#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/12/2012 13:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καταπιεσμένες δεξιές υπάρξεις βρίσκουν την αριστερή τους ψυχή στο πλευρό του Τσίπρα

Όταν η πολιτική συμπλέκεται με το ευθυμογράφημα   Διαβάζουμε στην «Αυγή» της 3ης Δεκεμβρίου, στο κομματικό όργανο του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ κλπ, την εξής συνταρακτική ιστορία, το παρακάτω ανθρώπινο δράμα:

«Ονομάζομαι Οικονόμου Μαρία. Είμαι από την οργάνωση Φυλής. Θέλω να πω μόνο δύο λόγια. Ήμουν οργανωμένη στη Ν.Δ. για 18 ολόκληρα χρόνια. Όχι κατ' ανάγκην δεξιά, αλλά με αριστερές αρχές. Και αριστερή συμπεριφορά στην καθημερινότητά μου, στη δουλειά μου, στις συναναστροφές μου. Ήμουν μία από τους εγκλωβισμένους στα δύο πρώην μεγάλα κόμματα και νιώθω ευτυχής που μου δώσατε χώρο και λόγο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Βρίσκομαι σήμερα εδώ γιατί άκουσα τον δυνατό, τον καθαρό, τον έντιμο λόγο του συντρόφου Αλέξη Τσίπρα και του είμαι ευγνώμων γιατί έδωσε διέξοδο στην καταπιεσμένη αριστερή μου ιδεολογία. Και τελειώνω λέγοντας ότι στον ΣΥΡΙΖΑ βρήκα επιτέλους, μετά από 18 ολόκληρα χρόνια, την πολιτικά βιολογική μου οικογένεια.

Ήρθα για να μείνω και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι μαζί σας με όλες μου τις δυνάμεις.

Σας ευχαριστώ πολύ.»

Προφανώς, το γεγονός ότι κάποιος με «αριστερές αρχές και αριστερή συμπεριφορά» ήταν «οργανωμένος στην Ν.Δ. για 18 ολόκληρα χρόνια», χωρίς να διαπιστώνει κάτι το άτοπο ή ασύμβατο, συνιστά τεκμήριο σοβαρότητας, νηφαλιότητας και φερεγγυότητας, οπότε οφείλουμε να καταστήσουμε τα ώτα μας ευήκοα σ' αυτήν την ιστορία Ιδεολογικής και Πολιτικής Απελευθέρωσης.

Η νυν συντρόφισσα του Αλέξη Τσίπρα ήταν οργανωμένη στη Ν.Δ. για 18 ολόκληρα χρόνια, αλλά δεν ήταν κατ' ανάγκην δεξιά. Προφανώς παρέμενε στο κόμμα διότι της άρεσαν τα χρώματα των κομματικών σημαιών, ή ψήνανε καλό καφέ στις συνάξεις της τοπικής οργάνωσης (έχει και κουλουράκια!).

Ο λόγος του Αλέξη απελευθερώνει. Δίνει διέξοδο σε «καταπιεσμένες αριστερές ιδεολογίας» (ποιός τις καταπιέζει; Ονόματα και διευθύνσεις!). Αλλά, κάτι το ακόμα σημαντικότερο: εγκαινιάζει την έννοια της «πολιτικά βιολογικής οικογένειας» (όποιος ιχνηλατήσει το νοηματικό περιεχόμενο της έννοιας, κερδίζει προσωποπαγώς το status πλήρους Συνιστώσας).

Όταν κάποιος πολίτης-στέλεχος δηλώνει εγκλωβισμένος για χρόνια σε ένα μεγάλο κόμμα που εναλλάσσετο μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης και επιτέλους δραπετεύει για να εισέλθει σε ένα κόμμα του «νέου δικομματισμού», που μόλις κατέκτησε γιγαντούμενο την θέση της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως και προσφέρεται για να δώσει «χώρο και λόγο» σε όποιον τον αναζητά, προφανώς αυτό τεκμαίρει γενναιότητα, νηφαλιότητα, ανιδιοτέλεια, παντελή και υπερήφανη έλλειψη καιροσκοπισμού και όχι τα αντίθετά τους.

(Παρεμπιπτόντως, τί σημαίνει «αριστερές αρχές και αριστερή συμπεριφορά»; Φαντάζομαι έχει αποκλειστικά θετικό περιεχόμενο, όχι μόνον πολιτικό, σε αντίθεση με το αρνητικό περιεχόμενο των «δεξιών αρχών και της δεξιάς συμπεριφοράς». Υποθέτω ότι ο «αριστερός είναι και φιλόζωος, ότι πλένει οπωσδήποτε τα δόντια του πρωί – μεσημέρι – βράδυ, ότι δεν σταθμεύει ποτέ παράνομα το αυτοκίνητό του» - κι ας είναι φυλακισμένος στην Δεξιά, σε πολυετή ιδεολογικοπολιτική δουλεία, μάλλον εκούσια.)

Κάποιοι ελπίζουν ότι κάποτε οι κρυπτοχριστιανοί θα αρχίσουν να βγαίνουν από τις κατακόμβες τους. Σήμερα μαρτυρούμε την ανάβαση των κρυπτοαριστερών από τα πρότερα δεξιά δεσμά τους, από το πλατωνικό Σπήλαιο της δεκαοκταετούς Επαράτου... Φρίξον ήλιε, στέναξον η γη!

Σαπουνόπερα «η ύστερη μεταπολίτευση»... Τρέμε Σουλεημάν, έρχεται Τσίπρας ο Μεγαλοπρεπής, και δηλώνει δυνατός, καθαρός και έντιμος...

Όχι άλλες καταπιεσμένες δεξιές ιδεολογίες και συνειδήσεις. Ήρθε η ώρα όλα τα λουλούδια ν' ανθίσουν. Πετάξτε το δεκάποντο τακούνι της ΟΝΝΕΔ και τρέξτε στα Εξάρχεια με εμπλουτισμένο στριφτό ακούγοντας Άσιμο. Βενσερέμος!

Αστυάναξ Καυσοκαλυβίτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 05/12/2012 13:52:21

  Προκαλεί πού γέλοιο η "πρώην οργανωμένη".

 2. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 05/12/2012 13:53:12

  "Πετάξτε το δεκάποντο τακούνι της ΟΝΝΕΔ και τρέξτε στα Εξάρχεια με εμπλουτισμένο στριφτό ακούγοντας Άσιμο. Βενσερέμος!"

  Καλά, ε, έγραψες.

 3. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 05/12/2012 13:54:30

  ....πολύ γέλιο.....

 4. Πολίτης avatar
  Πολίτης 05/12/2012 13:59:08

  Οξύμωρη η τοποθέτηση της Κας Οικονόμου, αλλά επώνυμη.
  Αν πρόκειται να την λοιδορήσετε, όμως, στοιχειώδης εντιμότης απαιτεί να το κάνετε εξ ίσου επωνύμως... Τούτο μόνον!..

