#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/12/2010 19:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καταστρέφοντας την Πατρίδα μας και εξαθλιώνοντας τον Λαό της

Το Συμβούλιο της Επικρατείας πρέπει να  αποδώσει στον ελληνικό λαό  την αξιοπρέπεια που μιά ανίκανη κυβέρνηση του εχει αφαιρέσειΤου Μιχάλη Σ. Βάρδα

Πριν από λίγες ημέρες συζητήθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) οι προσφυγές δικηγορικών συλλόγων κα άλλων φορέων που ζητούσαν να ακυρωθεί το διαβόητο Μνημόνιο (Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης) .  Οι εισηγήτριες Σύμβουλοι Επικρατείας κυρίες Μαίρη Σάρπ και Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου πρότειναν να απορριφθούν οι προσφυγές των αιτούντων αφού το Μνημόνιο επεβλήθη “γιά λόγους δημοσίου συμφέροντος” και “πέραν της αποτροπής κινδύνου πτωχεύσεως της χώρας, με τα μέτρα αυτά, τα οποία εντάσσονται στο πλαίσιο ενός εμπροσθοβαρούς προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης, επιδιώκεται, περαιτέρω η εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών κατά τρόπο διατηρήσιμο και βιώσιμο”.

Συνεχίζουν δε οι εισηγήτριες του ΣτΕ με την ...καινοφανή άποψη ότι “εντός του πλαισίου αυτού, επιδιώκεται η μεσοπρόθεσμη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και η αναστροφή της αυξητικής πορείας του δημοσίου χρέους, στόχοι, δηλαδή, η επίτευξη των οποίων εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην ταχεία επάνοδο της χώρας στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου” !!

Από που άντλησαν τέτοια αδικαιολόγητη αισιοδοξία οι δύο κυρίες εισηγήτριες ; Διαθέτουν ,πλην των νομικών, και οικονομικές γνώσεις ; Ποιές οικονομικές εφημερίδες ελληνικές και ξένες παρακολουθούν ; Ποιός ή ποιοί τις διόρισαν εισηγήτριες σε ένα τόσο σοβαρό θέμα και με ποιά γνωστικά, του αντικειμένου, κριτήρια εκυρώθη ο διορισμός τους ;

Τα πολύ πρόσφατα γεγονότα και τα αντικειμενικά δεδομένα τις διαψεύδουν με τον πιό κατηγορηματικό τρόπο !  Γιατί μία χώρα με δημόσιο χρέος 126% επί του ΑΕΠ  το 2009 δεν μπορεί να δανεισθεί από τις Αγορές και θα μπορεί να δανεισθεί το 2013, με 168% δημόσιο χρέος ;

Με βάση ποιό συλλογισμό ενόμισαν ότι μπορεί να υπάρξει αποφυγή πτώχευσης, όταν το μόνο σίγουρο αποτέλεσμα του Μνημονίου θα είναι η εκτίναξη του δημόσιου χρέους ; Μήπως γνωρίζουν έστω και μία  επιχείρηση ή ένα νοικοκυριό που να απέφυγαν την πτώχευση απλώς αναζητώντας νέα δάνεια γιά να εξακολουθούν να πληρώνουν τα παλαιά ;  Χωρίς να το αντιλαμβάνονται ομολογούν ότι η Πατρίδα μας πρέπει πρώτα να εξαθλιωθεί , γιά να μπορέσει μετά να ξαναβγεί στις Αγορές γιά να δανεισθεί εκ νέου !!!

