17/03/2009 13:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Καταστρέψτε τη μεσαία τάξη»


___________________________________________________________________________________________
Γράφει αφίσα στα Εξάρχεια:  «... Η ΛΑΒΑ της κοινωνικής εξέγερσης εξαπλώνεται και πυρπολεί τα στηρίγματα και τα σύμβολα της εξουσίας και των αφεντάδων. Συγκρούσεις με τα ΜΑΤ (...). Περικυκλώσεις και επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα σε όλη την Ελλάδα. Καίγονται τράπεζες και πολυεθνικές εταιρείες (...). Εκατοντάδες προσαγωγές. Προφυλακίσεις. Η εξέγερση είναι εδώ».

Και τα γνωστά «ανατρεπτικά» sites και blogs καλούν να κτυπηθεί «το ισχυρότερο στήριγμα του εμπορευματικού καθεστώτος, τη μεσαία τάξη, τους δολαριόφρονες. Πώς θα τους χτυπήσουμε; Καταστρέφοντας συστηματικά το ναό του θεοποιημένου εμπορεύματος: την αγορά».
Άλλη αφίσα ζητά την απελευθέρωση του «αναρχικού ληστή Γιώργο Βούτση Βογιατζή». Και προσθέτει πως η «κλοπή του εμπορεύματος, από τα χρήματα της τράπεζας μέχρι τα προϊόντα του σούπερ μάρκετ, είναι επίθεση σ΄ αυτόν τον κόσμο στη δικιά του γλώσσα. Η κλοπή είναι μέσο όχι μόνο για την επανοικειοποίηση των προϊόντων που οι προλετάριοι παράγουμε αλλά ως ένα βαθμό της ίδιας της ζωής».

Ο ιδανικός τρόπος θα ήταν η λεηλασία και η ευρύτερη δυνατή διανομή των αγαθών. «Είμαστε όμως λίγοι ακόμα και δεν έχουμε δυνατότητες για μαζικές λεηλασίες. Ας αρκεστούμε προσωρινά στη συστηματική καταστροφή πολυκαταστημάτων, τραπεζών, εμπορευμάτων πολυτελείας...».

Από τα ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 17/03/2009 13:41:28

  Οι ανθρωποι εχουν κηρυξει εμφυλιο πολεμο.
  Δεν το κρυβουν και απο αυτη την αποψη ειναι ειλικρινεις.Το θεμα ειναι ποτε θα το καταλάβουμε και οι υπολοιποι και θα απαντησουμε αναλογως.

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 17/03/2009 13:56:33

  @1
  Δεν βλέπω όμως ιδιαίτερη... ψυχραιμία στο "δια ταύτα".

  Πώς θα μπορούσε δηλαδή να εκφραστεί η "ανάλογη απάντηση" χωρίς να οδηγήσει σε λουτρό αίματος;

 3. osaperas avatar
  osaperas 17/03/2009 13:59:06

  Θα γίνω λίγο ακραίος και ίσως υπερβολικός.

  Δεν έχω μαγαζί και το αυτόκίνητο μου δεν είναι από αυτά που ενδιαφέρουν τους αναρχοπερίεργους.
  Κατά συνέπεια με "αφήνουν αδιάφορο" αυτά που λέει και αυτά που κάνει όλο αυτό το συνοθύλευμα των αναρχομπαχαλακηδοπρακτοροηλίθιων.

  Όπως ακριβώς τα δικά μου προβλήματα όλα αυτά τα χρόνια "είχαν και έχουν αφήσει αδιάφορους" όλους τους υπόλοιπους σε αυτή την χώρα.

  Μία τους και μία μου.

 4. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 17/03/2009 14:01:32

  @4 osaperas

  Για το αν το αυτοκίνητό σου τους ενδιαφέρει ή όχι, μην παίρνεις κι όρκο. Είδα (σε φωτογραφίες) σπασμένα τα... υπερπολυτελέστατα Huyndai Matrix μοντ. 2003 και Toyota Corolla μοντ. 1997!

 5. donaE avatar
  donaE 17/03/2009 14:03:32

  Οι προλεταριοι τι λενε για ολα αυτα,αραγε?Τους ρωτησε κανεις.

 6. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 17/03/2009 14:08:33

  Οι προλετάριοι δεν λεν ποτέ τίποτα. Πάντα δεν ξέρουν δεν απαντούν, πάντα με τους νικητές και πάντα στην απέξω. Τα αιώνια θύματα ένα πράγμα.

 7. Stathis avatar
  Stathis 17/03/2009 14:11:14

  Μέχρι τώρα μπορεί τον πολύ κόσμο να μην τον απασχολούν οι μπαχαλάκηδες, όταν όμως βγουν όπλα τότε θα τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά....λαμβάνοντας υπόψη ότι την μια και μόνη φορά που αντιεξουσιαστές έκαναν ένοπλο αγώνα (Ισπανικός Εμφύλιος) ηττήθηκαν κατά κράτος, κυρίως λόγω της παθογένειας της ίδιας τους της ιδεολογίας. Αν όμως αυτοί που θα σηκώσουν όπλο εναντίον της κοινωνίας αποδειχθούν αναρχικοί της....Σκόδρας και του Φίερι, τότε τα πράγματα είναι σκούρα.....Θα είναι κάτι πέρα από απλή συνθηματολογία του τύπου "η εργασία είναι μισθωτή σκλαβιά" ή "όμορφα σχολεία όμορφα καίγονται" κλπ κλπ, που λέγονται μεταξύ φραπέ, Dead Kennedies και ενός καλοστριμμένου τρίφυλλου (στην τελευταία κατάληψη της Ίριδας στην Ιπποκράτους έμαθα ότι η κατανάλωση του τελευταίου καθώς και άλλων βαρύτερων ουσιών είχε την τιμητική του)...Δεν ξέρω τί άλλο να σκεφτώ...και μη χειρότερα!

 8. Σπατζιώτης avatar
  Σπατζιώτης 17/03/2009 14:12:10

  @3 Αυριανιστής
  σιγά το ''λουτρό αίματος''...
  Διακόσια τριακόσια τσογλάνια είναι όλοι κι όλοι(συνεπικουρούμενα από άλλους τόσους πλιατσικολόγους εκ της αλλοδαπής), ''ενεργούμενα'' εν αγνοία τους, ενθαρρυμένα από την ύποπτη κρατική ανοχή και χαϊδεμένα μέχρι πρόσφατα από τα ΜΜΕ και κάποιες πολιτικές δυνάμεις...
  Να απαιτήσουμε να λειτουργήσουν οι μηχανισμοί και να επιβάλλουν τη νομιμότητα. Τώρα, αν κάποιος από μας ρίξει και καμιά σφαλιάρα, ενώ πάνε να του κάψουν το αυτοκίνητο ή το μαγαζάκι, δεν μου φαίνεται και τόσο κακό.
  Καταντήσαμε να κάνουμε μέγιστο ''πολιτικό'' ζήτημα την αληταρία...

 9. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 17/03/2009 14:12:12

  Στην ίδια εφημερίδα αλίευσα και το παρακάτω:

  "Όπως έγινε γνωστό κατόπιν εορτής, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να ελέγξουν τα στοιχεία ομάδας νεαρών που έγραφαν συνθήματα σε τοίχους με σπρέι. Ακολούθησε συμπλοκή των νεαρών με τους αστυνομικούς που κατέληξε στο να βάψουν οι νεαροί με σπρέι τους αστυνομικούς και να τους αρπάξουν και ένα κράνος της ομάδας Ζήτα ως λάφυρο."

  Ότι θα έφταναν ανενόχλητοι να... βάψουν τους αστυνομικούς με spray, ομολογώ ότι δεν περίμενα να συμβεί. Μάλλον θέλουν να... προλάβουν σημειολογικά το ΥΔΤ, που θέλει να προμηθευτεί όπλα βαφής διαδηλωτών!

 10. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 17/03/2009 14:17:52

  @9 Σπατζιώτης

  ΟΚ, δεν διαφωνώ. Εκατό, διακόσιοι, τριακόσιοι. ΕΝΑΣ όμως από αυτούς να σκοτωθεί σε αυτοδικία, ξέρεις πόσοι θα γίνουν; Και τότε, όχι τα Corolla του '97, αλλά ακόμα και τα τρίκυκλα ΜΕΒΕΑ της δεκαετίας του '70 (οι παλαιότεροι θα τα θυμούνται) θα καίγονται.

 11. Le canard avatar
  Le canard 17/03/2009 14:26:33

  Το να παίρνει κανείς πράγματα απο Σουπερ Μαρκετ και να τα μοιράζει, έχει την αποδοχή του κόσμου.

  Το να καίνε Τράπεζες, επίσης, κανένας δεν θα διαμαρτυρηθεί.

  Το να κτυπούν κάποια κυριλάτα καταστήματα, μάλλον ανοχή και αδιαφορία θα συναντήσουν.

  Το να κτυπούν μικρά καταστήματα και το αυτοκίνητο του καθενός (όχι όμως, και τα πολυτελή), θα προκαλέσουν αντίδραση.

  Δεν μπορούν να μπούν όλα στο ίδιο τσουβάλι. Εκ του αποτελέσματος και μόνο. Γιατί όμως, κτύπησαν οι μπαχαλάκηδες στο Κολωνάκι (δεύτερη φορά. Η πρώτη ήταν το Δεκέμβρη) τα εμπορικά καταστήματα; Για να στείλουν μήνυμα στην "εξουσία" που συχνάζει στα καφενεία της πλατείας και να προκαλέσουν το φόβο στους "φιλήσυχους", άστούς και μικροαστούς, πολιτικους, συμβούλους τους και δημοσιογράφους, θαμώνες του Κολωνακίου; Το πιθανότερο είναι ότι με τις επιθέσεις στο Κολωνάκι πέτυχαν το στόχο τους να δείξουν δηλαδή ότι η κατάσταση στην καρδιά της Αθήνας είναι ανεξέλεγκτη από την Αστυνομία.

  Να σημειωθούν τα εξής: Μέχρι προ μερικών μηνών, κτυπούσαν σε κεντρικές οδούς της Αθήνας, ως επί το πλείστον Τράπεζες και δημόσια κτήρια. Παλαιότερα δε, μόνον γύρω απο το Πολυτεχνείο και την ΑΣΟΕΕ. Δύο μέρη ουδέποτε κτυπούσαν. Το Κολωνάκι και τη Βουκουρεστίου (περιλαμβανομένου του τετραγώνου Αττικα, αλλά και πάνω, το τετράγωνο ανάμεσα σε Πανεπιστημίου κια Ακαδημίας). Οι δεύτερες περιοχές εξακολουθούν να είναι στο απυρόβλητο. Τι άλλαξε τώρα και επιτίθενται στο Κολωνάκι; Οχι ότι με κόφτει η περιοχή, αλλά μην μας δουλεύουν τα διάφορα παράκεντρα...

 12. Stathis avatar
  Stathis 17/03/2009 14:26:40

  Δείτε την δράση της RAF (Μπάαντερ - Μάινχοφ), του Κάρλος και άλλων και θα δείτε ότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας μηδενιστικής κουλτούρας βιας, της οποίας τα αίτια έχουν αναλυθεί και για την οποία οι δυτικές αστικές δημοκρατίες φέρουν μέγιστο μερίδιο ευθύνης. Αυτή η κουλτούρα έρχεται αντιμέτωπη με όλους εμάς, τον κόσμο της δουλειάς, τον απλό πολίτη που ΔΕΝ θεωρεί ότι η εργασία "είναι μισθωτή σκλαβιά", που θέλει να είναι όμορφος (αλήθεια έχετε δει αφίσα αντιεξουσιαστών εναντίον της γυναικείας κοκεταρίας και των μανεκέν;;;; έχω δει εγώ!), που θέλει να πηγαίνει στο πανεπιστήμιο και να δίνει εξετάσεις να περάσει το μάθημα (άλλη αφίσα αντιεξουσιαστών λέει "κάτω οι εξετάσεις")....πρέπει να δούμε κατάματα τί γίνεται και να μην τα ανάγουμε όλα σε μπατσικές προβοκάτσιες και πρακτοριλίκια. Η ιδεολογία του μηδενιστικού αναρχισμού είναι μπροστά μας και πρέπει να λάβουμε θέση. Μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Και προπάντων να δούμε τί οδήγησε εκεί τόσα νέα παιδιά προς τα εκεί. Ουδείς άμοιρος ευθυνών.

