#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/06/2013 23:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καταργείται η ΕΡΤ και με την βούλα των ανώτατων δικαστώνΩς από μηχανής Θεός λειτούργησε το Συμβούλιο της Επικρατείας και αποφεύγονται οι πρόωρες εκλογές οι οποίες τρόμαζαν τα κόμματα, την οικονομία και όλη την Ευρώπη. Από τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών,αλλά και την ερμηνεία από το Μαξίμου της απόφασης του ΣτΕ αυτό που βγαίνει είναι ότι όλοι είναι κερδισμένοι, κανείς δεν έχασε και κυρίως δεν έχασε ο ελληνικός λαός, το πιο σημαντικό από όλα τα υπόλοιπα.

Ο Αντώνης Σαμαράς περνά την απόφασή του να προχωρήσει η αναδιάρθρωση του κρατικού καναλιού, μια απόφαση πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα. Δεν κάνει ούτε ένα βήμα πίσω κι έχει πλέον και τη... βούλα των ανώτατων δικαστών. Σε λίγο καιρό η ΕΡΤ που ξέραμε δε θα είναι αυτή που υπάρχει τώρα, με τους 3.000 εργαζόμενους και την απίστευτη σπατάλη κι αδιαφάνεια. Σε λίγο καιρό θα είναι γεγονός η ΝΕΡΙΤ Α.Ε. Με πολύ λιγότερους εργαζόμενους και με απόλυτη διαφάνεια. Αυτή είναι μια μεγάλη νίκη, προσωπική του κ. Σαμαρά.

Ο συμβιβασμός, που επήλθε έπειτα και από την απόφαση του ΣτΕ, ένας συμβιβασμός που ικανοποιεί και ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έγκειται στο ότι η ΕΡΤ θα πάψει να έχει μαύρο και θα τεθεί ξανά σε λειτουργία μεταβατικά, μέχρι να προκύψει το νέο σχήμα. Ήταν άλλωστε πρόταση και του κ. Σαμαρά από την πρώτη ημέρα των αντιδράσεων που προκάλεσε το «μαύρο».

Η ικανοποίηση ήταν έκδηλη και στους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη στις δηλώσεις τους, όμως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά στις συσκέψεις με τους συνεργάτες τους ήταν έκδηλος ο εκνευρισμός, όσο γινόταν καλύτερη ερμηνεία της απόφασης του ΣτΕ.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ Κ. Μενουδάκος ουσιαστικά λέει ξεκάθαρα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η ΕΡΤ Α.Ε. ως νομικό πρόσωπο δεν υπάρχει πλέον. Καταργείται με βάση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία αυτό ακριβώς προβλέπει. Αλλά από την άλλη λέει «όχι» στο «μαύρο» στις οθόνες, γεγονός που σημαίνει ότι από το πρωί θα λειτουργήσουν ξανά κανάλια και ραδιόφωνα. Όμως, οι εργαζόμενοι βρίσκονται στον αέρα ή μάλλον είναι κατ΄ ουσία απολυμένοι και ο διαχειριστής που θα οριστεί θα αποφασίσει ποιους και πόσους από τους εργαζόμενους θα χρειαστεί ή αν θα πρέπει να κάνει νέες προσλήψεις. Απλά θα παραταθούν οι συμβάσεις τους μέχρι να λειτουργήσει ο νέος φορέας.

Η προσωρινή διαταγή του ΣτΕ που εξέδωσε ο πρόεδρος Κ. Μενουδάκος έκανε δεκτή εν μέρει την αιτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ λαμβάνοντας υπόψη ότι με το «κλείσιμο» του σήματος και των συχνοτήτων και το «μαύρισμα» της οθόνης «δεν επιτελείται πλέον η συμβολή δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα στην ενημέρωση, στη μόρφωση και στην ψυχαγωγία του ελληνικού λαού και της ομογένειας.

Η δικαστική διαταγή αποδέχεται την ανάγκη να υπάρχει ένας δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας αλλά δεν «παγώνει» το σκέλος της επίμαχης υπουργικής απόφασης που κατήργησε την ΕΡΤ, η οποία πλέον θεωρείται ότι έχει διαλυθεί όπως το Δ.Σ. της. Ωστόσο, το ΣτΕ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο, εφόσον η κυβέρνηση το επιθυμεί να διατηρηθεί το ίδιο λογότυπο και να χρησιμοποιηθεί το υπάρχον δυναμικό (το ποσοστό θα καθορίσει το νέο διοικητικό σχήμα) και η υπάρχουσα δυναμική.

Η προσωρινή διαταγή επιβάλλει την αναστολή εκτέλεσης της επίμαχης υπουργικής απόφασης κατά το μέρος που προέβλεψε α. Ότι διακόπτεται η μετάδοση των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία ιστότοπων της ΕΡΤ ΑΕ. Και β. ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ Α.Ε. Παραμένουν ανενεργές.

Σε άτυπη ενημέρωση του κ. Μενουδάκου τονίστηκε ότι η ΕΡΤ καταργείται, επομένως δεν υπάρχουν και οι θέσεις εργασίας, δηλαδή απολύονται οι εργαζόμενοι, αφού φυσικά περάσει το μεταβατικό στάδιο.

Ο διαχειριστής, που είναι ο μέχρι πρότινος πρόεδρος Γκ. Μάναλης είναι υπεύθυνος να προχωρήσει στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ άμεσα όμως με μια αντίφαση ώστε να «χωρέσει» τα πάντα. Και την απόφαση για μεταρρύθμιση από τον Αντ. Σαμαρά αλλά και την εμμονή των κ. Κουβέλη και Βενιζέλου για επαναλειτουργία και αποφυγή στο μέλλον του «μαύρου» στα κανάλια.

Ο Ευ. Βενιζέλος

Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι στη συνάντηση τέθηκαν «όλα τα θέματα», υπογράμμισε όμως ότι το βασικό ζήτημα είναι η προγραμματική βάση της κυβέρνησης, καθώς και οι κανόνες λειτουργίας «μίας τρικομματικής κυβέρνησης» -συζήτηση η οποία θα συνεχιστεί.

