#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/02/2013 21:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καταρρέουν τα έσοδα γιατί ο κόσμος δεν έχει να πληρώσειΑν τον Ιανουάριο λέγαμε ότι η κυβέρνηση είναι σε κατάσταση συναγερμού γιατί τα έσοδα έχουν υποχωρήσει δραματικά, τα στοιχεία για το 15νθήμερο του Φεβρουαρίου προκαλούν πανικό. Εκτιμάται ότι το πρώτο δίμηνο του έτους στα ταμεία του κράτους θα μπουν 1 δισ. ευρώ λιγότερα από την ίδια περίοδο πέρυσι.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών τον Φεβρουάριο η πορεία των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού έχει πάρει την κατιούσα και πολύ δύσκολα θα επιτευχθεί ο μηνιαίος στόχος για έσοδα 4 δισ. ευρώ περίπου.

Ενδεικτικά έως τις 15 Φεβρουαρίου είχαν εισπραχθεί έσοδα 1,17 δισ. ευρώ, έναντι στόχου 1,36 δισ. ευρώ, δηλαδή 180 εκατ. ευρώ λιγότερα από το στόχο. Πολύ δύσκολα θα επιτευχθεί έτσι ο στόχος για έσοδα 4 δισ. ευρώ κάθε μήνα.

Σημειώνεται πως τα καθαρά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού στο δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2012 είχαν ανέλθει σε 9,25 δισ. ευρώ, ενώ φέτος δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 8,4 δισ. ευρώ. Δηλαδή στην καλύτερη περίπτωση θα είναι μειωμένα κατά 800 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι.

Οι συσκέψεις στο οικονομικό επιτελείο είναι συνεχείς καθώς πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο «κόκκινο» και απειλεί να τινάξει στον αέρα τον προϋπολογισμό, επομένως και του στόχους του Μνημονίου. Οι αιτίες της κατάρρευσης των εσόδων είναι πολλές και γνωστές.

Ο πιο βασικός λόγος είναι ότι η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων τέλειωσε. Το ταμείον είναι μείον, δεν υπάρχει σάλιο και οι πολίτες δεν πληρώνουν.

Το δεύτερο είναι η γκάφα του γραμματέα εσόδων κ. Θεοχάρη ο οποίος γέννησε προσδοκίες για ευνοϊκή ρύθμιση με πολλές και μικρές δόσεις. Προχθές το «μάζεψαν» κάπως, αλλά η ζημιά έχει γίνει και αποτυπώνεται στα έσοδα των πρώτων ημερών του Φεβρουαρίου.

Το τρίτο φυσικά είναι η αδυναμία του κρατικού φοροεισπρακτικού μηχανισμού να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή. Είτε λόγω έλλειψης κόσμου, είτε λόγω ανικανότητας είτε επειδή κάνουν «λευκή» απεργία η ουσία είναι ότι χρήματα δε μαζεύουν.

Αν πάει έτσι η κατάσταση τότε ο κίνδυνος είναι πολύ σοβαρός για το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Είναι, όμως, η δραματική αυτή κατάσταση και μια ευκαιρία να δείξουμε στους τροικανούς ότι δεν πάει άλλο, ο κόσμος δε μπορεί να πληρώνει άλλους φόρους.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 20/02/2013 21:13:31

  " Είναι, όμως, η δραματική αυτή κατάσταση και μια ευκαιρία να δείξουμε στους τροικανούς ότι δεν πάει άλλο, ο κόσμος δε μπορεί να πληρώνει άλλους φόρους."

  Αυτό είναι όπλο εναντίον της τρόικας όχι υπέρ της. Αρκεί να το χειριστεί σωστά.

  • Ιωάννης Κ. avatar
   Ιωάννης Κ. @ Γεώργιος Τ. 21/02/2013 03:10:32

   Αυτό λέει κι ο αρθρογράφος.
   Ξαναδιάβασέ το, προσεχτικά, να δεις.