Οι κυρίες Σύμβουλοι Επικρατείας, όπως και όλοι οι άλλοι αφελείς ή ιδιοτελείς θιασώτες της οικονομικής υποδούλωσης της Πατρίδας μας αποφεύγουν να απαντήσουν και να λάβουν θέση στο εξής ερώτημα :

Οταν μία χώρα ευρεθεί μπροστά στο δίλημμα να μην μπορεί να ικανοποιήσει ταυτόχρονα τις πιό βασικές και άμεσες ανάγκες της πλειονότητας των πολιτών της  , και, τις απαιτήσεις των δανειστών της , τότε τι είναι αυτό που προέχει ;  Οι ζωτικές ανάγκες της χώρας και του λαού της ή οι απαιτήσεις των δανειστών της;

Η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προτάσσει τις απαιτήσεις των δανειστών και η Ιστορία θα την κρίνει αυστηρά. Καμμία κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται πολιτικά και ηθικά να θυσιάζει τον λαό της για να εξυπηρετήσει τα ξένα συμφέροντα . Ακόμη και το Διεθνές Δίκαιο αναγνωρίζει στην χώρα που θα ευρεθεί σε κατάσταση ανάγκης (state of emergency) , όπως είναι το ενδεχόμενον μιάς πτώχευσης, το δικαίωμα να αρνηθεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι των δανειστών της, προκειμένου να μην θιγούν τα δικαιώματα και οι κρίσιμες ανάγκες των πολιτών της και να μην απειληθεί η εσωτερική έννομη τάξη και ασφάλεια.

Γιά την Ελλάδα μάλιστα υπάρχει και πρόσφατο ιστορικό προηγούμενο : Το 1936 η Ελλάδα του Ιωάννου Μεταξά αρνήθηκε να συνεχίσει την αποπληρωμή δανείου που είχε συνάψει με την βελγική τράπεζα Societe Commerciale de Belgique. To Bέλγιο προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο  της Κοινωνίας των Εθνών. Στις αιτιάσεις της βελγικής κυβέρνησης , η δικτατορική κυβέρνηση της Ελλάδας αντέτεινε ότι ευρίσκεται σε αδυναμία να πληρώσει την βελγική τράπεζα διότι αυτό θα έθετε σε μεγάλο κίνδυνο την κατάσταση του λαού της χώρας μας. Στο σχετικό υπόμνημα ανεφέροντο και τα εξής σημαντικά :

“Η ελληνική κυβέρνηση, ανήσυχη γιά τα ζωτικά συμφέροντα του ελληνικού λαού, για την δημόσια διοίκηση, γιά την οικονομική ζωή, την κατάσταση των υπηρεσιών υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια  της χώρας , δεν θα μπορούσε να έχει άλλη επιλογή. Οποιαδήποτε κυβέρνηση κι αν ήταν στη θέση της θα έκανε το ίδιο” !  (Yearbook of the International Law Commission, 1980, Volume I, page 25).

Σημειώστε πως αναφερόμεθα στην δικτατορική κυβέρνηση Ιωάννου Μεταξά. Το Διεθνές Δικαστήριο  αποδέχθηκε το ελληνικό σκεπτικό, δικαιώνοντας την Ελλάδα, δημιουργώντας συνάμα και νομικό προηγούμενο που πολλές άλλες χώρες αργότερα επικαλέσθηκαν. Μία από αυτές, η Αργεντινή το 2003, αρνήθηκε να εφαρμόσει τα προγράμματα του ΔΝΤ και διέγραψε μονομερώς το μεγαλύτερο μέρος του χρέους της και με αυτό τον τρόπο προστάτευσε τον λαό της από την απόλυτη εξαθλίωση. Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας εδικαίωσε την στάση της Αργεντινής και εξαίρεσε μόνον τις υποχρεώσεις της προς ιδιώτες!

Με πιό απλά λόγια, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατέφυγε στο Μνημόνιο γιά να μπορέσει με “νόμιμο τρόπο” να ρευστοποιήσει τον μισθό, το μεροκάματο, την σύνταξη, τις οικονομίες και την εργασία του ελληνικού λαού και τον δημόσιο πλούτο της Πατρίδας μας , ώστε να ικανοποιηθούν τα διεθνή τοκογλυφικά συμφέροντα...