 5. kotstak avatar
  kotstak 05/12/2012 13:59:52

  Έστειλε βιογραφικό και περίμενε 18 χρόνια… Δεν προσλήφθηκε.
  Απευθύνθηκε σε άλλον εργοδότη…

 6. GreekInLux avatar
  GreekInLux 05/12/2012 14:02:49

  ισχύει και για τους συνηγόρους υπεράσπισης;

 7. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 05/12/2012 14:12:36

  ...ο στρατηγός Τσακαλώτος έστελνε τους ηλίθιους δεξιούς να πολεμούν αφήνοντας τα κοκκαλάκια τους (ζητάω συγνώμη για τη φρασεολογία) στο Γράμμο και ο σπουδαγμενός (*) στο Λονδίνο εγγονός του είναι με το ΣΥΡΙΖΑ...είπαμε: το χρήμα δεν έχει ιδεολογία....

  (*) πως γίνεται αρκετοί να σπουδάζουν στο Λονδίνο και στις ΗΠΑ, που κοστίζει τόσο πολύ, και να είναι αριστεροί; Όλοι τους πήγαν με...υποτροφία; Και γιατί δεν σπούδασαν στη...Σοβιετική Ένωση (Λομονόσοφ), ή στη Βόρεια Κορέα ή στην Κούβα ρε παιδάκι μου;;;; Τόση καούρα να διδαχθούν από τα καπιταλισιτκά πανεπιστήμια;;;;
  Παλαιότερα είχα ρωτήσει ΑΝ έκανε μετπαπτυχιακά, και ΣΕ ΠΟΙΑ χώρα, η κόρη της Παπαρήγα...ακόμη απάντηση ΔΕΝ έχω πάρει....(και όχι δεν αναφέρομαι στο Αμερικανικό Κολλέγιο...)

 8. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 05/12/2012 14:14:24

  Ενω εσυ που μιλας ως ''Πολιτης'' (Κειν? ) μιλας επωνυμως ? Σε λιγο θα μας ζητησεις και ραντεβου ?

 9. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 05/12/2012 14:18:16

  Δὲν πάει ἔτσι στὸ διαδίκτυο. Ἀλλὰ καὶ γενικὰ στὸν δημόσιο λόγο: ὅποιος ἐπιλέγει τὴν ἔκθεση, εἶναι ἕτοιμος νὰ δεχτεῖ ἀπαντήσεις ὄχι πάντοτε ἐπώνυμες, ὄχι πάντοτε σοβαρὲς καὶ ὄχι πάντοτε κόσμιες (18 χρόνια στὴν ΝΔ, φαντάζομαι ὅτι ἡ ἐπώνυμη θὰ τὸ διαπίστωσε). Ἀπ' ὅλα τὰ παραπάνω, ἡ δική μας εἶναι -φαινομενικά, διότι εἴμαστε ὑπερβολικὰ μικρὸ χωριὸ καὶ ἄλλως τε δὲν ἔχουμε καὶ τίποτα νὰ κρύψουμε- μὴ-ἐπώνυμη.

  Πέραν τούτου, γιὰ τὴν ἱστορία, δὲν θὰ εἶχα κανένα πρόβλημα νὰ γράψω τὰ ἴδια καὶ τυπικὰ ἐπωνύμως. Γιὰ λόγους δικῆς μου ἀρχειοθέτησης δὲν τὸ κάνω, καθ' ὅτι εὐθυμογράφημα.

  • John d. Carnessiotis avatar
   John d. Carnessiotis @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 05/12/2012 14:26:31

   Το ότι έτσι γίνεται στο Διαδίκτυο δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό έτσι να γίνεται...
   Όχι για όσους από μας είμαστε και λίγο παλιοί, παλιότεροι, φευ, του Διαδικτύου, κι έχουμε μάθει άλλους κώδικες.
   Ας μη δώσουμε άλλη έκταση, ωστόσο...

   • TARAMAS avatar
    TARAMAS @ John d. Carnessiotis 05/12/2012 21:47:31

    Εσείς που είστε "παλιός του διαδικτύου" δηλ. δεν αντιλαμβάνεστε την φιλοσοφία και τον σκοπό της "ανωνυμίας" των ελεύθερων απόψεων; Ήταν άλλη δηλ. η φιλοσοφία του διαδικτύου όταν πρωτοάνθισε;

 10. Θεόδωρος avatar
  Θεόδωρος 05/12/2012 14:31:57

  Γιατί λοιδωρείτε μία δύστυχη ψυχασθενή? Θα θέλατε να βρίσκεστε στη θέση της? Αμάν πια, αυτή η δεξιά αναλγησία!

 11. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 05/12/2012 14:37:40

  Ἔτσι γιὰ τὴν ἱστορία: τί ἄλλο πράττει ἠ ἀνάρτηση ἀπὸ τὸ νὰ σχολιάζει ἕνα δημοσιο-γράφημα; Νὰ τὸ πῶ ἀλλιῶς: μετέρχεται χαρακτηρισμῶν ποὺ θὰ ἀπαιτοῦσαν τὴν ἐπωνυμία, ἔστω ὡς κίνηση καλῆς θέλησης ἂν ὄχι γιὰ τυπικοὺς λόγους;

  Εἰδάλλως «δὲν δικαιούμεθα διὰ νὰ ὁμιλοῦμε»;

  Ἅμα ζητᾶτε νὰ μὴν ὑπάρχει ψευδωνυμία στὸ διαδίκτυο γενικῶς, καὶ ὄχι μόνον στὴν περίπτωση «ἀπάντησης σὲ ἐπώνυμο», αὐτὸ εἶναι ἀλλουνοῦ παπᾶ εὐαγγέλιο.

  • αν μου επειτρέπεις avatar
   αν μου επειτρέπεις @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 05/12/2012 18:37:51

   h**p://w*w.sarantakos.com/language/meterx.html

 12. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 05/12/2012 14:43:36

  Ν' απαριθμήσουμε μήπως και απογόνους επιφανών αριστερών που κατοικοεδρεύουν φαρδιά-πλατιά στρογγυλοκαθισμένοι σε δεξιά (ή και πολύ δεξιά) κόμματα;
  Ευτυχώς ή δυστυχώς (μάλλον ευτυχώς), η πολιτική τοποθέτηση δεν μεταδίδεται με γονιδιακό τρόπο. Και επιπλέον, μερικές σπάνιες φορές, υπερβαίνει και τα θέσφατα του οικογενειακού περιουσιολογίου.
  Διαφορετικά, και τα τρισέγγονά μας θα ήταν απο τώρα ανεπίστρεπτα καταδικασμένα να έχουν πρωθυπουργό είτε "Γκάντι", είτε "Μπούτο" είτε "Νεχρού", που λέει και ο Τράγκας.

  • Εμμανουήλ Πρόιος avatar
   Εμμανουήλ Πρόιος @ Ο Θείος 05/12/2012 17:25:05

   +1000!!!

