22/02/2010 14:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καυτή αλληλογραφία Ντόρας και Βουλγαράκη με Siemens

Δύο επιστολές των πρώην υπουργών Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκη και Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη αποδεικνύουν τις θερμές σχέσεις τους με τη Siemens! Αποτελούν μέρος της δικογραφίας και βρέθηκαν στο πλούσιο πλέον αρχείο του άλλοτε ισχυρού άνδρα της γερμανικής εταιρείας, που έχει κατασχεθεί από τους δικαστές που διερευνούσαν την υπόθεση τα προηγούμενα χρόνια.

Παράλληλα, στο ίδιο αρχείο αποκαλύπτονται και δοσοληψίες του κ. Χριστοφοράκου με δύο ακόμα τράπεζες, την Dresdner Bank, αλλά και την Hypo Vereins bank στη Γερμανία, ενώ ένας λογαριασμός, που δέχεται το ποσό των 53 χιλιάδων ευρώ από δικά του χρήματα, δεν έχει ακόμα ανοιχτεί από την ανάκριση, που διαρκεί τέσσερα χρόνια στη χώρα μας...

Η «Κ.Ε.» δημοσιεύει  έγγραφο του Γ. Βουλγαράκη, που φέρει ημερομηνία 26 Ιουλίου 2005 με το οποίο απευθύνει πρόσκληση στον ομόλογό του υπουργό της Βαυαρίας Gunter Beckstein. Το περίεργο είναι ότι αυθημερόν με φαξ από το γραφείο του υπουργού η έγγραφη αυτή πρόσκληση στέλνεται στο... γραφείο Χριστοφοράκου και ειδικότερα στην Αικ. Τσακάλου, τη γραμματέα του. Και οι επαφές συνεχίζονται. Στις 3 Αυγούστου ο τότε βαυαρός υπουργός, με επιστολή του στον κ. Βουλγαράκη, δηλώνει ότι αποδέχεται την πρόσκληση και του επισυνάπτει σύντομο βιογραφικό. Και αυτά τα έγγραφα στάλθηκαν στο γραφείο Χριστοφοράκου και σήμερα είναι στα χέρια των ανακριτών, που κατέσχεσαν όλο το υλικό.

Οι σχέσεις αυτές θα μπορούσαν, πάντως, να μην εντοπισθούν καν, αν ο κ. Βουλγαράκης δεν ήταν αυτός που ουσιαστικά ως αρμόδιος υπουργός υλοποίησε τη σύμβαση του C4Ι, επίδικη σύμβαση κατά το κατηγορητήριο. Την ίδια περίοδο, σύμφωνα με καταθέσεις γερμανών κατηγορουμένων (Σίκατσεκ, Κουτσενρόιτερ), οι έλληνες αξιωματούχοι για να υλοποιήσουν τη σύμβαση για το σύστημα ασφαλείας ζητούσαν από τον Μιχ. Χριστοφοράκο μίζες 50 εκατομμυρίων ευρώ. Εκείνος έπειτα από πιέσεις -κατά τις καταθέσεις του Κουτσενρόιτερ- έδωσε τις μίζες σε τέσσερα ελληνικά υπουργεία. Αλλωστε, το 2005 φαίνονται να έχουν κατατεθεί από τα μαύρα ταμεία της Siemens ποσά πολλών χιλιάδων ευρώ στις εταιρείες, που είχαν ιδρυθεί γι' αυτό τον σκοπό, Fairways και Placid Blue. Είναι σίγουρο ότι η εξεταστική επιτροπή θα ερευνήσει τι σήμαιναν αυτές οι σχέσεις καλώντας ως μάρτυρα τον πρώην υπουργό, Γ. Βουλγαράκη.