Η συζήτηση –είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- άρχισε με αφορμή την ΕΡΤ αλλά το βασικό είναι η ανάγκη σεβασμού των κανόνων, και η κυβέρνηση να λειτουργεί «όχι ως μονοκομματική που ανέχεται τους άλλους δύο εταίρους της».

«Δεν μπορεί καμία κυβέρνηση να λειτουργεί σε αντίθεση με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Η χώρα έχει ανάγκη από πραγματικές μεταρρυθμίσεις, όχι από προχειρότητες και αντιφάσεις» είπε ο κ. Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας την ΕΡΤ ως ένα καλό παράδειγμα. Είμαστε υπέρ της «ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης», αλλά σε πλαίσιο συμφωνημένο και ψηφισμένο από τη Βουλή.

Ερμηνεύοντας την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι λέει στην πραγματικότητα ότι καμία κυβέρνηση δεν έχει την αρμοδιότητα να αναστείλει τη λειτουργία του Συντάγματος για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, να «μαυρίσει την οθόνη».

«Περιμένουμε από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να ερμηνεύσει σωστά την απόφαση», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η κυβέρνηση «πρέπει να επαναθεμελιώσει την ύπαρξή της» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος εκτίμησε ότι ο κ. Σαμαράς φάνηκε να αποδέχεται ότι επείγει η ανάγκη επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας, η ανάγκη ανασχηματισμού και η ανάγκη ενός σχήματος συντονισμού και εφαρμογής των αποφάσεων που λαμβάνουν οι πολιτικοί αρχηγοί.

«Για να φτάσουμε ως εκεί πρέπει να λύσουμε τα θέματα δημοκρατίας», είπε ο κ. Βενιζέλος, δηλώνοντας εν αναμονή των αποφάσεων του κ.Σαμαρά για το θέμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Ο Φ. Κουβέλης

Το άμεσο, χωρίς καθυστέρηση άνοιγμα όλων των συχνοτήτων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αναμένει ο κ. Κουβέλης, επισημαίνοντας πως κατόπιν πρέπει να δρομολογηθούν οι αναγκαίες αναδιαρθρώσεις.

«Η ΔΗΜΑΡ όχι μόνο είναι αντίθετη στις μεταρρυθμίσεις, αλλά είναι η επισπεύδουσα δύναμη. Όμως, άλλο αυτό και άλλο το μαύρο στους δέκτες» υπογράμμισε μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της σύσκεψης.

Ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας συντάσσεται με αυτό που έχει πει η ΔΗΜΑΡ ότι κανένας δεν είχε και δεν έχει δικαίωμα να κλείνει την εθνική ραδιοτηλεόραση και να βγάζει μαύρο στην οθόνη.

«Με βάση και την απόφαση αυτή, οφείλει ο κ. Σαμαράς να θέσει αμέσως σε κίνηση συνολικά τη λειτουργία της ΕΡΤ και από κει και πέρα οι αναδιαρθρώσεις, ο εξορθολογισμός, όλα όσα αφορούν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, πρέπει να δρομολογηθούν» σημείωσε.

Ο κ. Κουβέλης επισήμανε πως το ζήτημα της ΕΡΤ είναι πάρα πολύ σημαντικό και ανέδειξε ότι κανείς δεν δικαιούται στο πλαίσιο μίας τρικομματικής κυβέρνησης να ενεργεί με μονομέρεια.

«Ήταν μονομέρεια από μεριά του κ. Σαμαρά να προωθήσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου [...] αγνοώντας ότι η κυβέρνηση αυτή στηρίζεται και σε άλλα δύο κόμματα, στηρίζεται και στη ΔΗΜΑΡ» ανέφερε.

Συνεχίζοντας επισήμανε πως ήλθαν στην επιφάνεια και συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην πραγματική κατάσταση που υπάρχει, αλλά και την ανάγκη της συλλειτουργίας των τριών κομμάτων στο πλαίσιο της κυβέρνησης.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί την επόμενη Τετάρτη, ανέφερε ο κ. Κουβέλης και κατέληξε λέγοντας ότι, «ο πρωθυπουργός έχει στα χέρια του την απόφαση του ΣτΕ, αυτή πρέπει να εφαρμοστεί, αξιοποιηθεί και να αντιμετωπιστούν όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με πραγματική συλλειτουργία των τριών κομμάτων στο πλαίσιο του κυβερνητικού έργου».

Πάντως, διαφορετική ερμηνεία δίνει το Μέγαρο Μαξίμου στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας όσον αφορά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, από αυτή που έδωσαν με δημόσιες δηλώσεις τους οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης.

Βγαίνοντας αργά το βράδυ από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε ότι, "με την απόφαση του ΣτΕ επικυρώνεται η κατάργηση της ΕΡΤ και του Διοικητικού Συμβουλίου της και διατάσσεται ο υπουργός Οικονομικών και ο αρμόδιος υφυπουργός να εκπέμψουν πρόγραμμα από δημόσιο φορέα μέχρι να συσταθεί ο νέος φορέας".

Μείζον θέμα, σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, είναι "η συνέχιση των ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων τις οποίες η κυβέρνηση τόλμησε και θα συνεχίσει. Ελπίζουμε ότι την Τετάρτη θα υπάρξει η αναγκαία σύγκλιση".

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΔημήτρηςΚ avatar
  ΔημήτρηςΚ 18/06/2013 00:33:08

  Τεράστια νίκη Σαμαρά. Και τεράστιας σημασίας για το μέλλον
  γενικότερα της χώρας. Ήταν συνεπής και αυτό αμείφθηκε.
  Αποκτήσαμε ηγέτη για πολλά-πολλά χρόνια.

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ ΔημήτρηςΚ 18/06/2013 09:55:36

   :-)

 2. αιρετικός avatar
  αιρετικός 18/06/2013 00:40:01

  Πως θα λειτουργήσουν άμεσα τα κανάλια με ποιό οργανωτικό σχήμα, με ποιούς εργαζόμενους (απολυμένους ή όχι)?

