15/09/2009 16:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καταργείστε τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ τώραΟ Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ δήλωσε τα εξής:

Η έκρηξη των ακάλυπτων επιταγών στα 2,3 δις το α’ οκτάμηνο του 2009 έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η οικονομία κατρακυλάει σε βαθιά ύφεση, η αγορά βουλιάζει,  οι πολύ μικρές επιχειρήσεις απειλούνται ή και βάζουν λουκέτο, ενώ η ανεργία, η επισφάλεια και η διάλυση των εργασιακών σχέσεων καλπάζουν.

Το γεγονός ότι στο α’ εξάμηνο του 2009 είχαμε περίπου 350.000 νέες εγγραφές στη λίστα της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε. αποκαλύπτει την έκταση της κοινωνικής τραγωδίας που βιώνουμε, αλλά και της αναλγησίας του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που θεσμοθέτησαν την ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε. ως όργανο τυφλής αναλγησίας των Τραπεζών. 

Μόνο οι Τράπεζες, οι πολυεθνικές εταιρείες, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, οι οποίες θησαύριζαν 20 χρόνια τώρα από την συνεταιρική συναινετική πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, συνεχίζουν να αντλούν υπερκέρδη μέσα στη σημερινή κρίση και να συγκεντρώνουν τις οικονομικές δραστηριότητες σε βάρος των πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με τις πολιτικές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τονίζει την άμεση  ανάγκη εφαρμογής μιας στρατηγικής δημοσίου ελέγχου του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ώστε οι Τράπεζες να αλλάξουν ριζικά προσανατολισμό και να αναλάβουν ένα νέο, αποκλειστικά αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο. Σήμερα, επίσης, γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η πρότασή μας για κατάργηση της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε. και την αντικατάστασή της από μια νέα δημόσια υπηρεσία που θα λειτουργεί με νέους κοινωνικούς και αναπτυξιακούς όρους, υπό δικαστικό και κοινωνικό έλεγχο.

Η θέση του κ. Γ. Παπανδρέου  για «βελτίωση» τάχα των όρων λειτουργίας της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε. δεν απαντά στα ουσιαστικά προβλήματα και θυμίζει επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος. Πολύ περισσότερο, δεν προσφέρουν καμία απάντηση στις ληστρικές πρακτικές των Τραπεζών επιμέρους ημίμετρα σαν αυτά που ανακοίνωσε ο κ. Γ. Παπανδρέου στη Θεσ/νίκη, εφόσον δεν θίγεται η ιδιωτική ιδιοκτησία τους και δεν αμφισβητείται το καθεστώς της δήθεν απελευθερωμένης χρηματοπιστωτικής αγοράς.

Η Ελλάδα μετά τις 4 Οκτωβρίου, είτε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, είτε, μάλλον απίθανο, με κυβέρνηση της ΝΔ, είτε με μεταξύ τους συγκυβέρνηση, οδεύει σε ένα πολύ σκληρό συντηρητικό χειμώνα και σε πρωτοφανή αντικοινωνικά μέτρα, που μόνο ένας ισχυρός, μέσα στη Βουλή και τους αγώνες, ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αντιπαλέψει με επιτυχία, θέτοντας θεμέλια ελπίδας για μια ριζοσπαστική προοδευτική εναλλακτική λύση στη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Lavazza avatar
  Lavazza 15/09/2009 16:43:31

  Στις Τράπεζες (ορθώς λέει ο Λαφαζάνης) πρέπει να μπει ΧΑΛΙΝΑΡΙ!

  Κι ο Καρατζαφέρης έχει χρόνια που φωνάζει "να μπει Εισαγγελέας στις Τράπεζες"!

  Μόνο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κάνουν πως δεν ακούνε...

  Οι σχέσεις του Καραμανλή με τις Τράπεζες είναι δεδομένες.

  Ο ΓΑΠ φτιάχνει οικονομικό επιτελείο αποτελούμενο κατά 90% από υπαλλήλους Τραπεζών! Στο Επικρατείας ακούγεται οτι θα βάλει υπάλληλο της παγκόσμιας Τράπεζας (αυτή που φωνάζει ο κόσμος όλος οτι είναι ο μπροστάρης της παγκοσμιοποίησης).

  Και τα χειρότερα έρχονται...

 2. NIKOS avatar
  NIKOS 15/09/2009 16:55:45

  Ο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ.
  ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΚΑΙ ΦΕΣΑΚΗΔΕΣ ΑΠΟ 300ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΠΑΝΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝ ΣΤΟΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΠΙ 10ΕΤΙΑ.
  Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΜΕΣΕΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΜΟΙΒΗΣ ΦΥΣΙΚΑ.
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΕΤΟΝΥΧΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΕΣΑΚΗΔΕΣ.
  ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙΡΕΣΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΧΤΩΣΤΑΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΣΚΑΠΟΥΛΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ....ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΦΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

 3. Chris avatar
  Chris 15/09/2009 17:03:11

  Όταν είσαι κρατικοδίαιτος και δεν κινδυνεύεις να "σκάσουν" στα χέρια σου οι επιταγές του κάθε λαμόγιου είναι εύκολο να ζητάς την κατάργηση του Τειρεσία.

 4. ΣΟΒΟΚΑΗΣ avatar
  ΣΟΒΟΚΑΗΣ 15/09/2009 18:17:37

  Το σημαντικότερο ηταν ότι μερικοι μάθανε να ζουν με περισσότερα από ότι εβγαζαν και συνέχισαν να ζούν με τον ιδιο τρόπο η δανειζόμενοι η κανοντας λαμογιές. Αν δανείζεσαι αργα η γρηγορα θα τελειώσεις αν γίνεσαι λαμόγιο γλυκένεσαι και γίνεσαι ανάλγητος.Τι θα μας σώσει?

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 15/09/2009 19:18:30

  Η κατάργηση του Τειρεσία θα κάνει κακό και θα ακριβήνει το χρήμα για όλους. Όσοι είναι συνεπείς, δεν χρωστάνε να χρεώνονται τα σπασμένα των άλλων. Δυσάρεστη η βαθμολογία, αλλά η εξαφάνισή της είναι μέγα λάθος (όπως και στην παιδεία)

 6. Helmut avatar
  Helmut 15/09/2009 19:34:03

  Δεν πρέπει να καταργηθεί ο Τειρεσίας, πρέπει να καταργηθούν οι μεταχρονολογημένες επιταγές και η ανέλεγκτη μεταβίβαση/οπισθογράφηση τους -

  Προτάσεις να καταργηθεί ο Τειρεσίας είναι σαν να προτείνουμε να καταργήσουμε τα αλκοτέστ επειδή πολλοί πιάνονται μεθυσμένοι στην παραλιακή Σάββατο βράδυ... Μα πάμε καλά?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.