 2. eforiakos avatar
  eforiakos 20/02/2013 21:48:06

  Φαντάζομαι ότι για την παράταση εφαρμογής του τέλους διαφήμισης για 01-01-2014 για 15η μπορεί και 16η φορά, όπως και για τους αφορολόγητους εφοπλιστές και τις εξαφανισμένες off-shore φταίει ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός.
  Επίσης για το περιουσιολόγιο που όλο γίνεται και γίνεται και ποτέ δεν γίνεται , μαζί με τις διασταυρώσεις που ακόμη γίνονται που θα μπορούσαν να εντοπίσουν και να φορολογήσουν το πάρτυ των προηγούμενων ετών , μιάς και στην Ελλάδα ισχύει ακόμη ευτυχώς το "ποθεν έσχες" φταίει πάλι ο μηχανισμός.
  Δυστυχώς οι μαρίδες δεν παράγουν χαβιάρι κύριε Σταϊκούρα.
  Αν θέλεις χαβιάρι ξέρεις που να το βρεις... Αλλά θέλεις ;
  Ο μηχανισμός επίσης έφαγε δύο μήνες να πακετάρει , να λύνει , να ξεστήνει , να κουβαλάει και μετά να ξεπακετάρει , να στήνει , να συνδέει , αρχεία , φακέλους , γραφεία , ντουλάπες , υπολογιστές , εκτυπωτές , όχι για να συγχωνευθούν αλλά για να συστεγαστούν δύο και τρείς Δ.Ο.Υ στο κτήριο μίας ....
  Το τέλειο αλαλούμ δηλαδή στην κατάλληλη ώρα.

  • Ιωάννης Κ. avatar
   Ιωάννης Κ. @ eforiakos 21/02/2013 03:12:08

   Δυστυχώς, σωστός ο εφοριακός...

  • tpe avatar
   tpe @ eforiakos 21/02/2013 07:49:11

   Καλά...
   Για πες μας λοιπόν, αφού είσαι και στο κουρμπέτι και ξέρεις, με ποιο τρόπο θα μαζέψει το ΚΡΑΤΟΣ, λεφτά; Γιατί προσωπικά, δεν έχω δει ΠΟΤΕ στη ζωή μου έλεγχο. ΠΟΤΕ. Γιατί; Ξέρετε να τους βρίσκετε μέσω Η/Υ; Μα εσείς δεν είστε γκομπιουτεράδες αγαπητέ μου, το φάκελο κοιτάτε και περιμένετε να βγάλετε λαυράκι...

 3. monomaxos avatar
  monomaxos 20/02/2013 21:49:41

  Είναι γνωστό το ανέκδοτο με τους τυφλούς πιλότους: Κατά την απογείωση του αεροπλάνου που οδηγάνε και ενώ αυτό κατευθύνεται προς τα βράχια στο τέλος του διαδρόμου, οι επιβάτες αρχίζουν να ουρλιάζουν και τότε οι τυφλοί πιλότοι τραβάνε το πηδάλιο και το αεροπλάνο τελευταία στιγμή απογειώνεται.

  Όντας πλέον στο αέρα λέει ο ένας τυφλός στον άλλο: Να δεις που κάποια φορά δεν θα φωνάξουν έγκαιρα και θα γίνει κανένα ατύχημα.

  Δυστυχώς το ανέκδοτο αυτό είναι η σημερινή οικονομική πολιτική στην πατρίδα μας.

  Οι "τυφλοί" που μας οδηγούν, προφανώς περίμεναν από τον αποχαυνωμένο (όπως αυτοί τον κατάντησαν ή όπως ανέκαθεν ήταν θα το απαντήσει η ιστορία) λαό να αρχίσει να φωνάζει και να διαμαρτύρεται για τα μέτρα που παίρνουν ώστε να τα διορθώσουν.

  Δυστυχώς για όλους μας, παρά την δοκιμασία που του επιβάλεται, ο λαός μας κοιμάται μακαρίως. Ελάχιστοι διαμαρτύρονται είτε απεργούν εκτός των "επαγγελματιών" μπαχαλάκηδων και τους συνδικαλιστάδες.

  Αποτέλεσμα: με το να μην "ξυπνήσουμε" την υπνοβατούσα Κυβέρνηση, αυτοί μας έριξαν στα βράχια, έχουμε γίνει πλέον κιμάς και μόνο από θαύμα ακόμη υπάρχουμε.