  • Ανδρεας45 avatar
   Ανδρεας45 @ αιρετικός 18/06/2013 07:34:31

   Δωσε και καμμια ιδεα και μην κανεις μονο ερωτησεις.

   • ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ avatar
    ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ @ Ανδρεας45 18/06/2013 08:39:29

    ΣΩΣΤΟΣ !!!!!!!!

  • Μ.Γ avatar
   Μ.Γ @ αιρετικός 18/06/2013 12:39:29

   Στην αποφαση παντως -που ο καθενας την ερμηνευει κατα πως τον συμφερει- δεν περιλαμβανεται η διατηρηση της συμφωνικης ορχηστρας, της χορωδιας και των μουσικων συνολων της ΕΡΤ, κατα συνεπεια ολοι αυτοι οι μουσικοι απολυονται. Δεν αναφερεται επισης ρητα ποια θα ειναι η μοιρα του πολυτιμου -και απο οικονομικης αποψης- αρχειου της ΕΡΤ (εαν δηλαδη θα μεταβιβαστει υποχρεωτικα στον νεο φορεα ή θα …. αξιοποιηθει δεοντως απο τον υπουργο οικονομικων !). Ειναι προφανες οτι στα ζητηματα του πολιτισμου το δικαστικο σωμα δεν διαφερει καθολου απο την πλειονοτητα των Ελληνων (πολιτικων και ψηφοφορων) που τον γραφουν στα παληα τους τα παπουτσια.

   • kotstak avatar
    kotstak @ Μ.Γ 18/06/2013 16:37:58

    "Στην αποφαση παντως -που ο καθενας την ερμηνευει κατα πως τον συμφερει-"

    Το ΣτΕ έριξε μεγάλη σφαλιάρα στην ΕΡΤ
    Αντιγράφω από την απόφαση του κυρίου Μενουδάκου:

    “2. Τη λήψη από τους συναρµόδιους Υπουργό Οικονοµικών και Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό των αναγκαίων οργανωτικών µέτρων για τη συνέχιση της µετάδοσηςραδιοτηλεοπτικών εκποµπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων από δηµόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα για το χρονικό διάστηµα έως τη σύσταση και λειτουργία νέου φορέα που θα υπηρετεί το δηµόσιο συµφέρον”

    Αυτό: ¨“που θα υπηρετεί το δηµόσιο συµφέρον” είναι η μεγαλύτερη σφαλιάρα που έχει ρίξει άνθρωπος στην ΕΡΤ, υπονοεί ότι η ΕΡΤ δεν υπηρετούσε το δημόσιο συμφέρον.

 3. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 18/06/2013 00:57:01

  Μα υπάρχει λογικός άνθρωπος που να διαφωνεί με την εκ νέου ανασύσταση του δημόσιου τηλεοπτικού φορέα και με την έρευνα σε βάθος από την εισαγγελέα για τη διαφθορά περί του ποιοι και πως μασούλησαν τόσα χρόνια τόσα δις δρχ (νυν δεκάδες εκατομ. ευρώ); Μόνο αυτοί που θα χάσουν πελατεία εκλογική και έρεισμα στην κοινωνία. Ξέρουμε ποιοι είναι. Και δυστυχώς συνεχίζουν να έχουν ύφος αλαζονικό...

  • ilias avatar
   ilias @ Γεώργιος Τ. 18/06/2013 14:41:42

   Μπααααααααααααα ειναι πολλα τα λεφτα του 2004-09 και του τελευταιοτ χρονου...μην ελπιζεις

 4. billis avatar
  billis 18/06/2013 01:01:45

  Όπως διευκρινίστηκε απο το ΣτΕ η ΕΡΤ στο σύνολό της θα λειτουργήσει ως έχει (ΝΕΤ ,ΕΤ1 ΕΤ3 , ραδιόφωνο κλπ) και θα ορισθεί διαχειριστής ο οποίος θα φέρει τις αρμοδιότητες που είχε η παλαιά διοίκηση της επιχείρησης.Όπως αποσαφηνίζεται ο διαχειριστής έχει το δικαίωμα κατά τη κρίση του και με ανάλογα με τις ανάγκες να διατηρήσει όλο το υπάρχον προσωπικό , να το απολύσει όλο ή εν μέρει.Πρέπει να συσταθεί δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον γεγονός που σημαίνει ότι τον εν λόγω ρόλο δεν μπορεί να αναλάβει ιδιωτική εταιρεία. Όλα αυτά μέχρι να ανοίξει ο καινούριος φορέας

 5. ΕΠΙΛΟΧΙΑΣ avatar
  ΕΠΙΛΟΧΙΑΣ 18/06/2013 01:03:58

  Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή στην Νομική ερμηνεία.
  Από την μια το ΣΤΕ ορίζει την άμεση επαναλειτουργία των ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων της ΕΡΤ και από την άλλη ορίζει την διαχείριση.
  Υπευθύνους διαχειριστές θέτει τους Υπουργούς Οικονομικών και τον Υπουργό
  στον Πρωθυπουργό.
  Αν ως αύριο το πρωί δεν λειτουργήσει η ΕΡΤ ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ με τον ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ πιθανώς να έχουν νομικές εμπλοκές Ποινικές και Αστικές.
  Τα υπόλοιπα ποιοι θα μείνουν ποιοι θα φύγουν και ποιο θα είναι το πρόγραμμα
  θα αποφασιστεί την Τέταρτη στην νέα συνάντηση των Τριών.
  Τότε θα μοιραστούν οι ρόλοι.
  Και κάτι ακόμα.
  Μη βιάζεστε να καταργήσετε την ΕΡΤ .
  Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα και το μείζον δεν είναι το όνομα του φορέα αλλά το πως θα λειτούργει.

