#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/08/2010 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κατοχή.....Μετά το δεύτερο επισκεπτήριο της Τρόϊκας, τις συστάσεις και τα εύσημα, τις ανακοινώσεις για μόνιμο γραφείο στην Αθήνα, την υπόσχεση ότι μέσα Σεπτεμβρίου θα υπάρξει ενδιάμεσος έλεγχος της ελληνικής οικονομίας, αλλά και τα τελεσίγραφα για νέα μέτρα προκειμένου να δοθεί η τρίτη δόση του δανείου, η λέξη «κατοχή» έχει πάρει ουσιαστικό νόημα. Μπορεί να την σιγοψιθυρίζαμε, να την λέγαμε προς χάριν αστείου, ή να μην πολυπιστεύαμε ότι υπάρχει ξένη κατοχή στην Ελλάδα, σιγά – σιγά όμως πρέπει να τη συνηθίσουμε. Το κακό είναι ότι ο Ελληνας προσπαθούσε επί 60 χρόνια να ξεχάσει το παρελθόν του, δηλαδή την γερμανική κατοχή, και σήμερα βρίσκεται μπροστά σε νέου τύπου κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας. Το είπε ο Γ. Παπανδρέου κι όσοι γελούσαν με τα ελληνικά του τώρα δαγκώνονται διότι κάτι ήξερε τελικά περισσότερο.

Η κατοχή ήταν λέξη – εφιάλτης για τη χώρα. Ό,τι έκαναν μέχρι σήμερα οι πατεράδες μας είχε σκοπό την αποφυγή των αρνητικών συνεπειών που κληροδότησε η κατοχή του 40 στη χώρα και το λαό της. Τα κατοχικά σύνδρομα είναι γνωστά και όποια προσωπική προσπάθεια του καθενός ήταν για να ξεφύγει από τη φτώχεια που του άφησε ο πόλεμος. Και πράγματι, η προηγούμενη γενιά κατάφερε πολλά, κυρίως έφαγε ένα κομμάτι ψωμί και παρέδωσε μια ελεύθερη και πιο χορτάτη χώρα σε εμάς. Εστω κι αν οι νεότερες γενιές κατηγορούσαν τους παλαιούς για την κοινωνία που τους κληροδοτούσαν, τελικά είχαν άδικο.

Κι ερχόμαστε στο σήμερα, στην νέα οικονομική κατοχή που δυστυχώς προβλέπεται να σημαίνει και πολιτική – εθνική κατοχή. Η κυβέρνηση (η πραγματική λέμε) αποτελείται από ξένους τεχνοκράτες που μπαίνουν και βγαίνουν όποτε θέλουν στην Ελλάδα. Αποφασίζουν και διατάσσουν αφήνοντας στους υπουργούς του ΓΑΠ κανένα ξεροκόμματο. Δεν είναι τυχαίο ότι την ώρα που η Τρόϊκα μας έπαιρνε νέα μέτρα για το κοστούμι η κυβέρνηση δια του αντιπροέδρου κ. Πάγκαλου ασχολούταν με το γήπεδο του Παναθηναϊκού και το εμπορικό του Βωβού.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα χάνεται και η όποια εθνική περηφάνια αφού η κατοχή σκιάζει τα πάντα, έστω κι αν δεν έχουμε καθημερινό έλεγχο από στρατιώτες στους δρόμους. Ο κατοχικός στρατός φοράει κοστούμια, μιλά αγγλικά και χρησιμοποιεί περίτεχνους οικονομικούς όρους, είναι σπουδαγμένος στα καλύτερα πανεπιστήμια. Οι δε υποτελείς του, όλοι οι Ελληνες δηλαδή, δέχονται προς το παρόν ασμένως τις εντολές τους, μέσω του.. κάθε λογής Αρτέμη Μάτσα, και περιμένουν πότε θα κάνει ξαστεριά.