  Σήμερα λοιπόν ανακάλυψαν το Βατερλώ των εσόδων, όταν θα έπρεπε να το περιμένουν τουλάχιστον από την παραδοχή του ΔΝΤ περί του λάθους στους υπολογισμούς του προγράμματος και να είχαν ήδη ετοιμαστεί.

  Και όσο για την Ελλάδα, με τους φωστήρες που έχουμε για να κυβερνάν, λίγο απέχει να έχουμε το τέλος της πτήσης της "HELIOS".

  • Δεξί μπακ-χαφ avatar
   Δεξί μπακ-χαφ @ monomaxos 20/02/2013 23:58:03

   Κα-τα-πλη-κτι-κό!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ monomaxos 21/02/2013 08:03:38

   Ποιος σου είπε πως δε το περίμεναν; Έπρεπε να γίνει πρώτα για να πιέσουν την τρόικα να αλλάξει τις απαιτήσεις της αφού στα λόγια ο Τόμσεν και η παρέα του δε χαμπάριαζαν. Ε λοιπόν πάρτε τα, μπορεί να πει τώρα...

  • Sceptic avatar
   Sceptic @ monomaxos 21/02/2013 08:36:48

   Το τέλειο σχόλιο...

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ monomaxos 21/02/2013 11:08:22

   Στην πτήση της Helios, το μοιραίο επήλθε όταν μειώθηκε το οξυγόνο και όλοι οι επιβαίνοντες (των πιλότων συμπεριλαμβανομένων) έχασαν τις αισθήσεις τους από υποξαιμία. Στην ελληνική οικονομία, το οξυγόνο έχει μειωθεί προ πολλού, αλλά κάποιοι (Στουρνάρας, Μέργος κ.λπ) φοράνε μάσκες με πριβέ παροχή άφθονου οξυγόνου και... κελαηδάνε ζητώντας να μειωθεί (για τους υπόλοιπους) κι άλλο!

 4. Decodex avatar
  Decodex 20/02/2013 22:52:04

  Αλλοι πραγματι δεν εχουν, αλλοι ομως δεν πληρωνουν γιατι ετσι γουσταρουν ή γιατι κανεις δεν τους το επιβαλλει...

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ Decodex 20/02/2013 23:25:04

   Ναι, γουστάρουν να μπουν φυλακή, έτσι για την εμπειρία!

 5. Zame avatar
  Zame 20/02/2013 22:54:04

  ..και αν δεν κανω λαθος καπου πηρε το ματι μου οτι οι ΄φωστηρες"της “HELIOS” αφεθηκαν ελευθεροι.. ?

  Λενε πως
  Δεν υπάρχει έρευνα χωρίς να γίνονται λάθη,
  το νοητικά σοβαρό όμως, είναι η επανάληψη του λάθους.
  Το δε ασυγχώρητα σοβαρό, είναι η διαιώνιση του λάθους

  και σε αυτο Το τέλειο αλαλούμ δηλαδή στην κατάλληλη ώρα..ως οπλο.. θα το χειριστουν σωστα απεναντι σε οποιαδηποτε τροικα..?
  η.. θα "αυτοτραματιστουν"..μαζι με ολουςμας..?

 6. anonymous avatar
  anonymous 20/02/2013 23:28:38

  Τώρα φαίνεται ο στόχος του μνημονίου. Ήθελαν και πέτυχαν να μαζέψουν όλο το ρευστό και μετά να γίνουν καπνός. Έκαναν εκκαθάριση της χώρας.

 7. kkarkar avatar
  kkarkar 20/02/2013 23:32:13

  Η πραγματικότητα είναι αδυσώπητα σκληρή για την πλειοψηφία του κόσμου: τα εισοδήματα μειώθηκαν, το κόστος διαβίωσης εκτοξεύτηκε και τα αποταμιευμένα τέλειωσαν. Απλά δεν υπάρχει δυνατότητα πληρωμής και άλλων φόρων. Οι κυβερνώντες μέχρι σήμερα μόνο λένε ότι θα πιάσουν τους φοροφυγάδες χωρίς ουσιαστικά να κάνουν τίποτα για αυτό, χαρίζουν εκατομμύρια στους καναλάρχες, «λιώνουν» τη μεσαία τάξη και σε καμία περίπτωση δε πείθουν ότι έχουν ένα συγκροτημένο σχέδιο εξόδου από τη κρίση.