Η Ελληνική Ιστορία όμως διδάσκει σε όσους την σέβονται και την άλλη, την επώδυνη και ταπεινωτική πλευρά :

Το 1843, η Πατρίδα μας ευρέθη σε αδυναμία αποπληρωμής του διεθνούς χρέους της. Οι τόκοι που έπρεπε κάθε χρόνο να καταβάλλονται ήταν 7 εκατομμύρια δραχμές και ισοδυναμούσαν με το 50% των εσόδων του ελληνικού κράτους. Τα μέτρα λιτότητας που είχαν ληφθεί δεν απέδιδαν και η ελληνική κυβέρνηση εζήτησε νέο δάνειο από τι μεγάλες δυνάμεις , ώστε να αποπληρώσει τα παλαιά. Οι μεγάλες δυνάμεις αρνήθηκαν και

προέβησαν στην έκδοση καταδικαστικού πρωτοκόλλου  εκβιάζοντας την Ελλάδα να αποδεχθεί την υπογραφή Συμφωνίας (Μνημονίου). Προκειμένου να εξασφαλισθεί η τήρηση του Μνημονίου, οι ξένοι πρεσβευτές απαιτούσαν να παρευρίσκονται στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου!  Προσέξτε μερικά από τα μέτρα που αναγκάσθηκε να πάρει η ελληνική κυβέρνηση τότε, γιά την ικανοποίηση των ξένων δανειστών της :

1.       Απολύθηκε το 35% των δημοσίων υπαλλήλων και μειώθηκε κατά 20% ο μισθός όσων παρέμειναν.

2.       Σταμάτησε η χορήγηση όλων των συντάξεων (αυτές εχορηγούντο σε ειδικές κατηγορίες πολιτών, μόνον).

3.       Μειώθηκαν κατά 60% οι στρατιωτικές δαπάνες. Αντί μισθού, οι στρατιωτικοί ελάμβαναν χωράφια.

4.       Αυξήθηκαν οι δασμοί και οι φόροι χαρτοσήμου.

5.       Απολύθηκαν όλοι οι μηχανικοί του Δημοσίου και σταμάτησαν όλα τα δημόσια έργα.

6.       Καταργήθηκαν εντελώς όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες του Κράτους.

7.       Απολύθηκαν όλοι οι οι υπάλληλοι του Εθνικού Τυπογραφείου, όλοι οι δασονόμοι, όλοι οι δασικοί υπάλληλοι και οι μισοί καθηγητές του Πανεπιστημίου.

8.       Καταργήθηκαν όλες οι διπλωματικές αποστολές στο Εξωτερικό.

Οι ξένοι δανειστές μας κατάφεραν να εισπράξουν μικρό μέρος των οφειλομένων χρημάτων τους, η Πατρίδα μας όμως εξαθλιώθηκε.

Τα ίδια θα συμβούν και σήμερα αν το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν απορρίψει τις έωλες εισηγήσεις των κυριών εισηγητριών Μαίρης Σάρπ και Σπυριδούλας Χρυσικοπούλου. Έχει πολλούς λόγους να το κάνει και να  αποδώσει στον ελληνικό λαό  την αξιοπρέπεια που μιά ανίκανη κυβέρνηση του εχει ήδη αφαιρέσει.


ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 06/12/2010 19:20:17

  Πολύ καλό άρθρο.

 2. Papageorgiou Takis avatar
  Papageorgiou Takis 06/12/2010 19:21:39

  Εξαιρετικό το άρθρο σας. Ίσως έτσι να καταλάβει ο κόσμος ότι με το να παραμένει ήσυχος, δεν πρόκειται να αποτρέψει την καταστροφή. Πρέπει να γράφονται συνέχεια άρθρα προς αυτή την κατεύθυνση για να ενημερώνεται σωστά ο Έλληνας. Ελπίζω να μην ενοχλεί ένα λινκ http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2241.aspx Αν πάλι ενοχλεί, σβήστε το.

 3. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 06/12/2010 19:21:54

  Χαχαχαχα! Περιμένουμε αξιοπρέπεια από το Συμβούλιο της Επικρατείας! Χαχαχαχα! Αν δεν ήταν τραγικό, θα ήταν ανέκδοτο...

  Κάπου είχα ακούσει (στα αγγλικά) ότι τα λιγότερο δημοφιλή funny jokes, λέει, είναι τα funny jokes για δικηγόρους. Κι αυτό γιατί οι δικηγόροι δεν τα βρισκουν καθόλου funny και οι υπόλοιποι δεν τα βρίσκουν καθόλου jokes.