  • Τί να λέμε; avatar
   Τί να λέμε; @ Ο Θείος 05/12/2012 18:10:37

   Θείε, ομολογώ είσαι δύσκολος αντίπαλος στην επιχειρηματολογία...
   :-)

 13. BLACK QUEEN IN STORM avatar
  BLACK QUEEN IN STORM 05/12/2012 14:48:09

  Πολύ αστείο το γραμματάκι της κ. Οικονόμου για να είναι ....κατασκευασμένο από προπαγανδιστές ... ειδικούς!!!
  Τόσο απλοϊκό και μίζερο, με ανύπαρκτη εντελώς και την ...υποψία ακόμα κάποιου είδους λαϊτ ....αριστεροσύνης στην έκφραση.
  Συμπέρασμα : Η κυρία ίσως να προσπαθούσε πολύ καιρό πριν να διοριστεί στο δημόσιο, απέτυχε και τώρα αναπτερώθηκαν οι ελπίδες της αφού άκουσε για τις 100.000 νέες θέσεις που θα προσφέρει ο Αλέξης.
  Αυτοί οι ....πελάτες, δεν έχουνε ούτε χρώμα, ούτε όσιο :-)
  Απλά, αμετανόητοι. Πάντα θα τρέχουν αδίστακτα όπου βλέπουνε φως και θα μπαίνουν....

 14. yiao avatar
  yiao 05/12/2012 15:00:47

  Μια καλή ιδέα θα ήταν να ελέγξει η Ν.Δ, αν η συγκεκριμένη υπήρξε πράγματι, αλλά και πόσο, οργανωμένη. Έτσι, για την ιστορία.

 15. aggelosview avatar
  aggelosview 05/12/2012 15:35:25

  Τσίμπησε από τον Τατσόπουλο. Αυτό δεν είναι κόμμα. Το κρεβάτι του Φρόιντ έχει γίνει.

 16. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 05/12/2012 15:37:16

  Ἐπειδὴ μοῦ ἔκανε πραγματικὰ πολὺ μεγάλη ἐντύπωση ἡ ἐπιστολή, μαζεύω σχόλια ἐπὶ τῆς ἐπιστολῆς ἀπὸ τὸ διαδίκτυο. Σημειώνω ὅτι ΠΙΟ περίεργο ἀπὸ τὴν συγγραφὴ τῆς ἐπιστολῆς εἶναι ἠ ἐπιλογὴ τῆς Αὐγῆς νὰ τὴν δημοσιεύσει ΥΠΕΡΗΦΑΝΩΣ, λὲς καὶ δὲν εἶναι καταφανῶς γελοία:

  «Εμένα γιατί αυτό μου κάνει σαν δήλωση νομιμοφροσύνης που υπέγραφαν οι αριστεροί μετά τον εμφύλιο?»

  «Όσο οι Μαρίες με την καταπιεσμένη ιδεολογία (αριστερή ή δεξιά είναι αδιάφορο) αναζητούν διέξοδο στο σωτήρα και κυκλοφορούν ως άλλοι κύριοι τίποτα με μόνη έγνοια το γλύψιμο κάποιου πολιτευτή, η εξαθλίωση δεν θα μειώνεται. Αν δεν αποβάλλει τη νοοτροπία "κουνώ ένα σημαιάκι και φτιάχνω το μέλλον μου", πάλι τα ίδια θα λέει σε 18 χρόνια.»

  «Ποιό είναι χειρότερο; Το παραλήρημα ή το ότι το δημοσιεύει με καμάρι η Αυγή;
  Τί θέλει να μας πει η Αυγή; Μήπως ότι αυτή είναι η πρέπουσα συμπεριφορά για όλους μας από δω και πέρα; Μήπως μας προιδεάζει για το φασισμό που μας περιμένει αν γίνουν εξουσία; Σε τί διαφέρει το παραλήρημα αυτής της ανόητης από τα κλάματα των Βορειοκορεατών;»

  «ΟΛΟ το κηφηναριό του δημοσίου μαζεύεται στο κόμμα που τους τάζει συνέχιση της αργομισθίας τους...»

  «Δεν μπορώ να πάρω κάποιον στα σοβαρά όταν αναζητά πάντα εναγωνίως ένα κόμμα σωτήρα, ιδανικό για να εναποθέσει τις ελπίδες του.
  Περισσότερο αισθάνεται ότι αποκτά μία ψυχολογική υποστήριξη, προσωρινή μέχρι να αποδειχτεί ότι κανένα κόμμα δεν είναι τέλειο.
  Λάθος της τότε, λάθος της και τώρα.
  Οργανωμένη για 18 χρόνια στη ΝΔ; Ε, ας οργανωθεί τώρα και στο ΣΥΡΙΖΑ που τόσα χρόνια αντιμαχόταν.
  Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;»

  «Καλημέρα σας
  Ονομάζομαι Αδόλφος Τσολάκογλου και είμαι από την οργάνωση Αγίου Παντελεήμονα
  Επί 18 χρόνια ήμουν οργανωμένος στο ΚΚΕ αλλά είχα ακροδεξιές καταβολές.
  Τα πρωινά δουλεύω σε ΔΕΚΟ όπου μπήκα με βύσμα επ΄ΠΑΣΟΚ και Παρασκευοσάββατα βράδυ δουλεύω πορτιέρης σε μπουζουξίδικο.Όπως είπα οι αρχές μου είναι ακροδεξιές.Θέλω να πλακώσω τον προϊστάμενό μου, τους πελάτες που μπαίνουν, τους Αλβανούς, τους Πακιστανούς, τους διαιτητές, τους δημοσιογράφους,την πεθερά μου κι όλο τον κόσμο να ούμε.
  Βρίσκομαι εδώ γιατί άκουσα το γαλήνιο, μετριοπαθή και έντιμο λόγο του Νίκου Μιχαλολιάκου που έδωσε διέξοδο στην καταπιεσμένη μου ιδεολογία.
  Ήρθα για να μείνω και να φύγουν όλοι οι μελαμψοί και οι κιτρινιάρηδες από τη χώρα.
  Ντάνκε»

  «για γελια και για κλαματα αν ξεπεσε τοσο η Αυγη...»

  «Δεν καταλάβατε. Διαβάστε την Αυγή που την προβάλει με καμάρι.
  Επιμένω ότι η δημοσίευσή του έχει πολιτικά νοήματα από τον Σύριζα που μας λέει τί μας περιμένει και πώς πρέπει ο καλός πολίτης να δηλώνει ότι παραπλανήθηκε. Μην υποτιμάτε την αξία αυτής της ενέργειας του επίσημου οργάνου του Σύριζα. Αρχίζει με θράσος να προβάλει το φασιστικό του πρόσωπο. Μην την προσπερνάτε νομίζοντας ότι υπερβάλω. Δεν είναι για γέλια.
  ΥΓ Το "βρίσκομαι σήμερα εδώ..." σημαίνει ότι όλα αυτά τα είπε στην προχθεσινή συνδιάσκεψη και προφανώς καταχειροκροτήθηκε για να τυχαίνει τέτοιας προβολής από την Αυγή.»

  «θυμίζει 'πραγματική περίπτωση' τηλεμαρκετινγκ ή ιδέα μου είναι?»

