#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/07/2013 08:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καυτοί φάκελοι για Στουρνάρα, Κυριάκο και ΑδωνιΤο πρώτο μούδιασμα από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα πήραν δύο… πρωτάρηδες και ο συνηθισμένος στις φουρτούνες, Γ. Στουρνάρας. Οι κ. Α. Γεωργιάδης και Κυρ. Μητσοτάκης, πήραν την κρυάδα αφού οι τροικανοί αποδεικνύονται σκληροί διαπραγματευτές. Τίποτε δεν έκλεισε με την πρώτη και όλα τα μέτωπα μένουν ανοικτά, εκτός ίσως από το χαράτσι της ΔΕΗ το οποίο θα πληρωθεί σε πέντε δόσεις το 2013 αντί για τέσσερις που ήθελε η τρόικα.

Στη συνάντηση με τους κ. Στουρνάρα και Μαυραγάνη, οι τροικανοί ζήτησαν περισσότερα στοιχεία για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα και εμφανίστηκαν δύσπιστοι για το πώς θα μπορούσαν να εισπραχθούν τα έσοδα που προβλέπονται χωρίς την εμπλοκή της ΔΕΗ.  Η τρόικα δεν απάντησε ούτε αρνητικά, ούτε θετικά στο σχέδιο της κυβέρνησης ενώ δε φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα με το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που θα ανακοινωθεί και θα αφορά την παρακράτηση φόρου και την προκαταβολή φυσικών προσώπων.

Το μεγάλο αγκάθι είναι ασφαλώς η δημοσιονομική τρύπα των 2 δις ευρώ και πάνω που οφείλεται στην υστέρηση των εσόδων και στον ΕΟΠΥΥ. Το οικονομικό επιτελείο κατέθεσε προτάσεις στην τρόικα οι οποίες μελετώνται. Όπως όλα δείχνουν η διαπραγμάτευση με την τρόικα δε θα κλείσει μέσα στη βδομάδα και θα πάρει και από την άλλη.

Δύσκολος ήταν και ο ρόλος του Κ. Μητσοτάκη ο οποίος δέχθηκε για πρώτη φορά την τρόικα για να συζητήσουν για την κινητικότητα 12.500 υπαλλήλων αλλά και για τις απολύσεις. Το πρώτο τετ α τετ δεν στέφθηκε με επιτυχία και συμφωνία. Για δημιουργική συζήτηση έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έκλεισε ραντεβού για την Τετάρτη. Υπενθυμίζεται ότι τα καυτά θέματα είναι η απόλυση 4.000 και η κινητικότητα 25.000 δημοσίων υπαλλήλων ως το τέλος του χρόνου. Τα επιχειρήματα της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι, όσον αφορά τις απολύσεις, ότι με το κλείσιμο της ΕΡΤ έχουν ήδη διασφαλισθεί οι 2.656 απολύσεις και υπολείπονται άλλες 1.400 έως το τέλος του χρόνου.

Σε ό,τι αφορά την κινητικότητα και τη δέσμευση της κυβέρνησης για 12.500 υπαλλήλους σε κινητικότητα έως τα τέλη Ιουνίου και άλλους 12.500 έως το τέλος του χρόνου, ο κ. Μητσοτάκης ζητάει να υπάρξει παράταση έως τα τέλη Σεπτεμβρίου για τους πρώτους 12.500 υπαλλήλους, καθώς πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να απολυθούν οι υπάλληλοι, αλλά να αξιοποιηθούν σε υπάρχοντα κενά στη δημόσια διοίκηση.

Θερμή θα είναι  η Τρίτη κυρίως για τον Αδωνι Γεωργιάδη ο οποίος πρέπει να πείσει την τρόικα για τα μέτρα που σκέφτεται να πάρει για τον ΕΟΠΥΥ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Υγείας θα τους προτείνει δύο μέτρα για να μειωθούν οι δαπάνες. Το πρώτο είναι νέα μείωση στις τιμές των γενόσημων φαρμάκων και το δεύτερο θα είναι το «κούρεμα» των δαπανών του ΕΟΠΥΥ στους παρόχους υγείας. Όταν δηλαδή ξεφεύγει ο προϋπολογισμός την υπέρβαση θα την πληρώνουν διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικά ιατρεία κ.λπ. Δε αποκλείεται δε να πέσει στο τραπέζι και λουκέτο σε κάποια νοσοκομεία που σήμερα είναι σχεδόν… άδεια.