  Κάτι αντίστοιχο σύμβαίνει τώρα και με τους δικαστές μας.

  Δεν είναι ανέκδοτο, είναι η πραγματικότητα. Ω ναι...

  Καταπλητικό πάντως αυτό με το Μεταξά... Δεν το γνώριζα...

  Γι' αυτό η ξενόδουλη Ελλάδα του 1944+ δικτάτορα τον ανεβάζει και δικτάτορα τον κατεβάζει... Αποσιωπώντας όλα τα υπόλοιπα για την τετραετή διακυβέρνησή του. Διότι αν μάθει ο ελληνικός λαός σήμερα πώς κυβέρνησε τότε ο Μεταξάς θα τους πάρει όλους με τις πέτρες. ΟΛΟΥΣ!

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ Επώνυμος 06/12/2010 22:15:37

   Επειδή είχες γράψει κάτι σχετικά με τις στρατιωτικές επιλογές του Μεταξά και ότι αυτές του «βγήκαν», αν ποτέ πέσει στα χέρια σου, ένα βιβλίο της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού με τίτλο "Η προς πόλεμο προπαρασκευή του Ελληνικού Στρατού 1936-1940)", θα διαπιστώσεις ότι το έπος του 40 είναι δημιούργημα του Μεταξά.

   Δεν είναι τυχαίο ότι ο Βενιζέλος επέλεξε το 1910 για σύμβουλό του στα στρατιωτικά ζητήματα τον Μεταξά , μολονότι γνώριζε ότι ήταν αφοσιωμένος στον Κωνσταντίνο.

   Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών πολέμων, ήταν ο ουσιαστικός διευθυντής του τμήματος επιχειρήσεων του Στρατηγείου. Ειδικότερα ήταν αυτός που συνέλαβε την ιδέα ενεργείας της πλέον αριστοτεχνικής μάχης των Βαλκανικών πολέμων, αυτή της τελικής επιχείρησης για την κατάληψη των Ιωαννίνων.

   Με το βαθμό του αντισυνταγματάρχη ανέλαβε υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ). Στη πραγματικότητα ήταν ο πραγματικός αρχηγός.

 4. ΜΑΝΙΑ avatar
  ΜΑΝΙΑ 06/12/2010 19:50:18

  ΕΝΑΣ ΣΩΣΤΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΧΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΥΤΗΣ.
  ΑΝ ΚΡΙΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΑΠ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΛΑΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ....
  ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ!

 5. Enzo avatar
  Enzo 06/12/2010 19:58:20

  το συμβουλιο επικρατειας πρεπει να καταργηθει το συντομοτοτερον δυνατον.
  εχει παει την Ελλαδα πισω δεκαετιες ολοκληρες στην αναπτυξη.

 6. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 06/12/2010 20:37:14

  "Απολύθηκαν όλοι οι οι υπάλληλοι του Εθνικού Τυπογραφείου, όλοι οι δασονόμοι, όλοι οι δασικοί υπάλληλοι και οι μισοί καθηγητές του Πανεπιστημίου".

  Χαμογελάει κανείς ; Μή δώ να στραβώνει κανένα στόμα !

 7. Orestios avatar
  Orestios 06/12/2010 20:38:49

  Η Ελλάδα οφείλει να κάνει το πρώτο βήμα και να αποχωρήσει από την μπαρούφα που αποκαλείται Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρώ.

  • ανετος avatar
   ανετος @ Orestios 06/12/2010 21:37:06

   αυτο λενε και οι παπαχελαδες και οι αλαφουζοι τωρα τελευταια ..γιατι αραγε ?

   • Orestios avatar
    Orestios @ ανετος 07/12/2010 00:13:17

    Τους πρόλαβα

 8. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 06/12/2010 21:17:49

  Από αυτά που διαβάζω στο εξαίρετο άρθρο αναφορικά με τις εισηγήσεις των δύο εισηγητριών, αντιλαμβάνομαι ότι οι εν λόγω δικαστίνες εισηγούνται στο δικαστήριο να δικάσει με βάση το σκοπό για τον οποίο επιβλήθηκε το μνημόνιο και όχι με βάση το σύνταγμα και τη νομολογία. Δηλαδή να δικάσει με βάση τις "αγνές" προθέσεις της κυβέρνησης για τη "σωτηρία" της χώρας.

