13/10/2010 09:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καταργείται το 13ο μέρισμα του Μετοχικού Ταμείου Δ.Υ.

Την κατάργηση του 13ου μερίσματος που λειτουργούσε ως δώρο Χριστουγέννων, μελετά το Μετοχικό Ταμείο των Δημοσίων Υπαλλήλων το οποίο είναι… μείον. Σήμερα θα αποφασίσει η διοίκηση του ταμείου αν θα προχωρήσει σ’ αυτή την περικοπή ελλείψει πόρων. Το μέτρο έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της ΑΔΕΔΥ και των συνταξιούχων, ωστόσο, οι χιλιάδες αιτήσεις για συνταξιοδότηση και η ανάγκη να δοθεί εφάπαξ, έχει αδειάσει τα ταμεία του ΜΤΔΥ.

Για να καταλάβει κανείς τι είναι το μέρισμα να σημειώσουμε ότι οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι λαμβάνουν κάθε τρίμηνο ένα ποσό από 134 έως 274 ευρώ ενώ τα Χριστούγεννα παίρνουν ένα επιπλέον ποσό που λέγεται 13ο μέρισμα. Στο συγκεκριμένο ταμείο μετέχουν οι υπάλληλοι υπουργείων και της Βουλής, όσοι εργάζονται στο στρατιωτικό σώμα, πυροσβέστες και πολιτικό προσωπικό της αστυνομιας.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. koinos_nous avatar
    koinos_nous 13/10/2010 15:21:33

    Δεν υπαρχει ΜΤΔΥ.
    Υπαρχει ΜΤΠΥ (Μετοχικο Ταμειο Πολιτικων Υπαλληλων) στο οποιο μετοχοι ειναι ολοι οι δημοσιοι υπαλληλοι με ασφαλιση Δημοσιου (οχι ΙΚΑ).
    Δεν δινει Εφαπαξ, δινει Μερισμα στους συνταξιουχους που εχουν πληρωσει εισφορες, καθε μηνα η διμηνο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.