  • ΔημήτρηςΚ avatar
   ΔημήτρηςΚ @ ΕΠΙΛΟΧΙΑΣ 18/06/2013 01:11:30

   Που λέει η απόφαση "...ως αύριο το πρωί";

   • Διαίρει και βασίλευε avatar
    Διαίρει και βασίλευε @ ΔημήτρηςΚ 18/06/2013 11:33:32

    Η απόφαση του ΣΤΕ, εφαρμόζεται άμεσα. Πάντα νομίζω...

    • MAYRO XABIARI avatar
     MAYRO XABIARI @ Διαίρει και βασίλευε 18/06/2013 12:29:37

     Η άμεση εφαρμογή της απόφασης αφορά στη διαταγή για "τη λήψη από τους συναρμόδιους Υπουργό Οικονομικών και Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων για τη συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών". Όχι για την ίδια τη συνέχιση, αφού η λήψη των παραπάνω μέτρων είναι προαπαιτούμενο για την επανέναρξη των εκπομπών. Δε ζουν στον Άρη ξέρετε και οι δικαστές...

     • αιρετικός avatar
      αιρετικός @ MAYRO XABIARI 18/06/2013 13:50:57

      H ερμηνεία που κάνετε δεν είναι σωστή, κατά την άποψή μου (και πολλών νομικών), διότι η έννοια της χορήγησης προσωρινής διαταγής είναι η ά μ ε σ η παύση μίας κατάστασης που είναι επιβλαβής για τα συμφέροντα που κρίνει προστατευτέα...Άρα διατάσσει άμεση επαναλειτουργία, για την θεραπεία των βλαβέντων σκοπών της ύπαρξης δημόσιας τηλεόρασης κατά την 1η της παράγραφο και κατά την 2η παράγραφο διατάσσει τους Υπουργούς να πάρουν τα μέτρα που απαιτούνται για να υλοποιηθεί αυτό, χωρίς να τους αφαιρεί την δυνατότητα να προχωρήσουν ο μ α λ ά στο νέο σχήμα, που θα σέβεται όμως τους σκοπούς ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και πολιτισμού του ελληνικού λαού (από το μόνο ΝΟΜΙΜΑ εκπέμπον δίκτυο)...

     • MAYRO XABIARI avatar
      MAYRO XABIARI @ αιρετικός 18/06/2013 14:20:46

      Εάν αυτή ήταν η ερμηνεία και του δικαστηρίου, δεν θα διέτασσε την αναστολή της εκτέλεσης της προσβαλλόμενης υπ’ αριθ. ΟΙΚ.02/11.6.2013 Κοινής Υπουργικής Απόφασης ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ, με το οποίο προβλέπεται ... κλπ. αλλά θα αναγνώριζε την ανάγκη αναστολής της εκτέλεσης ως ΚΑΙ προς και την κατάργηση της ΕΡΤ, διότι μόνο αυτό θα θεράπευε τους βλαβέντες σκοπούς της ύπαρξης δημόσιας τηλεόρασης.

     • MAYRO XABIARI avatar
      MAYRO XABIARI @ MAYRO XABIARI 18/06/2013 14:22:28

      ..θεράπευε ΑΜΕΣΑ τους βλαβέντες σκοπούς της ύπαρξης δημόσιας τηλεόρασης. Δεν το έκανε όμως αυτό, άρα διατάσσει την άμεση λήψη των απαραίτητων μέτρων από το διαχειριστή για την επαναλειτουργία των καναλιών.

     • αιρετικός avatar
      αιρετικός @ MAYRO XABIARI 18/06/2013 14:33:56

      το "αποκλειστικά" έχει την έννοια, κατά την γνώμη μου, μη περιορισμού των Υπουργών να δράσουν μεταρυθμιστικά, στο μέλλον...Η θεραπεία των σκοπών ύπαρξης δημόσιας ραδιοτηλεόρασης επιτάσσει την συνεχή (χωρίς διακοπή δηλ. έστω ελάχιστη) ύπαρξης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών...Ακόμα και η σύνταξη της διαταγής με πρόταξη ως 1ης της διαταγής αναστολής παύσης εκπομπών και έπειτα της διαταγής της αναγκαίας οργάνωσης εκεί μας οδηγεί τελεολογικά...

     • αιρετικός avatar
      αιρετικός @ αιρετικός 18/06/2013 14:37:30

      Υ.Γ. Το ιδανικό κατά το ΣτΕ θα ήταν οι Υπουργοί να έχουν άμεση λύση ομαλής μετάβασης στο νέο σχήμα, αν δεν την έχουν θα πρέπει να ξαναανοίξουν την ΕΡΤ και μετά να την εξυγιάνουν (λέμε!)...

     • MAYRO XABIARI avatar
      MAYRO XABIARI @ αιρετικός 18/06/2013 18:23:07

      Κατά τη γνώμη μου η ερμηνεία σας σχετικά με το "αποκλειστικά" είναι αβάσιμη, απόφαση που δεν αναστέλλεται, ισχύει. Ο δικαστής μπορούσε να αναφέρει ρητά στην απόφασή του την αναστολή της εκτέλεσης των υπολοίπων σημείων της ΥΑ αν αυτό είχε στο μυαλό του. Το βασικό αδύνατο σημείο της δικής σας ερμηνείας, είναι ότι αν αυτή είναι η σωστή, η δεύτερη παράγραφος παρέλκει. Σε τι θα εξυπηρετούσε αν ο δικαστής ήθελε την παλιά ΕΡΤ να είναι αυτή που θα ξαναεκπέμψει; Πως θα γινόταν εκπομπή χωρίς τις αυτονόητες ενέργειες ρουτίνας που είναι απαραίτητες για να βγει το πρόγραμμα στον αέρα; Η δεύτερη παράγραφος έχει όμως νόημα αν υπάρχει ανάγκη για ένα μεταβατικό σχήμα που θα αναλάβει τις εκπομπές έως τη σύσταση και λειτουργία νέου φορέα.