  «Παερεξήγηση. Η γυναίκα απλώς άρχισε να γράφει την αίτηση για διορισμό στο δημόσιο να πάρει σειρά καθως πλακώνει πολύ ζήτηση κι Συριζαίοι υποψήφιοι ατελείωτοι.»

  http://youtu.be/C70t6HuG9Vs

  « «Ονομάζομαι Μαίρη. Είμαι από το Άνω Καλαμάκι. Θέλω να πω δύο μόνο λόγια. Ήμουν παντρεμένη με τον Ιορδάνη για 18 ολόκληρα χρόνια. Όχι κατ’ ανάγκη ερωτευμένη μαζί του, αλλά τον αγαπούσα. Του έδειχνα την αγάπη μου καθημερινά. Ήμουν όμως εγκλωβισμένη στον γάμο μας. Γράφω σήμερα για να μοιραστώ μαζί σας την περιπέτειά μου με τον κουμπάρο μας τον Θανάση. [σ.σ. τὴν συνέχεια τὴν ἀφήνω στὴν φαντασία σας] »

  «Δυο αλμυρά δάκρυα αυλάκωσαν το πρόσωπο μου την ίδια στιγμή που ένα κόκκινο τριαντάφυλλο ριγούσε στο παγωμένο αγέρι όξω από το παραθύρι μου. Παραθέτω αυτούσιο τον λόγο της συγκίνησης μου: [ακολουθει η επιστολη] Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Αυγή. Εψές. Αυτοί οι ήρωες ζουν ανάμεσα μας.»

  «Και τελειώνω λέγοντας ότι στον ΣΥΡΙΖΑ βρήκα επιτέλους, μετά από 18 ολόκληρα χρόνια, την πολιτικά βιολογική μου οικογένεια.

  «Τι είναι πάλι αυτό. Επεισόδιο απο το πάμε πακέτο? Που ξανασμίγουν οι γιαγιάδες απο την Αυστραλία?»

  «Δε βλέπω τίποτε το παράξενο, και άτομο από το στενό οικογενειακό μου περιβάλλον, μια ζωή στην κεντροδεξιά, ξαφνικά βρήκε το φως το αληθινό στο Σύριζα, επειδή δεν είναι "διεφθαρμένοι σαν τους άλλους, τα λένε ωραία και θα μας κρατήσουν στο ευρώ". Το πιο ασυγχώρητο σε αυτό το κόμμα είναι ο ξεδιάντροπος τρόπος με τον οποίο εκμεταλλεύεται την ελπίδα όλου αυτού του ιδεολογικά συγκεχυμένου κόσμου,με παραμύθια προσαρμοσμένα στα γούστα του καθενός (εξού και υπάρχουν θέσεις για όλα τα γούστα) δίχως να κάνει και τίποτε για να τους αλλάξει την κοσμοθεωρία. Έρχονται νέες πλατείες, αλλά οι μούντζες θα απευθύνονται σε αυτούς που κάποτε τις χειροκροτούσαν...»

  «ό,τι και να λέτε, εγώ θα πάρω ριζοσπάστη μόνο όταν βάλει στήλη "σε είδα στην ΚΟΒΑ" και "μίλα μου βρώμικα ιμπεριαλιστικά".»

  «Μετά τις δηλώσεις μετάνοιας για να μπείς στο δεξιό κατεστημένο θα κάνουμε δηλώσεις μετάνοιας για να μπείς στο ο θεός να το κάνει αριστερό?»

  «Δεν είδα τη γυναίκα να μετανιώνει για τίποτε, αυτό που μας είπε ήταν ότι χρόνια τώρα ήταν αριστερή, αλλά για κάποιο ανεξερεύνητο συμπαντικό λόγο ήταν αιχμάλωτη στη ΝΔ. Κι αυτό το ακούνε οι ροζουλήδες και το θεωρούν απόδειξη για τη διεύρυνση της Αριστεράς στην κοινωνία. Τα γιαούρτια θ'αλλάξουν παραλήπτες σύντομα...»

  «Να προσλάβουν και την Αθηναίδα να απαντά σε ερωτηκά προβλήματα "Με την πέφτει ο ταξικός εχθρός και λέω να ενδώσω αλλά πως να το πω στον σύντροφο Γιάννη;"»

  «Λέγεται Ηλένια Ασημακ...εεε Οικονόμου Μαρία.»

  «άκου "αριστερή συμπεριφορά στην καθημερινότητά μου"

  Μήπως εννοεί αντιμνη συμπεριφορά, δηλαδή δανείζεται απ' όλους τους γνωστούς της και μετά φωνάζει ότι της πίνουν το αίμα και υποψιάζεται ότι τη δάνεισαν για να φάνε τα λεφτά της κληρονομιάς της γιαγιάς της (η οποία δεν έχει πεθάνει ακόμα). Μετά καλεί σε ενότητα μια συνάδελφο απο τη δουλειά που κάνει τράκα και αυτή μπας και της γνωρίσει ένα πλούσιο παλικάρι για να ενωθούν με τα ιερά δεσμά του transfer union.»

  «Παρεκκλησιαστική οργάνωση μου θυμίζει. Ήμουν βουτηγμένη στην ανούσια καθημερινότητα μέχρι που ανακάλυψα τον Ίησού και είδα το φως. »

  Δὲν παραθέτω τὰ χυδαῖα μηνύματα ἢ ὅσα θὰ μποροῦσαν νὰ θεωρηθοῦν πολὺ προσβλητικά, ἂν καὶ μερικὰ ἦταν ξεκαρδιστικὰ μέχρι δακρύων...

 17. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 05/12/2012 16:06:21

  Επικοινωνιακά τερτίπια, παλαιοαριστερής προπαγάνδας
  “Συντρόφια”, κάντε και λίγο ινπροβινέϊσιον

 18. Θόδωρος XVII-VI-MMXII avatar
  Θόδωρος XVII-VI-MMXII 05/12/2012 16:09:57

  Μου πέρασε μια τρομερή ιδέα από το μυαλό:

  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
  Είναι όλοι Δεξιοί και συντηρητικοί κατά βάθος, αλλά οι πιο πολλοί δεν θέλουν να το παραδεχθούν!

  Ενώ αγαπάν τα λεφτά και την καλή, άνετη ζωή χωρίς αλλαγές (όχι κινητικότητα υπαλλήλων, όχι ιδιωτικό management, όχι νέες τεχνολογίες γιατί βαριόμαστε να μαθαίνουμε, κ.λ.π., κ.λ.π.),νοιάζονται π.χ. και για τους καημένους τους λαθρομετανάστες (αλλά να τους πληρώνει το κράτος όχι αυτοί!..).
  Νοιάζονται γι' αυτούς, όπως νοιάζονται και για τα αδέσποτα σκυλάκια!
  Είναι οι καλοί της υπόθεσης, αλλά έχουν το δεξιό υποσυνείδητο τους που δεν τους αφήνει να αγιάσουν!

  Έχουν πρόβλημα διπλής προσωπικότητας, δεν θέλουν να δείχνουν τον "κακό, δεξιό" ευατό τους!
  Ψυχολογικό είναι!...

  Τα παραπάνω θα μπορούσαν να μεταφερθούν στην μικρή όθόνη ως σήριαλ με τίτλο: "Εμείς οι Έλληνες Αριστεροί"...

  Τα γραφόμενα στο πνεύμα τους άρθρου, βεβαίως-βεβαίως!
  Δυστυχώς η Αριστερά έπαψε να γεννάει Αγωνιστές που πονάν για ανθρώπινα ιδανικά και αρετές, όταν έγινε ΠΑΣΟΚ.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Θόδωρος XVII-VI-MMXII 05/12/2012 19:24:36

   Φοβερός!!!

