#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/08/2010 11:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καταργούν τις αντικειμενικές για τα… φουκαριάρικα τα ταμείαΕίπαμε το ψωμί – ψωμάκι, είπαμε το αυτοκίνητο αυτοκινητάκι, τώρα θα πούμε και το σπίτι σπιτάκι αφού η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιβάλει κατάργηση ουσιαστικά των αντικειμενικών αξιών.

Με δύο απανωτές αυξήσεις το 2011 και το 2012, θα προσεγγίσει τις αγοραίες τιμές και έπειτα θα καταργήσει τις αντικειμενικές προωθώντας τις στατιστικές αγοραίες αξίες οι οποίες θα είναι στο 70% των εμπορικών και θα προσαυξάνονται λόγω παλαιότητας, όροφο κ.λπ.

Και που είναι το μεμπτό, θα πει κανείς, να καταργηθούν οι αντικειμενικές αξίες που μόνο στρέβλωση της αγοράς δημιουργούσαν; Σωστό, δεν υπάρχει κανένα λάθος αλλά η κυβέρνηση δεν αποφάσισε να τις καταργήσει διότι σκέφτηκε τη καημένη την αγορά. Για τα φουκαριάρικα τα ταμεία το κάνει που βλέπει ότι δε γεμίζουν με τίποτε και ανασύρει το γνωστό κόλπο του αρμέγματος του ακινήτου, του μόνο περιουσιακού στοιχείου με το οποίο ο Ελληνας έχει «κόλλημα».

Θα γεμίσουν έτσι τα ταμεία αφού θα απογειωθούν όλοι οι φόροι που βαρύνουν τα ακίνητα και είναι πάνω από 30, όπως και μια σειρά άλλων επιβαρύνσεων όπως τα δημοτικά τέλη κ.λπ. Οποιος τα επόμενα χρόνια θελήσει να πάρει σπίτι ή άλλο ακίνητο ή όποιος έχει την κακή τύχη να κληρονομήσει ή να πάρει με γονική παροχή, θα πληρώσει τόσους φόρους που δεν θα συμφέρει να το κάνει.

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να πει ότι εξομοιώνει τις αντικειμενικές με τις εμπορικές αλλά μειώνει τους συντελεστές φορολόγησης της μεταβίβασης με κάθε τρόπο, θα περάσει το ένα σκέλος και θα «ξεχάσει» το άλλο.

Ετσι, όσοι θέλουν να έχουν ένα ακίνητο θα πρέπει να το σκεφτούν διπλά και τριπλά. Αντί λοιπόν να αναζωογονήσει την κτηματαγορά με μείωση συντελεστών ώστε να αγοράσει ο κόσμος ακίνητα, θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στα ακίνητα. Βέβαια, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με τις αυτοκινητοβιομηχανίες με την προηγούμενη κυβέρνηση να μειώνει τους δασμούς και να σπεύδει ο κόσμος να αγοράζει τζιπ και μετά να πληρώνει έκτακτες εισφορές.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. rigakisalex avatar
  rigakisalex 30/08/2010 12:01:40

  Νομίζαμε μέχρι σήμερα ότι τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα. Λάθος κάναμε, αν δει κανείς το http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2010-08-09-21-59-05-2010080926622/

 2. χελιδόνι avatar
  χελιδόνι 30/08/2010 12:15:31

  Και για όσους δεν κατάλαβαν,
  όσοι επιβίωσαν από την λαίλαπα του χρηματηστηρίου επί Σημίτη,
  τώρα τελειώνουν κι αυτοί.
  Ολοι θα ζουν μόνο με την άδεια του τραπεζίτη τους,
  όπως ορίζει η κυβέρνηση-υπάλληλος των τραπεζών!

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ χελιδόνι 30/08/2010 15:22:46

   H επίθεση ξεκίνησε από τις αποταμιεύσεις μέσω χρηματιστηρίου, συνεχίστηκε στο εισόδημα του μικρομεσαίου με την επέκταση της τραπεζικής "πίστης" και ολοκληρώνεται με την υποθήκευση ακινήτων για αγορά αυτοκινήτων και εορτοδανείων.
   Οι αντικειμνεικές αξίες και οι ατελείωτοι φόροι στα ακίνητα έχουν σαν σκοπό την πλήρη απέκδυση του μέσου Έλληνα από το ακίνητο/γη που κατέχει και δεν θα γλυτώσουν ούτε οι "φρονιμότεροι" από εμάς καθότι αυτό το καθεστώς καθιστά αδιανόητη της κινητικότητα των ακινήτων/ιδιοκτησιών.