     • Λάθε βιώσας avatar
      Λάθε βιώσας @ MAYRO XABIARI 18/06/2013 17:00:42

      ''για τη συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών'' Από ΔΗΜΟΣΙΟ μέσον.
      Η απόφαση είναι από εδώ κα πέρα πολιτική και απαιτείται συμφωνία. Δεν έχει εξουσιοδότηση το ένα μέρος μιάς τρικομματικής κυβέρνησης να ''καταργεί'' την Εθνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, ούτε από μόνο του να συστήσει ''αντικαταστάτη'' της. Υποχρεούται σε συνεννοήσεις.
      Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνετε;

     • MAYRO XABIARI avatar
      MAYRO XABIARI @ Λάθε βιώσας 18/06/2013 18:27:19

      Μιλάτε νομικά ή πολιτικά; Μπορεί πολιτικά να έχετε δίκαιο, μπορεί όμως και όχι διότι στην πολιτική υπάρχουν και άλλα πράγματα που έχουν σημασία.

 6. Ἑκηβόλος avatar
  Ἑκηβόλος 18/06/2013 01:09:24

  Πύρρειος νίκη γιὰ ὅλους! Καὶ ὅλοι εὐχαριστημένοι ἔφυγαν ἀπὸ τὸ Μέγαρο Μαξίμου. O tempora, o mores!

 7. billi smart avatar
  billi smart 18/06/2013 01:52:34

  οταν σας τα ελεγα κοριτσια και αγορια .....δεν μου δωσατε σημασια........τωρα εγινα προφητης.....................
  στο αρθρο "το κλιμα αλλαζει υπερ του σαμαρα"............

  "billi smart είπε:
  16/06/2013 στις 8:00 pm

  ο σαμαρας ειναι πατριωτης και δεν θα αφησει αβιαστα την χωρα να παει σε εκλογες…εχει για αυριο βελτιωμενο σχεδιο για ανοιγμα της ΕΡΤ (θα προτεινει πιο ενισχυμενο ρολο στην διοικηση της των αλλων δυο για να ειναι συνυπευθυνοι και αυτοι με αυστηρο χρονοδιαγραμμα αλλαγων) παιρνοντας ομως μεταρυθμιστικα ανταλλαγματα…αν δεν δεχθουν την βελτιωμενη προταση και τα ανταλλαγματα τοτε θα τους βγαλει στον τακο και θα πανε σε εκλογες…" και το βαζω..οχι για να ευλογησω τα γενια μου...αλλα να την βγω στις σιγανοπαπαδιες "δεξιους" που εμφανιστηκαν σαν μασημενα φρουτα τον τελευταιο καιρο στο antinews ...εκπροσωποι του παλαιοκομματικου προσωπειου της παραταξης...που ειναι μεν μαζι μας αλλα εχουν και ενα σοβιετικοπασικοδεξιο dna...κοτες και πρωην κομματοσκουμπρια το κομματι σας το κανατε το 2004 και ειδαμε τα χαλια σας...συναντηθειτε με το νεο......

  • pirandello avatar
   pirandello @ billi smart 18/06/2013 02:33:32

   Το έχει ο καιρός γυρίσματα το ξέρετε mr smart;
   Ξαναδιαβάστε την πολιτική ιστορία της παράταξης στην οποία ανήκετε.
   Η ιστορία μερικές φορές επαναλαμβάνετε σαν φάρσα.
   Προσέξτε μόνο να μην μεταμορφωθείτε ξαφνικά από τιμητή εκείνης της πολιτικής περιόδου για την οποία αναφέρεστε σε ένθερμο υποστηρικτή της.
   Δεν ξέρετε πότε τι σας επιφυλάσσει το μέλλον...

  • GO avatar
   GO @ billi smart 18/06/2013 07:37:24

   Τι μας έλεγες;
   Μας έλεγες ότι πρέπει άμεσα να εκπεμφούν πλήρη προγράμματα;
   Μας έλεγες ότι εκκρεμούν νομικές και πολιτικές διαδικασίες, όπως οι απολύσεις στα αστικά δικαστήρια και η κύρωση της ΠΝΠ στη Βουλή;
   Μας έλεγες ότι θα επιβληθεί ανασχηματισμός;
   Μας έλεγες ότι θα επιβληθούν όροι λειτουργίας της Κυβέρνησης;
   Μας έλεγες ότι θα επιβληθούν επιτροπείες;
   Τι ακριβώς, μας έλεγες;

   • billi smart avatar
    billi smart @ GO 19/06/2013 00:58:08

    εισαι ηττοπαθης......ειναι στο dna σου.....

 8. ΕΠΙΛΟΧΙΑΣ avatar
  ΕΠΙΛΟΧΙΑΣ 18/06/2013 02:25:46

  ΔημήτρηςΚ

  Οταν κατατιθεται αιτηση Προσωρινης Διαταγης και
  γινεται αποδεκτη απο τον Δικαστη ειναι αμεσα εκτελεστη στο μερος που αναφερεται.
  Συνεπως η ΕΡΤ σημερα το πρωι πρεπει να εκπεμπει κανονικα οπως αναφερει η αποφαση.

 9. The Don avatar
  The Don 18/06/2013 02:29:40

  Αυτή η κυβέρνηση δεν πάει πουθενά με Βενιζέλο, Κουβέλη και το υφάκι τους. Ο Σαμαράς πρέπει να πάει σε εκλογές το συντομότερο και να ζητήσει αυτοδυναμία, καθώς λόγω αρνητικών εξελίξεων η κατάσταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί σύντομα. Άσε που αν η Γερμανία μας αδειάσει μετά τις γερμανικές εκλογές, τότε δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα και απλά θα φθείρεται. Πρωθυπουργέ, μίλα έντιμα στον ελληνικό λαό και θα ανταμειφθείς.

 10. blue nile avatar
  blue nile 18/06/2013 02:47:23

  Είναι παρήγορο να εμφανίζονται ψήγματα λογικής...
  Θα ήταν ένα τεράστιο λάθος αν η τριτοκομματική κυβέρνηση έπεφτε τώρα πριν τις γερμανικές εκλογές.