 13. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 17/03/2009 14:30:54

  Αυτοί που τα γράφουν αυτά είναι οι ultras του χώρου των αντιεξουσιαστών , είναι ότι πιο εξτρεμιστικό υπάρχει στον χώρο χωρίς όμως ίχνος πολιτικής σκέψης . Τούβλα κανονικά .

  Είναι πολύ λίγοι συγκριτικά με όλο το χώρο και συνήθως οι πιο μετριοπαθείς και ιδεολόγοι τους αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι (εξου και η διαφοροποίηση των συνελεύσεων Νομικής-Πολυτεχνείου στα γεγονότα του Δεκέμβρη) .

  Αυτοί οι τύποι είναι ο ορισμός των μπαχαλάκηδων .

  Καταλαβαίνω ότι φαίνεται σαν να τους υποστηρίζω αλλά πραγματικά αυτούς τους συγκεκριμένους πολύ θα ήθελα να τους δω με χειροπέδες .

 14. Stathis avatar
  Stathis 17/03/2009 14:34:41

  Στο τούβλα θα πρόσθετα "ζήτω το hardcore punk" (κορόιδα, ο Malcolm McLarren και οι λοιποί τα κονομήσανε χοντρά και κυκλοφορούν με Bendley) και "ζήτω η φούντα"

 15. Le canard avatar
  Le canard 17/03/2009 14:38:47

  @Stathis και greekpoliticalreview

  Σωστά, αλλά μην υποτιμούμε το γεγονός ότι σε περιόδους κρίσης, οικονομικής, πολιτικής, και κρίσης των θεσμών, η βία -ή έστω η καρικατούρα της που ζούμε εδώ- και οι ακραίες εκδηλώσεις, κάνει την εμφάνισή της με ιδιαίτερη ένταση.

 16. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 17/03/2009 14:39:32

  Σταθης. Αν και συμφωνώ με το πρώτο σχόλιό σου 100% εν τούτοις διαφωνώ με το @13. Δεν υπάρχει σύγκριση Κάρλος, 17Ν, RAF κλπ με τους κατσαπλιάδες "αντιεξουσιαστές" που λόγω ηλικίας ή μόδας ή δεν ξέρω τι νομίζουν ότι συμμετέχουν σε κάποια επανάσταση ενώ στην ουσία παίζουν το ρόλο της συσπείρωσης των δεξιών αντανακλαστικών της κοινωνίας. Πρόκειται περί ηλιθίων και είναι έρμαια των ορμών της εφηβείας τους. Για να μην αναφέρω και τις όποιες ουσίες. Οι άλλοι όμως που ανέφερες εκτός του ότι έδρασαν σε άλλη εποχή (που τους σήκωνε) είχαν και μια στέρεα ιδεολογία καθαρά μαρξιστικού (Τροστκιστικού) περιεχομένου. Μην συγκρίνουμε π....ες με βούρτσες. Οι νυν (άπλυτοι) με ένα ντου ή μπου θα σκορπίσουν. Αν αφεθεί ελέυθερη η αστυνομία ή έστω κανένα παρακλάδι της Χρυσής Αυγής..... θα τους δούμε να τρέχουν πίσω στα χωριά τους.(Μην γελάς γιατί κατά κει πάμε όπως το βλέπω. Θυμήσου τι έγινε στην Πάτρα και στην Λάρισα τον Δεκέμβρη).

 17. Le canard avatar
  Le canard 17/03/2009 14:40:00

  ... απλά σε τέτοιες συγκυρίες πολλά εξωθεσμικά παρα-κεντρα βρίσκουν περιθώρια για να εκμεταλλευτούν την κατάσταση προς την κατεύθυνση της αποσταθεροποίησης.

 18. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 17/03/2009 14:41:07

  Αμφιβάλω αν ξέρουν τι είναι η punk σίγουρα όμως ξέρουν απ'έξω κι ανακατωτά την ενδεκάδα που θα κατεβάσει ο Μπάγεβιτς κι ο Βαλβέρδε την Κυριακή...

 19. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 17/03/2009 14:41:54

  @16 Le canard
  Δεν θα συμφωνήσω απόλυτα με το συμπέρασμά σου. Δες τι έγινε στη Βουλγαρία, Ρουμανία κ.λπ μετά την πτώση του "υπαρχτού". Άνθησε η μαφιόζικη εγκληματικότητα της καθημερινότητας, αλλά όχι η "αντιεξουσιαστική" βία. Μπορεί να σε σφάζανε για πέντε δεκάρες, αλλά όσον αφορά φαινόμενα τυφλής ταξικής βίας ήτανε "Παναγίες".

 20. donaE avatar
  donaE 17/03/2009 14:42:24

  @ 14 @15 Παντα δεν υπηρχανε ατομα που δεν χωραγανε στα ρουχα τους?Και δεν ακουγανε και ροκ,ακομα πιο σκληροι δηλαδη.Αλλα απο την αλλη,παρα ειναι απλη ερμηνεια για τετοια ζημια που κανουν.

 21. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 17/03/2009 14:44:27

  Right to the point φίλε Le canard για το 18 !

  Συμφωνώ απολύτως και με τον Strange στο 17 απλά έχω πλέον αμφιβολίες για το πόσο κότες είναι αυτοί οι τύποι .

  Μιλάμε για μυαλό κουκούτσι και όταν έχεις μυαλό κουκούτσι έχεις και άγνοια κινδύνου .

 22. Le canard avatar
  Le canard 17/03/2009 14:44:50

  @Αυριανιστής 20

  Αλλες οι κοινωνικές συνθήκες εκεί και άλλη η ιστορική πορεία αυτών των χωρών. Αυτοί περνούν την εποχή της μετα-ποτοαπαγόρευσης (μετασχηματισμός της μαφίας σε καπιταλιστή).

 23. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 17/03/2009 14:47:24

  @22 Διαχρονικά ισχύει το οπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος. Λίγη συστηματική αστυνόμευση και πκοινωνική πειθαρχία και όλα θα στρώσουν. Οι κώλοι πάντα σφίγγουν όταν αντικρύζουν το ματσούκι. Η εξουσία πάντα νικάει μακροπρόθεσμα έτσι και αλλέως.

 24. Le canard avatar
  Le canard 17/03/2009 14:50:06

  @greekpoliticalreview 19

  Σωστό.

  Αλλά μην υποτιμάμε ότι έξαρση βίας παρατηρείται στα άκρα (αντιεξουσιαστές από τη μια, χρυσαγίτες, συχνά στο πλάϊ των ΜΑΤ από την άλλη). Είναι μια περίοδος άκρων. Το θέμα είναι ότι σε συνθήκες κενού εξουσίας, αυτές οι τάσεις βρίσκουν ανοχή -και σε πολλές περιπτώσεις υποστήριξη- από μερίδα του κόσμου. Αυτό δείχνει ότι κάτι τρέχει στην ίδια την κοινωνία.

 25. matakis avatar
  matakis 17/03/2009 14:50:26

  Τα λεφτά για τις αφίσες που τα βρίσκουν ???????

 26. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 17/03/2009 14:50:34

  @24 Συνδύασέ το με το 18 του Le canard και φτιάχνεις εκρηκτικό μίγμα όμως .

 27. Stathis avatar
  Stathis 17/03/2009 14:51:33

  Το ξέρω ότι τα παραδείγματα που ανέφερα είναι τραβηγμένα και ότι η ένοπλη δράση των ομάδων αυτών δεν έχει κριθεί ακόμη ιστορικά. Από την άλλη δεν παραγνωρίζεται ότι υπήρχε το στοιχείο της λατρείας της ωμής βίας και αυτή την πτυχή ήθελα να τονίσω. H Γκούντρουν Έσλιν μπορεί να ήταν το μυαλό, ο Μπάαντερ όμως είχε καθαρά μηδενιστικό ποινικό υπόβαθρο και ενσάρκωνε την "απόλαυση της βίας", όχι διαφορετικά από τους σταλινικούς Smerz ή τα SS. Συμφωνώ απόλυτα ότι η πλειονότητα των άπλυτων με ένα ντου θα σκορπίσουν (θυμηθείτε την "πορεία" - παρωδία της antifa στην Αμάρυνθο - ακόμη τρέχουν να σωθούν από τους εξαγριωμένους ντόπιους, αν όμως σηκωθεί όπλο από ¨κουκουλοφόρους", τότε τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή...όπως όταν ο Ζαχαριάδης το 49 πρόδωσε χιλιάδες αγνούς Έλληνες που πίστεψαν σε μια ελεύθερη δημοκρατική Ελλάδα και συντάχθηκαν με τον ΔΣΕ, και στο τέλος έμεινε στον Γράμμο με μερικές χιλιάδες Σκοπιανούς εθνικιστές ΝΟΦικούς....γιατί αυτούς έδιωξε στο τέλος το Α΄ Τάγμα Σκαπανέων που ανέβηκε πρώτο στην κορυφή του Γράμμου στις 29-30/8/49....Συγνώμη που μπορεί να σας μπεδρεύω με τόσες ιστορικές αναφορές, αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν αντιστοιχίες με την σημερινή κατάσταση.

 28. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 17/03/2009 14:53:09

  Για τον Μπάγεβιτς δεν το έγραψα τυχαία...πολλά ακούγονται για τον Βαλβέρδε τώρα όλο και κάποιος άλλος θα έχει ακούσει φαντάζομαι.

 29. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 17/03/2009 14:54:08

  Όλοι οι μεγάλοι ισμοί (κομμουνισμός, φασισμός, ναζισμός) ξεπήδησαν και γιγαντώθηκαν σε παρόμοιες εποχές μεγίστης οικονομικής κρίσης και κρίσης αξιών. Ή θα πάμε για πόλεμο ή για έναν νέο τύπο ολοκληρωτισμού. Οι μπαχαλάκηδες αυτό το παιχνίδι παίζουν και μάλλον εν τη αγνοία τους. Κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους και δεν είναι μαλλιάδες ή ροκάδες ή έστω μαυροφορεμένοι.

 30. Le canard avatar
  Le canard 17/03/2009 14:54:26

  @Strange Attractor 24

  Εδώ είναι το σοβαρότατο έλλειμμα των πολιτικών δυνάμεων. Ολα όσα συμβαίνουν καιρό τώρα στην ελληνική κοινωνία, όλος αυτός ο προβληματισμός στη βάση, θα μπορούσαν να διοχετευθούν δημιουργικά, για την αλλαγή της πολιτικής κατάστασης προς το θετικότερο, για να ξανακερδίσει μέρος τουλάχιστον του χαμένου κύρους της η Πολιτική και να στριμώξει κάπως τα διαπλεκόμενα οικονομικά συμφέροντα. Βλέπουμε το αντίθετο. Πλήρης ανικανότητα των κομμάτων, που αποδεικνύουν καθημερινώς ότι πιά έχουν κλείσει τον ιστορικό τους κύκλο και έχουν φάει τα ψωμιά τους. Αυτό ισχύει -δυστυχώς- σε θεαματικό βαθμό και για τα δύο κομμάτα της Αριστεράς.

 31. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 17/03/2009 14:55:47

  @28 Έπρεπε να ακούσει τον Μάρκο Βαφειάδη. Δεν το έκανε. Εκεί την πάτησε.

 32. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 17/03/2009 14:57:02

  @31 Le canard
  Ας έβγαζαν τις νεοφιλελεύθερες εμμονές τους από την εξίσωση αυτοί που θα κάνουν το απόγευμα την αναγγελία του "νέου κόμματος" και ίσως να ξέφευγαν από τη μοίρα του 0,1%.

 33. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 17/03/2009 14:57:40

  Δεν υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα ενοποιημένα χαρτοφυλάκια είναι . Μηδενιστικό ? Ίσως αλλά και εξόφθαλμο κατά την άποψή μου .

