30/10/2009 19:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καταδικάστηκε ο «βασιλιάς του Spam».Μια μεγάλη νίκη σημειώθηκε πρόσφατα στο μέτωπο εναντίον της απεχθούς τακτικής του ηλεκτρονικού spamming. Ο επονομαζόμενος «βασιλιάς του Spam», Sanford Wallace, καταδικάστηκε να πληρώσει αποζημίωση ύψους $711 εκατομμυρίων, επειδή συνήθιζε να στέλνει ενοχλητικά μηνύματα Spam σε χρήστες του Facebook. Το αστικό δικαστήριο της Καλιφόρνιας που εκδίκασε την υπόθεση, αποφάνθηκε πως ο Wallace, χρησιμοποιώντας τεχνικές phishing προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε λογαριασμούς του Facebook, παρέβη τη νομοθεσία που απαγορεύει την αποστολή «ψευδών και παραπλανητικών» εμπορικής φύσης ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Ο δικαστής του απαγόρευσε επίσης την είσοδο στο Facebook, και πρότεινε τη ποινική του δίωξη για κακουργηματικές πράξεις.

Ο Wallace, που έχει ήδη κηρύξει πτώχευση τον περασμένο Ιούνιο, μπορεί τώρα να αντιμετωπίσει και ποινή φυλάκισης επειδή παρέβη ασφαλιστικά μέτρα που του είχαν επιβληθεί. Όπως δήλωσε ένας εκ των συνηγόρων του Facebook, «Δεν περιμένουμε να εισπράξουμε τα χρήματα που μας επιδικάστηκαν, αλλά ελπίζουμε πως η απόφαση αυτή, θα αποτελέσει μέσο αποτροπής για άλλους εγκληματίες…»

CNET

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Στέργιος avatar
  Στέργιος 31/10/2009 03:35:04

  Να ψοφήσει ψόφο κακό, το παράσιτο!

 2. Λαμπω avatar
  Λαμπω 31/10/2009 13:27:08

  το κωλοπαιδο..!

 3. Res avatar
  Res 31/10/2009 14:18:15

  Κόψε μάπα και βγάλε συμπέρασμα!


  Μάπα Spam

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.