   • Θόδωρος XVII-VI-MMXII avatar
    Θόδωρος XVII-VI-MMXII @ Φωτεινή 05/12/2012 21:33:27

    Ευχαριστώ. Μου 'ρχονται κάτι flash ώρες-ώρες...

 19. κΡΗΤΙΚΟς avatar
  κΡΗΤΙΚΟς 05/12/2012 16:30:10

  ρε παιδια ΔΕΝ καταλαβατε τι ειπε η ....κυρια???? οτι ητανε εγκλωβισμενη ...χαχααχ απλα θα ειχε "ξεπουληθει" (αυτα γινοτανε κατα κορον απο το ΠΑΣΟκ αλλα κι εμεις ειχαμε τις κακες στιγμε μας ...) θα την εχουνε βαλει σε καμια "ΘΕΣΟΥΛΑ" στο δημοσιο για να χαλαρωνει και να εχει αραξει 18 συναπτα ετη και να περνει το ΜΙΣΘΟ της ησυχα ησυχα και απλα απο τους μακακες του Ιδιωτικου τομεα που δουλευουμε σα ΣΚΥΛΙΑ και φορολογουμαστε μια ζωη σα ζωα για να πληρωσουμε τους καλεκλοκεταυρους του ΔΗΜΟΣΙΟΥ.....
  Αυτη λοιπον η .....ΜΕΓΑΛΟΚΟΠΕΛΑ (μια ζωη θυμαμαι οι αριστεροι μαλιαδες των πανεπηστημιων και του πολυτεχνιου να γινονται οι πιο σκληροι γιαπηδες του σημερα) που αναπολει θυμαται και .."μετανιωνει" οτι θα ΕΠΡΕΠΕ στα φοιτητικα της χρονια να ειναι ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑ αποφασισε θαραλλεα πλεον -και αφου ΔΕΝ εχει ΤΙΠΟΤΑ αλλο να απομυζησει απο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να παει στο φιλτατο Αλεξις μπας και παρει καμια προαγωγη και ...αυξηση μισθου λογω ..ΚΑΘΙΣΙΟΥ....
  Αυτοι ειναι οι αθλιοι των αθηνων και πασης ελλαδος που διαλλαλουνε οτι ειναι ..πρωην ΝΔ και τωρα που ειδανε το ΦΩΣ το αληθινον πανε τρεχοντας στο ΣΥΡΙΖΑ....
  Αντε και καλα ξετελα ΛΑΜΟΓΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.......

 20. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 05/12/2012 18:31:39

  Μα γιατί βρε παιδιά τόση σκληρότητα ? Δηλαδή δεν μπορεί να είναι μια ευαίσθητη τσέπη, λάθος ψυχή ήθελα να πω, που να την συγκίνησε ο δραχμαζάνης και η ρόζα?
  Και οι δεξιοί έχουν ψυχή...
  Να ,εγώ τώρα που ξαναδιαβάζω το δράμα της κυρίας Μαρίας έχω δακρύσει. 18 χρόνια στο σκοτάδι...Αντιλαμβάνεστε μωρέ τα γεγονότα?
  Ακόμη υπήρχε ο Δρακουμέλ στην νουδου, ούτε καν ο μπουλντόζας Εβέρτιος.
  Εχασε τα καλύτερα χρόνια της ζωής της η κυρία Μαρία με ανέραστους (μην πάει το μυαλό σας βρε αχρείοι στο σεχ, επί της συμπάθειας της πολιτικοκοινωνικής που μπορεί να οδηγήσει σε σχεδόν ερωτική σχέση αναφέρομαι) και υπέρβαρους αρχηγούς...
  Μα και αυτός ο Σαμαράς άργησε...Τον πρόλαβε ο Αλέξης,που όσο νάναι εκμπέμπει τα γοητρόνια του.
  Εγώ είμαι με την κυρία Μαρία, την Μετανοούσα .
  Δηλαδή ,που λέει ο λόγος, βιολογικά σημαίνει ο λογικός βίος,όστις βίος είναι και βιός,δηλαδή περιουσία που συνάδει με τον περιούσιο λαό ή άλλως και πεφωτισμένο ,δηλαδή μια οικογένεια που έχει φως, εκ φωτός θεον αληθινόν, και πιστεύει εις ένα θεόν αληθινόν, πρέπει ,οφείλει , μπορεί και επιβάλεται εκ της συγκυρίας και των 18 ,και άνω ετών, που μπορεί ο πάσα είς να εκλέγειν και εκλέγεσται,να πιστεύει και εις τον Αλέξην.
  Καταλάβατε βρε αδαείς το υπέροχον νόημα της φράσεως πολιτκή βιολογική οικογένεια? Δεν είναι πολίτικη κουζίνα της κυρά Μαρίας, πολιτικά ομιλεί η κυρά μάρω.
  Μετά την βασιλεία του Αλέξη του Α' το κείμενο αυτό θα διδάσκεται στα σκολιά,για να μαθαίνει η νεολαία πως ο βασιλεύς γοήτευσε τα πλήθη και υφάρπασε τις γυναίκες και κόρες των δεξιών...Οσες άφησε ο πετράν, μας τις πήρε ο Αλέξης..
  Πάει το κλείσαμε το μαγαζί παλληκάρια..
  Ωρέ αυτοί δεν θα αφήσουν ούτε θηλυκιά γάτα στο δεξιό μαγαζί..Ούτε αυγά θα μπορούμε να φάμε αν κάνει πως ανεβαίνει κατά τα όρη, θα μας φύγουν οι κότες όλες ...
  Ωιμέ τι συμφορά πάθαμε...

 21. Μαρία Οικονόμου avatar
  Μαρία Οικονόμου 05/12/2012 18:52:50

  Τί έχετε πάθει όλοι σας και ασχολείστε μαζί μου τόσες μέρες?
  Ήμουν οργανωμένη στη Ν. Δ. αλλά δεν ήμουν βολεμένη και κατά συνέπεια δεν ήμουν σε ομηρεία. Επιβίωνα όλα αυτά τα χρόνια από τη δουλειά μου στον ιδιωτικό τομέα και δεν είχα υποχρέωση σε κανέναν. Τελευταία φορά που ψήφισα Ν.Δ. ήταν το 2009. Μετά την εκλογή του Παπανδρέου, ήρθαν τα μνημόνια και οι συνέπειές τους κι έχασα τη γη κάτω απ' τα πόδια μου, όπως και οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, από εσας, φαντάζομαι κι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο μόνος ο οποίος έκανε σοβαρή αντιπολίτευση λέγοντας αλήθειες, που για πρώτη φορά άκουγα. Και ναι, τον πίστεψα! Και ναι, συνεχίζω να τον πιστεύω!
  Μακάρι το μόνο "αρνητικό" που υπάρχει αυτή την ώρα στην χώρα μας και στις ζωές σας, να είμαι εγώ και τα σχόλιά σας. Στο τέλος τέλος Δεξιά ήμουνα, όχι ηλίθια!!!

