Καταψηφίζει τη ρύθμιση για το γήπεδο της ΑΕΚ ο ΣΥΡΙΖΑ
03/07/2014 14:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καταψηφίζει τη ρύθμιση για το γήπεδο της ΑΕΚ ο ΣΥΡΙΖΑ

Το ερώτημα που γεννάται για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αν είναι κεντρική γραμμή του να συναγελάζεται με τον Β. Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό και να απορρίπτει το δίκαιο αίτημα της ΑΕΚ να φτιάξει το δικό της γήπεδο

Σπέρνει ανέμους και θα θερίσει σύντομα θύελλες ο ΣΥΡΙΖΑ και στο χώρο του ποδοσφαίρου καθώς αποφάσισε να καταψηφίσει τη ρύθμιση για το γήπεδο της ΑΕΚ. Ο εμφύλιος μέσα στο κόμμα φαίνεται να κατέληξε σε κάποιο αποτέλεσμα και στην ψηφοφορία που έγινε τα 21 μέλη της Γραμματείας, είχαν να επιλέξουν μεταξύ δύο προτάσεων στην οθόνη του υπολογιστή τους: της πρότασης 1 και της πρότασης 2. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 1 είναι η σκληρή γραμμή συνολικής καταψήφισης του Ρυθμιστικού, την οποία στήριξαν η πλευρά της Αριστερής Πλατφόρμας, η Ανάσα και η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) του Ρούντι Ρινάλντι. Η πρόταση 1, την οποία παρουσίασε προχθές στα μέλη της Γραμματείας ο Αλέκος Καλύβης, φαίνεται μάλιστα ότι πλειοψήφησε οριακά, με το «σκορ» της ψηφοφορίας να καταγράφεται 11-10.

Όπως δήλωσε η εισηγήτρια του κόμματος κυρία Αφροδίτη Θεοπεφτάτου στην αρμόδια επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο, το κόμμα της θα καταψηφίσει τα επίμαχα άρθρα 81 και 82. Και αυτό παρά το γεγονός ότι κατά την φάση της πρώτης ανάγνωσης ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υπερψηφίσει.

Ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει στην περιοχή αναμένεται να ενταθεί ακόμη περισσότερο αν λάβουμε υπόψη ότι μια αρνητική γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει αντίκτυπο και στη νέα περιφερειάρχη Ρένα Δούρου η οποία αναλαμβάνει σε δύο μήνες. Ήδη οι φίλοι της ΑΕΚ εξαπολύουν επίθεση κατά του νέου δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας Άρη Βασιλόπουλου τον οποίο θεωρούν υπεύθυνο για το γεγονός ότι έχει «παγώσει» το έργο.

Και πλέον το ερώτημα που γεννάται για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αν είναι κεντρική γραμμή του να συναγελάζεται με τον Β. Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό και να απορρίπτει το δίκαιο αίτημα της ΑΕΚ να φτιάξει το δικό της γήπεδο. Διότι άλλο να μιλήσουμε για το αν πρέπει η Περιφέρεια να δώσει λεφτά για το γήπεδο κι άλλο για το ότι πρέπει να γίνει η Αγιά Σοφιά. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ και η κ. Δούρου αποφάσισαν να κοιτάνε μόνο προς τον Πειραιά ας μας το πουν κι ας επιβεβαιώσουν ότι παίζουν συγκεκριμένα επιχειρηματικά χαρτιά.

«... ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ»

Το κλίμα είναι στην κυριολεξία πολεμικό και καλό θα είναι να το καταλάβουν οι επικεφαλείς για να μην έχουμε χειρότερα. Η παρουσία αντεξουσιαστών καθώς και μελών του ΕΑΜ και της ΑΝΤΑΣΥΑ όπως καταγγέλλουν οι φίλοι της Ένωσης έχει προκαλέσει και το αντίπερα στρατόπεδο. Το δείχνουν καθαρά οι προκηρύξεις που έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ώρες στο κέντρο της πόλης. Με τίτλο «ΖΗΤΗΜΑ ΤΙΜΗΣ» η ...Γενιά των κίτρινων μαχητών όπως υπογράφουν καλούν όλο τον κόσμο της ΑΕΚ να πλημμυρίσει τους γύρω δρόμους και τα πεζοδρόμια της πόλης στην συγκέντρωση της Πέμπτης. Αναφέρει μάλιστα ότι «Όποιου περάσει από το μυαλό είτε είναι δεξιός , είτε αριστερός , είτε αναρχικός είτε απλός πολίτης να διαδηλώσει ενάντια στο γήπεδο θα θεωρηθεί ΕΧΘΡΟΣ της ΑΕΚ και θα τον ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ». Μάλιστα στο υστερόγραφο της προκήρυξης τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ανησυχητικά. «Το έργο έχει τίτλο ΖΗΤΗΜΑ ΤΙΜΗΣ και είναι πολεμικό. ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ» καταλήγει... κι ο θεός βοηθός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. η Dimi avatar
  η Dimi 03/07/2014 17:33:33