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ blue nile 18/06/2013 04:48:07

   +1000...

 11. billi smart avatar
  billi smart 18/06/2013 03:18:11

  προς το παρον...καλα τα παω....μετα το ξερετε mr pirandello το εχει ο θεος...μαλλον το ξερετε γιατι με το εχει ο θεος πορευτηκε η παραταξη τοτε....

 12. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 18/06/2013 07:02:29

  Oι κανονες της κοινοβουλευτικης δημοκρατιας δεν ασχολουνται με υφακια.Η κυβερνηση ειναι συνασπισμου τριων κομματων.Το λαθος των βενιζελοκουβεληδων ειναι οτι δεν πηραν υπουργεια να ειναι κατανοητο απο ολους.Ως φαινεται θα διορθωθει.Αν ο Βενιζελος γινει υπουργος Εξωτερικων και ο Κουβελης Δικαιοσυνης ολοι θα προσγειωθουν στη πραγματικοτητα.

  • The Don avatar
   The Don @ ψυχραιμια 18/06/2013 13:00:02

   Δηλαδή, αν γίνουν υπουργοί ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης θα μπορέσει να μακροημερεύσει η κυβέρνηση; Η κατάσταση της χώρα είναι τραγική και χρειάζονται ραγδαίες αλλαγές παντού, οι οποίες με βενιζελοκουβέληδες δεν γίνονται. Όποιος δεν το καταλαβαίνει, απλά δεν θέλει να το καταλάβει.

 13. CK avatar
  CK 18/06/2013 07:24:32

  lol

 14. Εν πολέμω avatar
  Εν πολέμω 18/06/2013 07:24:44

  Δεν υπήρχε ΚΑΜΊΑ περίπτωση να ...έπεφτε η κυβέρνηση ΠΡΙΝ τις γερμανικές εκλογές. Σωστά το λέτε.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Εν πολέμω 18/06/2013 08:38:56

   Ο γνωστός Βαρουφάκης έλεγε τα ακριβώς αντίθετα. Πως ο Σαμαράς επίτηδες προκαλεί για να κάνει εκλογές εδώ πριν τις γερμανικές ώστε να γλιτώσει το χαμό που θα γίνει όταν διαψευσθούν οι προσδοκίες του λαού μετά από αυτές. Όλοι προφήτες γίναμε και είμαστε και στο μυαλό του Σαμαρά.

   • Εν πολέμω avatar
    Εν πολέμω @ Γεώργιος Τ. 18/06/2013 10:09:17

    Τα σενάρια πολλά, το παιχνίδι εν εξελίξη, τομέλλον (μετά Σεπτέμβρη) αβέβαιον.

   • Εν πολέμω avatar
    Εν πολέμω @ Γεώργιος Τ. 18/06/2013 10:28:11

    Τα σενάρια πολλά, τα παίγνια εν εξελίξει, το μέλλον (μετά το Σεπτέμβρη), αβέβαιον!

  • blue nile avatar
   blue nile @ Εν πολέμω 18/06/2013 09:45:28

   Η κυβέρνηση χτίστηκε πάνω σε ένα λάθος πρόγραμμα για να κερδίσει τον απαραίτητο χρόνο ώστε η Μέρκελ να μπορεί χωρίς προεκλογικό άγχος να συναινέσει σε μια πιο ορθολογική λύση του ευρωπαϊκού προβλήματος.
   Αν πάλι μετά τις γερμανικές εκλογές η γερμανική πλευρά παραμένει αμετανόητη τότε πρέπει να αλλάξει η κυβέρνηση πολιτική ή να αλλάξει η κυβέρνηση...

   • Archimed1 avatar
    Archimed1 @ blue nile 18/06/2013 18:09:10

    Oπως τα λές αγαπητέ blue nile , με μια μικρή προσθήκη:
    "Κι αν μετά τις γερμανικές εκλογές η γερμανική πλευρά παραμένει αμετανόητη τότε πρέπει να αλλάξει η κυβέρνηση πολιτική άμμεσα", αλλοιώς θα αλλάξει θέλει δε θέλει η κυβέρνηση...

 15. AGGELOS avatar
  AGGELOS 18/06/2013 08:37:21

  Ο Σαμαράς πέτυχε τιτάνια νίκη και τούτο διότι έφερε την όλη θεωρητική εδω και χρόνια συζήστηση περι ΕΡΤ, με μια κίνηση,΄στην πραγματικότητα! Είναι πλέον δεδομένο ότι η κοινωνία ήταν υπερ του και συνεπως, όπως αντελήφθητε, δεν μπορούσαν να κανουν τιποτ άλλο οι έτεροι δύο από το να συμφωνήσουν. Σας θυμίζω πόσα χρόνια σερνόταν η υπόθεση ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ και με μια κίνηση επωληθη στην Μαρφιν! Χαμος, ορυμαγδός κλπ κλπ και τωρα μωκο όλοι!!!! Ετσι ακριβώς λύνονται τα θέματα αυτά!! Μπραβο στον Αντωνη...

 16. yianna avatar
  yianna 18/06/2013 10:14:56

  Με την απόφαση του ΣτΕ κάθε κατεργάρης στο πάγκο του. Βενιζέλος και Κουβέλης όταν υπογράφουν τις δεσμεύσεις θα πρέπει να τις τηρούν.
  Διγλωσία τέλος. Ο Σαμαράς και η ΝΔ έχουν αποφασίσει να πάρουν όλο το πολιτικό κόστος που χρειάζεται προκειμένου να διατηρηθεί η αξιοπιστία της Χώρας.
  Από το πρωϊ στα κανάλια ο Σύριζα διατυμπανίζει ότι θα φέρει το απόγευμα τροπολογία για κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, πηγαίνοντας κόντρα στη δικαιοσύνη υπέρ της οποίας κόπτεται.
  Τέτοιο καθεστώς θέλουν να εγκαθιδρύσουν οι συριζαίοι, να γράφουν τις αποφάσεις της δικαιοσύνης στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, όποτε δεν τους συμφέρει.
  Χρυσή ευκαιρία στον Σαμαρά να τους ξεμπροστιάσει.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ yianna 18/06/2013 11:18:01

   Δεν ειναι κοντρα.Το δικαστηριο εκρινε οτι η ΠΝΠ ειναι νομιμη,δεν την εκρινε υποχρεωτικη.Η βουλη μπορει να την ακυρωσει οχι για νομικους αλλά για πολιτικους λογους,επειδη πιστευει οτι πρεπει να λειτουργει η παλια ΕΡΤ.