 34. Stathis avatar
  Stathis 17/03/2009 14:59:28

  Έτσι είναι. Τουλάχιστον ήταν πατριώτες κάποιοι σαν τον Μάρκο...βλέπω καμιά φορά την γνωστή φωτό με τον Τσακαλώτο και άλλους επιτελείς να ποζάρουν κρατώντας ως λάφυρο την σημαία της 16ης Ταξιαρχίας του ΔΣΕ....και η σημαία αυτή δεν είχε ούτε αλβανικούς ή σκοπιανούς αετούς ούτε σφυροδρέπανα αλλά ήταν η γαλανόλευκη....και νιώθω μια θλίψη για ότι έχει συμβεί....

 35. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 17/03/2009 15:01:45

  Ο μόνος πολιτικός φορέας που θα μπορούσε να δρέψει ψήφους και να γιγαντωθεί στην παρούσα φάση είναι ο ΛΑΟΣ. Δυστυχώς όμως για αυτόν, ο ηγέτης του δεν μπορεί να αντιληφθεί τις ιστορικές συγκυρίες και καταναλώνεται προς άγραν υπουργικής θέσης σε κυβέρνηση ΝΔ. Είμαστε δηλαδή τυχεροί που δεν υπάρχει κάποιος αντίστοιχος Χίτλερ στα καθ`ημάς που θα την μυριζοταν την κατάσταση και θα μας καβαλούσε κανονικά ενώ εμείς θα τον χειροκροτούσαμε.

 36. Le canard avatar
  Le canard 17/03/2009 15:02:43

  @Stathis

  Οταν βγήκε η Μπάαντερ Μάϊνχωφ, η Αξιον Ντιρέκτ, οι Ερυθρές Ταξιαρχίες, κ.λ.π., ήταν άλλες οι εποχές και τα ζητούμενα. Διπολισμός, Ψυχρός Πόλεμος, Βιετνάμ ακόμα, Αλγερίες, εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα, Μάης, κ.ο.κ. Ηταν η εποχή όμως, που το δυτικό καπιταλιστικό οικονομικό μοντέλο ανέβαζε την κατανάλωση και έδειχνε ότι θα συνεχιστεί η ευμάρεια για τον δυτικό άνθρωπο. Ναι, υπήρχε ο φόβος ότι στο μέλλον (!) θα υπάρξει πρόβλημα (κρίσεις πετρελαίκές, πόλεμοι στη Μ.Ανατολή, αναστάτωση, Αφγανιστάν), υπήρξε μια σχετική ανασφάλεια, αλλά το κυριώτερο ήταν ότι οι νέες γενιές απλά διεκδικούσαν μια θέση μέσα σε αυτό το καπιταλιστικό μοντέλο της ευμάρειας. Βλέπε άλλωστε τους πρωτεργάτες του Μαη και του δικού μας Πολυτεχνείου τι απέγιναν. Σήμερα, βρισκόμαστε μέσα για μέσα στην κρίση. Οι κρίσεις, ιστορικά κρίνοντας, δημιουργούν το καλύτερο και το χειρότερο. Ακόμα και στις ΗΠΑ στην κρίση του μεσοπολέμου, η μαρξιστική αριστερά απέκτησε σοβαρότατα ερίσματα στον κόσμο. Την ίδια στιγμή στην Ευρώπη, γινόταν η εκόλαψη του αυγού του φιδιού. Σήμερα η περίοδος, εμένα μου μοιάζει περισσότερο με το μεσοπόλεμο, παρά με τις δεκαετίες '60-'70.

 37. Le canard avatar
  Le canard 17/03/2009 15:04:26

  @Αυριανιστής 33

  Και να τις έβγαζαν, γιατί προσωπα μιλάμε. Πολύ λίγοι, μα πάρα πολύ μικροί...

 38. Stathis avatar
  Stathis 17/03/2009 15:04:37

  Ποιός, ο πρώην ιδιοκτήτης πρακτορείου μοντέλων;;;; Έχω μιλήσει με αρκετούς ακροδεξιούς, και σχεδόν κανένας τους δεν τον εμπιστεύεται. Είναι τόσο παπατζής και αγύρτης που στον Λαικό ΟΡΘΟΔΟΞΟ Συναγερμό έχει ένα σωρό δωδεκαθεϊστές στις λίστες του....

 39. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 17/03/2009 15:06:52

  Την Σαρρή την ξέχασες; Οσονούπω και την Θώδη....

 40. Stathis avatar
  Stathis 17/03/2009 15:08:05

  Πράγματι, συμφωνώ μαζί σου le canard. Οι διάφοροι ακραίοι "ισμοί" παραμονεύουν να διαλύσουν κοινωνικούς ιστούς. Αλοίμονο όταν κληθούμε να παραταχθούμε σε κάποιο από τα "στρατόπεδα".

 41. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 17/03/2009 15:08:33

  greekpoliticalreview Says:
  March 17th, 2009 at 2:57 pm

  Δεν υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα ενοποιημένα χαρτοφυλάκια είναι .

  Συμπληρώνω: Με ηγέτες και στελέχη που δρουν ως εξωτερικοί σύμβουλοι στα προβλήματα της κοινωνίας.

 42. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 17/03/2009 15:11:03

  Περιέργως τον Μάνο πάντα τον πήγαινα , σε ψυχολόγο δεν έχω πάει ακόμα αλλά σίγουρα ένα θέμα προς συζήτηση θα ήταν αυτή η αδικαιολόγητη συμπάθειά μου προς τον Μάνο .

  Strange , όχι σύμβουλοι μικρομέτοχοι θα έλεγα εγώ .

  χαχαχα

 43. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 17/03/2009 15:12:05

  Η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα μοιάζει με καράβι που βολοδέρνει στα κύματα και κατευθύνεται προς τα βράχια την ώρα που ο καπετάνιος μαλώνει με τον πλοηγό για το αν οι μούτσοι είναι δικοί του ή του άλλου…. Μπάχαλο δηλαδή.
  Η οικονομία μας ήταν που ήταν τριτοκοσμική και βασισμένη σε επιχειρηματίες – αεριτζήδες, ήρθε και η παγκόσμια κρίση και την αποτελείωσε.
  Η ανεργία καλπάζει και το μέλλον της απασχόλησης στην Ελλάδα φαντάζει μαύρο και άραχλο.
  Η ακρίβεια στα καύσιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης έχει πιάσει κόκκινο και αγγίζει τιμές Ιαπωνίας αλλά οι μισθοί μας είναι Αφρικανικοί.
  Η δημόσια ασφάλεια μπάζει από παντού και ο μέσος φιλήσυχος πολίτης αισθάνεται και είναι έρμαιο του κάθε κακοποιού αλλά και του κάθε πικραμένου πολιτικά «εξεγερμένου».
  Η δημόσια διοίκηση έχει καταντήσει καθρέφτης της κοινωνίας. Το βασίλειο δηλαδή της αδιαφορίας και της διαφθοράς.
  Η δημόσια υγεία χάσκει καθώς εκτός από τις ανύπαρκτες υπηρεσίες, το δημόσιο πληρώνει γάζες κλπ 10-20 φορές περισσότερο (και μάλιστα με ΦΕΚ) απ`όσο πραγματικά κοστίζουν.
  Η δημόσια παιδεία είναι ανέκδοτο και μάλλον κοστίζει στον μέσο γονιό (μακροπρόθεσμα) όσο θα κόστιζαν πλήρεις σπουδές του βλασταριού του στην Ελβετία….
  Τα ΜΜΕ μας είναι μαγαζάκια προώθησης συμφερόντων διάφορων μεγαλοεργολάβων εκδοτών και αποτελούν απλά μοχλό πίεσης (εκβιασμού) για αναλήψεις δημοσίων έργων…
  Η τηλεόραση μας είναι για θεατές που στην καλύτερη περίπτωση διαθέτουν IQ σπουργιτιού.
  Ο πολιτισμός μας … χα χα χα.
  Και πάει λέγοντας.
  Πρόταση;
  Να παρακαλέσουμε να μας ενσωματώσει η Αμερική ως 51η πολιτεία μπας και δούμε χαΐρι και ίσως καταφέρουμε να αποκτήσουμε δρόμους αλλά και Αμερικάνικους μισθούς

 44. donaE avatar
  donaE 17/03/2009 15:12:32

  Γιατι ψαχνεται σωνει και καλα,καποιο ιστορικο προηγουμενο?Αφου καθε εποχη εχει τις δικες της συνιστωσες.Ειναι η αναγκη για να ξερετε τι θα γινει στην συνεχεια.Ο Le canard ,που το συσχετισε με το σταδιο της καπιταλιστικης αναπτυξης μου φαινεται πιο κοντα στην ερμηνεια.

 45. IL PUEBLO UNIDO avatar
  IL PUEBLO UNIDO 17/03/2009 15:12:43

  Αυτό το Huyndai Matrix το πρόσεξα και εγώ.
  Ξαναβλέποντας τα video, είδα πινακίδες Δ.Σ.
  Όχι οτι αυτό δικαιολογεί το καφριλίκι βέβαια.

  Είναι αμφίβολο αν ζημιώνοντας τους έχοντες βελτιώνεις τη ζωή όσων δεν έχουν.

  Αν έχω αντιληφθεί σωστά τον Δεκεμβριανό ιδεολογικό μανδύα που περιγράφεται από τη σκέψη "τα σπάμε - δημιουργούμε αναταραχή - φέρνουμε την επανάσταση - άλλαξε η κοινωνία" η αστυνομοκρατία λειτουργεί όπως η ασπιρίνη, για να μην πω σαν placebo.

  Αν υποθέσουμε οτι η βία του τελευταίου τριμήνου είναι αντανάκλαση της πίεσης που δέχεται η κοινωνία, μάλλον χρειάζονται πολιτικός λόγος και κοινωνική δράση.

 46. Le canard avatar
  Le canard 17/03/2009 15:15:11

  @greekpoliticalreview 43

  Δεν είναι αδικαιολόγητη η συμπάθειά σου προς Μάνο. Είναι συνεπής με την τάξη του και τις θέσεις του. Είναι ένας φιλελεύθρος που λέει πως πρέπει σωστά -κατά τις ιδεολογικές θέσεις του- να διαχειριστεί ένα πολιτικό σύστημα την κοινωνία (ήταν και μέτοχος μεγάλης εταιρείας). Κατά τα λοιπά, όταν βλέπω να τον στηρίζει η Γιάννα ή ο άνθρωπος να έχει κάνει πλάτες σε διάφορες τουλάχιστον περίεργες υποθέσεις στο παρελθόν (πχ Ζημενς επί Μητσοτάκη) ή να είναι υπερ των νοικοκυραίων (θυμάστε, ΕΑΣ), τι να τον κάνω;

 47. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 17/03/2009 15:17:36

  Όλα τα σπασίματα και η βία των κουκουλοφόρων απλώς "κουβαλάει νερό στον μύλο της αντίδρασης" όπως θάλεγε και ο Φλωράκης. Απλά τα χαζοχαρούμενα επαναστατημένα νιάτα μας δεν μπορούν να το καταλάβουν. Τους έχει κάψει τον εγκέφαλο μια εικοσαετία Ελληνικής ιδιωτικής ΤιΒι (Κορομηλά, τσαούσες, Λαμπίρη, Πετρούλα, Ψινάκης και τα σπονδυλωτά δελτία ειδήσεων τύπου ΣΤΑΡ)

 48. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 17/03/2009 15:19:09

  "Δεν είναι αδικαιολόγητη η συμπάθειά σου προς Μάνο. Είναι συνεπής με την τάξη του και τις θέσεις του. Είναι ένας φιλελεύθρος που λέει πως πρέπει σωστά -κατά τις ιδεολογικές θέσεις του- να διαχειριστεί ένα πολιτικό σύστημα την κοινωνία (ήταν και μέτοχος μεγάλης εταιρείας)."

  Ψάξε να δεις τι έκανε την ΑΛΛΑΤΙΝΗ όταν την διοικούσε ο μεγάλος αυτός φωστήρας της φιλελεύθερης οικονομίας (τρομάρα του).