  Το εδώ χαλιφάτο, σφόδρα φαίνεται να ενοχλείται με Το Νέο, Βυζαντινό Γήπεδο της ΑΕΚ (6 φωτογραφίες). Με ο,τιδήποτε θυμίζει τη Βυζαντινή αυτοκρατορία μας, τη μεγαλοπρέπεια, την Κωνσταντινούπολή μας, δηλαδή http://on.fb.me/1lWI05R Timeline Photos – 28 Μαΐου – Η Φρουρά της Βασιλεύουσας “Αυτή είναι η Αλυσίδα μας, που έκλεινε τον Κεράτιο Κόλπο στους εχθρούς! (“Οι κρίκοι, μισό μέτρο ο καθένας. Πελώριοι κι Ασήκωτοι!” ) http://on.fb.me/1o4wG4f Σώζεται σε άριστη κατάσταση, μοιρασμένη σε Στρατιωτικό, Ναυτικό και Αρχαιολογικό Μουσείο στην Κωνσταντινούπολη! Είχε μήκος 300 μέτρα και δεν κατόρθωσε να την διασπάσει ούτε ο Μωάμεθ ο Πορθητής, που αναγκάστηκε να περάσει τα πλοία του σέρνοντάς τα από την ξηρά του Γαλατά για να τα ρίξει στον Κεράτιο! – Μπροστά σε αυτή την αλυσίδα έγινε η περίφημη Ναυμαχία της 20ης Απριλίου 1453 μ.Χ., ανάμεσα στον Φλαντανελά με 4 πλοία (γενοβέζικα και ένα βυζαντινό) και τον Στόλο των Τούρκων με 130 πλοία και Ναύαρχο τον εξωμότη Βούλγαρο Μπαλτόγλου (Σουλεϊμάν μπέη)!” "Χωρίς καταδότη, κάστρο δεν πατιέται!” η τραγικά επίκαιρη, λαϊκή ρήση

  • Jimakos avatar
   Jimakos @ η Dimi 03/07/2014 22:02:47

   Και Σαντα Τσικίτα να το βαφτίζανε το γήπεδο πάλι όχι θα λέγανε. Ούτε θρήσκος, ούτε θρησκόληπτος δεν ειμαι, αλλά να δίνουν σε ποδοσφαιρικό γήπεδο το όνομα Αγία Σοφία, είναι χαρακτηριστικό του ηθικού ξεπεσμού της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ Jimakos 04/07/2014 01:05:24

    Και ο ΟΦΗ έχει το Γεντί Κουλέ στο Ηράκλειο από το '50. Όνομα ιστορικού μνημείου και αυτό. Γιατί να ενοχλείται κάποιος ειδικά από το "Αγία Σοφία" ;

    • Κυθήριος avatar
     Κυθήριος @ roadrunner 04/07/2014 11:36:46

     Το επίσημο όνομα του γηπέδου του ΟΦΗ είναι ''Θεόδωρος Βαρδινογιάννης'' Και ναί,εμένα προσωπικά με ενοχλεί αφάνταστα να δώσουν σε ένα γήπεδο όχι το όνομα ''Αγιά Σοφιά'', αλλά το όνομα ενός μνημείου, παγκόσμια κληρονομιά όλων των ελλήνων,της εκκλησίας της του ''Θεού Σοφίας''. Αν το έβγαζαν π.χ. Παρθενώνα,πώς θα σου φαινόταν;...

     • roadrunner avatar
      roadrunner @ Κυθήριος 04/07/2014 17:04:33

      Ομολογώ ότι το "Παρθενώνας" θα ηχούσε περίεργα.. γιατί δεν συνηθίζεται σε ονοματοδοσίες κτηριών, δρόμων κτλ.
      Αντίθετα, χρησιμοποιείται ευρέως το όνομα "Αγίας Σοφίας" για πλατείες και δρόμους (Θεσσαλονίκη,Πάτρα), οπότε δεν θα ενοχλούσε να βαφτίσουν έτσι και το στάδιο.
      Πάντως είναι αρκετά υποκειμενικό θέμα η επιλογή όνοματος.

