#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/06/2012 19:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καταρρέει η ΕυρωζώνηΑργά άλλα σταθερά καταρρέει η Ευρωζώνη κάτω από την πίεση της οικονομικής κρίσης και της αδιαλλαξίας της Μέρκελ. Προφανώς οι Γερμανοί, αν και βλέπουν ότι δεν είναι η Ελλάδα το πρόβλημα, προτιμούν να αφήσουν την ΕΕ να διαλυθεί, ίσως γιατί εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους ένα τέτοιο σενάριο.

Εκτός, κι αν αποδειχθεί ότι η Ελλάδα ήταν πράγματι το πειραματόζωο για το πώς θα αντιμετωπίσουν την κρίση. Κάτι δηλαδή σαν τα ποντίκια των εργαστηρίων που του δίνουν φάρμακα μέχρι να δουν πιο είναι το καλύτερο. Μέχρι τότε όμως το ποντίκι πεθαίνει.

Οι εξελίξεις στη Μεσόγειο είναι δραματικές καθώς πληθαίνουν οι φήμες ότι η Ισπανία εντός του Σαββατοκύριακου θα ζητήσει βοήθεια λόγω της συνεχώς επιδεινούμενης κατάστασή της. Από την άλλη, φουντώνουν τα σενάρια και για κατάρρευση ίσως και μέσα στο καλοκαίρι της Ιταλικής οικονομίας με τους Ιταλούς να σκέφτονται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μέσα στο φθινόπωρο.

Όπως ανακοινώθηκε από την στατιστική υπηρεσία της χώρας (Istat), η οικονομία της Ιταλίας συρρικνώνεται δραματικά. Συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης υποχώρησε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Απρίλιο, κατά 1,9%, έναντι προβλέψεων για υποχώρηση της τάξης του 0,5%. Σε ετήσια βάση η βιομηχανική παραγωγή «βούλιαξε» κατά 9,2%, στα χαμηλότερα επίπεδα από το Νοέμβριο του 2009.

Και η επιδείνωση γίνεται την ώρα που η Fitch απειλεί με υποβαθμίσεις κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες δείχνοντας σαφέστατα προς το νότο αλλά και στην Ιρλανδία.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η Γερμανία φαίνεται να ακολουθεί σκληρή γραμμή σε μια προσπάθεια να «απασφαλίσει» τα όπλα που έφερε ο Φ. Ολάντ και η πιο μετριοπαθής πολιτική του. Δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις Μέρκελ περί Ευρώπης δύο ταχυτήτων, γεγονός που σημαίνει ότι αυτή και οι δορυφόροι της μπορούν κάλλιστα να προχωρούν αφήνοντας πίσω τις χώρες που είναι σε κρίση.

Βεβαίως, από τη θέση του ισχυρού μπορούν να λένε ότι θέλουν. Οταν η κρίση θα χτυπήσει την πόρτα των Γερμανών ίσως τότε είναι πολύ αργά.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. φαρμακογλωσσα avatar
  φαρμακογλωσσα 08/06/2012 19:22:20

  Επιτελους!

 2. Κόνδωρας avatar
  Κόνδωρας 08/06/2012 19:32:36

  Εμένα με απασχολεί έντονα το γεγονός ότι, ενώ ως φάρμακο κατά της ύφεσης (και της κρίσης χρέους) προκρίνεται η "ανάπτυξη", την ίδια στιγμή μελέτη στο Nature υποδεικνύει ότι "Η κλιματική αλλαγή, ο υπερπληθυσμός και ο κατακερματισμός των οικοσυστημάτων μάς έχουν φέρει στο όριο μιας μη αναστρέψιμης κατάρρευσης σε πλανητική κλίμακα".
  Χρέη από τη μία, μή-βιώσιμη ανάπτυξη από την άλλη: αναρρωτιέμαι αν βαδίζουμε, ΟΛΟΙ οι λαοί μαζί αγκαλιασμένοι, ολοταχώς προς τον τοίχο.

 3. mpa avatar
  mpa 08/06/2012 19:57:16

  Μπα? ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμιά ευθύνη????????

