#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/10/2013 14:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καταπέλτης τo βούλευμα για τη ΜαρφίνTo βούλευμα για την υπόθεση της δολοφονίας των υπαλλήλων της Μαρφίν είναι καταπέλτης και προοιωνίζεται πολύ σημαντικές εξελίξεις.

Ο νόμος είναι νόμος και πρέπει να εφαρμόζεται, ακόμη κι αν έχουν περάσει τρία χρόνια ή και περισσότερα. Και φαίνεται ότι ήρθε η ώρα που θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη οι δολοφόνοι τριών νέων παιδιών, μεταξύ των οποίων και μια έγκυος. Αλλά θα ανοίξει ο δρόμος για να βρεθούν τόσο εκείνοι που έκαψαν το κτίριο όσο και οι ηθικοί αυτουργοί. Κι αν δεν έχουν πεθάνει από τύψεις για το έγκλημά τους, τότε είναι η ώρα να σαπίσουν στη φυλακή.

Σύμφωνα με το πόρισμα, δράστης της επίθεσης είναι ο Θ. Σ. ο οποίος και παραπέμπεται να δικαστεί για τα εγκλήματα της "ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατά συναυτουργία και κατά συρροή τετελεσμένης και εν απόπειρα, της εκρήξεως εκ της οποίας επήλθε θάνατος και κίνδυνος για ανθρώπους και ξένα πράγματα, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικής βόμβας και της απρόκλητης φθοράς ξένης περιουσίας δια εκρήξεως από πρόσωπο που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του".

Μαζί με τον Θ.Σ. παραπέμπεται και ο Π.Α. ως υπαίτιος της επίθεσης στο βιβλιοπωλείο Ιανός. Κατηγορείται για τα αδικήματα της "απόπειρας ανθρωποκτονίας τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της εκρήξεως εκ της οποίας μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πρόσωπα και ανθρώπους, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικής βόμβας και της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας δια εκρήξεως από πρόσωπο που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του".

Υπάρχουν κι άλλοι, τουλάχιστον δύο που συμμετείχαν στην επίθεση στην τράπεζα, αλλά που δεν έχουν εντοπιστεί. Η δίκη που κάποια στιγμή θα ξεκινήσει, ίσως αποκαλύψει και τους υπόλοιπους δολοφόνους. Ενδεικτικό του εγκλήματος που συνετελέσθη στη Μαρφίν είναι το σημείο του βουλεύματος που αναφέρει πως “στις προτροπές των υπαλλήλων της τράπεζας οι οποίοι από τους εξώστες τους καλούσαν να μην προβούν στον εμπρησμό λόγω των υπαρχόντων ανθρώπων εντός αυτής εκείνοι ουδόλως υπαναχώρησαν αλλά αντιθέτως απευθυνόμενα κυνικά τους υπαλλήλους με τις φράσεις "Να καείτε μ...να, να καείτε, σε τράπεζα δουλεύετε", επέδραμαν στην ανωτέρω τράπεζα...”.

Όπως περιγράφει το βούλευμα: “Ο Θ.Σ. ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ενεργώντας εκ προθέσεως και από κοινού με έτερους δύο αγνώστους εισέτι δράστες, σκότωσε άλλους. Και πιο συγκεκριμένα, ενεργώντας κατόπιν συναποφάσεως με κοινή δράση και κοινό ανθρωποκτόνο δόλο, με άλλους δύο εισέτι δράστες, σε κατάσταση ψυχικής ηρεμίας και γνωρίζοντας ότι εντός του επί της οδού Σταδίου αριθ. 23 στην Αθήνα κείμενου διώροφου κτιρίου ευρίσκοντο άνθρωποι, αφού εις εκ των δύο αυτών αγνώστων δραστών έθραυσε τους υαλοπίνακες της προσόψεως του εν λόγω διώροφου κτιρίου, στο ισόγειο του οποίου στεγάζεται κατάστημα της ανώνυμου τραπεζικής εταιρίας με την επωνυμία MARFIN-EGNATIA BANK και ο έτερος δράστης περιέβρεξε με εύφλεκτο υγρό εσωτερικά, τμήμα της αριστερής πλευράς του ισόγειου χώρου του εν λόγω κτιρίου, ο Θ. Σ. εκσφενδόνισε εντός του κτιρίου αυτού ενεργοποιημένο αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό - βόμβα μολότοφ, προξενώντας έκρηξη και εντεύθεν πυρκαγιά εντός του ως άνω κτιρίου, εξαιτίας της οποίας ως μοναδικής ενεργούς αιτίας επήλθε ο θάνατος της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη...”.

