19/10/2009 15:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καταργείται η θητεία σε Ναυτικό και ΑεροπορίαΠρος πλήρη κατάργηση της θητείας στο  Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία προσανατολίζεται το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
 
Αυτό ανέφερε αρμόδια πηγή του ΥΕΘΑ διευκρινίζοντας σχετική αναφορά του υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων χθες στη Βουλή.

Από το υπουργείο διευκρίνιζαν ότι θέμα μείωσης της θητείας στο Ναυτικό και την Αεροπορία δεν υφίσταται και ότι ο προσανατολισμός είναι προς την κατεύθυνση της πλήρους κατάργησης στράτευσης και στα δύο αυτά Όπλα.
 
Σχετική δέσμευση υπήρχε στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ ενώ και η προηγούμενη κυβέρνηση εξέταζε αυτό το ενδεχόμενο. 

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι σχετικές εξαγγελίες θα γίνουν σύντομα ωστόσο απέφυγε να δεσμευτεί ως προς το χρόνο εφαρμογής τους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. crunch avatar
  crunch 19/10/2009 16:09:15

  Aυτο που ναυτικό και αεροπορία είναι μόνο για τους μονιμάδες από την πρώτη εσσο του νέου χρόνου δεν ισχύει..;; Ήταν η ρύθμιση μειμαράκη, ακυρώθηκε;

 2. Giannis76 avatar
  Giannis76 19/10/2009 17:07:52

  Άντε επιτέλους! Όλα τα βύσματα πήγαιναν θητεία σε ναυτικό και αεροπορία...Μιλάμε για τραγελαφικές ιστορίες..
  Α και να μην ξεχάσω ο Τσίπρας δεν ήταν που είχε πει ότι έβαλε βύσμα για να πάει αεροπορία?

  • Πονοκέφαλος avatar
   Πονοκέφαλος @ Giannis76 19/10/2009 17:11:45

   Και μάλιστα πασοκικό βύσμα. Μπορεί να του φανεί χρήσιμο και στο μέλλον, ποιος ξέρει ;)

 3. fantomas avatar
  fantomas 19/10/2009 17:20:25

  Μόνο κάτι χαζοί σαν εμένα την δεκαετία του 80 πήγαμε εθελοντές στις Καταδρομές!!!

  • Eastrader avatar
   Eastrader @ fantomas 19/10/2009 17:40:53

   Μπορω να ρωτησω που ησουν?Εγω ημουν 86Δ ΕΣΣΟ.Υπηρετησα στην 2α Μοιρα Αλεξιπτωτιστων στον Ασπροπυργο.

   • fantomas avatar
    fantomas @ Eastrader 19/10/2009 21:41:29

    Περίεργη ιστορία !!!
    12/2/87 παρουσιάστηκα .
    Και έβγαλα την ΣΧΑΛ την ημερομηνία του Σισμικ!!
    Βρέθηκα μέσα σε μια μέρα στην Νήσο Πασσα για 9 μέρες όντος μιας τρύπας!!
    (όσο και να ψάξεις στο χάρτη δύσκολα θα το βρεις!! Κοίτα ανάμεσα Χίο-Σμύρνη!!)
    ΑΑΑΑΑ!!!!!!!
    Το κακό δεν είναι τι έζησα τότε ……. Αλλά τι ζω τώρα!!!

 4. Νίκος avatar
  Νίκος 19/10/2009 18:16:02

  εχουν κατεβασει τα βρακια εδω και καιρο, η καταργηση της θητειας θα τους σταματησει;

 5. Vass avatar
  Vass 19/10/2009 18:21:34

  Εγώ όταν πήγα στο βύσμα μου για να μου κάνει τη μετάταξη από το Ναυτικό στο Στρατό για να υπηρετήσω λιγότερο με κοίταζε όλο δέος. "Εύγε παιδί μου" μου είπε, "μόλις είχα ένα αντίστροφο αίτημα και δεν μπορούσα να βρω λύση γιατί δεν υπάρχει κενή θέση..."

 6. Προφήτης avatar
  Προφήτης 19/10/2009 21:10:12

  Αυτό που θέλουν να απαλείψουν είναι η συνείδηση της υποχρέωσης κληρωτής θητείας και του καθήκοντος υπεράσπισης πατρίων εδαφών.

  Με όλο τον εκφυλισμό υπάρχει ακόμα στην κοινή γνώμη.

  Στοχεύουν σε α-εθνικό γεωγραφικό χώρο όπου απάτριδες κοσμοπολίτες τύπου Δρούτσα θα κατέχουν τις ελίτ θέσεις διοίκησης, μόνιμοι επαγγελματίες θα στελεχώνουν τις θέσεις ενός μισθοφορικού στρατού και ένας χυλός από "παλαιούς" κατοίκους (έτσι θα αποκαλούνται οι ιθαγενείς, κάτι σαν τους Ινδιάνους και του Αβορίγινες) και ανεξέλεγκτους λαθρομετανάστες θα αποτελεί τον "πληθυσμό", οποίος θα έχει μόνο σχέση κατοικίας με τον τόπο.