Κρίσιμο θα είναι και το ραντεβού με τον Γ. Βρούτση καθώς ακούγονται ήδη φήμες για μειώσεις στις συντάξεις του ΟΑΕΕ και θέμα κατώτατου μισθού.

Την επόμενη εβδομάδα κατά πάσα πιθανότητα οι τροικανοί θα περάσουν την πόρτα του Μαξίμου για την τελική συμφωνία ή την επικύρωση του αδιεξόδου. Αν υπάρξει αδιέξοδο τότε κινδυνεύει η ομαλή εκταμίευση της δόσης των 8,1 δις ευρώ.

Τη ίδια στιγμή το ΔΝΤ απειλεί με αποχώρηση από την τρόικα σε περίπτωση που δε βρεθεί συμβιβαστική λύση και δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μέσα στον Ιούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Stef avatar
  Stef 02/07/2013 09:01:53

  Μετά τα πανηγυράκια σας λόγω συνεδρίου της ΝΔ και τα οράματά σας για την...Νέα και προφανώς αγνώριστη και τριτοκοσμική Ελλάδα, μας αξίζει και λίγη απότομη προσγείωση στον θαυμαστό κόσμο των Μνημονίων της ΝΔΠασοκοκρατίας.

  • Kostas avatar
   Kostas @ Stef 02/07/2013 12:29:56

   Τριτοκοσμική χώρα ? Κάνεις λάθος.
   Ειμαστε ποιο κάτω και απο αυτές τις χώρες.
   Ποια τριτοκοσμική χώρα αλλάζει το φορολογικό καθεστώς τόσο συχνά όπως η Ελλάδα ?

   Σε ποια τριτοκοσμική χώρα μπορείς να έχεις μπει παράνομα και να απολαμβάνεις οποιαδήποτε παροχή από το κράτος ή ακόμα και από τους ίδιους πολίτες ?

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Kostas 02/07/2013 17:24:28

    Κοίτα λίγο τι γίνεται στην Αίγυπτο εξυπνάκια και πήγαινε ζήσε εκεί καλύτερα...

    • Kostas avatar
     Kostas @ Γεώργιος Τ. 02/07/2013 19:18:32

     Εξυπνάκιας ?

     Η απάντηση σου θυμίζει τους Συριζέους που μη έχοντας επιχειρήματα σε συζήτηση, χρησιμοποιούν παραδείγματα που είναι άσχετα με το αντικείμενό της συζήτησης.

     ΟΚ
     Αφού ξερεις για την Αίγυπτο πες μας, στην Αίγυπτο αλλάζουν πιο γρήγορα τη φορολογική νομοθεσία από εμάς ?

 2. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 02/07/2013 10:16:43

  Όσο και καλοπροαίρετος και να είμαι, (και πράγματι είμαι), δεν μπορώ να πιστέψω ότι πραγματικά διαπραγματευόμαστε.
  Απλούστατα λέμε τη γνώμη μας, μας ακούνε με ...προσοχή και μας επιβάλουν τις θελήσεις τους!
  Ίσως και να μην μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, αλλά να μην αυτοκοροιδευόμαστε ότι διαπραγματευόμαστε και μάλιστα σκληρά !
  Η αλήθεια είναι ότι όσο περνάει ο καιρός ,τόσο τα όπλα μας εξασθενούν και όταν ήταν αρκετά οδυνηρά και επίπονα για τους ...εταίρους μας , δυστυχώς ουδόλως τα χρησιμοποιήσαμε!!

  • tpe avatar
   tpe @ ΝΤΙΝΟΣ 02/07/2013 10:28:46

   Συμφωνώ απόλυτα.
   Επίσης, μία ερώτηση: Γιατί όλο αυτό το διάστημα υπάχουν συνέχεια προβλήματα; Στην Ιρλανδία, τα ίδια γίνονται; Στην Πορτογαλία;

  • Samios avatar
   Samios @ ΝΤΙΝΟΣ 02/07/2013 11:22:15

   Μα η δεσμευση αφορούσε την προσπάθεια επαναδιαπραγματευσης οχι και το αποτέλεσμά της. Λέμε λοιπόν μια γνώμη, μας λένε οχι και είμαστε συνεπείς στην δέσμευση απέναντι σε οσους μας πιστεψαν (τότε).