 49. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 17/03/2009 15:27:43

  Εγω,θα ελεγα το απλο.
  Τους ανθρωπους,που ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ καιβγαζουν το ψωμι τους,σ" αυτα τα "ιδρυματα",εν τη ευρεια εννοια,του ορου,τους εχουν βαλει καθολου στην εξισωση,η γαια πυρι μιχθητω,και οποιον παρει ο χαρος,και οι εργαζομενοι θα ειναι collateral απωλειες;
  Αλλα τοτε,αυτος που θα χασει το ψωμι του,η που φαινεται οτι θα το χασει,τι λετε οτι θα κανει τελικα;
  Θα καθεται να τους βλεπει,η θα παρει αμπαριζα και θα βγει,με ο,τι αυτο συνεπαγεται;

 50. Μακρης Κωνστ. avatar
  Μακρης Κωνστ. 17/03/2009 15:32:49

  @9 Σπατζιωτης
  Διαβαζω τα γραφομενα σου εδώ και σε αλλα ποστ με ενδιαφερον. Τσογλανια ειπες…..
  Να συμφωνησω μαζι σου, εάν εχεις το θαρρος να χαρακτηρισεις ετσι και τους πολιτικους που σε κυβερνανε και αυτους που σε κυβερνησαν.
  Ομολογω ότι δεν το κανω ουτε εγω δημοσια γραπτως, για να μην μπλεξω, αλλα ουτε όμως με τοση ευκολια προβαινω σε τετοιους χαρακτηρισμους για τα παιδια αυτά.
  Όταν την ηθικη την διδασκουν οι ανηθικοι, όταν την εντιμοτητα την απαιτουν οι ανεντιμοι, όταν την ταξη την απαιτουν οι « ατακτοι» , όταν οι πολιτικοι αποφασιζουν μονοι τους για την τιμωρια τους και με ποιο τροπο , όταν ,όταν ,όταν….
  Και όταν, εσεις/εμεις οι εντιμοι, ηθικοι, νομιμοι, αντι να στρεψουμε το βλεμμα προς την Ακροπολη και να ενθυμηθουμε το «προτυπο» που εκφραζει σαν παρακαταθηκη για τις επομενες γενιες ΤΟ ΜΕΤΡΟ , ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑ , και να παψτε να ασχολειστε με τον Καταλληλο και τον Καταλληλοτερο αλλα με την οριοθετηση ξανα των Αρχων και των Αξιων σε αυτή την κοινωνια, γιατι μονο αυτές μπορουν να την ξαναστησουν στα ποδια της και μονο αυτές μπορουν να σταματησουν την Βια και να επιφερουν κοινωνικη γαληνη.
  Θα σου προτεινα να «ανεβασεις» εσυ αλλα και οι πιο πολλοι, λιγο το βλεμμα προς την Ακροπολη μηπως και ξεκαθαρισει το μυαλο σας και οσοι εχουν εντιμοτητα και ειλικρινη διαθεση να σταματησουν να περιμενουν τους πρασινους, γαλαζιους , κοκκινους «σωτηρες» και να απαιτουν Δικαιο , Ηθικο, Αξιοκρατικο , Κοινωνικο Συστημα και αυτό μονο με ΑΡΧΕΣ & ΑΞΙΕΣ επιτυγχανεται , που και αυτές πρεπει να διεπονται από ΜΕΤΡΟ & ΑΡΜΟΝΙΑ.
  Αυτό ο συνδυασμος επιτυγχανει την πραγματικη Δημοκρατια, και αυτή είναι που εξαλειφει αυτά τα φαινομενα βιας και όχι οι παλληκαρισμοι των Καταλληλων και των Καταλληλοτερων.

 51. BLACK avatar
  BLACK 17/03/2009 15:32:57

  Πολλά δεν έχετε αντιληφθεί γιατί προσπαθείτε να καταλάβετε τα κίνητρα και τον τρόπο σκέψης ενός κόσμου που δεν έχει τίποτα κοινό με εσάς.
  Έχετε σκυλιάσει εδώ και 3 μέρες σαν το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας να είναι 60 σπασμένες βιτρίνες φοροφυγάδων και εισφοροφυγάδων.
  Αποδίδετε την οργή στην ηλικια, στη βλακεία και στα ναρκωτικά (λες και δεν είναι γνωστό ότι οι αναρχικοί στα Εξάρχεια αν δούνε έμπορο τον κυνηγάνε με μανία, ενώ αντίθετα στα καλά σαλόνια η κόκα είναι θεσμός...

  Σπούδασα Ψυχολογία με τρομερές θυσίες και ταυτόχρονα δουλεύοντας, και τώρα έχω μπει συμβασιούχος σε μια άσχετη θέση, ενώ συνάδελφοι με μικρότερη προσπάθεια και λιγότερες γνώσεις βυσματώθηκαν σε διάφορα υπουργεία. Οι γονείς τους (αθώα μεσαία τάξη) δεν έχουν καμιά ευθύνη που για να προωθήσουν τα καμάρια τους δίκασαν εμένα στην απέξω;
  Στο στρατό το ίδιο, παντού το ίδιο.
  Αυτή η μεσαία τάξη τι είναι; Δεν κλέβει δεν φοροδιαφεύγει ασύστολα, δεν βάζει βύσμα για όλα αδιαφορώντας παγερά για τις συνέπειες στις ζωές αυτών που δεν έχουν βύσμα;

  Με λίγα λόγια, πλησιάζει η ώρα που ένα πλήθος που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ, θα τα σπάει έτσι για εκδίκηση, και για να χάσουν κάτι και τα γουρούνια.

  Αν θέλετε να μας βάλετε φυλακή στο τέλος, its ok...

  ΗΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΥΛΑΚΗ ΡΕ!

 52. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 17/03/2009 15:33:22

  Δεν είναι μόνο η Αλλατίνι και η Siemens , είναι και πολλά άλλα (βλ.κωλοτούμπες από το ένα κόμμα στο άλλο και τούμπαλιν στο καινούργιο και άλλα) απλά όταν τον ακούω να μιλάει είναι ορθολογικός , τεχνοκράτης και δίκαιος . Πίσω από την οθόνη όμως έχει αποδειχθεί ολίγον λέρα όπως όλοι άλλωστε .

 53. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 17/03/2009 15:33:45

  Καλα στην Ισπανια,εγινε το οργιο,αφου το Φρανκο που τους νικησε,τον βοηθησαν και ο Χιτλερ και ο Μουσολινι.
  Ακομα,οι μεν δυτικοι,γυρισαν την πλατη,στην εκλεγμενη κυβερνηση,το δε ΚΚΙ,τους κυνηγησε κι αυτο.
  Αλλα οι ανθρωποι,εχουν το προβλημα,οτι δεν καταλαβαινουν οτι ο ανθρωπος ειναι ενα ατελες ζωο ακομη,που δεν καταλαβαινει ποιο ειναι το συμφερον του,(δειτε την ταινια "ο ανθρωπος απο μαρμαρο"του Αντρει Βαιντα,που δεν ειδα και καποιον απο δω,να φιλοτιμηθεί να την δει,και να μας γραψει τη γνωμη του),και ακομα,δεν ξερουν απλως,τι θα κανουν,την επομενην ημερα.
  That"s all.

 54. Le canard avatar
  Le canard 17/03/2009 15:34:02

  @Strange Attractor 49

  Για πες. Γιατί εμείς ξέρουμε μόνο ότι τα κονόμησε και έφυγε.

 55. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 17/03/2009 15:38:59

  @54 Αφού την διέλυσε οικονομικά πρώτα....

 56. αδέξιος δεξιός avatar
  αδέξιος δεξιός 17/03/2009 15:42:47

  Να και ο BLACK διορισμένος στο Δημόσιο , ως εχθρός της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, για να μας πει περι κοινωνικής επανάστασης. θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο να μας πει το γλύψιμό του μπας και διοριστούμε κι εμείς που είμαστε αντεπαναστάτες.

 57. osaperas avatar
  osaperas 17/03/2009 15:47:20

  @57
  αυτο κατάλαβες απόν αυτό που έγραψε ο μπλακ ή απλώς προβοκάρεις;

 58. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 17/03/2009 15:49:14

  Ειναι η αληθεια,που δε θελουν να την καταλαβουνε οι χαχολοι των τηλεορασεων,που λαικιζουν του κερατα,και λενε,ναι,να τους συλλαβει η Αστυνομια,λες και θα κατσουν αμεσως με μπροστα τα χερια,για να τους περασουν τις χειροπεδες.
  Αυτοι ειναι σαν λυσσασμενοι,καθονται να συλληφθούν ετσι;
  Πολυ καλα τους κανανε λοιπον,και τους βαψανε.Θα μπορουσαν το ιδιο ανετα,να τους κατουρησουν.
  Και κατι αλλο.
  Θα ηθελα να παρατηρησετε καλα,κατι παιδακια,ασυφυλακες,που τρια τεσσερα παρεα,καθονται σε διαφορες γωνιες και υοτιθεται οτι μας φυλανε.
  Προσξτε σας παρακαλω το βλεμα τους και την εν γενει παρουσια τους.
  Μοιαζουν αυτοι για οργανα του νομου,που θα εμπνευσουν το σεβασμο,και γιατι οχι,και το ΦΟΒΟ;
  Αυτοι,για παιδακια του μπαμπα τους μοιαζουν.
  Δεν ξερετε τι πα να πει αστυφυλακας η χωροφυλακας,τη 10ετια του 40 και του 50.Θηρια.
  Τωρα,τους παιρνουν με τις Πανελληνιες,που αυτο,δεν εχει να κανει μ αυτη τη δουλεια.Εδω θελει να εισαι μπρατσωμενος, και ξυπνιος,ωστε να σε βλεπει ο αλλος και να το σκεφτεται δυο φορες,να κανει κατι κακο.
  Τωρα τους βλεπουν και γελανε.Γι αυτο και τους εχουν ξεφτιλισει.

 59. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 17/03/2009 15:51:08

  Το πρόβλημα είναι ότι το πλήθος που επικαλείται ο BLACK δεν είναι πλήθος . Και δυστυχώς δεν είναι καν πολιτικοποιημένο μεν την έννοια που θα ήθελε ο ίδιος . Στα υπόλοιπα συμφωνώ .

 60. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 17/03/2009 15:53:43

  Έχετε δεί Αμερικανό ή Καναδό αστυφύλακα από κοντά; Μίνιμουμ 1.85 και μόνο ο εξοπλισμός (τύπου Ρομποκοπ) σε τρομάζει. Θες δεν θες τους σέβεσαι. Α, ξέχασα ... αυτοί εκεί είναι μακάκες. Εμείς όμως γατόνια.

 61. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 17/03/2009 15:57:18

  Black. Σαν ψυχολόγος που είσαι, ξαναδες τα πειράματα του ΖΙΜΠΑΡΝΤΟ και θα καταλάβεις πως γεννιούνται οι "ισμοί" και κατά που πάμε μ`αυτούς τους επαναστάτες της κακιάς ώρας που μας έλαχαν. (Μήπως κυνηγάνε τους εμπόρους για να τους κλέψουν την κόκα; Μήπως δεν το κατάλαβες σωστά το παιχνίδι;)

 62. Σπατζιώτης avatar
  Σπατζιώτης 17/03/2009 15:57:21

  @51 Μακρης Κωνστ,
  τις θέσεις μου για τους πολιτικούς τις έχω εκφράσει αμέτρητες φορές από τις σελίδες του Antinews, απλώς δεν υπέπεσαν στην αντίληψή σου. Έχω γίνει μάλιστα δυσάρεστος τόσο σε Πράσινους όσο και Βένετους, επειδή δεν μπαίνω σε μανιχαϊστικά διλήμματα και, εμμονικά σχεδόν, κρατάω το βλέμμα που προσηλωμένο στην νοηματική πύκνωση που λέγεται Ακρόπολη...
  Από την άλλη, σε ζητήματα άκρως συγκεκριμένα (όπως το παρόν) προσπαθώ να αποφεύγω τις διαρκείς (και ίσως κουραστικές) αναγωγές και να μένω στα πλαίσιά τους. Σωκρατικός ων, παραμένω υπέρ της νομιμότητας, για να λειτουργήσει (έστω υποτυπωδώς) η πολιτεία μας.
  Να 'σαι καλά!