Το χειρότερο όμως είναι ότι έχει αρχίσει να μπαίνει στον ελληνικό λαό το σαράκι της ανθρωποφαγίας, ότι δηλαδή ίσχυε και στην κατοχή από τους Γερμανούς. Ο θάνατός σου η ζωή μου, κοινωνικός αυτοματισμός το λένε τώρα, κι όποιος αντέξει.

Δυστυχώς οι μέρες και τα χρόνια που έρχονται θα θυμίζουν όλο και περισσότερο την κατοχή πριν από 65 χρόνια. Ποιοι είναι οι Τσολάκογλου ας το κρίνει ο λαός.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. lamogios avatar
  lamogios 07/08/2010 09:52:57

  Σταράτες κουβέντες.
  Η Λέσχη του Βερολίνου προσπαθεί να μας πτωχεύσει;

  http://lamogios.blogspot.com

  • manolis avatar
   manolis @ lamogios 10/08/2010 01:27:39

   Τσολάκογλου είναι ο Παπανδρέου αλλά από πολιτική αφέλεια και κυρίως από αμβλύνοια.

 2. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 07/08/2010 10:16:09

  " Το είπε ο Γ. Παπανδρέου κι όσοι γελούσαν με τα ελληνικά του τώρα δαγκώνονται διότι κάτι ήξερε τελικά περισσότερο."
  Φυσικά και κάτι ήξερε περισσότερο, αφού η αποστολή του ήταν να παραδώσει τη χώρα και η κυβέρνησή του να γίνει δωσίλογη στους κατακτητές.
  "Ποιοί είναι οι Τσολάκογλου, ας το κρίνει ο λαός" Φυσικά και θα το κρίνει! Ένα μεγάλο μέρος του το έχει ήδη κάνει!

 3. tony avatar
  tony 07/08/2010 10:51:18

  ....Μετά το δεύτερο επισκεπτήριο της Τρόϊκας, τις συστάσεις και τα εύσημα, τις ανακοινώσεις για μόνιμο γραφείο στην Αθήνα.................
  Αφού καλώς η κακώς έγινε έτσι γιατί δεν κάνουν και ένα καλό για εμάς?
  Γιατί δεν καταργούν εντελώς την Ελληνική κυβέρνηση και να αναλάβουν και επίσημα αυτοί.
  Τι τις θέλουμε τις μαριονέτες?
  Τζάμπα λεφτά για να λέμε ότι έχουμε κυβέρνηση?
  Ας αναλάβει η τρόικα και καλύτερα.
  Αν κυβερνήσουν καλά τι μας πειράζει?
  Αφού δεν είμαστε σε θέση να είμαστε ελεύθεροι.
  Ας αναλάβουν άλλοι και τελείωσε.

 4. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 07/08/2010 12:11:32

  Davutoglou προς Δρούτσα: "Είμαστε μία οικογένεια και τα μοιραζόμαστε όλα..."
  Ευκαιρία για να τονίσει ότι το Αιγαίο συνδιαχειρίζεται έδωσε για άλλη μια φορά στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου ο ΑΝΥΠΕΞ Δ.Δρούτσας.
  Σε δηλώσεις του κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Τούρκος ΥΠΕΞ τόνισε χαρακτηριστικά:
  «Η θάλασσα του Αιγαίου είναι το κοινό μας σπίτι και όταν ήμουν στο Μποντρούμ τηλεφώνησα στο Δημήτρη για το αν θα ήταν δυνατόν να συναντηθούμε στη Ρόδο. Αυτός ευγενικά δέχτηκε να συναντηθούμε και είμαι ευγνώμων για αυτό.
  Είμαστε σαν μία οικογένεια, Τούρκοι και Έλληνες, καθώς μοιραζόμαστε την ίδια γεωγραφία, την ίδια πολιτιστική κληρονομιά, την ίδια τουριστικό περιβάλλον και μακραίωνη πολιτιστική κληρονομιά».

