια μικρή μείωση στην ονομαστική αξία των ομολόγων των ταμείων αλλά θα είναι μικρή σε σχέση με την εμπορική τους αξία." Δηλαδή ότι θα χρειαστούν κάθε χρόνο γύρω στο 1,5 δισ. ευρώ από τον προϋπολογισμό για να επιβιώσουν δεν είναι τίποτε; Ούτε ότι χάνουν τη μισή τους περιουσία; Πώς είναι καλύτερη αυτή η συμφωνία από του Ιουλίου που εξαιρούσε τα ταμεία;
"Ο κ. Σημίτης είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία και σοβαρότητα και διαβάζουμε με μεγάλη προσοχή αυτά που λέει και γράφει. Είναι άλλο πράγμα μια απόφαση της ευρωζώνης σε εθελοντική βάση και άλλο το τι μπορεί να λέγαμε πριν από 1,2 ή 5 χρόνια. Οι συνθήκες τώρα ωρίμασαν..."

Αυτό απάντησε στην ερώτηση γιατί δεν άκουσαν το Σημίτη που τους έλεγε για αναδιάρθρωση. Μα μέχρι τον Σεπτέμβριο άκουγαν κούρεμα χρέους και έβγαζαν σπυριά στην κυβέρνηση. Ξαφνικά ανακάλυψαν τη σημασία του.

Eίπε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα σε σχέση με μισθούς, συντάξεις, φορολογικές επιβαρύνσεις για το 2011 και το 2012. Εκτός ότι δεν υπάρχει Έλληνας που να τον πιστεύει, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μας τσακίσει από το 2013 αν καταλάβαμε καλά. Όμως, αν κοπεί έστω κι ένα ευρώ από το μισθό μας έχουμε το δικαίωμα να του το τρίψουμε στη μούρη;

Γενικώς, η παρουσία του για ακόμη μια φορά ήταν η γνωστή... Βενιζελική. Μίλαγε επί ώρα για να μην πει τίποτε. Κενός περιεχομένου, ερειστικός, ψεύτης. Κι όσο καιρό μένει στη θέση του θα λέμε όλοι μας ότι είμαστε και κουρεμένοι και κα(η)μένοι.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ataktos avatar
  ataktos 27/10/2011 19:07:43

  τελικά ο Μπένι θα ομολογήσει επιτέλους .. πότε θα σταματήσει την κατάληψη της βουλής των Ελλήνων από την Χρυσή οικογένεια του Γιωργάκη @ ΣΙΑ .. αυτό περιμένουμε ...

 2. kp8 avatar
  kp8 27/10/2011 19:19:38

  "Eίπε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα σε σχέση με μισθούς, συντάξεις, φορολογικές επιβαρύνσεις για το 2011 και το 2012. "
  Προσωπικά μόλις το διάβασα δαγκώθηκα, διότι με βάση την πάγια πλέον απόφασή μου να ερμηνεύω κάθε δήλωση τους ως ακριβώς το αντίθετο, συνάγω ότι ΘΑ υπάρξουν κι άλλες επιβαρύνσεις και για το 11 και για το 12.
  "Όμως, αν κοπεί έστω κι ένα ευρώ από το μισθό μας έχουμε το δικαίωμα να του το τρίψουμε στη μούρη;"
  Γιατί μήπως τους τρίψαμε στη μούρη τα ψέμματα που μας έχουν γεμίσει όλα αυτά τα δύο και πλέον χρόνια ? Πόσες φορές έχουν προβεί σε περίτρανες δηλώσεις και σχεδόν αμέσως τις έχουν πάρει πίσω? Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς ? Τις συντάξεις και τους μισθούς που πέντε φορές ως τώρα δεν θα περικόπτονταν και πέντε φορές περικόπηκαν, το φόρο στα ακίνητα που δεν επρόκειτο να συνδεθεί με το ρεύμα, το ίδιο το ΔΝΤ που δεν επρόκειτο να μας έρθει ποτέ, το κούρεμα επίσης και πόσα άλλα. Αλλά και να τους τα τρίψουμε στη μούρη αυτοί παθαίνουν τίποτα ? Συνεχίζουν απτόητοι χωρίς κανένας - ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ απολύτως - να τους σταματάει. Πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι έχουμε μείνει απροστάτευτοι και χωρίς καμία ελπίδα στο έλεος των πιράνχας.

 3. Ευη avatar
  Ευη 27/10/2011 19:34:20

  Είπε ο "σοφολογιότατος":

  Εάν δεν λαμβανόταν η χθεσινή απόφαση στη Σύνοδο Κορυφής, το 2020 το ελληνικό δημόσιο χρέος θα ήταν 173% με συμβατικές μόνον παρεμβάσεις...