  Νομίζω ότι όλες οι δικτατορίες, οι έκτακτες καταστάσεις, τα πρωτόκολλα παράδοσης στον έχθρό, η κατοχικές κυβερνήσεις, η κήρυξη της χώρας σε κατάσταση πολιορκίας κλπ, έγιναν πάντα με την "ευγενή πρόθεση" να σώσουμε τη πατρίδα.... Για τη πατρίδα ρε γαμώτο.......

  Κύριε Βάρδα συγχαρτήρια για το άρθρο σας και πείτε μου αν κάνω λάθος.

 9. ΒΡΑΧΟΣ avatar
  ΒΡΑΧΟΣ 06/12/2010 21:26:42

  Θα μας κάνει κάποιος νομικός ,την χάρη, να μας αποκαλύψει σε ποια άρθρα, σε ποιο Σύνταγμα, σε ποιους νόμους αναφέρονται οι αξιότιμες κυρίες; Σε νομικό κείμενο, έχω την εντύπωση ότι πρέπει να υπάρχουν παραπομπές...Δεν γνωρίζω, νομικός δεν είμαι. Απλώς αναρωτιέμαι.

  ΥΓ: Φαήλο, μου χρωστάς, ένα άρθρο για την σημερινή κατάσταση της Ελληνικής Δικαιοσύνης.Και δεν ξεχνώ εύκολα...

 10. 3birdssitting avatar
  3birdssitting 06/12/2010 22:08:49

  Μπούρδες. Ο απελπισμένος που "απο τα μαλλιά του πιάνεται".

  Ολα οσα εχουν γινει και ολα όσα θα γινουν αργότερα στην οικονομία, εχουν επισημανθει εδω και 10ετιες. Ουτα τα προβλήματα ουτε οι λύσεις ηταν άγνωστες εδω και 10ετιες.

  Κάποτε εφτασε ο "κόμπος στο χτένι" και τωρα γινωνται ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ (ουτε θελαμε να προγραμματίσουμε) ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 (και βάλε..) ΕΤΗ.

  Οτι δεν καναμε σε 20 ετη, θα κάνουμε σε 1 εως 3 ετη.

  Υ.Γ. Οταν φτάνει ο κόμπος στο χτένι εννοείται οτι απαιτήται τεράστια δύναμη μέχρι ενα απο τα δύο να σπάσει.

  Ειτε ο "κόμπος" θα σπάσει ειτε το "χτενι".

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ 3birdssitting 06/12/2010 22:14:04

   Δηλαδή τι ακριβώς γίνεται;

 11. Γιώργος Μ. avatar
  Γιώργος Μ. 06/12/2010 23:43:39

  Επισκεφθείτε το ιστολόγιο www.pyrinos-logos.blogspot.com

 12. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 07/12/2010 00:06:32

  Κρίση; Ποια κρίση; Τώρα άκουσα πως ο ζούγκλας έχει στα χέρια του εκκαθαριστικό συνδικαλιστή υπαλλήλου της ΔΕΗ που βγάζει 20.000 Ε τον μήνα!!!!! Πάμε καλά;

  • blue nile avatar
   blue nile @ Strange Attractor 07/12/2010 02:37:08

   Έτσι είναι.
   Οι υψηλομισθίες στις ΔΕΚΟ βγάζουν μάτια και δεν είναι μόνο οι συνδικαλιστές.
   Όλη αυτή η ανθρωποφαγία των ημερών περί το πόσοι πρέπει να απολυθούν έχει λάβει υπ'όψιν της τους υπέρογκους μισθούς κάποιων?
   Συνυπολογίζοντας τα μικρά οφέλη των απολύσεων δεν θα έπρεπε σε πρώτο χρόνο να προαχθεί το ψαλίδισμα των υψηλών αμοιβών και μετά να αποτιμηθεί το ποσό που μπορεί να κερδηθεί μ'αυτό τον τρόπο?
   Όμως ο πραγματικός σκοπός των απολύσεων στις ΔΕΚΟ δεν είναι ο οικονομικός εξορθολογισμός τους αλλά η τρομοκράτηση του κόσμου και η διασφάλιση της συνεχιζόμενης παραμονής των δικών τους ανθρώπων που θα εξακολουθούν ν' απολαμβάνουν τεράστια εισοδήματα.