 63. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 17/03/2009 15:57:21

  Το ζητημα ειναι,τι ακριβως εχουν στο μυαλο τους τα λεγομενα κομματα.
  Εχουν καποια απ αυτα,την εντυπωση,οτι θα κανουν αυτο,που δεν εκαναν το 44;Η οχι;
  Και κυριως εκεινο το αθλιο πασοκ,που παιζει παντα σε δυο ταμπλω,τι ακριβως θελει;
  Θελει να σταματησει ολο αυτο το χαλι,(που θα οδηγησει σε πληρη καταστροφη της χωρας,αφου μονο ο τουρισμος μας εχει μεινει πια,σαν πλουτοπαραγωγικη πηγη,και βεβαια,οι τουριστες,δεν ειναι χαζοι,να δινουν τα λεφτα τους,και να τρωνε δακρυγονα και σφαιρες),ή οχι;
  Εγω,δε νομιζω οτι θελει.Απλως το γυριζει απο δω,το γυριζει απο κει,κερδιζοντας πολιτικο χρονο,και νομιζοντας εν τη ηλιθιοτητι του,οτι δε βαριεσαι,θα λυθει μονο του,με τον αυτοματο πιλοτο.
  Γι αυτο,ειμαστε για τα πανηγυρια.

 64. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 17/03/2009 15:58:41

  Το αν θα σταματησει το κακο,εξαρταται και απο το τι θελουν τα κομματα.
  Εχουν καποια απ αυτα,την εντυπωση,οτι θα κανουν αυτο,που δεν εκαναν το 44;Η οχι;
  Και κυριως εκεινο το αθλιο πασοκ,που παιζει παντα σε δυο ταμπλω,τι ακριβως θελει;
  Θελει να σταματησει ολο αυτο το χαλι,(που θα οδηγησει σε πληρη καταστροφη της χωρας,αφου μονο ο τουρισμος μας εχει μεινει πια,σαν πλουτοπαραγωγικη πηγη,και βεβαια,οι τουριστες,δεν ειναι χαζοι,να δινουν τα λεφτα τους,και να τρωνε δακρυγονα και σφαιρες),ή οχι;
  Εγω,δε νομιζω οτι θελει.Απλως το γυριζει απο δω,το γυριζει απο κει,κερδιζοντας πολιτικο χρονο,και νομιζοντας εν τη ηλιθιοτητι του,οτι δε βαριεσαι,θα λυθει μονο του,με τον αυτοματο πιλοτο.
  Γι αυτο,ειμαστε για τα πανηγυρια.

 65. osaperas avatar
  osaperas 17/03/2009 16:01:03

  Περίεργε,

  έχεις δει εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα στο εξωτερικό; Πολύ περισσότερο από τους δικους μας στον ιδιωτικό δουλεύουνε.

  Έχεις δει φοιτητές στο εξωτερικό; Πέντε φορές περισσότερο από τους δικούς μα ςδιαβάζουνε;

  Έχεις δει αγρότες στο εξωτερικό; Πέντε φορές περισσότερο από τους δικους μας δουλεύουνε;

  έχεις δει ποδοσφαιριστές στο εξωτερικό; Πέντε φορές περισσότερο από τους δικους μας γυμνάζονται.

  Έχεις δει γιατρούς και νοσοκόμες στα νοσοκομεία στο εξωτερικό; Δέκα φορές πάνω από τους δικούς μας δουλεύουνε.

  Μα αγαπαητέ περίεργε αυτή είναι η χώρα μας. Ένα τεράστιο μπουρδέλο. Και οι αστυνομικοί είναι κομμάτι αυτού του μπουρδέλου.

 66. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 17/03/2009 16:01:14

  Κανένα κόμμα δεν έχει όραμα ή πρόγραμμα ή ψυχή. Απλά θέλουν μικροπολιτικά οφέλη του στυλ ο λύκος στην αναμπουμπούλα... μπας και πάρουν την εξουσία και λεηλατήσουν με τη σειρά τους το δημόσιο ταμείο. Α, υπάρχουν και οι οπαδοί τους που για εναν διορισμό ή μια αρπαχτή παριστάνουν τους κλακαδόρους. Εκεί κατάντησε η δημοκρατία του Περικλή. Όσο για την Ακρόπολη, έχει τόση σχέση με εμάς όσο εμείς με τη ΝΑΣΑ.

 67. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 17/03/2009 16:02:19

  Γιατι,εσυ,δεν εχεις τιποτα σε Τραπεζα; Ετσι εισαι,στον αερα;
  Αμα λοιπον διαλυσουν καμια Τραπεζα,δε θα χασουν τις καταθεσεις τους οι ανθρωποι;Πολλοι ανθρωποι,που δεν ειναι σωνει και καλα εκατομμυριούχοι.
  Αρα,πως δεν θα αντιδρασει κοσμος;

 68. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 17/03/2009 16:10:10

  Αμα εισαι drop out απο Σχολεια,αμα εχεις υποφερει στο σπιτι σου και ειδικα με τον πατερα σου,αμα μερικες φορες,εχεις και οικονομικα προβληματα,και αμα βλεπεις καποιους,να κινουνται με πααρα πολυ χρημα,πολυ θελει,να λαλησεις,και να αρχισεις να κανεις διαφορα;
  Εγω βεβαια προσωπικα,θα μπορουσα ανετα να δεχτω να τους πηδηξουν τους γιατρους πχ,που αποδεδειγμενα παιρνουν φακελλακια.
  ΚΑΙ ΑΥΤΟ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ,ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΜΥΑΛΟ.αΡΚΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΕΝΑ ΠΡΩΙ,ΑΠ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ,ΣΤΟΝ ΠΡΟΘΑΛΑΜΟ,ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΙ ΣΤΟ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙς ΤΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥΜΕΝΩΝ.
  Και μετα,ας πραττανε αναλογως.
  Εκεινο δηλαδη που με ενοχλει,ειναι η επι δικαιων και αδικων επιθεσις.
  Γι αυτο,και στο τελος,θα αντιδρασει ο κοσμος.

 69. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 17/03/2009 16:16:01

  Και εγω,θα την πω την αμαρτια μου.Μου αρεσει να μιλαει ο Μανος.Δεν προσβαλει τη νοημοσυνη μου.

 70. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 17/03/2009 16:16:22

  Οπως και ο Παγκαλος επισης.

 71. Μακρης Κωνστ. avatar
  Μακρης Κωνστ. 17/03/2009 16:22:25

  @67 Strange Attractor
  Συμφωνω μαζι σου , όπως μπορω να συμφωνησω με πολλα που γραφονται, αλλα το βασικο προβλημα είναι το δια ταυτα.
  Διαπιστωσεις, αιτιολογιες αλλα λιγοι προτεινουν λυσεις.
  Εάν δεν το ζουσα στην καθημερινοτητα μου που είναι τραγικο, ευκολα θα το χαρακτηριζα κωμικοτραγικο .
  Η Δημοκρατια του Φραπε!!!
  Το προβλημα είναι η δοση , βαρυς και ολιγη η ελαφρυς και με φουσκαλες…….
  Διαπιστωσεις ,αιτιολογιες , αλλα το δια ταυτα θα το αναλαβει παλι ο Καταλληλοτερος και παλι θα ξαναρχισει το ιδιο ,καινουργιος Φραπες και σαλαγατα……
  Τουλαχιστον οι Μπαχαλακηδες κατι κανουν εκτος από το να πινουν Φραπεδια.

 72. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 17/03/2009 16:25:00

  Εμ αγαπητέ Μακρή εγώ τους είπα να αγοράσουμε μια τράπεζα μόνοι μας να τους διαολοστείλουμε με τα δικά τους όπλα . Δεν ήθελε κανείς να μπλέξει όμως...

  (ημιπλάκα κάνω αλλά το δια ταύτα είναι "που να μπλέξεις μωρέεεε)

 73. ataktos avatar
  ataktos 17/03/2009 16:30:39

  Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου Αττικής οργανώνει ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ με θέμα: Συμπεράσματα από τον αγώνα για την ανάκληση των απολύσεων στο βιβλιοπωλείο "ΠΑΤΑΚΗ".

  ΠΕΜΠΤΗ 19/3 στις 7.30 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου (Λόντου 6 Εξάρχεια β' όροφος)

  Προηγήθηκε συζήτηση για το ίδιο θέμα, την Πέμπτη 12/3, στα πλαίσια του Συλλόγου. Τώρα προχωράμε σε ανοιχτή με όλους τους συναδέλφους και φίλους, όλους τους εργαζόμενους και τους νεολαίους που για 2,5 μήνες συμπαραστέκονταν στον αγώνα μας να συμμετέχουν στη συζήτηση. Η γνώμη τους για το τι κάναμε ή τι δεν κάναμε, μας είναι απαραίτητη

 74. Σπατζιώτης avatar
  Σπατζιώτης 17/03/2009 16:37:42

  Ο Black (@52)μας ανοίγει τα μάτια όσον αφορά μια συνισταμένη των μπαχαλάκηδων. Την ψυχοπαθολογική.
  Αν εξαιρέσουμε τα ''θεριακλίδικα'' του στυλ '' είμαστε ένας κόσμος που δεν έχει τίποτα κοινό με εσάς'' και τα σπαραξικάρδια του τύπου ''είμαστε ήδη φυλακή ρε'', ο άνθρωπος βγάζει στη επιφάνεια τα όλα τα ψυχικά απωθημένα κάποιου που σπούδασε αλλά δεν διορίστηκε (του γκρέμισαν το μικροαστικό του όνειρο), στο στρατό τον είχαν διαρκώς ''γερμανικό νούμερο'' (ενώ αυτός είχε μια νύστα άλλο πράμα), ίσως ''να του έριχναν χυλόπιτες και οι γκόμενες'' και, γενικότερα, μισεί την ψεύτρα κοινωνία. Και τον άδικο ντουνιά..
  Κάπου στο βάθος ακούγεται ο Καζαντζίδης να τραγουδάει το ''να σου δώσω μια να σπάσεις, αχ, βρε κόσμε γυάλινε''...
  Εντελώς στο άσχετο, αυτός ο αντικρατιστής, πετάει και κάτι για τη φοροδιαφυγή (έτσι του ήρθε εκείνη τη στιγμή), λες και τον ένοιαξαν τα έσοδα του κράτους...
  Σκέψη ανερμάτιστη, αποσπασματική, χωρίς κανένα υπόβαθρο και ιδεολογία, κατάλληλη μάλλον για μελέτη από αντίστοιχους επιστήμονες.
  Εμείς οι υπόλοιποι ας λάβουμε τα μέτρα μας. Σε λίγο θα βγουν στους δρόμους και θα καίνε σπίτια όσοι τους έδερναν μικρούς οι μανάδες τους, θα καίνε σχολεία όσοι έπαιρναν κακό βαθμό στα θρησκευτικά, θα καίνε δάση όσοι τα καλοκαίρια δεν τους άφηναν τα τζιτζίκια να κοιμηθούν…

 75. BLACK avatar
  BLACK 17/03/2009 16:47:52

  Στις μικρές καθέτους της Γ Σεπτεμβρίου όπως όλοι ξέρουμε έιναι μέρα νύχτα γεμάτο από ανήλικες νιγηριανές μητέρες δημοσιογράφων (για να εκφραστώ κι εγώ όπως τα καλά παιδιά των Βορείων Προαστίων και όχι όπως τα τσογλάνια των Εξαρχείων).
  Κάποιες από αυτές τις κοπέλες είναι σοκαριστικά ανήλικες. Είναι όλες άγρια μαστουρωμένες. Και μερικές, αν δεις καλοκαίρι, έχουν στο μπράτσο χαραγμένο ένα πενταψήφιο αριθμό με σουγιά. Είναι το νούμερο που τους χάρισε ο προαγωγός. Μερικές από αυτές τις ανήλικες με τα χαραγμένα νούμερα κάνουν πιάτσα στην γωνιά με Βερανζέρου, δηλαδή κυριολεκτικά απέναντι από το αστυνομικό τμήμα.
  Επίσης η περιοχή είναι γεμάτη από δημόσιες υπηρεσίεε και γραφεία κτλ, δηλαδή καθημερινά χιλιάδες φιλύσηχοι εργατικοί καλοί χριστιανοί και πατριώτες έρχονται αντιμέτωποι με το θέαμα και προσπερνάνε.

  Και εσείς μου λέτε ότι το να καίω μαγαζιά μου το υπαγορεύει μια θολοκουλτούρα ή το χασίς.

  Ντάξει ρε μάγκες...