 8. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 20/02/2013 23:34:27

  Πάλι τα ίδια με τα έσοδα.....

  Μα είναι λογικό να περιμένει μία κυβέρνηση με την ανεργία να αυξάνεται συνέχεια και την ύφεση να είναι ακόμη εδώ, να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα ή έστω να μην μειωθούν;

  Δεν γίνεται αυτό. Είναι παράλογο. Δεν μπορείς να εισπράτεις απο τον ίδιο κόσμο τα ίδια χρήματα τώρα που η ανεργία είναι στο 27% με το 2009 που ήταν στο 7%....

  Και το πιο παράλογο απόλα είναι βέβαια ότι η ανεργία και η ύφεση έφτασε ως εδώ προκειμένου να μαζευτούν χρήματα, τα οποία ποτέ δεν θα μαζευτούν, εξαιτίας ακριβώς της ανεργίας και της ύφεσης... Τρέλα!!!!!!!

 9. Χρήστος Χ. avatar
  Χρήστος Χ. 20/02/2013 23:35:49

  Πως τελείωσαν; 170 δις τουλάχιστον υπάρχουν ακόμα στις Ελληνικές τράπεζες από καταθέτες.

  • kouvari avatar
   kouvari @ Χρήστος Χ. 21/02/2013 08:25:40

   Φιλε μου...σε πραγματικα λεφτα (μετρητο δηλαδη) οι ελληνικες τραπεζες και γενικοτερα οι ευρωπαικες δεν εχουν ουτε το 20% των καταθεσεων μας....!!!

   • CHRIS avatar
    CHRIS @ kouvari 21/02/2013 13:55:32

    Λογιστικά υπάρχουν. Άρα λογιστικά μπορεί να τα πάρει το κράτος και λογιστικά να τα δώσει στην Ε.Ε. για τις αποπληρωμές δανείων. Πληρώνει κανείς τους φόρους με μετρητό; Όλα μέσω τραπέζης δεν γίνονται; Ακόμα και τα δάνεια που παίρνουμε, λογιστικά είναι. Δεν έρχονται βαλίτσες με χρήματα στην Ελλάδα!

    • kouvari avatar
     kouvari @ CHRIS 21/02/2013 20:42:49

     Συμφωνα με τον συλλογισμο σου που δεν ειναι λαθος....τοτε και το χρεος της Ελλαδος λογιστικο ειναι...!!
     Το χρεος μας δεν υπαρχει σε πραγματικα λεφτα....!!!
     Γιατι τοτε δεν κανουμε λογιστικο ελεγχο του χρεους....?

  • εξωκοινοβουλευτικός avatar
   εξωκοινοβουλευτικός @ Χρήστος Χ. 21/02/2013 10:55:09

   Οπως το'πες ... λενε οτι υπαρχουν...σε ηλεκτρονικη μορφη, μονο αριθμοι δηλαδη..Γιατι στον πραγματικο κοσμο μαζευουν ζεστο χρημα και ακινητη περιουσία, οι τραπεζες και το κράτος..Αϊντε πια με τους αριθμους των χαρτογιακαδων

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Χρήστος Χ. 21/02/2013 11:10:35

   Και πού να δεις πόσα θα μείνουν, όταν ακούγονται τόσα και τόσα για δήμευση καταθέσεων στους οφειλέτες του κράτους...

 10. Θανάσης avatar
  Θανάσης 21/02/2013 00:18:00

  Έχετε πάρει χαμπάρι ότι από την Τρίτη οι εφορίες κάνουν απεργία μέχρι και την Πέμπτη; έτσι με 3ήμερα θα μαζέψουν έσοδα; Α καλα...

  • εξωκοινοβουλευτικός avatar
   εξωκοινοβουλευτικός @ Θανάσης 21/02/2013 10:59:30

   Δηλ., εσενα το μυαλο σου σου λεει οτι η απεργια τους εμποδιζει να εισπραξουν απο τους μεγαλοκαρχαρίες που κανουν κουμαντο τους πολιτικους

   • Θανάσης avatar
    Θανάσης @ εξωκοινοβουλευτικός 22/02/2013 00:21:49

    Δεν ξέρω τι τους εμποδίζει πάντως δεν είναι δυνατόν να κλείνουν οι εφορίες για μια εβδομάδα έτσι.