   • Λενιώ avatar
    Λενιώ @ blue nile 07/12/2010 08:54:26

    Δεν γνωρίζω απο άλλες ΔΕΚΟ αλλά γνωρίζω πολύ καλά απο ΔΕΗ, απο το στενο μου οικογενειακό περιβάλλον. Για να παιρνεις 20.000 (μικτα προφανώς) πρέπει να εισαι ένας απο τους 5 Γενικούς Διευθυντες που σημαίνει οτι εισαι υπεύθυνος το ελάχιστο για 1600 ανθρώπους και το μέγιστο για 9000 και υπογράφεις προυπολογισμούς πολλών εκατομμυρίων. Η να εισαι σε Σταθμό παραγωγής οπου δουλευεις 12ωρη βάρδια και κανεις και υπερωρίες μετά το 12ωρο!Οταν το βγάλει ο ζουγλας ας τα δουμε...η μονη περίπτωση ειναι ο τύπος αυτός να επαιρνε το μισθο του και επιπλέον τουλάχιστο 6 ώρες υπερωρίες τη μέρα, δηλαδη 14 ωρο εργασιας ολο το μήνα. Εάν καποιος του εγραφε τσαμπα για πολύ καιρό αυτά το ποσα (γιατι συνδικαλιστής να τις δουλεψε τις ώρες ειναι ανεκδοτο) ναι τοτε μιλαμε για σκανδαλο. Αλλά δεν παιρνουν ολοι αυτα τα λεφτα ρε παιδια, ψυχραιμία και μικρο καλάθι για το ζουγλα.

 13. Ioannis Tsopanakis avatar
  Ioannis Tsopanakis 07/12/2010 07:02:08

  Οι κυρίες δικαστίνες δεν διάβασαν τους περιοριστικούς όρους του μνημονίου; Σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής του χρέους οι δανειστές θα μπορούν να κατάσχουν Εθνική Περιουσία χωρίς να χρειάζεται απόφαση των Ελληνικών Δικαστηρίων; Αυτό το Εθνικό Συμβούλιο ποιό Σύνταγμα και ποιό Δίκαιο υπερασπίζεται και προστατεύει; Μήπως το Αγγλικό;Ντροπή τους για την τιμή που τους έχει κάνει ο Ελληνικός Λαός να τις έχει σε αυτή την τιμιτική θέση και να τις πληρώνει γιαυτό.

 14. ataktos avatar
  ataktos 07/12/2010 09:47:03

  παρακαλώ διαδοστε την διαμαρτυρία μας και υπογράψετε

  The “Save the homeland of Aristotle and the getaway to the Holy Mountain” campaign calls for citizens all over the world to raise their voice in condemnation against the development of mining activities and the installation of gold extraction heavy industry, chemical byproducts and toxic waste ponds in the holy land of the philosopher Aristotle, which is the natural gate to the monastic community of the Holy mountain.

  In this unique environment, the Greek government has allocated 317000 acres of land to mining companies that aim to transform a highly valued ecological paradise to a huge mining center. Their target is to create numerous surface and underground mines, set up a sulfuric acid chemical plant, dig for gold, silver, copper and other metals and use an ancient forest ecosystem to place their toxic waste ponds.

  If we allow this to happen, the result will be a non-reversible, of the first magnitude ecological and cultural disaster of the area with our forests and rivers full of toxic waste, our sea contaminated with heavy metals and the air we breathe fouled by hazardous airborne particle dust while enormous reserves of water will be drained.