Στο αρχείο Χριστοφοράκου βρίσκεται, πάντως, και επιστολή της πρώην υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη (Μαρτίου 2006), που απευθύνεται στον πρόεδρο της γερμανικής εταιρείας Klaus Kleinfeld, ο οποίος είναι επίσης κατηγορούμενος για το σκάνδαλο. Διετέλεσε μεταβατικός πρόεδρος μετά την παραίτηση του Φον Πίρερ το 2007. Η κ. Μπακογιάννη, αφού ευχαριστεί το μεγαλοστέλεχος, τότε, της γερμανικής εταιρείας για τις ευχές του με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της ως υπουργού, προσθέτει:

«Εγκάρδια ευχαριστώ... και για τη διάθεσή σας για βοήθεια την οποία πολύ εκτιμώ, η εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου και στη δουλειά μου μου δίνει το θάρρος και τη δύναμη για τις προκλήσεις, που συνεπάγεται η νέα μου θέση. Σας ευχαριστώ κ. Κλάινφελντ και όλα καλά...». Και αυτή η επιστολή, που στέλνεται σε χρόνο «αθώο» από πλευράς ξεσπάσματος του σκανδάλου, βρίσκεται πάλι στο αρχείο του Χριστοφοράκου και φαίνεται από το φαξ ότι του έχει σταλεί από τη Γερμανία. Μοιάζει δηλαδή με την ανοχή κάποιων στη χώρα μας να έχουν αναγορεύσει το αφεντικό της Siemens Ελλάς σε άτυπο υπουργό άνευ χαρτοφυλακίου για τις ελληνογερμανικές σχέσεις!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 22/02/2010 15:10:18

  Θυμάμαι πολύ καλά τον Χριστοφοράκο ως φυσιογνωμία από την διακυβέρνηση του Σημίτη. πουθενά, μα πουθενά δεν κυκλοφορεί στο διαδίκτυο φωτογραφία με κυβερνητικούς της τότε περιόδου. Συνεπώς υπάγομαι κι εγώ σ΄ αυτούς που ενώ τα είδαν και τα άκουσαν με τα μάτια τους δεν μπορούν να το αποδείξουν (πχ ο Μεταλληνός που άκουσε με τ΄ αυτιά του την περίφημη δήλωση που προέβλεπε τον τρόπο που θα μας τιθασεύσουν και πραγματοποιήθηκε επακριβώς μέσα σε τριάντα πέντε χρόνια).
  Η επικοιωνιακή δύναμη του κυβερνώντος κόμματος αποδεικνύεται περίτρανα και με τις συγκεκριμένες επιλεκτικές αποκαλύψεις. Αποδεικνύεται και με την τακτική που ακολούθησαν για την επιβολή των μέτρων. Δεν καμαρώνουν πως έκαναν απογραφή, μας ψιθυρίζουν χαμηλόφωνα: μας τα επιβάλλουν τα τέρατα οι Ευρωπαίοι. Ενώ η ΝΔ αντί να μας ψιθυρίσει χαμηλόφωνα το 2004 μας επιβάλλουν οι Ευρωπαίοι να κάνουμε απογραφή, την καμάρωνε ως επίτευγμα! Είναι έτη φωτός πίσω στην ψυχολογία του κοινού αυτό το κόμμα, έτη φωτός!

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ B.K.Σ. 22/02/2010 16:45:29

   Να συμφωνήσω και να προσθέσω ότι η ΝΔ (κατά την ταπεινή μου γνώμη) αποτελεί "ζωντανό πολιτικό απολίθωμα", κατεξοχήν κληρονόμο του παλαιοκομματισμού και των πρακτικών του. Το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα της μεταπολίτευσης, αλλά η ΝΔ μοιάζει να έχει βγει από την Ελλάδα του 50-60.
   Και αν λάβουμε υπ'όψη ότι τα κόμματα (στην Ελλάδα) (μόνον?) έχουν ως αποκλειστικό σκοπό την διεκδίκηση της εξουσίας για την εξασφάλιση της διαχείρισης του δημόσιου χρήματος (και ότι αυτό συνεπάγεται, ίδε το άρθρο που σχολιάζουμε), βλέπουμε ότι τελικά το ΠΑΣΟΚ είναι επιτυχημένο σαν κόμμα (ακόμη), ενώ η ΝΔ όχι (πια)...