 11. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 21/02/2013 00:35:21

  Ποιός μπορεί νά αντικρούσει μέ επιχειρήματα ότι από τήν εποχή τού Σουρή μέχρι σήμερα αλλαξε τό παραμικρό;
  Τελικά είμαστε φανατικοί οπαδοί τής παράδοσης.

  Ποιος ειδε χωρα λιγοστη
  σ’ολη τη γη μοναδικη
  εκατο να ξοδευει
  και πενηντα να μαζευει
  Να τρεφει ολους τους αργους
  ναχη εφτα πρωθυπουργους
  ταμειο διχως χρηματα
  και δοξης χιλια μνηματα
  Δυστυχια σου Ελλας
  με τα τεκνα που γεννας
  Ω Ελλας ηρωων χωρα
  τι γαιδαρους βγαζεις τωρα

 12. Siegfried avatar
  Siegfried 21/02/2013 01:38:05

  Μιλώντας για έσοδα από φόρους που δεν έρχονται.

  Μερικές φορές η χαρά, η συγκίνηση, η λύπη και η απογοήτευση μπορεί να έρθουν από πολύ μικρά πράγματα. Διάβαζα προχθές για τη διάσωση από ελικόπτερο του Π.Ν. τεσσάρων αλλοδαπών, το σκαφάκι των οποίων λόγω κακοκαιρίας παρουσίασε εισροή υδάτων κάπου στις Κυκλάδεςσ (αν δεν κάνω λάθος). Μέχρι εδώ τίποτα το περίεργο. Εκεί που μου ανέβηκε ένας κόμπος στο λαιμό ήταν όταν διάβασα τη φράση "με σημαία Αυστρίας".

  Όταν ένα κράτος καλά κρυμμένο στην αγκαλιά της ευρωπαϊκής ενδοχώρας έχει ιστιοφόρα ή άλλα ελαφρά πλεούμενα για να γυρνάνε οι υπήκοοι του τη Μεσόγειο, εμείς - ναυτική δύναμη υποτίθεται - εξισώσαμε το σκάφος, το ψάρεμα και την ναυτοσύνη με πηγή αδήλωτου φορολογητέου πλούτου, με φορολογικά τεκμήρια (λες και δεν πληρώνεται φόρος κατά την αγορά τους) και με χαμαλοδουλειά (κατάλληλη μόνο για Αιγύπτιους λαθρομετανάστες). Αντί οι νέες/νέοι να οργώνουν τα πελάγη μας, χαιρόμενοι τη ζωή με τα πάνω της και τα κάτω της, είναι καταδικασμένοι να βολεύονται με την κάρτα ανέργου στην τσέπη και με τον φραπέ της συνοικιακής καφετέριας στο χέρι (με μεγάλη οθόνη παρακαλώ για να βλέπουν τη ζωή και τον αθλητισμό των άλλων από μακριά), στα όρια μεταξύ παραίτησης και κατάθλιψης, περιμένοντας τον επόμενο μεσσία να τους σώσει. Κρίμα, κρίμα, κρίμα...

 13. blue nile avatar
  blue nile 21/02/2013 02:10:04

  To καλύτερο από όλα είναι να συγκρουστούμε με την τρόικα και να διεκδικήσουμε δυναμικά αλλαγή των όρων ενός προγράμματος που δεν βγαίνει και δεν μπορεί να βγει ακριβώς για όλα όσα αναφέρει το άρθρο.
  Η στιγμή είναι κατάλληλη γιατί για πρώτη φορά παρουσιάσαμε ένα έστω και πλασματικό πρωτογενές πλεόνασμα οπότε δεν χρειαζόμαστε προς το παρόν τις δόσεις για να πληρώνουμε μισθούς συντάξεις και προμηθευτές.
  Απο τη στιγμή που η Μέρκελ θέλει να πάει στις γερμανικές εκλογές χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο ελληνικό κούρεμα τότε για να μη της χαλάσουμε το χατήρι πρέπει να ζητήσουμε να συνδεθεί ο ρυθμός αποπληρωμής των δανείων , με τους ρυθμούς ανάπτυξης (όποτε έχουμε).
  Δηλαδή όσο η χώρα βρίσκεται σε ύφεση να μην αποπληρώνει τα δάνεια της ή να πληρώνει πολύ λίγα.
  Άλλη λύση δεν βλέπω...