  Τα παραδείγματα των Δυτικών Δημοκρατιών, οι οποίες δεν έχουν κληρωτή θητεία, που ίσως θα επικαλούταν κάποιος είναι γνωστά. Παραβλέπουν πάντα την ασφαλή γεωπολιτική θέση αυτών των κρατών.
  Αν οι πολίτες δεν συνδέονται με τον καταγωγικό χώρο με σχέση τέτοια που να επιτάσσει να τον υπερασπιστούν αν ο μη γένοιτο, δεν τους νοιάζει και τι θα απογίνει.

  Μόνη παρηγοριά η Ιστορία.
  Πέρασαν Μόμμιοι, Αλάριχοι, Ιουστινιανοί, Γοδεφρείγοι, Βενετοί, Φράγκοι, Τούρκοι. Δεν σβήσαμε. Να δούμε τώρα ….

 7. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 19/10/2009 22:00:24

  Πως θα τους αναπληρώσουν όσους χρειάζονται;

  Χώρα σε αυτό το γεωστρατηγικό σημείο και καταργεί θητείες;

  Κάτι δεν πάει καλα στο ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΑΝΙΜΑΡΚΙΑΣ!

  Ή εμείς που στείλαμε τα βλασταράκια μας να υπηρετήσουν είμαστε από άλλο πλανήτη;

  • αχαβαχ avatar
   αχαβαχ @ αλλενάκι 19/10/2009 22:12:46

   Αυτοί που χρειάζονται θα καλυφθούν από επαγγελματίες πενταετούς θητείας (τόσο είναι ακόμη;) που μονιμοποιούνται οι περισσότεροι μετά. Είναι από τις λίγες ευκαιρίες για αυθεντικό ρουσφέτι στους βουλευτές όλης της χώρας. Για να μην πω ότι αυτός είναι ο πραγματικός λόγος κατάργησης της θητείας στο ναυτικό και αεροπορία.

 8. parsifal avatar
  parsifal 19/10/2009 23:27:22

  Ορθές οι ηθικής τάξεως επισημάνσεις του Προφήτη αλλά...Τι να προσφέρει στο ΠΝ η την ΠΑ ενας ναύτης η σμηνίτης για 10 - 12 σκάρτους μήνες εκτός απο αγγαρεία, χαζοσκοπιά και επάνδρωση Κέντρων Παραθερισμού των στελεχών ?
  Τι να μάθει να χειρίζεται και οταν το μάθει που θα το ασκήσει που θα είναι σε αδεια απολύσεως ? Τουλάχιστον με την διατήρηση της θητείας στον ΣΞ θα διατηρηθεί η επαφή με τα οπλα, την πειθαρχία και την ομαδική οργανωμένη διαβίωση (λέμε τώρα γιατί και εκεί πρυτανεύει η λογική "μήν χτυπήσει κανένας φαντάρος και τρέχουμε...")
  Οι πενταετούς θητείας για το τεχνικό μέρος καιτα λυκόσκυλα για την ασφάλεια μονάδων ειναι μια καλή λύση εάν προχωρήσει και η νέα δομή, ξεφορτωθούμε τις μονάδες - σφραγίδες και αποκτήσουν "σφικτό" μάχιμο χαρακτήρα οι υπόλοιπες, με πολλούς μαχητές και λίγους γραφείς, διαχειριστές και ορντινάτσες.
  Οι ΕΔ δεν χρειάζονται κομπάρσους γαι 10 μήνες αλλά επαγγελματίες μαχητές, πολλαπλασιαστές ισχύος δηλαδή επαγγελματίες στις νέες τεχνολογίες και σύγχρονο υλικό.

 9. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 20/10/2009 00:42:45

  Το συγκεκριμένο μέτρο αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την δημιουργία παγκόσμιου στρατού για την διαφύλαξη της επικείμενης παγκόσμιας δικτατορίας. Τα ενδιάμεσα βήματα: Επαγγελαματικοποίηση του στρατού, ένταξη των πρώην εθνικών στρατών σε "πολυεθνικές" δυνάμεις, συνένωση των πολυεθνικών δυνάμεων υπό τις διαταγές του παγκόσμιου κέντρου.
  Με τα ίδια ψευτοεπιχειρήματα της δήθεν μη αποδοτικότητας που προωθούν κάποιοι εδώ, καταργήθηκε, το Μακεδονίας - Θράκης και το Αιγαίου και έπαψε να είναι η παιδεία εθνική.
  Με την λογική "πονάει χέρι - κόβει χέρι" τα αφήνουν πρώτα να σαπίσουν και στην συνέχεια τα διαλύουν. Ο εθνικός αποχρωματισμός επιβάλλεται ως κύριο μέλημα των κυβερνήσεων. Εάν δεν ακολουθηθεί πιστά ξεκινάνε τα προβλήματα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.