Οι δικαστές υποστηρίζουν ότι οι δράστες ήθελαν να σκοτώσουν όλους όσοι βρίσκονταν στο κτίριο, συνολικά 24 άτομα τα οποία τη γλίτωσαν την τελευταία στιγμή.

Για το πώς έγινε η επίθεση το βούλευμα αναφέρει: «μια ομάδα νεαρών ατόμων, περί των έντεκα με δώδεκα στον αριθμό τα οποία έφεραν μαζί τους ξύλα, ρόπαλα, βαριοπούλες, σακίδια ωμοπλάτης και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με υφασμάτινα τεμάχια, σκούφους κεφαλής, γάντια και καλύπτρα αντιασφυξίας, και υπό τον προστατευτικό κλοιό ετέρων προσώπων της ανωτέρω ομάδας στον οποίο συμμετείχε και θήλυ πρόσωπο με ξανθό χρώμα μαλλιών” κατευθύνθηκε προς το υποκατάστημα της Marfin.

Κατά τους δικαστές, από τα παριστάμενα έξω από το βιβλιοπωλείο Ιανός τέσσερα άτομα της υποομάδας, το ένα από αυτά έσπασε με βαριοπούλα την τζαμαρία του καταστήματος και τα άλλα τρία άτομα έριξαν τις μολότοφ τις οποίες κατασκεύασαν επί τόπου.

Πρόκειται για ένα φρικιαστικό έγκλημα που σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο. Όχι μόνο για να αναπαυτούν οι ψυχές των νεκρών αλλά γιατί πρέπει να αποδείξει το κράτος ότι δε ανέχεται άλλο τέτοιες δολοφονικές συμπεριφορές.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 13/10/2013 14:55:47

  Μετά τρία χρόνια , ΤΩΡΑ (τι σύμπτωση) ήρθε η ώρα που θα λογοδοτήσουν !

  Και όχι ,εδώ το "κάλο αργά παρα ποτέ" δε μου αρκεί!

  Προέκυψε τώρα κάποιο νέο στοιχείο? Και αν όχι ,ΘΑ ΔΙΩΧΘΟΥΝ αυτοί που δεν έκαναν τίποτα 3 χρόνια τώρα?

  Και μετά ζητάμε απο τους πολίτες να έχουν εμπιστοσύνη στο Κράτος και στην...ανεξάρτητη Δικαιοσύνη!

  Ή (το πιθανότερο) θα συλληφθούν για λογούς εντυπώσεων οι...Θ.Σ. , Π.Α κλπ ,και σε λίγο καιρό θα αφεθούν ελεύθερα ,τα καημένα τα παιδιά , λόγω έλλειψης στοιχείων?

  • Λ.Λ avatar
   Λ.Λ @ ΣΤΕΛΙΟΣ 13/10/2013 18:40:10

   Εδώ κυκλοφορεί ελεύθερος ο ΓΑΠ με τόσα ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του και με τόσα εκατομμύρια ζωντανούς νεκρούς, εξ αιτίας του! Τι ψάχνουμε;

 2. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 13/10/2013 15:16:51

  Τείνω να αλλάξω γνώμη και θα έλεγα πως ίσως για ειδεχθή, εκ προθέσεως εγκλήματα να επαναφερθεί η θανατική ποινή, ή τα ισόβια δίχωε δυνατότητας εφέσεως. Τι λένε οι νομικοί επί του θέματος ;

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Νίκος Αργεάδης 15/10/2013 12:23:12

   Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί συζητάμε για την επαναφορά της θανατικής ποινής ,που αντιβαίνει στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και άρα είναι ανέφικτη και δεν μιλάμε για αυστηροποίηση των ποινών φυλάκισης ώστε να μη βλέπουμε ισοβίτες να βγαίνουν σε 15 χρόνια ή και λιγότερα.