  • Μ.Γ avatar
   Μ.Γ @ blue nile 21/02/2013 15:43:40

   Eν ολιγοις, επαναλαμβανεις με δικα σου λογια την προταση του Τσιπρα.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Μ.Γ 21/02/2013 17:57:15

    Άλλο οι άναρθρες κραυγές και τα κούφια λόγια και άλλο να έχεις στα χέρια σου τις αποδείξεις ότι έχεις δίκιο και την αποτυχία του σχεδίου της τρόικας αφού έχει δοκιμαστεί ήδη. Σε μια συζήτηση μετράει αφάνταστα το από ποια θέση ξεκινάς και με ποιον τρόπο την οδηγείς για να πετύχεις το στόχο σου. Και ο τρόπος του Τσίπρα είναι καμμένος πριν αρχίσει. Του Σαμαρά έχει έστω και 1% πιθανότητα να πετύχει.

 14. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 21/02/2013 08:01:37

  Το επανέλαβα γιατί είναι το βασικότερο όλων και πολλοί σχολιαστές πάνε αλλού τη συζήτηση για να αντιπολιτευθούν και μόνο...

 15. Sceptic avatar
  Sceptic 21/02/2013 08:41:32

  Χεχεχε που να δείτε και μετά την κατάργηση της ΕΓΣΣΕ τι έχει να γίνει...ήμαρτον με τους ανόητους βρε παιδιά...

 16. kosvag avatar
  kosvag 21/02/2013 09:24:06

  Κατά την άποψή μου, δεν υπάρχει ΣΗΜΕΡΑ φοροδιαφυγή φόρου εισοδήματος ή κερδών για να παταχθεί. Άλλο οι δασμοί, ΦΠΑ κτλ.
  - Οι ελάχιστες υγιείς επιχειρήσεις που έχουν αξιόλογα κέρδη, έχουν και υγιή επιχειρατική σκέψη και δεν έχουν φορολογική έδρα στο τρελοκομείο (εκτός αν είναι προμηθευτές του Δημοσίου, προσδοκούν σε επιδοτήσεις που δεν τους δίνουν αλλού στην ΕΕ κτλ).
  - Από επιχειρήσεις που ίσα ίσα την βγάζουν τι να πάρεις? &
  - Από τις λοιπές που επιβιώνουν γιατί κλέβουν ΦΠΑ, έχουν ανασφάλιστους κτλ απλά θα τις πτωχεύσουν αν παταχθεί η φοροδιαφυγή. Μεγάλη απόφαση όχι μόνο η απόλυση των παραπανίσιων ΔΥ, ισχύει και για την ‘’απόλυση’’ ΕλΕπαγγ, καταστηματαρχών κτλ.

  Να ΄΄ΜΗΔΕΝΙΣΟΥΝ΄΄ τον φόρο και να εστιάσουν στον ΦΠΑ & τους δασμούς. Με το περίσευμα θα μειώσουν μετά και τον ΦΠΑ και τους δασμούς - ζητάω συγνώμη από τους λογιστές για την πρότασή μου.

 17. Δημήτρης 2 avatar
  Δημήτρης 2 21/02/2013 09:36:11

  Aν δεν συλληφθούν οι φοροφυγάδες της λίστας Λαγκάρντ και μετά οι υπόλοιποι Μεγάλοι, κάθε ευρώ που θα εισπράτεται απο μικρομεσαίους ή φτωχούς Ελληνες είναι κλοπή απο τους πολιτικούς, για να συγκαλύψουν τους συνεργούς τους Μεγαλοφοροκλέφτες .

 18. Γεωργία avatar
  Γεωργία 21/02/2013 09:38:22

  Πριν 6 μήνες τα ίδια λέγαμε. Τα μέτρα ήταν και είναι υφεσιακά και ακόμα κανένας από την ΝΔ και ειδικά από τον Σαμαρά δεν έχει εξηγήσει γιατί συνεχίζει το ίδιο λάθος.
  Είναι θέμα χρόνου η κατάρρευση, είτε μας αρέσει και είτε όχι. Σε 2 εβδομάδες έρχεται η Τρόικα και δεν αμφιβάλω ότι θα ζητήσει ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, υφεσιακά φυσικά.