  Ξέχασε να πει:
  ....επίσης το 2022 θα ξαναφθάσει στο 173%, γιατί θα είναι αδύνατο τότε, να ληφθούν μέτρα σε ένα εξαθλιωμένο λαό που θα ζει για 10 χρόνια σε καθεστώς γερμανικής οικονομικής κατοχής. Και το 2024 θα ξεπεράσει το 200%.... αλλά ποιός θα ζει μέχρι τότε?

 4. φωνη avatar
  φωνη 27/10/2011 20:06:17

  Εμένα μαρέσει η αριθμητική του Βενιζέλου.
  χρεος 2009: 120%ΑΕΠ
  χρεος 2021: 120%ΑΕΠ (λέμε τώρα)
  Πόσο θα έχουν μειώσει το χρέος κατά το Βενιζέλο; 50 μονάδες
  Δηλ 120%-120%=50% ......Ας τους δώσει κάποιος ένα κομπιουτεράκι.

  • drider avatar
   drider @ φωνη 27/10/2011 20:34:54

   Δίκιο έχεις, αλλά ξεχνάς τη δυναμική του χρέους που είχε αναπτυχθεί. Ο Καραμανλής γιατί την έκανε με "ελαφρά" πηδηματάκια; Βέβαια και τούτη η κυβέρνηση έκανε ότι μπορούσε για να κάνει τη κατάσταση κατά πολύ χειρότερη.

   Παρακαλώ να μας κάνει ένα πλάνο η ΝΔ για το χρέος, αν αύριο εφαρμοζόταν το πρόγραμμα της, για να έχουμε και ένα μέτρο σύγκρισης. Έτσι για να ξέρουμε με ποιόν πρόκειται να χρεοκοπήσουμε πιο πολύ.

   • φωνη avatar
    φωνη @ drider 27/10/2011 21:09:31

    Ναι πάντως μείωση δεν το λες.
    Και δεν έκαναν τίποτα για να ανακόψουν δυναμική του χρέους, το αντίθετο έκαναν. Αφού εξασφάλισαν το μεγαλύτερο δάνειο που έχει εξασφαλίσει ποτέ χώρα. Και το έλλειμμα δεν το μείωσαν. Όταν τους έλεγε ο Σαμαράς να μηδενίσουμε το έλλειμμα χαζογελάγανε. Αυτοί δηλ έλαβαν πολύ σοβαρά υπόψιν τους τη δυναμική του χρέους και αποφάσισαν να σταματήσει οποιαδήποτε αναπτυξιακή δραστηριότητα στην Ελλάδα και ατέρμονη ύφεση.
    Πάλι για τον Καραμανλή θα μας πεις; Εδώ έχει γίνει ζητούμενο του ΠΑΣΟΚ η περίοδος Καραμανλή. Ο Γιωργάκης όμως γιατί εκβίαζε με εκλογές βιαζόταν να τηρήσει την υπόσχεση που έδωσε στους Αμερικανούς για διακοπή της συνεργασίας με τη Ρωσία;

    • drider avatar
     drider @ φωνη 27/10/2011 22:01:08

     Τί πάει να πει "εκβίαζε με εκλογές"; Και αν το έκανε με επιτυχία ο Παπανδρέου τότε, γιατί δεν κάνει το ίδιο ο Σαμαράς τώρα;

     Η κατάσταση είναι πια δραματική και εμείς (όλοι) αναλωνόμαστε σε ανούσια αριθμητικά τσιτάτα. Να μην πω ότι έχουμε καταλήξει οι ίδιοι οικονομολόγοι (αφού δεν εμπιστευόμαστε τους original)...

     Επιμένω να ρωτάω πώς τα κοστολογημένα μέτρα που θα εφαρμόσει η ΝΔ μεταφράζονται σε πραγματική μείωση του χρέους σε βάθος χρόνου. Έτσι για να ξέρω στο μέλλον ότι "ματώνω" για κάποιο συγκεκριμένο στόχο.