 76. osaperas avatar
  osaperas 17/03/2009 16:48:32

  Όσοι θεριακλήδες των μπλογκς -όπως λέμε θεριακλήδες του καναπέ- έχουν την άποψη ότι κάθε πρόβλημα αυτής της χώρας λύνεται μόνο εάν αμολυθεί στους δρόμους η αστυνομία και τα σαρώσει όλα ας ρίξουν μια ματιά στο παρακάτω δημοσίευμα. (Όχι ότι δεν το ξέραμε βέβαια αλλά για να το παραδέχεται εγγράφως ο αρμόδιος υπουργός σημαίνει ότι δεν κρύβεται):

  "Ομολογεί εγγράφως ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρ. Μαρκογιαννάκης ότι οι 55.000 περίπου αστυνομικοί και ειδικοί φρουροί είναι ουσιαστικά ανεκπαίδευτοι στη χρήση όπλων. Παραδέχεται ότι το εκσυγχρονισμένο θεσμικό πλαίσιο (2003) για την οπλοχρησία δεν λειτούργησε μέχρι τώρα στην πράξη, εξαγγέλλει νέα μέτρα αποτελεσματικότερης εκπαίδευσης, ενώ δεν αποκλείει αλλαγές στον νόμο περί οπλοφορίας των αστυνομικών."

 77. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 17/03/2009 16:57:15

  @76
  Με κάτι τέτοιες προκλητικές απόψεις αντίστροφου ταξικού μίσους (από τους βολεμένους προς τους απόκληρους) και χλεύης, κατανοώ -χωρίς να δικαιολογώ- τους μπαχαλάκηδες που αποφάσισαν να τα κάνουν στάχτη και μπούλβερη.

 78. mak avatar
  mak 17/03/2009 17:10:14

  @greekpoliticalreview 60
  den einai plithos giati einai diskolos o dromod pou deixnoun. polu pio diskolos apo tois sizitiseis sti blogosfera(den tis katakrinw, simetexw alla den einai arketi i sizitisi). tha ginoun plithos an simetasxoume k emeis kai sindiamorfosoume

 79. Σπατζιώτης avatar
  Σπατζιώτης 17/03/2009 17:11:36

  @78
  Φίλε osaperas,
  κανείς δεν ισχυρίζεται ότι πρέπει να βγει στους δρόμους η αστυνομία και να τα σαρώσει ΟΛΑ. Την παρανομία μόνο - τους εμπόρους ναρκωτικών και όπλων, τους φονιάδες, τους καταστροφείς, αυτούς που σκορπίζουν φόβο σ' εμάς και τα παιδιά μας, συκοφαντούν τα κινήματα, αποτελούν το άλλοθι για τη φασιστικοποίηση της καθημερινότητάς μας, εμποδίζουν την κοινωνία μας να λειτουργήσει.
  Τώρα, το κατά πόσο αυτό επιτυγχάνεται από τους (ανίκανους, ανεκπαίδευτους, τσαμπουκάδες, χέστες δημοσιοϋπαλληλίδικους) μηχανισμούς του κράτους μας και με ποιον τρόπο, είναι ένα άλλο ζήτημα. Εξίσου μεγάλο και σοβαρό. Θα βρούμε και σ' αυτό μιαν άκρη, φτάνει να αποφασίσουμε ότι πρέπει (και θέλουμε) να είμαστε συντεταγμένη πολιτεία...
  Την δε περιπαικτική διάθεση που διαφαίνεται στο σχόλιό σου την αφήνω να περάσει στο ντούκου, γιατί σε συμπαθώ...

 80. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 17/03/2009 17:21:16

  @81
  Πιστεύεις σοβαρά ότι ο "παροιμιώδης μέσος ανθρωπάκος" θα θελήσει ποτέ να γίνει συντεταγμένη πολιτεία;

  Ποιος; Ο μικροαστός, ο βουτηγμένος στη νοοτροπία του σελέμη;

 81. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 17/03/2009 17:24:33

  @83
  Ρωτάς τα ίδια τα "παιδιά" αν θέλουν να τα "αγκαλιάσει" και να τα "εντάξει" στις διεκδικήσεις του κάποιο κόμμα;

 82. mak avatar
  mak 17/03/2009 17:27:41

  o 'paroimiwdis mesos anthrwpakos' einai kai autos genika tis koinwnias mas. opws einai kai oi baxalakides, oi kathe eidous volemenoi, me liga logia oloi mas. auto pou pisteuw einai oti an olo kai pio polloi politikopoiithoun i estw erthoun se epafi me diaforetikes stis kiriarxes tis koinwnias mas idees, isws kapoia stigmi eksalifthei autos o anthrwpakos, kai oi baxalakides kai genikotera allaksoume oloi mas. polu outopiko alla nomizw ligotero apo na perimeneis i adiproswpeutiki dimokratia na lusei ta provlimata. kai sigoura stin poreia den kathese me staurwmena ta xeria.
  kati einai kai auto

 83. mak avatar
  mak 17/03/2009 17:28:36

  ithela na pw einai dimiourgima tis koinwnias mas

 84. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 17/03/2009 17:30:33

  Εχω γραψει πολλες φορες τι πρεπει να γινει σε αυτο τον ιδιοτυπο εμφυλιο που κηρυξαν διαφοροι περιεργοι χωρις να ελπιζω οτι θα γινουν.
  Δε σημαινει καθολου λουτρο αιματος τουλαχιστον οχι πριν αρχισουν και οι αντιεξουσιστες να σκοτωνουν.
  Σημαινει απλώς τη δημιουργια μιας καταστασης που οσοι κανουν παρομοιες ενεργειες θα εχουν συνεπειες δυσαρεστες που θα τους αποτρεπουν.
  Δεν ισχυει οτι δεν εχουν να χασουν τιποτα όπως λεει ο Black.Ο συγκεκριμενος εχει να χασει αυτη τη δουλεια που τωρα εχει.Αλλοι εχουν να χασουν άλλα.
  Η πρωτη κινηση σε καθε αντι-ανταρτικη τακτικη απο την εποχη των ληστων των ορεων εως τον πραγματικο εμφυλιο είναι το φακελωμα και η καταγραφη.
  Η δευτερη,η δημιουργια ενος πλεγματος κινητρων και ποινων που επιβραβευουν τους νομοταγεις και τιμωρουν τους παραβατες.Ο Βενιζελος το 1930 ψηφισε νομο με τον οποιο όποιος ληστης των ορεων κατεδιδε αλλον αθωωνοταν και επαυε η διωξη εναντιον του.Οι περισσοτεροι αλληλοεξοντωθηκαν για τα ευεργετηματα του νομου.
  Οι μπαχαλάκηδες με το μιγμα ληστεις και "κοινωνικου αγωνα" ειναι η μεταλλαξη της παραδοσιακης ορεσιβιας ληστειας του 19ου αιωνα στις πολεις.Τα μετρα που μπορει να παρει το κρατος μπορει κανεις να τα φαντασθει αναλογα με τη βαρυτητα της περιπτωσης.Αλλα για να γινει αυτο θα πρεπει να αντιμετωπισθουν ως απειλή και απο αυτο απεχουμε.

 85. osaperas avatar
  osaperas 17/03/2009 17:35:40

  @87
  Μπόρεί και να είναι έτσι. Δηλαδή τα μπαχαλονούμερα να είναι μετάλλαξη της παραδοσιακής ορεισίβιας ληστείας του αιώνα στις πόλεις.

  Οι βατοπεδινοί και καπρανοομολογιακοί σε ποια κατηγορία ανήκουν?

 86. osaperas avatar
  osaperas 17/03/2009 17:36:09

  Συγνωμη η ερώτηση ειναι για τι @88

 87. Σπατζιώτης avatar
  Σπατζιώτης 17/03/2009 17:37:17

  @79
  Τά περι ''αντίστροφου ταξικού μισους'' (σιγά, βρε λενινιστή) των ''βολεμένων'' (με ξέρεις;) προς τους ''απόκληρους'' (σαν τον γιο του Βούτση και τα παιδιά της Εκάλης που αποτελούν την πλειοψηφία των ''εξεγερμένων'') τα αντιπαρέρχομαι ως στιγμιαία έκρηξη ανοητοσύνης.
  @81
  Ναι, το πιστεύω. Παιδεία του χρειάζεται. Στα παιδιά του τουλάχιστον. Κι ας σταματήσουμε κάποτε να χλευάζουμε τους ''μικροαστούς'' - τη μέχρι πρόσφατα μεγαλύτερη κοινωνική τάξη της χώρας μας (τους πατεράδες μας, τους Θείους μας, τους γείτονές μας). Σε τελική ανάλυση, από ποια ''ταξική θέση'' τους υποτιμάμε; Του προλετάριου; Του ακτήμονα εργάτη-γης; Του διανοούμενου που έχει θέσει το μυαλό του στην υπηρεσία της επανάστασης; Εσύ δηλαδή, τι προτείνεις να τους κάνουμε τους ''μικροαστούς''; Να τους κάψουμε τη γούνα;
  Μήπως πρέπει να ψαχτούμε λίγο, να δούμε αν έχουμε τυποποιήσαει τη σκέψη μας με ευκολοχώνευτα κλισέ;

 88. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 17/03/2009 17:43:55

  @92 (β σκέλος)
  Τους υποτιμούμε όχι κατ' ανάγκη από ταξική θέση, όσο από θέση πολιτισμικών προσλαμβανουσών.

  Είναι εκείνη η άθλια γενιά που εξέθρεψε ο υπερεικοσαετής πασοκικός λαϊκισμός, η γενιά της αυθαιρεσίας, τη ατιμωρησίας και του εκμαυλισμένου εαυτουλισμού. Αυτοί είναι οι βασικοί υπεύθυνοι της πολύχρονης ακινησίας, της αδράνειας που (υποτίθεται ότι) κι εσύ ίδιος κατηγορείς. Για δοκίμασε να τους θίξεις τα πιο παράλογα "κεΧτημένα", και τότε θα δεις εξεγέρσεις που μπροστά τους δε φτάνουν ούτε χιλιάδες επεισόδια σαν αυτό του Κολωνακίου.

 89. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 17/03/2009 17:49:46

  @ mak 80 ,

  Η συνδιαμόρφωση για να είναι εφικτή προυποθέτει το λιγότερο έναν κοινό στόχο . Κι εγώ έχοντας συνομιλήσει με ιδεολόγους του αναρχικού (οι εξτρεμιστικές πτυχές του χώρου δεν συνδιαλέγονται δυστυχώς διατάζουν) χώρου συμπεραίνω ότι οι στόχοι μας είναι εκ διαμέτρου αντίθετες .

  Η "συνέχεια" που οι ιδεολόγοι αναρχικοί ονειρεύονται κατά την ταπεινή μου άποψη δεν είναι εφικτή στη παρούσα ιστορική συγκυρία . Μελλοντικά δε θα είναι ακόμα δυσκολότερη νομίζω . Σε 1000 χρόνια που οι κολεκτίβες θα είναι εφικτές λόγω ρομποτικοποίησης των μέσων παραγωγής τα ξαναλέμε (λέμε τώρα) .

  Τώρα όσων αφορά τη δυσκολία του δρόμου που επικαλείσαι θα συμφωνήσω . Οι e-συζητήσεις και η μπλογκόσφαιρα είναι η εύκολη λύση και ίσως η αυτοδικαιολογία πολλών από εμάς για μη δράση αλλά αυτά θα μπορούσα να τα δεχτώ αν στη χώρα υπήρχε η αξία της ισονομίας . Βλέπεις εδώ τα άκρα είναι που ορίζουν την ατζέντα (δεν εννοώ τους ιδεολόγους αναρχικούς ως άκρα) κι εγώ δεν είμαι άκρο οπότε δεν μπορώ να δεχτώ να συνδιαμορφώσω κάτι με ανθρώπους που δεν θα δεχτούν με την ίδια ευκολία που θα δεχτώ εγώ το "σωστό" .

 90. Σπατζιώτης avatar
  Σπατζιώτης 17/03/2009 17:53:23

  @93
  Τι να πω - υποτίμησέ τους...

 91. Orestios avatar
  Orestios 17/03/2009 18:04:54

  Τι έχουν να πούν όλοι αυτοί που παρουσίαζαν πριν λίγο καιρό την επιδρομή των μελανοχίτωνων στα σούπερ μαρκετς ως trenty ακτιβισμό????