   Η άρχουσα τάξη των απατεώνων τραπεζιτών προσφέρει χάντρες και καθρεφτάκια (χάρτινο και πλαστικό χρήμα χωρίς κανένα ουσιαστικό αντίκρυσμα) στους ιθαγενείς για να κλέψει τη γη και τον πλούτο τους.
   Είναι το ίδιο σχέδιο εδώ και εκατοντάδες χρόνια.
   Οι αποικιοκράτες και οι ντόπιοι υποτακτικοί τους κλέβουν οτιδήποτε μπορεί να παράξει πλούτο και προκοπή και υπάρχει στα χέρια του γενικού πληθυσμού.
   Το ίδιο σχέδιο...μόνο τα κουστούμια αλλάζουν.

   • χελιδόνι avatar
    χελιδόνι @ tsilivithras 30/08/2010 15:38:27

    tsilivithras συμφωνούμε απόλυτα.
    Στο δια ταύτα, τι πρέπει να γίνει;
    Ακόμη κι οι ιθαγενείς κάποτε ξυπνάνε!
    Οχι άλλα καθρεφτάκια (κατά το, "όχι άλλο κάρβουνο")...

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ tsilivithras 30/08/2010 16:00:49

    Χελιδόνι

    αν θέλεις την ειλικρινή μου άποψη να σου πω.
    Επειδή η πλύση εγκεφάλου έκανε θαύματα σε αυτόν τον τόπο ακόμα και σήμερα βλέπεις ανθρώπους που δεν έχουν να φάνε αλλά εξακολουθούν να μιλάνε για το "κόμμα" και τις πεποιθήσεις τους.
    Να συνεχίσουμε λοιπόν να κάνουμε αυτό που κάνουμε ήδη...να ξυπνάμε και άλλους και να ζαλίζουμε κεφάλια...ας γίνει και λίγο ενοχλητικό δεν πειράζει...και να διασταυρώνουμε τις πληροφορίες μας συνέχεια.
    Να προετοιμαζόμαστε ψυχικά για την ισχυρή πιθανότητα της "σύγκρουσης" ότι κι αν σημαίνει αυτό.

    Μπορεί να έρθει μπορεί και όχι.Μπορεί φέτος μπορεί και του χρόνου. Μπορεί να μας πετάξουν άλλο προπέτασμα καπνού για να χάσουμε την ισορροπίας μας. Μπορει μπορεί μπορεί...
    Το matrix έχει πολλά στεγανά και προσαρμόζεται ανάλογα.

    Αλλά πάση θυσία πρέπει να απαλαχθούμε από την κυβέρνηση αυτή που έχει υφαρπάξει την ψήφο των Ελλήνων με αισχρά ψέμματα και κατόπιν αυτού προχώρησε στην εθελούσια δουλοποίηση και κατοχή υπό τον ζυγό του ΔΝΤ/ΕΚΤ.
    Απώτερος σκοπός τους είναι η απόλυτη καταστροφή του οικονομικού κοινωνικού και πολιτισμικού ιστού της Ελλάδας.
    Είναι οικονομική κατοχή και η αισχρότερη μορφή δουλοποίησης ενός έθνους και πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν.

    Δεν υπάρχει πια περιθώριο για κομματικές και άλλες μικρο-διαφορές.

    Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να διώξουμε τα καθάρματα.

 3. takis roula avatar
  takis roula 30/08/2010 12:20:32

  Καλά δεν έχει κανείς καταλάβει ότι αυτή η κυβέρνηση και πρωτίστως ο Πρωθυπουργός πρέπει να δικασθούν για εθνική προδοσία. Εδώ δικάσανε τον Παπαδόπουλο που αυτά που έκανε ωχριούν μπροστά σε αυτά που παθαίνει και θα πάθει ο Ελληνικός λαός. Γιατί την χούντα του Παπαδόπουλου την ξέραμε , κανείς δεν έκρυψε οτι είναι χούντα, φοβόμασταν ξεφοβόμασταν χούντα ήτανε.. Αυτοί που με τα ψέμματα βγήκανε, και ακόμη λένε ψέμματα, τί θα πρέπει να πάθουνε? Αν αυτό που βιώνουμε δεν είναι χούντα τότε τι είναι?

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ takis roula 30/08/2010 15:25:22

   Όλο και περισσότεροι μπαίνουν στο νόημα.
   Εφ'όσον το πιστεύεις διέδωσέ το κι εσύ.
   Όχι με κομματικά κριτήρια όμως παρά μόνο για το συμφέρον της πατρίδας και του πολίτη.

 4. ανώνυμος avatar
  ανώνυμος 30/08/2010 13:07:56

  1-2 μήνες ακόμα και τελειώσανε με ελικόπτερα θα φύγουνε

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.