     • φωνη avatar
      φωνη @ drider 28/10/2011 09:40:21

      @drider
      Βασική προϋπόθεση ενός διαλόγου είναι να σέβονται και οι 2 μεριές τα ερωτήματα του άλλου και να απαντάνε σε αυτά. Δε γίνεται να μη μου απαντάς σε τίποτα που σου λέω. Γιατί εκβίαζε ο Παπανδρέου; Γιατί υποσχέθηκε στους Αμερικανούς να σταματήσει τους αγωγούς και τη συνεργασία με τη Ρωσία; Δεν ήταν εθνικά συμφέρουσα;

      Ο Σαμαράς δεν εκβιάζει, γιατί, σε αντίθεση με τη νοοτροπία, ΠΑΣΟΚ πραγματικά σέβεται τους θεσμούς. Και ο Παπανδρέου εκβίαζε και πέτυχε κάτι για τον εαυτό του και την παράξενη παρέα του. Η χώρα όμως δεν κέρδισε από την κακομεταχείριση των θεσμών. Και ποτέ η πολιτεία δε βγαίνει κερδισμένη από παραβίαση των θεσμών. Οπότε μη μου λες εκβίαζε με επιτυχία, γιατί από λάθος μετερίζι αξιολογείς την επιτυχία.

      Και τι να σου πω για τη μείωση του χρέους φίλε. Καταλαβαίνω, τουλάχιστον, ότι αν δεν μπούμε σε ανάπτυξη δεν πρόκεται να μειωθεί το έλλειμμα, δε θα έχουμε πλεονάσματα, δε θα μειωθεί το χρέος. Εσύ δεν καταλαβαίνεις ότι είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσει η λιτότητα; Υπάρχει περίπτωση να μειωθεί το χρέος με αυτήν την πολιτική και υπάρχει λόγος να συζητάμε τη συνέχισή της; Το απολύτως βέβαιο είναι ότι αν συνεχίσουν μια από τα ίδια θα είμαστε νεροκουβαλητές στον πίθο των Δαναϊδων(και αυτό στον αρχαίο μύθο ήταν τιμωρία στον Άδη για αμύητους και δολοφόνους)

     • ΝΙΚΗ avatar
      ΝΙΚΗ @ drider 28/10/2011 12:30:17

      "Τί πάει να πει “εκβίαζε με εκλογές”; Και αν το έκανε με επιτυχία ο Παπανδρέου τότε, γιατί δεν κάνει το ίδιο ο Σαμαράς τώρα;"
      Με την ίδια πολιτική αλητεία θες να πορευτεί και ο Σαμαράς; Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά τους και συμφωνώ και με όλα όσα γράφει η φωνή.

 5. Βούρδουλας avatar
  Βούρδουλας 27/10/2011 20:25:57

  “Eίπε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα σε σχέση με μισθούς, συντάξεις, φορολογικές επιβαρύνσεις για το 2011 και το 2012. ”
  ναι, συμπληρώνοντας όμως το σωτήριο 'ΕΦ' ΟΣΟΝ πιάσουμε τους στόχους μας'. Αντιλαμβάνεται κανείς δηλαδή την έτοιμη δικαιολογία.

 6. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 27/10/2011 21:09:27

  Γιατί δεν κάνουν τότε εκλογές για να τους δώσουν οι πολίτες τα εύσημα για την επιτυχία τους;

  ΥΓ

  Εκτός αν σε ορισμένους οι εκλογικές διαδικασίες εκτός από λεκέδες αφήνουν και τραύματα...αλήθεια επειδή δεν έχω νομικές σπουδές υπό επιτήρηση ποιοι μπαίνουν: οι ανίκανοι ή οι περιορισμένης διανοητικής ικανότητας; γιατί μπερδεύομαι με την ...τι είναι; 6η ή 7η επιτυχία της Κυβέρνησης.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Ο Ιθαγενής 27/10/2011 21:47:33

   Οι ανίκανοι μπαίνουν σε στερητική δικαστική συμπαράσταση. Οι περιορισμένης διανοητικής ικανότητας σε επικουρική δικαστική συμπαράσταση.

 7. Y. avatar
  Y. 27/10/2011 22:28:40

  Αυτό που συγκράτησα από την απεραντοσύνη της μπουρδοπαπαρδολογίας του, είναι ότι “...το πρόγραμμα θα πετύχει αν το ’11 και ’12 εφαρμοστούν (από τη κυβέρκηση), ότι έχει αποφασισθεί”

  Επειδή όμως τη κυβερνητική ευθύνη την έχει ο Παπατζής, και επειδή ο προϋπολογισμός στο κομμάτι των εσόδων δε θα βγεί, θα τη βγει του Τζέφρυ, αθωόνοντας τον εαυτό του