 19. Στέργιος avatar
  Στέργιος 21/02/2013 09:43:34

  Εμπρός στον δρόμο που χάραξε η Βουλγαρία!

 20. Καβαλιώτης avatar
  Καβαλιώτης 21/02/2013 10:20:14

  Όλο αυτό το διάστημα (της κρίσης), σε όσους υποστήριζαν ότι το πρόγραμμα της ταυτόχρονης ακραίας λιτότητας και υπερφορολόγησης είναι αδιέξοδο και ότι χρειάζεται τροποποίηση, πολλοί δογματικοί μνημονιακοί απαντούσαν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική, διότι κάθε τέτοια απαιτεί επιπλέον χρηματοδότηση και κανείς δεν προτίθεται να βάλει ούτε δεκάρα παραπάνω ...
  Τώρα φτάνουμε στην ώρα της αλήθειας ...
  Το πρόγραμμα δεν βγαίνει λόγω υστέρησης των εσόδων.
  Θα καλύψει το κενό η τρόικα, κατεδαφίζοντας την υπερμνημονιακή επιχειρηματολογία ή θα ζητήσει νέα μέτρα (φορολογικού ή άλλου χαρακτήρα) οδηγώντας τη χώρα σε πολιτική κρίση και -πιθανώς- κατεδαφίζοντας την κυβέρνηση?

  ΥΓ. Χθες στον Σκάι ο Αδαμάντιος Πεπελάσης είπε ότι η οικονομική ιστορία έχει δείξει ότι όταν μια κρίση καταστρέφει το 1/3 του πληθυσμού (και την "καταστροφή" αυτή την ταύτισε, εν προκειμένω, με την ανεργία) η κοινωνική έκρηξη είναι αναπόφευκτη ...

  • Μυρριναίος avatar
   Μυρριναίος @ Καβαλιώτης 21/02/2013 11:22:46

   Θα ζητήσει νέα μέτρα.Και εκεί θα δούμε αν μας κυβερνάνε αετοί ή σπουργίτια.Εννοείται πως δεν αντέχονται επιπλέον επιβαρύνσεις. Γιατί πολύ απλά δεν ανέχονται ούτε οι υφιστάμενες.

  • Γιάννης Τ. avatar
   Γιάννης Τ. @ Καβαλιώτης 21/02/2013 13:50:16

   Ηδη το είπαν. Αυτή τη φορά δεν θα ζητήσει νεα μέτρα. ΣΩΘΗΚΑΜΕ!!!
   (Τα νεα μέτρα τώρα μπαίνουν αυτομάτως)

 21. πολιτης avatar
  πολιτης 21/02/2013 10:48:58

  και τον περιπτερα της γειτονιας μου να φωναξω να μου το εξηγησει θα το κανει.
  τα συνηθη υποζυγια οχι μονο δεν εχουν αλλα να δωσουν αλλα αυτα που τους απομενουν δεν επαρκουν πλεον για να καλυψουν τις βασικες βιοτικες αναγκες τους. εχουν καταφερει να κανουν τους "νοικοκυραιους" "κακομοιραιους". μονο απο περιστολη φοροδιαφυγης μπορουν να μαζεψουν εσοδα.....τα υπολοιπα που προυπολογιζουν ειναι ανυπαρκτα πλεον.....

 22. Αναξίμανδρος avatar
  Αναξίμανδρος 21/02/2013 10:56:14

  Μην αμφιβάλλεις οτι αυτό έχουν στο νού τους. Αν δουν εξέγερση και στρίμωγμα θα το παίξουν Μπορίσοφ . Απλά παραιτούμεθα και ξαναπάμε σε εκλογές για να ξαναπάρουμε τους μισθούς μας εμείς και σείς μπορείτε και με τη φτώχεια...