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Μαρία Οικονόμου 05/12/2012 19:15:57

   Ἀγαπητὴ κ. Μαρία Οἰκονόμου, κανέναν δὲν σόκαρε τὸ γεγονὸς ὅτι ψηφίζατε ΝΔ καὶ τώρα εἴδατε τὸ φῶς τὸ ἀληθινὸν στὸν «δυνατό, καθαρό, έντιμο λόγο του συντρόφου Αλέξη». Ψηφίστε καὶ πιστέψτε ὅποιον ὀρέγεται ἡ ψυχή σας, ἀλλοῦ εἶναι τὸ θέμα. Ὅπως φαίνεται καὶ στὴν ἀνάρτηση, εἶναι ἐξόχως διασκεδαστικὰ τὰ «Ήμουν οργανωμένη στη Ν.Δ. [...] με αριστερές αρχές» (γιατί, ἀφοῦ εἴχατε ἀριστερὲς ἀρχές, ἤσασταν ὀργανωμένη στὴν ΝΔ; Ποιός σᾶς ἐξανάγκασε; Ὑπῆρξε ἀπειλὴ ὅπλου;), καθὼς καὶ τὰ «αριστερή συμπεριφορά στην καθημερινότητά μου, στη δουλειά μου, στις συναναστροφές μου», ποὺ ἀνάθεμα ἂν σημαίνει κάτι μὴ ἀκραῖα αὐτοδικαιωτικό. Ἐπίσης, τὸ «η πολιτικά βιολογική μου οικογένεια» συνιστᾶ μιὰ ριζοσπαστικὴ καινοτομία στὸν πολιτικὸ λόγο, ἂν ὑποθέσουμε ὅτι ἔχει ὁποιοδήποτε νοηματικὸ περιεχόμενο, καὶ εἰκονίζει τὴν σαφήνεια τῶν λόγων ποὺ ἔχουν πέραση στὸν ΣΥΡΙΖΑ.

   Ἐπίσης, ὅπως σημείωσα στὴν ἀνάρτηση, «Όταν κάποιος πολίτης-στέλεχος δηλώνει εγκλωβισμένος για χρόνια σε ένα μεγάλο κόμμα που εναλλάσσετο μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης και επιτέλους δραπετεύει για να εισέλθει σε ένα κόμμα του «νέου δικομματισμού», που μόλις κατέκτησε γιγαντούμενο την θέση της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως και προσφέρεται για να δώσει «χώρο και λόγο» σε όποιον τον αναζητά, προφανώς αυτό τεκμαίρει γενναιότητα, νηφαλιότητα, ανιδιοτέλεια, παντελή και υπερήφανη έλλειψη καιροσκοπισμού και όχι τα αντίθετά τους».

   Ἡ ἐπιστολὴ καθ' ἑαυτὴν λοιπὸν εἶναι ἁπλῶς διασκεδαστικὴ ὡς κείμενο. Ἀλλὰ ὅταν ἕνα κομματικὸ ὄργανο, ἡ Αὐγή, τὴν παίρνει καὶ τὴν δημοσιεύει ὑπερηφάνως, βάζοντας σφραγίδα ἀποδοχῆς καὶ διαφημιστικῆς χρήσης, τὸ θέμα γίνεται πολιτικό, καὶ ὁ κωμικὸς χαρακτήρας τῆς ἀτομικῆς ἐπιστολῆς καταλήγει νὰ χαρακτηρίζει ὅλο τὸ κόμμα. Ἕνα κόμμα ποὺ ὑπερηφανεύεται ἐντύπως γιὰ μιὰ τέτοια ἐπιστολὴ δὲν μπορεῖ παρὰ νὰ εἶναι ἕνα ἀστεῖο κόμμα. Ὡς ἐκ τούτου, εἶναι ἐξαιρετικὰ ἐνδιαφέρουσα.

  • Θόδωρος XVII-VI-MMXII avatar
   Θόδωρος XVII-VI-MMXII @ Μαρία Οικονόμου 05/12/2012 19:17:04

   Το Δεξιά με Δ κεφαλαίο!..

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Μαρία Οικονόμου 05/12/2012 19:17:08

   Ἐπίσης, δὲν ἀσχολούμαστε μαζί σας, ἀλλὰ μὲ τὴν ἐπιστολή σας καὶ τὴν δημοσίευσή της ἀπὸ τὴν ΑΥΓΗ - ἔχει διαφορά, σημαντικὴ διαφορά.

   • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
    Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 05/12/2012 19:18:53

    (Προσωπικὴ περιέργεια: τελικὰ «ἤσασταν Δεξιά», ὅπως γράφετε στὴν ἀπάντησή σας, ἢ εἴχατε «ἀριστερὲς ἀρχὲς καὶ ἀριστερὴ συμπεριφορά», ὅπως γράφετε στὴν ἐπιστολή; Ἢ καὶ τὰ δύο μαζί, ταυτόχρονα;)

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ Μαρία Οικονόμου 05/12/2012 19:24:21

   τελικά αποφασίστε μανδάμ (κατά τη φρασεολογία του καινούριου σας αγαπημένου) ήσασταν "δεξιά", ήσασταν ΝΔκράτισσα με καταπιεσμένη αριστερή ιδεολογία, ήσασταν απλώς οργανωμένη στη ΝΔ για το μήπως αλλά με "αριστερές αρχές", διαφωτίστε μας, η αγωνία είναι μεγάλη!

  • kotstak avatar
   kotstak @ Μαρία Οικονόμου 05/12/2012 19:42:14

   Τι σημαίνει για σας το “δεξιός”;
   Ποδοσφαιρική ομάδα είναι η “δεξιά”;

  • ορεσείβιος avatar
   ορεσείβιος @ Μαρία Οικονόμου 05/12/2012 20:06:26

   Συγγνώμη κυρία Μαρία αλλά, στην καταραμένη αυτή ΝΔ γιατί πήγατε να εγγραφείτε?
   Στον ιδιωτικό τομέα δουλεύατε ,δεν είσαστε σε ομηρεία, αριστερή εκ πεποιθήσεως και ως στάση ζωής είσαστε, μήπως μας δουλεύετε ?
   Δηλαδή σας γοήτευσε ο Μητσοτάκης και σας παρέσυρε όπως ο όφις την Εύαν με την υπεραριστερήν θεωρία του νεοφιλελευθερισμού?
   Και γιατι η στεναχώρια? Μπορεί να ακολουθήσουν πολλά απολωλότα πρόβατα την δική σας κίνηση. Μην απογοητεύεστε ποτέ απο την λοιδωρία του πλήθους...Στο τέλος η αλήθεια σώζει και νικά..
   Εγώ πάντως σας πιστεύω..
   Τότες ο δρακουμέλ είχε μια υφέρπουσα αριστεροσύνη...Εδώ μέχρι και ο Μίκης Θεοδωράκης έγινε υπουργός, κανείς δεν σας κατηγορεί γιαυτό το παραστράτημα κυρία Μαρία μου, μόνο που τα έχετε γράψει ολίγον παρατραβηγμένα και ξέρετε αυτά τα τραγικά λίγο απέχουν απο το να καταστούν γελοία στο αδαές πλήθος των άξεστων Δεξιών.Τους οποίους εσχάτως αναγνωρίσατε επιτέλους μετά απο 18χρονη τύφλα μαυρη και φαρμακερή.
   Καλά που υπήρξε ο Αλαβανος και μας έφερε τον Αλέξη ,τουλάχιστον εσώθη η ταλαίπωρος αριστερά ψυχή σας επιτέλους.
   Πριν λίγο επληροφορήθην ότι μία ακόμη τάλαινα ψυχή,που είχε εγκλωβιστεί κυρία Μαρία ,ακούστε, στην ακροδεξιά απο τριακονταετίας αυτή ,με εθνική παράταξη και τα λοιπά επακόλουθα οίδε το φως το αληθινόν.
   Θα συναντηθείτε ,δεν μπορεί, οι ταλαίπωρες ψυχές που συνταράσονται και συντάσονται μετά του Αλέξη , είναι καταδικασμένες να ευτυχίσουν ,επιτέλους ,μακρυά απο την επάρατον αυτήν Δεξιάν που σας παρέσυρε και εχάσατε 18 υπέροχα χρόνια αριστερής επαναστατικής ρώμης.
   Ποτέ δεν είναι αργά...
   Στην ευχή του Θεού...ε ,δεν ξέρω αν αυτό ισχύει ,μοιάζει λίγο της επαράτου Δεξιάς ευχή αλλά δια τελευταίαν φοράν θα υποστείτε την βάσανον της σκληρής Δεξιάς που παγιδεύει τα αγνά αριστερά κορίτσια στις τάξεις της.