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ ΝΤΙΝΟΣ 02/07/2013 15:31:42

   Ἀκριβῶς ὅπως τά λές εἶναι!
   Πρός ἐπιβεβαίωση δέ αὐτοῦ πού λές,σέ παραπέμπω στή φωτογραφία τοῦ ἄρθρου,δές μέ τί ἀπαξίωση κοιτᾶ ὁ Τόμσεν τόν Στουρνάρα πού τοῦ μιλᾶ,ὁ,τι καί νά τοῦ λέει...

 3. Arximidis avatar
  Arximidis 02/07/2013 10:17:34

  Μην ανησυχείτε. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος βγαίνουν με τα 2 δις από τη δόση των 8 που ήδη η Μέρκελ μας έχει δώσει χωρις την τρόικα, ώστε να πάει ήσυχη στις εκλογές της το Σεπτέμβρη. Μετά, όλα είναι ανοιχτά και παίζονται...

 4. Δημητριος avatar
  Δημητριος 02/07/2013 11:49:44

  Το μονο που διαπραγματευεται σκληρα ολοκληρο το πολιτικο συστημα ειναι η μη απολυση κανενος ΔΥ. Κανενος ! Ως και τους παιδεραστες με εθελουσια θα τους διωξουν.
  Τα λοιπα τα αφοροντα φορους και μεγαλυτερους φορους και εισφορες και εκτακτα τελη η κυβερνηση τα δεχεται ανετα.

  • foros1 avatar
   foros1 @ Δημητριος 02/07/2013 12:23:09

   δεν κουραστηκατε ακομη με αυτη την "καραμέλα";
   μονο στο υπουργείο Παιδείας απολύθηκαν 10.000 αναπληρωτές, αφού ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ προσλάμβαναν πανω απο 12.000 και τωρα με την αυξηση του ωραρίου θα προσλάβουν 2.000.
   και ΟΛΟΙ οι ΔΥ να απολυθούν, ολα θα πανε απο το κακό στο χειρότερο αν δεν ερθει ρευστότητα και αναπτυξη.
   στις ΗΠΑ δεν κανουν λαθος που πρωτα απ'ολα, νοιαζονται για την διατηρηση της καταναλωσης.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ foros1 02/07/2013 17:25:48

    Σωστός. Αλλά με προβληματίζει που το ΔΝΤ με έδρα την Ουασιγκτον ζητάει πάντα και επιμένει στα σκληρότερα μέτρα ύφεσης. Μάλλον όταν περνούν τον ατλαντικό χάνουν τη λογική τους...

   • Δημητριος avatar
    Δημητριος @ foros1 02/07/2013 17:28:49

    οχι δεν κουραστηκα γιατι ακομα σας πληρωνω κ υπερβολικα για την μηδαμινη προσφορα σας

 5. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 02/07/2013 13:45:14

  Καλή είναι η θεωρία της ...καραμέλας , τι λέτε όμως, να συμφωνήσουμε για κάθε έναν απολυόμενο από τον ιδιωτικό τομέα να απολύεται και ένας του δημοσίου;
  Και να μην ξεχνιόμαστε, κάθε μήνα απολύονται περίπου 10.000 ιδιωτικοί υπάλληλοι!

  • vangelis ... avatar
   vangelis ... @ ΝΤΙΝΟΣ 02/07/2013 14:19:43

   . αντε και να συμφωνησουμε με την θεωρηση σου φιλε μας, για πες μας επειτα με πιο τροπο πιστευεις οτι θα μπορεσουν καποτε να παρουν ξανα μπρος οι μηχανες της παραγωγης μας;

   Κανουμε οτι δεν θελουμε να καταλαβουμε τελικα οτι το οφελος της υποτιθεμενης προσαρμογης πλεον εχει εξανεμιστει.

   Δεν εχετε καταλαβει οτι το ενιαο μισθολογιο που εστω και κουτσα στραβα, βαζει τις περισσοτερες ομαδες δημοσιων υπαλληλων μεσα του, θα τις βγαλει απο την κιμαδομιχανη, με οποιο αποτελεσμα αυτο συνεπαγεται για τους υπολοιπους. (Εχει σκεφτει ποτε κανεας απο εσας ολους που λετε συνεχως να φυγουν οι Δημοσιοι υπαλληλοι, εαν αυτο το επιχειρημα το χρησιμοποιουν οι εργοδοτες για να συμπιεσουν ακομη πιο κατω τους μισθους στον ι.τ.; Μμ;; δεν εχετε ακουσει που το λενε ολο και πιο εντονα πλεον οι επιχειρηματιες γενικως.. "μα εδω οι του δημοσιου αμοιβονται πλεον με 850 ευρω μεσος όρο, θελεις εσυ μισθο ισο με αυτους; παρε 7 κατοσταρικα και ελα προσεχως να δουλεψεις και σαββατο οπως παλια και βλεπουμε".