  People from the four corners of the globe that have suffered the consequences of gold mining in their lands have the following advice to offer: “The only solution to deal with the consequences of gold mining is to stop it once and for all”.

  With the “Save the homeland of Aristotle and the getaway to the Holy Mountain” campaign, the citizens of the area ask for your signature to:
  -stop cold any attempt to license further mining activities in our area.
  -declassify the area as “mining” by state law.
  -incorporate the area in environmental reconstruction programs to address problems that have arisen from centuries of mining activity, which will be an opportunity for long term employment for hundreds of locals in contrast to the short term employment the mining industries promise.

  The golden heritage of the homeland of Aristotle and the Holy mountain is ecumenical and must not be buried under millions of tons of toxic waste due to our silence.
  http://www.petitionspot.com/petitions/savearistotle

 15. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 07/12/2010 09:55:35

  εχω εχωωωω παρτε τσαμπα χρημα να γλιτωσετε απο το αγχος!!


  PRODUCT OFFERINGS OF FINANCIAL INSTITUTIONS
  Modern banking activities are adjusted to the modern needs of their customers. In this section a summary of a typical American modern bank’s products and services is presented:
  Checking & Saving Accounts
  Time Deposits (or Certificates of Deposit, CD)
  Trust Funds
  Money Market Deposit Accounts
  Bankers’ Acceptances
  Borrowed Federal Funds (overnight deposits of other banks at another bank @ a slight rate of interest)
  Automatic Bill Payments
  Automatic Transfers of Funds
  Pension Investments
  Tax Filing Services
  Payroll-Payment Services
  Insurance Services
  Import-Export Services
  Gift Cards to Small Businesses (Wells Fargo & Co., started August 2004)
  Free Checking Accounts to Small Businesses
  Wachovia Corp. woos small- business customers with discounts on everything from office supplies and hotel
  rooms to express shipping services.
  Credit Cards
  Online Banking
  Business Savings Accounts
  Wire Transfers
  Lines of Credit
  Term-Loans
  SBA Loans
  Equipment Leasing Loans
  Repurchase Agreements (Repos or RPs

  ΠΠ

 16. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 07/12/2010 10:02:11

  Για οποιον την ψαχνει και στις δυο οχθες..
  Modern Banking
  http://www.filefactory.com/file/b496e6e/n/modern-banking-heffernan-wiley-2005.pdf
  Mystery if Banking
  http://www.filefactory.com/file/b496e84/n/mystery_of_banking.pdf

  ΠΠ

 17. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 07/12/2010 10:06:26

  Αυστριακη Θεωρια Χρηματων...! η τελευταια προταση του κειμενου ειναι ολα τα $$
  http://www.filefactory.com/file/b496ec2/n/Austrian_Theory_of_Money-Rothbard.pdf

  ΠΠ

 18. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 07/12/2010 10:48:38

  Δε του δινουμε να διαβασει ΑΡΚΑ ??
  http://www.filefactory.com/file/b425c74/n/Arkas_Collection.pps

  ΠΠ

 19. helas george avatar
  helas george 07/12/2010 11:09:25

  h peribohth anauevrhsh toy syntagmatos einai apla mazi me thn apodomhsh ths arxigikhs raueshs tvn didymvn pyrgvn papandreoy andrea kai kvnstantinoy karamanlh presbyteroy den mas aresoyn oi arxhgoi as leme ta pragmata me to onoma toys giati jerete kai jeroyme ti zhtame.kai bebaia pame sthn epoxh toy idivtikopoihmenoy monteloy "polemoy" kai egrhgorshs ths arshs toy nazististikvpoihmenoy monteloy pantoy me proejarxontes kai emas edv mias kai sxeseis mas me toys epixeirhmaties fanera h kryfa exoyn mia sxesh opadopoiontas mesa apo eunologika stoixeia oloklhres omades plhuysmoy arontas to eunologiko profil pros vfelos toy arxhgoy,mias kai polla apo ta stoixeia toy kratistikoy monteloy pia exoyn thn systash organismoy poy caxnei manager na ta dioikhsei analyontas ta epipeda riskoy pros diasfalish tvn porvn toy idioy toy organismoy.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.