 92. mak avatar
  mak 17/03/2009 18:11:55

  @greekpoliticalreview
  oloi mas boroume pada na vroume dikeologies gia na exoume ti suneidisi mas isixi. epi tis ousias se rwtw kai rwtaw kai ton eauto mou: ti boroume na kanoume; opws riskareis na pareis apopsi dimosia, riskareis na pareis meros kai na sindiamorfwseis draseis me atoma pou den tautizese apolita. einai polu pio anwdino apo tin psifo: toulaxiston den ginete kathe 4 xronia. kai en pasei periptwsei apopseis iparxoun polles, stoxoi to idio eksou kai apeires omades. de diafwnw mazi sou, oute kai egw vrika pote apoliti tautisi, alla an oxi ekei, pou i eleftheria logou/apopsis einai nomos tote pou?

 93. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 17/03/2009 18:12:54

  Αν πέσουν μερικές ακόμη πιστολιές σε κανέναν τηλεοπτικό σταθμό ή καεί καμια πόρσε μεγαλοδημοσιογράφου, τότε πάνε και τα trendy πάνε και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα....

 94. Orestios avatar
  Orestios 17/03/2009 18:20:09

  Όπως έγινε τον Δεκέμβρη. Που αρχικά όλοι οι δημοσιογράφοι μιλούσαν, σαν αφιονισμένοι, για επαναστάσεις και πράσιν'άλογα. Μόλις έπεσαν τα έσοδα από τις διαφημίσεις έκαναν μια φούρλα (κοινώς κολοτούμπα) και μετά 2 εβδομάδες διαπίστωσαν πως κάτι δεν πάει καλά. Βρε, για δες κάτι μαχητικούς δημοσιογράφους!

 95. Κανείς avatar
  Κανείς 17/03/2009 18:47:13

  "Τι έχουν να πούν όλοι αυτοί που παρουσίαζαν πριν λίγο καιρό την επιδρομή των μελανοχίτωνων στα σούπερ μαρκετς ως trenty ακτιβισμό????"

  Και δυστυχως ηταν και μερικοι εδω μεσα Ορεστιε που το παρουσιαζαν σαν "κοινωνικη εξεγερση". Αυτη ειναι η καταντια της Ελληνικης αριστερας σημερα. Αλλα οταν βλεπεις τον Αλαβανο και τον Τσιπρα να μιλουν καταλαβαινεις με τι επιπεδο ανθρωπων εχουμε να κανουμε.
  Εχουν ευρεσιτεχνια στην κομματικη βλακεια.

 96. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 17/03/2009 18:49:24

  @ mak 97 ,

  Αδερφέ σου βάζω ένα άρθρο , με το οποίο συμφωνώ απόλυτα , του Γ.Παπαδόπουλου Τετράδη τον οποίο εκτιμώ βαθύτατα και ως δημοσιογράφο και ως άνθρωπο ως απάντηση στο γιατί δεν μπορώ να συνδιαμορφώσω πολιτικές δράσεις με αυτόν τον χώρο .

  "Στην αρχή ο Ηράκλειτος διαπίστωσε, ότι πατήρ πάντων είναι ο πόλεμος. Πολύ αργότερα η δυτική σκέψη επαναδιατύπωσε την πρόταση πιο μπακάλικα: η βία είναι η μαμή της Ιστορίας. Δεν ξέρω αν αυτή η δεύτερη διατύπωση είχε το βάθος της πρώτης, που είδε ότι η σύγκρουση, η αντίθεση, είναι η δημιουργός αιτία πραγμάτων, ορατών τε και αοράτων. Ακόμα κι αν δεν είναι έτσι, η νεότερη σκέψη καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της αρχαιότερης, περιοριζόμενη στα ανθρώπινα, και πιο συγκεκριμένα στη μέχρι τώρα πορεία του δίποδου αυτού είδους.

  Γιατί, Ιστορία μόνο τα δίποδα έχουν ανάγκη.

  Στη σημερινή μας ιστορία, που αφορά σε δίποδα κατά φύση, αλλά σε τετράποδα κατ' ουσία, η βία, ο πόλεμος δεν υπήρξαν μαμή. Τσατσά, ίσως. Επειδή η βία έχει μεν τα ίδια χαρακτηριστικά σαν έκφραση, σαν αποτέλεσμα, αλλά τελείως διαφορετικές αιτίες.

  Ετσι, δεν μπορούμε να βάλουμε στο ίδιο τσουβάλι τη βία που ασκεί ο δολοφόνος ενός παιδιού, ο ληστής μιας τράπεζας, ο βιαστής μιας γυναίκας, ο στρατιώτης μιας επανάστασης, ο τραμπούκος της γειτονιάς, ο στυγνός εργοδότης, ο αμυνόμενος, που τον δέρνουν.

  Ακόμα σοβαρότερο, τα αίτια είναι εκείνα που δίνουν ταυτότητα στη βία. Είναι άλλη η βία που ασκείται για προσωπικό όφελος, άλλη εκείνη που ασκείται για δημόσιο όφελος, άλλη εκείνη που ασκείται με χυδαία ελατήρια και άλλη εκείνη που ασκείται με αλτρουισμό.

  Η βία, καλώς ή κακώς, είναι μια πολύ πλατιά έννοια και πολύ συχνή συνοδοιπόρος της καθημερινής ζωής. Ιδίως σε μια χώρα με αντικοινωνική αγωγή, σαν τη χώρα μας.

  Στο πλαίσιο του διαχωρισμού της βίας υπάρχει η κοινωνική βία και η πολιτική βία, που σε μερικές περιπτώσεις ταυτίζονται. Η εξέγερση του Δεκέμβρη είναι λαμπρό παράδειγμα σύμπλευσης μιας κοινωνικής βίας με μια πολιτική βία, που είχε σαν έναυσμα μια κρατική βία.

  Στη Βρετανία, εδώ και 100 χρόνια, σε εργατικές, βιομηχανικές περιοχές σαν το Μάντσεστερ και το Λίβερπουλ τα παιδιά της εργατικής τάξης, που βρίσκεται συχνά στο περιθώριο από την ανεργία, συγκροτούν συμμορίες και οι συγκρούσεις στις γειτονιές και στα γήπεδα είναι αιματηρές. Χωρίς ιδεολογία. Καλοί είναι οι φτωχοί, κακοί οι πλούσιοι.

  Στην ευρωπαϊκή ενδοχώρα τα πράγματα μέχρι σήμερα ήταν πιο πολύπλοκα. Η αναρχία και η αριστερά έδιναν ένα ιδεολογικό υπόβαθρο, μια ηθική, έναν σκοπό, ένα όραμα στην κοινωνική βία, που γινόταν πολιτική. Μέχρι τώρα.

  Οι καταστροφές του Δεκέμβρη, οι τραμπουκισμοί κατά μικρομεσαίων καταστηματαρχών τον Γενάρη και την περασμένη βδομάδα και η όλο και βιαιότερη έκφραση του «δικού μας θέλω» απέναντι στη «δική σου ζωή» αποτελούν ένα συνονθύλευμα ιδεολογικής έκρηξης, κοινού εγκλήματος και προβοκατόρικου τραμπουκισμού, τα όρια του οποίου είναι δυσδιάκριτα ακόμα και σ' αυτούς που συμμετέχουν.

  Ενας καθ' όλα επαναστάτης, με ταξικά κίνητρα, μου 'πε για τους τραμπουκισμούς της Παρασκευής στο Κολωνάκι: «Αν με δεις με σπαθί απέναντί σου θα σου πάρω το κεφάλι. Τα έχω μαζί σου και όχι με τ' αμάξι σου. Αν σου σπάσω τ' αμάξι θα πάρεις άλλο. Θα κάνεις έτσι τζίρο και θα αναπαράξεις το σύστημα, που εγώ θέλω να γκρεμίσω».

  Να περιμένει κανείς απ' την αστυνομία να έχει επαγγελματισμό, παιδεία και εκπαίδευση είναι σαν να περιμένει κανείς από το κράτος να είναι κράτος δικαίου.

  Η βία μπορεί να είναι η μαμή της Ιστορίας, αλλά στις κοινωνίες που δεν μπορούν να την ερμηνεύσουν, να την καταλάβουν και να την εξημερώσουν, δεν είναι μαμή.

  Είναι ο νεκροθάφτης."

  Όπως καταλαβαίνεις πριν που σου έλεγα για έναν κοινό στόχο δεν ήταν απλή δικαιολογία αλλά δομική διαφορά . Διότι εγώ δεν θεωρώ ότι μπορώ , προς το παρόν , να αλλάξω το σύστημα αλλά να το διορθώσω και να το παραδώσω καλύτερο στους επόμενους οι οποίοι με τη σειρά τους θα το διορθώσουν και πάει λέγοντας ώσπου φτάσουμε σε μια ιστορική συγκυρία που όλοι θα θέλουν ένα σύστημα δίκαιο και η πραγματοποίησή του θα είναι εφικτή .

  Από την άλλη μεριά ο χώρος αυτός θέλει αλλαγή εδώ και τώρα έστω και με τη βία έστω κι αν οι πολλοί δεν είναι "ικανοί" να το καταλάβουν και να το δεχθούν .

  Είναι μεγάλες οι διαφορές δυστυχώς .

  (σόρρυ για το σεντόνι αλλά δεν μπορούσα να περικόψω το άρθρο)

 97. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 17/03/2009 18:54:30

  Η σημερινή αντιπροσωπευτική (δια των κομμάτων) δημοκρατία είναι τουλάχιστον στην Ελλάδα ένα χρεοκοπημένο σύστημα. Θα πρέπει να ψάξουμε για άλλες μορφές αντιπροσώπευσης. Και αυτό δεν είναι κακό. Είναι απαραίτητο. Άλλωστε υπάρχουν δεκάδες εναλλακτικές μορφές δημοκρατικών πολιτευμάτων στον κόσμο. Στην αντίθετη περίπτωση νομίζω ότι το τέλος θα είναι οδυνηρό. Τα κόμματα έχουν φάει τα ψωμιά τους. Δεν είναι μακριά ο καιρός που κάποιος θα μας δέσει και μάλιστα με την συγκατάθεση του λαού ο οποίος βλέπει και αισθάνεται τα αδιέξοδα. (Λέγοντας λαό αναφέρομαι στους υγιώς σκεπτόμενους που δεν γλύφουν και που δεν γίνονται κομματόσκυλα για να προχωρήσουν). Και αυτός που θα μας δέσει δεν θα είναι απαραίτητα κάποιος άξεστος λοχίας. Κάθε άλλο. Ακόμη και σ`αυτόν τον τομέα υπάρχει πρόοδος. Το δέσιμο θα είναι τέτοιο (μπορεί και ηλεκτρονικό) που κανένας μας δεν θα αισθάνεται δεμένος … Αλλά θα είναι.

 98. Orestios avatar
  Orestios 17/03/2009 19:15:05

  StrangeAttractor
  Υπάρχει και ένας Βασσιλιάς, μην τον ξεχνάς.

 99. G.GAKIS avatar
  G.GAKIS 17/03/2009 19:29:18

  Ο,ΤΙ ΠΡΟΣΤΑΞΕΙ Ο ΣΟΡΟΣ ΠΑΙΔΙΑ..
  ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΘΥΜΙΑ ΤΩΝ ΜΑΜΑΔΩΝ ΤΟΥΣ..

 100. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 17/03/2009 19:46:36

  ...Κάπου στο βάθος ακούγεται ο Καζαντζίδης να τραγουδάει το ”να σου δώσω μια να σπάσεις, αχ, βρε κόσμε γυάλινε”…
  Μα...σημερα,το ειδα σε αφισσα αυτο στην Πατησιων.
  Με ανθρωπινες φιγουρες γυαλινες,πεσμενες κατω.