   Εαν ηταν να ειχε επιτευχθει καποιο οφελος δημοσιονομικης προσαρμογης αυτο επρεπε να ειχε συμβει πριν απο 1,5 - 2 χρονια.
   Απ'τη στιγμη που για προφανεις λογους (τεραστιο κοστος και αντικτυπο στην κοινωνια) δεν εγινε στην ωρα του και αφεθηκαμε ακομη 2 χρονια επειτα να τρωγωμαστε εαν πρεπει να φυγουν η να μεινουν, το οπλο αυτο εχει καει.!

   Το οφελος στην παρουσα συγκιρια ειναι μηδαμινο, καθως και οι συνταξεις που θα περνουν πλεον οι δημοσιοι εχουν ψαλιδιστει και θα ψαλιδιστουν ακομη, οι μισθοι τους εχουν μειωθει σημαντικα, και οι ασφαλιστικες εισφορες τους λιγοτερες ειναι.

   Αν πρεπει να θεσουμε σε μια σωστη βαση την συζητηση αυτη, θα επρεπε εστω και τωρα που αργησαμε να γινει πληρης και με το ζορι μετακινηση υπαλληλων εκει οπου το κρατος τους χρειαζεται!

   Μ'αυτο τον τροπο θα ομαλοποιηθει η κατασταση και δεν θα αντιμετωπιζεται ολοκληρο το προσωπικο του δημοσιου σαν φταιχτες,κλεφτες διεφθαρμενοι ,τεμπεληδες κουραμπιεδες κλπ..κλπ..

   Η μετακινηση πολλων απο εκεινων των αφανων που βρισκονται σε καποια γραφεια αραχτοι, πρεπει να γινει αμεσα.

   Η απολυση ομως η οποια επιφερει συντριπτικες συνεπειες σε ολο το φασμα της κοινωνιας πρεπει παση θυσια να αποφευχθει! Δεν νομιζω οτι υπαρχει ελληνικη οικογενεια η οποια εστω στον περιγυρο της να μην εχει ενα δημοσιο υπαλληλο.

   Εσεις λοιπον που κανιβαλλιζετε συνεχως στα sites, προσεξτε γιατι μπορει δικοι σας συγγενεις να βρεθουν στον δρομο απροσμενα!

 6. Χρήστος avatar
  Χρήστος 02/07/2013 14:21:56

  Και γιατί δεν απολύονται όλοι οι εργαζόμενοι λοιπόν και να προσφέρουμε κοινωνικό έργο εθελοντικά όπως είπε η Χ.Α. Στο δημόσιο και στους 10 μεγαλό-επιχειρηματίες που γι' αυτούς δουλεύουν όλοι. Οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα πότε άρχισαν; Όταν άρχισαν οι περικοπές στον Δημόσιο τομέα. Γιατί αυτά τα λεφτά ανακυκλώνονταν στην αγορά και διατηρούταν ο κύκλος του χρήματος. Όταν θα απολυθούν και αυτοί τότε ο ιδιωτικός τομέας θα πάψει να υπάρχει εκτός των γνωστών - αγνώστων.