 3. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ avatar
  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 13/10/2013 15:32:31

  Κατά την άποψη μου, θα λουφάξουν για λίγο, μέχρι να περάσει η μπόρα και θα επανέλθουν δριμύτεροι.

  • GLAD avatar
   GLAD @ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 13/10/2013 16:03:07

   Εξ άλλου η "17 Νοέμβρη" είναι σε περίπου ένα μήνα από τώρα.

 4. Απορών avatar
  Απορών 13/10/2013 17:19:07

  Ελπίζω τώρα να σταματήσει η παραφιλολογία ότι κάποιοι δεν διώκονται (οι "αριστεροί") ενώ οι "δεξιοί" είναι στο μάτι του διεθνούς σιωνισμού και των εν Ελλάδι πρακτόρων του... Θέλω να ελπίζω ότι βρέθηκαν όντως οι ένοχοι και ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη και σε αυτήν την υπόθεση αν και συμμερίζομαι λίγο τους προβληματισμούς του ΣΤΕΛΙΟΥ. Όπως και να έχει είτε πρόκειται για αυτούς είτε όχι, όταν και αν εξιχνιαστεί η υπόθεση θα κλείσει μια μεγάλη πληγή της μεταμνημονιακής εποχής.
  Για τη θανατική ποινή διαφωνώ σε κάθε περίπτωση:
  1. Είναι ο προσφορότερος τρόπος να "κλείνουν" υποθέσεις χωρίς επαρκή στοιχεία αφού αφαιρείται το δικαίωμα από τον καταδικασμένο για αναψηλάφιση της δίκης αν και εφόσον βρεθούν νέα στοιχεία. Προσθέστε σε αυτό και το ενδεχόμενο ο καταδικασμένος να μετανοιώσει και να συνεργαστεί με το κράτος για την πλήρη εξάρθρωση υποθέσεων οι οποίες έχουν βρει π.χ. το φυσικό αυτουργό αλλά δεν έχουν φτάσει ποτέ στον ηθικό ακόμα και μετά από την καταδίκη.
  2. Μαζί τιμωρούνται με τον πιο βάναυσο τρόπο και οι συγγενείς του οι οποίοι δεν φταίνε σε τίποτα.
  3. Διεθνείς στατιστικές (κυρίως από ΗΠΑ) έχουν δείξει ότι αρκετά μεγάλα ποσοστά καταδικασμένων ήταν τελικά αθώοι (της τάξης του τρομακτικού 10% αν θυμάμαι καλά).
  4. Από χριστιανική οπτική είναι απαράδεκτη αφού αφαιρεί από τον ένοχο τη δυνατότητα της μετανοίας.
  5. Η θανατολαγνεία της θανατικής ποινής νομίζω ότι άλλου είδους ανάγκες εξυπηρετεί: κυρίως ψυχολογικές αυτών που την επιθυμούν.

  • patriotis avatar
   patriotis @ Απορών 14/10/2013 08:44:24

   Είδατε εσείς να την πληρώνει κανείς αριστερός?Μάλλον σε άλλη χώρα ζείτε.Όταν θα πάνε πράγματι φυλακή τα ξαναλέμε