  • Αλκης avatar
   Αλκης @ mpa 08/06/2012 23:37:20

   Πώς δεν έχει? Αυτός κατέστρεψε το περιβάλλον

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ mpa 09/06/2012 04:46:36

   Έλα, πάλιωσε το κρύο (ούτως ή άλλως) αστειάκι, για όποτε θέλετε να πετάτε τη μπάλα στην εξέδρα....

   Άλλωστε, οι ευθύνες είναι για τους άλλους. Εσείς, είστε για να κατηγορείτε και να κουνάτε το δάχτυλο.

  • Κόνδωρας avatar
   Κόνδωρας @ mpa 09/06/2012 08:12:10

   Η μόνη πατριωτική πράξη που θα μπορούσε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ήταν να μην κατέβει στις εκλογές και ν'απαλλάξει όλους μας από τον καταστροφικό ερασιτεχνισμό των 12 συνιστωσών του. Ξαναγυρίστε στο δρόμο, στα υπόγεια εργαστήρια μολότωφ, στα αμφιθέατρα, και έξω από τις ταβέρνες όπου τρώει ο Πάγκαλος. Εκεί σας παίρνει. Τουλάχιστον παράγετε ειδήσεις που, αν μη τί άλλο, δείχνουν το πραγματικό σας πρόσωπο: το γραφικό.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ mpa 09/06/2012 13:32:34

   Δηλαδή επειδή στον εμφύλιο καταστράφηκαν σκοπίμως τα αρχεία με τους μαυροκουκουλάκηδες και δε μπορούμε να αποδείξουμε για κανέναν από αυτούς την ενοχή του, δεν υπήρξαν κιόλας; Επειδή λοιπόν ο Σύριζα κατέστρεφε μέσω συνιστωσών του την Αθήνα στα δεκεμβριανά παρέα με τους φίλους του τους λαθρομέτανάστες και τη βοήθεια των πρακτόρων ξένων πρεσβειών για να πέσει ο Κ.Κ. και να πάμε στο ΓΑΠ με τον οποίο ιδεολογικά συμφωνεί σε πάρα πολλά ο Σύριζα, πάει να πει πως δε φταίει κιόλας; Πήγαινε σε κάποιο site Που γράφουν παιδιά δημοτικού. Δε σε παίρνει να γράφεις βλακείες όταν διαβάζουν μεγάλοι άνθρωποι...

 4. TARAMAS avatar
  TARAMAS 08/06/2012 23:57:03

  Αν ακούσω ακόμα μια φορά τη θεωρία του πειραματόζωου θα πάθω συμφόρηση. Ρε παλληκάρια, ένα πειραματόζωο πρέπει να έχει κάποια ομοιότητα με τον άνθρωπο-ασθενή, αλλιώς τι στο καλό συμπέρασμα να βγει; Ποια άλλη χώρα στην ευρωζώνη έχει τα χαρακτηριστικά της Ελλάδας; Ανύπαρκτη, ανίκανη, διεφθαρμένη και αντιδραστική σε κάθε αλλαγή δημόσια διοίκηση, πολίτες ημιμαθείς, εθισμένοι στην λαϊκιστική ρητορεία και τις "σοσιαλιστικές" (δήθεν, στην πραγματικότητα συντεχνιακές, κρατικίστικες, πελατειακές και μικροπολιτικές) πρακτικές, ανύπαρκτη, αμόρφωτη και άπατρι πολιτική ελίτ, καθολικά λυσσαλέα προσκόλληση σε ιδεοληψίες του 70 και πλήρη ανικανότητα διάγνωσης της πραγματικότητας, αδιαφορία για τα κοινά και λατρεία του ατομικού σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Μετά από τρία χρόνια, μηδέν μεταρρυθμίσεις, μηδέν αποκρατικοποιήσεις, μηδέν αποτέλεσμα στη γραφειοκρατία, στη φοροδιαφυγή, στην οργάνωση της διοίκησης (μετά σας φταίει η .. συνταγή) . Για ποιόν λοιπόν θα αποτελούσε πειραματόζωο η Ελλάδα, ποια άλλη χώρα έχει έστω και μακράν παρόμοια χαρακτηριστικά;

  Απ' ότι ξέρω η Ουγκάντα δεν είναι στη ΟΝΕ.