 8. μχ avatar
  μχ 27/10/2011 23:14:38

  To χρέος ήταν και λειτούργησε ως Δούρειος ίππος.
  για αυτό δίνονταν αφενός διακοποδάνεια και αφετέρου τζογάρονταν τα λεφτά των ταμείων σε δομημένα ομόλογα από τα οποία βγήκαν κέρδη για κάποιους και χασούρες για τα ταμεία.Για αυτό και οι κομμένες εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές.Για ναρθουν σήμερα να βάλλουν μισθούς και συντάξεις στην κλίνη του Προκρούστη.Το εθνικό-κοινωνικό κράτος που σε λίγο καιρό θα υπάρχει σε βιβλία ιστορίας μόνο, προστάτευε κάπως τον οικονομικά ασθενέστερο.Η κατάργηση του του μέσω της χρεωκοπίας( εδώ χρειάστηκε η Κρίση ) ήταν το τελικό χτύπημα στον αέναο πόλεμο μεταξύ των όλο και λιγότερων πλουσίων και των διαρκώς αυξανόμενων φτωχών.
  Μεχρι και τους Μάγιας επιστράτευσαν...(ψυχολογικές επιχειρήσεις)
  (τι σημασία έχει αν πεθάνεις πλούσιος η φτωχός αφού ο κόσμος τελειώνει...)

 9. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 28/10/2011 08:50:10

  Εγώ, όπως και πολλοί συνέλληνες πιστεύω, θέλουμε μερικά ακόμη μέτρα, όπως...
  1. Να πιάσετε την τεράστια φοροδιαφυγή από τους super έχοντες και κατέχοντες... εντός και εκτός...
  2. Να κλείσετε στην φυλακή όσους δεν αποδίδουν τον ΦΠΑ, δεν κόβουν αποδείξεις και όσους δεν ζητούν αποδείξεις, ενώ σαν ηλίθιοι πληρώνουν τον ΦΠΑ. Ο ΦΠΑ είναι δικά μας χρήματα και πρέπει να γυρίζουν σ' εμάς...
  3. Να κλαδέψετε 50% τις βουλευτικές αποζημιώσεις και λοιπά βουλευτικά προνόμια και τουλάχιστον 80% την απαράδεκτη βουλευτική σύνταξη των 4.880 ευρώ μετα από μια τετραετία!!!
  4. Να δεσμευτείτε οι πολιτικοί ότι στην επόμενη αναθεώρηση του συντάγματος θα κάνετε μια αναθεώρηση για την προστασία της ΕΛΛΑΔΟΣ και όχι του σάπιου συστήματος... και αυτό για να μην επανέλθουμε στα ίδια μετά από μερικά χρόνια... Όπως είναι οι "συνταγματολόγοι" το μεταφράζουν κατά το δοκούν... "ναι μεν.... αλλά..." Και έχει πολλά στραβά το ισχύον...
  ΚΑΘΑΡΑ και ΤΙΜΙΑ, χωρίς παρερμηνίες! Το "ως ο νόμος ορίζει" να εκλείψει... καλύτερα να αναθεωρείται ο συνταγματικός νόμος κάθε 5 χρόνια, παρά ο βουλευτικός νόμος κάθε 2 μήνες...
  Υπάρχουν κι' άλλα που θα μπορούσα να προσθέσω, αλλά κάντε αυτά τα λίγα και τότε ο λαός μπορεί να σας πιστέψει... Τώρα δεν σας πιστεύει ΚΑΝΕΙΣ!
  Λόγια έχουμε ακούσει πολλά... κάντε τα έργα...

 10. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 28/10/2011 08:59:02

  Δεν είναι μόνο οι επιχειρηματίες...
  Έχω φίλο που με σύνταξη 720 ευρώ, πήγε στην Βουλγαρία να ζήσει, μένει σε ένα χωριό 9 χιλιόμετρα από τα σύνορα, και μου λέει... Χαρίλαε, υπερδιπλασιάστηκε η σύνταξή μου...
  Δυστυχώς... ας μην επεκταθώ...

 11. Μιβήτας avatar
  Μιβήτας 28/10/2011 10:18:20

  Αυτό το χονδρό Αντιπροεδρικό - Αντιπροθυπουργικό πασοκοσοσιαλιστικό παλικάρι, το ψεύτικο, το ερειστικό, το αναιδές και θρασύτατο, αδιαφορεί πλήρως για το περιεχόμενο που η πυρηνική - διαστημικής ταχύτητας φλυαρούσα γλώσσα του κάθε φορά εκστομίζει.
  Παρατηρήστε όμως το φονικό - απειλητικό βλέμμα του, και ΚΥΡΙΩΣ το κοντόχοντρο δάκτυλο του, όταν το κουνάει απειλητικά.
  Σε μάς όμως μένει να υπονοήσουμε που θέλει να το κατευθύνει κάθε φορά που μας βλέπει, και που αποζητά να το διεισδύσει...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.