   • Απορών avatar
    Απορών @ patriotis 14/10/2013 13:24:12

    Εσείς κύριε πατριώτη δεν έχετε ακούσει τίποτα για 17Ν, ΕΛΑ, ΕΑ, Συνομωσίες κτλ.; Ξέρετε πόσοι από δαύτους είναι στη φυλακή; Εκτός βέβαια και αν εννοείτε ότι θα πρέπει να συλλαμβάνεται κόσμος και να μπαίνει στη φυλακή για τις πεποιθήσεις του: ε λοιπόν πάρτε το απόφαση, η ΧΑ δεν μπήκε στη φυλακή για τις πεποιθήσεις της αλλά επειδή είναι εγκληματική συμμορία. Υπάρχουν ένα κάρο πιο ακραίοι φασίστες οι οποίες είναι έξω και ΚΑΛΩΣ είναι. Αν δεν μπορείτε να κάνετε αυτούς τους στοιχειώδεις διαχωρισμούς φοβάμαι πως μάλλον η δημοκρατία είναι το πρόβλημά σας.

 5. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 13/10/2013 19:53:44

  Θέλουμε τα ΟΝΟΜΑΤΑ!!! Η σημητο-Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να πάψει επιτέλους να καλύπτει παιδεραστές και δολοφόνους. Γιατί αυτή είναι η κύρια δουλειά της....Διαφορετικά, να ένας καλός τρόπος να κερδίσει το Δημόσιο λίγα χρήματα: Στη διαθεσιμότητα άπαντες οι χαρτοπόντικες απόφοιτοι της Νομικής που την στελεχώνουν. Ίδρωσαν στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, με έγγραφα επί εγγράφων, να τους δώσει η Αρχή το δικαίωμα (!!!) να τοποθετήσουν κάμερες ασφαλείας πάνω στη γέφυρα...Μιλάμε για κανονικούς σοβιετικούς γραφειοκράτες....

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ ΒΙΣ 14/10/2013 08:53:12

   Οπως παντα αψογη τοποθετηση !

 6. martios avatar
  martios 13/10/2013 20:24:05

  Γιατί αναγράφονται μόνο τα αρχικά των κατηγορουμένων για την πιό φρικαλέα εγκλη ματική πράξη των τελευταίων χρόνων;Γιατί αυτή η σκανδαλωδώς μερολη
  πτική -εν σχέσει με ό,τι μέχρι σήμερα παρακολουθουμε-αντιμετώπιση;

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ martios 13/10/2013 21:28:25

   Αν ήταν Χρυσαυγήτες που έιχαν διαπράξει το φρικαλέο έγκλημα να πάνε να τιμήσουν τις Θερμοπύλες βαδίζοντας με...στρατιωτικό βηματισμό (τα άθλια κτήνη!) ,τα ονόματά τους θα είχαν ανακοινωθεί άμεσα, για να τους φτύνουν οι Πρετεντέρηδες!

   • Ωρίων1 avatar
    Ωρίων1 @ ΣΤΕΛΙΟΣ 14/10/2013 09:58:25

    Συγγνώμη Στέλιο δεν είναι άθλια κτήνη, ηλίθια είναι...

 7. maverick avatar
  maverick 13/10/2013 22:06:15

  Σωστός 1000+++

 8. Ανδρεας45 avatar
  Ανδρεας45 14/10/2013 06:02:59

  Εγω ως χαζος της παρεας θα ρωτησω.Γιατι επιτρεπεται σε αυτους τους μαφιοζους να φορουν κουκουλες;Γιατι δεν ποιανουν μερικους,να τους βγαλουν τις κουκουλες και να μαθουμε επιτελους,ποιοι κρυβωνται πισω απο αυτες,να δης σε ποσο καιρο,ο αναρχισμος θα εκλειψη.

  • Ωρίων1 avatar
   Ωρίων1 @ Ανδρεας45 14/10/2013 09:31:09

   Αυτό φίλε Ανδρέα 45 το έχει αναλάβει προσωπικά ο Σαμαράς γι αυτό δεν τους βγάζουν τις κουκούλες τα "'οργανα"...

 9. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 14/10/2013 10:13:32

  Όλοι αυτοί προτείνω να σαπίσουν στη φυλακή μέχρι το τέλος της ζωής τους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.