 101. mak avatar
  mak 17/03/2009 19:46:43

  @greekpoliticalreview 101
  adimetwpisa texnika provlimata opote de kserw an anevike to sxolio mou.
  en oligeis elega oti simfwnw me to arthro. de m aresei i via, den pisteuw oti borw na allaksw ton kosmo alla oute kai na kaliterepsw to sistima. to sistima exei anaklastika kai adistekete. borw mono na epireasw to perivallon mou. na erthw kai na to ferw se epafi me diaforetikes idees kai nai i misthwti ergasia einai sklavia. o 'xwros' einai o monos pou stirizei protovoulies opws auti http://katadimadim.blogspot.com/2009/02/blog-post_20.html kai apotelei enallaktiki sta komata kai tous sindikalistes pou pouloun tous ergazomenous. gia auto kai sidasome k thelw na pisteuw oti ektos apo anousia kai ilithia via (vagonia isap) o dekemvris efere kai draseis san tin parapanw. signwmi an epanalamvanome

 102. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 17/03/2009 19:50:37

  Ρε συ Ψυχραιμια,αμα γινει κατι τετοιο,θα δεις τον Οικονομεα, τον Αυτια,τον Εισαγγελατο,να σκουζουν και να λενε οτι η κυβερνηση,κανει ρουφιανους τους ανθρωπους,και δεν ξερω γω τι λλες μαλακιες.
  Δεν το περιμενεις οτι ετσι θα γινει;

 103. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 17/03/2009 20:00:24

  Τωρα,να πω οτι εχεις αδικο ωρε Αυριανιστη;
  Δεν θα το πω.
  Το ιδιο πιστευω και εγω.
  Ολη αυτη η καφριλα,που βρωμαει πασοκιλα,αλλα οχι μονο,γιατι δεν βολευτηκαν μονον οι πασοκοι.Εδω,ηταν δημοκρατες.
  Θυμαμαι οτι στην ολμε,τα μοιραζαν μια χαρα μεταξυ τους,και οι πασοκοι, και οι νδκρατες.
  Ολοι αυτοι οι μικροαστοι,που κατεστρεψαν τα παντα στο περασμα τους.
  Καμενα δαση.Καταπατημενα οικοπεδα.Ημιυπαιθριοι χωροι,επικαιρο γαρ.Μαιμου πτυχια.
  Και τοσα αλλα, ων ουκ εστιν αριθμος.
  Αλλα νομιζω,οτι δεν πρεπει να κανουμε γενικευσεις,γιατι εγω πχ,ουτε μαιμου πτυχιο πηρα,ουτε εκαψα κανα δασος,ουτε καταπατησα κανα οικοπεδο,αρα,γιατι να πληρωσω και εγω ;
  Και σαν κι εμενα,υπαρχουν χιλιαδες αλλοι.
  Δηλαδη,αλλος γαμει,κι αλλος πληρωνει;

 104. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 17/03/2009 22:27:31

  Πολυ μεγαλη ιδεα εχουν για τον εαυτο τους οι ανθρωποι που ειναι πισω απο ολη αυτη τη μαλακια.
  Δηλαδη,δεν σκεφτονται τι εγινε στη σοβιετια τοσα χρονια;
  Και τι καταφεραν τελικα; Ενα στρατοπεδο συγκεντρωσεως,παρα πολυ μεγαλο, με ενα σορο νεκρους,εκτελεσμενους, και ενα σωρο εκπατρισμενους
  Ρωτηστε και τους Ελληνες,που βρεθηκαν στην Τασκενδη.
  Και γι αυτο ολα αυτα,σωριαστηκαν σε ερειπια,ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ.
  Και οι βορειοι γειτονες μας,ακουνε κομμουνισμο,και τρεχουν.Λετε να ειναι ολοι ηλιθιοι;

 105. αν-αρχικως avatar
  αν-αρχικως 17/03/2009 22:42:16

  Προβοκατωρ ΄πραγμιτκά εκπλήσεις με την ανικανότητα σου να διαχωφρίσεις το κομμουνιστής με το αναρχικός-αντιεξουσιαστής.

  κάτι που εξηγεί και το γιατί έχεις αυτές τις θέσεις (μη χέσω)

 106. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 17/03/2009 22:48:06

  Και δε μας το κανεις λιανα ρε παιδι,να μαθουμε κι εμεις οι παπουδες,τι ειναι αυτη η διαφορα,και η αληθεια,που την ξερετε εσεις μονοι,απο ολον τον κοσμο;
  Γιατι δεν σου κανει εντυπωση,πως δεγινεται πουθενα τιποτα με αυτο το στοχο;
  Μηπως αυτο σημαινει,οτι ο κοσμος,θελει να ζει σε ενα οργανωμενο περιβαλλον,(καλως,κακως,γιατι ετσι εχει μαθει),πραγμα που εσεις δεν το εγγυασθε και ο κοσμος,απλως φοβαται;

 107. Σπύρος avatar
  Σπύρος 17/03/2009 22:49:15

  Tήν αφίσα στά Εξάρχεια τήν έγραψε Οπαδός τής Νύκτας τών Κρυστάλλων,ΕΚΟΦΙΤΗΣ τής ΄άκρας αριατεράς΄,μυστικός τής Αστυνομίας,ή κρετίνος που νομίζει πώς η εξαθλίωση θα οδηγήσει στην ΄Επανάσταση΄?

 108. Αποκρυφιστής avatar
  Αποκρυφιστής 18/03/2009 02:11:09

  Από τις πλέον ενδιαφέρουσες αναρτήσεις και τα σχόλια είναι ιδιαιτέρως εποικοδομητικά.

  Φταίμε και μεις που δημιουργήσαμε αυτά τα οργισμένα νιάτα. Που δεν τους δώσαμε κατευθύνσεις, που τους εμποδίσαμε την πρόοδο, που τους απογοητεύσαμε, που τους σπείραμε την αμφιβολία, που τους κάμαμε σκεπτικιστές. Έχουμε μεγάλο μερίδιο ευθύνης που αντί να φτιάξουμε ανθρώπους που να θέλουν να δημιουργήσουν και να διορθώσουν την κοινωνία τώρα πλέον θέλουν να καταστρέψουν αυτό που τους πληγώνει.

  Οι απόψεις του φίλου Black είναι καθαρά το προϊόν της κακής παιδείας στον τόπο αυτό. Φταίμε εμείς που δημιουργήσαμε νέους που θέλουν όλα να τα γκρεμίσουν δίχως να ξέρουν με τι θα τα αντικαταστήσουν, συνεπώς δεν είναι το πρέπον να σπεύσουμε να κατηγορήσουμε ως υπαίτιους αυτούς που προβαίνουν σε καταστροφές αλλά να ψάξουμε για τους ηθικούς αυτουργούς και να διαγράψουμε τα κακώς κείμενα. Ας μη κυνηγούμε άλλο τους προσωπικούς μας δαίμονες και τα φαντάσματα των οπτασιών μας. Δε δικαιολογώ την καταστροφή αλλά δε θεωρώ ότι φταίνε άμεσα εκείνοι για τις ενέργειες τους. Γι' αυτό και πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε αρκετά επιεικείς στα νεαρά άτομα που οι πράξεις τους κηλίδωσαν το μητρώο τους.

  Αυτοί μπορούσαν να πετύχουν καλύτερα και περισσότερα από τους ανίκανους και τους οκνηρούς που η τύχη τους ευνόησε με ένα "μέσον" Αν πιστεύανε στον εαυτό τους και αν δε δημιουργούσαν εμπόδια οι ίδιοι με το να θεωρούν τους εαυτούς τους ανήμπορους μπροστά στο δημιουργημένο κατεστημένο θα σταδιοδρομούσαν βοηθώντας έπειτα και τους άλλους. Ακόμη ο κόσμος έχει μέσα του τα ολέθρια δεσμά της κατωτερότητας (κάτι που έχει και βιολογικά και ιστορικά αίτια), αν και μεσολάβησαν και οι μεταρρυθμίσεις των νεώτερων χρόνων που δίνουν περισσότερες ευκαιρίες οι μάζες διετήρησαν το συναίσθημα της κατωτερότητας. Έχετε υπ' όψιν σας ότι οι κοινωνικές τάξεις δεν γεννήθηκαν αλλά δημιουργήθηκαν και συνεχίζουν να δημιουργούνται. Ορισμένοι κείμενοι νόμοι συνεχίζουν να περιορίζουν τους ανθρώπους να απολαύσουν την κοινωνική δικαιοσύνη που δεν επετεύχθη από τον τυφλό εγωισμό εκείνων που τους θέσπισαν.
  Με όλα ταύτα θεωρώ ότι χρειάζεται μία "πανεθνική ανάταση" ώστε όλοι να βοηθήσουμε και να επιβραβεύσουμε αυτούς που θα σκεφτούν αλτρουϊστικά βοηθώντας τους εαυτούς τους πρώτα αλλά και τους γύρω τους. Αυτός ο λαός παραμένει ακόμη ανώτερος παρά τις λιγοστές θλιβερές εξαιρέσεις που παρατηρούνται γύρω μας καθημερινά.
  Πρόσφατα εξετάζεται η αναθεώρηση του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Ελπίζω αυτή τη φορά το λόγο να τον έχουν οι ψυχολόγοι.

  Υπάρχουν βιβλία του Αντωνίου Πισσάνου, ενός δυνατού ψυχολόγου που έδρασε πριν από αρκετές δεκαετίες και διαπραγματεύονται τέτοια θέματα που δείχνουν πιο επίκαιρα από ποτέ. Συστήνω το "μπορείς" σε κάθε ευαίσθητη ψυχή που θέλει τα όνειρα του να τα δει πραγματικότητα και να γκρεμίσει τις παλιές δοξασίες της ζωής που μας εσυνηθίσαν να σκεπτόμαστε.

 109. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 18/03/2009 10:46:42

  Το μεγαλο λαθος των γονιων,ειναι οτι εκαναν τη ζωη των παιδιων τους,πολυ ευκολη,μη υποχρεωνοντας τα,να κανουν προσπαθειες να καταφερουν διαφορους στοχους.
  Ετσι,οι επιδοσεις τους στα Σχολεια,κατέρρευσαν και επομενως,η ψυχολογια τους,αλλαξε προς το χειροτερο,γιατι αμα εισαι νεος και βλεπεις οτι δεν τα καταφερνεις,το πιο ευκολο ειναι,να θεωρησεις τους αλλους υπευθυνους για την κατασταση σου.
  Αλλα ετσι,δε λυνεται το προβλημα.
  Και απο την αλλη μερια,τους περασαν το ονειρο της μεγαλης ζωης,που δε μπορει να γινει πραγματικοτητα για ολους,και τους το προβαλουν καθημερινως απο τις τηλεορασεις,οποτε δε θελουν και πολυ, για να λαλησουν.
  Οταν ο αλλος παραταει το χωραφι του πατερα του στο χωριο,και παει στη μεγαλη πολη,μου θυμιζει το 1962 στη Φωκιωνος Νεγρη,που ερχοντουσαν παιδια απο την Κοκκινια και τα Ταμπουρια και μας ρωταγαν με γουρλωμενα ματια,που ειναι η Φωκιωνος Νεγρη,γιατι ειχαν δει την ταινια με τον Κουρκουλο,"Το ρεμαλι της Φωκιωνος Νεγρη",και ψαχνανε γιατις φοβερες γυναικες ου βλεπανε και τα "οργια",που γινοντουσαν.
  Και στην πολη βεβαια,δεν ειναι ετσι τα πραγματα και ζοριζεται,αλλα το ονειρο,ονειρο.Χωρις ομως προσοντα,η χωρις τα καταλληλα προσοντα.
  Και εν τω μεταξυ,ο πατερας του,φερνει σκλαβους απο τη Βουλγαρια,τα Σκοπια και τη Ρουμανια,για να δουλεψουν την περιουσια του.
  Αν αυτο δεν ειναι τρελλα,τοτε τι ειναι τρελλα;

 110. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 18/03/2009 14:41:02

  Δεν παλεύονται οι άνθρωποι αυτοί, πλαγκτόν γλιστερό.

 111. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 18/03/2009 15:40:43

  I beg your pardon?

 112. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 18/03/2009 16:32:55

  Δεν αναφερόμουν στο δικό σου σχόλιο Προβοκάτωρ.

 113. Aragorn avatar
  Aragorn 09/05/2009 23:58:50

  ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΤΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΠΛΑΣΤΗ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ. ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΣΤΡΑΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΙΚΗ. ΚΑΘΕ ΚΑΜΜΕΝΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΗ.
  ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.