 17. Δημητριος avatar
  Δημητριος 18/06/2013 11:32:09

  Λυπαμαι να πω οτι τα γεγονοτα τα αντιλαμβανομαι ως μια λυσσωδη προσπαθεια ολοκληρου του πολιτικου συστηματος για τη διασωση της δημοσιουπαλληλικης πελατειας του. Το λεω με πικρια , αλλα και αηδια για το τμημα του ελληνικου λαου που υπερασπιστηκε τη διασωση της ΕΡΤ. Στην επιχειρηση διασωσης 3000 προνομιουχων συστρατευτηκε ολος σχεδον ο πολιτικος κοσμος , η αδεκαστη δικαιοσυνη και πληθος θεσμικων οργανωσεων. Αντιθετα με την περιπτωση του χαρατσιου ακινητων , οπου θεωρηθηκε "επιβεβλημενο" για να συνεχισουν οι ΔΥ να παχαινουν, οι αγροτες να φοροαπαλλασονται , οι συμβολαιογραφοι να προστατευονται κλπ.
  Αυτη ειναι η απλοικη ματια , περα απο κομματικα τσαλιμακια και τακτικισμους.

 18. GO avatar
  GO 18/06/2013 11:49:18

  Το ΣτΕ δεν ασχολήθηκε με την ΠΝΠ ως, κατά νομολογία, αναρμόδιο και με τις απολύσεις των εργαζομένων (Η υπόθεση θα κριθεί στα αστικά δικαστήρια, επειδή η ΕΡΤ ήταν ΝΠΙΔ).

 19. Νίκη avatar
  Νίκη 18/06/2013 12:14:20

  Προς το παρόν θα απολυθούν ελάχιστοι στο τέλος θα παραμείνουν ελάχιστοι όσοι είναι καλά παιδιά και δουλεύουν....

 20. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 18/06/2013 12:26:19

  Σημερα η κρισιμη ψηφοφορια στην προταση του ΚΚΕ.
  http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231253418
  Ο Μαργαριτης προαναγγελλει υπερψηφιση απο τη ΔΗΜΑΡ,ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι ηδη υπερ.Εαν πει υπερ και το ΠΑΣΟΚ μαλλον καταργειται η ΠΝΠ και το μπαλακι παει στο Σαμαρα αν θα παραιτηθει.

  • Πυθία avatar
   Πυθία @ ψυχραιμια 18/06/2013 13:21:16

   Να σας βοηθήσω εγώ ως ....ειδικός.
   ''«Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει ώστε να μην τεθεί για ψήφιση η τροπολογία αυτή» τονίζει το ΚΚΕ, το οποίο αναμένεται να ζητήσει τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας''
   Από το να το ζητήσει το ΚΚΕ, έως να πραγματοποιηθεί η ονομαστική ψηφοφορία, πόση απόσταση θαρρείτε οτι θα πρέπει να διανυθεί;

  • MAYRO XABIARI avatar
   MAYRO XABIARI @ ψυχραιμια 18/06/2013 14:25:44

   Δεν θα συζητηθεί διότι είναι οικονομικού περιεχομένου το νομοσχέδιο...

 21. Δάνος avatar
  Δάνος 18/06/2013 12:27:23

  Και τι θα απογίνουν οι εργατοπατέρες της ΕΡΤ?
  ποίος θα τους ταΐζει τώρα? μάλλον θα πάνε να εκσυγχρονίσουν τον 902

 22. Παύλος avatar
  Παύλος 18/06/2013 12:32:54

  Πολύ σωστός Δημήτριε!

 23. Chris avatar
  Chris 18/06/2013 12:47:23

  ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΠΛΕΞΑΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΜΑΑΑΑΑΑΣ.
  ΟΛΑ ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΤΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
  ΡΕΖΙΛΙ ΔΙΕΘΝΩΣ!. ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ 2500 ΓΙΑ ΔΙΩΞΙΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΘΑ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΑΠΟ ΛΙΣΤΕΣ.
  ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΦΗΝΙΑΖΟΥΝ, ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ, ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!. Ο ΘΕΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΔΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ. ΧΑΧΑΧΑ ΑΝΕΚΔΟΤΟ.
  ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΡΕ ΓΑΜΟΤΟ ΠΟΥ ΠΑΜΕ?

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ Chris 18/06/2013 14:03:03

   Δεν είμαστε λαός ρε, δεν είμαστε λαός !

   • Λάθε βιώσας avatar
    Λάθε βιώσας @ Παύλος 18/06/2013 16:53:56

    Δεν είσαστε. Σίγουρα δεν είσαστε.
    Αυτομαστιγωθείτε για να αυτοεξαιρεθείτε κι όλας.
    Όμορφα και υποκριτικά.

    • Παύλος avatar
     Παύλος @ Λάθε βιώσας 18/06/2013 18:06:21

     Η άλλη λύση είναι:
     να βιώνουμε λάθρα, ως ασπάλακες!

 24. kotstak avatar
  kotstak 18/06/2013 12:56:08

  " θα δημιουργήσει εκτός των άλλων και τις εξής ζώνες:

  • Ζώνη “έξυπνων” τηλεπαιχνιδιών δικής της παραγωγής.
  Στόχος, πρέπει να είναι, η ευφυΐα των τηλεθεατών να κινείται στο άνω όριο του εύρους της.
  Με απλά λόγια οι τηλεθεατές να γίνονται πιο έξυπνοι.
  Το αντίθετο από αυτό που συμβαίνει σήμερα.