  • salmonellas avatar
   salmonellas @ TARAMAS 09/06/2012 09:12:27

   Η απαντηση βρισκεται σε μια αναρτηση που δεν θυμαμαι που ειδα και εχει σχεση με τους κατοικους της Ελλαδας και λεει λοιπον ' Γιατί είμαστε τα ιδανικά θύματα και ψώνια, ευρωλιγούρηδες και ξενομανείς, κομπλεξικοί και φραγκογλύφτες...' Si non e vero, e ben trovato.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ TARAMAS 09/06/2012 13:38:09

   Για να μιλάς για κοινωνικά πειράματα, βγάλε από το μυαλό σου τα ιατρικά πειράματα. Καμιά σχέση μεταξύ των δύο επιστημών. Η μάζα και το άτομο απέχουν αντιδιαμετρικά στον τρόπο σμπεριφοράς και ψυχολογίας. Και επειδή τα έχει πει ο Κίσσινγκερ και είναι γνωστά θα αναφέρω μόνο την αρχή των όσων έχει πει για μας επειδή εκεί είναι το κλειδί: "Επειδή οι Έλληνες είναι δύσκολος λαός στο να κυβερνηθεί (να υποταχθεί εννοεί προφανώς),...." Για τα υπόλοιπα που είπε και έχουν επιτευχθεί σε μεγάλο μέροςμ ευθύνεται η αριστερή ιδεολογική ηγεμονία και η χούντα Ιωαννίδη (μεγάλος και επίσημος συνομιλητής-συνεργάτης του Κίσσινγκερ για όποιον έχει γνώση ιστορικών αρχείων) με το φιάσκο του Πολυτεχνείου που έδωσε δικαιώματα να επιτευχθεί η συγκεκριμένη ηγεμονία μέσω της πλύσης εγκεφάλου των ΜΜΕ...

 5. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 09/06/2012 00:35:46

  Οσο δεν γίνεται αποδεκτή η αποτυχία του συστήματος Ευρώ, ως οικονομικού και κοινωνικού συστήματος, τόσο οι ευρωπαϊκές εθνικές οικονομίες θα καταστρέφονται, προς χάρη ενός νέου φρούδου appeasement της γερμανίας. Μόνο η δημιουργία εκ νέου των εθνικών νομισμάτων μπορεί να σώσει την ευρωπαϊκή ιδέα. Βέβαια, η ευρωκρατική γραφειοκρατία θα χάσει τα δυναστικά προνόμιά της επί των εθνικών οικονομιών και κοινωνιών που εξύφανε με το ευρώ, αλλά, τί να κάνουμε τώρα... ουδέν καλόν αμιγές "κακού".

 6. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 09/06/2012 10:08:27

  Δηλαδη ρε TARAMA, αν οι Ελληνες ηταν το σωστο πειραματοζωο η συνταγη της Τροικας θα πετυχαινε . Αρε βουρδουλα που χρειαζονται μερικοι. Θα πρεπει να παραδειγματιστουμε και απο την αντιμετωπιση που ειχε και ο ..σπουδαιος κ. Κλαους Μαζουχ απο τους Ιρλανδους Δημοσιογραφους ( βλεπε σχετικη διπλανη αναρτηση). Επισης κατι τετοιες ..υποτελεις αποψεις δινουν το δικαιωμα στον Τσιπρα να βγαζει φτερα!!

 7. TARAMAS avatar
  TARAMAS 10/06/2012 00:35:43

  Εεμμ, ο Κίσσινγκερ δεν είχε πει ποτέ τίποτε τέτοιο. Μάντεψε ποιος το είπε ότι τάχαμου το είπε ο Κίσσινγκερ, αλλά όταν εκλήθη να το αποδείξει κώλωσε, αλλά μια και ήταν βολικό για το ελληνικό κομπλεξικό σκέπτεσθαι, το ψέμα πήρε ζωή από μόνο του και ειδικά στην εποχή του ίντερνετ. Δεν το μάντεψες ακόμα ποιος (α); Hint: Έφαγε τρεις σφαλιάρες τελευταία....

 8. TARAMAS avatar
  TARAMAS 10/06/2012 00:37:33

  Τώρα εσύ θεωρείται ότι καταλαβαίνεις όσα διαβάζεις;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.