 23. cp avatar
  cp 21/02/2013 13:03:30

  Με την εσωτερική υποτίμηση που έχει ολοκληρωθεί μόνο κατά 50% , θα εχει να αντιμετωπίσει ο μέσος Ελλην ΑΕΙΦΟΡΟ ΥΦΕΣΗ & ΧΡΕΗ παντού ! Ειναι το νέο οικονομικό μοντέλο για να κρατηθούμε στο ευρώ ! Φοριέται με βραχιολάκια και αλυσίδες . Πίνει καφέ στον Κορυδαλλό με επώνυμους και τα βουνά με ανώνυμους.
  Κάτω οι Ελληνικές επιχειρήσεις , Ζήτω ο Τραα !!!!

 24. Darki avatar
  Darki 21/02/2013 13:52:35

  H ,απλα μειωνουμε και τα εξοδα.Οπως κανει καθε σπιτι που μειωνονται τα εσοδα του.

 25. Scarface avatar
  Scarface 21/02/2013 15:41:40

  Διατηρω καταστημα τροφιμων σε λαικη γειτονια σε γειτονικο του δημου αθηναιων δημο. Οι πελατες μου ειναι κατα πλειοψηφια μισθωτοι, συνταξιουχοι και αυτοαπασχολουμενοι. Κατα το μεγαλυτερο ποσοστο τους κατοικουν σε ιδιοκτητα σπιτια και δεν εχουν, απ'οσο ξερω, δανεια. Τρια φαινομενα εχουν παρατηρηθει λογω της κρισης.
  1. Η κατα κεφαλην καταναλωση εχει μειωθει κατα πολυ. Παρασκευοσαββατο, μπορει να ψωνισουν στο μαγαζι μου 200 ατομα (σημαντικος αριθμος για συνοικιακο καταστημα) και να ψαχνουμε το ταμειο για τα λεφτα.
  2. Οι περισσοτεροι συνταξιουχοι ψωνιζουν για να βοηθησουν τα παιδια τους τα οποια δε μπορουν να ανταποκριθουν στις υποχρεωσεις τους λογω ανεργιας, περικοπων κλπ.
  3. Τον τελευταιο ειδικα καιρο, εχει αυξηθει κατα πολυ το βερεσε η αλλιως τεφτερι. Εχω πολλους με το μηνα, ανθρωπους που δεν το φανταζομουνα ποτε οτι θα εφταναν σε αυτο το σημειο.

  Κατα τ'αλλα περιμενουμε την αναπτυξη που θα ερθει, αφου ομως πρωτα ξεπουληθουν τα παντα για ενα κομματι ψωμι, και το εισοδημα εκεινων που θα εχουν ακομα εισοδημα, γιατι θα παρχουν κι εκεινοι που δεν εχουν καθολου, δε θα φτανει για να επιβιωσουνε.

 26. ΣΑΚΑΤΑΚ avatar
  ΣΑΚΑΤΑΚ 21/02/2013 17:19:15

  Αντε ρε που ανακαλυψατε οτι δεν εχει λεφτά ο κόσμος... μια χαρά εχει, απλώς δεν θέλει να πληρώνει. Αυτη είναι μια ακομα αριστερή προπαγάνδα. Α.. και για να μην ξεχνιόμαστε.. για όλα φταίει ο Τσίπρας.

 27. kapar13 avatar
  kapar13 21/02/2013 19:59:44

  Τα έσοδα καταρρέουν διότι οι αποφασίζοντες τα εκάστοτε νέα μέτρα είναι ανεπαρκή, ανίδεα και άσχετα κομματόσκυλα (με μόνο προσόν τις αφισοκολλήσεις -που και τις μισές αφίσες ανάποδα θα τις κολλούσαν...), οι οποίοι το μόνο που ξέρουν/μπορούν είναι να κάνουν διαίρεση με το κομπιουτεράκι.
  Δηλαδή: Πόσα μας λείπουν τους επόμενους 2-3 μήνες; Τόσα. Ωραία, δια τόσα αυτοκίνητα ή τόσα σπίτια ή τόσο πληθυσμό, τι βγαίνει; Ε, αυτός θα είναι ο νέος φόρος/τέλος/εισφορά/χαράτσι. Και μετά πετάγεται ο "εξυπνότερος" εξ αυτών και προτείνει να διαρρεύσουν τα διπλά για να αμβλύνουν τις αντιδράσεις...
  Αυτοί είναι, είναι καλοπληρωμένοι, εξασφαλισμένοι δια βίου και να τους χαιρόμαστε!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.