  • tzagerCrete avatar
   tzagerCrete @ Μαρία Οικονόμου 05/12/2012 23:05:56

   Κυρία Οικονόμου είστε γενναία. Πράγμα που πολλοί εδω μέσα ούτε στα όνειρα τους δεν μπορούν να είναι...

   Και αυτό το σχόλιο μου βέβαια θα κοπεί απο τους "δημοκράτες" διαχειριστές του site.

   Σε μερικούς μήνες πολλοί εδω μέσα θα κλαίνε για την απώλεια της εξουσίας, όπως τρομοκρατημένοι σχολίαζαν μετά το φιάσκο των αποτελεσμάτων του περασμένου Μαΐου...

   Εγώ και πολλοί άλλοι σαν κι εμένα Νεοδημοκράτες μέχρι το 2009 επιτέλους επελευθερωθήκαμε πολιτικά και πλέον μπορούμε να θεωρούμαστε ελεύθεροι πολίτες.

   Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Τσιπρας μπορέσει και μας βγάλει απο το τέλμα.. Τότε Τσίπρα δαγκωτό!!!

   Άσε τους λοιπόν στην πίκρα τους και στην πολιτική μοναξιά τους...

   Σε λίγο θα είναι πράγματι παρελθόν.

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ tzagerCrete 06/12/2012 01:29:50

    Κρήτη καί ΝΔς χλωμό μοῦ φαίνεται. ῾Υπάρχουν βέβαια καί οἱ ἐξαιρέσεις. :D

    • Μικρασιάτης avatar
     Μικρασιάτης @ Φωτεινή 06/12/2012 05:12:58

     στις καλες εποχες ειμασταν αρκετες εκατονταδες χιλιαδες και στο νησι. Αν εβαζες και τους αποδημους, πολλοι περισσοτεροι. Μην δινεις σημασια στον ....Παντζερ Κριπ...

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Μαρία Οικονόμου 06/12/2012 16:32:02

   Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ουδείς ψόγος κ. Οικονόμου για την αλλαγή κομματικών προτιμήσεων.
   Έχω επίσης ψηφίσει κατά καιρους διαφορετικά κόμματα, την τελευταία φορά μάλιστα, ψήφισα ...τίποτε.
   Για ένα πράγμα μόνον απορώ σφόδρα - και όχι μόνον για την δική σας στάση, αλλά για την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, "δεξιών" και "αριστερών" : Καλά, μόνον μετά την εκλογή του Παπανδρέου το 2009, τα μνημόνια και τις συνέπειές τους καταλάβατε τι γίνεται και "που πηγαίνει το ταξίδι"; Το 2008, το 2007, το 2004, το 2000, δεν τη βλέπατε τη φούσκα που φούσκωνε (και φυσικά κάποτε θα έσκαγε); Δεν βλέπατε που πήγαινε να τρακάρει ο Τιτανικός;
   Φυσικά απορώ για όσους, όπως εσείς, δεν ήσασταν βολεμένοι ούτε σε ομηρεία, αλλά και δεν βλέπατε. Γιατί οι άλλοι οι βολεμένοι, επωφελούνταν από την φούσκα.
   Αυτό ακριβώς ήταν το πρόβλημα της ΝΔ, μετά έγινε του ΠΑΣΟΚ, τώρα ξαναέγινε πρόβλημα της ΝΔ, αλλά αύριο θα είναι το πρόβλημα που θα γονατίσει τον ΣΥΡΙΖΑ: Η αυταπάτη ότι δήθεν το "Μνημόνιο έφερε την κρίση", ότι η κρίση είναι κάτι καινούριο, μετά το 2009, μετά την "αλλαγή" σας.

 22. Ελεύθερος Λόγος avatar
  Ελεύθερος Λόγος 05/12/2012 19:42:40

  Τη βλέπω στη χρυσή αυγή αύριο μεθαύριο η οπότε πιάσει δεύτερη πρώτη θέση στις δημοσκοπήσεις να εκφράζει τότε τα καταπιεσμενα ακροδεξιά της φρονήματα...

 23. firiki2010 avatar
  firiki2010 05/12/2012 19:51:17

  Η δικιά μου συνεισφορά : "Η Μαρία ευγνωμονούσα δηλώνει στη Αυγή πως απεγκλωβίστηκε" στο firiki2010

 24. Προκόπιος avatar
  Προκόπιος 05/12/2012 21:25:28

  Μπορεί να απαντήσει εάν διεκδίκησε κάποιο διορισμό όταν ήταν οργανωμένη; Θα διεκδικήσει στο μέλλον; Αν απαντήσει σ΄αυτά τα ερωτήματα πάμε παρακάτω. Αλλιώς μας τα είπαν και άλλοι!

 25. TARAMAS avatar
  TARAMAS 05/12/2012 22:00:22

  Πέστα κυρα Μαρία μου, κι εγώ καταπιεσμένος αριστεροδέξιος ήμουνα, κάθε φορά απελευθερωνόμουν ψηφίζοντας το κόμμα που ερχόταν πρώτο στις δημοσκοπήσεις και έτρεχα ανυστερόβουλα μετά στα κομματικά τους γραφεία μπας και με βολέψουν κάπου, αλλά πανάθεμά με, όταν η γυναίκα μου με αποκαλούσε ΟΦΑ, εγώ δεν είχα σκεφτεί να πω αυτά τα «αριστεροδέξιες αρχές και αριστεροδέξια συμπεριφορά» και τα περί «πολιτικά βιολογικής οικογένειας» και την άφηνα να με ρουμπώνει! Νάσαι καλά....