  • Ζώνη καινοτομίας.
  Εκεί θα μπορούν ερευνητές να παρουσιάζουν τις καινοτομίες τους.
  Με αυτόν τον τρόπο και οι καινοτομίες θα γίνονται γνωστές και οι νέοι θα μπαίνουν στο νόημα των καινοτομιών.
  Ως γνωστόν, η καινοτομία είναι το “αντίδοτο” στη βλακεία.
  Βοηθά στον “απεγκλωβισμό” από τη συνήθεια.
  Μόνο με χρήση καινοτομιών θα σωθούμε.
  Πως θα υλοποιήσουμε καινοτομίες εάν δεν τις γνωρίσουμε;

  • Ζώνη που να απευθύνεται στους νέους αγρότες.
  Να γνωρίσουν οι νέοι αγρότες και κτηνοτρόφοι νέα προϊόντα, νέους τρόπους καλλιέργειας κλπ.

  • Ζώνη τουρισμού.
  Στόχος, πρέπει να είναι, να δώσει χρήσιμες και έξυπνες ιδέες σε όσους ασχολούνται με τον τουρισμό και σε όσους σκοπεύουν να ασχοληθούν."

  Αυτά και άλλα πολλά είχα προτείνει στο παρελθόν για την ΕΡΤ.
  (http://frenostonkatiforo.blogspot.gr/2012/07/blog-post.html)
  Ας τα κάνει η ΝΕΡΙΤ.
  Εάν θέλουν να τα κάνουν, αλλά δε ξέρουν πως, ας ρωτήσουν.

 25. Πυθία avatar
  Πυθία 18/06/2013 13:22:24

  Αυτό που λέτε, είναι πραγματικά ένα σοβαρό ζήτημα.

 26. panos avatar
  panos 18/06/2013 13:48:20

  ΣΑΜΑΡΑ καθαρισε τον κοπρο των βολεμενων κοπροσκυλων αν θες να κυβερνας για πολλα-πολλα χρονια.

 27. Γιάννης avatar
  Γιάννης 18/06/2013 14:16:04

  Να πάει τη χώρα σε εκλογές ο Αντώνης. Να πάει στα αζήτητα το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ και να γίνει πάλι δυνατός πρωθυπουργός διαφορετικά θα σέρνεται πίσω από τα μηδενικά της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ
  Δεν υπάρχει πλέον άλλη λύση

 28. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 18/06/2013 14:21:22

  OYTE που είδαν το κόστος , μεσα στην νυχτα (μαυρο)

 29. dinos avatar
  dinos 18/06/2013 14:46:59

  Kαι ο λαος εφαγε με χρυσα κουταλια μετα την πωληση της ολυμπιακης

 30. rasputin avatar
  rasputin 18/06/2013 16:28:01

  Οι δικαστικές αποφάσεις αναφέρουν με σαφήνεια τα κομμάτια που ακυρώνουν , μεταβάλουν ή αναστέλουν .
  Εάν οι δικαστές ήθελαν να ανασταλεί η διακοπή λειτουργίας του οργανισμού ΕΡΤ θα το έγραφαν στην απόφαση . Εφόσον δεν το γράφουν , δεν κρίνουν ότι πρέπει να ξαναλειτουργήσει η ΕΡΤ , άρα και η εκπομπή του σήματος και η λειτουργία των συχνοτήτων δεν μπορεί να γίνει μέσω αυτού του νομικού προσώπου .
  Αυτή είναι η απόφαση , ότι και αν λένε οι Κουβέληδες . Βιάστηκαν να πανυγηρίσουν και τώρα επιμένουν σε μια παράλογη μετάφραση . Ακόμα και ο Αλέξης Μητρόπουλος συμφωνεί ότι η ΕΡΤ δεν υπάρχει πλέον , άρα δεν μπορεί να λειτουργήσει ως οργανισμός .

  • αιρετικός avatar
   αιρετικός @ rasputin 18/06/2013 16:53:55

   E αφού το είπε και ο Μητρόπουλος! Ο Άδωνις δεν απεφάνθη?

  • Πυθία avatar
   Πυθία @ rasputin 18/06/2013 17:10:03

   ''Εάν οι δικαστές ήθελαν να ανασταλεί η διακοπή λειτουργίας του οργανισμού ΕΡΤ θα το έγραφαν στην απόφαση . Εφόσον δεν το γράφουν, δεν κρίνουν ότι πρέπει να ξαναλειτουργήσει''
   Η απόφαση του ΣΤΕ, δεν έχει να κάνει με τις ....επιθυμίες των δικαστών. Οι δικαστές δεν παίρνουν θέση απέναντι σε μία ειλημμένη (έστω και μέσω ΝΠΔ) πολιτική απόφαση, που μπορεί να ακυρωθεί μόνο με μία επόμενη πολιτική απόφαση.

 31. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 18/06/2013 17:15:31

  Μα είναι πανεύκολο, να μπει όρος στην αποζημίωση πως δε θα καταβληθεί σε όσους επαναπροσληφθούν.

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ Γεώργιος Τ. 19/06/2013 12:19:30

   Από πότε μπορούν να μπουν όροι στον τρόπο αποζημίωσης ανθρώπων που απολύονται?? Στη βάση ποιου νόμου ??
   Τελικά ο καθένας λέει ότι θέλει λες και η χώρα λειτουργεί σε κατάσταση "επαναστατικού δικαίου".

 32. Fanouris74 avatar
  Fanouris74 18/06/2013 17:38:38

  Να ζητήσει η ΝΔ την αποχώρηση των καταληψιών από το κτίριο της ΕΡΤ ώστε μέσα από αυτό να "ξεμαυρίσει" η συχνότητα. Αν αρνηθούν, τότε αυτοί αρνούνται την δικαστική απόφαση ....

 33. GO avatar
  GO 19/06/2013 07:21:45

  Και ψυχίατρος και γονιδιωματικός μοριακός βιολόγος;
  Μπράβο σου!!!
  Πες μας, τώρα και για την ουσία του σχολίου μου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.