 2. 13 avatar
  13 04/07/2014 02:04:06

  Σε κοίνο το μαντρί που λένε σύριζα δηλαδή, κάνουν αντιπολίτευση για να κάνουν αντιπολίτευση... έτσι απλά!Είναι ικανοί να πάρουν θετική θέση για το τζαμί στο Βοτανικό και για ένα γήπεδο κόσμημα, ευρωπαϊκών προδιαγραφών κτλπ. να σκίζουν τα ρούχα τους για... "οχι".Είπαμε.... είναι πολλα τα λεφτά Αρη!

 3. Ηλίας avatar
  Ηλίας 04/07/2014 14:27:47

  Τα άρθρα 81 και 82 δεν μιλούν μόνο για το γήπεδο της ΑΕΚ. Μιλάνε για όλο το άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας το οποίο αποχαρακτηρίζουν. Δηλαδή για να αποκτήσει γήπεδο μια ΠΑΕ πρέπει να πάρουν "προίκα" κάποιοι ολόκληρο πάρκο ??

 4. morfeas avatar
  morfeas 04/07/2014 15:38:11

  Οι αιώνιοι δεν είναι ΟΣΦΠ και ΠΑΟ, αλλά ΟΣΦΠ και ΑΕΚ. Την ΑΕΚ τρέμει ο ΟΣΦΠ με τα πασοκικά πρωταθλήματα όλα αυτά τα χρόνια ( αλήθεια γιατί φοράει ακόμα κόκκινη φανέλα και όχι πράσινη με τον ήλιο; ). Όσο όμως κι αν προσπαθήσει με το απόκομμα, η ΑΕΚ το γήπεδο θα το φτιάξει και οι αεκτζήδες δεν ξεχνούν, το ακούτε συριζαίοι, οι εκλογές κοντοζυγώνουν...

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ morfeas 04/07/2014 20:15:32

   Ναι βρέ,κάντε το και φωνάξτε μας για τα εγκαίνια,θα περάσουμε όμορφα..

   • Σπυρίδων avatar
    Σπυρίδων @ Κυθήριος 09/07/2014 07:17:31

    Μέ ὅλη τήν ἐκτίμηση πού σοῦ ἔχω Κυθήριε, πιστεύω ὅτι δικαιοῦται ἡ ΑΕΚ πού συμβολίζει -μέ τό σῆμα της καί ὄχι μόνο- τόν ἁπανταχοῦ Ἑλληνισμό καί ὄχι μόνο αὐτόν πού κατοικεῖ στά στενά πλαίσια τοῦ σημερινοῦ ἑλληνικοῦ κράτους, δικαιοῦται νά στεγάσει τά ὄνειρά της. Μήπως ὁ ΣΥΡΙΖΑ ἔχει συμμαχήσει καί μέ τό διάβολο -βλέπε κάποιο ἐπιχειρηματία κουραδόμαγκα- γιά να σταματήσει τό ἔργο; Γιατί ἄν πραγματικά κόπτεται γιά τήν οἰκολογία -πού ὄντως ἕνα ἀριστερό, καί ὄχι μόνο, κόμμα, ἀλλά ὅλους πρέπει νά μᾶς ἀφορᾶ- γιατί δέν ἦταν τόσο εὐαίσθητο κατά Καραϊσκάκη μεριά; Μήπως τό ὅτι ἡ ΑΕΚ εἶναι προσφυγική ἐνοχλεῖ δεξιούς καί ἀριστερούς, καί εἰδικά τούς ὀρκισμένους ἐχθρούς τῆς ΑΕΚ, τούς Ὀλυμπιακούς, πού γνωρίζουμε πόσο ἡ ὁμάδα τους εὐνοήθηκε ἀπό τό ἐπάρατο ΠΑΣΟΚ; Περιμένω ἀπό ἐσᾶς, ἐπειδή σᾶς διακρίνει ἡ ὥριμη σκέψη, μιά ἀπάντηση.
    Υ.Γ.: Σᾶς διαβάζω μέ προσοχή στά σχόλια πού κάνετε στο Antinews.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.