 26. hellasatt avatar
  hellasatt 05/12/2012 22:20:28

  Αμάν πια, τη φάγατε τη γυναίκα... Της οφείλουμε ένα ωραιότατο ευθυμογράφημα και κανένας δεν το εκτιμά. Ντροπή σας παλιοδεξιοί! Εν πάση περιπτώσει, το πρόβλημα με την ελληνική αριστερά είναι ότι δεν υπήρξε, τις περισσότερες φορές, σοβαρή. Μιά φορά υπήρξε ΄σοβαρή' και αιματοκύλισε τη χώρα...

 27. usound avatar
  usound 05/12/2012 22:33:21

  Κι η κουμπάρα μου η Κοντύλω δεκαοκτώ χρόνια πιστή στον Κίτσο ήταν μέχρι που γνώρισε τον Πετράν τού Τατσόπουλου..........

 28. Bixiou avatar
  Bixiou 05/12/2012 22:34:33

  Καλα, εσεις γελατε. Εμενα ομως το γραμμα αυτο μου θυμιζει κατι γραμματα που εστελναν στον πατερουλη των λαων...

 29. Ψηφοκράτης avatar
  Ψηφοκράτης 06/12/2012 04:08:19

  :)
  Ούτε στην αλληλογραφία του «Σούπερ Κατερίνα» δε έγραφαν τέτοια πράγματα.

  Χαμογέλασα με την παρατήρηση του Αστυάνακτος, αλλά διαφωνώ.
  Το εύρημα δανείζεται στοιχεία από Disney αλλά και Machiavelli.

  Για να πείσεις, ελλείψη επιχειρημάτων υπάρχει μια απλή μέθοδος, που ειδικά στη σουρρεαλιστική Ελλάδα λειτουργεί εγγυημένα.

  1. Ταπεινώνεις το επίπεδο λόγου και διαλόγου
  2. Φτιάχνεις μια σούπα με ωραία λόγια ή αόριστες απειλές και γενικές αλήθειες
  3. Το γυρνάς στην πίστη και το συναίσθημα

  Όπως πάει, βλέπω να βγάζουν και dvd με το Λεωνίδα στη φυσαμόνικα, που φύλαγε στην αριστερή τσέπη.

  Μην αναρωτιέστε γιατί δεν υπάρχουν πια ήρωες στη χώρα. Είμαστε όλοι ήρωες.

 30. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 06/12/2012 08:53:38

  Ωρέ σύντεκνοι και επαναστάτες, μην ξεχνάτε ότι το γελοίον σκοτώνει..Και με αυτοτραυματισμούς καμιά φορά.
  Αν έγραφε ότι ήταν 18 χρόνια δεξιά και τώρα απο αντίδραση ,οργή, επειδή θα απολυθεί απο το δημόσιο, επειδή ο σαμαράς της μείωσε τον μισθό και 101 άλλους λόγους ΄λογικούς, θα ψηφίσει τσίριζα, κανείς δεν θα ασχολείτο ούτε με την εν λόγω όψιμη πασιονάρα.
  Τι φοβήθηκαν εκεί στην κόκκινη αυγή, ότι θα μολύνονταν τα ιερά και όσια της αριστεράς αν ένας δεξιός επέλεγε να ψηφίσει αλέξη?
  Εδώ μαζέψανε όλο τον μηχανισμό του κορυδαλλοβιούντος Ακη, τον απλό ψηφοφόρο της νουδου φοβάνται?
  Μ' αυτά και μαυτά δεν έχουν καταφέρει να ξεφύγουν απο το επίπεδο της κωμωδίας...
  Τα δε ποσοστά και η κομματική αντανάκλαση στην κοινωνία δεν σημαίνει ότι αυτομάτως ότι η σοβαρότητα συμβαδίζει με την ψήφο.
  Το μαζεύτηκε στην βουλή δεν λέγεται...Οι όποιοι σοβαροί σε όλους του χωρους, υπάρχουν και τέτοιοι , έχουν πάθει ταράκουλο με αυτά που βλέπουν και ακούν, αλλά μπορούν να τους μαζέψουν?
  Δεν μπορούν.
  Οταν ή υποτιθέμενη και αυτοανγορευόμενη μέχρι σήμερα φωνή της λογικής στην αριστερά , όπως ήταν η εφημερίδα αυγή, γράφει τέτοιες ανοησίες σε βαθμό φαρσοκωμωδίας ,τι να σου κάνει μετά ο κάθε βαρεμένος, ο πετράν, η ρένα, ο χαικάλης,η χρυσαφένια διμοιρία...
  Το ΚΚΕ παρόλη την μικρή κοινοβουλευτική ομάδα και την απομονωμένη και μη εφαρμόσημη θεωρία του, φαντάζει σαν φάρος σοβαρότητας μέσα στο απερίγραπτο βαριετέ αυτών που θέλουν να αλλάξουν την κοινωνία.
  Ρε λεβέντες μερικά πράγματα δεν διορθώνονται...Οσο το παλεύεις και προσπαθείς να το σώσεις τόσο πιό πολύ γελοίο φαίνεται...
  Αστε τη υποτιθέμενη κυρία Μαρία να δώσει λίγες στιγμές γέλωτος στον κόσμο..Αυτός είναι ο ρόλος του δημοσιεύματος της ερυθροαυγής, ανεξάρτητα απο το τί ήθελαν να πουν οι σοφοί που το σκέφτηκαν.
  Εντάξει, οι βλάκες είναι πλειοψηφία και χρήσιμοι ,όπως το επεσήμανε ο Λεμπέσης, αλλά μέχρις ενός ορίου όλα είναι αποδεκτά..Αν δεν προσέξεις σε παίρνουν χαμπάρι και μετά στο ψιλό γαζί.
  Ο κόσμος πιάνει αμέσως το κλίμα κάθε δημόσιας παρέμβασης και το κατατάσει ανάλογα.
  Μου θύμισε κάτι παλιές προπαγανδιστικές πολεμικές ταινίες με τον Τίτο ,όπου οι ήρωες της επανάστασης πολεμώντας με λιανοντούφεκα τους κακούς γερμανούς, δεχόντουσαν ριπές απο αεροπλάνα ,γινόταν κόσκινο το σώμα απο τρύπες αλλά στεκόταν όρθιοι και μάλιστα το κατέριπταν με το πιστόλι τους το αεροπλάνο..Το τι γέλιο έπεσε στην σκηνή αυτή, σείστηκε η αίθουσα απο τα γέλια ,άσχετο αν οι εμπνευστές περίμεναν χειροκροτήματα.

  • Μαρία avatar
   Μαρία @ ορεσείβιος 11/12/2012 00:09:08

   Η ιστορία μας δίδαξε, ότι οι αγώνες κερδίζονταν από τους λίγους, χάνονταν όμως από τους πολλούς!Εσείς με ποιους είστε?

 31. Σοφία avatar
  Σοφία 06/12/2012 10:16:32

  Ετσι ακριβως kostak. Καμμια φορα περνας απο τη ΝΔ, περνας απο Πασοκ,και επειδη ο πολυποθητος διορισμος δεν ερχεται, αμα λαχει μπαινεις και στο ψηφοδελτιο του συριζα, (με τη σημαια του ανεργου)...και μη σου πω οτι εκλεγεσαι και βουλευτης.
  Καθε ομοιοτητα με προσωπα...ειναι απλως συμπτωση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.