  defence gr

 5. oi vlammenoi avatar
  oi vlammenoi 07/08/2010 13:23:52

  Συμφωνούμε ότι έχουμε κατοχή, αλλά δεν μας επιβλήθηκε.Εμείς τους φέραμε εδώ, τους παρακαλούσαμε μάλιστα.Και τι κάνουμε για να γλιτώσουμε από αυτούς; Όποια βολεμένη συντεχνία θίγεται, εκβιάζει.Και αυτοί οι εκβιασμοί είναι χειρότεροι και από της τρόικας.40 χρόνια βολέματος δεν τους φτάνουν φαίνεται.Αυτοί που θίγονται πραγματικά, κλείνουν το στόμα και προσπαθούν για ένα καλύτερο μέλλον χωρίς να ζούν εις βάρος των άλλων.Και εάν κάποιοι δικαιούνται να κλείνουν λιμάνια και δρόμους, είναι οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.Δεν το κάνουν όμως και μπράβο τους.

  www.vlammenoi.blogspot.com

 6. Μιζέριας avatar
  Μιζέριας 07/08/2010 14:00:51

  Nα μουν επιτρέψετε να διαφωνήσω με τον όρο κατοχή.

  Είναι μεν αλήθεια πως η χώρα πλέον κυβερνάται απο τους διεθνείς οργανισμούς των κορακιών του κεφαλαίου και ασκούνται τεράστιες πιέσεις ώστε να ξεπουληθεί το μεγαλύτερο μέρος των δημόσιων παραγωγικών πόρων στο ξένο κεφάλαιο (λιμάνια-οσε-δεη-νερο-δάση κτλ κτλ).
  Από την άλλη είναι εξίσου αλήθεια -και δω πρέπει να δώσουμε προσοχή- ότι τα μέτρα που επιβάλλουν οι τροϊκανοί δεν έχουν καμμία ωφέλεια για τα δημόσια οικονομικά και βέβαια δεν υπάρχει περίπτωση να μειώσουν το χρέος. Τα μέτρα που επιβάλλονται με τον μανδύα του ΔΝΤ, επιβάλλονται για να αυξηθούν τα κέρδη των ΝΤΟΠΙΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ. Για να υποτιμηθεί βίαια και άμεσα η τιμή της εργατικής δύναμης των ελλήνων εργαζομένων, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ των καπιταλιστών σε παγκόσμιο επίπεδο: η πτωτική τάση του μέσου ποσοστού κέρδους. Αυτή είναι η ουσία της κρίσης και όχι βέβαια τα δημόσια χρέη.
  Το κεφαλαιοκρατικό μοντέλο παραγωγής είναι βρυκόλακας -ο πλανήτης και οι άνθρωποί του όμως έχουν φτάσει σε ένα σημείο που δε μπορούν να δώσουν άλλο αίμα -η λύση για τα βαμπίρ είναι να ρουφήξουν τα πάντα μέχρι το τέλος.
  Υπ' αυτήν την έννοια, μία νηφάλια κριτική στη σημερινή κατάσταση της Ελλάδος δεν θα πρέπει να εστιάζει -με τον όρο "κατοχή"- στους ξένους προστάτες. Αλλά θα πρέπει να στρέψει τα βέλη της ίσια καταπάνω στον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΧΘΡΟ: στους έλληνες επιχειρηματίες προστατευόμενους των τροϊκανών. Σ'αυτούς που πέρυσι και φέτος είδαν τα καθαρά κέρδη τους (εν μέσω κρίσης!!) να αυξάνονται κατακόρυφα.

  ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ

  • Misha avatar
   Misha @ Μιζέριας 07/08/2010 14:04:46

   Μια συμμορία είναι : οι ξένοι κατοχικοί και οι ντόπιοι γερμανοτσολιάδες.

   • εναςάσχετος avatar
    εναςάσχετος @ Misha 07/08/2010 14:51:24

    Και στη κατοχή του 41, το ντόπιο κεφάλαιο, δεν δίστασε να συνεργαστεί με τους κατακτητές και οι ίδιες εφημερίδες που τότε υμνούσαν τη νέα τάξη, κάνουν το ίδιο σήμερα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.