 7. ΣΑΚΑΤΑΚ avatar
  ΣΑΚΑΤΑΚ 02/07/2013 14:23:17

  Πάντως ότι και να λέμε κύριοι,πρέπει να ομολογήσουμε οτι στα τρια χρόνια αυτης της κρίσης, με τόσα χαράτσια, φόρους, μειώσεις μισθών 20, 30, 40, και σε κατι ΔΕΚΟ ακόμη και 60% , με απανωτες ανατιμήσεις στις τιμές των αγαθων, ασε της βενζίνης κ.τ.λ κ.τ.λ.... δεν είδα πουθενα πτώση της κίνησης.Και τις διακοπές μας τις πάμε, και τα φουλ τριήμερα μας πάμε και γενικά όπου γάμος και χαρά, δεν αφήνουμε ευκαιρία χαμένη!!! (η πτώση στην αγορά ειναι δεδομένη, το δέχομαι). Και όλα αυτά τα γνωρίζω λόγω ιδιεταιρότητος της δουλειάς μου. Και δεν είναι οξ ξένοι...είμαστε εμείς που κυκλοφορούμε, και καλώς κάνουμε...Αυτά ομως τα βλέπουνε τα τσακάλια και σου λέει " δεν εχουν αναγκη αυτοί, όσο δεν τους κόβεις τις βόλτες, δεν τρεχει τιποτε". Αραγε εχουν δίκιο ή άδικο?

  • takis400 avatar
   takis400 @ ΣΑΚΑΤΑΚ 02/07/2013 17:40:28

   προφανως το σχολιο σου το κανεις καπου στις μαλβιδες αραχτος κατω απο φοινικες και κανα ντρινκ στο χερι,δεν παμε καλα μου φαινετε

 8. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 02/07/2013 14:49:14

  Αγαπητέ Βαγγέλη, συμφωνώ απόλυτα μαζί σας.
  Το σχόλιό μου αναφέρονταν στο "ταμπού" της μη απολύσεως κανενός Δημοσίου Υπαλλήλου και στην επικέντρωση κάθε διαπραγματευτική μας ...δυνατότητας, στην επίτευξη αυτού, έναντι πάσης θυσίας ή άλλου κόστους!

 9. laz avatar
  laz 02/07/2013 18:21:41

  αφήστε τα αυτά,αφήστε τον πρόλογο,ξαναλέω και δεν μπορείτε να διαγράψετε εκ νέου αυτό το σχόλιο,λες και δεν υπάρχει!!!

  έχουμε εκατοντάδες χιλιαδες βυσματουχους και η κυβερνηση επιλεγει να θεσει σε κινητικοτητα και διαθεσιμοτητα τις 8 χιλιαδες των εκπαιδευτικών που πετυχαν με γραπτο διαγωνισμο ΑΣΕΠ!
  συγγνώμη κύριοι ,αλλά αυτό λέγεται πολιτικαντισμος εποχης παπανδρέου,θυμίζεις 80'ς φοβερά έντονα...

  τόση πλάτη στον κομματικό στρατό μεσούσης της κρίσης,απλά δεν ξανάγινε!

 10. nillionaire avatar
  nillionaire 02/07/2013 18:28:12

  Ε βέβαια, έπρεπε να μαζεύουν τα πτώματά μας από τους δρόμους με το κάρο, μόνο τότε θα ήταν ευχαριστημένοι .....

 11. The Despared avatar
  The Despared 02/07/2013 21:46:59

  Γιατι άμα έχουμε ιδιωτική παιδεία,υγεια,νερο θα τα έχεις τζάμπα όλα αυτα;

 12. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 02/07/2013 23:34:14

  ΣΑΚΑΤΑΚ,
  Ή κάνεις άσκηση παραλογισμού επί χάρτου ή βρίσκεσαι σε άλλη χώρα και μαθαίνεις τα νέα από τους φίλους σου που σε επισκέπτονται με ...ΛΙΑΡ-ΤΖΕΤ ή απλούστατα κάτι δεν σου πάει και τόσο καλά!!
  Πάντως αν θέλεις να μάθεις πράγματι τι συμβαίνει στην Ελλάδα, αρκεί να διαβάσεις τα κατά καιρούς σχόλια του Σόιμπλε και της Μέρκελ!! Και ίσως από αυτούς πιστείς!!

 13. ΣΑΚΑΤΑΚ avatar
  ΣΑΚΑΤΑΚ 03/07/2013 00:40:12

  Εντάξει ρε παιδιά, το παραδέχομαι. Με καταλάβατε μια χαρά. Ειμαι εκτός ελληνικής πραγματικότητας και μαθαίνω τα διαστρεβλωμένα νέα της πατρίδας μου, απο τους high class δεξιούς κολλητούς μου.... Αυτό που ήθελα να πώ, ήταν μόνο οτι η γνωστή ρήση κατα τούς εκάστοτε κυβερνώντες και δανειστές 'υπάρχει λίπος στον Ελληνα ακόμη' οπότε επιβάλουμε κι άλλα μέτρα, δεν είναι και ψέμα. Ν

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.