   Μεγάλα καλάθια, κρατάμε, Σαμαρά! Από κεράσια τι γίνεται?

 2. άστεγος avatar
  άστεγος 22/02/2010 15:16:36

  Μετά από αυτά τα δημοσιεύματα για τη Μπακογιάννη και το Μεϊμαράκη φαντάσου τί αντιπερισπασμό θα είχαν στη διάθεσή τους ο Γιωργάκης και τα Μέσα μαζικής Εξαπάτησης εάν είχε εκλεγεί η κυρία Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
  Όχι μόνο δεν θα μπορούσαμε να καταγγείλουμε τις άθλιες μεθοδεύσεις του πασόκ εναντίον του λαού αλλά θα είμασταν και υπό ανηλεές σφυροκόπημα από τον Πρετεντέρη, την Τρέμη, το Χατζηλαλάκη, τον τσίμα και τους λοιπούς τηλεηθοποιούς των 8.
  Ευτυχώς, αυτή τη φορά το ένστικτο του λαού δούλεψε σωστά.

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ άστεγος 22/02/2010 15:24:00

   ετσι

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ άστεγος 22/02/2010 15:52:18

   για Μπακογιάννη και Βουλγαράκη μιλάνε

  • άστεγος avatar
   άστεγος @ άστεγος 22/02/2010 17:34:50

   Ωραία στελέχη μαζευε γύρω του ο Κ.Κ., τον βρήκανε Βορειοελλαδίτη ψυχούλα και τον δούλευε όλη η κρητική συμμορία.

 3. socrates avatar
  socrates 22/02/2010 18:54:43

  Δεν προλαβαίνει να τις μετράει τις κατραπακιές η Ντόρα.

 4. Fotini avatar
  Fotini 22/02/2010 22:11:18

  @ άστεγος

  ". . .κρητική συμμορία." Σε παρακαλω να το παρεις πισω η να εισαι πιο συγκεκριμενος. Αρνουμαι να δεκτω την κατηγορια σου--ολοι οι Κρητικοι δεν ειναι "συμμορια." Αν δεν εχεις αντιρρησι, θα μπορουσα να επικαλεσθω Βορρειοελλαδιτισσες συμμοριες. . . Μην γενικολογεις οταν αναφερεσαι σε γεωγραφικες περιοχες της Ελλαδας! Μια Κρητικια που δεν εχω σχεση με συμμοριες, ενας απλος πολιτης απο Ηρακλειο, Κρητης!

  • άστεγος avatar
   άστεγος @ Fotini 23/02/2010 07:44:34

   Φωτεινή,
   Βεβαίως και δεν εννοώ ότι όλοι οι κρητικοί είναι συμμορία, αυτό δα έλειπε.
   Μιλώ για την πολιτική παρέα της Ντόρας (Μεϊμαράκηδες, Μαρκογιαννάκηδες, κλπ).

 5. μαρικα avatar
  μαρικα 22/02/2010 23:44:39

  Γιασου ρε Φωτινη πατριωτισα!

 6. Fotini avatar
  Fotini 23/02/2010 02:17:13

  Μαρικα!

  Πατριωτισσα; Κρητικια εισαι; Φιλια

 7. Fotini avatar
  Fotini 23/02/2010 08:33:00

  @άστεγος

  Ευχαριστω για την διευκρινιση. . .και συμφωνω μαζι σου για τα υπολοιπα σχολια!

 8. μαρικα avatar
  μαρικα 24/02/2010 01:06:17

  Μυτιληνια,καταγωγη Σμυρνη.Τωρα μαινουμε ομως Μακεδονια (Θεσσαλονικαρα)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.